Ligue 1 - souhrn 8. kola

24.09.2011, 21:00, aktualizováno 25.09.2011, 22:53
Komentáře a souhrny
Lyon porazil Bordeaux a dělí se o první místo s Toulouse, které přehrálo Nancy. Montpellier doma podlehl PSG, Marseille v nastavení přišla o výhru z Valenciennes, stejně tak jako Lille doma remizovalo s Lorientem. V neděli Auxerre otočilo zápas se Sochaux, Brest remizoval s Ajacciem a Rennes se St. Etienne.

Stade Rennes - AS Saint-Étienne 1:1

25.09.2011 21:00

Góly: 41. Youssouf Hadji - 56. Pierre-Emerick Aubameyang

Rennes odmítlo možnost dotáhnout se na samotné čelo tabulky a po remíze 1:1 se St. Étienne zůstává na pátém místě. Domácí vůbec nenavázali na své střelecké hody z minulého kola na půdě Sochaux, kde vsítili šest branek, a soupeře překonal pouze v první půli Hadži. ST. Étienne si zasloužený bod vykoplo v 56. minutě díky Aubameyangovi.

Obě strany předváděly hezký útočný fotbal, hostující Les Verts měli v první půli o trochu více šancí, byť po poločase paradoxně prohrávali 0:1. Už v 5. minutě mohl otevřít skóre Mignot, domácí obránce Boye však na poslední chvíli zakročil a šanci zamezil. O pár chvil později vypálil nebezpečně Sako, zamířil ovšem pouze vedle.

Rennes zahrozilo poprvé až ve 12. minutě, když se Féret prosadil v souboji s Mignotem, této možnosti však zabránilo včasné a rychlé vyběhnutí st. étiennského gólmana Ruffiera. Hosté se pak dožadovali penalty, jelikož Kitambalu sestřelil ve vápně Kana-Biyik, sudí Moreira však na tuhle situaci vůbec nereagoval.

Ve 41. první minutě padla první branka utkání. Krásná dlouhá kombinace několika hráčů domácího mužstva vyústila v Pitroipaovu střelu, kterou Ruffier ještě vyrazil, dorážka Hadžiho ale již byla gólová. SRFC mohl navýšit vedení ihned po obrátce, jenže Hadžiho vychytal Ruffier a Pitroipa svým lobem zamířil pouze nad břevno.

St. Étienne vyrovnalo v 56. minutě. Lemoine nacentroval zleva na Aubameyanga, který u bližší tyče hlavou zavěsil pod břevno. Ve zbývajících minutách to byli hosté, kteří mohli eventuálně ještě pozměnit konečný výsledek. V největší příležitosti se ocitl Sako, jenž zakroutil svojí střelu z přímého kopu přes zeď, v bráně však dobře zachytal Costil.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - FC Sochaux 4:1

25.09.2011 17:00

Góly: 51. Alain Traoré, 52. Dennis Oliech, 63. Dennis Oliech, 67. Dennis Oliech - 2. Modibo Maïga

Naprosto zpackaná druhá půle stála Sochaux všechny body. Přestože se hosté po brance Modiby Maigy ujali brzy vedení, domácí Auxerre se do zápasu dokázalo díky trefě Traorého vrátit a následně díky hattricku Oliecha získalo tři body ono.

Auxerre tak zatím v nové sezoně prohrálo pouze jednou, a to v úplně prvním kole s Montpellierem. Nyní ale tak alespoň odstranilo třízápasovou sérii remíz a díky zisku všech bodů se posunulo na devátou příčku. Naproti tomu Sochaux prohrálo již podruhé v řadě, na vítězství pak čeká již od konce srpna. V tabulce se tak propadlo na jedenáctou pozici, kterou dříve okupovalo právě Auxerre.

Přitom pro hosty se vše vyvíjelo skvěle již od prvních sekund. Po dvou minutách se k výkopu postavil hostující brankář Teddy Richert, Willy Boly si s jeho výkopem nedokázal poradit, míč ukořistil Yassin Mikari a Maiga svou tvrdou ránou poslal svůj tým do vedení 1:0.

Sochaux bylo po vstřelené brance jasně aktivnějším celkem než Auxerre a vše to dokumentoval povedenou akcí záložník Marvin Martin. Ten proběhl celým hřištěm a nakonec se odhodlal i ke střele, jeho pokus z třiceti metrů ale konečky prstů dokázal zlikvidovat Olivier Sorin.

Příležitosti Auxerre následovaly v rychlém sledu. Veliký chaos ve vápně soupeře způsobil centr Roye Contouta, brankář Richert se poté vyznamenal proti pokusům Traorého i Oliecha, jenž dorážel. Hosté tak dokázali čisté konto udržet celých pětačtyřicet minut, nakonec ale o cenné vedení přišli šest minut po startů poločasu druhého. Na centr Dennise Oliecha si nejlépe naběhl Alain Traoré, který pohotovým finišem a svou šestou brankou v sezoně určil stav na 1:1.

Neuběhla ani minuta a obrana Sochaux mohla zpytovat svědomí znovu. Kamel Chafni ukázal jednu ze svých parádních přihrávek, poslal do samostatného úniku Dennise Oliecha a keňský buldozer si již proti vybíhajícímu Richertovi poradil - 2:1.

Hosté inkasovali již potřetí po 63 minutách hry. Oliech se znovu řítil zcela osamocený na brankáře Richerta, ten si ale tentokrát si prvním pokusem soupeře poradil, na dorážku stejného hráče již ale nestačil a musel tak míč lovit ze své sítě znovu - 3:1.

Fanoušci na Stade de l’Abbe-Deschamps se fotbalem bavili a museli se pořádně divit, když se jejich oblíbenému mužstvo podařilo vstřelit nakonec i čtvrtou branku. Hattrick zkompletoval Dennis Oliech. Traoré našel svého parťáka parádní přihrávkou v pokutovém území a Oliech svou tvrdou levačkou dal zapomenout na nepovedené roky odehrané na křídle - 4:1.

Richert, který za zápas neudělal jedinou chybu a přesto čtyřikrát inkasoval, v samém závěru zabránil alespoň pověstné pětce. Parádním zákrokem vytáhl z branky pokus Yayi Sanoga.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - AC Ajaccio 1:1

25.09.2011 17:00

Góly: 61. Nolan Roux - 66. Richard Socrier

Zápas bez favorita nakonec skončil očekávanou remízou, pro Brest, stále čekající na výhru, už šestou z osmi zápasů. Oba týmy tak zůstávají v tabulce pod zónou zajišťující účast v L1 i následující rok, mají shodně po šesti bodech, stejně jako díky lepšímu skóre výše umístění Valenciennes s Nice. Pro hosty z Ajaccia je pozitivní alespoň to, že konečně předali 'žezlo' nejhůře bránícího týmu děravému Sochaux..

Utkání v Brestu bylo remízovým zápasem se vším všudy, oba celky sehrály vyrovnanou partii a konečné skóre určily dva rychle po sobě jdoucí góly přibližně po hodině hry. Za domácí se mezi střelce zapsal (letos už potřetí) talentovaný Nolan Roux, hosty svým vůbec prvním zásahem v sezoně spasil Richard Socrier.

Ajaccio začalo utkání o něco aktivněji. Jako první ohrozil domácího brankáře Mehdi Mostefa, který si naskočil na Sammaritanův roh, ale branku přestřelil. Strážce svatyně Brestois Steeve Elana se potom parádně vyznamenal při střele Christiana Kinkely; konžský záložník vyslal z pravého rohu velkého vápna razantní křížnou střelu pod víku, ale Elana efektním skokem ukryl míč v náručí. Do první šance Brestu se následně dostal český legionář Lička, který přelstil chybujícího obránce Jacksona Mendyho, ale následně nedokázal usměrnit míč pod břevno Ochoovy branky. Festival poločasových příležitostí uzavřel opět Kinkela, nicméně i ten poslal svůj pokus nad břevno. Do šaten se tak oba týmy rozešly za bezbrankového stavu.

Po přestávce se aktivity ujal Brest a byl za to odměněn vedoucím gólem. Mario Lička, který odehrál velmi slušné utkání, přinutil Carla Medjaniho odehrát na rohový kop, který následně rozehrál přímo na hlavu Nolana Rouxe, který se z hranice malého vápna nemýlil - 1:0.

Domácí se však z vedení neradovali příliš dlouho. O pouhých pět minut později vyrobil hrubku levý bek Tripy Makonda, když přihrál Socrierovi do šance a korsický útočník chytře přehodil Elanu v bráně domácích - 1:1.

S blížícím se závěrem utkání se Brest snažil strhnout na svoji stranu premiérovou výhru v sezoně. Lesoimierovi se podařilo proniknout do vápna, ale brankář Ochoa pohotovým zákrokem znemožnil domácímu záložníkovi poslat svůj tým do vedení. A když se s úspěchem nesetkal ani pokus Romaina Poyeta, který sice směřoval do sítě, ale díky Mendyho zásahu skončil pouze rohovým kopem, skončilo utkání pro oba celky nic neřešící remízou.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Paris Saint-Germain 0:3

24.09.2011 21:00

Góly: 39. Kévin Gameiro, 43. Javier Pastore, 80. Javier Pastore

Stoprocentní domácí bilance Montpellieru je u konce. PSG tam vyhrálo po dvanácti letech a díky třem bodům se dostali do samotného čela tabulky společně s Lyonem. Domácí v tomto zápase zkrátka úplně vyhořeli, těsně před přestávkou jim Gameiro s Pastorem zasadili dvě rány a argentinský forvard ještě ve druhém dějství pečetil jednoznačné vítězství 3:0.

Montpellier zahrozil už ve 3. minutě, Utaka totiž obešel Camaru a poslal směrem na bránu přízemní střelu, pařížský gólman Sirigu jí s vypětím všech sil vyrazil. Balón se odrazil ke Giroudouvi, ani ten však následně Sirigua překonat nedokázal. V 18. minutě si vytvořili také první šanci hosté.

Nene zakombinoval ve středu hřiště s Pastorem, Argentincova střela však poté přeletěla jen o centimetry břevno. Ve 39. minutě vsítil první branku utkání Gameiro. Matuidi vybojoval míč, hned ho předal Nenemu, který zleva z běhu nacentroval na rozeběhnutého Gameira a ten z blízkosti v pohodě překonal brankáře Jourdrena.

Ve 43. minutě PSG vedlo již o dvě branky. Tiené našel svým pasem Pastorelo, jenž se s ničím moc nemazlil, opřel se do míče a z voleje ho poslal přímo ke vzdálenější tyčce. Po poločase musel předvést opět dva skvělé zákroky Sirigu, Giroud se totiž hravě zbavil svého strážce Lugana, avšak ani na dvakrát síť nerozvlnil.

Bohužel to byla do té doby nejlepší šance, kterou si HSCM vytvořil. Když pak deset minut před koncem zvyšoval na 3:0 Pastore, který potrestal chybu brankáře Jourdrena, jenž si hodně špatně vyběhl na dlouhý pas a míč ho následně přeskočil, nebylo co řešit. V 84. minutě se ani Giroudovi nepodařilo vstřelit alespoň čestnou branku, Sirigu byl zásadně proti.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - SM Caen 2:4

24.09.2011 19:00

Góly: 34. Cédric Barbosa, 39. Cédric Barbosa - 11. M'Baye Niang, 45. Grégory Proment, 69. Frédéric Bulot, 72. Kandia Traoré

Divokou přestřelku viděli diváci v Évianu, kam zavítalo Caen. Skóre atraktivního zápasu se nakonec měnilo celkem šestkrát a zastavilo se až na cifře 2:4; hosté tak potvrdili vzrůstající formu, když si připsali druhé vítězství za sebou, zatímco domácím se opět o něco více přiblížily sestupové příčky.

První střelecký pokus, leč nepříliš nebezpečný, si připsal po pěti minutách hry domácí Cédric Cambon. O pět minut později se poprvé měnilo skóre - Thomas Heurtaux našel dobře postaveného M'Baye Nianga a sedmnáctiletý talent ukázal svoje střelecké schopnosti, když nekompromisní přízemní ránou k levé tyči propálil Andersena - 0:1.

Po inkasovaném gólu se Évian vrhl více dopředu a měl několik příležitostí, ale Rabiu, Ehret ani Khelifa se se svými střelami mezi tři tyče nevešly. Až ve 34. minutě se do vápna probil Cédric Barbosa, který si naskočil na centr Brice Dja Djédjého a umístěnou hlavičkou nachytal Thébauxe - 1:1. A trvalo pouhých pět minut, než oživený nováček skóre dokonce otočil; Ehret zleva nacentroval do vápna a v hlavní roli byla opět Barbosova hlava - 2:1.

Závěr první půle byl hodně hektický. Nejprve musel kvůli zranění odstoupit Romain Hamouma, kterého nahradil Raineau. Vteřiny nato našel Leroy ve vápně Cambona, ale ten svoji hlavičku do brány umístit nedokázal. Následující protiútok Caen byl zastaven Angoulou, který si však za tento zákrok vysloužil druhou žlutou kartu a poslal tak ÉTG do deseti. Raineau, který protiútok vedl, musel být ošetřen; hrálo se už hodně přes rámec 45 minut. Ještě v posledních vteřinách před vypršením nastavení se však dalším "žlutým" faulem předvedl Leroy a Caen mělo možnost ještě jednoho přímého kopu. K tomu se postavil Grégory Proment a propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:2.

Druhou půli otevřel dobrou hlavičkou Mongongu, ale Thébaux byl pozorný. V 69. minutě se pak skóre měnilo popáté; Caen se podruhé v zápase dostalo do vedení, které už tentokrát nepustilo. Bulot rozjel rychlý brejk a dostal se s míčem do hodně složitého úhlu; ani to mu však nezabránilo zkusit umístit míč k Andersenově levé tyči. A dánský brankář zareagovat nedokázal - 2:3. Za pouhé tři minuty se už zdálo být rozhodnuto, a opět u toho byl aktivní Bulot. Levé křídlo Caen se tentokrát představilo v roli asistenta, adresátem jeho centru byl Kandia Traoré. Zkušený africký útočník převzal míč uprostřed pokutového území a překonal Andersena počtvrté, tentokrát k pravé tyči - 2:4.

Évian se ještě pokusil zdramatizovat zápas prostřednictvím Sabera Khelify, ale ani agilní tuniské křídlo už s celkovým skóre nedokázalo pohnout. Caen zápas dohrálo s přehledem a nezkušeného nováčka už k ničemu vážnějšímu nepustilo; právem tak slaví tříbodový zisk, který jej vyšvihl opět do "klidného středu tabulky" (pokud něco takového ve Francii vůbec existuje). Évian naopak zůstává se sedmi body šestnáctý a po dnešních dohrávkách se může propadnout až na sestupové pozice.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Lorient 1:1

24.09.2011 19:00

Góly: 34. Joe Cole - 90+3. Kévin Monnet-Paquet

Ani první branka Joea Cola ve francouzské nejvyšší soutěži nepomohla Lille k vítězství nad Lorientem. Oranžoví totiž díky brance z nastaveného času Kévina Monneta-Paqueta berou nakonec z utkání bod.

Záložník, který je ve Francii na hostování z anglického Liverpoolu, se prosadil po 34 minutách po parádní ráně a s domácími to vypadalo nadějně. Nakonec si ale týmy po bodu rozdělí díky trefě Monneta-Paqueta ze závěrečných minut, již poté, co tým po ovacích ve stoje opustil autor první branky.

Domácí byli v první hodině hry aktivnějším celkem. Poprvé zahrozili po osmi minutách hry, kdy se Eden Hazard uvolnil na levé straně a přihrál Ludovicu Obraniakovi. Ten zhruba 12 metrů před brankou poslal balon Jelenovi. Polský kanonýr si ale se šancí nedokázal pořádně poradit a poslal míč těsně vedle.

Do další akce se zapojil i český stoper David Rozehnal, který si nahrál s Obraniakem. Akci zakončoval Marko Baša, jeho hlavička ale cíl ani tentokrát netrefila. Po půlhodině hry se do zakončení dostal i Eden Hazard, tentokrát mu ale v cestě stál brankář Fabien Audard.

O čtyři minuty později nám Joe Cole ukázal, že ještě neztratil nic ze svých fotbalových schopností. Převzal míč, několikrát si ho přiťuknul a nakonec vystřelil z hranice pokutového území. Jeho parádní střela zapadla do levého horního růžku - 1:0.

Lille mělo příležitosti i ve druhém poločase. Z přímého kopu zahrozil aktivní Eden Hazard, míč skončil nakonec po teči Audarda na rohovém kopu. Lorient zahrozil záhy po akci Jeremieho Aliadiera, který přihrával Gilesi Sunuovi, ten již překonal brankáře Landreaua, nicméně netrefil branku.

Z dobré pozice hlavičkoval mimo Romao, ze šestnácti metrů branku zase přestřelil Arnaud Le Lan. Vypadalo to na konec utkání, Joe Cole opustil hřiště. Ale Lorient se nevzdal a v poslední minutě základní hrací doby vyrovnal Kevin Monnet-Paquet, který z voleje po přímém kopu Coutadeura nedal Landreauovi tentokrát šanci - 1:1.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux 3:1

24.09.2011 19:00

Góly: 7. Bafétimbi Gomis, 33. Bafétimbi Gomis, 64. Michel Bastos - 86. Anthony Modeste (pen.)

Lyon i nadále zůstává v kontaktu s čelem tabulky, a to díky dvěma trefám Bafetimbiho Gomise, které domácí mužstvo výrazně nasměrovaly k výhře 3:1 nad konkurenčním Bordeaux.

Francouzský útočník poslal svůj tým do vedení chytrým zakončením po sedmi minutách hry, aby následně navýšil náskok díky střele z blízkosti. Zhruba po hodině hry utkání rozhodl svou brankou Michel Bastos, za hosty se pouze z pokutového kopu trefil útočník Anthony Modeste.

Lyon byl v prvním poločase lepším týmem, což nakonec vyústilo v úvodní branku utkání. Bastos si na levé straně pohrál s Abdouem Traorém, aby následně skvělým centrem našel na vzdálenější tyči osamoceného Gomise. Ten si hlavu nelámal a poslal míč do sítě - 1:0.

Hostující brankář Cedric Carrasso měl v úvodních dvaceti minutách co dělat, nejdříve musel likvidovat pokus Bastose, následně zneškodnil tvrdou hlavičku neobsazeného Lovrena. Nicméně Gomis po 33 minutách přidal druhou branku a stal se tak prozatím nejlepším střelcem Ligue 1. Clement Grenier přesprintoval obránce a vlétl do pokutového území, následně přihrál zpět Gomisovi a ten míč doklepl do sítě - 2:0.

Bordeaux se málem dočkalo vyrovnání deset minut po začátku druhé půle. Cheick Diabate ale poslal svůj pokus těsně vedle branky. Třetí branku Lyonu přidal Michel Bastos, který si naběhl na dlouhý pas z vlastního pokutového území, přiběhl do vápna soupeře a přeloboval Carrassa - 3:0.

Po 71 minutách se do nebezpečného zakončen dostal Kim Kallstrom a málem tak pomohl k debaklu Bordeaux, jeho rána ale byla zblokována. Bordeaux se dočkalo alespoň snižující branky, to když Lovren v pokutovém území fauloval Modesteho a kopala se penalta. K té se postavil sám postižený, nicméně ani jeho úspěšný pokus již na skóre příliš nezměnil - 3:1.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Dijon FCO 1:1

24.09.2011 19:00

Góly: 90. Franck Dja Djédjé - 15. Benjamin Corgnet

Cenný bod si z Azurového pobřeží přiváží nováček z Dijonu. Domácí tým byl v zápase jednoznačně lepším celkem, svého soupeře přestřílel 22:9, ale špatná muška (pouhé 4 střely z oněch 22 mířily mezi tři tyče) nakonec málem způsobila ztrátu všech bodů. Zachraňovat čest Nice musel až v poslední minutě Dja Djédjé.

Dijon šel do vedení už po čtrnácti minutách hry. Šlo o vůbec první pokus hostů o útok; situaci vymyslel Thomas Guerbert, který se uvolnil a našel volného Corgneta, jehož rána zpoza hranice vápna parádně zapadla do růžku brány - 0:1.

Nice mělo první velkou příležitost ke skórování ve 34. minutě. Po velkém počtu střel mimo tři tyče vybojoval Xavier Pentecote přímý kop, ke kterému se postavil Camel Meriem a od gólu ho dělily centimetry - trefil totiž tyč. Pro Nice měla tato situace ještě navíc hořkou příchuť v podobě Pentecoteho zranění; mladého útočníka musel vystřídat Eric Mouloungui.

Domácí byli takřka po celý zápas v tlaku, a ten pokračoval i po přestávce. Civelliho hlavička těsně přelétla břevno a úspěšní nebyli ani Mouloungui, Digard a Mounier; zejména poslední jmenovaný měl dobrou příležitost ke skórování, ale jeho střela zpoza vápna minula levou tyč Reynetovy brány. V 62. minutě se osmělil Guie Gneki Abraham, který předvedl skvělé sólo a prověřil Reyneta nepříjemnou střelou, ale dijonský brankář obstál. A totéž se mu povedlo po 76 minutách hry, kdy podržel svůj tým vyboxováním Moulounguiho nebezpečné rány.

Zdálo se, že hosté nakonec přece jen odjedou s nezaslouženými třemi body. Radost jim překazil až v závěrečných vteřinách Franck Dja Djédjé, který se nerozpakoval vypálit zdálky a jeho pravačka vymetla roh Reynetovy sítě. Oba týmy tak nakonec získaly po jednom bodu, což je větší úspěch pro hosty, kteří zaznamenali vůbec první remízu v probíhajícím ročníku.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Nancy-Lorraine 1:0

24.09.2011 19:00

Góly: 59. Umut Bulut

Toulouse pokračuje ve vynikajícím startu do nové sezony, když se mu dnes podařilo doma porazit slabé Nancy 1:0.

Jedinou branku vstřelil po hodině hry turecký kanonýr Umut Bulut, díky němuž tak domácí vyhráli již páté utkání z osmi a pohybují se tak poměrně vysoko v tabulce. Nancy naopak nadále čeká na první vítězství a se čtyřmi body uzavírá tabulku Ligue 1.

Byli to ale překvapivě trápící se hosté, kteří si ve třetí minutě utkání vytvořili první příležitost. Moukandjo se dostal do nebezpečného zakončení, brankář Ali Ahamada ale jeho pokus vyrazil na rohový kop. Z toho ale nakonec nic nebylo, na druhé straně se málem ujali v 16. minutě vedení domácí.

Po rohovém kopu Francka Tabanoua se k hlavičce dostal Aymen Abdenour a míč až z brankové čáry musel uklízet Samba Diakite, jelikož brankář Gregorini již nestihl zareagovat. V závěru první půle se ještě do zakončení dostal Paulo Machado, ale jeho pokus skončil v rukavicích Gregoriniho.

Hosté zahrozili znovu v úvodu poločasu. Moukandjo tentokrát místo střely volil přihrávku, z níž ale Niculae nic nevytěžil a jeho ránu lapil Ahamada. O dvě minuty později rozhodl o vítězství Toulouse Bulut. Tabanou se na levé straně díky své rychlosti zbavil Heldera, jeho centr pak do sítě usměrnil Bulut - 1:0.

Domácí málem navýšili své vedení v 72. minutě, Abdenourovi ale znovu zkazil radost obránce na brankové čáře. I tentokrát již jeho střela překonala brankáře Gregoriniho, tentokrát mu ale branku ukradl Thomas Mangani. V samém závěru se Nancy málem dočkalo vyrovnání, to když střídající Jo-Gook Jung zkoušel své štěstí zpoza pokutového území a jeho rána skončila pouze na brankové konstrukci.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Olympique Marseille 1:1

24.09.2011 19:00

Góly: 90+3. José Saez - 16. Souleymane Diawara

Marseille generálka před zápasem Ligy mistrů s Dortmundem nevyšla. Byť ve Valenciennes vedla od 16. minuty 1:0 díky gólu Diawary, těsně před přestávkou přišla o potrestaného Fanniho a to ještě penaltu vychytal Mandanda. Domácí nakonec v hodině dvanácté urvali alespoň bod za remízu 1:1.

Nejprve otestoval připravenost hostujícího gólmana Mandandy útočník Pujol, z dálky ho však nepřekonal. V 16. minutě se naopak Marseille ujala vedení. Valbuenův centr z rohového kopu sklepl Diarra pro Diawaru, který z voleje rozvlnil síť. VA ještě do poločasu mělo dvě slibné šance, jak vyrovnat.

V té první se ocitl Danic po skvělém uvolnění od Pujola, jenže francouzský záložník následně bránu netrefil, Cohade měl poté velkou smůlu, že z přímého kopu rozezvonil břevno. Mandanda se přitom na jeho střelu jen díval. Ve 45. minutě šli hosté do deseti. Fanni ve vápně fauloval Kadira, obdržel červenou kartu a ještě se kopala penalta.

Avšak jindy ostřílený Pujol se tentokráte z bílé tečky netrefil, Mandanda vystihl směr jeho střely a pokutový kop polapil. Po hodině hry mohla Marseille v oslabení navýšit vedení, i Rémy ale míčem políbil jen brankovou konstrukci, konkrétně tyčku. Valenciennes jinak druhé půli dominovalo a zahodilo hned několik možností.

V té největší selhal asi Pujol, jenž zkrátka nenašel přesnou mušku. Domácí své fanoušky natrápili až do samotného závěru utkání. Ve 3. minutě nastavení si na Aboubakarův centr naskočil Saez, a ačkoli jeho první hlavičku Mandanda vychytal, na dorážku už nedosáhl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain852114:717
 Olympique Lyon852114:717
3.Toulouse FC852112:717
4.Montpellier HSC851215:916
5.Stade Rennes843118:1215
6.Lille OSC834113:1013
7.FC Lorient834110:713
8.SM Caen841312:1013
9.AJ Auxerre825114:1011
10.Dijon FCO83147:1410
11.AS Saint-Étienne82337:119
12.FC Sochaux823313:199
13.Olympique Marseille81439:117
14.Girondins Bordeaux81439:127
15.Évian Thonon Gaillard81438:127
16.Valenciennes FC81349:106
17.OGC Nice81347:96
18.Stade Brestois80626:86
19.AC Ajaccio81348:166
20.AS Nancy-Lorraine80445:94

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (79)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Marseille ještě dostalo gol? Už mi jich začíná být líto.

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille a Lille to taky mohly udrzet, posrali mi tiket kluci jedni.

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier hraje zatim velice dobre a PSG do niceho nepousti. Pastore je spatnej , coz je pro nej typicke on hraje jeden zapas fantasticky a druhej treba odchodi.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Gameiro gol , i kdyz neni PSG lepsim tymem tak Gameiro byl zatim jejich nejnebezpecnejsi hrac , mel tam dve velice pekny akce kde jednou spatne zakoncil z velkeho uhlu a podruhe mu byl spatne odpiskan offside.

Reagovat
smazaný uživatel

Pastore z voleje napalil k tycy asi 40 metrovy nakop praveho obrance PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

tak PSG se začíná probouzet

Reagovat
Godwinson

Ten Montpellier to fláká, s takovýma tragédama, doma ... bída, bída.

Belhanda > Pastore

Reagovat
hribco

PSG hraje co potrebuje, snad si si nemyslel ze do nich budu busit :) + nemohucnost Girouda

Reagovat
Godwinson

Pokud tím hraje, co potřebuje myslíš to, co zatím hráli, tak to je tedy ta bída dosti výstižná :) A bušit do současného Montpellieru? To, to by tedy nešlo. :)) No, tomu to letos moc nejde, zase pálí jak divej?

Reagovat
smazaný uživatel

PSG

Reagovat
hribco

No prave ze neslo :) preto sa o to ani nesnazia... No zatial mal par tutoviek, minutu pred koncom najvacsiu krasne spracovanie ale lopta skoncila niekde na parkovisku za stadionom

Reagovat
Godwinson

Ale jo, PSG letos přeju, jen by nemuseli porážet Montpellier (je tedy slušná šance, že ten krásnej náskok ztratí, přeci jen, je to PSG).

Nevím, co s ním je. Ten tým hraje daleko lépe než loni, šancí má spoustu a drbe to neuvěřitelně. Doufal jsem se, že se v Brestu konečně chytil, smutný.

Reagovat
hribco

Zatial ta hra nieje bohvieaka ale vysledku su dufam ze sa to neotoci :) Ale Montpellieru prajem maju sympaticky tym Belhanda a Giroud sa mi velmi pacia len dokazu spalit strasne sance

Reagovat
Godwinson

Amen.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG sem videl prvni polocas a hrali spatne , Montpellier je vetsinu casu prehraval. Je videt ze ta zaloha nefunguje tak jak ma , jsou tam samy ofenzivni hraci a je tam mezera mezi obranou a zalohou. Navic Pastore az na ten vystavni gol vicemene nedal prihravku ani nic jinyho.

Na druhou stranu Gameiro tam mel i nejaky jiny sance a Montpellier ani ne.

Reagovat
Godwinson

Jako bych teď viděl loňskej Montpellier ... marnost nad marnost, snad se trochu vzchopí. Pokud PSG pojede s touhle obranou z Montpellieru s nulou, tak ...

Reagovat
Godwinson

Možná by to chtělo Cabellu za Utaku ...

Reagovat
hribco

Boze ten Cerea :( co na nom Antoine vidi ved to je drevo ktore ani nevie branit

Reagovat
Godwinson

Camara opravdu příšernej, ta jeho forma dlouho tedy nevydržela :)

Reagovat
smazaný uživatel

Bisevac je zranenej nebo proc nehraje ?

Reagovat
hribco

Po zraneni

Reagovat
smazaný uživatel

A co Sakho ten uz by mel taky brzo hrat ?

Protoze Lugano tam potrebuje nejakyho spolehlivyho partaka a ta obrana bude paradni.

Reagovat
hribco

No Sakho este nieje na sto percent fit ale Bisevac ano ale pravdepodobne nastupi za rezervu a dalsie kolo bude k dispozicii :)

Reagovat
Godwinson

Viz výše, ale já tedy myslel toho z Montpellieru, pro korektnost :)

Reagovat
smazaný uživatel

Aha.

Reagovat
hribco

Pane boze ako mohol hrat utaka Premier League

Reagovat
Godwinson

Neskutečnej tragéd.

Reagovat
Godwinson

Ten sudí je debil, fauly na Girouda vůbec to střevo nepíská ... škoda, že už tam není Spahić, ten by ho profackoval :)

Reagovat
Godwinson

Jourdren

Reagovat
smazaný uživatel

Pastor!

Reagovat
Godwinson

Stav 0:3 a střídání Bocaly - Jeunechamp, to je srandy. Já si myslim, že by se Girard na tou sestavou měl ještě pořádně zamyslet. Na začátku sezóny jsem si říkal, zdali se mi někdo z Montpellieru nenaboural do účtu na FM a teď už je to skoro "návrat ke kořenům". Jsem zklamán.

Reagovat
Godwinson

A teď neuznaná naprosto regulérní paráda Girouda ...

Reagovat
smazaný uživatel

alee velmi pekný zápas len na francuzsku ligu bol dost tvrdý ale to je dobre

Reagovat
hribco

Krasny zapas ale rozhodca ho teda nezvladol ten Girardov gol bola fantazia

Reagovat
hribco

Giroudov samozrejme

Reagovat
Godwinson

Na prvních dvou místech bych takhle viděl i konečnou tabulku.

Na posledních třech místech bych si ji takhle moc přál :)

Reagovat
onze

MERCI PSG ! ! ! Paráda ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Ta tabulka vypadá strašně s PSG na prvním místě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

neměli sme dostat ten blbej gól z penalty...mohli sme bejt na prvním místě osamocený

Reagovat
Ferguson6

Inak Sochaux má nové logo, tak by ste ho mohli aj tu na stránke updatnuť

Reagovat
One-Real

Pastore

Reagovat
smazaný uživatel

Pastore se blysknul zivotni haluzi, krasnej gol .

Reagovat
Langi

teď to bylo i v Borci na konec ...dobrá haluz

Reagovat
domingo

Zajimalo by me, co se honi Nenemu v hlave. Pastoreho sezona totiz zatim vypada uplne stejne jako ta jeho lonska.. a letos si na nej nikdo ani nevzpomene

Reagovat
vlastik

nesouhlasím, letos patří s Pastorem (a překvapivě i Bodmerem) k tomu nejlepšímu, co směrem dopředu máme, jen se naučil přihrávat a nezakončuje tolik. Mě osobně se libí víc než věčně simulující Menéz

Reagovat
domingo

Ja vim ze hraje dobre, ale proste loni to byl on, koho byly plne noviny, mel stejnou formu jako Pastore ted, taky proti nemu zbytek ligy vypadal jako hromada drevenych sparingpartneru. S jeho egem bych moc nesazel na to, ze ho nestve, ze uz neni na vysluni.

Reagovat
Godwinson

Ménez je ale zatím fantastickej, on je s Pastorem hnací motor. Je hodně smutnej pohled na to, jak absolutně nedokáže dát balón od nohy.

Reagovat
vlastik

domingo:to mas, pravdu, ale Nene neni uz nejaky zajda, ktery by si z toho moc delal, se mi zda, ze se mu docela ulevilo, ze neni ve stredu zajmu. Jen doufam, ze az prijdou nejake vykyvy formy, tak se Nene s Pastorem, Menezem prostridaji a nechytnou je zaroven

godwinson:coz o to, player je to prvotridni, ale ja proste osobne tyhle chrty, povalece a diskutery s rozhodcim moc nemusim, radsi mlcenlive nepadajici drice

Reagovat
Godwinson

Sochaux je opravdu velmi vtipný tým.

Reagovat
domingo

lol

Reagovat
Pipo123

Dennis Oliech

Reagovat
smazaný uživatel

wow

Reagovat
smazaný uživatel

Évian Thonon Gaillard

Reagovat
smazaný uživatel

Oliech

Reagovat
domingo

Mne prijde, ze on ma letos obrovsky stesti, balony, ktery od nej normalne odskakovaly, se najednou odrazi spravnym smerem. Nebo - realistictejsi moznost - se zalohou pohanenou dravym, primocarym atletem Traorem se mu spolupracuje lip, nez kdyz to cele ridil vyklusavajici centrujici Pedretti.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď se to pro změnu odráží mimo od Sowa. ...pokud ty goly dávat bude, tak jenom dobře pro Auxerre, nicméně nemyslím si, že tohle bude pravidlem a byla to jenom výjimka

Reagovat
domingo

Tak on bude vtipny uz cely zivot, ty jeho centry bodlem, predkopnuti mice a nasledny funici sprint, driblovani stylem 'zabiju mic do zeme, on vyskoci, odrazi se mi od lytka a jdu dal' a podobne ukazky kopacske techniky proste nezmizi, to by se musel naucit hrat fotbal. Nicmene obrovskou vuli a dynamiku mel vzdycky a s Traorem si fakt docela vyhovi. On Traore je v podstate v hodne vecech podobny hrac, akorat umi mnohem lip zachazet s balonem..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty popisky jeho techniky jsou fakt trefné . V mnoha věcech si s Oliechem můžu podat ruce . Pokud někdo na něj bude pracovat a vytvářet mu tutovky, které dá i on, tak ty goly dávat bude. Nevím, jak to bylo s Pedrettim, Auxerre jsem loni snad ani neviděl. Asi je budu muset zkouknout, až se to nebude krýt s Lyonem

Reagovat
smazaný uživatel

teraz by som si rád pozrel cruzeiro vs vasco da gama ,, uz davno som nevidel juninha nazivo

Reagovat
domingo

"Oliech svou tvrdou levačkou dal zapomenout na nepovedené roky odehrané na křídle"

Oliech hraje na kridle furt

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
domingo

Jj, to byla luxusni akce. Ale jak jsem rikal, levou stranu obrany ASSE bych urcite neprecenoval, Bocanegra by mu ten mic na hranici vapna pravdepodobne odpalil.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslel som ani to, ale ten začiatok. Inak sa mu darí nie? Aj pekný gól dal toto kolo...

Reagovat
Godwinson

Hadji jede ...

Reagovat
domingo

Vsak to bylo jasny, ze pro Rennes bude Hadji spasa, kor kdyz ma za sebou Fereta, na ktereho je zvykly. Ted maji konecne kvalitne zdvojeny utok, tu LM muzou klidne dat.. ale porad si myslim, ze Antonetti to zase nejak nezvladne, v breznu nebo tak..

Reagovat
Arbiter

Joeyyy Jak hrál mimochodem?

Reagovat
domingo

Nevidel jsem, ale na Equipe ma 6/10..

Reagovat
Arbiter

Hmm, tak na to, že dál gól, to není moc. Nebo je to známkování tak přísné?

Reagovat
domingo

Spis je obcas dost divny ale Balmont v tom zapase dostal 8.

Reagovat
honziss

Stejně nechápu, co to zase dělal Garcia za experiment. Mavuba nehrál od začátku (to se stalo snad poprvé od doby, co natrvalo přestoupil z Villarrealu), načež ho Garcia pošle do hry v 60. minutě místo ofenzivního Obraniaka. Asi chtěl hrát údržbu nebo co. Každopádně se to pak na konci pěkně celé posralo. Ofenziva je bez formy, ty góly jsou spíš důsledkem individuální kvality jednotlivých hráčů, než že by to byl takový týmový důsledek kvalitní ofenzivní práce, jako tomu bylo v předchozích sezónách, kdy to často býval gólový koncert. Ale hlavně je těch gólů strašně málo, s jedním gólem za zápas se nedá pomýšlet na hru o titul. Cabaye s Gervinhem chybí asi víc, než jsem čekal...

Reagovat
honziss

Zatím si to dává. Snad mu forma poroste a třeba se dostane na dřívější úroveň. To by nakonec byl Gervinho nahrazen víc než dobře.

Reagovat
domingo

Jeden zajimavy postreh ohledne Nancy. Sice zatim nesbiraji body, ale to Fernandez nedelal zacatkem podzimu nikdy a navic chvili trvalo, nez se s tim tymem szil a naordinoval mu ten svuj klasicky fotbal. Nicmene nektere prvky v jejich hre jsou opravdu prakticky totozne s drivejsim Auxerre, a tyka se to zejmena Jordana Lotiese. Tenhle cely zivot prumerny, nicim nezajimavy obrance je letos zatim jednim z nejlepsich RB ligy a strasne moc mi svoji praci na hristi pripomina Hengbarta, dneska jsem ho studoval v sestrizich a fakt mam chvilema pocit, ze tam pobiha cerny Cedric, i kdyz samozrejme Loties neni zdaleka tak kvalitni fotbalista. Kdyby melo Nancy jednoho kreativniho hrace uprostred (cili kdyby zustal Feret), tak to muze byt klidne cerny kun souteze. Koneckoncu, jak se ocekavalo, obranu maji treti nejlepsi v lize :)

Reagovat
Godwinson

ŠTĚPÁNI!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nancy je totálně nezajímavej tým, jenom ať spadnou a shnijou ve 2.lize...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Marseille zase záver zápasu... hrozné .. v LM si to nahradzujeme ale dúfam, že to dáme vyššie tento rok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele