Ligue 1 - souhrn 8. kola

03.10.2009, 21:05, aktualizováno 04.10.2009, 23:03
Komentáře a souhrny
Marseille doma klopýtla s Monakem, které se tak dostalo právě před přístavní klub. Lille vyhrálo v Boulogne, Toulouse naopak doma přenechalo body Lorientu. Bordeaux podlehlo v St. Etienne, čehož využil Lyon a dostal se na první místo. V Lensu totiž vyhrál 2:0. Tři body mají Nice, Montpellier, Auxerre a Sochaux, PSG se s Nancy rozešel smírně.

FC Sochaux - Le Mans FC 1:0

03.10.2009 19:00

Góly: 78. Marvin Martin

Po čtyřech porážkách konečně body. A dokonce hned tři. Sochaux i přes zahozenou penaltu nakonec dalo alespoň jeden gól a posunulo se o pět příček výš.

Teprve třetí výhra v sezoně. Sochaux ještě v tomto ročníku nezažil remízový stav. Vždy pouze prohrál, či vyhrál. I kvůli tomu je nyní až na třinácté příčce. Le Mans naopak opět spadlo na zem, když po dvou výhrách v řadě přišla další ztráta. Navíc s týmem, který nepatří mezi lepší týmy Ligue 1.

V utkání padl pouze jeden gól, mohlo jich být ale víc. Po hodině hry se totiž k pokutovému kopu postavil Václav Svěrkoš, ale branky letos příliš nestřílí a statistiky si nevylepšil ani dnes. Svého kolegu tak musel v 77. minutě nahradit Marvin Martin, který vstřelil již svůj druhý gól v sezoně.

Le Mans bylo od začátku zápasu aktivnější. Po pár sekundách se ke střele dostal Darry Herold Goulon, jeho rána z přímého kopu ale brankáři Richertovi vážnější problémy nenadělala. Dobrou šanci zmařil na druhé straně Sebastien Dalmat, ani jeho střela, tentokrát zpoza pokutového území, ale nakonec příliš nebezpečná nebyla.

Po pětadvaceti minutách se ke střele odhodlal Martin, jeho pokus zblokoval Ovona. Míč se ale odrazil pouze do Svěrkoše, který ho měl jednoduše uklidit do sítě. Na pokutovém území ale hosty zachránil Joao Paulo. I ve druhé půli byli domácí jasně lepším týmem. Hned dvakrát musel brankář Ovono zachraňovat situaci po Maurice-Belayově střele. Svůj reflex musel dokázat i o pár minut později - Davies vysouval aktivního Svěrkoše. Ten ale opět brankáře pouze vystrašil.

Vše se mělo zlomit v 63. minutě. Loriot zahrál v pokutovém území rukou, dostal druhou žlutou kartu a domácí měli zahrávat penaltu. K té se postavil sebevědomý Svěrkoš, ale narazil. Opět. Ovono vystihl směr letu a míč vyboxoval. Hosté se ale z chyby nepoučili a o dvanáct minut později domácí konečně překonali Ovona. Butin centroval z pravé strany, našel svou přihrávkou Martina, jenž hlavou uklidil do branky.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AJ Auxerre 0:1

03.10.2009 19:00

Góly: 17. Benoît Pedretti

Auxerre po zpackaném vstupu do Ligue 1 šplhá tabulkou nahoru. Divoké a zajímavé utkání v Rennes rozhodla jediná branka Pedrettiho z přímého kopu z první půle a zařídila hostům třetí výhru v sezóně. AJA už čtyři zápasy v řadě neprohrálo a katapultovalo se na desáté místo tabulky.

Domácí mužstvo kouče Frederica Antonettiho začalo lépe, ale po deseti minutách poslal varování pomocí Birsy soupeř. A koledování Rennes bylo vyslyšeno, po čtvrthodině hry se Oliech vydal na výlet kolem obránce Bocanegry, který ho musel faulovat. Pedretti následně největší razancí rozvlnil z přímého kopu domácí síť.

Šance střídala jedna druhou i nadále a z následného protiútoku mohlo skórovat znovu Auxerre. Hráči si našli další mezírku v renneské defenzívě, ta byla ovšem ráda, že na místě stál právě Oliech, který spálil svou tutovku až na popel. Pět minut před koncem mohl vyrovnat Gyan, brankář Sorin ovšem pohotově zasáhl.

I druhá půle byla hodně zajímavá. Hengbart vytvořil příležitost pro Birsu, jenže ten se jí zalekl a nezakončil vůbec dobře. Na druhé straně Rennes žíznilo po vyrovnání, tu ovšem neuhasili Sow ani Gyan. Hosté zahrozili z pár protiútoků a uchýlili se k bránění výsledku. Zahráli to, co potřebovali, Rennes se na nic většího nezmohlo, a zaslouženě mohou slavit vítězství.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux 3:1

03.10.2009 19:00

Góly: 8. Augusto Fernández, 30. Ilan, 90. Dimitri Payet - 69. Jussiê (pen.)

Dvacet dva zápasů. Tak dlouho trvala série Bordeaux bez porážky, která dnes skončila na hřišti Saint-Etienne. Mistr Ligue 1 tak pravděpodobně doplatil na nabitý program posledních týdnů.

Saint-Etienne na konci léta ještě výrazně posilovalo. Tým ale jako by se začal sehrávat až nyní. V Ligue 1 je již tři zápasy v řadě neporažený, navíc postoupil dál v Coupe de la Ligue - 4:1 potupil Nice. Pro Bordeaux se jedná teprve o třetí ztrátu v celé sezoně. Po remíze s Marseille a Juventusem přišla tedy také první porážka.

Domácí se velice rychle ujali vedení. Již v osmé minutě poslal překvapivě do vedení tým domácích Augusto Fernandez, letní posila z Manchesteru City. V 39. minutě skóre na 2:0 navýšil Ilan, na jeho gól ale dokázali hosté odpovědět. Dvacet minut před koncem dal hostům naději Jussie, který proměnil penaltu. V poslední minutě ale pečetil stav zápasu na 3:1 Dimitri Payet, náhradník, jenž byl na hřišti teprve pět minut.

Trenér Bordeaux Laurent Blanc má se svým týmem velice nabitý program, pro dnešní utkání se tedy rozhodl hodně protočit sestavu. Oproti minulém zápasu s Maccabi Haifa se v základní sestavě objevilo hned osm jiných tváří. To ale tým Girondins spíše rozhodilo. Hned po osmi minutách totiž musel Cedric Carrasso lovit míč ze své sítě poprvé - po skvělé individuální akci se prosadil Augusto Fernández.

Domácí hráli s daleko větší sebejistotou a svého soupeře bez větších problémů přehrávali. Velice aktivní byl Gonzalo Bergessio. Největší šanci hostů si pak vytvořil Grégory Sertić, jehož střela ale nakonec příliš nebezpečná nebyla. Gólman Janot pouze pozoroval, jak míč končí nad jeho brankou. Bordeaux se ale z pasivity nedostalo. Naopak - vedení mohl navýšit Ilan, který ale poslední fázi nevyřešil nejlépe.

Ani tato promrhaná šance ale Ilana od skórování nezastavila. Dvanáct minut před koncem vstřelil později vítězný gól. Veliký podíl na brance měl ale Bergessio, který Brazilcovi přihrál, střelec druhé branky se odpoutal od Cianiho i Henriqueho a zkušeně zakončil. Poté se iniciativy ujali hosté - sice drželi častěji míč na svých kopačkách, osamocený Bellion na hrotu toho ale příliš nenadělal. Domácí navíc velice srdnatě bránili. Do šance se tak i ve druhém poločase dostali oni. Augusto vytvořil prostor pro Ilana, ten ale zpětnou přihrávku příliš nečekal a celou akci zpozdil. Nakonec mířil nepřesně.

Kouč Blanc na impotenci svého týmu zareagoval střídáním hned dvou útočníků - na hřiště se dostal Cavenaghi a Chamakh. Jejich přítomnost na hřišti byla hned znát - v 69. minutě fauloval Andreau v pokutovém území Sertiće, nařízenou penaltu proměnil Jussie. Janot netrefil stranu. Hosty vstřelený gól nabudil, obrana domácího týmu najednou nepůsobila tak kompaktně. Hosté se ale i přesto dostali pouze k nepříliš razantní střele Wendela. Nakonec se v šanci ukázal Payet, který těžil z dobré práce Matuidiho s Rivierim. Ale nedokázal střelu udržet při zemi a přestřelil.

Stejný hráč si ale nakonec první gól v sezoně připsal. Payet si naběhl na dlouhý míč z obrany a zpoza pokutového území prostřelil Carrassa i potřetí v zápase. Obdivuhodná série Bordeaux, trvající snad sedm měsíců, je tedy u konce.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Valenciennes FC 3:2

03.10.2009 19:00

Góly: 67. Chaouki Ben Saada, 72. Olivier Echouafni, 76. David Ducourtioux (vl.) - 40. Mahmadou Samassa (pen.), 50. Carlos Sánchez

Zápasy Valenciennes v poslední době znamenají nálož gólů. V posledních třech utkání napadalo celkem neuvěřitelných sedmnáct branek, tentokrát ale ani dvě branky VA na výhru nestačily. 3:2 zvítězilo Nice.

Nice bylo před tímto zápasem ve veliké krizi. Od prvního kole již nevyhrálo a v tabulce bylo za Grenoblem předposlední. OGC ale navázalo na zlepšení z Lille, kde remizovalo 1:1, a dnes si poprvé od začátku srpna připsalo tři body. Naopak Valenciennes skončila dlouhá čtyřzápasová série bez prohry, naposledy si tým 3:2 poradil s kandidátem na titul z Marseille.

Góly začaly padat až ve druhém poločase. Za prvních pětačtyřicet minut padla jediná branka - na svědomí ji měli hosté. Trefil se z penalty Mamadou Samassa. V 50. minutě se Valenciennes ujalo již dvoubrankového vedení, náskok navýšil Carlos Sánchez. Domácím ale na otočení zápasu trvalo pouze 9 minut. V 67. minutě uspěl Ben Saada, do 76. minuty se prosadil ještě Echouafni, vlastní gól si připsal obránce David Ducourtioux. Hosté navíc zápas dohrávali bez vyloučeného Cohadeho.

Již v osmé minutě měli hosté obrovskou příležitost. Emerse Faé se zbavil svého strážce a z ideálního úhlu si to mířil na brankáře. Guy Rolland N'Dy Assembe ale jeho úmysl vystihl a jeho pokus skvěle zlikvidoval. O deset minut později byli domácí gólu snad ještě blíž. Skvělý zahravač standardních situací David Helleybuck se opět postavil k přímému kopu, jeho rána ale pouze olízla tyčku Assembého branky.

Nakonec to byli ale hosté z Valenciennes, kteří se prosadili jako první. Ve 40. minutě zahrál rukou v pokutovém území Mickael Pote, nařízenou penaltu pak dokázal proměnit náhradník Mamadou Samassa. Pět minut po začátku druhého poločasu se hosté radovali opět - na Pujolův centr si naběhl Sánchez a poslal svůj tým do vedení 2:0.

V 67. minutě se ale domácí dočkali zasloužené branky. Ben Saada využil centr Moulonguiho a tvrdým volejem poslal míč za záda brankáře Ospiny. Ještě lépe pro domácí se udělalo po dalších 19 minutách. Cohade obdržel za svůj zákrok druhou žlutou kartu a musel odejít do sprch. Domácí početní výhodu prakticky ihned využili. Ben Saadův přímý kop uklidil do branky Echoafni. Konec poločasu patřil také domácím. Samassa omylem hlavičkoval na svou branku, míč před ním ještě tečoval Ducourtioux a neštěstí bylo na světě. V 77. minutě padl poslední gól utkání - na 3:2.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - AS Nancy-Lorraine 1:1

03.10.2009 19:00

Góly: 18. Stéphane Sessegnon - 13. Youssouf Hadji

Paris SG po remíze 1:1 s Nancy už čtyři zápasy v řadě nevyhrál. A jen díky tomu, že neproměňuje své šance. Proti Nancy měli domácí několik tutovek, ale gólem skončila jen ta z osmnácté minuty z kopačky Sessegnona. To už však hosté vedli v Parku princů zásluhou Hadžiho 1:0.

Pařížané do toho vlétli hodně zostra a prvních deset minut byli jasně lepším týmem. Střela Luyinduly byla zablokována jen tak tak do boční sítě a Hoarau hlavičkoval po rohovém kopu mimo. Jenže z ničeho nic udeřil soupeř. Dia nacentroval ve 13. minutě zleva na zadní tyč na Hadžiho, který volný před gólmanem Coupetem nezaváhal v koncovce.

Sessegnon naštěstí pro domácí vrátil úder ihned zpátky. V 18. minutě Hoarau sklepl míč pro Luyindulu, jehož ránu vyrazil Bracigliano jen před beninského záložníka, který vyrovnal. A PSG se hnal za vyrovnáním dále. Clément hezky dodal Luyindulovi, ten Bracigliana sice překonal, ale na brankové čáře bránícího Lemaitreho už ne.

Nancy už tak jen horko těžko bránilo v prví půli ataky PSG. A ještě větším náletům muselo čelit po přestávce. Sessegnon chytře patičkou vyslal do šance ve vápně Giulyho, jenže ten nakonec ani z vyložené pozice nezamířil mezi tři tyče. V 80. minutě měl ke gólu zřejmě nejblíže střídající Jallet, ovšem střela zase zamířila mimo.

Z následného protiútoku se dostal do největší příležitosti Nancy za celý zápas Ndiaye, ale napálil jen tyč. To byl však možná po brance Hadžiho ten nejsvětlejší moment utkání hostujícího mančaftu. Jinak byli domácí jasně lepším týmem, jenž znovu ztroskotal na koncovce.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - Montpellier HSC 2:3

03.10.2009 19:00

Góly: 47. Danijel Ljuboja, 90. Nicolas Dieuze - 2. Victor Montaño, 13. Nenad Džodić, 49. Nenad Džodić

Černá můra se Grenoblu bude zdát i nadále. Domácí tým nedokázal ani naposedmé získat bod a zůstává na posledním místě s nulou na kontě, když podlehl nováčkovi ligy z Montpellieru 2:3. Ten naopak pokračuje ve francouzské krasojízdě a stále se drží s těmi nejlepšími v čele.

V posledním domácím zápase "stačilo" Grenoblu 30 sekund, aby lovil míč ze své sítě. Kdo dorazil do ochozů proti Montpellieru trochu později, přišel o další podobný moment. Už ve druhé minutě si stoper Vitakič nechal upláchnout Marveauxe, který nahrál na branku Montaňovi.

To ovšem nebylo všechno. 13. minuta a GF38 si musel lovení ze sítě zopakovat ještě jednou. Costa poslal svůj přímý kop směrem na spoluhráče Džodiče, a jelikož vyhrál hlavičkový souboj se svým srbským krajanem Ljubojou, vedli hosté pohodlně už o dvě branky.

Domácí ovšem pokropila živou vodou rychlá branka těsně po přestávce. Courtoisův centr dobře zužitkoval Ljuboja, pro něhož to byla již třetí branka v sezóně. Dvoubrankový náskok chtěl Montpellieru vrátit autor prvního gólu Montaňo, jehož rána byla zablokována na roh.

A z následného zahrání se stalo přesně to, co hosté chtěli, když hlavou uklidil do branky znovu Džodič. Grenoble byl neschopný s utkáním ještě něco udělat. V jediné vážnější šanci byl Feghouli, branka Dieuzeho v samotném závěru zápasu padla pro domácí až příliš pozdě, takže Montpellier si připsal již své šesté hodně překvapivé vítězství.

Více informací k zápasu

RC Lens - Olympique Lyon 0:2

03.10.2009 21:00

Góly: 7. Sidney Govou, 78. Kim Källström

Bordeaux zaváhalo se Saint-Etienne. A prvního místa se tak ujal Lyon, ten využil ztráty obhájce titulu a porazil Lens 2:0. Velký díl na dobrém výsledku má ale brankář Hugo Lloris.

Skvělá série Lyonu tak pokračuje. V lize stále ještě neprohrál - je již posledním týmem, který si nepřipsal v lize žádnou porážku. Také díky tomu se tým Clauda Puela posunul o další příčku vzhůru, tentokrát již na první. Naopak Lens se přestalo dařit, v posledních třech utkáních vybojovalo pouze jeden bod a kleslo na šestnáctou pozici.

Bezbrankový stav na Stade Félix-Bollaert v Lens příliš dlouho nevydržel. Již po sedmi minutách se po výstavní trefě Govoua totiž dostal hostující tým do vedení. Dvanáct minut před koncem pak pojistil vedení i výhru Lyonu Kim Källström, který si připsal již druhou branku v sezoně.

Domácí jistě chtěli začít utkání co nejlépe, to se jim ale příliš nepodařilo. První útok Lyonu = gól. Govou zatáhl míč po levé straně a zpoza pokutového území vypálil. Vypálil navíc tak dokonale, že se jeho střela od vnitřní strany břevna odrazila za brankovou čáru - aspirant na gól sezony či alespoň měsíce. Domácí měli ale ze hry více a připsali si hned několik dalekonosných pokusů. Ten nejpovedenější vzešel z kopačky Kanga Akalého, Hugo Lloris ale v bráně Lyonu působil sebejistě. Více rozrušený mohl být o pár minut později, Eduardo svou rychlostí dělal obráncům Olympiquu veliké problémy, na hranici pravidel ho pak ramenem ve vápně zastavil jeden z obránců.

Byl to právě tento Brazilec, který měl první vážnější příležitost ke vstřelení vyrovnávací branky. Jeho střela z vcelku velikého úhlu ale opět skončila pouze na brankáři Llorisovi. Několik slibných pokusů ze střední vzdálenosti předvedl Yohan Demont, jeho veliká chvíle ale měla přijít ve 33. minutě. To byla totiž za ruku Reveillereho v pokutovém území odpískána penalta pro domácí. Jeho střela sice byla tvrdá, ale postrádala přesnost. Lloris navíc směr vystihl, možná i to mělo vliv na to, že míč nakonec branku vůbec netrefil.

Lens mrzela zahozená šance a na několik minut vypadlo z obrazu. Nakonec ale tým nakopl Issam Jemaa, jenž dvakrát pořádně rozhodil defenzivu hostů. Nejprve musel jeho střelu zpoza vápna vyšťouchnout brankář Lyonu, ani následná souhra s aktivním Eduardem ale k brance nevedla. V prvním poločase padl jeden gól, přes průběh zápasu byl ale šťastnějším týmem Lyon. I ve druhé půli hráli lépe domácí, nedokázali se ale dostat přes kompaktní defenzivu Olympiquu a povětšinou se pohybovali zhruba třicet metrů od brány. Naproti tomu hosté měli v útoku pouze osamoceného Gomise, který sám na hrotu příliš nesvedl.

Když už se ale Lyon dostal do nějaké šance, hned to bylo téměř na další změnu stavu. Källström si naběhl po levé straně a jeho střílený centr pořádně vystrašil všechny fanoušky Lens. Střelo-centr se totiž snesl těsně nad branku, když o pár centimetrů míjel břevno Runjeho branky. Na šanci hostů odpovídal Samba Sow, který se v posledních týdnech prosadil do sestavy nováčka. Jeho střela tváří v tvář Llorisovi ale svatyni OL netrefila. V těchto chvílích byla převaha Lensu obrovská, vše ale končilo na vynikající obraně soupeře. Domácí se tak museli uchylovat pouze ke střelám z dálky. Demontův pokus ale opět skončil pouze vedle.

Nakonec to ale byli opět hosté, kteří se radovali z branky. Přestože Lens bylo lepší, dostalo od svého protivníka lekci z efektivity. Källström vypálil z třiceti metrů a jeho střela zapadla přesně do pravého dolního růžku Runjeho branky. Cestou se navíc odrazila od tyčky. Domácí již na tento gól nedokázali odpovědět a většinu zápasu se do šancí ani tlaku nedostávali. Lyon tak své vedení uhájil a je na prvním místě Ligue 1.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Lorient 0:1

04.10.2009 17:00

Góly: 90. Olivier Monterrubio (pen.)

Toulouse pokračuje v nevýrazných výkonech. Po remíze s Bruggami v Evropské lize tým opět nevyhrál, s Lorientem na svém stadionu dokonce prohrál. Rozhodla o tom penalta z poslední minuty utkání.

Toulouse pravděpodobně nenapodobí umístění z minulé sezony, tedy páté místo. Po osmi odehraných kolech je totiž nyní až na patnácté příčce, na svém kontě pouze osm bodů - za dvě výhry a stejný počet remíz. To Lorient v poslední době najel na vítěznou vlnu, v posledních čtyřech utkáních nenašel přemožitele, dokázal bodovat například i s Paris Saint-Germain. Po právu mu tak patří vynikající pátá pozice.

Lorientu v utkání chybělo hned několik hráčů, mimo jinými Vahirua, Morel, Gameiro, Buron, Diane, Joinel, Jouffre, Yazid Mansouri a Amalfitano. Hosté se ale s početnými absencemi dokázali vyrovnat a navzdory zeštíhlenému kádru působili sehraně. Rozhodující okamžik zápasu však přišel až v samém konci - Didot zahrál v pokutovém území rukou a jeho chybu potrestal Monterrubio.

První poločas nebylo zrovna to, co by si divák na stadionu Parc Municipal des Sports přál. Ani jeden tým se totiž nedokázal výrazněji prosadit v útočné fázi a k vidění tak byly pouze jakési pološance. Jako první se ke střele odhodlal Daniel Braaten, jeho nevýrazný pokus ale brankáři Audardovi nenadělal příliš problémů. Na druhé straně se pokoušel překvapit Penalba - jeho rána z pětadvaceti metrů ale zamířila nad branku.

Největší příležitost první půle spálil těsně před hvizdem rozhodčího opět Penalba. Ten svou střelou z úhlu donutil Pelého k solidnímu zákroku. Druhou půli naopak začalo lépe Toulouse. Po individuální akci se na levé straně objevil samotný Franck Tabanou, jeho dobrou střelu ale vynikajícím zákrokem vytěsnil Audard. Brankář Lorientu se vytáhl i o pár okamžiků později. Didot našel Gignace, který skvěle prošel obranou hostů, ale zapomenutý kanonýr si vylámal zuby na skvěle chytajícím Audardovi.

Poté se Gignac s Didotem vyměnili. Pálil druhý jmenovaný - střela již překonala gólmana hostů, ale nakonec se netrefila do branky. Didot pak musel svého zaváhání na útočné polovině litovat ještě dlouho - na druhé straně, ve svém pokutovém území, totiž zahrál rukou a v devadesáté minutě nařídil sudí penaltu. K té se postavil Olivier Monterrubio, který již v zakončení neudělal žádnou chybu. Rozhodl tak o druhé výhře Lorientu v posledních třech zápasech.

Více informací k zápasu

US Boulogne - Lille OSC 2:3

04.10.2009 17:00

Góly: 33. Bira Dembélé, 45+2. Jérémy Blayac - 42. Gervinho, 51. Pierre-Alain Frau, 57. Pierre-Alain Frau

Boulogne se po třech zápasech střeleckého půstu podařilo skórovat dvakrát, ale ani to nestačilo proti nastartovanému Lille k zisku bodů. Útočník Pierre-Alain Frau dvěma góly ze druhé půle rozhodl o vítězství 3:2, ačkoli domácí do přestávky vedli 2:1.

Utkání nabídlo hezký útočný fotbal a už z úvodních minut se dalo očekávat, že padne hodně branek. Běžela 21. minuta a Dumontovu střelu vyrazil se štěstím domácí brankář Valverde do břevna. Ve 33. minutě se ujalo vedení Boulogne. Agouazi nacentroval na Dembeleho, který hlavou zamířil za záda Butelleho.

Hosté se následně dožadovali penalty, když Dumont spadl ve vápně, jeho prosby však nebyly vyslyšeny. Lille přesto o pár minut později srovnalo. Frau se dostal do brejku společně s Dumontem a vystřelil směrem na Valverdeho, ten však ránu vyrazil jen před Gervinha, jenž hlavou uklidil míč do sítě.

Domácí Marcq prověřil těsně před přestávkou Butelleho a v nastaveném čase první půle Boulogne vrátil vedení Blayac, jenž po rohovém kopu Agouaziho zamířil hlavou přesně na vzdálenější tyč.

Dogy šest minut po pauze podruhé v zápase vyrovnali. Gervinho připravil excelentně šanci pro Fraua, a ten si s takovými situacemi umí skvěle poradit. A o dalších šest minut se hosté ujali poprvé v utkání vedení. Gervinho našel na pravé straně spoluhráče Dumonta, jehož střela se vrátila směrem k tyči, kde operoval nikým nehlídaný Frau a šajtlí poslal míč do branky.

Domácí se pochopitelně hnali směrem na Butelleho klec, v 69. minutě Blayac po centru Lecointeho pálil jen nad, hostující Béria zahrál rukou ve vápně, ale ani tentokráte sudí Vileo penaltu neodpískal. Blayac se ještě pět minut před koncem pokusil vypálit, zamířil však hodně vedle, a tak se Lille mohlo radovat ze své první venkovní výhry v sezóně.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - AS Monaco 1:2

04.10.2009 21:00

Góly: 86. Mamadou Niang - 20. Nenê, 42. Chu-Young Park

Velkým překvapením skončil souboj mezi Marseille a knížecím klubem z Monaka. Už po poločase vedli hosté 2:0, domácí výběr stačil čtyři minuty před koncem jen snížit na konečných 2:1. Velkou zásluhu na vítězství má gólman Monaka Ruffier, který předvedl několik fantastických zákroků a rozhodl o tom, že tři body poputují do Monaka.

Hosté se vedení ujali ve 20. minutě, Nené zahrával z hranice pokutového území přímý kop, který byl navíc tečován domácí zdí a míč skončil za zády bezmocného Mandandy. Tři minuty před poločasovým hvizdem vyslal Alonso milimetrovou přihrávkou do brejku Parka, který utekl dvěma obráncům a střelou pod padajícím Mandandou podruhé šokoval domácí diváky - 0:2.

Druhý poločas patřil jednoznačně gólmanovi hostů Ruffierovi, který svými zákroky přiváděl domácí fotbalisty doslova k šílenství. Nejprve si poradil se střelou Ben Arfy, po hodině hry stálo na jeho straně i štěstí, protože rána z kopačky Cheyroua se zastavila na břevnu knížecí branky. O pár chvil později Ruffier čaroval při hlavičce M'Bia a následně zlikvidoval přízemní střelu aktivního Cheyroua.

Marseille nakonec Ruffiera překonala, v 86. minutě se sám před monackým brankářem objevil Niang a přízemní střelou snížil na 1:2. Domácí mohli v závěru utkání i vyrovnat, to by ale v brance nemohl stát Ruffier, který si v závěrečných momentech hry poradil se střelou Diawary.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon862015:520
2.Girondins Bordeaux861116:619
3.Montpellier HSC852115:917
4.AS Monaco850311:915
5.Olympique Marseille842213:914
6.FC Lorient842210:814
7.Paris Saint-Germain834113:913
8.Stade Rennes833212:612
9.AS Nancy-Lorraine832313:1111
10.AJ Auxerre83236:711
11.Valenciennes FC831415:1510
12.AS Saint-Étienne83148:1010
13.Lille OSC82338:119
14.FC Sochaux83058:139
15.Toulouse FC82247:78
16.US Boulogne82246:118
17.RC Lens82248:148
18.OGC Nice82248:168
19.Le Mans UC 7282159:127
20.Grenoble Foot 3880084:170

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (53)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Govouuuuuu. Parádní gol, nevěřil bych, že to někdy napíšu, ale tohle bylo skvělý.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak atmosféra na stadionu Lens zatím elektrizující.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale bylo to tak jak jsme dneska předpokládali... ta sestava sice zní hrozně, ale Placente, Jurietti, Traoré jsou kvalitní hráči, akorát doplácí na to, že Blanc se sestavou moc netočí a tihle hráči nehrají.. Jinak by hráli jinde prim.

Reagovat
smazaný uživatel

Marty, ten Montpellier dopadl přesně, jak jsem avizoval. ;)

Reagovat
smazaný uživatel

A Sochaux taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Z Lyonu jde zase po docela dlouhé době strach, a to je dobře, doufám jen, že se jim bude dařit hlavně v LM, už bych jim to strašně přál!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím teda v podání Lyonu mizérie, sice vedeme 1 - 0, ale to za situace, aniž bychom si byli schopni vytvořit byť jednu gólovku, potažmo souvisleji držet míč. Souhra hrozná, v podstatě každá příhrávka na půlce aktivněji hrajících Lens znamená ztrátu, naopak každý útok domácích je nesmírně nebezpečný a zatím můžeme děkovat Hugově genialitě, že nezahřmělo na obou stranách. Zahozená penalta Lens asi soupeře Lyonu zamrzí, nicméně podle mě byla hodně přísná, jelikož Reveillére se snažil s rukou uhybat, co to šlo, nicméně Demont neproměnil, a tak si může drbat hlavu leda on. Doufám, že do druhého poločasu bude moci nastoupit někdo z dvojice uzdravených Ederson, Bastos, Govou je vyjma gólu marný a Clerc na pravém záložníku komický. Jinak jestli dneska vyhrajeme, bude to skutečně zázračné, protože Lens jsou skvěle sehraní a hrají rychlý, kombinační fotbal, proti kterému nemáme šanci hrát vyrovnanou partii s absencemi, jaké máme a s hrou, jakou se dnes prezentujeme. Hugo, držím palce, dneska to je jen a jen o tobě.

Reagovat
sajty

svata pravda,co tam dneska predvadime je neuveritelna bida.Bastos s Lopezem chybi opravdu hodne,pochvalit se snad da opet zase jenom Kallstrom...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tedy zápas s nováčkem z Lens jsme nakonec dotáhli do úspěšného konce, ale výhru jsme skutečně spíše utrpěli, než že by to byl přímý důsledek nějakého neustálého tlaku či herní převahy. Lens bylo dnes podle mě dokonce i lepším týmem, akorát oproti zápasu s Le Mans domácí netrestali lyonské chyby, nedůslednost a nepřesnost. Hlavně z přechodu do útoku jsem prakticky po celý zápas jen nevěřícně kroutil očima, přibližně tak jedna z pěti příhrávek se dostala na půlku soupeře a když už, tak tam na ní čekal pouze Gomis, na kterého tam již byli připraveni čtyři borci v červeném, pro které nebyl problém míč opět uzmout ve svůj prospěch. Vedoucí gól byl dán jednou povedenou akcí a výstavní střelou Govoua, jinou vyloženou šanci si Lyon za celý zápas (!) nevypracoval. Pojišťovák v podání Kima byl opět další pokus z dálky, přičemž nebylo o moc víc možností, co s balonem provést. Samozřejmě střele samotné se dá vytknout pramálo, trefil to parádně, nicméně těmito dvěma parádními zásahy se střelecký účet a výčet šancí v podání Lyonu zadrhl a více nám "Les Gones" v tomto střetnutí nenabídli, na suveréna Francie poslední doby to je i přes velkou marodku neskonale málo. Lens musím pochválit, jejich výkon se mi nesmírně líbil, rychlý, kombinační fotbal, neustálé napadání, presink a při pohledu na výsledek a průběh zápasu mi jich bylo i docela líto. Ani bych se nedivil, kdyby byl výsledek stejný jako v prvním kole, kdy Lyon narazil na Le Mans, nicméně Demont odmítl penaltu a další slibné šance suverénní Lloris pochytal, co naplat.

Z hráčů Lyonu dneska opět předvedl vynikající výkon výše zmíněný, FANTASTICKÝ Hugo který opět neudělal žádnou chybu a působil nesmírně vyrovnaným dojmem, nad jeho jistotou mi kolikrát až zůstává rozum stát, bez něho bychom měli tak o 1/4 bodů méně, možná i více. Mít za sebou takovou jistotu je pro obránce nesmírná výhoda. Další jméno, které předvedlo skvělý výkon asi mnohé překvapí, byl to Cris. Dnes neudělal sebemenší chybičku a všechny nebezpečné balony kolem jeho území dokázal sebrat a odehrát je na druhou stranu než stály tři tyče hostí. Asi nejlepší výkon, co jsem od něho za poslední rok, dva viděl, nesmírně podržel. Reveillére, Cissokho, Toulalan průměr, nic extra nepokazili, ale ani nepředvedli, navíc je tam kolikrát hráči Lens větrali. Gonalons vcelku úspěšně bořil útoky domácích, sice kolikrát za cenu faulu, ale potenciál v něm určitě vidím. Navíc i silný v hlavičce, většinou vzdušné souboje vyhrával.. Pjanic dnes neměl šanci vyniknout jinak než úspěšně zahranými přímými kopy, pasy sice posílal dobré, ale špatný pohyb jeho spoluhráči mu to moc neusnadnil. Källström dnes jasná jednička z lyonských, byl aktivní dopředu a jako vždy vydatně vypomáhal defenzívě, ještě teď kroutím hlavou, že se uvažovalo o jeho odchodu, důlažitý hráč to vždycky byl a vždycky bude. O jeho gólu už řeč byla - parádní a důležitý, bez té rozdílové branky by to ještě byl boj, po ní už Lens odpadlo. Clerc na pravém záložníku bylo doufám od Puela jen prozatimní řešení dané zraněními, které se nebude opakovat, na pravé křídlo totiž nemá rychlost, techniku ani střelu. Govou - co o něm říct? Parádní gól dal, ale zbytek zápasu zase nic nepředvedl, až se uzdraví ostatní, měl by se zase vrátit na lavici..Gomis nulový, neměl šanci nic předvést, když mezi ním a ostatními zela 30 metrová díra a pět metrů od něj na něj číhali 4 obránci, dobře srozumnění s tím, jaké nebezpěčí v něm spočívá. Ze střídajících hráčů nebyl špatný Ederson, ale pro něj platí to stejné jako u Gomise, byl na většinu akcí sám. Mladíci Kolodzieczak a Tafer byli na hřišti příliš krátkou dobu, aby stihli nějak výrazněji promluvit do zápasu.

Z Lens mě nenapadá jméno, které by stálo za to vypíchnout oproti ostatním, předvedli kompaktní, týmový výkon a věřím, že pokud na tento výkon naváží a zlepší produktivitu, se záchranou nebudou mít sebemenší problém. Navíc ten jejich stadion a fandové, to je prostě paráda, v podstatě celý zápas byla slyšet znatelná podpora fandů a různá chorea.

Jinak ti komentátoři na Nova Sport mě dneska místy štvali, nad tím, že neumí vyslovovat většinu jmen se ještě dá přimhouřit oko, ale plácat tam žvásty typu "Cissokho šel do Lyonu, protože se v Portu neprosadil", to mě dokáže pobavit i nakrknout zároveň.

Závěrem jen zbývá doplnit - už aby se navrátili marodi..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ty, Brutus? (inak ak toto naozaj na Nove hovorili, to ešte dobre, že som to nevidel)

Reagovat
domingo

Čekám, až se mi Frankie omluví za Pedrettiho člověk přijde z hospody v příšerně studeným Liberci a hned taková dobrá zrpává

Reagovat
domingo

Jinak koukám, že Oliech zase pálil... šup s ním do Kataru, takový na hovno křídlo seženeme i v estonský lize

Reagovat
smazaný uživatel

Já řekl o Pedrettim něco špatného? :)

Reagovat
domingo

Netvářil ses dostatečně uctivě, když jsem ho opěvoval :)

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopitelně. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Govou banan

Reagovat
Arne

Ty jo, včera jsem měl z výhry Lyonu docela radost, až dneska jsem si ale všiml, že jsem měl na tiketě 0...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No vida, Frau i Gervinho si přenesli střeleckou pohodu z týdne i do Ligue 1 a opět dali dohromady stejný počet branek. Toulouse zatím špatné tuhle sezonu, že by se opakovala předloňská sezona?

Reagovat
božský John

Prostitutky toluenový, zkazily mi tiket.

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille - Monaco zatím 0-1, jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím mi jde všechno podle plánu

Reagovat
smazaný uživatel

Máš vsazeno?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam, poslední dobou jsem strašně špatnej

Reagovat
smazaný uživatel

Aha..:) měl sis vsadit včera na ty dva zápasy, o kterých jsme se bavili v preview, hned by sis slušně přivydělal. ;)

Reagovat
smazaný uživatel

No jo.. Tak já byl přesvědčenej o něčem jiném, že? To bych to zase prokaučoval. Jinak nepůjdeš na icq?

Reagovat
smazaný uživatel

J, půjdu.

Reagovat
Shevchenko

Marseille srovnat doprdele.

Reagovat
Slejdy

obrat

Reagovat
Shevchenko

Na co si to jako hrajou?

Reagovat
Slejdy

to nevim teda,cekal jsem ze vyhraji v klidu..achjo

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco, udržte to.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá práce, tohle kolo bylo úspěšné. :)

Reagovat
smazaný uživatel

sprave =) monakooo cekal sem ze dostanou na pr*el ale moc prijemny prekvapeni zvalst po prohre realu

Reagovat
smazaný uživatel

To Montpellier tam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Hm, tak příští kolo mají Bordeaux i Marseille těžkej los, zatímco Lyon má doma Sošó...to se zas bude Frankie naparovat...

Reagovat
$dolar$

Lille parada, sice jsem to nevidel ale vyhra venku potesi

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, dlouho jsem nesledoval Francii a teď koukám, že nováček je nějak vysoko.. Co se děje? Štěstí první sezony nebo je ten kádr fakt kvalitní na 2. místo?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně se zdá, že v L1 a L nebude, kromě těch nejlepšíh týmů zase tak velký rozdíl.. Ale Montpellier stejně dojde dech, každou sezonu na chvilku nějaký nováček vylítne.. Ale zrovna MOntpellier k tomu se prosadit vysoko i v 1. lize rozhodně předpoklady mělo..

Reagovat
domingo

Montpellier se určitě zachrání, na poháry to asi nebude...první čtyřka vypadá na Lyon, Bordeaux, PSG, Marseille, pak by se o poháry měly rvát týmy jako Rennes, Lille a Monako a dál už to je plus mínus podobný s tím, že zrovna v L1 by nebylo až tak velký překvapení, kdyby nějakej menší klub tu Uefu udržel až do konce. Máš tam Toulouse a ASSE, tradiční a silný týmy s dobrým herním projevem, který půjdou ještě nahoru, Auxerre, dobře si povede i Lens... Montpellier má kádr na střed tabulky, ale bude to i o formě a štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

PSG má určitě kádr být mezi velkou čtyřkou, ale třeba Rennes zatím hraje lépe. Montpellier půjde dolů.. Co zatím říkáš na Lille? Zatím taky dost nepřesvědčivý výkony.

Reagovat
domingo

Říkám to samý, co jsem říkal před sezónou, a to sice že Bastos bude chybět a půjdou trochu dolů...a Andulka říkala, že to není pravda :) letos je vidím těsně pod pohárovýma příčkama, kádr je furt dobrej. Navíc ten tým ví, jak se vyrovnat s odchodem špičkovýho křídla (Keita)... na LM to nebude ani náhodou, ale boj o poháry už jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za odpovědi... Střed tabulky pro nováčka nebude špatný, spíš mě zajímalo, jestli mají nějakou šanci třeba na poháry...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak šanci mají... Ale je to dost nepravděpodobný. Zatím jim podle toho co vidím vychází snad všechno do čeho kopnou

Reagovat
smazaný uživatel

Caen před dvěma lety na tom byli touhle dobou stejně jako Montpellier, v půlce sezony to vypadalo na boj o titul a nakonec skončili bez pohárů, u Montpellieru nevěřím, že by to dopadlo jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

s tou Paříží nevím, nevím..., teda první čtyřku bych moc chtěl a kádr na něj má PSG každopádně, ale pořád si nejsem jistej trenérem.

Reagovat
smazaný uživatel

Montenplier 3.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim ze u Bordeux forma zustala...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele