základní část, 31. kolo
22.04.2012 12:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - Feyenoord Rotterdam 1:2

Fotbalisté Feyenoordu si před důležitými závěrečnými koly udrželi minimální náskok na třetí pozici a splnili velice důležitý úkol. V tuto chvíli posbírali už 61 bodů a jsou o skóre za Alkmaarem, který přivítají v příštím kole na domácím trávníku. Navíc drží bodový náskok před Twente a PSV a pokud dokáží vystoupení s AZ zvládnout, bude jejich přímá cesta do pohárové Evropy otevřená. Den Haag si udržel svou čtrnáctou pozici se 32 body na kontě.

Letos sice domácí neprožívají nijak úspěšnou sezónu, avšak o sestup zřejmě až do posledního kola hrát nebudou. Tři kola před koncem mají sedmibodový náskok na Venlo a to by opravdu mělo stačit. VVV navíc vyzve jednoho protivníka z nejlepší šestky a na Den Haag tak zřejmě čeká souboj o třinácté až patnácté místo s Groningenem a Bredou. Všechny góly padly až po změně stran, favorit však měl utkání pod kontrolou a zvítězil zaslouženě.

Do první šance zápasu se dostal v polovině prvního poločasu Guyon Fernandez, nicméně jeho střelu nejprve tečoval obránce Gábor Horvát a následně gólman Gino Coutinho odvrátil konečky prstů na rohový kop. Ihned na to po přímém volném kopu Jordy Clasieho zakončoval dobře Kelvin Leerdam, i nyní ale Coutinho skvěle zasáhl. Do konce půle se ještě do střeleckých pokusů dostali Fernandez, Ruben Schaken a Sekou Cisse, Coutinha ale neohrozili.

Jenže ihned po startu druhé půle centroval z levé strany Fernandez a Coutinho vyrazil míč jen před sebe, Schaken pak pouze dotlačil míč za brankovou čáru. Po hodině hry po přihrávce Cisseho hlavičkoval do rukavic Coutinha Jordie Classie a na druhé straně pálil mimo Aleksandar Radosavljevič. Feyenoord zvýšil v 71. minutě, kdy po dlouhém pasu Classieho mířil do dolního rohu Fernandez . Minutu před koncem pouze snížil Lex Immers, kdy po faulu Kevina Leerdama na Charltona Vicenta proměnil penaltu, mířil do horního rohu - 1:2.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele