základní část, 31. kolo
22.04.2012 14:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - NEC Nijmegen 2:1

PSV Eindhoven byl dneska hodně blízko pořádné blamáži. Domácí utkání proti Nijmegenu musel za každou cenu zvládnout, jenže už od začátku se trápil. Díky gólům Willemse a Vennegoora of Hesselinka ale nakonec přeci jen dosáhl na vítězství.

Nijmegenu vstup do utkání vyšel skutečně nadmíru dobře. Už v sedmé minutě zahrával Lasse Schöne přímý kop, jeho tvrdou dělovku ještě dokázal Tyton vyrazit, k dorážce se ale dostal Navarone Foor a za pomoci břevna usměrnil míč do brány.

Eindhoven mohl okamžitě vyrovnat, jenže své dvě šance nedokázal využít: Matavžovu střelu vyhlavičkoval z brankové čáry Conboy, Wijnalduma pro změnu vychytal Babos. Eindhoven měl v prvním poločase téměř celou dobu výrazně navrch, ovšem v koncovce si vedl prachbídně. Úspěšné nebyly ani jeho četné dalekonosné pokusy.

Po změně stran navíc mohli domácí fotbalisté brzy inkasovat druhý gól, jelikož technické střele George skutečně mnoho nescházelo. PSV se sice směrem dopředu trápilo, i přesto v 68. minutě z ničeho nic udeřilo. Mertens zavezl míč do pokutového území, tam jej předložil Willemsovi, který přesně umístěnou střelou překonal bezmocného Babose.

Hned vzápětí ale mohl vrátit vedení na stranu Nijmegenu Conboy. Jeho tvrdou ránu z přímého kopu však dokázal Tyton vyrazit. Polský brankář se musel činiti i několik minut později, kdy se zaskvěl při šanci Schöneho. Nevyužití těchto příležitostí začalo Nijmegen pořádně mrzet až dvě minuty před koncem, kdy se v pokutovém území probojoval k zakončení střídající Jan Vennegor of Hesselink a poslal míč do brány.

V závěru utkání si už Eindhoven především hlídal své těžce vybojované vedení, přesto mohl vstřelit ještě jednu branku a definitivně tak rozhodnout. Lens ovšem orazítkoval tyčku, Mertens následně nemířil přesně.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OVi.77

Jan Vennegoor of Hesselink hodně dobré střídání !..ale vítězství to bylo těžce udřené

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele