37. kolo
18.05.2013 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ES Troyes - Girondins Bordeaux 1:0

Troyes bude bojovat až do konce. Nováček letošní sezony Ligue 1 si v předposledním kole poradil na svém hřišti s oslabeným Bordeaux a stále živí naději na záchranu.

Jediná branka utkání padla v 56. minutě, v níž se prosadil Fabien Camus. Ten proběhl po levé straně hřiště a následně využil přesné nahrávky Jérémieho Brecheta. Bordeaux tohoto soupeře porazilo v průběhu tohoto týdne v semifinále Coupe de France, nicméně domácí příznivci tentokrát mohli zůstat klidní: hosté museli od 65. minuty hrát bez vyloučeného Juliena Fauberta.

Troyes tak do posledního klání sezony vstupuje z poslední sestupové příčky, z níž na nesestupové pozice ztrácí tři body. Hned tři týmy jsou stále ohroženy sestupem: nejpravděpodobněji se po Troyes jedná o Sochaux, jehož skóre je o jedinou branku lepší než to Troyes a které čeká souboj v Bastii.

První příležitost domácích přišla po čtvrthodině hry. Camus nahrál do dobré pozice Jeanu-Christophemu Bahebeckovi, jehož ránu z třiceti metrů musel vyrážet až pozorný gólman Carrasso. Po rohovém kopu Darbiona se k zakončení hlavou prosadil opět Bahebeck, nicméně tentokrát těsně minul.

Do nebezpečné akce se dostali také hosté. Zatímco přímý kop Grégoryho Sertice z 38. minuty skončil vedle branky, střela Cheicka Diabatého z bezprostřední blízkosti nadělala gólmanu Thuramu-Ulienovi závažnější potíže.

Rozhodující branka přišla jedenáct minut po změně stran a na svůj účet si jí připsali domácí fotbalisté. Brechet si pohrál s latentní defenzivou soupeře, vyčkal vhodného okamžiku a nádhernou nahrávkou poslal zleva nabíhajícího Camuse do stoprocentní brankové příležitosti. Záložník Troyes překonal i bezmocného Carrassa - 1:0.

Naděje Troyes se ještě o něco zvětšily v minutě 65. Faubert se nohama zapletl do Bahebecka, jenž upadl, a rozhodčí překvapivě ukázal červenou kartu. Francouzský reprezentant byl však posledním mužem, jenž bránil Bahebeckovi v postupu a rozhodnutí sudího tak muselo být respektováno.

Domácí však své příležitosti již nevyužilo. Ani Bahebeck, ani Camus v závěrečných minutách nevyzráli na Carrassa v bráně Bordeaux a utkání tak skončilo 1:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele