Ligue 1 - souhrn 37. kola

18.05.2013, 22:55, aktualizováno 19.05.2013, 17:01
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain v souboji prvního s posledním vyhrálo 3:1 nad Brestem a slaví titul s vlastními fanoušky. Hodně dramatická zůstává situace v boji o čtvrté místo, k čemuž přispěla i nedělní remíza Nice s Lyonem. O něco jasněji je u dna tabulky, po Brestu se druhým sestupujícím stalo Nancy.

OGC Nice - Olympique Lyon 1:1

19.05.2013 15:00

Góly: 47. Darío Cvitanich (pen.) - 76. Clément Grenier

Lyon přestál vyloučení záložníka Maxima Gonalonse a nakonec dokráčel v utkání s ambiciozním Nice k remíze 1:1. V jízdě za účastí v Lize mistrů tak stále zůstává na pole position.

Pouhé tři body dělily obě družstva před začátkem tohoto utkání. Zápas nabyl na napětí zkraje druhého poločasu, kdy se z pokutového kopu prosadil Dario Cvitanich. Červená karta Maxima Gonalonse nadělala trenéru Gardemu nejspíš další vrásky na čele, nicméně hosté dokázali zareagovat trefou Clémenta Greniera z přímého kopu.

Lyon díky remíze zůstává na třetí pozici zajišťující účast v nejprestižnější klubové soutěži světa, jeho pronásledovatelé na něho jedno kolo před koncem sezony ztrácí dva body. Úvodní minuty tohoto zápasu příliš pohledných akcí nenabídly, oba celky se prezentovaly spíše ustrašenou hrou a první příležitost tak přišla až po půlhodině hry.

Tvrdá rána Fabrice Abriela již mířila do sítě, na brankové čáře ji však do bezpečí dokázal vyrazit hostující obránce Bakary Koné. Následně se do dvou dobrých šancí dostal Olympique Lyon. Nejdříve musel proti nebezpečné střele Yassineho Benziy zasahovat až obránce Nemenja Pejcinovic, následně pokus Mouhamadoua Daba likvidoval gólman Ospina.

Na góly jsme si tak museli počkat až do druhého dějství. V 47. minutě fauloval Koné pronikajícího Cvitaniche a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil právě sám postižený, jenž svůj pokus poslal za záda Anthonyho Lopese - 1:0.

Tento gól posunul Nice velice blízko první trojici Ligue 1, nicméně hosté se ještě nevzdávali. Ospina musel své mužstvo opět zachraňovat po nebezpečném lobu Bafetimbiho Gomise. Po hodině hry zkoušel své štěstí Steed Malbranque, jenž využil nahrávky Alexandra Lacazetteho. I tentokárt však byl domácí brankář připraven zasáhnout.

Další zásah si Ospina připsal proti další ráně Gomise a když byl v 74. minutě po druhé žluté kartě vyloučen Maxime Gonalons to již vypadalo, že se nejedná o šťastný den lyonských. Ale o dvě minuty později se k přímému kopu z pětatřiceti metrů postavil Clement Grenier a neuvěřitelnou ranou poslal míč přímo do horního růžku Ospinovy branky - 1:1.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Brestois 3:1

18.05.2013 21:00

Góly: 5. Zlatan Ibrahimović, 31. Blaise Matuidi, 36. Zlatan Ibrahimović - 81. Charlison Benschop

Oslavy titulu v Paříži vyšly na jedničku. Domácí porazili již sestupující Brest hladce 3:1, dva góly do své bohaté sbírky přidal Zlatan Ibrahimovic. Především se však s profesionální kariérou na domácím stadionu loučil David Beckham. Fotbalová legenda se neubránila kapancům slz, jakmile v 82. minutě odcházela z placu.

Věděl, že je to jeho poslední utkání před vlastními fandy, po něm ho hráči vítězoslavně vyhazovali do vzduchu. I on svou prací přispěl k úspěchu, na který PSG čekalo od roku 1994. V klubu hrál navíc zadarmo. Slzy přitom neutíral jen on, ale třeba i president klubu Nasser Al-Khelaifi musel během emotivního zážitku použít kapesník.

Večer věnovaný všem příznivcům pařížského celku byl spíše jedna velká párty. Někteří hráči měli nové účesy či pomalované tváře francouzskou trikolórou, sluneční brýle na lavičce rovněž nebyly žádným problémem. Až na Brest, jenž už s jistotou ví, že padá dolů, si v Parku princů fotbal užívali se vším všudy.

Situace se pro domácí hned od začátku vyvíjela velice dobře. Chantome z pravého křídla poslal balón doleva na Ibrahimoviće, jenž se snadno zbavil svého strážce a křižnou ránou načal účet. Brankář Thébaux se o pár chvil později pořádně zapotil: Beckham našel parádně Ibrahimoviće, míč z brankové čáry nakonec vyboxoval.

Na druhé straně se mohl prosadit Chafni svým dalekonosným pokusem, gólman Sirigu ovšem dobře zasáhl. Ibrahimović jinak pokračoval ve své fazóně, byl prostě k neudržení, po sólu přes dva obránce chybělo jen přesnější zakončení. Ve 31. minutě nakonec PSG navýšilo vedení. A by u toho kapitán Beckham.

Netradiční muž s páskou na ruce z rohového kopu našel Matuidiho, který krkolomným způsobem, ale přece dostal balón do sítě. O čtyři minuty později fauloval Lička a Beckham měl k dispozici přímý volný kop. Nakonec ale exekuci přenechal Ibrahimovićovi a udělal dobře. Byl prvním gratulantem po parádní ráně švédského snajpra.

Hattrick mohl být na světě, avšak Ibrahimović poté pálil z voleje jen vedle brány. Druhý poločas si užíval také mladičký gólman Aréola, jenž vystřídal Sirigua. Moc práce přitom neměl, jeho protějšek Thébaux ale ano. Třeba při šanci Gameira, jehož francouzský forvard trefil šťastně do nohou.

Beckham před svým odchodem ze hřiště rozdal ještě jeden balón, Gameiro však po převzetí nebyl úspěšný v koncovce a trestuhodně tutovku zazdil. Hosté zaznamenali čestný úspěch devět minut před koncem. Benschop unikl na hraně ofsajdu a přesně zacílil. Ovšem radost tímhle zásahem PSG určitě nezkazil.

Více informací k zápasu

Stade Reims - FC Lorient 1:0

18.05.2013 21:00

Góly: 34. Grzegorz Krychowiak (pen.)

Remeš díky penaltě Krychowiaka z prvního poločasu porazila Lorient 1:0 a zajistila si tak prvoligovou účast i pro další rok.

Jeden z historicky nejslavnějších francouzských celků vstoupil do letošní sezony jako nováček, ale několik sérií výborných výsledků zajistilo, že poslední kolo proběhne zcela bez stresu - momentálně má Fournierův tým pětibodový náskok na sestupové pozice.

Domácí zahájili utkání způsobem, jaký by se dal očekávat od týmu, který bojuje o holý život, a hostující gólman Fabien Audard musel vynikajícím zásahem likvidovat hlavičku Gaetana Courteta. Courtet následně vyslal do šance Nicolase de Prévilleho, ale i s touto situací si Audard poradil na jedničku.

Courtet byl v úvodních minutách vůbec nejdůležitějším mužem utkání, a opět se to potvrdilo v okamžiku, kdy osamocen ve vápně pálil přímo do hostujícího gólmana. Audardův vynikající výkon však nakonec potopila penalta, kterou způsobil Lamine Gassama, jenž ve vápně poslal k zemi Diega - a Krychowiak zkušeně proměnil.

Domácí byli lepším týmem i po pauze; pas Aissy Mandiho našel Courteta, jehož hlavička mířila jen těsně mimo. Audard se následně předvedl dalším vynikajícím zákrokem, když vyrazil Ayitého dobře mířený přízemní volej. Lorient se osmělil až čtvrt hodiny před koncem, kdy zahrozil Benjamin Corgnet - i on však mířil mimo tři tyče.

A když domácí gólman Kossi Agassa ve své první vážné akci zápasu zlikvidoval tvrdý projektil Kévina Monnet-Paqueta, bylo už jasné, že všechny body - a tím pádem i jistota záchrany - zůstanou doma v Remeši.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AC Ajaccio 1:1

18.05.2013 21:00

Góly: 45+1. Mevlüt Erdinç - 6. Fousseni Diawara

Ajaccio se pořád musí strachovat o prvoligovou příslušnost, vlastně má ale po remíze 1:1 v Rennes záchranu na devadesát devět procent zajištěnou. V Ligue 1 rozhoduje o pořadí týmů skóre, které má daleko lepší než osmnácté Troyes, jenž na něj ztrácí tři body. Domácí si jinak za uplynulých devět kol připsali na své konto teprve čtvrtý bod.

Snově vstoupili hosté do tohoto utkání, už v 6. minutě Diawara skóroval z bezprostřední blízkosti. Hra Rennes byla od té chvíle hodně mdlá a první větší šanci si vytvořilo až po půlhodině hry. Erdinc si dobře zpracoval balón, levačkou ovšem z první napálil smolně jen tyčku Ochoovy svatyně.

Kdyby na druhé straně Mutu proměnil svou velkou možnost, těžko by se soupeř oklepával. A ten nakonec udeřil v nastavení prvního poločasu. Moreira poslal přesný centr na hlavu Erdinca, který zařídil Ajacciu nepříjemný gól do šatny. Ve druhé půli nejprve zahrozil Mutu, z blízkosti však trefil jen brankáře Costila.

Domácí kouč Frédéric Antonetti nemohl být s předváděným fotbalem spokojený, na konečný hvizd rozhodčího Cailleuxe čekal jako na smilování. Jeho svěřenci totiž vážněji zahrozili prakticky jednou jedinkrát, a to když Makoun zamířil jen vedle. Alespoň pozitivní zprávou pro SRFC je jeho posun z dvanácté na jedenáctou příčku.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Lille OSC 0:0

18.05.2013 21:00

Góly: -

Lille utrpělo menší ztrátu v boji o evropské poháry. V Montpellieru si na své konto připsalo jen bod za bezbrankovou remízou, takže ho zítra může v tabulce předskočit o příčku níže postavené Nice. Pro domácího lodivoda Reneho Girarda to jinak byl poslední zápas před domácími fandy.

Strůjce loňského historického úspěchu z klubu po sezóně odejde, utkání si tak se svým mužstvem, které skončí ve středu tabulky, spíše jen užíval. Šancí si oba týmy vytvořily několik, v branku ovšem neproměnily ani jednu z nich. Nejprve Belhandův centr z rohového kopu propadl na Estradu, jeho střela ovšem byla zablokována.

Na druhé straně byl ještě blíže gólu Kalou, trefil ale jenom tyčku. Belhanda poté také rozezvučel brankovou konstrukci, konkrétně břevno po dalším rohovém kopu od Cabelly. LOSC naopak opět zahrozilo Kalouem, jeho volej po Pedrettiho centru se ovšem neujal, a míč skončil jen mimo tři tyče.

Po přestávce se zastřeloval rovněž Camara, z blízkosti ale zamířil jen nad bránu. Balmontovu příležitost naopak musel likvidovat až domácí brankář Jourdren. Poté mohl skórovat i Payet, jenž převzal pas od Pedrettiho, Jourdren však i v tomhle případě dobře zasáhl. Černou kaňkou zápasu pak bylo vyloučení Pedrettiho, jenž byl po diskuzi ze sudím vyloučený.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Toulouse FC 1:2

18.05.2013 21:00

Góly: 42. Giovanni Sio - 14. Issiaga Sylla, 21. Jean Daniel Akpa Akpro

Sochaux ještě čeká perné poslední kolo - dnes totiž prohrálo v důležitém zápase doma s Toulouse 1:2 a nadále mu tak reálně hrozí sestup do Ligue 2.

Pokud chce Hélyho tým získat jistotu záchrany, musí za týden alespoň remizovat v Bastii. Dnes je potopil špatný začátek utkání, konkrétně branky od Issiaga Sylly a Jean-Daniela Akpa-Akpra v prvních 20 minutách; Giovanni Sio sice ještě před půlí snížil, ale vyrovnat se Les Lionceaux už nepovedlo. Nepomohlo jim přitom ani vyloučení Étienne Capouého čtvrt hodiny před koncem.

Toulouse šlo do vedení ve 13. minutě: střelu Adila Hermacha sice ještě vyrazil brankář Simon Pouplin, ale míč se odrazil pouze k Syllovi, který jej nekompromisně poslal do sítě. O osm minut později zvyšoval vedení Akpa-Akpro, který vtrhl do vápna, zpracoval přízemní Rabiotův pas z levé strany a propálil Pouplina podruhé.

Sochaux však na nepříznivou situaci zareagovalo dobře, a Rafael Dias prověřil Aliho Ahamadu povedeným přímým kopem; střelu Cédrika Kantého pak hostující obrana odvrátila na roh. Domácí vzkříšení došlo gólové odměny 5 minut před přestávkou, kdy Sio využil nepřesné Hermachovy rozehrávky, přehnal se přes Capoueho s Aurierem a dokonale překvapil Ahamadu přesnou přízemní střelou.

Tlak Sochaux pokračoval i po pauze, avšak Boudebouzův projektil z rohu vápna narazil na pozorného gólmana; na druhé straně pak Pouplin zlikvidoval střelu Tabanoua. V závěru se po druhé žluté kartě ještě poroučel Capoue, jemuž se dnešní utkání vůbec nevydařilo; domácí však už nedokázali vyvinout patřičný tlak, a jejich prvoligové setrvání tak nadále visí na vlásku.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - Valenciennes FC 2:0

18.05.2013 21:00

Góly: 2. Saber Khalifa, 12. Fabrice Ehret

Évian udělal výrazný krok v záchraně, když před vlastním publikem porazil Valenciennes 2:0; nyní už může svěřence Pascala Dupraze o prvoligovou příslušnost připravit pouze malý zázrak.

Před posledním kolem se savojský klub nachází tři body nad sestupovou zónou, ale jeho skóre je mnohem lepší než je tomu v případě aktuálně osmnáctého Troyes. Évian zakončuje sezonu na půdě Bordeaux, Troyes čeká výlet právě do Valenciennes.

Domácím bylo od začátku jasné, co je v sázce, a úvodní gól tak přišel už po dvou minutách hry - Daniel Wass vyslal do šance Khelifu, který na 25 metrech napřáhl a nekompromisně propálil Nicolase Penneteaua. O 10 minut později se pak Khelifa převtělil do role asistenta a famózním pasem našel Ehreta, který měl z pár metrů už jednoduchou práci - 2:0.

I zbytek první půle se nesl v domácí režii, a pouze Penneteauova pohotovost zabránila dalšímu navyšování skóre; hostující gólman se vytáhl jak proti přízemní ráně Khelify, tak proti Bérigaudově střele z úhlu. Tentýž obrázek viděli diváci i po pauze; v 57. minutě Bérigaud zpracoval povedený pas od Brice Dja Djédjého, ale hostující obrana odpálila míč z brankové čáry.

Valenciennes skutečně tahali celý zápas za kratší konec, což se ukázalo i 12 minut před koncem, kdy Bérigaud vyzval Rabiua a hostující obrana měla opět plné ruce práce. Khelifa ještě zkoušel štěstí zdálky, překvapil špatně postaveného Penneteaua, ale nakonec netrefil; na druhé straně se vůbec poprvé do náznaku šance dostal až v samém závěru Gaël Danic, jehož přímý kop však zlikvidoval domácí strážce Bertrand Laquaït.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Girondins Bordeaux 1:0

18.05.2013 21:00

Góly: 56. Fabien Camus

Troyes bude bojovat až do konce. Nováček letošní sezony Ligue 1 si v předposledním kole poradil na svém hřišti s oslabeným Bordeaux a stále živí naději na záchranu.

Jediná branka utkání padla v 56. minutě, v níž se prosadil Fabien Camus. Ten proběhl po levé straně hřiště a následně využil přesné nahrávky Jérémieho Brecheta. Bordeaux tohoto soupeře porazilo v průběhu tohoto týdne v semifinále Coupe de France, nicméně domácí příznivci tentokrát mohli zůstat klidní: hosté museli od 65. minuty hrát bez vyloučeného Juliena Fauberta.

Troyes tak do posledního klání sezony vstupuje z poslední sestupové příčky, z níž na nesestupové pozice ztrácí tři body. Hned tři týmy jsou stále ohroženy sestupem: nejpravděpodobněji se po Troyes jedná o Sochaux, jehož skóre je o jedinou branku lepší než to Troyes a které čeká souboj v Bastii.

První příležitost domácích přišla po čtvrthodině hry. Camus nahrál do dobré pozice Jeanu-Christophemu Bahebeckovi, jehož ránu z třiceti metrů musel vyrážet až pozorný gólman Carrasso. Po rohovém kopu Darbiona se k zakončení hlavou prosadil opět Bahebeck, nicméně tentokrát těsně minul.

Do nebezpečné akce se dostali také hosté. Zatímco přímý kop Grégoryho Sertice z 38. minuty skončil vedle branky, střela Cheicka Diabatého z bezprostřední blízkosti nadělala gólmanu Thuramu-Ulienovi závažnější potíže.

Rozhodující branka přišla jedenáct minut po změně stran a na svůj účet si jí připsali domácí fotbalisté. Brechet si pohrál s latentní defenzivou soupeře, vyčkal vhodného okamžiku a nádhernou nahrávkou poslal zleva nabíhajícího Camuse do stoprocentní brankové příležitosti. Záložník Troyes překonal i bezmocného Carrassa - 1:0.

Naděje Troyes se ještě o něco zvětšily v minutě 65. Faubert se nohama zapletl do Bahebecka, jenž upadl, a rozhodčí překvapivě ukázal červenou kartu. Francouzský reprezentant byl však posledním mužem, jenž bránil Bahebeckovi v postupu a rozhodnutí sudího tak muselo být respektováno.

Domácí však své příležitosti již nevyužilo. Ani Bahebeck, ani Camus v závěrečných minutách nevyzráli na Carrassa v bráně Bordeaux a utkání tak skončilo 1:0.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille 2:0

18.05.2013 21:00

Góly: 25. Loïc Perrin, 43. Brandão

Fotbalisté Saint-Étienne zvládli důležité utkání v boji o pohárovou Evropu a v souboji s druhou Marseille zvítězili 2:0. Hosté působili matným dojmem, nicméně už v podstatě neměli o co hrát a jejich motivace byla mnohem menší než ta soupeřova. Marseille totiž jistě skončí druhé, v tuto chvíli ztrácí deset bodů na PSG a je o sedm bodů před Lyonem. Domácí poskočili na čtvrté místo o bod před Lille a o bod za Lyon, který ale ještě má duel k dobru.

Domácí byli od samého začátku lepším týmem a hned v první minutě mohli jít do vedení, ale po střele Aubameyanga předvedl skvělý zákrok brankář Mandanda. Ten se zaskvěl i po necelé čtvrthodině hry, když Brandão obešel protihráče a mířil na vzdálenější tyč, hostující strážce však dokázal na poslední chvíli zasáhnout nohou. St. Étienne se přeci jen dočkalo ve 25. minutě, když skóre zápasu otevřel Loic Perin.

Po přímém volném kopu dokázal aktivní Brandão zpracovat míč pro Perina na malé vápno a ten s přehledem zakončoval do odkryté branky. Ihned nato mohl na druhé straně vyrovnat Valbuena po narážečce André Ayewa, jenže z voleje mířil těsně vedle. Následně mohl na druhé straně zvýšit Hamouma, když se ocitl před osamoceným Mandandou, jenže trefil pouze jeho nohy. Domácí se uklidnili ke konci poločasu zásluhou Brandãa.

Ve 43. minutě vsítil druhou trefu St-Étienne po pasu Ghoulama z levé strany, jeho hlavička nakonec zapadla za Mandandu, který se po míči natahoval, seč mu síly stačily. Další obrovské šance byly k vidění až v závěrečné pětiminutovce, postarali se o ně pouze hosté. Nejprve mohl snížit Valbuena, trefil však pouze tyč. Ihned na to hrozil střídající Jordan Ayew, zblízka Ruffiera nepřekonal. V 89. minutě ještě hlavičkoval Sougou, Ruffier se opět vytasil s perfektním zákrokem a skóre zápasu se tak již nezměnilo.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - SC Bastia 1:2

18.05.2013 21:00

Góly: 60. Sébastien Puygrenier - 48. Ilan, 71. Anthony Modeste

Fotbalisté Nancy nezvládli závěrečná kola této sezóny a po hodně nečekané porážce 1:2 od Bastie se loučí s Ligue 1. Po bezbrankovém prvním poločase sice na Ilanovu trefu zareagoval vyrovnáním Puygrenier, ovšem na Modesteho další branku už nikdo odpověď nenašel. Do karet domácím nehrály ani výsledky ostatních týmů.

Na sedmnácté Sochaux ztrácí ASNL v tuto chvíli pět bodů, což je deficit, který za jeden zápas samozřejmě nelze stáhnout. Domácí prostě doplatili na bídný podzim, ve kterém dlouhých dvacet zápasů čekali na vítězství. Platná jim nebyla ani série skvělých zápasů v únoru a v březnu, z nichž vydolovali sedmnáct bodů.

Korsickému celku bylo úplně jedno, o co Nancy jde. Dávno zachráněný tým měl ovšem v prvním poločase velkou dávku štěstí. Podržel ho hlavně veterán mezi třemi tyčemi, Mickael Landreau, jenž si výtečně počínal při šancích Moukandja a Manganiho střele z přímého kopu. Puygrenier poté hlavičkoval nad.

Bastia nečekaně udeřila těsně po obrátce. Modeste si naběhl na pobídku Sablého, pak přihrál na Ilana a ten už nyní věděl, jak se šancí naložit. Po hodině hry dokázal srovnat stav Puygrenier, jenž zužitkoval rohový kop Manganiho.

Nancy se v tu chvíli soustředilo na vstřelení druhé branky, tak trochu ale v 72. minutě zapomnělo na zadní vrátka a to se mu vymstilo, jelikož se trefil Modeste po centru Beauvueho. Domácí byli už v takovém srabu, že se nezmohli vůbec na nic. Smutek mohl zavládnout na celém Stade Marcel Picot.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain37248566:2280
2.Olympique Marseille37217942:3670
3.Olympique Lyon371810959:3864
4.AS Saint-Étienne371614759:3162
5.Lille OSC371613858:3961
6.OGC Nice3717101055:4661
7.FC Lorient3714111256:5553
8.Montpellier HSC371571554:4952
9.Girondins Bordeaux371216938:3352
10.Toulouse FC3712121347:4748
11.Stade Rennes371371748:5746
12.SC Bastia371371750:6646
13.Valenciennes FC3711121447:5245
14.Stade Reims3710121533:4242
15.Évian Thonon Gaillard3710101745:5140
16.AC Ajaccio379151339:4940
17.FC Sochaux3710101741:5740
18.ES Troyes378131642:5937
19.AS Nancy-Lorraine378111836:5735
20.Stade Brestois37852431:6029
Bodové odečty
AC Ajaccio-2za výtržnosti fanoušků v utkání s Lyonem v sezóně 2011/2012

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (78)

Přidat komentář
Aldeano

David Beckham

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fairplay

Reagovat
smazaný uživatel

.....diki David

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

srat beckhama nancyyyyyy

Reagovat
FC Porto FC

Hele ale Beckham bdue ještě hrát proti Lorientu ne?

Reagovat
Liquid

Ancelotti říkal, že neví jestli ho postaví a do základu už tím spíš ne

Reagovat
FC Porto FC

a proč jako? Vždyt jim o nic nejde tak mi neřikej že nemuže hrát poslední 2 zápasy v základu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Aldeano

Reagovat
vlastik

tož pa, Davčo

Reagovat
domingo

Nancy Takhle to prosrat, to je na facku.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
CubONE

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Godwinson

Zatím ideálka, kéž by tam ale ještě spadlo Ajaccio.

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier pěkně.

Nancy a Brest konečně spadli, akorát ti zelenáči budou kousat až do konce, na ně si musíme dát pozor.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty nové dresy PSG jsou strašně odporné, nemůžu si pomoct.

Reagovat
smazaný uživatel

pravda

Reagovat
Langi

mají naštěstí v poslednim kole Lille

Reagovat
CubONE

Beeeecks

Reagovat
Godwinson

Jinak Lucas moc pěkné gesto, překvapil ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
tweek

co udělal?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
tweek

dík.. docela doják.. ale na rozlučku s Nedvědem v juve to nemá..

Reagovat
Le Gunner

Tak zase možná trošku rozdíl, když Becks tam odehrál půl sezony.

Reagovat
Aldeano

Uklonil se.

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

MERCI PARIS SG ! ! ! MAJSTER LIGUE 1 ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

OT: inak včera bitka medzi fans OL a OM, nejakých 20 zranených

Reagovat
smazaný uživatel

Asi 150-200 příznivců Lyonu včera napadlo autobus faoušků Marseille. Jednalo se o organizovaný útok. Pár příznivců na straně OM bylo jen lehce zraněno, na straně Lyonu se prý jedná o vážnější zranění ...

FOTO: https://pbs.twimg.com/media/BKkII-tCcAEg_R0.jpg:large ... https://pbs.twimg.com/media/BKkIe0ICcAAtLwe.jpg:large

(twitter,fb)

Reagovat
smazaný uživatel

prepite hlavy...

Reagovat
juninho8

toto nie su pravy fans

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak..toto niesu fanúšikovia,,,

Reagovat
juninho8

dnes kazdopadne...fans nefans musime vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Benzia

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že uvidím len prvý polčas dúfam že budeme viesť aspoň 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Já se musím učit, takže neuvidím nic

Reagovat
smazaný uživatel

OT: inak máme zaujme o Benjamina Mendyho(18) LB z Le Havru.

Reagovat
smazaný uživatel

*zaujem

Reagovat
juninho8

to by mozno nebolo zle...Daba moc nemusim a Umtiti tu dlho nebude si myslim....ked uz ho lakala aj Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky mali oznámiť až večer ale že vraj únikinformácii trophée UNFP :

Najlepší hráč: Ibra

Najlepší mladík: Thauvin

Najlepší brankár: Sirigu

Najlepší trener: Anchelotti

tak či sa budú zhodovať s tými večernými, ktovie

Reagovat
Godwinson

To si nedělej ani prdel

Reagovat
smazaný uživatel

a najlepšia hráčka: Lotta SCHELIN (Lyon)

Reagovat
juninho8

jedine comu mozem dat palec hore

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

oni si koupili i ty ocenění?

Reagovat
juninho8

titul im asi nestacil

Reagovat
Langi

už chybí jen aby nejlepší mladej hráč byl Verratti

Reagovat
Langi

btw. už ten náš míčovej kouzelník podepsal tu smlouvu co mu Aulas nabízel nebo pořád trvá na těch 250 tisících?

Reagovat
smazaný uživatel

Clément Pernambucano

http://youtu.be/wUuCb_NMgkM

Reagovat
smazaný uživatel

A on měl i kapitánskou pásku

Reagovat
Langi

měl no

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to už musí podepsat i kdyby nechtěl...

Reagovat
Robbie

škoda že Real nemá zájem o Greniera, docela by se mi líbil, navíc jeho cena může být tak 12 M nebo více ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten hlavně na Real nemá.

Reagovat
Langi

ten bude za pár let dělat v Lyonu kapitána a zůstane až do konce kariéry navíc na Real by neměl

Reagovat
Langi

11-ka sezóny: Sirigu - Jallet, Thiago Silva, N'Koulou, Maxwell - Matuidi, Verratti - Payet, Valbuena - Ibrahimovic, Aubameyang

Reagovat
Langi

jinak za mě, minimálně 3 lidi tam nemaj co dělat

Reagovat
smazaný uživatel

Sirigu <-> Vercoutre

Maxwell <-> kdokoli

a místo Verattiho by se taky něco našlo.

Reagovat
Langi

to jsou přesně oni

Reagovat
Langi

to jsou přesně oni

Reagovat
Israha

Jallet, Maxwell, Verratti out; Fanni, Digne, Guilavogui/Gonalons in. Jinak souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som to dal takto :

----------------------------Sirigu (PSG)

Corchia (Sochaux), Silva (PSG), N'Koulou (Marseille), Digne (Lille)

---------------------- Matuidi (PSG), Gonalons (Lyon)

------Aubameyang (St-Étienne), Valbuena (Marseille), Payet (Lille)

------------------------------Ibrahimović (PSG).

Reagovat
Israha

Corchia mě napadl taky, ale Sochaux jsem viděl letos jen párkrát, takže nemám možnost objektivně hodnotit...jinak naprostý souhlas.

Reagovat
Israha

A když už jsme u toho, tak náhradníci: Mandanda, Zouma, Feret, Bautheac, Modeste.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele