37. kolo
19.05.2013 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - Olympique Lyon 1:1

Lyon přestál vyloučení záložníka Maxima Gonalonse a nakonec dokráčel v utkání s ambiciozním Nice k remíze 1:1. V jízdě za účastí v Lize mistrů tak stále zůstává na pole position.

Pouhé tři body dělily obě družstva před začátkem tohoto utkání. Zápas nabyl na napětí zkraje druhého poločasu, kdy se z pokutového kopu prosadil Dario Cvitanich. Červená karta Maxima Gonalonse nadělala trenéru Gardemu nejspíš další vrásky na čele, nicméně hosté dokázali zareagovat trefou Clémenta Greniera z přímého kopu.

Lyon díky remíze zůstává na třetí pozici zajišťující účast v nejprestižnější klubové soutěži světa, jeho pronásledovatelé na něho jedno kolo před koncem sezony ztrácí dva body. Úvodní minuty tohoto zápasu příliš pohledných akcí nenabídly, oba celky se prezentovaly spíše ustrašenou hrou a první příležitost tak přišla až po půlhodině hry.

Tvrdá rána Fabrice Abriela již mířila do sítě, na brankové čáře ji však do bezpečí dokázal vyrazit hostující obránce Bakary Koné. Následně se do dvou dobrých šancí dostal Olympique Lyon. Nejdříve musel proti nebezpečné střele Yassineho Benziy zasahovat až obránce Nemenja Pejcinovic, následně pokus Mouhamadoua Daba likvidoval gólman Ospina.

Na góly jsme si tak museli počkat až do druhého dějství. V 47. minutě fauloval Koné pronikajícího Cvitaniche a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil právě sám postižený, jenž svůj pokus poslal za záda Anthonyho Lopese - 1:0.

Tento gól posunul Nice velice blízko první trojici Ligue 1, nicméně hosté se ještě nevzdávali. Ospina musel své mužstvo opět zachraňovat po nebezpečném lobu Bafetimbiho Gomise. Po hodině hry zkoušel své štěstí Steed Malbranque, jenž využil nahrávky Alexandra Lacazetteho. I tentokárt však byl domácí brankář připraven zasáhnout.

Další zásah si Ospina připsal proti další ráně Gomise a když byl v 74. minutě po druhé žluté kartě vyloučen Maxime Gonalons to již vypadalo, že se nejedná o šťastný den lyonských. Ale o dvě minuty později se k přímému kopu z pětatřiceti metrů postavil Clement Grenier a neuvěřitelnou ranou poslal míč přímo do horního růžku Ospinovy branky - 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

aspon remízu musíme

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon naposledy venku exceloval, když vykradl stadion nebezpečného Nancy jestli je treti nejhorsi tym ligy nebezpecny tak co je potom zbytek...

Reagovat
smazaný uživatel

Současné Nancy nepatří na 18. místo. Jen škoda, že se zvedli tak pozdě.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele