Unionu Berlín došla trpělivost s Bjelicou. Ve zbytku sezony ho zastoupí Grote

06.05., 16:06
Aktuality
Marco Grote (© AFP)

Chorvatský trenér Nenad Bjelica skončil v Unionu Berlín a mužstvo s českým reprezentantem Alexem Králem provede zbývajícími dvěma ligovými zápasy kouč juniorky Marco Grote. Týmu z německé metropole jde o záchranu, po nedělní domácí porážce 3:4 s Bochumí ho jen bod dělí od baráže o účast v Bundeslize. O druhé změně na trenérském postu během půl roku informoval klub na svém webu.

Dvaapadesátiletý Bjelica se v listopadu stal nástupcem Urse Fischera, ale tým se nijak výrazněji nezvedl a v poslední době znovu vyloženě paběrkuje. Z uplynulých šesti ligových utkání získal jen dva body za bezbrankové remízy a po neděli klesl na 15. místo, poslední s jistotou setrvání mezi elitou a s tříbodovou ztrátou právě na Bochum. Na přímý sestup má Union šestibodový náskok, ale teoreticky mu stále hrozí.

O rok mladší Grote už dočasně u mužstva působil po Fischerově odvolání. Vytáhl tehdy od devatenáctky k prvnímu týmu do role asistentky Marii-Louise Etaovou, jež se stala první ženou na trenérské pozici u týmu mužů v bundesligovém klubu v historii. Bývalá fotbalistka ve funkci pokračuje a s ní bude nově asistentem Sebastian Bönig.

Union v sobotu nastoupí na hřišti předposledního Kolína nad Rýnem a soutěž zakončí duelem s Freiburgem bojujícím o evropské poháry.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
St. Pauli

Tam vubec nemel odchazet Urs a tahle sezona se proste mela odepsat.

Reagovat
Werkrider

Zpětně asi souhlas. Unionu i Kolnu jsem přál nový impuls, výměna trenérů mi nepřišla jako zlý nápad, ale nakonec to nějak nevyšlo.

Navíc je Bjelica za mně strašně nesympatický ve všech ohledech.

Reagovat
Rudnevs

Možno by to vyšlo lepšie, kebyže je novým trénerom niekto iný.

Reagovat
Kily

Ani se nemusela odepisovat sezóna, stačilo se nezbláznit na trhu

Reagovat
Rudnevs

Myslené ešte v lete? Toto za mňa ťažko hodnotiť. Dostali sa do CL, logicky, že chceli posunúť tú úroveň trošku vyššie a priviesť hráčov ako Volland či Gosens. Kebyže to nespravia a privedú zas zadarmo hráčov z druhej ligy etc., tak by sa zas v prípade slabšej sezóny vravelo, že sa na to vykašlali a že to naopak chcelo urobiť ráznejší krok vpred.

Bjelica bol krok vedľa. To sa dá povedať jasne.

Reagovat
Kily

já spíš myslel takový úlet jako Bonucci, ale máš pravdu a beru zpět, když znovu koukám na ty posily, tak to v té době jako nesmysl nevypadalo

Reagovat
vladino10

Skúsení hráči, ktorí majú skúsenosti s LM ktorú Unión hral...mne to vtedy všetko dávalo zmysel

Reagovat
Kucka

Reagovat
kattos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele