Ligue 1 - souhrn 36. kola

05.05.2010, 21:00, aktualizováno 05.05.2010, 22:56
Komentáře a souhrny
Marseille slaví zisk titulu. Ve večerním klání porazila Rennes a triumf v lize jí nikdo nevezme. Auxerre prohrálo v Lyonu. Toho využilo Lille a v tabulce je druhé. Bordeaux remizovalo 1:1 v Nice, stejně dopadl také Grenoble v Lens. Bod z Lorientu veze také Monaco a venku uspělo i St. Etienne.

Olympique Marseille - Stade Rennes 3:1

05.05.2010 21:00

Góly: 5. Gabriel Heinze, 76. Mamadou Niang, 77. Lucho González - 38. Jimmy Briand

Osmnáct let čekání na zisk ligového titulu je u konce. Ačkoli Marseille po podvečerní prohře Auxerre v Lyonu stačilo doma s Rennes jen remizovat, aby zvedla pohár nad hlavu, jako správný šampion nakonec oslavovala vítězstvím. Nikdo už OM o prvenství v Ligue 1 nemůže ve zbývajících dvou kolech obrat.

Rok 1992. Od té doby se v Marseille nepodařilo v lize triumfovat. Blízko k titulu měla už loňskou sezónu, tam ovšem paradoxně vše zpackala pokaženými domácími zápasy. Jako by si nyní dala na záludnější zápasy větší pozor. A po nesmírně povedeném jaru k ní zaslouženě putuje sladká odměna.

Domácí do utkání vstoupili jako správní mistři. Heinze už ve 4. minutě zakroutil balón z přímého kopu tak, že na něj gólman Douchez nemohl dosáhnout. Rennes ale nechtělo nechat jeho trefu jen tak, Briand ještě pálil mimo, Gyan už však prověřil schopnosti brankáře Mandandy, s nímž si zatím marseillský strážce branky poradil.

Ve 38. minutě se hostům přece jenom podařilo vyrovnat. Gyan uvolnil na levé straně Leroye, ten centrem ve vápně našel nabíhajícího Brianda, který tvrdou a nekompromisní hlavičkou překonal Mandandu. Do poločasu se po spolupráci s Valbuenou pokusil vystřelil Niang, nicméně jeho pokus zablokoval Mangane.

Ve druhém dějství byl OM o něco aktivnější, Rennes už se prakticky jenom bránilo. Niang branku tentokráte zase netrefil, jeho spoluhráč M'Bia rovněž nezamířil po rohovém kopu Valbueny mezi tři tyče. Svěřenci kouče Didera Deschampse se nakonec dočkali zaslouženého vedení v 76. minutě.

Bonnart si zaběhl do vápna, téměř od postranní čáry vracel míč do středu hřiště, odkud ho vypálil na Doucheze záložník Valbuena. Renneský brankář si sice s jeho pokusem poradil, jenže ho vyrazil jen před Nianga, který jako správný kapitán vlastně zařídil vítěznou branku utkání.

Jen o dvě minuty později bylo definitivně rozhodnuto, krásnou technickou ránou z dálky k tyči upravil na konečných 3:1 Lucho González. Skórovat ještě mohl Valbuena, na Stade Vélodrome to ale určitě nikomu nevadilo. Diváci přece slavili společně s týmem mistrovský titul, který do jejich města putuje po tak dlouhé době.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Montpellier HSC 0:1

05.05.2010 19:00

Góly: 73. Tino Costa

Po šesti ligových zápasech se radoval Montpellier ze tří bodů a uchoval si naději bojovat o evropské poháry. Na třetí místo, zaručující Ligu mistrů, má sice dvě kola před koncem těžko stažitelné čtyři body, Evropská liga je ale pořád na vysokém kurzu. Špatně hrající Sochaux utrpělo třetí domácí porážku v řadě.

Bude to tuhý boj. Na čtyři ovečky je totiž pět vlků. Marseille už první místo nepustí, nicméně od druhého do šestého je vše hodně našlápnuté a napjaté. Na jednoho zbude černý petr, protože poslední šancí jak si vybojovat evropské poháry, je skončit minimálně na páté pozici. Montpellier čeká v posledních dvou kolech nepříjemní Lorient a PSG.

Dvě výhry by nováčkovi ligy pochopitelně zajistily bez ohledu na výsledky ostatních celků kýžený cíl Evropské ligy. Kdyby se ovšem nyní nevyhrálo na půdě Sochaux, aktuálně šestnáctém celku tabulky, situace by byla o mnoho složitější. I když soupeř dlouho vzdoroval především díky skvělému výkonu brankáře Teddyho Richerta, nakonec kapituloval osmnáct minut před koncem. Odpovědět už nedokázal.

Hlad po vítězství byl na Montpellieru vidět od začátku zápasu. Bocaly se nejprve zastřeloval proti Richertovi, který měl s jeho dalekonosnou pumelicí nemalé problémy. Ve 20. minutě byl Richert na pozoru znovu, centr z rohového kopu od Costy propadl až na Mbiwu, ten parádně vypálil z voleje, ovšem reflexivní zákrok domácího brankáře mu ve skórování nakonec zamezil.

Ve 35. minutě Richert těžce zasahoval potřetí proti střele Saihiho a rovněž také proti Camarovi. Hosté byli zkrátka v prvním dějství jasně lepším týmem, jenže kolikrát omílané pravidlo, že fotbal se hraje na góly, jim muselo v kabině o přestávku určitě ležet v hlavách. Leč povedený výkon, tři body se za něj neberou.

HSC to dobře věděl a od své aktivní hry ve druhém poločase neupustil. Costův centr našel rozjetého Dernise, za pomalou defenzívu tak zase musel zasahovat Richert. V 72. minutě už ovšem tvrz sochauxského gólmana nevydržela. Bocaly vymyslel milimetrový, přesně načasovaný a krásně letící pas na Costu, který neměl s rozvlněním sítě větší problémy.

Až když domácí inkasovali, vrhli se více do útočení a za vyrovnáním. Snažili se logicky získat alespoň bod a v posledních dvaceti minutách tak očividně zabrali. Maurice-Belay po pravé straně unikl do ne často volného prostoru, Butin však následně hlavičkoval vedle. Martinův rohový si pak vyhledal hlavu Brecheta, jenže ani on čelem míč do branky neusměrnil.

Hosté mohli mít radost, že jim po dlouhé době vyšel závěr utkání a zaslouženě slavili tři body.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Lille OSC 0:2

05.05.2010 19:00

Góly: 34. Yohan Cabaye, 48. Ludovic Obraniak

Čtvrtá výhra v řadě, posun na druhé místo. To je Lille po dnešním utkání v Toulouse. Vítězství 2:0 zařídili svými brankami Yohan Cabaye a Ludovic Obraniak.

LOSC tak v tabulce předstihlo Auxerre, které padlo v Lyonu. Nejlepší výchozí pozici pro Ligu mistrů má tak dvě kolo před koncem právě ono. Pět zápasů v řadě neprohrálo, čtyři poslední vyhrálo s jasným skóre. Na Ligu mistrů ale ještě chce zaútočit Auxerre, Lyon a možná i Montpellier. Naopak pro Toulouse to znamená již třetí porážku v řadě, tým nevyhrál od začátku dubna. TFC tak kleslo o jednu pozici na příčku čtrnáctou. Do první desítky se již podívat nemůže.

Lépe ale začali domácí. Hned v samém úvodu vyslal na Landreaua nebezpečný projektil Fodé Mansaré. Jeho rána z přímého kopu ale zkušenému gólmanovi příliš starostí nenadělala, míč lapil do rukavic. Poté uvolnil chytře Kazim Kazim svého parťáka - Moussu Sissoka. Jeho střelecké dny ale v posledních týdnech odkráčely. A tak ani jeho rána pravačkou tentokrát nedopadla tak, jak by si představoval.

Na druhé straně se pokoušel kontrovat Adil Rami. Ten svým strážcům utekl po lajně, nakonec se dostal až do vápna, kde se rozhodl i sám zakončit. Jeho individuální akce ale brankou neskončila, Yohann Pelé předvedl decentní zákrok. Hosté se nakonec ujali vedení ve 34. minutě. Obraniak dlouho, dlouho pádil sám po hřišti, až se rozhodl odcentrovat. Obránce Toulouse Capoue si ale příliš dobře nepočínal, míč odhlavičkoval pouze ke Cabayemu, jenž z první poslal míč zpět k brance - k brance do sítě - 0:1.

Cabaye se poté mohl zapsat mezi střelce i podruhé. Jeho rána z přímého kopu pořádně vystrašila gólmana Pelého, ten ale na poslední chvíli stihl zareagovat a míč vyrazil na roh. Ve druhé půli se nakonec Lille dočkalo navýšení svého náskoku. Obraniak vedl protiútok, přihrávkou oslovil Gervinha, záložník rychle přihrál Túlio De Melovi - ten z levé strany nacentroval zpět na Obraniaka a ten nádherným volejem tentokrát doopravdy nedal Pelému šanci - 0:2.

Lille útočilo i nadále. Pelé ale Cabayeho přímý kop vyrazil, z další standardky mířil jenom těsně mimo Rami. V posledních minutách si poradil i s pokusem Fraua a na výsledku se tak již nic nezměnilo. Lille v Toulouse zvítězilo 2:0.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Girondins Bordeaux 1:1

05.05.2010 19:00

Góly: 28. Emerse Faé - 34. Wendel

Obhájce trofeje z Bordeaux musí na Ligu mistrů zapomenout. Definitivně. Remíza 1:1 s Nice znamená, že Girondins dvě kola před koncem ztrácejí na třetí Auxerre již šest bodů. A Bůh ví, jak to nakonec bude s Evropskou ligou... Přitom OGC vedlo, první branku vstřelil Faé. Za hosty vyrovnával na konečných 1:1 Wendel.

Příšerná forma Bordeaux z posledních zápasů tak pokračuje. Pouze dvě výhry za posledních deset utkání, pouze dvě remízy. Jinak samá červená čísla. Také kvůli tomu nyní svěřenci Laurenta Blanca klesli o další pozici, tentokrát jsou již na šesté příčce. Čtvrtý Lyon je vzdálen čtyři body, pátý Montpellier dva. Zato OGC ke konci soutěže zažívá spokojenější časy. Neprohrálo již čtyři zápasy za sebou a ještě by mohlo zaútočit na jedenácté místo.

Hosté byli v úvodu utkání lepší. Na to je fanoušek Bordeaux v poslední době zvlášť zvyklý - ačkoliv je jeho mužstvo lepší, má více ze hry, častěji pálí na branku, nakonec body nebere. V samém začátku se v solidní pozici objevil Marouane Chamakh, jeho velice dobře mířená hlavička ale narazila na připraveného gólmana Ospinu. Jeho skvělý zákrok znamenal rohový kop.

Marocký útočník, jenž od příští sezony bude hájit barvy Arsenalu, se poté ze střelce proměnil v nahrávače. Jako svůj cíl našel Jaroslava Plašila. Český záložník se odhodlal k pohotové střele, tvrdá rána nadělala gólmanu Ospinovi plno práce i nyní. I nyní si ale poradil a neinkasoval. Paradoxně to ale - opět - byl soupeř, který, ač dlouho v útoku mlčel, nakonec svou první šanci proměnil bezpečně. Faé se ocitl v dobré pozici, pravačkou vypálil a radoval se. Ulrich Ramé byl překonán - 1:0.

Hosté se ale dočkali záhy vyrovnání. Pouze sedm minut se domácí příznivci mohli oddávat nerušeným zpěvům a ódám na svůj tým. Potom totiž vrátil nerozhodný stav Wendel, jenž z dvaceti metrů napřáhl a - jeho přímý kop zamířil přímo do branky - 1:1.

Krátce po startu druhé půle se do zakončení prodral nejlepší střelec Nice, Loic Rémy. Avšak příliš přesně nemířil, po průniku ze strany napálil pouze boční síťku. Od této chvíle to ale opět byli tmavě modří, kteří neúprosně dobývali branku soupeře. Neúprosně - a bezútěšně. Branka totiž nakonec nepřišla.

Chamakh se v jednom ze svých posledních utkání velice snažil, obehrál hned dva útočníky, jeho střela ale následně skončila na třetím muži v cestě. Stoperu Paisleym. Jako další zkoušel své štěstí obránce Grégory Seertić. Ale dopadl podobně jako jeho předchůdce Chamakh. Jeho ránu tentokrát zblokoval mimo branku Julien Sablé. A když Wendel nepřidal v nastaveném čase po dalším přímém kopu svou druhou dnešní branku, bylo jasné, že Bordeaux znovu ztratilo. Smolně.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Valenciennes FC 2:2

05.05.2010 19:00

Góly: 30. Mevlüt Erdinç, 90. Mateja Kežman - 59. Gaëtan Bong, 90+3. Fahid Ben Khalfallah

Divoký závěr v Parku princů nakonec rozhodl o remíze 2:2 mezi PSG, čerstvým vítězem Coupe de France, jenž chtěl doma oslavit zisk cenné trofeje hezkým fotbalem, a Valenciennes, které se proti v euforii hrajícímu soupeři statečně drželo. Už už se zdálo, že Kežmanova trefa z nastavení bude znamenat domácí výhru, hostující Ben Khalfallah ovšem stačil ještě srovnat.

Oba celky se nacházejí v klidném středu tabulky. Zatímco Pařížané vlastně mají po výhře v Národním poháru tak trochu splněno a nikdo se na ně určitě nebude zlobit za třeba poslední pokažené výsledky sezóny, VA by rádo skončilo na co nejlepším místě. Díky tomu, že v 93. minutě skóroval Ben Khalfallah, udrželo soupeře v tabulce na uzdě stále na rozdíl tří bodů.

Domácí zkrátka chtěli potěšit své příznivce alespoň hezkou hrou a užít si sobotní slavné vítězství ze Stade de France na vlastním stánku. Už jim v podstatě nemusí tolik ležet v žaludku případný neúspěch. A tak pěknou přihrávku nejprve vykouzlil Clément, kterou uvolnil Giulyho, jehož ránu srazil záložník Gomis pro svého gólmana Penneteaua.

Po hodině hry již gólově vyšla spolupráce Makeleleho a tureckého forvarda Erdinga, který levačkou překonal valencienneského strážce branky. Do poločasu ještě pálil z voleje nebezpečně po centru Erdinga jeho kolega z útoku Hoarau, ale do sítě nezamířila, první šanci hostí si vytvořil těsně před přestávkou Biševac, jenže jeho pokus byl zablokován.

Do druhého dějství vstoupilo VA aktivněji. Edel si stačil ještě s Danicem poradit, na dorážku Bonga po centru Ducourtiouxe už ovšem neměl. Edel poté musel polapit hlavičku Gomise, na druhé straně prověřil připravenost Penneteaua útočník Kežman. Tomu se nakonec podařilo skórovat chvilku po 90. minutě.

Jen těžko někdo mohl pochybovat, když Kežman po centru Jalleta zacílil hlavou přesně do sítě, že by tři body nezůstaly v hlavním městě. Ale Valenciennes nic nezabalilo. Pujolův centr našel na vzdálenější tyči Ben Khalfallaha, jenž velmi rychle zmrazil slavící domácí fandy konečnou vyrovnávací trefou.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Le Mans FC 3:2

05.05.2010 19:00

Góly: 18. Julien Féret, 32. Julien Féret, 62. Chris Malonga - 25. Modibo Maïga, 27. Mathieu Dossevi

Pět let se fotbalisté Le Mans drželi v nejvyšší francouzské soutěži. Příští sezónu však budou působit po prohře 2:3 v Nancy definitivně jen ve druhé lize. Hosté museli v Nancy zvítězit, aby si udrželi dvě kola před koncem alespoň teoretickou naději. Opona navíc vlastně spadla úplně na zem i po výsledku St. Étienne v Boulogne, které vyhrálo 1:0.

Výhra. Nic jiného svěřence kouče Arnauda Cormiera nezachraňovalo. Proti trápícímu se soupeři, kterého v posledních kolech trápila mizivá koncovka, se to nezdál být nesplnitelný úkol. Do sestavy se mu ovšem vrátil zraněný Hadži, a ačkoli marocký útočník neskóroval, zdá se, že domácím jeho přítomnost na hřišti prostě hodně pomáhá.

Le Mans nemusí být v konečném účtování tak zklamané. I kdyby totiž v Nancy slavilo tři body, měly by zajisté velmi zvláštní pachuť. V souběžně hraném zápase nesmělo St. Étienne uspět v Boulogne, jinak by se šance na záchranu tak jako tak rozplynula na prach. Právě tento milník ovšem nastal a Les Verts bez jakýchkoli ohledů poslalo do Ligue 2 společně s již jistým sestupujícím Grenoblem najednou Le Mans i Boulogne.

Poprvé ohrozil domácí branku svou střelou letící jen vedle branky Dossevi, v 18. minutě se ovšem prosadilo gólově Nancy, když si Féret počínal jako zkušený mazák a prostřelil gólmana Ovonoa. Féret byl prostě nezastavitelný, o pár chvil později jeho bomba po centru Brisona jen o píď v síti neskončila.

Le Mans vyrovnalo překvapivě hodně rychle, špetku štěstí měl Maïga, a za dvě minuty se dokonce hosté ujali vedení. S Baalouvou střelou si stačil ne moc jistý brankář Grgorini ještě poradit, na dorážku Dosseviho už ovšem neměl. Ve 32. minutě nakonec ASNL napravilo zpackané vedení, Féret skóroval podruhé v utkání z voleje.

Druhá půle tak byla za stavu 2:2 pořád hodně otevřená, tři body ale nutně potřeboval MUC72. Jenže ten se během prvního dějství zřejmě vystřílel. Le Tallec sice deset minut před koncem orazítkoval břevno, jenže to už mužstvo prohrávalo 2:3. V 62. minutě nakonec zařídil vítěznou trefu hlavou Malonga, který vlastně poslal soupeře do druhé ligy.

Více informací k zápasu

FC Lorient - AS Monaco 2:2

05.05.2010 19:00

Góly: 42. Morgan Amalfitano, 80. Kévin Gameiro - 41. Lukman Haruna, 72. Moussa Maâzou

Pohárovým nadějím Lorientu definitivně odzvonilo. Dnešní bod proti Monaku znamená, že dvě kola před koncem již oranžoví na Evropskou ligu zaútočit nemohou. Za domácí se trefil Amalfitano s Gameirem, za hosty kontroval Haruna s Maazouem.

Lorient sice poslední tři zápasy neprohrál, nyní se ale jedná již o jeho druhou remízu v řadě. Své momentální sedmé místo tak nevylepšil, na pátý Montpellier již ztrácí nedostižných osm bodů. Také pro Monako se jedná o druhou remízu za sebou, z posledních deseti utkání vyhrál knížecí klub pouze dvakrát. A také proto letos boj o poháry nebyl pro ASM příliš dramatický. Tým je nadále na deváté pozici.

První šanci si vypracovali domácí. Konkrétně zakončoval Sebastien Dubarbier. Morgan Amalfitano vyslal na svého kolegu ze zálohy šikovný centr, Dubarbier hlavičkoval do vzdálenějšího rohu. Vše ale vyřešil obránce Adriano Pereira, jenž stihl včas zasáhnout. Vedení se ale jako první ujalo Monako. Ve 41. minutě se z veliké vzdálenosti napřáhl Lukman Haruna, míč zapadl přesně do dolního rohu branky - 0:1.

Vedení Monaka ale trvalo pouhou minutu. Již z následné protiakce se totiž prosadil také Lorient. Oranžovou radost rozproudil Amalfitano. Ten těžil z práce Mansouriho s Gameirem, jeho střílený centr pak brankáře Ruffiera poněkud zaskočil. A musel ho zaskočit ještě více, když se za ním rozvlnila síť - 1:1.

Ani jeden z celků ve vysokém tempu nepolevil. Ve druhé půli pálil nebezpečně Juan Pablo Pino. Nicméně Fabien Audard v brance Lorientu byl tentokrát pozornější než jeho kolega na druhé straně hřiště v první půli. Dubarbier zase po zvláštně zahraném kopu promrhal velice dobrou příležitost, pálil z vápna pouze mimo.

Nakonec to bylo opět Monako, které se dočkalo vedoucího gólu jako první. Muratori se pěkně prosmýkl po levé straně a nádherným centrem mezi dvěma obránci našel dobře postaveného Maazoua, jenž vsítil další branku za Monako. Byla to jeho pátá ligová trefa - 1:2.

Knížecí tým ale svou výhodu vedení příliš dlouho opět neudržel. Amalfitano nacentroval zprava a Gameiro, čekající na vzdálenější tyči, dal míči důležitou teč na cestě do branky. Znamenalo to jeho šestnáctý gól v sezoně, osamostatnění mezi nejlepší střelci Francie a nakonec také remízu 2:2.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AJ Auxerre 2:1

05.05.2010 19:00

Góly: 45. Lisandro López (pen.), 85. Miralem Pjanić - 15. Ireneusz Jeleń

Auxerre se dlouho vyhýbalo spekulacím o zisku titulu. Nyní na konečné prvenství v Ligue 1 může zapomenout docela. Přestože Ireneusz Jeleń dal AJA v 15. minutě vedení, Lyon dokázal nepříznivý vývoj zvrátit díky trefám Lisandra a Pjaniće. Auxerre se tak může nakonec strachovat i o Ligu mistrů.

Hostům dnes skončila dlouhá dvanáctizápasová ligová série bez porážky. A hned to znamenalo sešup o jednu příčku níž. Z druhého místa odsunulo výběr Jana Fernandeze ambicioznější Lille, jenž porazilo o dvě branky Toulouse. Ačkoliv mají oba celky stejný počet bodů, skóre hovoří jasně ve prospěch OSC. Auxerre by tak v posledních dvou kolech mohlo přijít i o Ligu mistrů, na kterou v koutku mysli musel každý v týmu myslet. Lyon se po dnešní výhře, mimochodem druhé v řadě, dotáhl na čtvrté místo a ztrácí pouze dva body. Zaútočit by mohl ještě i Montpellier, jenž ztrácí z páté pozice body čtyři.

Ihned po rozehrávce chtěli dát hosté svým soupeřům najevo, že boj o poháry pro ně může být ještě pořádně těžký. Již v první minutě se do solidního zakončení dostal Dariusz Dudka. Jeho half-volej ale bez větších problémů vyrazil gólman Lloris na rohový kop. Z toho již žádné nebezpečí nepřišlo. Ve čtvrté minutě to bylo opět Auxerre, které svými útočnými nájezdy strašilo defenzivu protivníka. Jeleń se po šikovné přihrávce řítil sám na brankáře Llorise, polský kanonýr parádně francouzskou jedničku přehodil. S útrpným výrazem pak ale mohl pouze sledovat, jak se míč odráží od tyčky a nakonec ho z pokutového území definitivně odkopává obránce Boumsong.

První branka přišla po čtvrt hodině hry - a vstřelil ji tým, který si to zasloužil více, tedy Auxerre. Jeleń snad vytušil špatnou "zadovku" Reveillereho, míč ještě před brankářem doběhl - Llorise zkušeně obkroužil a pálil již do prázdné branky. Tentokrát brankovou konstrukci nenatrefil a jeho tým mohl živit titulové naděje - 0:1.

Lyon mohl vyrovnat pouze o pět minut později. První vážnější šance domácích, a hned se za Olivierem Sorinem rozřinčelo břevno. To Cris hlavičkoval po přímém kopu Pjaniće pouze o pár centimetříků vedle. A nastřelování brankových konstrukcí dnes bylo opravdu velikou zábavou - ačkoli tempo hry postupně upadalo a bojovalo se spíše ve středu pole. Další ukázka smolné střely přišla pár minut před koncem první půle. Po dobré práci Cissokha s Lisandrem se do zakončení procpal Makoun, trefil ale jen tyč.

Vyrovnávací branka ale nakonec přišla ještě v prvním dějství. Pár vteřin před tím, že se sudí chystal ohlásit píšťalkou poločasovou pauzu, se v pokutovém území Auxerre skácel Aly Cissokho. Viníkem byl Benoit Pedretti, nutno dodat, že se jednalo o pokutový kop sporný. Ať už ale penalta měla být, či ne, Lisandro si s tím příliš hlavu nedělal. Zakončil zkušeně a v poslední minutě vyrovnal na 1:1.

Gól do kabin hostům notně ublížil, nyní to byl Lyon, který se rychle tlačil do zakončení a bylo ho plné hřiště. Pjanić se ve 47. minutě postavil k přímému kopu jenom těsně za hranicí velkého vápna - míč již překonal zeď, už překonal i brankáře. Nakonec ale přeci nemohlo být takové překvapení, když se míč zastavil na tyči. Další šance přišla o minutku později, opět se již hráči téměř radovali z vedení - tentokrát jim ale radost zkazil rozhodčí. Bafe Gomis sice po přiťuknutí Toulalana poslal míč do sítě, nicméně byl v ofsajdovém postavení.

Krátce po hodině hry pěkným ťukesem dostali diváky do varu Pjanić s Gomisem. Krátké nahrávky vytvořily mohutnému útočníkovi dostatek místa k zacílení, tentokrát si ale gólman Sorin připsal solidní zákrok. Na druhé straně si konečně šanci vytvořilo také Auxerre, to byla 68. minuta. Jeleń opět prokázal svůj um, když parádní přihrávkou poslal Oliecha do samostatného úniku. Pokus keňského útočníka ale nebyl dostatečně razantní, brankář Lloris si s ním tak nakonec dokázal poradit.

Rána Pedrettiho z dálky sice nepostrádala razanci, ale chyběla větší přesnost. Lyon mezitím znovu trefil tyčku. Tentokrát to byl švédský dříč Kim Källström, který svým volejem levačkou pořádně vystrašil již řádně rozdivočené fanoušky soupeře. Tak tedy další z tyčí. Nakonec ale Lyon vítězství získal. Pět minut před koncem se prosadil Pjanić. Byl to Källström, který branku zařídil. Záložník svým nebezpečným centrem možná až příliš vystrašil Sorina, ten vyrazil míč pouze před sebe. Zde čekala na Pjaniće již jednoduchá věc - doklepnout míč do sítě. Domácí zvítězili 2:1 a stále tak mají dobrou výchozí pozici v boji o Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

US Boulogne - AS Saint-Étienne 0:1

05.05.2010 19:00

Góly: 88. Emmanuel Rivière

Rozhodnuto. Těsná výhra St. Étienne na půdě Boulogne zařídila Les Verts záchranu a definitivně do druhé ligy potopila poraženého i osmnácté Le Mans. Ačkoli by se i tak udržení USBCO rovnalo zázraku, po této prohře už prostě dál bojovat o holé přežití nemusí. Hosté naopak v posledních dvou kolech mohou hrát bez tlaku a v pohodě.

Svěřenci kouče Laurenta Guyota museli bezpodmínečně vyhrát všechny poslední tři zápasy a doufat v naprostý kolaps ASSE. Jenže v klíčovém utkání sezóny se velice těžko prosazovali a vlastně tak ukončili své tažení za těžko splnitelným cílem už na prvním stupínku. V závěru navíc přišel trest v podobě inkasování od Emmanuela Riviereho, jenž vsítil možná nejdůležitější branku sezóny i své kariéry.

Nejenže tenhle výsledek potopil Boulogne, zároveň smazal možnosti dalšího sestupujícího Le Mans, které nutně potřebovalo, aby St. Étienne v tomto duelu naplno nebodovalo. Nakonec by ale případný úspěch domácích Le Mans vlastně ani nepomohl, protože MUC72 souběžně padlo na půdě Nancy 2:3.

V prvním poločase se oba týmy otrkávaly. Bylo vidět, že Les Verts jenom nechtějí prohrát a soustředili se hlavně na pozornou defenzívu. Z brejků si nakonec paradoxně vytvořili ještě více příležitostí než Boulogne, které vůbec nenavázalo na parádní výkon z posledního kola. V něm otočilo nepříznivý stav 0:3 s Nice v posledních deseti minutách a bralo bod.

Připravenost domácího gólmana Bédénika nejprve prověřil svou střelou Payet, ale neuspěl. Poté Payet vyslal do šance spoluhráče Riviereho, i tady byl však Bédénik úspěšný. Na druhé straně pálil nebezpečně z přímého kopu Agouazi, nicméně Janot byl mezi třemi tyčemi rovněž neomylný.

Marné bylo dobývání hostující branky ze strany Boulogne. Ve druhém poločase zahrozil za domácí mužstvo Kapo z voleje, jeho střela ovšem jenom přeletěla břevno a to byla zároveň v podstatě jediná vážnější šance, která mohla skončit gólem. Jak Boulogne čím dál více otevíralo zadní vrátka, prokousával se soupeř do volných míst.

A jedno takové využil v 86. minutě. Matuidi hezky uvolnil Sakoa a ten našel skórujícího Riviereho. Dát dva góly ve zbytku zápasu byl pro nováčka ligy přímo nadlidský úkol. Trošku vzrušení stihl ještě dodat Ducatel, jehož však v pohodě vychytal Janot. Boulogne se zkrátka loučil s domácími fandy porážkou a s faktem, že si příští ročník najdou cestičku jen na Ligue 2.

Více informací k zápasu

RC Lens - Grenoble Foot 38 1:1

05.05.2010 19:00

Góly: 68. Toifilou Maoulida - 45. Laurent Courtois

Grenoble měl opravdu blízko ke druhé venkovní výhře v této sezoně. Po brance Courtoise vedl, v 54. minutě ale stejný hráč neproměnil penaltu, a Lens se tak nakonec dočkalo vyrovnání. Dvacet minut před koncem vyrovnával Maoulida.

Ani jednomu z týmů již v tomto zápase o nic nešlo. Přestože má Grenoble sestup do nižší soutěže již několik týdnů zpečetěný, v posledních týdnech se začíná alespoň výsledkově zvedat. Fanoušci tak před nadcházející druholigovou sezonou nemusí odcházet se studem - jejich tým z posledních čtyř utkání prohrál pouze jednou. Lens neprohrálo již čtyři zápasy v řadě a také díky tomu se posunulo v tabulce o jednu příčku výš - na místo třinácté.

GF38 se za nepovedené výkony v průběhu sezony snaží omluvit fanouškům alespoň nyní, když je jejich sestup zpečetěn. Již v sedmé minutě měl velice dobrou příležitost Josip Tadić. Ten si naběhl na dlouhý balon od jednoho z obránců a ocitl se tváří v tváří pouze brankáři Kasraouimu. Gólman domácích si ale poradil výborně, stačil vyběhnout a zmenšit tak soupeři střelecký úhel. Tadić míč do sítě nepropasíroval.

Domácí si svou slavnou chvilku nechali na 24. minutu. Sebastien Roudet zahrál nebezpečný rohový kop, ve vápně se nejlépe postavil a zorientoval Romain Sartre. Jeho um v pokutovém území ale zhatilo následné zakončení - míč se odrazil pouze od břevna. Le Sang et Or zažili další smolný okamžik ve 44. minutě. Marco Ramos ze solidní pozice pálil - ale branku Jodyho Vivianiho o pár centimetrů netrefil.

A byly to pouze okamžiky, když se Grenoble ujal vedení. Nenad Kovačević ztratil ve středu pole míč, k němuž se prodral Courtois. Tomu v postupu vpřed ke konci poločasu nikdo příliš nebránil. Mrštný útočník se dostal na dostřel branky - a z 25 metrů vystřelil. Jeden z hráčů ještě míč tečoval - Kasraoui tak neměl příliš šancí - 0:1.

Gólman Lens se ale vytáhl ve druhé půli, v 52. minutě. Aleaddine Yahia v pokutovém území stáhl útočícího Tadiće, k nařízenému pokutovému kopu se postavil autor první branky - Courtois. Nicméně ten penaltu kopl opravdu špatně, Kasraoui navíc vystihl směr. Skóre se tak podruhé neměnilo.

A o čtvrt hodinky později si hosté mohli své zaváhání vyčítat daleko více. Toifilou Maoulida naskočil na Demontův rohový kop nejvýše, hlavičkou se pak prosadil podesáté v této sezoně. Pro domácí to znamenalo vyrovnání na 1:1. Racing se ještě snažil svého soupeře zatlačit, k žádnému většímu tlaku se ale nedostal. Jedinou vážnější pozdější šancí tak zůstávala dalekonosná rána Marca Ramose, která ale z 25 metrů minula cíl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille36229565:3375
2.Lille OSC36207968:3667
3.AJ Auxerre361910740:2867
4.Olympique Lyon351811657:3665
5.Montpellier HSC36189945:3863
6.Girondins Bordeaux361871153:3661
7.FC Lorient3615101151:3955
8.Stade Rennes3614101250:3852
9.AS Monaco351491237:4151
10.Valenciennes FC361481447:4750
11.Paris Saint-Germain3612111349:4247
12.AS Nancy-Lorraine361381544:5047
13.RC Lens3611111436:4144
14.Toulouse FC3611101535:3643
15.OGC Nice361191638:5442
16.FC Sochaux361181727:4841
17.AS Saint-Étienne361091726:4339
18.Le Mans UC 7236782135:5729
19.US Boulogne366102030:6028
20.Grenoble Foot 3836482429:5920

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (188)

Přidat komentář
domingo

Jsem neskutečně zklamanej

Reagovat
smazaný uživatel

bude líp, já dneska oplakávam sestup

Reagovat
domingo

Ty máš ještě Newcastle v PL, já pro změnu Slavii...

Reagovat
smazaný uživatel

OM už vede....tam budu dnes majstrovske oslavy

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre je neskutočne sympatický tím, ale bojím sa, že skončia až štvrtý

Reagovat
smazaný uživatel

snád skončia druhý ..... prial by som im to ....

PS: Marseille to dnes zvladne ... a konecne vyhraju titul

Reagovat
domingo

Vypadá to tak, no. I když má lehčí los než Lyon a Lille, bojím se, že ten jeden bod z posledních dvou zápasů se na nich podepíše, navíc Benoit je poslední dobou hrozně nervózní, hodně fauluje, dneska nás zařízl rozhodčí...

Ale tak na optimistickou strunu - doma maňásci z Lens a venku odepsaný Sochaux, to by mělo být 6 bodů a pak děj se vůle boží, snad Lyon ve VA ztratí.

Lille už udělá všechny body, Marseille má doma a těm už o nic nepůjde a Lorient sice venku, ale zrovna Gourcuffova squadra je vyloženě fotbalový mužstvo, fotbal s nima nebolí, to Lille bude extrémně sedět.

A je pravda, že Fernandez je vynikající psycholog a dá si sakra pozor, aby ty hráče ještě nakopnul. Už pár měsíců mluví o boji o 4. místo, případě o EL... a je fakt, že jakýkoliv poháry by byly pro Auxerre úspěch, a poháry už snad neutečou...

Reagovat
domingo

A ještě: nenapadlo by mě, že to kdy řeknu, ale Niculae strašně chyběl. Letos se fakt stal skoro nenahraditelnou součástí týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Že nám o nic nepůjde??? a proto jako ten zápas vypustíme??? to si pěkně vedle!!!...

mistři jsme, ale to neznamená, že teď budem rozdávat body na potkání... i když je pravda, že u vás to bude hodně složité něco uhrát. Ale to už nevadí, když tam prohrajem, bude to jen menší redukce náskoku v tabulce, ale chceme tam uhrát dobrý výsledek, protože si to naši FANOUŠCI, kteří nás celou historii podporovali a i po tom roce 92 nám dost pomohli...

ALLEZZ I'OM!!!!! Lyonu samozřejmě děkujem, ten teď Auxerre pořádně situci zavařil, protože je dostal o skŕe na 3. flek a z toho ho může sesadit právě Lyon - ten má dohrávku s Monakem...

Reagovat
Godwinson

já se bojím, že skončí osmí

Reagovat
domingo

A jinak dneska se ukázalo, kdo jedinej v Nancy za něco stojí snad ho někdo z té špíny vytáhne, chudáka...

Reagovat
honziss

Výborně kluci Lillský, teď to druhé místo udržet. Jinak docela zajímavé, Lille má stejně bodů jako Auxerre a přitom o 28 gólů víc.

Reagovat
domingo

Hodně bych se divil, kdyby to neudrželi

Tak v posledním kole budu posilovat svoji náklonnost k Lorientu.

Reagovat
domingo

Aha, já zapomněl na Lyon... tak hodně bych se divil, kdyby neudrželi LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Copak, už nevěříš v titul?

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille stačí z těch 3 zápasů jednou vyhrát a už teď s Rennes vede..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale znáš to, naděje umírá poslední.

Reagovat
smazaný uživatel

v tomto pripade uz umrela

Reagovat
smazaný uživatel

Ha, Briand tě vyslyšel.. mimochodem je Briand hlavní cíl Deschampse pro příští sezonu..

Reagovat
domingo

To je prd, hlavně je to můj nejoblíbenější útočník..

Reagovat
smazaný uživatel

To je jako ta zpráva večera, jo?

Reagovat
domingo

Jaká zpráva večera? :)

Reagovat
smazaný uživatel

No já myslel, že chceš trumfnout tu mojí zprávu, že ho chce Deschamps, tím, že nám o něm povíš, jak je to tvůj nejoblíbenější útočník

Reagovat
domingo

Tak samozřejmě, co je proti mně jakýsi Deschamps :))

Jsem si nedávno tvořil sestavu oblíbenců, docela dobrý...

Lloris - Hengbart, Puygrenier, Planus, Taiwo - Toulalan, Balmont - Fretka - Hazard, Briand, Aït-Fana.

Lavička: Audard, Rami, Coulibaly, Pedretti, Amalfitano, Gameiro, Jeleń.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm.. Tak já taky zkusím.

-----------------Ospina----------------------

Apam----Planus----Sakho---Tremoulinas

----------Toulalan--------Moussa----------

Hazard----------Gourcuff---------Wendel

-------------------Gignac--------------------

Lavička: Ruffier, Rami, Biševac, Taiwo, Alou, Lucho, Gervinho, Bangoura, Park, Rémy, Marveaux

Reagovat
domingo

Tak ta tvoje je asi kvalitnější, já to bral čistě podle sympatií kazí ti to akorát ten Onyekachi.

Reagovat
smazaný uživatel

Onyekwuchiho myslíš? Ten je dobrej, lepšího pravého beka, abych pohledal..

Reagovat
domingo

C!é!d!r!i!c! H!e!n!g!b!a!r!t!

Děláte mi to schválně?

Reagovat
smazaný uživatel

Cedric who? To už více oslavuji Onyekwuchiho..

Reagovat
domingo

Vopilče.

Reagovat
smazaný uživatel

Nenadávej mi do vopilců. Dneska se držím, měl jsem jen pár malejch, zítra jdu do práce.. Takže jsem maximálně střízliv

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Fanni, Rami, Coulibaly, Heinze - Bodmer - Hazard, Gourcuff, Aït-Fana - Gervinho, Erdinc

Ospina, Jallet, Kaboré, Bodmer, S. Marveaux, Pjanić, Gameiro

trenér Didi Deschamps, asistent Puel ( )

Reagovat
smazaný uživatel

Na Fanniho jsem zapomněl ten by se s Apamem o to místo rval jak zběsilej..

Reagovat
smazaný uživatel

Já se tam vedle sympatií snažil zohlednit i formu, jinak by Onyekachi měl taky šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Co máte furt s tím Onykachim? Onyekwuchi to je..

Reagovat
smazaný uživatel

Onyekwuchi who? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Onyekwuchi Apam !!

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Copak, překvapený?

Reagovat
domingo

Ále nic, jenom koukám na tu tvoji zálohu

Lloris - Corchia, Mbia, Toulalan, Taiwo - Hazard, Gourcuff, Fretka, Aït-Fana - Gervinho, Jeleń

Reagovat
smazaný uživatel

Tady bych těm obráncům fakt nezáviděl. Jinak zapomněl jsem na Sissoka, toho místo A. Diarry.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť tam Alou-a vůbec nemáš..

Reagovat
smazaný uživatel

No jo. Tak místo Kaborého.

Reagovat
domingo

Já nezávidím ani těm obráncům v té tvé sestavě, ale zas je vidět, že jsi fanda Lyonu, ty pueloviny už ti lezou na mozek

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u mě rozhodly sympatie. Výsledek není důležitý, Puelovo heslo.

Reagovat
domingo

Tak v tom případě nevím, proč se držíš trapně zkostnatělého systému se čtyřmi obránci, když máš na lávce tolik zajímavých útočníků!

Jinak Bodmer má bráchu? :)

Reagovat
smazaný uživatel

http://en.wikipedia.org/wiki/Karl_Bodmer

Už nežije.

Jinak na 4 obráncích nevidím nic špatného, když se krajní beci aktivně zapojují do ofenzívy, může to být v reálu stejně pěkný fotbal, jako se třemi.

Reagovat
domingo

A moje sestava se právě vyznačuje tím, že tam žádní obránci nejsou!

Reagovat
Godwinson

no, nic moc hele :))

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bordeaux v závěru ligy neskutečně odpadlo, je tu i vcelku reálná varianta, že budou příští sezonu bez pohárů, což by byla pro L1 veliká škoda..

My zatím jedeme na vytyčené třetí místo, budu doufat, že Lille ztratí s Lorientem a Marseille s nimi u nich uhraje plichtu. Je vcelku průser, že mají lepší skóre i vzájemné zápasy, takže bodová shoda by nic neřešila.

Jinak domingo, koukni, kdo dal za Montpellier důležitý gól, který je udržel ve hře o poháry.

Reagovat
domingo

Vyjádříš se k penaltě?

Za druhou půli jste si to určitě zasloužili, ale ta pachuť tam prostě zůstává. Jinak vy jedete na druhý, stačí všechno vyhrát a nikdo vás nepředběhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas jsem neviděl, takže nemůžu soudit, ale jestli byla opravdu z kategorie spornějších, tak tvé zklamání samozřejmě chápu.

Jinak s druhým místem bych byl velmi, ale velmi opatrný, s tím, co jsme letos už dokázali projet, nevěřím Puelovi ani nos mezi očima.

Ale otázka i bude, jak se vyrovnáte se závěrem ligy vy, může se stát, že ztratíte s nevyzpytatelným Lens, které hraje velmi nepříjemný fotbal, a rázem to bude jen mezi námi a Lille. A u nich trochu počítám se ztrátou v Lorientu, bohužel jasná prohra Toulouse mě trochu nepříjemně překvapila.

Reagovat
domingo

No Benoit se obtočil kolem Cissokha, vypíchl mu čistě balón a přitom se o něj opřel, takže spadli oba. Koukni na to sám, no. Podle mě nebyla a podle komentátorů taky ne, dělali tam hroznej randál a pořád řvali "balon, balon"

Dlužno dodat, že jste měli asi čtyři tyče. Já jsem si z preview udělal takové vlastní livescore, tak tam kdyžtak koukni, jestli chceš vědět, jak to vypadalo

V Lorientu se ztrátou nepočítám, Lorient je vyloženě fotbalový mužstvo a takový Lille sedí. Kdyby hráli třeba s Nancy nebo Lens, tak ta ztráta bude reálnější... my doma snad neztratíme a vyhrát v Sochaux by se v současnosti povedlo snad každýmu. Jenže prostě za současných okolností to vychází na čtvrtý místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak průběh zápasu jsi zpracoval fakt poctivě, vyšlo mi z něj, že jsme byli o něco lepší, ale holt ten stín sporný penalty nám nikdo neodpáře. Něco podobnýho bylo k vidění loni proti Nice, ale tam to bylo navíc už po skončení základní hrací doby.

Gameiro se dneska osamostatnil v čele tabulky střelců, takže budu doufat, že proti Lille si svůj primát posichruje. Vcelku úsměvné, že takovej Marvan nebo Lisandro se dostali do užší nominace o nejlepšího hráče L1, ale Gameiro či takový S. Marveaux tam naopak chybí. A to i proto, že výborné výkony předvádí v klubech, které mezi špičku nepatří.

Reagovat
domingo

A Marveaux má jako bonus nejlepší známky na Equipu, společně s Balmontem.

Ve druhé půli už jste byli lepší, odešla nám záloha. Obránci vybojovali míč a neměli jak založit útok, protože Birsa je strašidelně z formy, Oliech je Oliech, Dudka byl naprosto k ničemu a Benoit je poslední dobou nervózní... Contoutovi nevyšlo dneska vůbec nic... takže se ty míče kopaly buď dopředu na Irka, kterej tam sám nic moc nemohl vymyslet, nebo odevzdávaly zpátky do druhé vlny borcům v bílých dresech.

Puel to zvládl špičkově, překvapil mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille dnes asi oslaví titul..

Reagovat
smazaný uživatel

lyoon...diki moc...OMACI dnes psolu so mnou slavia titul.. http://marseille-portal.webnode.cz/

Reagovat
smazaný uživatel

PSG odedneška sem vas přestal milovat,uctivat a vždy když uslyšim,uvidim vaš nazev nebo si jen vzpomenu,že v ligue1 jste byly pro mne tym číslo1 přejede mně mraz po zadech pa pa pařižani mor na vás

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Projevuješ se jako správný fanoušek PSG

Reagovat
Godwinson

jooooooooo

Reagovat
Godwinson

stejně jsem věděl, že to tragédi z Bordeaux zprasej, ale já blbec si nevsadim

Reagovat
domingo

Ty koukám nesnášíš skoro kompletní špičku ligy :P

Reagovat
Godwinson

proč bych je nesnášel, momentálně moje emoce k nim spadaj skoro do kategorie zamilovanosti :))

Reagovat
domingo

tragédi z Bordeaux, špíny z Lyonu...

Reagovat
Godwinson

špíny z Lyonu jsi napsal ty, já ti za to dal palec, takže zase brzdi ..

Reagovat
smazaný uživatel

A přitom jim Claude v půlce sezony daroval 3 body..

Reagovat
domingo

Tento fakt nemá žádnou relevanci, Claude už daroval body úplně každýmu...

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Marseille si v příští sezoně zahraje znovu Ligu mistrů, v náročném programu by měl týmu pomoci 24letý útočník Salomon Kalou, jenž nemá jisté místo v Chelsea.

ze by mali az tolko penazi ... ? v Chelsea ma okolo 60 tisic libier/tyzdenne .... to by mohlo byt pre Marseillle dost ....

Reagovat
smazaný uživatel

Takový Lucho má dle mě víc...

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna ma z OM najviac Mamadou Niang ... uzasny utocnik .... a este lepsi kapitan

Reagovat
smazaný uživatel

Lucho je kvalitnější fotbalista, navíc přišel jako hvězda z jiné ligy.. Dle mě bude mít z Marseille nejvíc a nedivil bych se kdyby to bylo k těm 80-ti tisícům.

Reagovat
domingo

Heinze dtto...

Není tajemstvím, že Phocéens a PSG jsou nejprachatější v lize, jestli takovýho hráče někdo zaplatí, tak jeden z těchhle.

Reagovat
smazaný uživatel

Co pamatuju, tak jakožto nejbohatší klub jsme byli v posledních letech uváděni my, přestupové částky a platy(Benzema loni nejlépe placený hráč ligy), které jsme poslední dobou utráceli, hovoří za vše.

Ale ten Kalou a Briand by byli pro Marseille docela solidní posily, Koné ani Brandao lepší nejsou.

Reagovat
domingo

Tak myslím trochu dlouhodoběji, vy jste se na tu úroveň vyšvihli v posledních 10 letech, zatímco do PSG se sypaly prachy už od založení (tj. 70. léta) a Marseille je prostě tak nějak mělo vždycky však fanoušci Phocéens se ohrazujou proti tomu, že média označujou zápas s PSG za derby, protože staví sportovní úspěchy nad rozpočty, ergo jako k derby přistupujou k zápasu se Stéphanois...

K těm posilám - Brandaa nesnáším, takže bych byl neobjektivní :) určitě by se jim hodili oba. Tipuju, že si budou chtít líp posichrovat Evropu a nějak to ještě vylepší, jen aby to příštích pár let neodnesla liga další dominancí jednoho týmu... Marseille má totiž, na rozdíl od Bordeaux, dost prostředků a) udržet svoje hvězdy, b) nahradit případné odchody jinými hvězdami.

Reagovat
smazaný uživatel

Aulas knows. :)

Brandaa nemůžu ani vidět, co mu chybí do fotbalovosti nahrazuje zákeřností a místy až zvířecí silou. Místo něj si tam umím představit kohokoli, kdo umí alespoň trochu kopnout do balonu má v sobě alespoň náznak umu.

Jinak s tou dominancí bych si zas tak jistý nebyl, za prvé jim současné hvězdy časem buď odejdou za lepším nebo skončí s kariérou, za druhé Didi tam taky nebude věčně.

Reagovat
domingo

Mně stačilo, jak se předvedl proti nám, je to zákeřný prase. Přitom nevím, že by o něm šly takový reference před jeho příchodem... nebo jo? :/

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju, že Marseillští zkoukli pár jeho gólů za Šachtar, řekli si, že jim chybí v útoků nějaké pořádné hovado a přestup byl na světě. Snad v létě vypadne do PL, vždycky, když vidím, jak jde do půlky soubojů s loktem či jinou vystrčenou končetinou napřed, tak se mi zvedá kufr.

Reagovat
domingo

Málem nám zrakvil nejlepšího beka ligy.

On ho někdo v PL chce? já myslel, že je tam potřeba umět hrát fotbal... hodil by se třeba do Lorientu jako ochránce těch prcků v útoku, ale to zase naráží na fakt, že ho tam nechci :)

Reagovat
smazaný uživatel

Asi né, ale na rugbyovém plácku Wiganu by se dobře vyjímal místo Rodallegy, který je jednou nohou na odchodu. Do Lorientu ne, to už radši Pikijón.

Reagovat
domingo

Dej pokoj s Pikujónem, Lorientu budu v lize fandit, jestli z AJA odejde Jeleń, Pedretti a Hengbart, Fernandez půjde k repre a spadnou :)

Reagovat
smazaný uživatel

Máte tam kvalitní náhradníky jako Birsa.. :) Jinak počítám, že odejde jen Jeleń, jinak tam máte vcelku srdcaře, kteří už to u vás dokopou anebo naopak takové, které jinde těžko budou chtít.

Reagovat
domingo

U Birsy je aspoň šance, že půjde ještě nahoru...

Chyba ostatních, že nechcou třeba Adamu, což žádnej srdcař není a je to málem nejlepší stoper ligy... já si stěžovat nebudu

Za opravdový srdcaře tam beru dva, ale všichni v kádru mají k Auxerre hrozně kladnej vztah, ten klub je tím specifickej. Ta atmosféra z toho přímo dýchá. A může za to z 90% Fernandez...

Reagovat
smazaný uživatel

Bakary Kone je slaby ??? neviem preco mne sa vzdy tento hrac pozdaval ..... ale vsimam si ze nejako posledne zapasy sedi takmer vzdy na lavicke ....

Reagovat
smazaný uživatel

Slabej není, to jsem ani nenapsal.. Ale nepovažuji ho za úplnou špičku, rozhodně by Marseille mohla ulovit i větší rybu a to by pak byla teprve sranda..

Reagovat
domingo

Jsou lepší, heč.

Ale jo, dobrej je :)

Reagovat
Godwinson

nemá náhodou v Chelsea 80?

Reagovat
smazaný uživatel

vsade bolo uvadzane 60 ... tak neviem ..... 80 sa mi zda vela to ma Anelka ....

Reagovat
Godwinson

něco jsem četl o 80, ok ...

Reagovat
smazaný uživatel

moze to byt pravda ... nehadam sa ....

Reagovat
SunFells

Tak snad není blbý a uvědomuje si, že v Chelsea ho přepláceli

Reagovat
smazaný uživatel

Niaaaang

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Marseille k titulu.. zaslouží si to

Reagovat
smazaný uživatel

MISTŘÍÍÍ!!!!!! super super super,neni co dodat,hosi dekujem hosi dekujem

Reagovat
Godwinson

tak to vidíš marty :))

Pokud by Laurent Blanc kývl na nabídku vést francouzskou reprezentaci, pravděpodobně by Bordeaux v příští sezoně trénoval Erik Gerets. Ten v minulosti koučoval Marseille.

Reagovat
Godwinson

,

Reagovat
domingo

A tak proč ne.

Reagovat
domingo

Nebo Casanova :)

Reagovat
domingo

100. pro Les Phocéens, l'Ohéme, Olympique de Marseille atakdále... zasloužili si to...

Didier Deschamps, Lucho Gonzales, Gabriel Heinze, Taye Taiwo

A taky pro Ligu mistrů v Burgundsku.

Reagovat
Godwinson

koukám, pomalejší internet než jsem myslel ... ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

a co NIANG??ten nic?ten je hlavni strujce uspechu

Reagovat
domingo

Tak jo, tak ještě Niang

Spokojenost?

A za hlavního strůjce bych označil Lucha. Ten dokud se hledal, hledalo se Marseille, když se adaptoval a začal pořádně hrát, Marseille vystřelilo nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

jasny Lucho je hodne dulezitej,ale podle me by to bez Nianga proste neslo,nevim kdo by tam ty goly daval s takovou pravidelnosti jako on,ale muzu udelat kompromis a oznacit oba za nejdulezitejsi,na tom se myslim shodnem ne?

Reagovat
domingo

Přihoď Mandandu a jo.

Reagovat
smazaný uživatel

hej tak toho sem chtel akorat napsat,mluvis mi z duse kamo!

Reagovat
kubys

http://bandzone.cz/rumstajn

Ty mp3 bych nakonec nějak měl vykutit.

Reagovat
kubys

Respektive Maras si tam můžeš stáhnout, ale tuším, že maj ještě jednu fošnu.

Reagovat
domingo

Ď.

Reagovat
smazaný uživatel

Niang? To bych neřekl.. Lucho, Taiwo, Mandanda, Cheyrou.. Až po nich je Niang.

Reagovat
Godwinson

100. pro Montpellier v EL

Reagovat
domingo

Ale tak..

Reagovat
Godwinson

ještě, aby ne :))

Reagovat
-Kopy-

gratulace, Lucho

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille - titul aj pohár uplne zasluzene ....

Reagovat
Godwinson

ať nezůstanu mimo zajímavé dění ...

Ospina - Yangambiwa, Spahić, Sakho, Taiwo - Matuidi, Costa, Sissoko - Aït-Fana, Gignac, Briand

chtěl jsem se trošku mírnit v rámci HSC :)

Reagovat
Godwinson

ježiš, to mělo bejt někam k domingovi nahoru ...

Reagovat
domingo

No to ses teda mírnil

Reagovat
Godwinson

jsou tam jen čtyři, to tam tušim má i nahoře "pan objektivní" marty :) a já ho tam na toho pravýho beka dát musel, bez něj by to nešlo, no :) nad tím útočníkem jsem hodně váhal, ale Giroud ještě holt není v L1 :)

Reagovat
domingo

Ale ten Briand ti to tam kazí, kde máš supertalenta Belhandu?!?!?!

Reagovat
Godwinson

Briand to kazí? proč?

supertalent Belhanda zůstane pouze na lavičce, zatím :)

Reagovat
domingo

Protože zabírá místo Belhandovi, čti mezi řádky :)

Reagovat
Godwinson

tak Belhandovi zabírá místo spíše Costa :))

Reagovat
domingo

Cože? Belhanda je snad křídlo, ne?

I když je fakt, že a) Girard faktor by se časem mohl svojí slávou vyrovnat Puel faktoru; b) nesleduju podrobně každýho marockýho puberťáka :)

Reagovat
Godwinson

křídlo? :)

měl jsem ho vždycky zafixovanýho jako středovýho hráče, nehledě na to, že v téhle sezóně tam většinou i hrál, nemluvě o tom, když ho René zkoušel místo Karima, to je pravda ..

Reagovat
domingo

Aha, tak já ho viděl tam i tam, ale přišlo mi, že spíš hraje z kraje... teda když jsem si ho všimnul, protože on většinou nebyl nijak extra vidět :)

Tak jsem z toho získal úsudek, že je takovej univerzál, kterej zahraje všude, ale radši se stahuje k lajně, kde tahá akce, než že by trůnil uprostřed a rozdával přihrávky (Costa)...

Reagovat
Godwinson

nemyslím si, René ho tam zkoušel, ale podle mě tam neplánuje nějaké delší účinkování, ale on celkově se zatím moc neukázal, on ukázal, jak se stát neviditelným, jak běhat aniž by při tom člověk hýbal nohama, jak správně nepřihrát na tři metry atd. :) ale to se zlomí, ještě jsem hů nezlomil :))

Reagovat
domingo

Jé, vy máte taky Oliecha!

AHa, takže se nemusím cítit trapně, že nevím, kde hraje nejlíp, když to neví ani fanoušci HSC... :)

Reagovat
Godwinson

zrovna ty by ses trapně cítit měl ...

nehledě na to, že ti říkám, kde hrál, když hrál, kde má hrát, když má hrát, jen ti říkám, že René ho zkoušel místo Karima, co ti na to mám víc říct ... nehledě na to, že tvoje připitomělá otázka, kde hraje nejlíp, je snad jen hloupej vtip

Reagovat
domingo

Z toho jsem pochopil tak tři slova, asi pokročilá hodina...

Reagovat
Godwinson

nevím, co je na tom k nepochopení, ale budiž ti přáno

Reagovat
domingo

Fakt, zkoušel jsem to pětkrát... pro začátek mi vysvětli, proč bych se měl cítit trapně, když nevím, kde nejlíp hraje hráč, kterýho jsem pokaždý viděl běhat tak nějak všude a nikde a každou ojedinělou akci tahat ze strany

Reagovat
Godwinson

musíš to nejprve brát tak, že v 99% mojich příspěvcích je přehršel nadsázky, takže netřeba to brát tak vážně a hned žádat vysvětlení :) vždyť jsem ti to napsal, stvrdil a ujasnil :) myslim, že po výkonech, které předvádí a jakým způsobem už neví, který je jeho post ani on sám :)

Reagovat
Godwinson

ta poslední věta, tam chybí asi jedna, dvě čárky, proto to vyzní tak blbě, no nic :)

Reagovat
domingo

No neříkej, nadsázka? Fakt? Vážně fakt?

Aha, už to chápu - snažíš se ve mně svým chaotickým projevem vyvolat stejné pocity, jaké vyvolává Younes v tobě

Reagovat
Godwinson

hele, sám to nechápeš a budeš tu z někoho dělat trotla, ty seš srandista :)

no, je to tak, odhalils mě

Reagovat
domingo

Chudáku mála, fakt ti nezávidím.

Reagovat
Godwinson

to je dobře, závist je špatná vlastnost :)

Reagovat
domingo

Tak si dej bacha, ať nezávidíš lepším klubům LM, prde

Reagovat
Godwinson

ještě mi napiš, že tím lepším klubem myslíš Auxerre, ať se před spaním ještě dosyta zasměji :))

Reagovat
domingo

Budou tam tři, můžeš si vybrat, komu nezávidět :)

Reagovat
Godwinson

to je dobré vědět, nehledě na to, že při určité variantě je dost pravděpodobné, že tam budou dva, že :)

Reagovat
domingo

Předkolo LM je taky LM.

A nejde náhodou pátej do předkola EL?

Reagovat
Godwinson

tak samozřejmě, je to slovíčkaření, také jsem se špatně vyjádřil ohledně předkola ... ale být třetí je prostě předkolo, LM je pro mě až skupinová fáze, ale to už je subjektivní :) beru, že zrovna pro tebe ten metr bude odlišný ..

Reagovat
domingo

To já čistě jen pro příklad, že se do toho předkola dostane AJA a v nemistrovské části jim nějaký Tottenham natrhne řiť... abych se pak tady mohl rok prsit nad ostatníma...

Reagovat
Godwinson

ty máš ten Tottenham zafixovanej jako trhač řití koukám, ten natrhne řiť podle tebe snad i 'velké Barceloně' :) bůh ví, jak to bude, Auxerre budu v LM každopádně přát nejvíc, bylo by to výborný, kdyby nějakým způsobem uspěli, ale uvidíme v letním okně

Reagovat
domingo

Já to radši ani vidět nechci :)

Věřím tomu týmu spíš v EL. Ale tak LM je LM, žejo...

Reagovat
Godwinson

no, předkolo, základní skupiny, EL, finále .. třeba, to je pěknej scénář ..

ze strany Montpellieru to bude předkolo, EL, finále, tam porazí Auxerre, taky pěkné :)))))

Reagovat
domingo

Jj, a pak přijde nějaký Muhammad, nasype prachy, přihrnou se gloryhunteři, v roce 2015 začnou všichni prskat "no jo, před Muhammadem jste ani nevěděli, že existujou " a já je budu posílat do prdele... už aby to bylo!

Reagovat
Godwinson

heh, ale no tak, jsem se jenom zasnil :)) takhle, když se podíváš na současnou EL, rozhodně nic není nemožné ...

nene, Mukhaldooni půjdou po Anglii, tam jim roste pšenka :))

Reagovat
Godwinson

jinak, závist není na mém osobním seznamu oblíbených vlastností, když k tomu připočtu, že jsem nedávno nevěřil v jakékoliv poháry, EL by byla výborná :)

Reagovat
domingo

+ u martyho to tak nebije do očí, protože Planus, Trémoulinas, Gourcuff i Wendel jsou špička ligy a navíc všechno sympaťáci narozdíl od takového Yanga-M'biwy.

Reagovat
Godwinson

tak špička ligy to je :)

na druhou stranu, Yangambiwa je dost velkej sympaťák, aby tuhle 'špičku ligy ze šestého fleku' vystrčil, nehledě na to, že Gourcuffa se mi na pravýho beka dávat moc nechtělo .. :)

Reagovat
domingo

Yangambiwa (srát na konvence, budu to psát jako ty :P) je sympaťák? A čím, prosímtě? Co jsem ho viděl, tak prasí.

Reagovat
Godwinson

když pominu tým, kterej je pravda, dělá dost, připočtu k tomu to, že jsi ho asi dostkrát neviděl, protože mládežnickýho reprezentanta nedělá prasení :) na to pozor ,))

ale samozřejmě, nemám tam stoperskou dvojici Ciani - Rami, musím tam mít někoho, kdo umí trošku přitvrdit :)))

Reagovat
domingo

Neříkám, že nic jinýho neumí, ale že prasí. Kjaer taky prasí a je to supertalent

Od přitvrzení tam můžeš mít nějaké holohlavé týpky, jako třeba v mé (čti lepší :P) sestavě Puygrenier a Balmont... kteří přitvrdit taky umí a neprasí

Reagovat
Godwinson

no, počkej, nedělej z toho dramu, já ho viděl nějak výrazně prasit zejména v utkáních, kde nehrál na bekovi, to je něco jinýho :)

jj, s Kjaerem je to pravda, na druhou stranu, Dario asi v blízkém časovém horizontu přestupovat do Francie nebude, tak je tam holt Yangambiwa, můžeš si vymejšlet různý teorie, proč tam je, ale je tam :))

ale ne, ber to tak, že se mi tam nechtělo dávat ani Fanniho, ani Apama, chce to nové výzvy, novou krev :))

Reagovat
domingo

No jó, to je vlastně fakt, že prasí na stoperu. Tak ho tam nestrkejte.

Reagovat
Godwinson

pán je sto let za opicema

Reagovat
domingo

Prde.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
domingo

No a ten Matuidi! Toho jsem si ani nevšim

Taky umí přitvrdit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si hodím aj ja svoju zostavičku a hodím šlofíka.

Lloris - Cissokho, Planus, Sakho, Corchia - Toulalan - Bastos, Gourcuff, Gervinho - Lisandro, Gignac --- Jeremy to zvládne...

Coach: Didier Dechamps

Reagovat
domingo

Se máš, já mám další all-night-long, tentokrát s mnohem méně příjemným programem

Jeremy není zrovna typ, který by měl sám držet střed pole, je to spíš rozehrávač, co vedle sebe potřebuje spolehlivýho držáka. Jeremy neumí tvrdě a čistě chodit do soubojů, vždyť má furt nějaký karty ale jako hec dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Beztak som sa chcel na obranu vy*rať, tam okrem Sébastiena žiadnych obľúbencov nemám... Ale Cissokhovi to prajem kvôli chrupu, Sakha v jeho veku obdivujem a Planus na mňa na ihrisku neskutočne dobre pôsobí. Obľúbenec však ani jeden. Ani Taiwo, ani Tremoulinas, ani Spahič, ani Rami...

Reagovat
domingo

Ani Cédric? I ty, Brute?!

Planuse tam mám taky, jeho styl a přehled mi imponuje. Tyhle typy mám rád (Jérémy ).

Reagovat
smazaný uživatel

Hovoríš mi z duše. Ale Jerémyho mám fakt rád, k Planusovi (fuj aj s tým skloňovaním. K Planimu...) taký vzťah nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

A aby som nezabudol, do zostavy sa mi nevtesnal, ale inak kraľuje, škoda, že už hlavne len v sympatiách...Ludovic Giuly!!!

Reagovat
domingo

Nj, věk nezastavíš. Giulyho mám taky rád... celý tehdejší Monaco jsem měl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

se divim ze nikdo nedava do sestavy roku Nianga:-(

Reagovat
domingo

To jsou sestavy podle sympatií :)

Reagovat
Godwinson

kdo by tam dával průměrný hráče z nesympatického týmu

Reagovat
smazaný uživatel

priemerneho hraca Niang je jeden z najlepsich hracov v Ligue 1 a v pohode by mal aj na ine europske ligy ... to co si napisal je na smiech

Reagovat
Godwinson

aha

Reagovat
smazaný uživatel

To ale nie je podľa kvalít, ale podľa sympatií...teda, až na tú moju obranu no

Reagovat
smazaný uživatel

ahaa,tak to potom jo:-)

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme, ako vidno, naše sympatie kvalitné aj sú...

Reagovat
domingo

Hlavně všichni zapomínáte na FRETKU. To jsem jedinej, kdo si ho všimnul?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám rád tieto typy domácich zvieratiek

Reagovat
domingo

Že zrovna já budu obhajovat hráče Nancy, kam ten svět spěje... :)

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace do Marseille

Reagovat
Xavi8

Marseille double

Reagovat
smazaný uživatel

je náš:D , jen tak dál, doufám, že toho kaloua přetáhneme, to by byl poprask jak...

Reagovat
smazaný uživatel

OGC Bod z Bordeux paráda :) Jinak gratulace OM :) A bordeux asi bez pohárů :)

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Bordeaux bude pravdopodobně bez pohárů - to by bylo velké překvapení, i když, po těchhle výkonech by hrát poháry asik neměli...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele