Nizozemská Eredivisie - preview 31. kola

20.04.2012, 08:50, aktualizováno 22.04.2012, 08:40
Previews
Ajax může být po dnešku výrazně blíž obhajobě titulu, potřebuje ale porazit Groningen. Alkmaar proti Venlu a Feyenoord v Haagu budou bojovat o druhou příčku, také Eindhoven, který hostí Nijmegen, hodlá získat tři body.
ADO Den Haag - Feyenoord Rotterdam  (neděle 12:30)
Fotbalisté Feyenoordu se dokázali po delší době dostat na průběžné stupně vítězů a dobře vědí, že je blízko i druhá příčka a tak vstupenka do kvalifikace Ligy mistrů. Feyenoord je třetí o bod před trojicí PSV, Twente, Heerenveen a o skóre za Alkmaarem, rozhodně si tak nechce dovolit před závěrečným složitým losem zaváhat. Nyní se utká o důležité body na půdě Den Haagu, který letos bojuje pouze o záchranu a ještě jí rozhodně jistou nemá.

Den Haagu stačí k záchraně získat o dva body více než Venlo, nicméně porazit celek z Rotterdamu rozhodně nebude jednoduché. Den Haag je čtrnáctý se 32. body a na své nejbližší protivníky ztrácí tři body, do horní poloviny tabulky se už bude posouvat hodně těžko. Naposledy prohrál v Arnhemu 0:1, ovšem doma se mu daří a v předchozích kláních zde zdolal Groningen 3:0 a remizoval s Twente 2:2.

Feyenoord naposledy prohrál na půdě PSV 2:3 a od té doby pětkrát vyhrál a jen dvakrát remizoval. Nejvíce ho asi mrzí domácí ztráta s Utrechtem, se kterým na stánku De Kuip pouze remizoval 1:1. V posledním utkání si doma jasně poradil v poměru 3:0 s posledním Excelsiorem. Ovšem nad Den Haagem nezvítězil dvakrát po sobě, k tomu v podzimním osmém kole na domácím stánku podlehl soupeři naprosto jasně 0:3.

Trenér hostů Ronald Koeman je před závěrečnými boji vcelku skromný. "Přímo na Ligu mistrů nemyslíme, naším cílem je vybojovat jakékoli evropské poháry bez toho, abychom o ně museli hrát kvalifikaci," uvedl přesvědčivě. Dobře ví, že výsledek 0:3 z minulého utkání může být mírným strašákem. "Byl tam problém v nás a dělali jsme zbytečné chyby, které se nesmějí opakovat. Udělali jsme však od začátku sezóny obrovský pokrok," uvedl Koeman.

V kádru mu bude chybět jen jediný hráč, jenže pro Feyenoord možná ten nejdůležitější. Teprve čerstvě dvacetiletý švédský útočník John Guidetti nastřílel v Eredivisii už dokonce dvacet branek a řadí se na čtvrté místo tabulky střelců Eredivisie, nicméně nyní se stále zotavuje z chřipky a o jeho startu se rozhodne až po sobotním tréninku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 4.00 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PSV Eindhoven - NEC Nijmegen  (neděle 14:30)
V táboře PSV chtějí ještě zachránit letošní nepříliš povedenou sezónu, a proto hodlají vybojovat ve zbývajících čtyřech zápasech plný počet bodů. Jako první se jim do cesty postaví Nijmegen.

Eindhoven byl v minulém kole blízko další blamáži, když v domácím klání s Alkmaarem prohrával ještě patnáct minut před koncem 1:2, nakonec ale předvedl vynikající závěr a nepříznivě se vyvíjející utkání otočil. V tabulce sice setrval na páté příčce, od druhého místa jej ale aktuálně dělí pouhý bod.

"Nadcházející týdny budou ohromně důležité, protože řada klubů se bude snažit splnit své předsezónní cíle. I proto doufám, že nás budou naši fanoušci podporovat," prohlásil trenér Phillip Cocu. Proti Nijmegenu je PSV jasným favoritem, nizozemský lodivod si ale moc dobře uvědomuje, že na jeho svěřence čeká nesmírně těžký úkol. "Budou hrát ze zajištěné obrany, jsou dobří ve středu hřiště a v útoku mají silného Zeefuika."

Cocu zatím stále neví, jakou základní sestavu do utkání pošle. Starty Toivonena a Strootmana, kteří se nacházejí pod disciplinárním trestem, a zraněného Pieterse jsou pochopitelně vyloučeny, hrát ale možná nebude ani dvojice Bouma-Engelaar. Oba dva totiž stále trápí drobné zdravotní problémy, a proto je jejich nasazení nejisté.

Také pro Nijmegen bude nadcházející duel nesmírně důležitý. Po páteční výhře Rody jeho ztráta na osmé místo narostla už na čtyři body, takže pokud by tentokrát nedokázal bodovat, znamenal by to pro něj velké problémy. NEC tedy skutečně není v jednoduché pozici, na druhou stranu ale nemusí propadat nějaké beznaději. V posledních kolech si totiž vedl velmi dobře a určitě na to bude chtít navázat.

Trenér Alex Pastoor se musí vypořádat s absencí trojice svěřenců. Mimo hru stále zůstávají John Goossens, Niels Wellenberg a Stefan Nijland.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.25 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - VVV Venlo  (neděle 14:30)
Alkmaar vypadl ze čtvrtfinále Evropské ligy a nedařilo se mu příliš ani v minulých utkáních Eredivisie, ve zbývajících čtyřech kolech musí výrazně přidat. Nyní se v domácím prostředí utká s Venlem a potřebuje nutně zvítězit, příští kolo totiž přivítá konkurenční Feyenoord a případný neúspěch by mohl znamenat konec nadějí v boji o Ligu mistrů. Alkmaar zatím zuby nehty drží druhé místo v Eredivisii a stále doufá v titul, na který nyní ztrácí šest bodů.

Alkmaar v lize naposledy porazil Waalwijk, od té doby pouze remizoval 2:2 v Arnhemu a doma s Twente, minule navíc trestuhodně prohrál na půdě PSV, i když ještě necelou čtvrthodinu před koncem vedl. Za nerozhodného stavu 2:2 nakonec inkasoval v třetí nastavené minutě a to ho může hodně mrzet. Venlo po sérii úspěchů nyní nebodovalo v šesti kolech po sobě a proto ztrácí šest bodů na patnáctou Bredu, baráži se tak zřejmě už nevyhne.

V letošním vzájemném utkání na půdě Venla nedopustil favorit žádné překvapení a zvítězil naprosto jasně 3:1. Kouč AZ Gertjan Verbeek je rád, že po sérii složitých zápasů přichází konečně souboj s protivníkem z dolních pater tabulky. "S hráči jsme se dohodli, že příští čtyři utkání vyhrajeme, i proti Feyenoordu. Měl jsme s hráči individuální pohovory. Musíme čelit zklamání a opět věřit, že skončíme v lize co nejvýše a zabojujeme i o titul," uvedl Verbeek.

Domácí stratég je nadšen návratem důležitých opor Rasmuse Elma a Bretta Holmana. Chybět možná bude Niklas Moisander kvůli poraněnému stehnu, určitě mimo hru zůstává kvůli zraněnému kolenu Celso Ortiz. "My se touto výhrou chceme dostat do psychické pohody, abychom zvládli zbytek sezóny. Venlo ví, že nemá co ztratit a bude hrát otevřenou partii, navíc mu tato situace vyhovuje a my si na to musíme dát pozor," dodal Verbeek.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.17 - 7.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - FC Groningen  (neděle 16:30)
Fotbalisté Ajaxu mají našlápnuto k dalšímu mistrovskému titulu, i když to s ním v průběhu sezóny nevypadalo vůbec dobře. Ostatní jeho protivníci ale začali chybovat a amsterdamský celek tak využil situace, nyní si na čele vytvořil už šestibodový náskok a stačí mu zisk šesti bodů k mistrovskému titulu. Utká se sice se silnými protivníky na půdě Twente a Arnhemu, avšak doma přivítá Groningen a Venlo, kterým patří spodní příčky Eredivisie.

Nyní se utká s Groningenem, který po slušném podzimu zažívá naprosto bídné jaro. Porazit sice dokázal PSV, jenže ve třinácti kolech získal pouze devět bodů, což je kromě De Graafschapu nejméně z celé ligy. Minule nestačil v domácím prostředí na Rodu Kerkrade a v tabulce se propadl až na třinácté místo. O záchranu se sice strachovat nemusí, ovšem cesta do horní poloviny tabulky už bude asi hodně složitá, možná i nereálná.

Groningen sice dokázal v 8. kole soupeře překvapit a na stánku Euroborg ho porazil 1:0, jenže od té doby je to vyměněný Ajax, který v lize zvítězil desetkrát v řadě a naposledy nestačil začátkem února na Utrecht. Kouč domácího celku Frank de Boer se na utkání velmi těší. "Doma bychom měli vyhrát, byli by to pro nás nesmírně důležité tři body," je mu jasné. "Tým je připraven na náš jediný cíl - získat titul a udělá pro to všechno," dodává odhodlaně.

O soupeři tvrdí, že umí překvapovat a dokáže se probudit ve chvíli, kdy hraje s papírově silnějším protivníkem. "V minulém kole nás soupeř překvapil a i když není výběr kouč Petera Husity v nijak skvělé formě, rozhodně ho nesmíme podcenit. Bude u nás chtít vyhrát, nikdy nehraje jen pro bod a zkusí nás přestřílet. Čekám ofenzivní utkání s velkým počtem branek, ale věřím, že kvalita je na naší straně," uvedl De Boer přesvědčeně.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 8.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - SBV Vitesse  (sobota 18:45)
Fotbalisté Heerenveenu dokázali v minulém kole otočit utkání na hřišti Nijmegenu z 0:2 na 4:2 a díky tomu jsou stále ve hře o titul, spíše však o druhé místo. Na šesté pozici posbírali již 57. bodů a za PSV s Twente jsou pouze o skóre, na Feyenoord s Alkmaarem ztrácejí jen jeden bod. Opět se budou chtít spolehnout na nejlepšího střelce Eredivisie Base Dosta, který na půdě Nijmegenu vsítil hattrick a celkově se letos trefil už osmadvacetkrát.

Nyní Heerenveen přivítá silný Arnhem, který je sice pouze o příčku horší, nicméně na svého konkurenta ztrácí čtyři kola před koncem propastných devět bodů a to se už bude těžko dohánět. Vitesse však pravděpodobně zůstane v boji o Evropskou ligu, na devátý Waalwijk má totiž náskok sedmi bodů. Arnhem naposledy zdolal Den Haag 1:0 a ze sedmi utkání jen jednou prohrál, na podzim remizoval se soupeřem 1:1 a ve čtvrtfinále poháru mu podlehl 1:2.

Domácí už mohou počítat s Geraldem Sibonem a Geertem Arendem Roordou. Oba dva trénovali v pátek ve výběru kouče Rona Janse, nicméně osmatřicetiletý veterán Sibon dostal ještě týden volno. "Sibon měl problém s kyčelním kloubem a myslíme si, že se ještě potřebuje zotavit, aby byl schopen odehrát zbývající tři kola. Geert si poranil kolenní vazy minulý týden a těžko říci, jak dlouho potřebuje na léčbu. Možná v sobotu nastoupí," uvedl Jans.

Do sestavy se již vrací Doke Schmidt, který byl minulý týden nemocný, nyní je už ovšem plně k dispozici. "Musíme si dávat pozor na rychlé protiútoky soupeře, především Bony Wilfried se umí rychle rozhodnout a přesně zakončit, nesmíme mu nechat prostor. Všichni dobře víme, jak je toto domácí utkání důležitě. V případě neúspěchu můžeme výrazně ztratit na nejbližší protivníky a ve zbývajících třech kolech by to bylo těžké dohánět," dodal Jans.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.20 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RKC Waalwijk - FC Utrecht  (sobota 19:45)
Fotbalisté Waallwijku mají na dosah velký úspěch, musí však o něj stále výrazně bojovat. Nacházejí se sice na devátém místě a tedy v horní polovině tabulky daleko od sestupových příček, v tuto chvíli je však pro ně hlavní souboj o Evropskou ligu. Což je pro letošního nováčka sezóny velká motivace. Waalwijk kvůli výhře Rody v páteční předehrávce na půdě Bredy ztrácí na kvalifikaci Evropskéé ligy tři body a určitě chce tuto ztrátu okamžitě smazat.

Waalwijk naposledy remizoval na půdě Hearcels 1:1 a tato ztráta ho jistě mrzela vzhledem k výhře v předchozím kola nad silným PSV 2:1. Nyní by to měla být o něco lehčí práce. Utrecht dokáže zatápět těm největším favoritům, ovšem venku se mu příliš nedaří, a k tomu se slabšími nebo srovnatelnými protivníky letos hrát neumí. Proto mu v tabulce patří až dvanácté místo se ziskem šestatřiceti bodů. Pokud chce myslet na poháry, musí bezpodmínečně vyhrát.

Na Rodu ztrácí osm bodů a nic jiného než tři korálky mu nepomohou. Kdyby se mu to povedlo, dotáhl by se na svého sobotního protivníka na rozdíl dvou bodů a v Eredivisii by se pravděpodobně posunul o něco výše. Ve vzájemném podzimním utkání na půdě Utrechtu jasně nestačil a podlehl mu 0:3. Utrecht naposledy porazil Venlo 4:2, venku ovšem nevyhrál od senzačního skalpu na půdě Ajaxu, tedy už čtyřikrát v řadě.

Hostující trenér Jan Wouters ví, že nyní je větší tlak spíše na jeho svěřencích. "Waalwijk může jen překvapit a vůbec nic se od něj nečeká. Naším cílem je skončit v horní polovině tabulky a tak musíme vyhrávat. Soupeř je určitě fotbalový a chce hrát, při vítězství nad PSV jistě neměl jen štěstí," pochválil protivníka Wouters. Tomu v sestavě budou chybět Jacob Mulenga, Anouar Kali (oba poraněný kotník) a Frank Demouge (poranění hlavy).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.60 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
BV De Graafschap - Heracles Almelo  (sobota 19:45)
Fotbalisté De Graaafschapu mají před sebou velice důležitou část sezóny a jejich úkol je jasný. Vybojovat alespoň baráž. V tuto chvíli mají čtyři kola před koncem jednobodový náskok na poslední Excelsior a stále jim výrazně hrozí, že spadnou o patro níže rovnou. Na jistou záchranu už myslet nemohou, na ní ztrácejí téměř nedostižných dvanáct bodů. Nyní se utkají s celkem z Hearcles, které myslí na horní poloninu tabulky.

Almelo má na kontě 37. bodů a je jedenácté, tedy skoro o polovinu více korálků než jeho sobotní soupeř. Nyní ztrácí na osmé místo zaručující Evropskou ligu sedm bodů a nutně potřebuje zvítězit. Heracles v minulém kole doma remizovalo s konkurenčním Waalwijkem a předtím vyhrálo 2:1 na půdě Bredy. De Graafschap minule podlehl Ajaxu 1:3. v předchozím duelu však dokázal porazit Utrecht 3:0 a připsal si body po šesti prohrách v řadě.

V podzimním klání na domácí půdě Heracles vyhrálo pohodlně 2:0, ve 4. kole národního poháru už vůbec nebylo co řešit a Almelo deklasovalo protivníka v poměru 4:0. Domácí kouč Peter Bosý nemůže počítat s vyloučeným obráncem Gaby Jallo, jinak má ale marodku prázdnou. "Je to pro nás důležitý duel a chceme vyhrát. De Graafschap předvedl skvělý výkon s Utrechtem a ani na půdě Ajaxu si neudělal ostudu, nečeká nás nic lehkého," řekl Bosz.

Domácí celek ví, že se začíná jeho hra zlepšovat. "Domácí publikum nás umí povzbudit k mnohem lepším výkonům a je to náš dvanáctý hráč. S výkonem proti Utrechtu jsme byli maximálně spokojeni, i v Amsterdamu se hráči drželi stanovených pokynů, Ajax ale byl nad naše síly. Myslím, že s podobným stylem můžeme proti Hearcels uspět. Je před námi těžké období, jsme však připraveni ho zvládnout," uvedl trenér Richard Roelofsen.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.80 - 3.60 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Excelsior - FC Twente  (sobota 20:45)
Twente mělo v minulém kole proti Bredě vynikající příležitost, jak se posunout na vytoužené druhé místo tabulky, nabídnuté příležitosti ale nedokázalo využít. Nyní tedy bude na půdě Excelsioru usilovat o nápravu.

Před týdnem dělilo Twente od nesmírně důležitých tří bodů skutečně jen pár sekund. McClarenovi svěřenci ovšem závěr utkání s Bredou nezvládli a v třetí minutě nastavení inkasovali na konečných 2:2. I proto jim aktuálně patří až čtvrtá pozice, přičemž na svém kontě mají stejný počet bodů jako pátý Eindhoven a šestý Heerenveen.

V závěru sezóny tedy enschedský celek rozhodně nečeká nic snadného, také z toho důvodu musí nadcházející duel za každou cenu zvládnout. Další neúspěch jednoduše nepřichází v úvahu.

Excelsior se před závěrem sezóny nachází ve složité situaci: okupuje poslední místo tabulky, trápí jej mizerná forma a rozhodně se nedá říct, že by mu byl los ve zbývajících čtyřech kolech nějak nakloněn. Po Twente jej ještě čekají zápasy s Vitesse, Eindhovenem a důležitý záchranářský souboj proti De Graafschapu.

Svěřencům kouče Lammerse tak nezbývá nic jiného, než se pokusit bodovat také v tomto kole. To sice vypadá na téměř nereálný úkol, Excelsior ale ukázal, že Twente umí nepříjemně zaskočit. Na podzim vybojoval na jeho půdě senzační remízu 2:2, když o vítězství přišel až v samotném závěru.

Co se absencí týká, mnohem klidnější mohou být na hostující straně. Postrádat totiž budou pouze Andreje Rendlu a zkušeného zadáka Petera Wisgerhofa. To Excelsior je na tom přeci jen o něco hůř. Stoprocentně mimo hru se nachází Erwin Nuytinck a Leen van Steensel, starty Barta Schenkevelda a Tima Vinckena jsou naopak zatím nejisté.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 12.00 - 5.50 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
NAC Breda - Roda JC  (pátek 20:00)
Breda dokázala v minulém kole senzačně vyválčit bod proti ambicióznímu Twente, čímž znovu potvrdila, že je skutečně nevyzpytatelný soupeř. I proto fanoušci s napětím očekávají, co předvede v páteční předehrávce proti Rodě.

Jarní část sezóny zatím Bredě ani zdaleka nevychází podle představ. To je také jeden z důvodů, proč jí aktuálně patří až silně neuspokojivá patnáctá pozice. Na druhou stranu může být poměrně klidná, jelikož si stále udržuje dostatečný odstup od pásma sestupu.

Z posledních deseti ligových zápasů ale dokázala vytěžit pouhých devět bodů, na vítězství pak čeká už dlouhých pět kol. Jedinou omluvou její bídné formy je fakt, že to během minulých týdnů opravdu neměla zrovna snadné. Los jí totiž vůbec nepřál. Kromě výše zmíněného duelu s Twente musela absolvovat také souboj proti Feyenoord, Alkmaaru nebo rozjetému Nijmegenu.

To Roda čelila přeci jen o poznání lehčím protivníkům, čehož také patřičně využila. Poslednímu Excelsioru sice překvapivě podlehla, poté ale dokázala porazit Vitesse (3:1), vybojovat remízu (1:1) s Feyenoordu a před týdnem vyhrála v Groningenu (1:0). V tabulce tak poskočila na devátou příčku, přičemž od osmého místa, které znamená účast v play off, jí dělí pouze horší skóre.

Je tedy pochopitelné, že i tentokrát udělá Roda vše pro to, aby utkání proti Bredě zvládla a připsala si opět plný počet bodů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.75 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AFC Ajax30197484:3464
2.AZ Alkmaar30177660:3258
3.Feyenoord Rotterdam30177660:3358
4.FC Twente30169575:3657
5.PSV Eindhoven30176774:4457
6.SC Heerenveen30169568:5057
7.SBV Vitesse301461041:3548
8.RKC Waalwijk301251332:4141
9.Roda JC301321548:5941
10.NEC Nijmegen301241437:4040
11.Heracles Almelo301071345:5037
12.FC Utrecht30991247:5236
13.FC Groningen301051539:5635
14.ADO Den Haag30881433:5332
15.NAC Breda30871538:4731
16.VVV Venlo30741935:7125
17.BV De Graafschap30542126:6519
18.SBV Excelsior30462023:6718

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
Stiksxx

Dnešní souboj černých koní nemůže skončit jinak než remízou.

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

tak díky vy experti, první zápas a je po tiketu..

Reagovat
Stiksxx

Cos dal? Plichtu?

Reagovat
smazaný uživatel

tak jistě

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
AjaxFans

P.s Nikdy nevěř PSV

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

AjaxFans: Sulejmani prej asi po sezoně zdarec, víš o tom něco? Máme velkej zájem o Luciano Narsingh, Oussama Assaidi (Heerenveen), Niklas Moisander, Nick Viergever (AZ), Bram Nuytinck (NEC). Bram by se mi jako stoper líbíl má super proporce.

Reagovat
AjaxFans

Jj,je to prý sním složité se dohodnout na nové smouvě.Má moc vysoké finanční požadavky,tak jej ajax bude chtít asi s předdstihem prodat.O Moisandererovi se šušká dost,Boer mu měl ještě včera volat,Luciano též. O Oussamovi jsem nic neslyšel,možná by byl brán jako náhrada Sulejmaniho.Bram by do budousna nemusel být zlý,postavu na to má

Reagovat
Stiksxx

....Boer mu měl ještě včera volat..... To vypadá, jak když spolu chodíte na pivo. před rokem jsme skupovali my, tak ted vy?

Reagovat
AjaxFans

U nás to vypadá na pár odchodů,což nějak u vás nebylo. Assaidi by byl asi lepší než Mira,ale zase je to bohužel marokánec

Prej jste nám chtěli kdysi "ukrást" Van Rhijna

Reagovat
smazaný uživatel

je na půl marokánec a oranjes stejně jako Aissati a ten je úplně v pohodě. No jako už teď je Sulejmani nejlépe placeným hráčem Ajaxu nechápu co by ještě chtěl Aj ten Viergever z AZ je dost dobrej v pár zápasech jsem celkem čučel..

Reagovat
AjaxFans

Viergevera jsem nijak nestudoval,ale pamatuji si ho z managera,kde byl výborný.Iasi by bylo lepší střelit Miru a vzít toho Oussamu.

Reagovat
smazaný uživatel

jo ale komu a za kolik? Strašný prachy nás stál + ten jeho plat. Měl ke kladivářům na hostavačku si pamatuju. A co ten Mounir jako?? Neví jak ho vypráskat nebo jak?

Reagovat
AjaxFans

No to je to!Za 17 mga jej určitě neprodáme Dobré by bylo,kdyby to bylo alespon šul nul za Oussamu.

V Mounirove situace už mám zmatek.Několikrát nechtěl on jít pryč,pak mu prý bránil klub do Fiorentiny (což mi připadá jako blbost) Prostě je to žoldák,co je rád jen za prachy.Škoda,jak to sním dopadlo,hráč to je super.

Reagovat
smazaný uživatel

Marco musel být totálně mimo! A nechápu, že mu to tenkrát klub vůbec povolil takovou dardu za Miralema Ať si ho teďka koupí frajer zpátky když bude trénovat Heerenveen

Reagovat
Stiksxx

Vůbec nevim kdo to je.

Reagovat
AjaxFans

Hrával nyní místo Wiela,když byl zraněný.Tak vlastně jeho nástupce,který měl pochvalu i od Gregoryho

Reagovat
smazaný uživatel

je mu teprve 20 let a má potenciál Gregoryho hodně přerůst bych řekl

Reagovat
AjaxFans

Jj,v jednom zápase se mi nezdál,bo dělal strašně krp,ale pak jsem se na něj zaměřil a dobré.Z něj něco bude

Reagovat
smazaný uživatel

tak na holandských fanouškovských webech (fórum) o Ajaxu se dozvíš hodně věcí, o kterých se vůbec v Česku neví a nemluví.

Reagovat
Stiksxx

Jo. Tak to je jasný, tomu věřim. To by bylo smutný kdyby tomu tak nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

tak na seznamu je ještě Simon Poulsen (AZ).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak chce to dnes prohru Rody, potom Waalwijk a pak by mohl NEC vyválčit aspoň bodík.

Reagovat
smazaný uživatel

jak hraje Bram Nuytinck?

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho mála, co mám možnost sledovat, se mi jeví celkem slušně. V základu hraje stabilně, útok podpořit umí, s obranou všichni víme, jak to všude v Nizozemsku je. Ale poslední dobou jsem moc zápasů neviděl, na jaře zatím asi jen 3 nebo 4, takže nějaké komplexnější hodnocení ti dát nemůžu. Snad jste si nevyhlédli po Schönem dalšího našeho hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

no má ho Frank právě na seznamu možných posil..

Reagovat
smazaný uživatel

Ajajaj. No snad by aspoň neodcházel zadarmo jako Lasse.

Reagovat
smazaný uživatel

má smlouvu do 2015 tak by jste se nás asi nažili pěkně natáhnout

Reagovat
smazaný uživatel

*snažili

Reagovat
AjaxFans

I holandský admin mi říkal,že se neokouníme jen po 1 obránci.

P.s četls ten článek o AJaxu a mladých talentech?

Reagovat
smazaný uživatel

nevím co myslíš, kde? Blinda chceme prodloužit

Reagovat
AjaxFans

nn,něco o kradení mladých.Na Blinda nasrat, je to lata Snad půjde pryč

Reagovat
Stiksxx

Bohužel poprvé vám budu přát prohru.

Reagovat
smazaný uživatel

Excelsior podte, rozmetat Twente.....kreténi si nechají dát v 93min na 2-2...poslední zápas na tiketu....

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
AjaxFans

Prej by měl být během pár dní podepsán Narsingh za částku 4-6 mga

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele