základní část, 31. kolo
21.04.2012 18:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - SBV Vitesse 1:1

Fotbalisté Heerenveenu sice už s jistotou skončí nejhůře na šestém místě, ovšem v boji o přímou účast v pohárech ztratili velice cenné body. Se sedmým Arnhemem totiž doma pouze remizovali 1:1, a i když prozatím poskočili na páté místo tabulky o skóre za Feyenoord, tak jeho nejvážnější konkurenti mají ještě zápas k dobru. Hosté získali cenný korálek, na sedmém místě mají pět bodů náskok na Rodu a ten by měli ve zbývajících třech kolech udržet.

Domácí se přitom dostali hned po pěti minutách hry do vedení a dlouho drželi těsný náskok, avšak nakonec necelou čtvrthodinu před koncem inkasovali a rozhodně to budou mít v závěru sezóny těžké. Heerenveen se dostal do vedení hned po první vážnější akci zápasu, kdy skvělou práci odvedl Luciano Narsingh a připravil pozici pro Filipa Djuričiče, jehož rána nejprve byla sražená, ovšem dorážka už byla hodně snadná.

Ihned na to mohli jít domácí do pohodlného dvoubrankového vedení, jenže rána Viktora Elma skončila na tyči. Poté skvěle zakombinovali Narsingh s Basem Dostem a připravili pozici pro Elma, jehož pokus jen o vlásek minul vzdálenější tyč. Ke konci poločasu zahrozil hlavou Dost, avšak po centru Oussamy Assiadiho mířil těsně nad branku hostů. Samý závěr prvního dějství patřil Vitesse, první pokus Bonyho Wilfrieda mířil mimo tři tyče.

Stejný hráč ještě v nastaveném čase nebezpečně hlavičkoval po měkoučkém centru, skvělý zákrok ale předvedl gólman Kristoffer Nordfeltd. Po změně stran se hra vyrovnala a Arnhem byl přeci jen o něco nebezpečnější. Pokus Alexandera Buttnera letěl nad branku, na druhé straně střelu Assiadiho z velké dálky dokázal chytit gólman Piet Velthuizen. Arnhem se dočkal v 79. minutě, kdy po akci Jonathana Reise zamířil přesně do pravého dolního rohu Mike Havenaar.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele