základní část, 31. kolo
22.04.2012 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - VVV Venlo 2:1

Fotbalisté Alkmaaru sice nejsou zrovna v nejlepší formě a dobře vědí, že po příštím utkání mohou definitivně přijít o bitvu o titul a také klesnout až na páté místo tabulky o skóre před Heerenveen. V tuto chvíli svěřenci kouče Gertjana Verbeeka udrželi druhé místo o skóre před Feyenoordem a o bod před Twente s PSV, nicméně v příštím kole jedou na půdu Feyenoordu a rozhodně je nečeká nic lehkého. Venlo prohrálo posedmé v řadě a je stále šestnácté.

Ostatním konkurentům v boji o záchranu se sice také nedaří, avšak Breda má v tuto chvíli šestibodový náskok a ten by měla ve zbývajících třech kolech udržet. Venlo už téměř s jistotou ví, že do druhé ligy nespadne přímo, ale baráži se už zřejmě nevyhne. Na půdě favorita předvedla sympatický výkon. Všechny branky padly až po změně stran. Tu první dali domácí, ovšem Venlo po hodině hry srovnalo. O vítězství AZ rozhodl střelec Jozy Altidore.

Do první větší možnosti se dostali překvapivě hosté, avšak ránu Yanicka Wildschuta zlikvidoval gólman Esteban Alvarado a dorážka Barryho Maguireho šla těsně mimo. Poté už ovšem dominovali domácí. Nejprve gólman Dennis Gentenaar chytil ránu Bretta Holmana a posléze pálil těsně vedle tří tyčí Altidore. Do konce půle ještě hrozil po přihrávce Dirka Marcellise záložník Maarten Martens, a Altidore po centru Roye Beerense hlavičkoval mimo.

Dvě minuty po přestávce se už Alkmaar dočkal, po rohovém kopu mířil svou pravačkou do dolního rohu Holman. Jenže v 59. minutě vyrovnal Quin Kruijsen po dobré spolupráci Dannyho Holly s Wildschutem, na hřišti navíc strávil pouhých pět minut. Nicméně o šest minut později rozhodl o výhře favorita Altidore, který si po dlouhém centru Martense naběhl do vápna a hlavou se trefil přesně ke vzdálenější tyči, Venlo se už na další odpor nezmohlo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele