LM: ÚTERNÍ ZÁPASY 6. KOLA

08.12.2004, 01:49
Aktuality
FC Porto sice pouť za obhajobou začalo velmi špatně, ve čtyřech zápasech získalo pouhé dva body, ale nakonec dvěma výhrami a shodou dalších okolností postoupilo. Valencia souboj o postup s Brémami nezvládla a na její úkor jde dál německý tým, Arsenal si osmifinále zajistil kanonádou proti Rosenborgu. Šachťor teprve jako třetí tým letos dokázal porazit Barcelonu a zajistil si Pohár UEFA.


Skupina E

-    :

Londýnský Arsenal měl pozici jasnou - k postupu potřeboval vyhrát. Sice mu ve středu zálohy kromě Edua a Gilberta chyběl i za vyloučení suspendovaný Vieira, na výkonu Gunners to však nebylo znát a norského soupeře jasně přehráli. Gólovou nadílku načal už ve třetí minutě po Bergkampově přihrávce José Antonio Reyes. Ve 24. minutě se prosadil Thierry Henry, když byl rychlejší než vybíhající gólman. O pět minut později pak Pires našel ve vápně Francesca Fabregase, ten se elegantně zbavil strážce a zvýšil už na 3:0. Rosenborg sice snížil zásluhou Erika Hoftuna, když zaváhal gólman Almunia, pohodu však ještě do přestávky vrátil do domácích řad Robert Pires proměněnou penaltou po faulu na Henryho. Druhá půle do hrála už jen z povinnosti, v závěru přišel hru oživit Robin Van Persie a přestože napřed ve dvou šancích neuspěl, napotřetí už se trefil a pečetil na 5:1.

-    :

Panathinaikos musel porazit již postupující Eidhoven a navíc doufat ve ztrátu Arsenalu. Hráči PSV byli zpočátku aktivnější, vidět byl hlavně americký rychlík DaMarcus Beasley, ale do vedení šli svěřenci trenéra Ščasného - po půlhodině Münchův centr do sítě usměrnil Dimitrios Papadopouos. Radost domácích však trvala jen sedm minut, pak se totiž po centru Van Bommela prosadil Beasley. Hráči Panathinaikosu bojovali, i když pravděpodobně znali vývoj zápasu v Londýně, a ještě do přestávky šli opět do vedení. Markus Münch zužitkoval penaltu po faulu na Papadopoulose. PSV po změně stran začalo velmi aktivně a mělo několik dobrých příležitostí, domácím však vyšel brejk v 57. minutě, kdy se angličanem trefil opět Münch. Hosté byli stále lepší, ale Van Bommel neproměnil penaltu, také Vonlanthena vychytal gólman Galinovič a v 81. minutě navíc na 4:1 završil střídající Sanmartean.

Tabulka:
1. Arsenal FC624011:610
2. PSV Eindhoven63126:710
3. Panathinaikos Atény623111:89
4. Rosenborg Trondheim60246:132



Skupina F

-    :

Šachťor Doněck si na jaře zahraje na úkor Celticu Pohár UEFA. Rozhodla o tom výhra nad oslabenou Barcou, kterou zařídil dvěma góly Julius Aghahowa. Barce už o nic nešlo, a tak kouč Rikaard neváhal a poslal na hřiště od začátku debutanty Messiho, Verdúa a Javita, v základu hráli též Navarro se Sylvinhem. Doněck nastoupil s Laštůvkou v brance, ale také s Hübschmanem v obraně. Absence opor byla na výkonu Barcy hodně znát, Šachtor byl v úvodu utkání jasně lepším celkem. V záloze dominoval Matuzalem, vyslal do šance Brandaa, ale ten minul Valdésovu branku. Po čtvrthodině načasoval Matuzalem přesně pas na Aghahowu, ten udělal kličku brankáři a otevřel skóre. Další šance nevyužil opět Brandao, po přiťuknutí Lewandowskiho však překonal podruhé Valdése opět Aghahowa. Barca kontrovala Bronckhorstovým volejem po akci Messi či neúspěšnou střelou Xaviho. Alespoň čestnému úspěchu Barcy zabránil Laštůvka, když chytil Iniestovi penaltu.

-    :

I Milán ve "zbytečném" duelu s Celticem šetřil opory, a tak se na hřišti objevili hráči jako Brocchi, Dhorasoo, Serginho, Coloccini či Ambrosini. Celtic začal aktivně, kolem Colocciniho se protáhl McGeady, ale střílel mimo Didovu svatyni. Na druhé straně zachránil na poslední chvíli před Ševčenkem Balde, Serginho trefil jen břevno. Jasný gól chytil Dida krátce před přestávkou, když zakročil proti střele Hartsona po centru McNamary. I v druhé půli šel Celtic více za vítězstvím, ale hlavička Vargy šla mimo, po chybě Maldiniho se včas nezorientoval do zakončení Sutton. A když byl po akci McGeadyho a centru Valgaerena u míče dřív Dida než Sutton, skončil duel bezbrankovou remízou.

Tabulka:
1. AC Milán641110:313
2. FC Barcelona63129:610
3. Šachťor Doněck62045:96
4. Celtic Glasgow61234:105



Skupina G

-    :

Na první pohled sice v tomto utkání o nic nešlo, ale Inter si jistě chtěl pojistit první místo ve skupině a Anderlecht nechtěl soutěž zakončit bez jediného bodu. Inter byl od začátku lepším týmem a i když hosté několikrát ohrozili Cariniho, šli do vedení domácí. Ve 33. minutě Recoba parádní patičkou vyzval argentinského střelce Julia Cruze a ten se nemýlil. Po změně stran mohl vyrovnat Baseggio, ale hlavičkoval jen slabě přímo na brankáře. Carini si pak poradil i s ranou Vanderhaegeho a Inter tak mohl pojistit své vítězství - v 60. minutě po Davidsově dlouhé přihrávce utekl Obafemi Martins a zavěsil. O tři minuty se pak trefil podruhé, když při samostatném úniku snadno prostřelil gólmana Steenbergheho. Anderlecht se stal teprve pátým týmem v historii Ligy Mistrů, který skončil ve skupině bez bodu.

-    :

Tento zápas měl z celého úterního programu jistě ten největší náboj, šlo totiž o přímý souboj o postup. Valencia potřebovala vyhrát, a to buď 1:0 nebo o dva góly. V jejím útoku překvapivě místo italského dua Di Vaio - Corradi nastoupili Mista s Aimarem, na lavičku usedl uzdravený Vicente. Brémy si o víkendu zastřílely ve Freiburgu, kterému nasázely šest branek, a úplně stejná jedenáctka vyběhla i na Mestallu, v útoku se tedy objevil řecký hrdina z evropského šampionátu Charisteas společně s Klosem. Dvě první příležitosti měli domácí, ale nejprve Baumann zblokoval střelu Baraji a později Stalteri včas obral Aimara. Také Werder útočil, nebezpečně pálil Micoud, ale jen na připraveného Canizarese. Po změně stran příležitost propásl Mista, na druhé straně si podobně "vedl" Klose. V 60. minutě domácí kouč Ranieri provedl trojí střídání, na hřišti se objevili Vicente a oba italští útočníci. A málem se to vyplatilo. V 64. minutě mohl jít sám na bránu Corradi, ale zastavil jej neprávem zdvižený praporek pomezního. O chvilku později druhý Ital, Marco Di Vaio, parádním volejem trefil břevno. Tentýž hráč se pak při rohovém kopu nedohodl s Navarrem a dobrá příležitost tak skončila mimo. O poznání lépe střídání vyšlo Werderu. Nelson Valdez byl totiž na hřišti teprve tři minuty, když si za obranou zpracoval dlouhý pas od Ismaela, obešel Canizarese a skóroval do odkryté sítě. Hráči Valencie neudrželi nervy na uzdě, za brutální faul byl vyloučen Angulo a při cestě ze hřiště navíc plivl na Borowského, za což jej jistě čeká trest. Sudí Frisk pak musel uklidňovat vášně žlutými kartami, kterých v závěrečných deseti minutách rozdal šest. Domácí navíc museli kalich hořkosti vypít skutečně až do dna, v závěru se pěknou střelou trefil opět Valdez. Brémy se tak při své premiéře v Lize Mistrů hned probily mezi nejlepších šestnáct, Valencia se musí spokojit jen s Pohárem UEFA, který tak může obhajovat.

Tabulka:
1. Inter Milán642014:314
2. Werder Brémy641112:613
3. Valencia CF62136:107
4. RSC Anderlecht60064:170



Skupina H

-    :

Velké hrozbě čelilo před utkáním s Chelsea FC Porto. Portugalský tým se totiž mohl stát prvním obhájcem trofeje, který by svou pouť za obhajobou dobytých pozic ukončil hned v základní skupině. Trenér Chelsea Jose Mourinho, vědom si již jistého postupu, nechal odpočívat některé hráče základní sestavy a příležitost tak dostali fotbalisté z lavičky. Hosté začali aktivněji a vypracovali si první gólovou šanci zápasu. To z malého vápna hlavičkoval Drogba, brankář Majestic skvělým zákrokem vytlačil míč na břevno. O pár minut později se ale musel trochu červenat. Ve 34. minutě totiž vypálil z hranice šestnáctky Damien Duff a náhradník za zraněného Vitora Baiu pustil falšovanou střelu do sítě. Porto potřebovalo k postupu vyhrát a k tomuto cíli ho v 63. minutě tvrdou ranou bez přípravy přiblížil Ribas Diego. Svou chybu při inkasované brance poté při nájezdu Robbena napravil Majestic a jakoby tak své spoluhráče nabudil k závěrečnému tlaku. A domácí se nakonec svého cíle dočkali. Běžela 86. minuta, když z levé strany odcentroval Quaresma a Benny McCarthy přesnou hlavičkou zajistil svému týmu postup.

-    :

Pařížané měli před zápasem s CSKA Moskva vše ve svých rukách. Pokud by totiž zvítězili, bez ohledu na výsledek z Porta by se radovali z postupu. Podpořit je k tomu přišlo na padesát tisíc fanoušků, ti však do jednoho po závěrečném hvizdu odcházeli zklamáni. Úvod zápasu patřil hostím a do šancí se dostával především Sergej Semak. Na poprvé sice ještě nedal, obrana francouzského celku však toto varování nebrala dost vážně, za což ji ruský kapitán ve 28. minutě pořádně potrestal. Domácím se již o devět minut později podařilo vyrovnat, když Pauletovu střelu dorazil do sítě jeho kolega z útoku Fabrice Pancrate. Do sedla je ale tento okamžik podobně jako vyloučení Semberase v 54. minutě nedostal nedostal. Naopak. V 64. minutě se k míči v šestnáctce dostal Semak a přesnou ranou k pravé tyči strhl vedení podruhé, a tentokráte již definitivně, na stranu CSKA. Semak pak o šest minut korunoval své skvělé vystoupení třetí brankou. To bez větší pozornosti domácích obránců prošel s míčem až na hranici pokutového území a po jeho střele k druhé tyči se Letizi natahoval marně. Pařížanům se nakonec podařilo alespoň vyrovnat. Nejednalo se však o stav utkání, ale o počet hráčů na hřišti. Už v nastaveném čase totiž viděl červenou kartu Mendy.

Tabulka:
1. Chelsea FC641110:313
2. FC Porto62224:68
3. CSKA Moskva62135:57
4. Paris Saint-Germain61233:85


Autor: Petr Starý, Tomáš Pavlík, Radek Nosil

Komentáře (36)

Přidat komentář
HOST*

Forza Inter

nakopali sme jim zadky

Reagovat
Mr.Jindros

Hm, tak Arsenal nakonec první ve skupině. Jsem zvědavej co předvede ve vyřazovacích bojích. Barca ten zápas sice vypustila, ale divim se že i s mnoha náhradníky nepředvedla lepší výkon. Hlavně jsem zvědavej co předvede dneska Real

Reagovat
HOST*

já spíš co nepředvede

Reagovat
antimadrista

Se nediv, víš jaká tam byla zima, na to naši chlapci nejsou narozdil od domacích zvyklý.

Reagovat
HOST*yarda

My jsme na Ukrajině ve stejném mrazu remizovali...

Reagovat
PJ

Byly tam dva stupně nad nulou, ve zbytku Evropy, i na jihu, tou dobou bylo maximálně o pět stupňů víc. Takže se nevymlouvej na zimu...

Reagovat
smazaný uživatel

neviete nahodou niekto kedy sa bude losovat druha faza?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta Barca je teda velkoklub machruje támhle na Malágu ale proti pořádný klubu zahraje hovno jenom jednou se jí povede dát ňákej hezkej gól a to ežtě buď vod sysla ml. nebo vod toho solisty a křížence Deka.Dneska uvidíte pořádnej a líbyvej fotbal vod REALU počítám že je roznesem na kopytech(tak 0:4 minymálně ) Tak nazdar všichni Culo !!!Force Real Madrid!!!

Reagovat
HOST*deco

ty seš chytrej...minimálně je s měkkým i, steně tak líbivej...a sysel je nejlepší na světě. real sice občas roznese třeba albacete, ale na Barcu nemá ale je poznat že fandíš realu

Reagovat
smazaný uživatel

Těm vašim výmluvám se můžu jenom smát Víš jaká tam byla zima.. Lepší výmluvy už si fakt vymýšlet nemůžete.....

Reagovat
HOST*

vodpal

Reagovat
HOST*

von ti dneska večer zmrzne úsměv na rtech

Reagovat
smazaný uživatel

minymálně... ...líbyvej...

Reagovat
smazaný uživatel

Být váma, tak někde zalezu a nevylezu do té doby, až nebudete ztrácet 9 bodů v lize a to nepočítám vaše problémy postoupit ze skupiny se samými velkými kluby

To bych stejně mohl říct, že machrujete nad Albaecte a proti nám...no jestli alespoň trochu sleduješ fotbal ( podle tvého příspěvku spíš ne ) , tak asi víš jak.

A jak už naznačil deco, umíš dobře česky : "proti pořádný klubu " skloňování přídavných jmen není až tak těžké.

No ale nejlepší byl závěr. Tak Force Real a Forca Barca!

Reagovat
HOST*deco

Reagovat
HOST*Juveman

Vážne vy "madridisti" radši zalezte a buďte zticha. Sice nejsem fanoušek Barci ale teď hraje mnohem lepší a hezčí fotbal než ten váš po** REAL. A kdyby Real náhodou, fakt náhodou postoupil tak je zas někdo hned vyklepne.

JUVE FOREVER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zato Juventus hraje nádhernej fotbal... Na to koukat, to je fakt nádhera...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale teď o Juve nejde, protože nikdo z Juve tady neplácá podobné nesmysly, ale opravdu vyložené nesmysly jak No.11

Reagovat
HOST*Mr.Jindros

Výsledky má lepší ... Mimojiné postoupil ze skupiny LM se 16 body, o tom si současný Real může nechat jen zdát.

Reagovat
exmafie

Hmmm,tak to máš bohužel pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to doma,0:2 to už nepustíme!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

...Figo z penalty...docela častý jev, ta penalta, co?

Reagovat
smazaný uživatel

0:3!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Při pohledu na soupeře bych se tak nezubil

Každopádně je škoda, že na sebe nemůžem hned narazit.

Reagovat
HOST*yarda

Dr.Kyslíku, to co ty tady provozuješ, tomu se v jiných kruzích říká kazišuk

Reagovat
HOST*Mára

peníze peníze , takovejch penalt nemá nikdo zrovna když potřebujou už je to trapný sem na to zvědavej , ale určitě bude zase pohotovost u letectva!!!

Reagovat
HOST*Mára

jo a taky na ten ofsajd to bude rovnou kufříček

Reagovat
HOST*yarda

No a ty taky objektivitou zrovna sršíš Penalta byla, za to, že je Ronaldo ve vápně faulovaný, můžou maximálně obránci, rozhodčí to pískli v obou případech správně (Kyjev, Řím). Prostě jenom trapně kecáte, zápas v Římě beztak rozhodl už první Ronaldův gól. A řečičky o kufříčkách patří do stejné kategorie jako ty o penaltách

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a teď ať mi nikdo netvrdí, že 3 zápasy posobě, kdy kopete penaltu plus ještě jedna další ob zápas je jen náhoda. Když k tomu přičteme nějaký ten neuznaný protihráčův gol...

Tím rozhodně nechci říct, že si Real nezasloužil postoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

NO TO SI DĚLÁTE SRANDU! Takový simulant ten Ronaldo, hnus! Jak to mohl písknout? Vždyť to bylo do očí bijící, takový skok Je divné, že když Real potřebuje, tak se pomůže, ať už tou penaltou nebo třeba sestavou AS.

To jsem teda zvědav, jestli to, exmafie, uznáš, když si tady na simulování tak nadával.

Reagovat
exmafie

Písknout se to dalo (tos viděl na vlastní oči),kontakt tam byl,ale Ronaldo spíš spadl únavou (ten tanec si mohl fakt odpustit),ale nic to nemění na tom,že ten zápas AS dopředu rozhodli sami,to určitě uznáš i ty sám...A ještě k tomu ofsajdu,nějak chytrák tu psal něco o kufříčku za písknutej ofsajd,když jsme dostali góla,nejdřív se podívej do pravidel a pak plácej o uplácení debile....

Reagovat
smazaný uživatel

Ofsajd byl jasný. Stejně tak bylo po prvním golu jasné, jak to dopadne.

Reagovat
HOST*Mára

debil deš ty ronaldo-povolení od letectva,ubohej tlouštíček. sem zvědavej jestli něco napíšeš ani bych se nedivil kdyby si řek že to bylo na červenou!!!!! (hanba)

Reagovat
exmafie

Tak si znova přečti můj příspěvek a pak si běž dát facku...Za prvé jsem psal,že debil je ten co tu plácá o kufříčkách za ofsajd (potrefená husa.....no jo ozval ses),tak proč do toho pleteš Ronalda,za druhé jsem taky napsal,že Ronaldo to přihrál,tak nevím co si tu hraješ na chytrýho chudáku...

Reagovat
PJ

Ano, Ronaldo to přihrál. Ale faulovanej byl, bez debat. Mimochodem, kdyby se takhle skácel třeba Deco, tak ho pochválíš, jak pěkně to zařídil, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to sotva. Právě Deca jsem zato dlouho neměl rád, jak padá, ale po příchodu už tolik nepadá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele