Ligue 1 - preview 8. kola

24.09.2011, 11:16, aktualizováno 25.09.2011, 08:43
Previews
Na čele tabulky jsou nyní tři sedmnáctibodové celky, k nimž se v případě výhry nad St. Etienne přiřadí Rennes. Brest přivítá Ajaccio, Auxerre hostí Sochaux...
AJ Auxerre - FC Sochaux  (neděle 17:00)
Ne úplně ideální, ale ani vyloženě pokažený start do sezony, to je vizitka obou dnešních soupeřů. Sochaux a Auxerre od sebe dělí jediný bod, proto se na Abbé-Deschamps dá očekávat vyrovnané utkání, ve kterém je obtížné tipovat favorita.

Asistent Auxerre Bernand David předpokládá, že Les Lionceaux budou po poslední drtivé domácí prohře s Rennes změnit svoji hru. Bazdarevićův tým má momentálně nejhorší defenzivu v celé lize; inkasoval již 15 branek v 7 zápasech. Stejnými čísly se může "pochlubit" už jenom Ajaccio. "Problémem Sochaux je jejich nevyrovnanost," řekl David pro klubové stránky AJA. "Před jejich zápasem s Rennes bych řekl, že budu očekávat otevřenou partii, ale vzhledem ke středečnímu výsledku si myslím, že budou opatrnější a vsadí spíše na zadní vrátka."

"Přitom Sochaux normálně nemá hráče na to, aby hrálo defenzivní hru. Jejich silnou stránkou je fotbalovost, mají talentované hráče jako Martin, Boudebouz a Nogueira. Doufám, že jejich přítomnost udělá hru zajímavou pro fanoušky; zároveň také doufám, že se nám bude více dařit v ofenzivě."

Křídelník Lvíčat Marvin Martin po posledním debaklu hledal pozitiva. "To, že jsme dostali šest gólů, neznamená konec světa," povzbuzoval čerstvý reprezentant. "Je lepší prohrát jednou 2:6 než šestkrát 0:1. Nejde o žádnou katastrofu, nicméně musíme opět nabýt ztracené sebevědomí."

Co se absencí týče, jsou na tom hůře domácí. Trenér Fournier bude postrádat Delvina Ndingu a Rudyho Haddada; oba záložníky zlobí stehna. Na marodce je stále i klíčový stoper Adama Coulibaly a do hry ještě nezasáhne ani Prince Segbefia, který vynechal zápas v Lorientu, nicméně už nastoupil do individuálního tréninku. Sochaux postrádá pouze Carlaa, který laboruje s kotníkem.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Dudka, Boly, Grichting, Berthod - Cissé, Chafni, Traoré - Oliech, Le Tallec, Contout
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Corchia, Perquis, Peybernes, Sauget - Anin, Nogueira - Martin, Boudebouz, Mikari - Maïga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.10 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Brestois - AC Ajaccio  (neděle 17:00)
Trenér Brestu Alex Dupont zůstává před utkáním s Ajacciem optimistický, a to i přes nepříliš růžový start svého týmu do soutěže.

Dupontovi muži se momentálně nachází v sestupovém pásmu poté, co jim nevyšlo poslední utkání s Dijonem, které prohráli 0:1. Od začátku sezony tak nevyhráli již sedm utkání v řadě. Stejný počet utkání čeká Brest na vítězství před vlastními diváky, špatnou sérii by rádo porušilo právě dnes.

Klub má momentálně problémy především s velikou marodkou, která notně komplikuje sestavu. A i dnes bude několik hráčů chybět. Fit není Ahmed Kantari (Achilovky), Omar Daf, Moise Brou Apanga, Brahim Ferradj (všichni kolena), Jonathan Ayite (lýtko), Johan Martial (kotník), Larsen Toure (pánev) a Joan Hartock (prsty).

Suspendovaný je zase Santiago Gentiletti, jehož penaltový zákrok nakonec znamenal ztrátu všech bodů proti Dijonu. Po zranění kolena se ale alespoň vrací Bruno Grougi, po karetním trestu se zase vrací hvězdný útočník Nolan Roux a Tripy Makonda. A Dupont věří, že s vracejícími se hráči přijdou i výsledky.

"Když vidím svůj tým, jak bojuje, a to i přesto, že chybělo tolik hráčů, tak zůstávám před tímto utkáním optimistický. Stejně jako před celou sezonou. Proti Dijonu jsme byli lepší, měli jsme několik šancí na vyrovnání. Myslím, že se s vracejícími hráči můžeme jen a pouze zlepšovat. Nyní se musíme tvrdě připravit na utkání s Ajacciem," říká Dupont.

Nicméně Dupontův optimismus může zmrazit série Ajaccia na hřišti Brestu. Nováček soutěže z posledních čtyř utkání s tímto supeřem sebral všechny body. Nicméně to je u Ajaccia poměrně neobvyklý jev, z dvaceti minulých prvoligových zápasů na hřištích soupeřů jinak Ajaccio sebralo vítězství jediné.

Ajaccio v týdnu prohrálo 1:3 s Montpellierem a stejně jako Brest má na svém kontě pouze pět bodů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.20 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - AS Saint-Étienne  (neděle 21:00)
Kanonýr Rennes Victor Hugo Montano před nadcházejícím duelem se Saint-Étienne nechtěl mluvit o své vylepšené střelecké formě.

Rennes je momentálně na druhé místě, nicméně večer, když bude na svém stadionu hostit Saint-Étienne, může být až na sedmém místě. Montano letos vstřelil ve všech soutěžích již sedm branek, v lize se trefil již čtyřikrát. Minulá sezona se mu přitom po přestupu do Rennes z Montpellieru příliš nevydařila.

Kolumbijský útočník ale nechce brát po vítězství 6:2 a dvou vstřelených brankách vše na sebe, a to ani přesto, že je po sedmi odehraných kolech nejlepším střelcem nejvyšší francouzské soutěže. "Jsem spokojený. Ale raději studuji šance, které jsem neproměnil než branky, které jsem vstřelil. Pracuji tvrdě na tréninku. Sezona je dlouhá a já vím, čeho můžu letos dosáhnout."

Za domácí možná nebude moci nastoupit záložník Yacine Brahimi, který si z minulého utkání odnesl pochroumaný kotník. Do Rennes se po šesti týdnech po přestupu vrací Faben Lemoine, tentokrát ale v dresu Saint-Étienne. On se ale bude soustředit na sebe a svůj vlastní výkon poté, co se jeho mužstvu v týdnu podařilo uhrát remízu s Toulouse.

"Odcházel jsem za poměrně podivných okolností, takže jsem se ani nestihl se všemi rozloučit. To znamená, že nepřicházím do Rennes proto, abych se viděl se starými přáteli, máme před sebou utkání. Chceme potvrdit výkon proti Toulouse. Rennes je letos opravdu silné, klidně se může stát mistrem," sdělil Lemoine.

Hostům se po karetním trestu vrací obránce Loris Nery, optimisticky vypadá start Jérémyho Clémenta, který pociťoval bolest v lýtku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.40 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Évian Thonon Gaillard - SM Caen  (sobota 19:00)
Évian od 14. srpna nezvítězil a tuto nelichotivou sérii bude jistojistě chtít ukončit na domácím stánku proti Caen. To však přijíždí podpořeno výhrou z posledního kola nad Lyonem.

Mnozí z fanoušků Évianu minulý týden tajně snili sen o tom, jak prodloužit výsledkovou mizérii Olympique Marseille. Tým z přístavního města totiž předtím nevyhrál šest utkání v řadě. Vyloučení Guillaumeho Ripperta a dva góly Loïca Tomyho však znamenaly první výhru vicemistra v novém ročníku.

Mnohem nepříjemnější je ale ztráta Jonathana Mensah. Ghanský obránce bude po zranění stehna bez fotbalu pět týdnů a stejně jako Guillaume Lacour (taktéž stehno, šest týdnů) svému týmu nepomůže v boji proti přímému konkurentovi o udržení. "I když Caen hraje již několik sezón v Ligue 1, myslím si, že letos se bude bát o udržení. Hrát nebude třeba Nivet a to je hráč, na kterém bylo Caen hodně závislé," řekl před utkáním na tiskové konferenci defenzivní štít Cédric Barbora.

Jak již bylo zmíněno, Caen ve vloženém kole triumfálně zvítězilo nad Lyonem. Na vavřínech však usnout nehodlá. "Bude to úplně jiný zápas. Budeme muset hrát úplně jinak. Nesmíme se však bát," prorokoval před utkáním trenér Franck Dumas. "Soupeř bude velmi nepříjemný, je fyzicky velmi silný. Bude to konfrontace dvou stylů a ambicí."

Caen do utkání nastoupí zřejmě jen s jedinou změnou - hrdinu utkání s Lyonem, Benjamina Niveta, jenž prvně proměnil penaltu a pak se nechal vyloučit, bude muset nahradit Molla Wague.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - FC Lorient  (sobota 19:00)
Manažer Lille Rudi Garcia zůstává před duelem s Lorientem pozitivně naladěný a věří, že se jeho mužstvu podaří po sérii tří remíz konečně získat všechny body.

Lille načalo svou účast v Lize mistrů remízou 2:2 s ruským CSKA Moskva, následně přišly i další dva nerozhodné výsledky v domácí soutěži, a to se Sochaux a Bordeaux. Od vedoucí Montpellieru ho tak nyní dělí čtyři body. Manažer Garcia se ale odvolává na rozsáhlou marodku a mnoho karetních trestů a dodává, že nálada v kabině je stále skvělá.

"Věc, která mě pokaždé žene dopředu, je to, že mohu každé utkání dovést do co nejlepšího konce. Mým cílem je připravit mužstvo co nejlépe na nejbližší utkání, ale my víme, že momentálně je situace kvůli zraněním a suspendacím poněkud složitá. Tento týden byl vůbec první za celou mou kariéru v Lille, kdy jsme odehráli tři utkání v šesti dnech. Proto je dobře, že se v Bordeaux nikdo nezranil," sdělil Garcia.

A náročný program obhájce titulu pokračuje. V úterý se totiž chystá do Turecka, kde se v rámci Ligy mistrů utká s Trabzonsporem. Garcia se ale věnuje pouze nejbližšímu duelu. "Od minulého týdne jsme se pokoušeli nevěnovat Lize mistrů a Trabzonsporu takovou pozornost, chceme se zaměřit pouze na Lorient."

"Je důležité, abychom zůstali v kontaktu se špičkou tabulky. To znamená, že proti Lorientu potřebujeme dobrý výsledek. Ale také vím, že až se nám uzdraví všichni hráči, bude situace úplně jiná, budeme silnější. Pokusíme se zabojovat proti tomuto maratónu sedmi za sebou jdoucích utkání."

Lorient má momentálně stejně bodů jako Lille, stejně jako Lille i oni si v minulém utkání připsali remízu. "Je to již delší doba, kdy jsme naposledy prohráli. To bylo 20. srpna proti Dijonu. Doma jsme ještě neprohráli a v Lille můžeme uhrát dobrý výsledek. Bude to těžký zápas, všichni ví, že jsou to úřadující šampioni Francie," sdělil pro oficiální webové stránky záložník Arnold Mvuemba.

Lille bude chybět Tulio de Melo, Dimitri Payet, nejistý je start Aureliena Chedjoua.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.70 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Girondins Bordeaux  (sobota 19:00)
Fotbalisté Lyonu chtějí co nejrychleji napravit poslední překvapivou porážku na půdě Cean. Na jeho hřiště však zavítá jeden z věčných rivalů z Bordeaux, které trak po úterním střetnutí s Lille čeká další hodně těžký soupeř. Les Girondins navíc na OL umí, z posledních sedmi vzájemných zápasů s ním prohráli jen jednou.

A domácího trenéra nemusí strašit nejen tato nesympatická bilance s Bordeaux. V základní sestavě nebude moci počítat nově s gólmanem Llorisem, který se v utkání s Cean nechal vyloučit a minimálně na tento duel bude stát. "Hráli jsme čtyři zápasy během 12 dnů, takže je pro nás situace složitá," říkal kouč Remi Garde.

Ještě před sedmým kolem okupovali jeho svěřenci samotné čelo tabulky. Jenže jedno zaváhání je posunulo na třetí příčku s dvoubodovou ztrátou na první Montpellier. "Snažíme se se zbytkem týmu udržet naší dynamiku," vysvětloval lyonský trenér. "Hráči opravdu tvrdě pracovali. V zápasech s Ajaxem, s Marseille i nyní ve středu jsme byli na dně svých sil."

Les Gones se však náročného programu nezbaví. Hned příští týden přivítá na svém stadionu v rámci Ligy mistrů chorvatské Dinamo Záhřeb a o pár dní později se střetne s PSG. "Mužstvo se navzájem hodně podporuje. Dokonce i když zkušenější hráči nehrají, pomáhají mladším," měl radost Garde.

Stade de Gerland zůstává již osmnáct zápasů v řadě nedobyta. Jenže FCGdB zkrátka s lepšími týmy z Francie moc často neprohrává. Naposledy se hrál nudný zápas, který skončil bezbrankovou remízou. Bordeaux by rádo v Lyonu bodovalo naplno, nepodařilo se mu to totiž od konce srpna po vítězství ve Valenciennes.

Ani po vloženém sedmém kole se hosté tabulkou výše nevyšplhali. V úterní předehrávce s obhájcem titulu z Lille měli přitom k třem bodům opravdu blízko. Za stavu 1:1 však Cheick Diabaté neproměnil penaltu. "On hraje pro celý tým a je statečný ve všem, co dělá," nevyčítal mu nic kouč Francis Gillot. "Trenér mi věří. Opravdu mám tenhle klub rád," dodával sám Diabaté.

Gillot nebude moci počítat s Planusem, který má svalové problémy, Modeste bude chybět ještě minimálně na tři týdny kvůli kotníku. Nepravděpodobný je i start Jussieho, který již zmeškal střetnutí s Lille. Zpět v sestavě je ovšem gólman Carrasso. Domácí kromě Llorise jinak stále postrádají dva své tahouny - Lisandro Lópeze s Gourcuffem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.20 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - Dijon FCO  (sobota 19:00)
Posílené Nice si bude chtít doma poradit s drzým nováčkem z Dijonu. Ten naposledy dokázal porazit Brest a je tak z postoupivších týmů na nejvyšší průběžné pozici; dlouhodobé ambice obou týmů jsou však prakticky totožné, a to zachránit ligovou příslušnost co možná nejdříve a nejpohodlněji.

Křídelník Nice Anthony Mounier ví, že jeho spoluhráči musí využít příležitosti, které jim následující zápas proti Dijonu skýtá. Les Aiglons naposledy prohráli na stadionu Paris Saint-Germain v poměru 2:1; momentálně jsou sedmnáctí a Mounier doufá, že tým proti Dijonu nastartuje vzestupný trend. "Po zápase s PSG jsme vyšli jako poražení," řekl věcně. "Ve druhé půli to od nás bylo lepší. Soupeř trochu zpomalil svoji hru a my měli příležitost srovnat skóre. Naneštěstí se nám to nepovedlo. Musíme se snažit vytvářet svoji hru, ne jen bránit a spoléhat na protiútoky," vypíchl bývalý hráč Lyonu známý problém Nice.

Obránce Didier Digard zdůraznil, že přesto, že jihofrancouzský tým zatím vyhrál pouze jednou, v týmu je stála bojovná nálada. "Po skončení každého zápasu jsme uvědoměni o svých chybách," řekl. "Proti PSG to v první půli bylo hodně těžké, ale po přestávce jsme hráli mnohem lépe. Teď nesmíme z nastoleného trendu ustoupit; musíme věřit ve své schopnosti."

Obránce Dijonu Cédric Varrault dříve v Nice sám působil, dělal dokonce kapitána. "Je vždycky hezké se sem vrátit," řekl stoper či levý bek. "Atmosféra je tu vždy velmi dobrá. Nemusíte být bývalý hráč Nice, abyste to poznali. Celá Francie o tom ví," uzavřel fotbalista, který se po vyléčení vleklého zranění bude snažit udržet nováčka na vlně dosavadních dobrých výsledků.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Diakité, Civelli, Pejcinović, Clerc - Digard - Faé, Mounier - Meriem - Mouloungui, Pentecote
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Bamba, Zarour, Paulle, Varrault - Marcq, Corgnet, Sankharé - Courgnaud, Thil, Mandanne
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.10 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Toulouse se drží dva body za vedoucím Montpellierem, Nancy je poslední. Papírově jasný zápas se odehraje na stadionu Municipal. Zatímco hosté stále čekají na svoji první výhru v sezoně, Toulouse je v dobré formě a naposledy dokázalo remizovat na horké půdě Saint-Étienne.

Toulouse přes léto posílilo útočné pozice, což se odrazilo v mnohem lepší schopnosti proměňovat šance, velké bolesti loňského týmu. Trenér Casanova však (nejspíš správně) předpokládá, že prosadit se proti tuhé defenzivě Nancy nebude nic jednoduchého.

"Jean Fernandez je mistr v organizaci hry," připomněl bývalý gólman dobře známý fakt. "Umí své týmy perfektně připravit, zejména v defenzivě. Budeme čelit výborně bránícímu, kompaktnímu týmu." Casanova však zároveň potvrdil jasný cíl svého mužstva: "Pokud vyhrajeme, pak teprve budeme moci říct, že jsme měli dobrý start do soutěže. Naše momentální pozice není špatná, ale mohla být i lepší."

Toulouse se podařilo zatím skórovat v každém zápase a momentálně drží nejdelší sérii zápasů, ve kterých vstřelili gól, v celé lize. Naposledy v Saint-Étienne však ani průběžné vedení na tři body nestačilo, což Casanova nesl těžce. Zatímco většina mužstev by bod zvenku brala jako úspěch, toulouský stratég zůstával kritický. S výkonem svého mužstva na Stade Geoffroy-Guichard nebyl spokojený.

"Jsem frustrovaný," řekl. "V první řadě jsem frustrovaný obrazem na hřišti. Měli jsme pod tlakem lépe kontrolovat hru a sami představovat větší nebezpečí pro soupeře. Potom je tu výsledek, protože když vedete těsně před koncem 1:0, musíte výsledek udržet. My to nedokázali. V nastaveném čase prostě nemůžete dostávat branky, to je velmi frustrující. Musíme na sobě stále pracovat."

Nancy naposledy remizovalo Fernandezovým oblíbeným výsledkem 1:1 s Valenciennes a zůstává bez výhry poslední. Trenér hostů na předzápasové tiskové konferenci prozradil, že se musí teprve rozhodnout, s jakým týmem do Toulouse pojede. Uznal také, že musí hráčům zvednout morálku.

"Máme úzký tým a ne mnoho možností. Nicméně stále je tu řada otazníků o složení základní jedenáctky. Musím také přijít na to, jak hráčům zvednout sebevědomí, protože se cítí psychicky unaveni. Leží na nich velký tlak, s tím se nikdy nehraje dobře." Fernandez ví, o čem mluví: stejně jako Toulouse, i Nancy naposledy většinu zápasu vedlo a inkasovalo až těsně před koncem hrací doby. V tomto zápase bude nicméně jasným outsiderem.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Ahamada - Ninkov, Congré, Abdennour, M'Bengue - Capoue, Devaux, Sissoko - Braaten, Bulut, Tabanou
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Grégorini - Loties, André Luiz, Sami, Brison - Karaboué, Mangani, Diakité - Moukandjo Bilo, Niculae, Bakar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.30 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Valenciennes FC - Olympique Marseille  (sobota 19:00)
Marseille v týdnu doma s Évianem poprvé v sezoně v lize vyhrála a totéž bude chtít zopakovat i na půdě Valenciennes. To se po katastrofálním začátku zvedlo, doma smetlo čtyřmi brankami Dijon a naposledy remizovalo v Nancy, přesto však zůstává v tabulce o jednu pozici pod dnešním soupeřem.

Trenér severofrancouzského mužstva Daniel Sanchez dobře ví, jakou představuje Marseille hrozbu, a to i přes svůj hrubě nevydařený start do sezony. Deschampsovo mužstvo je momentálně patnácté, ze sestupových vod jej vytáhla až již zmiňovaná výhra nad nováčkem z Évianu. Nějaké podcenění ze strany domácích jednoznačně nepřichází v úvahu.

"Měli nízké sebevědomí, ale to se po jejich středeční výhře zvedlo," ví Sanchez. "Když se vám daří lépe na hřišti, odrazí se to i v hlavách hráčů. Musíme být proto obezřetní. Koneckonců, ať jsou na jakékoliv pozici, pořád je to Olympique Marseille - velký tým s obrovským potenciálem. Musíme být plně soustředění a odhodlaní na každém metru hrací plochy, chceme-li dnešního soupeře eliminovat."

Sanchezův protějšek Didier Deschamps po špatném úvodu sezony trochu snížil očekávání. "Momentálně je naším objektivním cílem kvalifikace do Ligy mistrů," řekl pro klubové stránky. "Potom samozřejmě být tak vysoko, jak jen je to možné - a to je pochopitelně první místo," dodává nicméně, že Marseille boj o titul rozhodně nevzdává.

"Vzhledem k našemu startu do ročníku však musíme postupovat krok za krokem," zakončil Deschamps svůj rozhovor.

Oba týmy se musí potýkat s absencemi. Domácí Rémi Gomis byl v minulém zápase vyloučen, Dosseviho zlobí kotník a Loriota chodidlo. Valenciennes bude postrádat i Aboubakara (pánev) a Schmitze (třísla). Do tréninku se naopak vrátil Rudy Mater, který vyléřil poraněné lýtko. Marseille hlásí absenci Gignace, který má žaludeční problémy, a Cheyroua, který laboruje s třísly.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Isimat Mirin, Angoua, Bong - Sanchez, Cohade - Ducourtioux, Kadir, Danic - Pujol
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Azpilicueta, Diawara, N'Koulou, Traore - Diarra, González - Valbuena, Amalfitano, Ayew - Rémy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.10 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Montpellier HSC - Paris Saint-Germain  (sobota 21:00)
Montpellier se po poslední výhře 3:1 v Ajacciu dostal zpátky na první místo tabulky, které bude v sobotu večer bránit proti PSG. To je na dělené čtvrté příčce s Toulouse a na HSCM ztrácí jen dva body. Pařížané tak v Montpellieru musí zvítězit, aby se před svého soka dostali, to se jim však nepodařilo již dvanáct let.

Svěřeni trenéra Reneho Girarda se navíc mohou pyšnit zatím stoprocentní bilancí před svými fanoušky. Auxerre, Rennes ani Nice v dobré formě hrající Montpellier zkrátka nezatavily. "Není to hřiště, které nám vyhovuje," říkal hostující lodivod Antoine Kombouaré. "Jejich fanoušci stojí za svým týmem a Girard dobře odvádí svou práci. Očekáváme proto horké prostředí. Tedy přinejmenším."

PSG naposledy zvítězilo doma nad Nice, kterému už dva roky doma nevstřelilo branku. Pomohly mu k tomu sice dva pokutové kopy, ale i výhra 2:1 se zkrátka počítá. "Bude to těžký soupeř," vzhlíží utkání útočník Kevin Gámeiro, střelec rozhodující penalty. "Když se nám však podaří udržet týmové ducha, jsme schopni tam určitě něco uhrát."

Nejlepší střelec domácího celku Olivier Giroud si naposledy odseděl utkání v Ajacciu na lavičce, Girard zřejmě svého svěřence šetřil právě na PSG. "Uhráli jsme čtyři body a máme nejlepší výchozí pozici," uvedl pro oficiální klubové stránky. "Je vždy zajímavé hrát takové zápasy. PSG se navíc přes léto hodně posílilo."

Pařížanům bude chybět Jallet, který byl v zápase s Nice vyloučený, Sakhův návrat je stále nejistý díky jeho problémům s podkolenní šlachou. Zpátky do sestavy se však může vrátit Sissoko, který doléčil svoje koleno, Biševac je rovněž k dispozici. Hosté jsou bez Lacombeho s Džodičem, suspendovaný je také El Kaoutari.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.00 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Montpellier HSC751115:616
2.Stade Rennes742117:1114
3.Olympique Lyon742111:614
4.Toulouse FC742111:714
 Paris Saint-Germain742111:714
6.Lille OSC733112:912
7.FC Lorient73319:612
8.SM Caen73138:810
9.FC Sochaux723212:159
10.Dijon FCO73046:139
11.AJ Auxerre715110:98
12.AS Saint-Étienne72236:108
13.Girondins Bordeaux71428:97
14.Évian Thonon Gaillard71426:87
15.Olympique Marseille71338:106
16.Valenciennes FC71248:95
17.OGC Nice71246:85
18.Stade Brestois70525:75
19.AC Ajaccio71247:155
20.AS Nancy-Lorraine70435:84

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (77)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lyon - Bordeaux 2:0 Allez OL

Reagovat
Langi

ikdyž Bordeaux možná gól dá...ale v naše vítězství nepochybuju

Reagovat
smazaný uživatel

len nech hraje dvojica Lovren-Kone a nie drevený Mensah a radsej Kim ako Dabo

Reagovat
Robbie

co myslíte zabere Marseile nebo ne kurz více než slušný na 2

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Vercoutre, Réveillère, B.Koné, Lovren, Cissokho, Gonalons, Källström, Lacazette, Grenier, Bastos, Gomis.

Už i Rémimu došlo, že Briand je úplně mimo

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, taky jsem to zrovna cetl na OL strankach! Ta sestava se mi hodne libi, fakt ze jo :) Myslim, ze Lacazette, Bastos a Grenier se budou nějak točit...záleží jací dva budou hrát spolu na straně... Protože ono to asi bude takhle...

Grenier ------- Gonalons ------- Kallstrom

Lacazette ------ Gomis ------- Bastos

Ale zase mi přijde divný dát dva zkušenější za sebe a dva mladší za sebe, aby to pak nemusel hasit Reveillere, kdyby delali nejaky chyby Lacazette s Grenierem...

Reagovat
smazaný uživatel

Od toho krajní obránci jsou, aby bránili

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, ale tak brání celej tým a ne jen obrana :) Útok sice minimálně, ale záloha už hodně :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

jojo mám radost...ještě ať si chvíli zahraje Fofana a bude to supr

Reagovat
Godwinson

Tak večer bych se možná podíval, to bude zápas jako víno. Doufám, že Montpellier nezklame. Škoda, že budou nejspíše preferována pořád ta mizerná křídla.

Jourdren - Bocaly, Yanga-Mbiwa, Hilton, Bédimo - Saihi, Estrada, Belhanda - Dernis, Giroud, Utaka

A zaujala mě ofenzíva Caen - výborná.

Reagovat
smazaný uživatel

nefunguje

Reagovat
Langi

zkus http://www.lshunter.tv/football-live-streaming-video.html ...rozklikni detail zápasu a je to stream Strmr TV

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem si našel na atdhe solidní z foot+. sice přes explorer, ale právě pro takové případy jsem ho ještě nesmazal

Reagovat
smazaný uživatel

Batos

GOMIIIIIIIIIIIIIIIIS

Reagovat
Langi

Reagovat
hribco

Godwinson kde to pozeras ? Neviem najst ziadny link

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus rojadirecta.es, fromsport.com ...jinak se streamama na Ligue 1 je to čím dál tím víc větší mizérie.

Reagovat
hribco

Na obidvoch su vsetky zapasy okrem PSG nechapem...

Reagovat
Godwinson

PSG je od 21h :)

Reagovat
hribco

Boze a ja to tu hladam uz pol hodinu moja chyba sorry

Reagovat
Godwinson

Dobré No, já se bojim, že ani večer nebude úspěch o moc větší, na Montpellier je tradičně velký kulový ... uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono se to hraje až v devět, tak možná proto. Jinak pokud to nepůjde, tak jedině ještě livesoccerhunter.com. Pak už mě nenapadá nic

Reagovat
hribco

ano ano dakujem

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazette by se měl zklidnit, bo jinak to nedohraje. Jinak se hraje dost tvrdě na obou stranách

Reagovat
Langi

Bafééé Gomis

Reagovat
smazaný uživatel

Bafeeeeeeeeeeeeeeee. paráda, paráda krása♥

Reagovat
smazaný uživatel

Kurňa ten Bastos je dneska skvělý

Reagovat
smazaný uživatel

Bafééééééééé

Reagovat
Langi

škoda...tohle tam mohlo padnout

Reagovat
smazaný uživatel

Évian otočil. Paráda... a Caen klasicky v deseti.

Reagovat
smazaný uživatel

ej velmi som spokojy hlavne z efetivitou OL ... les gones poméé rozbime ich

Reagovat
smazaný uživatel

skoda bastosovej a lovrenovej sance ...ale ideme ..este aspon 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Fanny červena

Reagovat
smazaný uživatel

Mandanda

Reagovat
smazaný uživatel

Blíží se 50. minuta, to obvykle přestáváme hrát a v podstatě to začíná i teď

Reagovat
Langi

no mohli by zas začit...první poločas se mi líbil...tahle plácaná nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo. Je to moc rozházené. A nějak moc často se hraje na naší polovině

Reagovat
smazaný uživatel

bastooss inak gomis tam dobre drzal obrancu

Reagovat
Langi

Michel jinak nechápu co ty komedianti z Bordeaux chtěli reklamovat u sudího??

Reagovat
smazaný uživatel

Bastoos. pěkně ...asi tam reklamujou Gomisovo údajné bránění ve hře.

Reagovat
smazaný uživatel

Což je kravina. To by se už mohlo pískat i obráncovo krytí míče, který jde za čáru.

Reagovat
Langi

Bafe bránil tělem bych řek...navíc obránce ho ve finále ještě fauloval, jak ho stáhnul za dres na zem

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis a Bastos hrajou dnes fakt výborně!

Reagovat
smazaný uživatel

Inak toto čo predvádzaju Lovren a Kone - niečo neskutočne, asi si dobre sadli a konečne sa nemusím až tak obávať ked letí center do našej šestnástky. čo vy na to ???

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty mezery mezi nima mě někdy vážně straší

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa strašila dodnes medzera v stredu medzi Konem a Mensahem kedy sme inkasovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Není nad to vystřelit technicky doprostřed brány, kde je brankář. Ale jinak pěkně Kim

Reagovat
fantomas

Fanni je, koukám, velkej karbaník.

Reagovat
Langi

ještě Belfodil by moh dát góla

Reagovat
smazaný uživatel

Málem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nestřílel Belfodil

Reagovat
smazaný uživatel

Briand

Reagovat
Langi

ještě jeden by tam mohl padnout

Reagovat
Langi

twl 2 zápasy 2 penalty

Reagovat
smazaný uživatel

spoiler. máš rychlejší stream asi o 10 vteřin

Reagovat
Langi

jo jede mi to dcl slušně...škoda, ale mě ten zákrok jako penaltovej nepřipadal

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že to Bordeaux je ve finální fázi jalové, jinak bych se asi začal bát o remízu

Reagovat
smazaný uživatel

o výhru samozřejmě

Reagovat
Langi

tak Bordeaux nemělo vážnější šanci...škoda ty blbý penalty, ale výhra je výhra

Reagovat
smazaný uživatel

nebylo to moc penaltový no ...

Reagovat
Langi

Lorient

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

ještě Montpellier remíza a budu spokojenej

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, to by bolo !!

Reagovat
smazaný uživatel

LYON TO DOKAZAL .. SOM VELMI STASTNY.. VELMI PEKNY VYKON CELEHO TYMU

Reagovat
smazaný uživatel

Valenciennes

Reagovat
smazaný uživatel

A TERAZ SI IDEM VYCHUTNAT ZAPAS Montpellier - PSG

Reagovat
smazaný uživatel

zatial je to dost dinamický zapas

Reagovat
smazaný uživatel

fu PSG je nadupane riadne .. največsi konkurent lyonu

Reagovat
Langi

letos tomu tak nejspíš bude...PSG se pomalu dostává do hry a začíná z nich jit strach...snad vzájemný zápasy zvládneme

Reagovat
juninho8

tak akoze pred touto sezonou som uz bastosa mozno tak trochu zatracoval ale teraz si nevime predstavit kto by hral kridlo namiesto neho...bez lisandra je nas tradicny gol bastosov center a bafiho zakoncenie...a este ako to michel spravil pred tym centrom,klobuk dole....a bafi mu to tak trochu vratil ked tam ubranil ten jeho gol da sa povedat...kludne mohol byt spina charakter a doklepnut to tam...a grenier vyzera tiez dost dobre...nemuselo by to byt marne spolahnut sa aj na tychto mladsich hracov...dobra zostava...remi

Reagovat
sajty

remiho ten minuly zapas asi probral.da se rict,ze ten zapas prohral on,zakladni sestavou i stridanima.to bylo spatne od zacatku do konce.ale tak je dobre,ze se spalil a vzal si ponauceni,sestava proti bordeaux byla skvela.konecne nechal sedet brianda,dal sanci mladym a vratil se k osvedcene stoperske dvojici.jen tak dal remi

Reagovat
smazaný uživatel

som velmi rád ze ligue 1 .. aj v lige majstrov velmi držím palce francuzskim tymom ale nech PSG , LOSC atd. zabudnu na titul lebo titul je pre OL

Reagovat
klvana

Mám to naprosto stejně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele