Ligue 1 - souhrn 8. kola

05.10.2012, 22:36, aktualizováno 07.10.2012, 23:05
Komentáře a souhrny
Na čele francouzské ligy nic nového, Marseille totiž remizovala s pařížským SG. Lille zabralo a porazilo doma Ajaccio, naopak prohrál Montpellier, čáru přes bodové plány mu svým hattrickem udělal Khalifa. Remízou skončily souboje Brestu s Bordeaux Lorientu s Lyonem a Toulouse s Valenciennes, tři body pak mají Rennes, Bastia, Reims a St. Etienne.

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 2:2

07.10.2012 21:00

Góly: 18. André-Pierre Gignac, 32. André-Pierre Gignac - 23. Zlatan Ibrahimović, 25. Zlatan Ibrahimović

Francouzské Classico mezi Marseille a PSG skončilo nakonec spravedlivou remízou 2:2. Souboj dvou aktuálně nejlepších celků Ligue 1 rozhodly dvě trefy Andrého Pierre-Gignace a Zlatana Ibrahimoviče, kteří skórovali už v první pětačtyřicetiminutovce. Oba kluby si tak před reprezentační pauzou uchovaly svoje postavení v tabulce.

Období mezi 18. až 32. minutou bylo hodně divoké. Nejprve přitom skórovali domácí, když A. Ayew uvolnil hezky Gignaka, jenž následně obehrál váhajícího Jalleta, srovnal si míč na pravačku a zamířil přesně ke vzdálenější tyčce Siriguovy brány. Vedení OM ovšem netrvalo příliš dlouho - přesněji jen pět minut.

Maxwell poslal centr do vápna, kde prosadil svou výšku a váhu Ibrahimovič, který se opřel do balónu a z první ho poslal nechytatelně pod břevno. O chvilku později PSG opět díky švédskému útočníkovi otočilo stav zápasu ve svůj prospěch. Ibrahimovič z přímého kopu ze třiceti pěti metrů tvrdou a krásnou ránou nedal brankáři Mandandovi žádnou šanci.

O sedm minut později Marseille srovnala. A stejně jako na druhé straně vsítil dvě branky Ibrahimovič, domácí mohli děkovat Gignacovi. Valbuena poslal svůj pas z rohového kopu na bližší tyč, kam si naběhl francouzský forvard a přesnou hlavičkou zase překonal Sirigua. Do přestávky ještě musel hostující gólman likvidovat pokus Kaborého.

První poločas ale stále nebyl u konce. Do dobré pozice se dostával Pastore, jemuž jí připravil skvěle Ménez, následná střela ale skončila jen vedle. Pak to na hřišti hodně jiskřilo, když Amalfitano dal facku Matuidimu, sudí Chapron však společně se svými kolegy celou situaci zvládl. Ostatně jako celé utkání.

Druhé dějství už sice žádný další gól nenabídlo, to však neznamená, že by oba celky nebyly hladové po třech bodech. I když směrem dopředu už to nebyla tak atraktivní hra jako před přestávkou. Nejprve v 53. minutě zahrozil střídající Gameiro, po přihrávce od Méneze však nezakončil nejlepším způsobem.

Čím více se blížil konec utkání, tím více se svěřenci kouče Élieho Baupa soustředili na udržení remízy. PSG nebylo na hřišti o nic aktivnější, přece jenom si ale dokázalo vytvořit některé slibné možnosti. Tu největší asi spálil Ibrahimovič, jenž nezkompletoval hattrick po centru Méneze a chybě N'Kouloua kvůli špatné střelbě.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Lyon 1:1

07.10.2012 17:00

Góly: 47. Jérémie Aliadière - 23. Bafétimbi Gomis

Lorient je k neporažení! Les Merlus do letošní sezony vstoupili až nečekaně dobře: po osmi kolech ještě ani jednou neprohráli. Remízu proti Lyonu jim vystřelil obrozený střelec Jérémie Aliadière.

Oranžoví do zápasu s ambiciozním soupeřem vstupovali se skvělou statistikou v zádech, případné vítězství by dokonce znamenalo posun mezi nejlepší tři týmy Francie. Z "bronzové" pozice by tak odsunuli právě lyonské. Ani ti však neměli důvod k panice: na Stade du Moustoir se jim tradičně daří, domácí celek zde z posledních sedmi duelů zvítězil pouze dvakrát.

S třinácti, respektive dvanácti vstřelenými góly v sedmi zápasech se diváci mohli těšit na velice atraktivní, rychlý a útočný fotbal. A minimálně v úvodu utkání si rozhodně nemohli stěžovat. Již ve čtvrté minutě se po skvěle zahraném rohovém kopu Alaina Traorého prodral do zakončení Lamine Koné, nicméně jeho pokus skončil nad břevnem.

Odpověď lyonského velkoklubu přišla záhy. Již o dvě minuty později na sebe upozornil kanonýr Lisandro López, jenž svou ránu opřel do tyče Audardovy branky. Následně se na levé straně efektně uvolnil Aliadiére, Rémy Vercourtre jen s problémy míč alespoň vyrazil - a oddechnout si mohl až když balon definitivně do bezpečí odklidil obránce Dejan Lovren.

Hostující útočníci dnes očividně neměli svůj šťastný den. Po čtvrthodině hry se po dobré práci Clémenta Gréniera dostal do solidní pozice Bafetimbi Gomis - ani on se však radovat nemohl, jeho chytrý lob skončil na břevně. Bývalá hvězda Saint-Étienne se však přeci jen dočkala.

Po pěkné souhře oživlého Steeda Malbranquea a mladého útočníka Alexandra Lacazetteho se francouzský reprezentant zblízka nemýlil - svou čtvrtou ligovou brankou v sezoně poslal svůj tým do vedení 1:0. O minutu později to na Stade du Moustoir zahučelo podruhé v krátkém časovém sledu: Traoré totiž svou střelu poslal do tyče, branková konstrukce se tak dnes rozezněla již potřetí.

Rovněž závěr prvního poločasu patřil domácímu družstvu, Benjamin Corgnet si solidní příležitost vypracoval sám, Rémy Vercourtre v brance Lyonu se však zaskočit nenechal a čtyři minuty před koncem úvodního dějství ránu kryl. V té době se již nad Bretaní spustil na hrací plochu mohutný déšť, a všichni hráči tak jistojistě rádi využili možnost schovat se o přestávce do kabin.

Ať už Christian Gourcuff řekl svým svěřencům o poločasové pauze cokoliv, důsledky to mělo téměř okamžité. Corgnet si ve 47. minutě několikrát narazil míč s Traorém a následně vyzval ke kombinaci také Aliadiéra. Francouzský útočník neváhal a ze šesti metrů vstřelil svůj třetí letošní gól - 1:1.

Bývalý forvard Arsenalu se následně proměnil v nahrávače - jeho přihrávka nalezla Traorého, který si však sám tváří v tvář Vercourtremu poradit nedokázal. Pokusem z dálky na sebe následně upozornil hostující Malbranque. I přes takovéto občasné výpady Lyonu to ale bylo lorientské trio Corgnet, Aliadiere, Traoré, které soupeři dělalo veliké problémy. Po hodině hry pálil druhý jmenovaný pouze těsně mimo.

A přestože se v druhém dějství hrálo prakticky pouze na jednu branku, mohl to nakonec paradoxně být právě Lyon, jenž by z dnešního utkání vydoloval všechny body. Čtvrt hodiny před koncem narýsoval celou akci opět Malbranque, ten do samostatného úniku vyslal Lacazetteho. Mladý forvard si však s Audardem neporadil.

Dva dobré zákroky následně předvedl hostující gólman Rémy Vercourtre, nejprve kryl střelu Aliadiéra, posléze svým zákrokem kryl i pokus Maxima Barthelmeho. V samém závěru si již žádný z celků výraznější příležitost nevytvořil a body tak byly rozděleny. Lorient i nadále zůstává neporažen a posunul se již na čtvrtou pozici, z níž za třetím Lyonem zaostává o jediný bod.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Girondins Bordeaux 1:1

07.10.2012 14:00

Góly: 37. Eden Ben Basat - 68. Cheick Diabaté

Bordeaux nakonec o svoji neporazitelnost nepřišlo. V Brestu sice prohrávalo, ale díky brance Cheicka Diabatého z druhé půle dokázalo na tvrdé normandské půdě vyválčit remízu 1:1. Chuť porážky už Les Girondins nepoznali v lize 15 zápasů.

Hosté šli od utkání trochu skleslí po čtvrtečním představení v Evropské lize, kde je Newcastle doma vypráskalo 3:0, a zpočátku to vypadalo, že toho Brestois dokáží využít. V závěru prvního poločasu mu totiž vedení zajistil Eden Ben Basat. Odpověď z kopačky malijského šutéra Diabatého, který se trefil podruhé za sebou, však netrvala dlouho, a už v 68. minutě bylo srovnáno.

Samotný zápas začal lépe pro Bordeaux, které v lize naposledy prohrálo v dubnu s Caen. Tehdy se na překvapivém výsledku značnou měrou podílel gólman Caen Aléxis Thébaux, který dnes stál v bráně Brestu - avšak jeho práci za něj museli občas dělat jiní, konkrétně Ahmed Kantari, který v úvodu zápasu vyrážel z brankové čáry Diabatého střelu. Elitní útočník hostů totiž dokázal přehlavičkovat Paula Baysseho a domácí brankář na následnou střelu nedosáhl. Diabaté následně ještě dorážel, ale trestuhodně trefil pouze tyč.

Obraniak sice poté otestoval Thébauxe zdálky, ale čím více minut ubíhalo, tím více se Brest dostával do zápasu. Cédric Carrasso byl poprvé povolán do akce proti Mariu Ličkovi, jehož rána z 25 metrů reprezentačního náhradníka pořádně protáhla. Potom už přišla řada na Ben Basata - tentokrát ještě bez gólové tečky, neboť Carrasso zlikvidoval i jeho pokus.

Na počátku gólové akce stál Jaroslav Plašil, po jehož ztrátě se k míči dostal Bruno Grougi, který okamžitě nahrával Lesoimierovi. Šikovný záložník pak balon z první prostrčil Ben Basatovi, a izraelský reprezentant krásně přehodil Carrassa - 1:0.

Na straně hostů hrozil zdaleka nejvíc Diabaté, který mohl vyrovnávat už těsně po začátku druhé půle, ač to sám ani nezamýšlel - jeho centr však proskákal nebezpečným územím a jen velmi těsně minul zadní tyč. Obraniak se následně pokoušel rychlým rozehráním přímého kopu nachytat Thébauxe, ale k úspěchu to nevedlo; polský šikula se však své chvilky slávy dočkal o chvíli poté. Jeho chytré vyhnutí se Trémoulinasově centru umožnilo Diabatému převzít míč a i přes podklouznutí propálit Thébauxe - 1:1.

Závěr utkání ještě nabídl šance na obou stranách, ale Thébaux si s Gouffranovým projektilem poradil, zatímco domácí Baysse trefil hlavou po Ličkově přímém kopu pouze brankovou konstrukci.

Více informací k zápasu

Stade Reims - OGC Nice 3:1

06.10.2012 20:00

Góly: 16. Diego Rigonato, 86. Gaëtan Courtet, 90+1. Gaëtan Courtet - 63. Darío Cvitanich

Dvě branky v posledních šesti minutách poslali Remeš do nejlepší čtveřice francouzské Ligue 1. Nováček soutěže porazil Nice 3:1.

Přitom to vypadalo, že Nice prodlouží svou neporazitelnou sérii již na devět utkání, to když Dário Cvitanich dokázal zareagovat na úvodní branku Diega. Nicméně střídající Gaetan Courtet vstřelil v posledních šesti minutách zápasu hned dvě branky a i díky němu Remeš neprohrála již šest zápasů v řadě; což je pro nováčka soutěže jistojistě skvělým úspěchem.

Především skvělá je jejich domácí série - Reims na Stade Auguste Delaune vyhráli již počtvrté v řadě. A i dnes začali bezchybně, již po čtvrthodině hry se prosadil brazilský záložník Diego. Ten si naběhl na skvělý balon Antoine Devauxe a míč nakonec propadíroval mezi nohama gólmana Delleho - 1:0.

Nicméně Nice mělo již v prvním poločase několik dobrých příležitostí k vyrovnání. Kevin Diaz z dobré pozice pálil jen těsně vedle, zatímco následně svůj přímý kop opřel pouze do brankové konstrukce. Nakonec se hosté dočkali zaslouženého vyrovnání v 62. minutě. Anthony Weber dokázal přihrávku Eysserica uklidit pouze k nabíhajícímu Cvitanichovi, jenž z první rozvlnil síť - 1:1.

Inkasovaná branka však domácí opět nabudila k aktivitě. Delle musel předvést dva kvalitní zákroky proti nebezpečným střelám alžírského útočníka Ghilase, nakonec se prosadili v posledních minutách utkání. Courtet, jenž na hřiště přišel v 53. minutě namísto nevýrazného Fauvergueho, využil zaváhání soupeřovy obrany a poslal svůj tým opět do vedení - 2:1.

Po chytrém výhodu Devauxe se třiadvacetiletý hráč prosadil i podruhé. Na vzdálenější tyči usměrnil balon do sítě - 3:1.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Valenciennes FC 2:2

06.10.2012 20:00

Góly: 55. Wissam Ben Yedder, 90. Adrien Regattin - 12. Foued Kadir, 14. Carlos Sánchez

V poslední minutě se prosadil Adrien Regattin a zařídil tak svému Toulouse alespoň bod z utkání s Valenciennes. A to i přesto, že hosté již po čtvrt hodině utkání vedli o dvě branky.

Valenciennes zařídil již ve dvanácté minutě vedení Foued Kadir, o tři minuty později určil stav již na 2:0 záložník Carlos Sánchez. Domácí se nicméně dokázali do utkání vrátit, dvanáct minut po změně stran se letos již pošesté prosadil Wissam Ben Yedder, zasloužený vyrovnávací gól pak přišel až v minutě devadesáté, šťastným střelcem byl Adrien Regattin.

Toulouse se po tomto výsledku usadilo na sedmé pozici, jeho dnešnímu soupeři patří příčka osmá. První příležitost dnešního zápasu měli domácí fotbalisté, volej Francka Tabanoua se však nakonec odrazil od tyčky zpět do pole. Nicméně po tomto slibném začátku se vše obrátilo proti Toulouse.

Etienne Capoueovi ukradl balon Carlos Sanchez, ten pokračoval směrem k soupeřově brance a následně našel volného Foeuda Kadira. Alžírský útočník ve dvanácté minutě poslal míč zblízka bez větších problémů do brány - 0:1.

A sám Sanchez se dostal na střeleckou listinu o tři minuty později - a vinit se opět mohli pouze domácí fotbalisté. Gólman Ali Ahamada si záhadně nedokázal poradit se Sachezovým přímým kopem z třiceti metrů, jenž tak nakonec skončil v síti - 0:2.

Hosté se následně hnali do útoku - ještě před koncem prvního poločasu se do zakončení prodral aktivní Wissam Ben Yedder, jemuž ve skórování zabránil pouze skvělý zákrok gólmana Penneteaua. I ve druhém poločase pokračovali hráči Toulouse v ofenzivním pojetí hry, hned zkraje druhého dějství střílel Capoue. I tu však zlikvidoval Penneteau.

Domácí se dočkali v 57. minutě. Capoueho rohový kop prodloužil Franck Tabanou na Wissama Ben Yeddera, jenž hlavičkou poslal míč do horního růžku branky - 1:2. Toulouse se nadále hnalo za vyrovnáním, další šanci promarnil opět Ben Yedder, jemuž tentokrát do dobré pozice nahrál Moussa Sissoko.

Fialoví se prosadili konečně v 90. minutě. Střídajícího Regattina oslovil chytrou přihrávkou Emmanuel Riviere, mladý útočník si seběhl do středu pokutového území a tvrdou ranou určil konečný stav na 2:2.

Více informací k zápasu

SC Bastia - ES Troyes 3:2

06.10.2012 20:00

Góly: 17. Rincón (vl.), 37. Anthony Modeste, 87. Toifilou Maoulida - 24. Marcos, 49. Marcos (pen.)

Pět branek a dvě červené karty, takový by byl stručný sumář utkání mezi dvěma nováčky. V duelu nakonec potvrdila roli favorita domácí Bastia.

Skóre se měnilo už v 17. minutě, Colin nedokázal ideálně odvrátit míč, k němuž se dostal Yatabare a jeho střílený centr si následně srazil do vlastní sítě Rincon - 1:0.

Z vedení se ovšem domácí příliš dlouho neradovali, už ve 24. minutě nedokázal Macedo Novaes zpacifikovat hlavičku Thiaga a dorážející Marcos si už věděl rady - 1:1.

O obrat se mohl postarat Bahebeck, v tomto případě už byl ale brankář Bastie stoprocentní. Ve 37. minutě pak Bastia podruhé vedla, Khazri se dokázal odpoutat od svého strážce a z jeho práce gólově profitoval Modeste - 2:1.

Troyes ovšem dokázalo i v tomto případě poměrně rychle reagovat a nepřibrzdila ho ani poločasová přestávka. Po zákroku Choplina na Bahebecka se kopala hodně sporná penalty penalta a z ní si svůj druhý večerní zásah připsal Marcos - 2:2.

Troyes se následně situace hodně zkomplikovala poté, co v 51. minutě putoval předčasně do sprch Fabrice N'Sakala, kterého v 67. minutě následoval i Thiago Xavier. Ten mohl být právem rozezlen, rozhodčí totiž situaci v pokutovém území nesprávně vyhodnotil jako ruku a vedle červené karty se konala i penalta. Spravedlnosti ovšem bylo učiněno za dost ve chvíli, kdy Modeste neproměnil.

Ve dvojnásobném oslabení hrající Troyes se uzamklo do obrany a jasným cílem byla snaha o udržení výsledku 2:2. Od získaného bodu nakonec hosty dělily tři minuty plus nastavení, Bastia sice v početní výhodě nedominovala, v 87. minutě se ovšem po centru Angouly i tak prosadil Maoulida - 3:2.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AC Ajaccio 2:0

06.10.2012 20:00

Góly: 42. Nolan Roux, 56. Ryan Mendes

Fotbalisté Lille dokázali konečně po šesti ligových kolech zabrat a doma si poradili s Ajacciem 2:0. To přijelo na sever Francie evidentně ubránit bod, domácím se však přece jenom podařilo jeho blok prorazit dvakrát. Nejprve skóroval v prvním dějství Roux, po něm se ve druhém trefil i Mendes.

Nebyl to příliš pohledný zápas. První střelu obstaral po šesti minutách Debuchy, který ovšem po přihrávce od Pedrettiho zamířil jen mimo. Poté pálil sám Pedretti, ale také neúspěšně. První větší šance zápasu přišla zhruba po půlhodině hry. A měl jí na svědomí opět aktivní Pedretti, jehož rána se zastavila až o břevno.

Na druhé straně byl ve velké příležitosti André, který byl po centru Mutua tak vyvedený z míry, do jaké pozice že se to dostal, že zazmatkoval a gólmana Landreaua nakonec ani neohrozil. Tři minuty před koncem se Lille ujalo vedení. Po Debuchyho centru hlavičkoval za záda Ochoy útočník Roux.

A deset minut po obrátce Lille navýšilo náskok. Základem úspěchu byl De Melův dlouhý aut, po kterém si převzal míč Mendes a přesně mířenou střelou k tyči nedal Ochoaovy šanci. Do konce utkání si již Dogy výsledek hlídaly, hosté na soupeře vyzrát prostě nedokázali, byť si nějaké menší příležitosti vytvořili.

Tu největší měl asi v 69. minutě Mutu, kterého na poslední chvíli zastavil až obránce Debuchy, jenž odvrátil míč pryč do bezpečí na rohový kop. V závěru se ještě mohl prosadit De Melo, který se nacházel sám před Ochoaou, problém ale byl, že svůj pokus nedokázal usměrnit mezi tři tyče.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Stade Rennes 0:1

06.10.2012 20:00

Góly: 7. Mevlüt Erdinç

Sochaux má velký problém. Les Lionceaux totiž dnes před vlastním publikem podlehli ambicióznímu Stade Rennais, a po porážce 0:1 zůstávají nadále namočeni v bahně sestupových starostí.

Utkání rozhodl brzký gól tureckého kanonýra Mevluta Erdinga, který jediným zásahem potopil svůj bývalý klub a zároveň vyzvedl ten současný do vrchní poloviny ligové tabulky. Je to pozoruhodné memento síly Antonettiho týmu, který na začátku sezony vypadal docela na dně - v současnosti Rennes neprohrálo už 4 zápasy v řadě. Sochaux se naopak opět propadlo do sestupové zóny.

Les Rouge et Noir nastoupili do utkání jako sebevědomější celek a vidět to bylo hned od začátku, konkrétně od 6. minuty, kdy převzali vedení - Kévin Théophile-Catherine vyslal perfektní centr, který se od Erdingovy přesně nastavené hlavy odrazil do tyče a následně do brány - 0:1.

Domácí Les Lionceaux po inkasované brance zapnuli na vyšší obrátky a málem vyrovnali, ale Contoutova dělovka se do brány o pár čísel nevešla. Další šance pak zlikvidoval gólman Benoït Costil, který po dnešku určitě nebude oblíbeným hráčem sochauxského Sébastiena Roudeta.

Rennes se k další větší šanci propracovali až těsně po začátku druhé půle - a opět u toho byl Erding, který však pálil těsně mimo. Na druhé straně se Costil musel činit při dobré ráně Privata, kterého vyslal do šance dobrým centrem Boudebouz. Sloan Privat byl vůbec smutnou postavou závěrečných minut, alespoň pro domácí publikum - nejenže krátce nato hlavičkoval mimo branku, ale v samém závěru navíc opřel svůj volej pouze do tyče. Rennes tak uhájilo nesmírně důležité vítězství.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Évian Thonon Gaillard 2:3

06.10.2012 17:00

Góly: 37. Marco Estrada, 42. Souleymane Camara - 31. Saber Khalifa, 62. Saber Khalifa, 90. Saber Khalifa

Nemají to jednoduché. Úřadující šampión z Montpellieru se potýká s tragickou formou; dnes na domácím hřišti podlehl Évianu 2:3 a do ideálního rozpoložení má stále velmi, velmi daleko.

Překvapivý výsledek na Stade de la Mosson se nicméně nerodil snadno. Hosté sice otevřeli skóre ranou Khelify, ale ještě do poločasu dokázali společnými silami otočit Estrada a Camara. Jenže Khelifa následně vyrovnal, a po několika vynikajících zákrocích hostujícího gólmana Andersena dovršil tuniský střelec svůj hattrick.

Utkání začalo otevřeně na obou stranách; ani Karim Aït-Fana, ani Yannick Sagbo však skórovat nedokázali; oba brankáři předvedli dobré zákorky. Domácí gólman Geoffrey Jourdren však byl krátký na Khelifovu šanci, do které ho v polovině první půle vyslal Sagbo - 0:1.

Netrvalo nicméně dlouho, a favorit srovnal skóre. Estrada se postavil k přímému kopu dobrých 40 metrů od brány a připomenul všem, jakou silou disponuje jeho levačka - jeho ránu na zadní tyč nedokázal nikdo ani tečovat - 1:1. Čtyři minuty před pauzou se pak na domácí HSC usmálo štěstí - Camara byl v ofsajdu, ale díky liknavosti rozhodčích neměl problémy dorážet hlavou do brány Aït-Fanův centr - 2:1.

Montpellier následně mohl svoje vedení zvýšit, ale Andersen proti Estradovi zasáhl výborně. A když už Belhanda dánského gólmana překonal, zastavila jeho pokus tyč. Domácí tlačili, ale skórovat nedokázali, a Évian toho využil - veterán Cédric Barbosa vyslal do úniku Khelifu, ten se prohnal kolem Congrého a zakončil přesně do vinglu - 2:2.

Montpellier chtěl vyhrát, a málem se to povedlo po hlavičce Congrého, kterou však zachránil Andersen - a dánský gólman se předvedl ještě jednou, když fantastickým reflexem vyrazil Belhandův volej. Jeho hrdinství bylo následně po zásluze oceněno - Khelifa v poslední minutě opět obelstil Congrého a propasíroval míč za záda bezmocného Jourdrena - 2:3.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - AS Nancy-Lorraine 4:0

05.10.2012 20:45

Góly: 9. Brandão, 19. Romain Hamouma, 21. Brandão, 25. Pierre-Emerick Aubameyang

Již tradiční páteční předkrm naservíroval na Stade Geoffroy-Guichard velmi výživnou podívanou, jež obsahovala rovnou čtyři branky, všechny ale v podání domácího celku, který tak Nancy udělil šestou porážku v řadě!

Svěřenci Jeana Fernandeze vstupovali do utkání se Saint-Étienne s velice nelichotivou statistikou více než pět seti (!) odehraných minut bez vstřelené branky (tato bilance se vztahuje pouze na ligová utkání, neboť v Coupe de la Ligue se hosté na trávníku Remeše radovali hned dvakrát, přesto odešli poraženi). Přesto záhy mohl otevřít skóre Moukandjo, skvělý zákrok Ruffiera však započal černý scénář...

...po devíti minutách se na Brisonův povedený centr od pravé postranní čáry nejvýše vyšplhal Brandão a konečně si tak mohl odškrtnout premiérový zásah za Stéphanois - 1:0. Za dalších pár minut byla k vidění takřka identická situace, ovšem s tím rozdílem, že centroval Cohade a hlavičkoval pro změnu Hamouma - 2:0.

Definitivně hotovo pak bylo ve 21. minutě hry. Tentokráte Aubameyang pouze centroval do pokutového území, kde kulatý nesmysl stáhl jako maják opět Brandão a svým druhým gólem zvýšil již na 3:0.

Gabonský reprezentant a velký cestovatel se však za čtyři minuty také dočkal: Cohade narýsoval pro domácího rychlíka ideální přihrávku, se kterou si Aubameyang poradil nejlépe, jak mohl a počtvrté překonal bezmocného Gregoriniho - 4:0.

Celek z východní Francie se přesto nevzdával. Po rohovém kopu mohl snížit André Luiz, jeho hlavičkový pokus však parádním reflexem zlikvidoval Ruffier! Přestávku symbolicky orámovaly dvě dalekonosné rány Guilavoguie, ani jedna z nich si však cestu za brankovou čáru nenašla.

Bývalá opora Monaka musela reagovat i na ránu Karabouého, avšak rovněž úspěšně. Naděje Nancy pak definitivně vzplály v šedesáté osmé minutě, kdy byl po ostrém zákroku na Ghoulama vyloučen Zenke a na hosty tím ještě čekalo dvacet minut v početním oslabení. Osm minut před koncem mohl skóre zaokrouhlit na populárního bůra Hamouma, Ruffier byl ale znovu na místě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille861112:719
2.Paris Saint-Germain844014:516
3.Olympique Lyon843113:815
4.FC Lorient835014:914
5.Stade Reims842211:614
6.Girondins Bordeaux835010:614
7.Toulouse FC834111:913
8.Valenciennes FC833213:812
9.AS Saint-Étienne832314:611
10.AC Ajaccio83236:911
11.Lille OSC824210:1010
12.Stade Rennes831410:1110
13.Stade Brestois83148:1310
14.SC Bastia831412:2010
15.OGC Nice815211:128
 Montpellier HSC822411:128
17.Évian Thonon Gaillard822410:118
18.FC Sochaux82067:136
19.AS Nancy-Lorraine81162:144
20.ES Troyes80268:182

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (39)

Přidat komentář
Godwinson

L2 je ta nejnevyzpytatelnější soutěž na světě, pořád mě dokáže překvapit.

Reagovat
domingo

Nejak jsem zapomnel, ze Stepani maji Brandaa. To pro ne jeste muze byt sakra dulezity hrac.

Reagovat
Israha

Montpellier jsem letos viděl jenom proti Toulouse a Marseille...skutečně hrají celou dobu tak mizerně, jak ukazují výsledky, nebo je to jen smolná série?

Reagovat
smazaný uživatel

to ma na svedomi odchod Girouda

Reagovat
Israha

Odchod jednoho hráče (většinou) takovýhle výkonnostní propad nedělá...

Reagovat
Godwinson

Většinou ne, ale Giroud byl pro Montpellier klíčový, vždyť je rok před tím sám zachránil. Takže není to jen o něm, ale rozdíl Herrera - Giroud je asi jako Nancy a Barcelona.

Reagovat
domingo

A co teprve Camara - Giroud!

Reagovat
Godwinson

Ten má své záchvěvy geniality, pokud není moc rouhačské to slovo použít v souvislosti s ním :)) Navíc je platnej jinak .. občas ... viděl jsi jeho gól na Schalke ?

Reagovat
domingo

Nevidel, co udelal? Vsak on je takovy talisman, rikame to tady kazdy rok, ze prijde na hriste, udela 5 genialnich zapasu a potom tam smrdi a strili mice na tribunu az do kvetna..

Reagovat
Godwinson
Reagovat
domingo

Jo aha, 1:25 do konce.., kdyz das cas 1:25, tak tam je zaber na nejakou VIP zonu, jsem si rikal co to ma byt

Reagovat
Godwinson

Asi jo, je to nějaký posraný.

Reagovat
Ferguson6

Reims do LM A vo finále sa stretnú s Realom a konečne vyhrajú

Reagovat
smazaný uživatel

Reims

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole Toulouse zase.

Reagovat
cetto

Jenom taková připomínka pro redakci: ten Diallo, který nastoupil za Rennais, není Abdoulaye, ale Sadio. Problém je v tom, že Abdou je brankář, tak by bylo asi divné, kdyby naskakoval v průběhu zápasu do útoku. Stejná chyba nastala už v prvním kole proti Lyonu

Reagovat
Godwinson

Neymar: "PSG? Byla by to čest"

Reagovat
fantomas

Gignaaac!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Honza Matoušek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Achjooooo, on je prostě...achjooooo.

Reagovat
Honza Matoušek

Reagovat
smazaný uživatel

To to vedení dlouho nevydrželo.

Reagovat
fantomas

Kopírky španělů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tady snad vyhraje dobro nad zlem a penězi.

Reagovat
fantomas

Tys fandil Barce?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Remízu beru jako ztrátu pro Marseille, takže musí vyhrát.

Reagovat
fantomas

Jo, já se jen pídil po tom, co bylo ve španělskym provedení to zlo a peníze. Ale tys to asi aplikoval jen na tu Francii takle.. :))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Super. Spanelsky i francouzsky Clasico se promenily v souboj dvou nejlepsich utocniku ligy

Reagovat
Godwinson

Tak sestava Marseille výborná, Mendes na stoperu v preview byl ... no ... Rémy tam snad nějaký foukne z lavičky.

Reagovat
domingo

Ja si obcas rikam, kdo ty predpokladany sestavy vlastne dela a na zaklade ceho. Muj stabilni zdroj treba rikal, ze za HSC nastoupi na stoperu Yanga, tak jsem to musel sam zmenit na Congreho. Obcas je to fakt divny

Reagovat
Godwinson

Jo, tak to nevim. Já byl od konce přestupového okna na francouzských webech asi jednou, úplně na to seru, takže eurofotbal je holt první na ráně

Reagovat
SqueeZy

Taky se mohl trefit už proti Portu, šášula švédskej

Reagovat
Godwinson

Gignac letos fantazie, co jsem viděl teď sestřih z EL, taky supr ... naopak výkon Koného v Izraeli něco naprosto směšnýho, to jsem dlouho neviděl.

Reagovat
Kaze

Na téhle fotce vypadá jak Messi

Reagovat
.13

Marseillsky Messi

ale ten prvy gol co dal, bol fantasticky(tak isto jak Ibrov prvy)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele