6. kolo
22.09.2018 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - SM Caen 2:1

Ambiciózní St. Étienne utnulo svou šňůru čtyř utkání bez vítězství a doma tentokráte skolilo Caen. To od úvodní porážky na začátku sezóny s PSG nebodovalo teprve podruhé v sezóně, a to přitom díky Faycalovi Fajrovi vedlo po prvním poločase. Jeho soupeř ovšem ve druhé půli díky Wahbimu Khazrimu a Timothéemu Kolodziejczakovi strhl výhru na svou stranu.

Les Verts měli daleko více míč na svých kopačkách a byli po zisku třech bodů přece jenom žhavější. A po pěkné a rychlé kombinaci, kdy se ve vápně uvolnil Salibur, mohli určitě skórovat jako první, nicméně u míče byl domácí útočník přece jenom o něco později než vyběhnuvší brankář Samba, takže z celé akce ve finále nezbylo nic.

Ve 31. minutě Salibur už svým pokusem vyzkoušel připravenost Samby, který si s jeho pokusem u tyčky poradil, avšak z následného protiútoku normandský celek z ničeho nic skóroval. Ninga zleva poslal balón do středu, za vápnem napřáhl Fajr, jehož zakončení překvapivě propadlo zkušenému gólmanovi Ruffierovi žákovsky za jeho záda.

V nastavení prvního poločasu mohl srovnat Debuchy, na jeho hlavu nacentroval Cabella, jenže jeho slabší střela nemohla Sambu výrazněji ohrozit. St. Étienne každopádně tohle inkasování výrazněji do kolen nepoložilo. A hned ve 48. minutě bylo srovnáno poté, co rozhodčí Buquet neváhal ani vteřinu s nařízením penalty pro ASSE.

Salibur si narazil na pravé straně s Cabellou, následně pronikl do šestnáctky a zezadu do něj evidentně drcl bránící Mbengue. Khazri z bílého puntíku nezaváhal a usměrnil míč do protipohybu Samby. A v 65. minutě doslova dotlačil balón do sítě ze skrumáže dorážející Kolodziejczak, když po rohovém kopu zamířil těsně předtím do tyčky Perrin.

Caen se na zvrat v utkání jednoduše nezmohlo. Jeho sok si nejtěsnější možný náskok celkem bezpečně hlídal a naopak ještě mohl skóre navýšit. V největší šanci se objevil v 83. minutě M'Vila, jenž přebral v pokutovém území přihrávku od Cabelly, k jeho smůle ale napálil pouze tyčku, a stoper Baysse následně zastavil střelu Dionyho na brankové čáře.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele