Ligue 1 - souhrn 6. kola

21.09.2018, 22:47, aktualizováno 23.09.2018, 22:56
Komentáře a souhrny
PSG vyhrálo na hřišti Stade Rennes a zůstává neochvějně na čele. šlágr kola pak vyzněl pro Lyon, ten doma přestřílel Marseille. Monaco ani v šestém kole francouzské Ligue 1 nepřekročilo vlastní stín a znovu doma jen remizovalo s Nimes. Nováček soutěže je na tom tak paradoxně lépe, než knížecí klub, který hraje Ligu mistrů...

Olympique Lyon - Olympique Marseille 4:2

23.09.2018 21:00

Góly: 27. Houssem Aouar, 51. Bertrand Traoré, 60. Bertrand Traoré, 74. Nabil Fekir (pen.) - 39. Florian Thauvin, 82. Clinton N'Jie

Báječný večer nabídl fanouškům stadion v Lyonu. Domácí ekipa tam ve šlágru kola porazila rivala z Marseille, přičemž padlo dohromady šest krásných gólů. K vidění byla i červená karta, sedm minut před koncem jí obdržel hostující Ćaleta-Car.

Olympique Lyon versus Olympique Marseille, to byl velký tahák nedělního menu francouzské nejvyšší soutěže. Jakkoliv byl začátek zápasu z obou stran opatrný, později se odehrávaly brankové hody. Nerozhodný výsledek prolomili už v prvním poločase domácí, ale pěkně popořádku.

Až ve 20. minutě vyšel první střelecký pokus z kopačky Amaviho, ale Lopes v brance Lyonu nemusel zasahovat. Na druhé straně o devět minut později předvedli parádní ťukec Ndombélé s Traorém a vyšachovanou defenzívu ještě vyučil přesným zásahem Houssem Aouar. Lyon mohl náskok ještě navýšit, ale Depay neproměnil gólovku a Marseille vzápětí trestala. Florian Thauvin dostal přesnou přihrávku do vápna a střelou k tyči srovnal.

Po změně stran se stadion proměnil v regulérní střelnici. V 51. minutě uklidil balón přízemní ranou k tyči domácí Bertrand Traoré a stejný muž po hodině hry zvyšoval na 3:1, když ze stejného místa tentokrát na přední tyči nachytal Pelého. Čtvrthodinu před koncem už to s Marseille vypadalo hodně špatně. Sudí Turpin si všiml podezřelého zákroku ve vápně a celou situaci zkonzultoval u videa, načež výsledkem byla penalta. Nabil Fekir jí proměnil a o výhře Lyonu už v tu chvíli nikdo nepochyboval.

Marseille dokázala ještě výsledek zmírnit do přijatelnější podoby, když pěknou střelou zakončil Clinton N'Jie. Více už hosté nedokázali i proto, že přišli o vyloučeného Ćaletu-Cara. Hostující fotbalista zezadu sestřelil Traorého a nic jiného, než červenou, si ani nezasloužil. Lyon dotáhl duel do zdárného konce a Marseille porazil 4:2.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Girondins Bordeaux 1:3

23.09.2018 17:00

Góly: 70. Marcus Thuram (pen.) - 53. François Kamano, 80. Yann Karamoh, 90+4. Nicolas De Préville

Fotbalisté Bordeaux dali zapomenout na porážku s pražskou Slavií a v lize si připsali důležitou výhru nad trápícím se Guingampem. Vše podstatné se událo až po změně stran. Skóre otevřeli Girodins, Guingamp pak sice pracně vyrovnal, ale na další dvě branky už neměl odpověď.

Guingamp začal o něco lépe, jenomže narazil na problém, který ho trápí od začátku sezony, totiž proměňování brankových příležitostí. Tu první zahodil v jedenácté minutě Thuram, ovšem nutno pochválit zákrok Costila. Za tři minuty neuspěl v podobně velké příležitosti i Roux a do třetice pak Costil vychytal znovu Thurama. Guingamp nepolevoval a ve 36. minutě zachránilo Costila břevno. Tyto nevyužité gólovky později domácí hodně mrzely.

Bordeaux totiž vstoupilo do zápasu hodně vlažně a v prvním poločase vlastně nemělo jedinou výraznější příležitost. Přesto se krátce po změně stran ujalo vedení. Francois Kamano si postoupil s balónem ke středu hřiště a zpoza vápna vypálil parádní projektil, který s pomocí břevna skončil za Johanssonovými zády.

Otřesený Guingamp se dokázal otřepat a to s pomocí hostů, když Pablo fauloval ve vlastní šestnáctce a sudí odpískal pokutový kop. Marcus Thuram tentokrát nezaváhal a srovnal na 1:1. Žádná dělba bodu se ale nekonala. V 80. minutě se ve vápně dostal k balonu Yann Karamoh, obešel Johanssona a z úhlu poslal balón do odkryté klece. Guingamp v posledních minutách zápasu otevřel hru a v nastavení potřetí inkasoval. Nicolasee de Prévilleho už neměl kdo bránit, obrana Guingampu neexistovala a Johansson byl bezmocný. Bordeaux zvítězilo v Guingampu 3:1.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Paris Saint-Germain 1:3

23.09.2018 15:00

Góly: 11. Adrien Rabiot (vl.) - 45. Ángel Di María, 61. Thomas Meunier, 83. Eric Choupo-Moting

Paris Saint-Germain nadále proplouvá francouzskou nejvyšší soutěží bez ztráty kytičky. V Roazhon Parku sice jako první inkasovalo, ale před koncem poločasu srovnalo a pak převzalo veškerou iniciativu. Vítěznou branku zařídil po hodině hry obránce Meunier.

Tomáš Koubek nakonec inkasoval třikrát, zatímco jeho protějšek, slavný Gigi Buffon jen jednou. Rennes dokázalo favorita zaskočit a ve 12.minutě se ujalo překvapivého vedení. Vše začalo Silikiho akcí, který už překonal Buffona, ale toho zastoupil vynikající Marquinhos. Následně ale Rennes rozehrálo rohový kop a Adrien Rabiot si nešťastně srazil balón do vlastní sítě. Buffon těžko mohl reagovat.

Odpověď mohla přijít ve 24.minutě, kdy Cavani sice dostrkal balón za brankovou čáru, ale gól nemohl pro ofsajd platit. PSG se dočkalo až v nastaveném čase prvního poločasu. Draxlerovu přihrávku Cavani přepustil Di Maríovi, jehož střele skončila za Koubkovými zády.

Remíza 1:1 stále vyhovovala domácím, takže se očekávalo, že PSG do druhého poločasu vlétne jako uragán. A ono se tak skutečně stalo. Hned minutu po změně stran trefil tyčku Cavani! V 54.minutě se urugvajský snajpr zbavil Koubka, ale hráči Rennes na brankové čáře doslova postavili hradbu a balón nepropustili. Tuchelovi svěřenci měli tou dobou už výrazně navrch a po hodině hry strhli vedení na svojí stranu. Thomas Meunier dostal od Neymara přesný pas do běhu a pak dobrou střelou k tyči překonal Koubka.

PSG pak kontrolovalo hru a výsledek pečetil šest minut před koncem, po rychlém protiútoku Choupo-Moting. Ve vápně mu posunul balón Meunier a Choupo-Moting tvrdou ranou k tyči po třetí překonal českého brankáře. PSG zvítězilo v Roazhon Parku 3:1 a v Ligue 1 ještě neztratilo ani bod.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Toulouse FC 0:0

22.09.2018 20:00

Góly: -

Angers na Toulouse znovu nevyzrálo a z domácího zápasu bere pouze bod za bezbrankovou remízu. Utkání nabídlo některé zajímavé šance, ale jak domácí Butelle, tak hostující Reynet ani jednou neinkasovali.

I když za devadesát minut žádná branka nepadla, nouze o zajímavé okamžiky nebyla. Hned v 6. minutě muselo nastoupit video, když měl sudí vážné podezření na hraní rukou Bostocka. Penalta se nakonec nepískala. Vyrovnané utkání v prvním poločase nabídlo jen jednu stoprocentní gólovku. Ve 38. minutě pálil hodně nepřesně z přímáku Tait a pak v první minutě nastaveného propadl centr ve vápně Toulouse a Cheick N'Doye z více než dobré pozice poslal balón vedle tyče.

Hodně aktivní byl na domácí straně Florian Tait. Po hodině hry se dokázal dostat do dalších dvou příležitostí, jenomže mu v koncovce scházela přesnost. Zejména při jeho první střele zpoza šestnáctky se musel Reynet natahovat, byť šel balón vedle. O chvíli později pak Tait trefil boční síť.

V 80. minutě zase Tait připravil šanci pro Bahokena, který zakončoval z voleje rovnou do Reyneta. O čtyři minuty později přispěchalo s gólovkou Toulouse, přihrávku za obranu okamžitě, ale nepřesně, zakončoval Gradell.

Rozhodčí Batta ještě přidal navrch tři minuty nastaveného času, ale během něho už se nic zásadního nestalo. Angers znovu nedokázalo Toulouse porazit a z domácího zápasu bere jen bod za výsledek 0:0.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - OGC Nice 1:0

22.09.2018 20:00

Góly: 35. Gaëtan Laborde

Fotbalisté Nice po úspěších nad Lyonem a Rennes nestačili na Montpellier a spadli zpátky nohama na zem. Svěřenci Patricka Viery se na hřišti Montpellieru nedokázali ani jednou prosadit a o tom, že pojedu domů s prázdnou, rozhodl jedinou brankou Gaëtan Laborde.

Patrick Viera hned od začátku vsadil na útočníka Maria Balotelliho a Nice bylo v úvodu zápasu skutečně lepším týmem. Ne o moc, ale drželo balón a kontrolovalo hru. Přesto s první gólovkou přispěchali až domácí, jmenovitě Le Tallec, který se ve vápně dostal k propadnutému balónu a tvrdou střelou nepřekonal hradbu těl. Ve 35. minutě už to Montpellieru vyšlo, ránu Aguilara z hranice šestnáctky Benítez pouze vyrazil a to přesně na kopačku dorážejícího Gaëtana Labordeho.

Nikdo v tu chvíli ještě netušil, že Labordeho branka bude v zápase jediná. Nice se pokusilo do poločasu odpovědět, ale v závěru mohlo ještě jednou inkasovat. Na zadní tyči se do blízkosti Beníteze dostal Delort a jen skvělý zákrok hostujícího brankáře znamenal, že se skóre neměnilo.

Orli potřebovali ve druhém poločase přidat plyn, což se sice podařilo a promítlo na celkovém držení balónu, jenomže brankář Lecomte byl takřka bez práce. Obrana Montpellieru si dokázala s nájezdy Nice bez problémů poradit. V závěru byl znovu blízko druhé brance Delort, ale z jasné pozice trefil jen tyč. Montpellier se pak v závěru mohl strachovat, aby nevyužité šance Nice nepotrestalo, ale tomu nepomohlo ani pětiminutové nastavení.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Dijon FCO 0:0

22.09.2018 20:00

Góly: -

Po dvou porážkách v řadě se Dijonu konečně podařilo bodovat. Na půdě Remeše, která na své třetí vítězství čeká už od půlky srpna, uhrál bezbrankovou remízu. Dá se však říci, že případný zisk tří bodů by si spíše asi zasloužili domácí.. Připomeňme jen, že ti svého soupeře porazili naposledy v roce 2007 a ani tenhle zápas na tom nic nezměnil.

Jako první se tlačil do jakési pološance remešský forvard Chavarría, který si na hranici pokutového území snažil obhodit vyběhnuvšího brankáře Rúnarssona, nicméně k míči se poté nepropracoval, jelikož ho do bezpečí odkopl obránce Lautoa. Ve 14. minutě se snažil po centru Martina prosadit hlavou Abdelhamid, ovšem bránu minul.

Opravdu velkou příležitost si domácí schovali až na 26. minutu. Mohli těžit ze standardní situace, to když po ní z vyložené pozice hlavičkoval Chavarría, fantastickým zákrokem se ale uvedl Rúnarsson. A v závěru půle se mohlo měnit skóre po rohovém kopu, Rúnarsson totiž nepůsobil mezi třemi tyčemi jistě, dijonská defenzíva ho však zastoupila.

Remeš sice byla směrem dopředu určitě aktivnější, jenže přetavit nějakou akci v úvodní trefu prostě nedokázala. Dijon se naopak soustředil hlavně na defenzivní činnost a tahle situace mu plně vyhovovala. Až do dalšího kloudnějšího zakončení se po pasu od Konana propracoval střídající Sok Hjon-čun v 69. minutě, Rúnarssonovu svatyni ovšem netrefil.

V 76. minutě se objevil na velmi dobrém střeleckém postu těsně před šestnáctkou jiný náhradník Cafaro, každopádně dobře stál v tu chvíli hostující bek Haddadi, jenž vyrazil jeho pokus do zámezí. Ještě mohl sedm minut před koncem rozhodnout hlavou stále neúnavný Chavarría, jenže balón nasměroval pouze hodně mimo kýžený a chtěný prostor.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - SM Caen 2:1

22.09.2018 20:00

Góly: 48. Wahbi Khazri (pen.), 65. Timothée Kolodziejczak - 31. Fayçal Fajr

Ambiciózní St. Étienne utnulo svou šňůru čtyř utkání bez vítězství a doma tentokráte skolilo Caen. To od úvodní porážky na začátku sezóny s PSG nebodovalo teprve podruhé v sezóně, a to přitom díky Faycalovi Fajrovi vedlo po prvním poločase. Jeho soupeř ovšem ve druhé půli díky Wahbimu Khazrimu a Timothéemu Kolodziejczakovi strhl výhru na svou stranu.

Les Verts měli daleko více míč na svých kopačkách a byli po zisku třech bodů přece jenom žhavější. A po pěkné a rychlé kombinaci, kdy se ve vápně uvolnil Salibur, mohli určitě skórovat jako první, nicméně u míče byl domácí útočník přece jenom o něco později než vyběhnuvší brankář Samba, takže z celé akce ve finále nezbylo nic.

Ve 31. minutě Salibur už svým pokusem vyzkoušel připravenost Samby, který si s jeho pokusem u tyčky poradil, avšak z následného protiútoku normandský celek z ničeho nic skóroval. Ninga zleva poslal balón do středu, za vápnem napřáhl Fajr, jehož zakončení překvapivě propadlo zkušenému gólmanovi Ruffierovi žákovsky za jeho záda.

V nastavení prvního poločasu mohl srovnat Debuchy, na jeho hlavu nacentroval Cabella, jenže jeho slabší střela nemohla Sambu výrazněji ohrozit. St. Étienne každopádně tohle inkasování výrazněji do kolen nepoložilo. A hned ve 48. minutě bylo srovnáno poté, co rozhodčí Buquet neváhal ani vteřinu s nařízením penalty pro ASSE.

Salibur si narazil na pravé straně s Cabellou, následně pronikl do šestnáctky a zezadu do něj evidentně drcl bránící Mbengue. Khazri z bílého puntíku nezaváhal a usměrnil míč do protipohybu Samby. A v 65. minutě doslova dotlačil balón do sítě ze skrumáže dorážející Kolodziejczak, když po rohovém kopu zamířil těsně předtím do tyčky Perrin.

Caen se na zvrat v utkání jednoduše nezmohlo. Jeho sok si nejtěsnější možný náskok celkem bezpečně hlídal a naopak ještě mohl skóre navýšit. V největší šanci se objevil v 83. minutě M'Vila, jenž přebral v pokutovém území přihrávku od Cabelly, k jeho smůle ale napálil pouze tyčku, a stoper Baysse následně zastavil střelu Dionyho na brankové čáře.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Amiens SC 3:1

22.09.2018 20:00

Góly: 48. Kenny Lala, 66. Benjamin Corgnet, 86. Khaled Adénon (vl.) - 45+1. Emil Krafth

Skvělý druhý poločas v podání domácího Štrasburku nakonec znamenal, že všechny body zůstanou v Alsasku. Amiens sice ovládlo první poločas jedinou brankou Kraftha, ale krátce po změně stran vyrovnal Lala a výsledek definitivně otočil Corgnet. Třetí branku si Amiens vstřelilo samo.

Štrasburk vyslal první pozdrav na branku Gurtnera v páté minutě, kdy se opřel do balónu Sissoko. Oba celky hrály v úvodu zápasu hodně aktivně, sice bez výraznější gólovky, ale tempo zápasu byl velmi slušné. Ve 27. minutě musel opět zasahovat Gurtner a to po ráně Jonase Martína. Na druhé straně Mitrović v závaru nechtěně udeřil do hlavy brankáře Selse, hostující brankář byl naštěstí v pořádku.

Bezbrankový stav nakonec prolomili hráči Amiens. Eddy Gnahoré se pustil do souboje hned z trojicí protivníků, kteří ho nepochopitelně nedokázali odzbrojit a Gnahoré pak zpětnou přihrávkou našel Kraftha, který napálil balón do sítě.

S nepříznivým výsledkem se Alsasané dokázali výborně popasovat a hned po přestávce spustili ofenzivní lavinu, která nakonec předznamenala obrat. Nejprve Mothiba z dobré pozice pálil nad a hned vzápětí Kenny Lala parádním volným přímým kopem srovnal na 1:1. Štrasburk byl pak mnohem nebezpečnější a Martinovu střelu musel likvidovat Gurtner. Na druhé straně zase Sels vychytal nebezpečnou hlavičku.

Domácí strhli vedení na svojí stranu v 66. minutě, kdy si na centr zprava naskočil Benjamin Corgnet a Gurtner nemohl v protipohybu nic dělat. Amiens tak tahalo za kratší konec, ale mohlo srovnat. Pět minut před koncem měl na kopačce stoprocentní šanci Moussa Konaté, ale netrefil branku a následně přišlo definitivní KO. Kenny Lala se zpětnou přihrávkou snažil vybídnout ke skórování svého spoluhráče, jenomže ve snaze tomu zabránit si vlastní branku vstřelil Khaled Adénon a tím bylo rozhodnuto, že tři body zůstanou v Alsasku.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Nantes 2:1

22.09.2018 17:00

Góly: 10. José Fonte, 67. Jonathan Ikoné - 82. Kalifa Coulibaly

Lille potvrdilo velmi dobrý vstup do nové sezóny, v rámci šestého kola si před vlastními fanoušky poradilo s Nantes a alespoň do nedělního večera se dostalo na druhé místo tabulky. Už počtvrté v řadě tak hosté na půdě tohoto protivníka nedokázali ani remizovat. Domácí za celý minulý ročník získali pouhých 38 bodů, v tom letošním už mají na svém kontě třináct.

V nynějších chvílích můžeme pozorovat naprostý kontrast toho, co LOSC prožíval ještě před pár měsíci, oproti týdnům aktuálním. A že je tým v opravdu velké pohodě, prokazoval už od úvodních minut. V první větší příležitosti se objevil Pépé, oslavovaný muž několika posledních dnů, jenž naposledy zaznamenal hattrick na půdě Amiens, v 7. minutě ho ale vychytal gólman Tatarusanu.

O tři minuty později se celek ze severu Francie již dočkal vedení. Thiago Mendes rozehrál rohový kop krouceným centrem do šestnáctky, kde zkušený stoper José Fonte, mistr Evropy z roku 2016, předskočil v souboji špatně bránícího Kwatenga a obloučkem překonal Tatarusanua. Kanárci si nicméně vytvořili prakticky hned na to šanci, jak mohli srovnat.

V 17. minutě Sala parádně uvolnil Rongiera, který se objevil za spící obranou, ocitl se sám před brankářem Maignanem, ten ovšem jeho pokus výtečně zastavil. Následně si další možnost vytvořily Dogy, a to zásluhou Ruie Fonteho, mladšího bratra autora první branky utkání, ve 36. minutě si však s nepříjemnou situací pro hosty poradil pozorný Tatarusanu.

Tatarusanu byl v pořádném zápřahu i čtyři minuty před obrátkou, to když Bamba přihrál do vápna Pépému, avšak svým parádním zákrokem podržel svoje mužstvo, na druhé straně v závěru půle zahrozil Rongier, tentokráte ale poslal míč jen nad břevno. V 65. minutě se snažil na nepříznivý stav odpovědět rovněž jeho spoluhráč Sala, v jakési pološanci však neuspěl.

Lille naopak navýšilo své vedení o tři minuty později. José Fonte sklepl hlavou balón pro Ikoného a ten nádhernou střelu usměrnil přesně ke vzdálenější tyčce. Definitivně mohlo být rozhodnuto v 73. minutě, jenže střídající Luiz Araujo trefil pouze brankovou konstrukci. Nantes stačilo ve zbývajícím čase už jen snížit, Coulibaly totiž zužitkoval tečovanou přihrávku od Boschiliy.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Nîmes Olympique 1:1

21.09.2018 20:45

Góly: 27. Falcao - 19. Anthony Briançon

Monaco se výsledkově nemůže stále chytnout. A na své teprve druhé vítězství v sezóně čeká už od půlky srpna. Od té doby šestkrát v řadě, pokud-li do statistik zahrneme i Ligu mistrů, nepoznalo pocit zisku třech bodů. Nic na tom nezměnila ani předehrávka kola šestého proti nováčkovi Ligue 1 z Nimes. Ten si na konečnou plichtu určitě nestěžoval.

Aby knížecí klub v lize nevyhrál čtyřikrát v řadě, to se mu stalo za poslední čtyři sezóny vůbec poprvé. Chuť si jednoduše nespravil ani po úterní porážce od Atlética Madrid. Už po devatenácti minutách hry musel dohánět manko po přesném zásahu Anthonyho Briancona, nakonec Radamel Falcao o osm minut později aspoň zařídil svému týmu remízu.

Změn za poslední dvě sezóny je prostě v ASM hodně a odchod hned několika hráčů jinam si prostě evidentně vybírá svou daň. V létě odešli pryč Thomas Lemar, Fabinho i Joao Moutinho, rok předtím pak opustili kádr Kylian Mbappé, Benjamin Mendy, Bernardo Silva a Tiemoué Bakayoko, kteří tvořili základní osu tehdy mistrovského týmu.

Nimes na půdě favorita tohoto souboje vstoupilo nebojácně. Už ve 3. minutě zkoušel z dálky skórovat Bobichon, zamířil ovšem jen vedle, v 9. minutě pak oslovil domácího brankáře Benaglia, který stále nahrazuje obvyklou jedničku Danijela Subašiče, jenže ani v tomhle případě nebyl úspěšný tak, jak by si jeho spoluhráči představovali.

Monaco, které se se svým protivníkem střetlo na nejvyšší úrovní vůbec poprvé od roku 1993, se snažilo otevřít skóre utkání díky Jordimu Mboulovi, ten ale také neseřídil svá mířidla správně. Až v 19. minutě došlo k zásadnímu momentu tohoto klání. Bobichon rozehrál standardku centrem do šestnáctky, kde se hlavou prosadil Briancon.

Celkem nastřílel Falcao v nejvyšší francouzské soutěži doposud 52 gólů. A další si nepřipsal ještě ve 25. minutě, kdy z přímého kopu zamířil pouze nad břevno, ale o dvě minuty později po spolupráci s Aïtem Bennasserem už ano, jelikož svůj přízemní pokus z hranice pokutového oblouku usměrnil přesně na bližší tyčku, kam se gólman Bernardoni jen marně natahoval.

Ještě před přestávkou mohl Falcao skórovat znovu, nicméně po centru Raggiho se blýskl skvělým zákrokem Bernardoni. Ve 49. minutě se pak hostující muž v rukavicích představil v dobrém světle ještě jednou, pravačku Diopa totiž rovněž vychytal. A v 53. minutě mělo Nimes velké štěstí, že Falcao po standardce Tielemanse trefil jen břevno.

Prakticky jedinou vážnější příležitost druhé půle si hosté vytvořili v 63. minutě, to když Bobichon rozehrál přímý volný kop centrem do pokutového území, odkud Briancon hlavou zakončoval, a Benaglio pohotově zasáhl. Deset minut před koncem mohl Monacu přisoudit tři body střídající Sylla, jenže z halfvoleje minul kýžený a chtěný prostor.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain660020:518
2.Lille OSC641111:513
3.Montpellier HSC63216:411
4.Toulouse FC63216:711
5.Olympique Marseille631216:1110
6.Olympique Lyon631210:610
7.Dijon FCO63129:610
8.AS Saint-Étienne62315:79
9.Racing Strasbourg62229:88
10.Nîmes Olympique622213:138
11.Stade Reims62223:58
12.Angers SCO62138:97
13.Girondins Bordeaux62139:117
14.Stade Rennes62138:107
15.OGC Nice62134:87
16.AS Monaco61328:86
17.SM Caen61327:96
18.FC Nantes61236:105
19.Amiens SC61148:114
20.EA Guingamp60064:170

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
Israha

Galtier v Lille letos zatím hodně pěkně. Klubu jako takovému spíš nepřeju, ale jemu konkrétně naopak ano. Pro stabilizaci toho týmu a jejich navrácení do boje pro poháry není ve Francii lepší volby, než právě on.

Reagovat
Israha

Strašné, fakt strašné. Dopředu ještě v pohodě, byť brzda Ocampos v téhle neproduktivní formě je trochu problém, ale na Payeta s Thauvinem je spoleh, a Mitroglou tu roli "Girouda pro chudší" taky neplní zle. Ale ta hra dozadu, to tam snad Troška točil další Kameňák, jak trapné a špatné to bylo. Strootman ani Sanson nejsou DMka, takže záloha těžký průchoďák, a ta čtyřka vzadu tam nastoupila asi po pěti pivech v hospodě nebo co. A samozřejmě v klíčové chvíli si Pelé nepohlídá přední tyč a pustí laciný vítězný gól. Ostuda a v kontextu toho čtvrtečního failu asi důkaz toho, že v Monacu to opravdu bylo spíš o neschopnosti a zhoršené kvalitě domácích. Tohle je bez šance, v tom týmu je pět světových hráčů, a dalších pár hodně slušných, ale žádný z nich nehraje obránce (alespoň tedy na hřišti, na papíře někteří ano).

Reagovat
Juan Román Riquelme

Hra tam Payet a Luiz Gustavo, coz spicka je. Thauvin je hooodne dobry a dalsi “svetove dobry” hrace tam nevidim.

Reagovat
Israha

Mandanda je čtvrtý, tam celkem bez debat. Pátý je z mého pohledu Strootman, i když to už je diskutabilní tvrzení, které se do jisté míry ohlíží spíš do minulosti.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Mandanda neni spatny, ale urcite bych ho neradil do kategorie svetovych. A Strootman muze byt pro OM platny, ale svetovy hrac nebyl ani na vrcholu svy slavy v ASR. Jinak dle me, hodne podcenujes Mitroglua, s troskou sebevedomi to muze byt opravdovy zabijak.

Reagovat
Israha

Na Mandandovi se neshodneme, ten má jen pech, že Lloris dřív vypadl z Francie a zachytal si lepší ligu, jinak mohl být dlouhodobou repre jedničkou on. Jen zůstal v OM i v době úpadku a sešel z mysli. U Strootmana to tvrzení má, uznávám, spíš papírový základ z dřívějška.

Mitroglou byl loni na začátku v Marseille šílený, ale chytl se a já ho cením. Nicméně ten tým je aktuálně poskládaný tak, že on, byť typické kladivo do vápna, tyhle úkoly na hřišti nemá, a spíš tam podstupuje souboje, váže obránce a krade prostory, aby měli víc místa Payet s Thauvinem (pro tohle přesně se cílilo na Girouda, který nakonec nevyšel). Za mě hodnotná součást týmu, i tak gólovější než Germain...ale nehraje se "na něho", proto ani nemůže nějak střelecky explodovat.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Na tom Mandandovi se fakt neshodneme

Ja si myslim, ze Kostas muze davat vice golu i z pozice, jakou hraje ted. Priznavam, zapas OM jsem tuhle sezonu jeste nevidel, ale minulou hral fajn (kdyz nastoupil), jen si musi vic verit v 1v1 a bude palit ostrymi a nijak tim nenarusit prostor Dimitrimu a Florianovi.

Reagovat
Seydou Doumbia

Včera se ukázal jako ukázkový obránce, když zalepil místo tam kde bylo potřeba. Nevím zda to pálil Sanson ale krásný blok.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jinak pro mě je teda Mandanda světová kvalita na poměry L1 a OM určitě. Jen tehdy měl odejít daleko dřív a vybrat si lepší klub. V té době po Euru měl Heenesey bohužel moc dobrou formu.

Reagovat
Israha

Já s tebou ohledně Mitrogloua souhlasím. Ale Garcia po něm evidentně chce něco jiného. Viz včera při gólu na 1:1. On nebyl ten, co by si nabíhal do vápna na zakončení, ale šel ten míč presováním získat. Mi ta jeho role přijde jako hybrid klasického hrota a falešné devítky.

Reagovat
smazaný uživatel

Garcia zase nic extra nevymyslel. GUSTAVO si teď přiznejme hraje od května (tedy od doby kdy hraje pravidelně na stoperu) špatný, fakt že jo. Mitroglou včera však nabídl strašně málo.

Strootman věřím že z něj ještě něco bude, ale fakt mi přijde vyčpělý, jako kdyby si nejaky prumerny standard (na svuj potencial) uměl odehrát ale že už nikdy se neodváží o nic víc.

Největší chyba Mercata bylo že se nepřivedl stoper okamžitých kvalit do základu. Upřimně ja bych vyměnil asi i klidně Strootmana za nějakeho stopera který by přišel za 25 milionu a byl nejlepším obráncem. Gustavo by hrál zpátky v záloze a všechno by bylo super.

S obranou jsou velké problémy a nevidím důvody pro nějaké blízké zlepšení.

García a OM po převzetí však pokračují v trendu starém 10 let kde opravdu už trpělivost dochází a jsme k smíchu a to je hra proti TOP souperum. Vyhráli jsme akorát ted nad Monacem, které má velkou krizi a je uplne mimo a nedá se říct žeby bylo TOP týmem momentálně.

Reagovat
Israha

Víceméně souhlas. Gustavo na stoperu je znouzectnost, on je na tu pozici až moc zvyklý běhat po větším prostoru a chodit do rizika. Když není zbytí, ať tam proti slabším zaskakuje, ale stabilně tam nemá co dělat. Strootman oproti Anguissovi podle mě update do podpory ofenzivy a pokrývání prostor, ale chybí mu fyzično, jakoby se o sebe už bál. Na záloze musí hrát on s Gustavem, vzájemně se doplňují slušně. Stoper chybí brutálně...aktuálně vidím ideální sestavu Mandanda - Amavi, Rami, Rolando, Sarr - Gustavo, Strootman - Payet, Sanson, Thauvin - Mitroglou. Ocampos je fajn, ale spíš než na křídle bych s ním zkoušel experimenty jako s druhým hrotem, na to má mnohem vhodnější herní návyky.

Reagovat
PP

Sem tam se podívám v neděli na zajímavý zápas v Ligue 1 a pro nezaujatého diváka je to snad nejzábavnější liga.. Snad až na PSG to je hurá fotbal, mraky útočných akcí, parádních individuálních výkonů, ale taktiku aby člověk pohledal.

Lyon - OM parádní útočná show. Obranná fáze obou týmů - především Marseille, komická..

Reagovat
Seydou Doumbia

A Lyon zas toho moc neměl moc co bránit...každopádně ztráta Mendyho na začátku zápasů a hašení v případě Deneyera bylo taky komické celkem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele