36. kolo
05.05.2010 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Lorient dvakrát prohrával, s Monakem ale nakonec remizoval

Pohárovým nadějím Lorientu definitivně odzvonilo. Dnešní bod proti Monaku znamená, že dvě kola před koncem již oranžoví na Evropskou ligu zaútočit nemohou. Za domácí se trefil Amalfitano s Gameirem, za hosty kontroval Haruna s Maazouem.

Lorient sice poslední tři zápasy neprohrál, nyní se ale jedná již o jeho druhou remízu v řadě. Své momentální sedmé místo tak nevylepšil, na pátý Montpellier již ztrácí nedostižných osm bodů. Také pro Monako se jedná o druhou remízu za sebou, z posledních deseti utkání vyhrál knížecí klub pouze dvakrát. A také proto letos boj o poháry nebyl pro ASM příliš dramatický. Tým je nadále na deváté pozici.

První šanci si vypracovali domácí. Konkrétně zakončoval Sebastien Dubarbier. Morgan Amalfitano vyslal na svého kolegu ze zálohy šikovný centr, Dubarbier hlavičkoval do vzdálenějšího rohu. Vše ale vyřešil obránce Adriano Pereira, jenž stihl včas zasáhnout. Vedení se ale jako první ujalo Monako. Ve 41. minutě se z veliké vzdálenosti napřáhl Lukman Haruna, míč zapadl přesně do dolního rohu branky - 0:1.

Vedení Monaka ale trvalo pouhou minutu. Již z následné protiakce se totiž prosadil také Lorient. Oranžovou radost rozproudil Amalfitano. Ten těžil z práce Mansouriho s Gameirem, jeho střílený centr pak brankáře Ruffiera poněkud zaskočil. A musel ho zaskočit ještě více, když se za ním rozvlnila síť - 1:1.

Ani jeden z celků ve vysokém tempu nepolevil. Ve druhé půli pálil nebezpečně Juan Pablo Pino. Nicméně Fabien Audard v brance Lorientu byl tentokrát pozornější než jeho kolega na druhé straně hřiště v první půli. Dubarbier zase po zvláštně zahraném kopu promrhal velice dobrou příležitost, pálil z vápna pouze mimo.

Nakonec to bylo opět Monako, které se dočkalo vedoucího gólu jako první. Muratori se pěkně prosmýkl po levé straně a nádherným centrem mezi dvěma obránci našel dobře postaveného Maazoua, jenž vsítil další branku za Monako. Byla to jeho pátá ligová trefa - 1:2.

Knížecí tým ale svou výhodu vedení příliš dlouho opět neudržel. Amalfitano nacentroval zprava a Gameiro, čekající na vzdálenější tyči, dal míči důležitou teč na cestě do branky. Znamenalo to jeho šestnáctý gól v sezoně, osamostatnění mezi nejlepší střelci Francie a nakonec také remízu 2:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dal aspoň Maazou nějak najevo, že je Nigerejec z Nigeru?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele