8. kolo
06.10.2012 17:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Évian Thonon Gaillard 2:3

Nemají to jednoduché. Úřadující šampión z Montpellieru se potýká s tragickou formou; dnes na domácím hřišti podlehl Évianu 2:3 a do ideálního rozpoložení má stále velmi, velmi daleko.

Překvapivý výsledek na Stade de la Mosson se nicméně nerodil snadno. Hosté sice otevřeli skóre ranou Khelify, ale ještě do poločasu dokázali společnými silami otočit Estrada a Camara. Jenže Khelifa následně vyrovnal, a po několika vynikajících zákrocích hostujícího gólmana Andersena dovršil tuniský střelec svůj hattrick.

Utkání začalo otevřeně na obou stranách; ani Karim Aït-Fana, ani Yannick Sagbo však skórovat nedokázali; oba brankáři předvedli dobré zákorky. Domácí gólman Geoffrey Jourdren však byl krátký na Khelifovu šanci, do které ho v polovině první půle vyslal Sagbo - 0:1.

Netrvalo nicméně dlouho, a favorit srovnal skóre. Estrada se postavil k přímému kopu dobrých 40 metrů od brány a připomenul všem, jakou silou disponuje jeho levačka - jeho ránu na zadní tyč nedokázal nikdo ani tečovat - 1:1. Čtyři minuty před pauzou se pak na domácí HSC usmálo štěstí - Camara byl v ofsajdu, ale díky liknavosti rozhodčích neměl problémy dorážet hlavou do brány Aït-Fanův centr - 2:1.

Montpellier následně mohl svoje vedení zvýšit, ale Andersen proti Estradovi zasáhl výborně. A když už Belhanda dánského gólmana překonal, zastavila jeho pokus tyč. Domácí tlačili, ale skórovat nedokázali, a Évian toho využil - veterán Cédric Barbosa vyslal do úniku Khelifu, ten se prohnal kolem Congrého a zakončil přesně do vinglu - 2:2.

Montpellier chtěl vyhrát, a málem se to povedlo po hlavičce Congrého, kterou však zachránil Andersen - a dánský gólman se předvedl ještě jednou, když fantastickým reflexem vyrazil Belhandův volej. Jeho hrdinství bylo následně po zásluze oceněno - Khelifa v poslední minutě opět obelstil Congrého a propasíroval míč za záda bezmocného Jourdrena - 2:3.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej obrat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele