8. kolo
24.09.2011 19:00 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - SM Caen 2:4

Divokou přestřelku viděli diváci v Évianu, kam zavítalo Caen. Skóre atraktivního zápasu se nakonec měnilo celkem šestkrát a zastavilo se až na cifře 2:4; hosté tak potvrdili vzrůstající formu, když si připsali druhé vítězství za sebou, zatímco domácím se opět o něco více přiblížily sestupové příčky.

První střelecký pokus, leč nepříliš nebezpečný, si připsal po pěti minutách hry domácí Cédric Cambon. O pět minut později se poprvé měnilo skóre - Thomas Heurtaux našel dobře postaveného M'Baye Nianga a sedmnáctiletý talent ukázal svoje střelecké schopnosti, když nekompromisní přízemní ránou k levé tyči propálil Andersena - 0:1.

Po inkasovaném gólu se Évian vrhl více dopředu a měl několik příležitostí, ale Rabiu, Ehret ani Khelifa se se svými střelami mezi tři tyče nevešly. Až ve 34. minutě se do vápna probil Cédric Barbosa, který si naskočil na centr Brice Dja Djédjého a umístěnou hlavičkou nachytal Thébauxe - 1:1. A trvalo pouhých pět minut, než oživený nováček skóre dokonce otočil; Ehret zleva nacentroval do vápna a v hlavní roli byla opět Barbosova hlava - 2:1.

Závěr první půle byl hodně hektický. Nejprve musel kvůli zranění odstoupit Romain Hamouma, kterého nahradil Raineau. Vteřiny nato našel Leroy ve vápně Cambona, ale ten svoji hlavičku do brány umístit nedokázal. Následující protiútok Caen byl zastaven Angoulou, který si však za tento zákrok vysloužil druhou žlutou kartu a poslal tak ÉTG do deseti. Raineau, který protiútok vedl, musel být ošetřen; hrálo se už hodně přes rámec 45 minut. Ještě v posledních vteřinách před vypršením nastavení se však dalším "žlutým" faulem předvedl Leroy a Caen mělo možnost ještě jednoho přímého kopu. K tomu se postavil Grégory Proment a propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:2.

Druhou půli otevřel dobrou hlavičkou Mongongu, ale Thébaux byl pozorný. V 69. minutě se pak skóre měnilo popáté; Caen se podruhé v zápase dostalo do vedení, které už tentokrát nepustilo. Bulot rozjel rychlý brejk a dostal se s míčem do hodně složitého úhlu; ani to mu však nezabránilo zkusit umístit míč k Andersenově levé tyči. A dánský brankář zareagovat nedokázal - 2:3. Za pouhé tři minuty se už zdálo být rozhodnuto, a opět u toho byl aktivní Bulot. Levé křídlo Caen se tentokrát představilo v roli asistenta, adresátem jeho centru byl Kandia Traoré. Zkušený africký útočník převzal míč uprostřed pokutového území a překonal Andersena počtvrté, tentokrát k pravé tyči - 2:4.

Évian se ještě pokusil zdramatizovat zápas prostřednictvím Sabera Khelify, ale ani agilní tuniské křídlo už s celkovým skóre nedokázalo pohnout. Caen zápas dohrálo s přehledem a nezkušeného nováčka už k ničemu vážnějšímu nepustilo; právem tak slaví tříbodový zisk, který jej vyšvihl opět do "klidného středu tabulky" (pokud něco takového ve Francii vůbec existuje). Évian naopak zůstává se sedmi body šestnáctý a po dnešních dohrávkách se může propadnout až na sestupové pozice.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mela by byt remiza....nebo hoste vyhrají

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele