Ligue 1 - preview 6. kola

21.09.2018, 09:06, aktualizováno 23.09.2018, 08:34
Previews
Paris Saint-Germain zajíždí do Rennes a má před sebou jasný úkol - vyhrát i šestý ligový zápas nové sezony. V souboji dvou nejhorších týmů se proti sobě postaví Guingamp a Bordeaux, kolo pak zakončí nedělní šlágr mezi Lyonem a Marseille...
Stade Rennes - Paris Saint-Germain  (neděle 15:00)
Stále bez Kyliana Mbappého se favorizované Paris Saint-Germain představí na půdě Stade Rennes. V Roazhon Parku se Pařížanům vždycky dařilo a tři body budou chtít získat i tentokrát. Thomas Tuchel se po porážce v Liverpoolu rozhodl některé opory nechat odpočívat i tak se ale dá očekávat, že nejvytěžovanějším mužem utkání bude brankář Tomáš Koubek.

Český reprezentační brankář už si proti pařížskému gigantovi zachytal dvakrát a úspěšný byl tak na půl. V domácím prostředí inkasoval čtyřikrát, zatímco v pařížské odvetě vychytal čisté konto a byl hlavním strůjcem senzačního vítězství.

Paris Saint-Germain nehodlá nic podobného opakovat a v Roazhon Parku si půjde pro tři body. Zvláště když v týdnu zaznamenal vůbec svojí první soutěžní porážku v této sezoně. V Liverpoolu v rámci šlágru Ligy mistrů padl 2:3. "Náš poslední zápas proti Liverpoolu jsme prohráli v posledních pěti minutách. To se občas stává, takový je sport. My jsme ale schopni se odrazit a je důležité ukázat, že jsme stále žízniví po vítězství, toužíme vrátit se zpět na vítěznou cestu," nezoufá kouč PSG Thomas Tuchel.

Jeho svěřenci jsou v Ligue 1 zatím stoprocentní a neohroženě kralují celé soutěži. Pět zápasů a pět výher hovoří za vše. Dalším kdo zkusí favorita obrat o body bude Rennes. "Rennes jsou talentovaným týmem, který má spoustu dobrých individualit. Bude to tam velmi obtížné, oni dobře nakoupili, navíc v týdnu zvítězili v Evropské lize. Víme, že budou chtít předvést to nejlepší," okomentoval soupeře německý kouč.

Domácím zatím patří deváté místo, za dvě výhry a jednu remízu. Před týdnem Rennes nestačilo na Nice, kde prohrálo 1:2. Pátý tým uplynulého ročníku rovněž v týdnu startoval v Evropských pohárech a na rozdíl od PSG byl úspěšnější. V prvním zápase skupinové fáze Evropské ligy dokázal v nastavení udolat FK Jablonec 2:1.

Rennes se budou muset obejít bez dvojice Adrien Hunou a Ludovic Baal, oba mají stále zdravotní potíže a do hry nebudou ani připraveni. Na druhé straně bude největší ztrátou absence Kyliana Mbappého. Francouzský útočník viděl v zápase s Nimes červenou kartu a už proti Saint-Étienne scházel. Vedle Mbappého nebudou k dispozici také obránci Kurzawa a Dani Alvés. Golman Aréola podle všeho dostane volno, takže mezi tyče se postaví veterán Gianluigi Buffon.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Koubek - Bensebaini, Mexer, Gelin, Zeffane - Siliki, André - Castillo, Grenier, Bourigeaud - Niang
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Buffon - Meunier, Silva, Kimpembe, N'Soki - Verratti, Diarra, Nkunku - Di María, Cavani, Draxler
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.41 - 5.28 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
EA Guingamp - Girondins Bordeaux  (neděle 17:00)
Loni si oba celky vedly rozhodně daleko lépe než zkraje nového ročníku. Dokonce se jim nedaří až takovým způsobem, že okupují příčky na samotném dně tabulky. Určitě hůře je na tom Guingamp, který jako jediný z celé Ligue 1 nezískal ani bod. Bordeaux jich nastřádalo celkem aspoň čtyři, akorát že kromě vítězství nad Monacem nepředvedlo dosud nic světoborného.

Domácím se v podstatě nedaří jak v defenzívě, tak v ofenzívě, na svém kontě mají nejméně vstřelených branek a zároveň nejvíce inkasovaných ze všech účastníků. Je to vůbec nejmizernější vstup do sezóny od doby, kdy postoupili z Ligue 2 a kdy se stali za uplynulých pět let pomalu již tradičním účastníkem nejvyšší soutěže, tedy přesněji řečeno od roku 2013.

Trenér Antoine Kombouaré se svůj tým marně snaží nějakým způsobem povzbudit. Ono ale není moc za co chválit, vždyť naposledy EAG v Marseille obdržel hned čtyři branky. "Nemůžeme se vůbec litovat, když získáme takový výsledek," čertil se. "Byla to pro nás strašná noc. Tvrdá práce, jakou jsme odvedli během dvou týdnů reprezentační přestávky, nám dovolila vydržet jen 60 minut."

Přitom Kombouaré má k dispozici v podstatě kompletní kádr, chybí mu jen forvard Ronny Rodelin, se kterým nebude moci počítat kvůli zranění dříve než na konci aktuálního měsíce. "Jakmile jsme v Marseille dostali první branku, soupeř o sobě přestal pochybovat. Nepotřeboval přitom moc šancí, první dvě střely na branku skončily jejich gólem," vracel se k minulému kolu guingampský stratég.

Bordeaux má evidentně problém zmobilizovat síly na dvě soutěže naráz, ve kterých nyní působí. Sezóna jim kvůli předkolům Evropské ligy začala o mnoho dříve než ostatním, odehráno má logicky víc zápasů, a mužstvo jako by nebylo na úmorné tempo vůbec zvyklé. Bylo to vlastně vidět i ve čtvrtek na půdě pražské Slavie, kde v rámci evropských pohárů padlo nejtěsnějším možným způsobem.

Kouč Éric Bedouet, jenž si na novou funkci hlavního trenéra stále asi ještě zvyká, také nemá potíže s marodkou. Chybět mu možná bude jen dvojice hráčů ve složení Alexandre Mendy a Maxime Poundjé. "Být na předposledním místě v tabulce není hezké. Samozřejmě bych byl radši za tři body, ale co naděláme. Musíme držet hlavy nahoře," říkal po minulé ligové remíze s Nimes.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.30 - 3.12
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Lyonu se sice v Ligue 1 nedaří podle vlastních představ a po pěti kolech se nachází jen v šedém středu tabulky, přesto věří, že se dokáže odpíchnout od senzačního vítězství v Lize mistrů na půdě Manchesteru City a s Marseille zazáří stejným způsobem. Třeba v loňské sezóně svého dlouholetého rivala dvakrát porazil, tomu se přitom v evropských pohárech ve čtvrtek nevedlo nejlépe.

Rivalita mezi oběma týmy je z dlouhodobého hlediska velká a stoupá v podstatě každým rokem. Naposledy se oba týmy střetly na Orange Vélodrome v březnu, přitom tehdy byli Les Gones vyřazeni z Evropské ligy jen tři dny zpátky. Byl to pro svěřence trenéra Bruna Génésia velmi důležitý zápas, v němž se díky vítězství v podstatě reálně vrátili do boje o třetí příčku.

Právě v tu dobu se OL odpíchl k parádním výsledkům a urval konečné třetí místo, které znamenalo přímý postup do Ligy mistrů, zatímco Les Phocéens se museli spokojit jen se čtvrtou pozicí a Evropskou ligou. Oba protivníky dělil na konci sezóny jediný bod. Samozřejmě že nynější souboj o ničem důležitém rozhodovat v tuhle chvíli nemůže, o náboj ale bude každopádně postaráno.

Ve středu Lyon zaznamenal opravdu parádní rezultát. Výhra na anglické půdě byla možná největším úspěchem v milionářské soutěži od doby, co v ní v roce 2010 dosáhl na semifinále. "Co je jisté, to je fakt, že to byl obrovský sukces. My ale musíme společně navázat na tyhle výkony, a to hned, protože budeme hrát proti týmu, který je v podstatě také na úrovni Ligy mistrů," říkal Génésio.

V Ligue 1 mají domácí opravdu co napravovat. Utrpěli již dvě porážky, naposledy nedokázali vyhrát ani v Caen. A měli po pěti zápasech dokonce už o osm bodů méně než vedoucí PSG. "Tlak byl po remíze z minulého ligového utkání velký, ale my jsme všem odpověděli. Řekl jsem bravo našim hráčům i trenérovi," mnul si po Lize mistrů ruce prezident klubu Jean-Michel Aulas.

Jestliže Aulas mluvil o skalpu bohatého Manchesteru City jako o "vítězství pro celou Francii" poté, co v nejlepší klubové soutěži světa neuspěl PSG na půdě Liverpoolu a Monaco s Atléticem Madrid, pak Marseille v Evropské lize také rozhodně nezazářila. S německým Frankfurtem neuhrála před vlastními fanoušky ani bod, přitom o remízu dokonce přišla až minutu před koncem.

Je to už poměrně dávno, co jihofrancouzský celek v rámci Ligue 1 vyhrál v Lyonu naposledy, konkrétně hovoříme o listopadu roku 2007. Chybět mu přitom nově bude obránce Adil Rami, jenž s Eintrachtem odehrál jen sedm minut. "Musíme se soustředit na dobrý výsledek v Lyonu. A to i přesto, že to budeme muset zřejmě udělat i bez Adila," hlesl hostující stratég Rudi Garcia.

Marseille zatím v lize padla jen jednou, a to překvapivě v rámci druhého kola na půdě nováčka soutěže z Nimes, jinak skolila Toulouse, Monaco a naposledy si smlsla na Guingampu, plichtila jinak ještě s Rennes. V sestavách obou družstev by s ohledem na náročný program mělo dojít k rotaci v sestavě, třeba už příští týden má francouzská nejvyšší soutěž naplánováno vložené kolo.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.77 - 3.74
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - FC Nantes  (sobota 17:00)
Lille rozhodně prožívá dobrý vstup do této sezóny, díky třem vítězstvím a jedné remíze se nacházelo po kole číslo pět na třetím místě a rozhodně bude chtít navázat na svou formu i proti Nantes. To se naopak v tabulce nepohybuje na místech, jaké by si představovalo. Letos vyhrálo v sezóně jen jednou jedinkrát a kousek ho dělí od sestupového pásma.

O kom se v minulých dnech hodně hovořilo, to byl bezpochyby domácí třiadvacetiletý křídelník Nicolas Pépé, který v této sezóně nastřílel už čtyři góly a naposledy v Amiens se blýskl hattrickem. Dokonce kolem něho krouží údajně takové velkokluby jako Barcelona nebo Manchester United. I díky němu je LOSC nyní tam, kde je.

Už v srpnu byl reprezentant Pobřeží slonoviny nominován na hráče měsíce spolu s Kylianem Mbappém z PSG a Júliem Tavaresem z Dijonu. "Soustředím se jen na Lille. Hraje se mi v týmu, který má dobré výsledky, skvěle, a to je pro mě důležité. Máme skvělého trenéra, který mi důvěřuje, a to také hraje velkou roli," uvedl Pépé.

O to úctyhodnější byl výkon Pépého proti Amiens z toho ohledu, že kouč Christophe Galtier přiznal, že ani nevěděl, jestli jeho svěřenec bude vůbec k dispozici. Nakonec odehrál aspoň 80 minut. "Nicolas měl nějaká omezení," přiznával po zápase. "Ještě tři hodiny před začátkem to bylo nejisté. Ale hrál opravdu dobře, vytvořil několik nebezpečných situací."

A ještě jedna perlička kolem Pepého. Když ve 14 letech přestoupil do provinčního klubu Poitiers, chytal. Dnes je pro domácí nepostradatelným ofenzivním klenotem. "Cítím se na hřišti dobře, protože mám za zády svou rodinu. Když se vrátím domů, moje matka, otec, sestra i bratr mi všechno usnadňují. Musím totiž myslet jen na fotbal," dodával.

Po úvodních dvou porážkách Nantes přece jenom zabralo a třikrát v řadě neprohrálo. Zatím se ale Les Canaris mohou pyšnit jen jednou výhrou, kterou získali ve Štrasburku. Před týdnem remizovali doma s Remeší. "Začínáme se ale všichni cítit lépe. Musíme věřit v naší taktiku, abychom i nadále mohli pracovat," věřil v lepší zítřky záložník Rene Krhin.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.42 - 4.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Angers SCO - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Angers přivítá na stadionu Jeana-Bouina svého neoblíbeného soupeře FC Toulouse. Hosté i v minulé, velmi špatné sezoně, dokázali domácí dvakrát porazit a na tři body si brousí zuby i tentokrát. Angers je ale posíleno dvěma výhry v řadě.

Těžko říci, proč se Angers proti Toulouse tolik nedaří. V roce 2015 na hřišti Téfécé sice vyhrálo, ale od té doby z pěti pokusů čtyřikrát prohrálo! V minulé sezoně dokonce ve dvojzápase nevstřelilo ani gól.

Angers patří ve francouzské soutěži k velmi nevyzpytatelný mužstvům. Dokládá to letošních pět zápasů, kdy první tři prohrálo, aby následně porazilo jak Lille, tak i o minulém víkendu Dijon. Tedy týmy, které mají poměrně dobrou formu. SCO patří průběžné třinácté místo a s takovýmto výsledkem by byli domácí po sezoně určitě spokojeni. Ligue 1 je však teprve na svém startu, což si kouč Stéphane Mouline sice uvědomuje, zároveň ale nabádá své svěřence aby pomýšleli ještě na vyšší příčky.

Téfécé sice zajíždí na oblíbenou půdu, ovšem musí se mít na pozoru. Hosté zatím prožívají zcela rozdílnou sezonu, než byla ta minulá. S výjimkou počátečního debaklu od Marseille pokaždé bodovalo. Po třech výhrách v řadě si rozdělilo body s favorizovaným Monakem a v tabulce má stejný počet bodů jako druhá Marseille.

Na straně SCO bude chybět zraněný Vincent Pajot a nejspíše i Yoann Andreu, zatímco zpátky je Thomas Mangani. Dvě jména schízejí i hostům, protože jak Steeve Yago, tak i Yaya Sanogo mají zdravotní potíže. Naopak do sestavy Toulouse se vrací Jean-Clair Todibo.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Butelle - Bamba, Pavlović, Traoré, Manceau - Mangani, Santamaría, N'Doye - Tait, Bahoken, Reine-Adélaïde
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Reynet - Amian, Fortes, Jullien, Moubandje - Sangaré, Bostock - Dossevi, García, Gradel - Iseka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.36 - 3.23
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - OGC Nice  (sobota 20:00)
Hráči přímořského Nice se po zpackaném začátku zvedají a v dalším kole se představí na hřišti Montpellieru. Kouč Patrick Vieira věří, že jeho tým naváže na představení proti Lyonu a Rennes, na druhou stranu je ale čeká soupeř, který už čtyři zápasy v řadě nenašel přemožitele.

Montpellier prohrál jen v prvním kole s Dijonem a následně pokaždé nějaký ten bod do tabulky přihodil. Je zajímavé, že venku je HSC stoprocentní, zatímco doma ještě výhru neslavil. Právě to by chtěli svěřenci arménského kouče Michela Del Zakariana změnit. Koneckonců domácí nemohoucnost se s nimi táhne už od minulé sezony a poslední domácí výhra je stará více než sedm měsíců! Jakkoliv to zní neuvěřitelně, je to od 24.kola loňské sezony.

Do Okcitánie zavítá v rámci šestého kola Nice, které v posledních týdnech prošlo jakousi obrodou. Katastrofální začátek ještě není zapomenout, ale Orlům už se přeci jenom lépe létá a velkou měrou k tomu přispěl Patrick Vieira. Někdejší skvělý záložník Arsenalu, Juventusu, Interu nebo Manchesteru City se během léta stal nový koučem Orlů a po prvních dvou kolech nezpanikařil, zachoval chladnou hlavu a pak výborně připravil své svěřence na následující zápasy, které vyhráli.

Nice před týdnem porazilo Stade Rennes 2:1, čímž potvrdilo předchozí překvapivou výhru na Olympique Lyon. Forma OGC má tedy vzrůstající tendenci a další ostrá zkouška ho čeká na Montpellieru. Loni tam Nice nezískalo ani bod.

Michel Del Zakarian bude postrádat pouze zraněného Dollyho, jinak má tým kompletně pohromadě. I Patrick Vieira může být se stavem kádru spokojen, po svalovém zranění je navíc zpět Mario Balotelli. Zdali italského útočníka nasadí není jisté, proti Rennes se totiž výborně osvědčil Maoulida. Otazník visí i nad startem Souqueta.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Congré, Hilton, Mendes - Oyongo, Lasne, Skhiri, Aquilar - Mollet - Delort, Laborde
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Herelle, Dante, Sarr - Jallet, Lees-Melou, Tameze, Cyprien, Boscagli - Saint-Maximin, Maoulida
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.02 - 3.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Reims - Dijon FCO  (sobota 20:00)
Jakožto navrátivší se nováček soutěže vstoupila Remeš do Ligue 1 jako uragán, jenže dobře namazaný stroj jako by se v uplynulých třech kolech přece jenom zasekl. Dost podobně na tom je v současné chvíli jeho nynější soupeř Dijon. Ten na úvod překvapivě hned třikrát zvítězil, nicméně z posledních dvou utkání nevytěžil ani jeden bod.

Oba celky si před sezónou vytyčily hlavní cíl, a to zachránit se mezi francouzskou fotbalovou smetánkou. Cokoli navíc by bylo jen jakýmsi zpestřením jejich sezóny. Oba se nacházejí v horní polovině tabulky, nutno však podotknout, že jakýsi úvodní elán zkrátka jednoduše vyprchal. A právě ve vzájemném zápase se budou chtít znovu odpíchnout.

Poté, co domácí na začátku zvládli těžký los a vyšlápli si venku na Nice a dokonce pak i na Lyon, padli následně v Amiens a s Montpellierem. Alespoň naposledy uhráli remízu v Nantes. "Vím, že mám disciplinovaný a dobře organizovaný tým. Věděli jsme, že proti útočně laděnému soupeři musíme být kompaktní," pochvaloval si trenér David Guion.

Ačkoli se po karetním trestu může vrátit do sestavy Romain Métanire, je dost možné, že proti Dijonu znovu nastoupí Thomas Foket, jenž předvedl v Nantes slušný výkon. Chybět jinak bude možná jen Tristan Dingomé. "Dodrželi jsme plán dokonale. Dokonce jsme v posledních patnácti minutách mohli rozhodnout my," vracel se ještě Guion k minulému víkendu.

Jestli loni patřil Dijon před vlastními fanoušky k nejlepším týmům, pak poslední dvě utkání hodně zmrvil. Nestačil totiž jak na Cean, tak na Angers, tedy na protivníky, se kterými by se měl normálně měřit. "Byl to velký nepořádek v naší hře. Angers si vítězství zasloužilo. Rozhodně z toho vyvodím závěry," čertil se kouč Olivier Dall'Oglio.

Ani on nemá potíže s absencemi, na marodce se stále nachází pouze Čchang-hun Kwon, je ovšem silně pravděpodobné, že po dvou porážkách Dall'Oglio sáhne ke změnám v základní jedenáctce. Pokud by zvolil kontroverznější rozestavení 3-4-1-2, nemusel by se na hřišti objevit Jules Keïta, ostatně jako Enzo Loiodice, jenž proti Angers nehrál nejlépe.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.58 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Saint-Étienne - SM Caen  (sobota 20:00)
Čtyřikrát v řadě se St. Étienne podařilo neprohrát, nicméně naposledy muselo sehrát duel proti favorizovanému PSG, a nutno podotknout, že ten se mu vůbec nevydařil. Před vlastními fanoušky nyní přivítá Caen, které čtyřikrát v řadě neprohrálo. Oba týmy získaly doposud šest bodů, nicméně příčky v dolní polovině tabulky jim určitě nevyhovují.

Les Verts čekají na své další vítězství, kdy skolili Guingamp, od půlky srpna, tedy od doby, kdy se nový ročník Ligue 1 naplno rozeběhnul. Sice letos padli jen jednou, ovšem tři remízy z pěti utkání jsou prostě málo. Přitom domácí by minimálně rádi bojovali o příčky zaručující evropské poháry. K těm mají nyní opravdu hodně daleko. Musejí se prostě zlepšit.

Domácí trenér Jean-Louis Gasset po utkání s PSG hovořil o tom, že jeho mužstvo si v hlavním městě Francie nevedlo úplně špatně. "Konečné skóre pro nás bylo kruté," hodnotil. "A to především proto, kolik jsme měli šancí v prvním poločase a jak působil soupeř. Víme, že byl náš protivník silnější, ale čtyři inkasované góly byly vážně drsnou záležitostí."

Je dost možné, že Gasset bude moci počítat s Mathieuem Debuchym i Rémym Cabellou, dvěma oporami, které vynechaly souboj v Paříži. Od začátku by měl nastoupit další klíčový hráč, a to Romain Hamouma, jenž minulý týden byl jen na lavičce. "Utrpěli jsme první porážku v sezóně. Budeme tvrdě pracovat během přípravy na další zápasy," dodával Gasset.

Caen má se svým nynějším sokem jednu věc společnou. Také normandský celek totiž padl s PSG, došlo k tomu ovšem hned v rámci kola prvního. Od té doby třikrát remizoval, a to včetně minulé plichty s favorizovaným Lyonem, a zkraje září skolil venku Dijon. Loni se St. Étienne dvakrát pouze prohrál. V tomhle souboji bude asi mírným outsiderem.

Hned dva hráči SMC byli minulý víkend proti Lyonu vyloučeni, konkrétně se jedná o dvojici ve složení Alexander Djiku a Baissama Sankoh, a ti se tak v tomto střetnutí nepředstaví. Do toho je zraněný rovněž Jonathan Gradit. "Jsme šťastní, jak jsme hráli proti OL. Chceme takto pokračovat i nadále," hodnotil minulé kolo hostující stratég Fabien Mercadal.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 3.85 - 6.67
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - Amiens SC  (sobota 20:00)
Ze spodní části tabulky na sebe v sobotu narazí celky Štrasburku a Amiens. Oba týmy mají na svém kontě jen jedno vítězství a to pochopitelně chtějí změnit. Uspět ale může jen jeden, budou se radovat v Alsasku nebo uspěje město ležící na řece Sommě?

První vyhrání z kapsy vyhání, alespoň to platí pro Štrasburk, který v úvodním kole porazil Bordeauy, aby následně už ani jednou nevyhrál. Alsasané dokázali ještě posbírat dva bodíky za dva nerozhodné výsledky, ale v tabulce jim patří celkové patnácté místo.

Před týdnem si Štrasburk rozdělil body s Montpellierem a to na jeho hřišti. Svého soupeře poněkud překvapil jiným rozestavěním (3-1-4-2), než jakým jsme u něho byli zvyklí. Není proto vyloučeno, že kouč Thierry Laurey k němu znovu sáhne. Co je však důležitější, Štrasburk chce doma konečně potěšit své fanoušky a vyhrát.

Amiens je na tom přesně naopak. Doma si už výhru oslavilo, zatímco zvenčí dokázalo uhrát jen bod se Saint-Étienne (0:0). Velká škoda, že hostující hráči zisk čtyř bodů ze dvou zápasů nepotvrdili na vlastním hřišti proti Lille. Amiens prohrálo po přestřelce 2:3 a v tabulce se propadlo až na osmnácté místo.

Na Stade de la Meinau se tedy utkají týmy, které se pohybují až ve spodní části tabulky a které od sebe dělí pouze jeden bod. Vzhledem k atuálnímu postaví jsou oba žhavými kandidáty na záchranářské práce a i z tohoto hlediska je jejich vzájemný duel velmi důležitý. Co se týče vzájemné bilance, je za poslední roky vyrovnaná, ovšem v minulé sezoně dvakrát zvítězilo Amiens.

Štrasburk se musí vypořádat s absencemi Goncalvese, Saadiho a Koného. Kompletní nejsou ani Les Licornes, jež nastoupí bez Zungy, Blina a Mendozy. Naopak zpátky po trestu se vrací Thomas Monconduit a v zahajovací jedenáctce by neměl chybět.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Martínez, Mitrović, Caci - Carole, Grimm, Sissoko, Lala - Thomasson - Ajorque, Costa
Amiens SC - pravděpodobná sestava:
Gurtner - Krafth, Prince, Adénon, Dibassy - Monconduit, Gnahoré - Otero, Ganso, Ghoddos - Konaté
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.32 - 4.64
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - Nîmes Olympique  (pátek 20:45)
Monacu zatím letošní sezóna nevychází. Nejenže se mu nedaří v Ligue 1, ani v Lize mistrů si v úterý nijak výrazně chuť nespravilo a prohrálo doma s favorizovaným Atléticem Madrid. Aby aspoň nějakým způsobem vylepšilo svou patnáctou pozici v lize, potřebuje už konečně naplno bodovat. Nováček z Nimes by ale mohl klást odpor, to rozhodně ano.

Změn za poslední dvě sezóny je prostě v knížecím klubu hodně a odchod několika hráčů jinam si prostě evidentně vybírá svou daň. V létě odešli pryč Thomas Lemar, Fabinho i Joao Moutinho, rok předtím pak Kylian Mbappé, Benjamin Mendy, Bernardo Silva a Tiemoué Bakayoko, kteří tvořili základní osu tehdy mistrovského týmu.

Že by však trenér Leonardo Jardim hodlal měnit strategii? Ba naopak! Pořád chce dávat šanci především mladým hráčům. Při absenci brankářské jedničky Danijela Subašiče nebo Stevana Jovetiče naposledy v Toulouse hned osmi hráčům ze čtrnácti bylo pod 23 let. A ačkoli aktuální výsledky ASM nejsou příznivé, portugalský stratég zůstává klidný.

Třeba proti Atléticu jeho mužstvo opravdu nepodalo špatný výkon, byť ani zdaleka neměl k dispozici kompletní kádr. "Byly to zkušenosti, které rozhodovaly," hodnotil. "Vedli jsme, ale bylo vidět, že jsme nevyzrálí. Byl to prostě náš první zápas v Lize mistrů. Poučíme se z chyb. Já jsem ambiciózní celý můj život, chci, aby bylo všechno lepší a lepší."

Proti španělskému celku utrpěl zranění Jean-Eudes Aholou, takže by se Youssef Aït Bennasser měl objevit v záloze za Yourim Tielemansem. Dále chybějí Aleksandr Golovin, Ronaël Pierre-Gabriel i Jovetič a Subašič, takže s velkou rotací v sestavě nelze počítat. A to i přesto, že Monaco už příští úterý hraje ve vloženém kole s Angers.

Nimes si jakožto nováček soutěže nevede vůbec špatně a po pěti kolech získal slušných sedm bodů. Paradoxně má druhou nejhorší obranu ze všech dvaceti účastníků ligy, zároveň má ale třetí nejlepší útok. To, že u hostů jsou zápasy tak trochu jako na houpačce, dokazuje i minulý zápas. Na půdě Bordeaux uhráli po divoké přestřelce remízu.

I nadále bude aktuálně osmému mužstvu tabulky chybět suspendovaný Téji Savanier, nepočítá se ani s návratem zraněného Rachida Aliouiho a Denise Bouangy. Zpět v základu by se měl jinak objevit stoper Loïck Landre. "Musíme získávat body, jak jen to bude možné. Hrajeme fotbal proto, abychom vítězili a užili si ho," říkal kouč Bernard Blaquart.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.57 - 3.58
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain550017:415
2.Olympique Marseille531114:710
3.Lille OSC53119:410
4.Toulouse FC53116:710
5.Dijon FCO53029:69
6.Montpellier HSC52215:48
7.Olympique Lyon52126:47
8.Nîmes Olympique521212:127
9.Stade Rennes52127:77
10.Stade Reims52123:57
11.OGC Nice52124:77
12.Angers SCO52038:96
13.SM Caen51316:76
14.AS Saint-Étienne51313:66
15.AS Monaco51227:75
16.Racing Strasbourg51226:75
17.FC Nantes51225:85
18.Amiens SC51137:84
19.Girondins Bordeaux51136:104
20.EA Guingamp50053:140

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
Pipo123

Preco je na fotke Keita?

Reagovat
Bandita_Harry

symbol

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem si rikal, proc je u previewu k soutezi ilustracni fotka hrace, co ji ani nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

Máte někdo na prodej lístek na Rennes-PSG?

Reagovat
Seydou Doumbia

Bernardoni včera Nimes fakt super zatím

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Israha

Dneska se bojím debaklu. Lyon rozjetý po výhře na City, navíc bez zraněných hráčů; my po trapné prohře s Frankfurtem. To může klidně skončit 3:0.

Reagovat
Pyroman

Vy snad žádný absence taky nemáte, ne? Kromě Mandandy. Lyonu letos reálně vyšel jen ten zápas na City, jestli chce OM do LM tak by tam něco uhrát mělo.

Reagovat
Israha

Rami. Při jeho aktuální formě možná ne tak velká ztráta, ale zbytek stoperů hraje mizerně taky. To vidím tak, že to zase bude vyrovnaný zápas, ale naše nekvalita v obraně jim tam umožní nasypat těch gólů více.

Reagovat
Pyroman

Jo vlastně. I když potom co předvedl v Monaku to zase taková ztráta není, jestli nastoupí Gustavo s Kamarou tak si spíš polepšíte. Jestli Lyon nasadí tu stejnou sestavu jako na City tak je myslím můžete v klidu dát, Traore nebo Dembele by pro vaší obranu byli větší problém než Depay a Cornet.

Reagovat
Israha

No podle mě na City rotovali a teď postaví to nejsilnější. Z Gustava na stoperu mám strach, kor v kombinaci s Kamarou...oba mají tendence hodně vystupovat a nekrýt zadní pozice, z toho proti té rychlé ofenzivě Lyonu kouká solidní průser.

Reagovat
Visca el barca

Nepřestal trochu u toho fotbalu Neymar běhat?

Reagovat
smazaný uživatel

OL: Lopes - Dubois, Marcelo, Denayer, Mendy - Ndombele, Diop - Traore, Aouar, Fekir - Memphis

OM: Pelé - Sakai, Caleta-Car, Luiz Gustavo, Amavi - Sanson, Strootman - Thauvin, Payet, Ocampos - Mitroglou

Reagovat
lajka30

Co tam Depay nedal.

Reagovat
lampard8

no, a hned na to nedáš dostaneš a po jaký chybě

Reagovat
Israha

Parodie na stopera, ten Ćaleta-Car. Aouar mu vletí do vápna, a on couvá zády k němu . To zas byl kup jak prase...

Reagovat
Langi

Slusne nakonec snad se ty vykony zvednou globalne...takhle nejak by to slo...nicmene at Genesio prestane vymyslet se sestavou...proc rotuje Tousarta a hraje s Depayem na hrotu mi je pomerne zahadou...jinak nakup Duboise byl pomerne nonsense pokud nezahraje i LB...

Reagovat
juninho8

No kvôli nemu nie je ani len v zostave na zápas Tete. Čo je teda slušný úlet

Reagovat
Seydou Doumbia

Pokud Diop podle trenéra kvalitu má a ukáže jí tak proč ne. Nemusí Ndombélé a Tousart mít padesát zápasů za sezonu. Odpočinek se v průběhu sezony určitě hodí. Ndombélé ho nepotřebuje ten má jako Vidal nebo Radja dvoje plíce. Depay na tom hrotu byl včera zabitý to je pravda. Věřím že se tam postupně zapracuje Dembélé, ale tím zase ztratí čas na hřišti Aouar, kterému to více sedí v ofenzívě než ve středu hřiště. To je těžký.

Reagovat
Langi

to nepopírám, spíš se divím, že Diop nepřesvědčil loni a letos najedou zasáhl do těch nejprestižnějších zápasů...zálohu bych hrál Traore, Fekir, Depay - Dembele a nebo Traore, Aouar, Depay - Fekir...navíc tam může fungovat libovolná rotace...přijde mi to naprosto v pořádku...navíc když postavíš Aouara vedle Ndombeleho tak ti budou útočit všichni

Reagovat
Seydou Doumbia

a bránit jen Ndombele

Reagovat
Langi

když sem viděl kde se Ndombele včera často pohyboval tak možná ani on

Reagovat
Israha

Marseille gonna Marseille . Místo čtyř obránců tam jsou dvě falešná křídla, jeden záložník a jeden namalovaný, nikdo z nich neví, kde má stát, koho a jak dostoupit, Strootman tomu v návratu z druhé vlny taky vůbec nepomáhá...s tadytím dostanou v Paříží tak desítku. To je nějaká inspirace od ASSE, že se proti Lyonu, nehledě na formu a okolnosti, vždy takhle kolosálně poserou?

Reagovat
lajka30

Jsem zvědavej kdo koupí toho Ndombelého koupí to je top hráč.

Reagovat
Seydou Doumbia

Při první brance minimálně 50% podíl jde za ním...rozjel akci, dal si narážečku a uvolnil prostor Aouarovi...neskutečný hráč

Reagovat
Langi

Caleta...to je start v novem pusobisti jako z hororu

Reagovat
Israha

Tam beztak nikdo takový nepřišel a místo toho tam hraje přeoperovaný Fanni nebo co . Jinak si to neumím vysvětlit, co na tomhle žebrákovi Zubizaretta viděl, že "přesně takového hráče chtěl".

Reagovat
lajka30

Bielsa na plac ten by zase těm hadrákům dal pořádně pokouřit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele