Ligue 1 - souhrn 34. kola

27.04.2012, 20:52, aktualizováno 29.04.2012, 22:52
Komentáře a souhrny
PSG prohrálo v Lille a vzhledem k páteční výhře Montpellieru ztrácí na lídra už pět bodů. Auxerre rozdrtilo Brest a živí naději na záchranu, zvlášť když Sochaux nestačilo na Bordeaux a Ajaccio jede s prázdnou z Rennes. Nancy remizovalo s Caen, tři body mají Saint-Étienne a Valenciennes..

Lille OSC - Paris Saint-Germain 2:1

29.04.2012 21:00

Góly: 71. Eden Hazard (pen.), 79. Nolan Roux - 48. Javier Pastore

Lille porazilo ve veledůležitém utkání PSG v poměru 2:1 a nadále tak živí sen o obhajobě mistrovského titulu; ten se naopak vzdaluje Pařížanům.

Montpellier, který svoji misi v Toulouse zvládl, totiž odskočil už na pětibodový náskok. PSG má pak pouze dva body k dobru právě na Lille, a boj o přímou účast v Lize mistrů tak bude ještě pořádně dramatický.

Hrdinou utkání byl fantastický Eden Hazard, který byl u všeho podstatného na straně Dog a zavelel k obratu vyrovnávací brankou. Pařížané ztratili nadějně se vyvíjející zápas v průběhu pouhých osmi minut, a navíc dohrávali v deseti, když byl po Pastoreho úvodním gólu vyloučen Mamadou Sakho, který fauloval ve vápně a dovolil tak Hazardovi vyrovnat z penalty. Vítězný gól si připsala lednová posila Nolan Roux.

Na tribunách stadionu Lille-Metropole seděli zástupci obou manchesterských velkoklubů a objekt jejich zájmu, mladý belgický špílmachr domácích, si na svém představení dal pořádně záležet. Už v první minutě protáhl Sirigua střelou z přímého kopu. Tatáž situace se pak opakovala v minutě třetí - s tím rozdílem, že se ještě k dorážce dostal Túlio De Melo. Italský reprezentační gólman však svůj tým podržel.

A i nadále to byl především souboj nezastavitelného Hazarda na jedné a možná nejlepšího gólmana sezony Sirigua na druhé straně. V 19. minutě vyzvala domácí hvězdička ke skórování De Mela, ale pařížský brankář si s jeho hlavičkou poradil. První zaznamenáníhodnou šanci hostí viděla 29. minuta, a hned z toho byl málem gól - Javier Pastore už překonal strážce domácí brány Landreaua, ale nakonec jeho pokus zastavila tyč.

O pár vteřin později se zase málem radovali diváci domácích Dog - Eden Hazard vypálil z dvaceti metrů a nastřelil tyč na druhé straně. Míč se od ní odkutálel napříč vápnem, centimetry od brankové čáry, ale k dorážce se nikdo nedostal. Po přestávce se diváci už dočkali gólu - a vstřelilo ho trochu nezaslouženě PSG. Landreau sice vlétl do Gameirova centru, ale odrazil jej pouze k Pastoremu, který zblízka hlavou nezaváhal - 0:1.

Landreau se poté vyznamenal, když zneškodnil situaci chvíli poté a zabránil vlastnímu gólu Auréliena Chedjoua, a netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. Hazard si s penaltou za Sakhův hloupý faul poradil bez problémů - 1:1. A v 79. minutě se vše rozhodlo. Muž zápasu Hazard zakombinoval s De Melem a míč se dostal až k Rouxovi, který hlavou nemohl minout - 2:1.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AC Ajaccio 3:1

29.04.2012 17:00

Góly: 27. Julien Féret, 85. Razak Boukari, 90. Yacine Brahimi - 89. Ilan

Rennes doma s Ajacciem nezaváhalo a díky vítězství 3:1 se posunulo na čtvrté místo tabulky. Pátý Lyon ale má zápas k dobru. Hosté, kteří museli prakticky osmdesát minut hrát o deseti, i přes prohru zůstali těsně nad sestupovým pásmem. O branky se postarali Féret, Boukari a Brahimi, za korsický klub vsítil snižující trefu Ilan.

Hosté nevstoupili do zápasu tím nejšťastnějším způsobem. Už v 11. minutě se totiž nechal vyloučit Bouhours, který si ostře vyšlápl na Pitroipu. Rennes po tomto momentě přesilovky plně využívalo, skórovat mohl Kembo-Ekoko, avšak jeho technickou střelu ještě dokázal zlikvidovat gólman Ochoa.

Mexický muž v rukavicích se mezi třemi tyčemi činil i o pár chvil později, to totiž do zámezí vyrazil pokus Tetteye. Ve 27. minutě již domácí načali účet a dočkali se zasloužené odměny. Ránu Kemba-Ekoka dokázal Ochoa polapit, jenže s dorážkou přispěchal Féret, který prázdnou branku neminul.

Naposledy se Ochoa potil v první půli šest minut před koncem, chtěl si totiž na něj vyšlápnout znovu Féret, tentokráte však se svým přízemním pokusem neuspěl. SRFC se hnalo za další uklidňující trefou i po přestávce, Danzé však bránu netrefil a jeho kolega Tettey, byť byl úplně sám, rovněž nezamířil přesně.

V 66. minutě ještě zahrozil Kembo-Ekoko, Ochoa ale nakonec musel lovit znovu míč ze své sítě až v 85. minutě. To se totiž trefil přesně k tyčce střídající Boukari. Ajaccio sice zápas zdramatizovalo, jakmile Ilan z voleje překonal gólmana Costila a snížil, v samotném závěru však upravil na konečných 3:1 pohodlně Brahimi.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Girondins Bordeaux 0:3

29.04.2012 17:00

Góly: 12. Jussiê, 62. Nicolas Maurice-Belay (pen.), 70. Henri Saivet

Po šestibrankovém přídělu od Paris Saint-Germain se předposlednímu Sochaux nevydařil ani dnešní zápas proti Bordeaux. Girondins si z Stade Auguste Bonal odváží všechny body po jasném vítězství 3:0.

Tým, v němž působí také český záložník Jaroslav Plašil, tak zvítězil již podruhé v řadě; v tabulce mu to ale k lepšímu umístění nepomohlo a nadále tak zůstává na osmé příčce. Naopak Sochaux se situace začíná komplikovat o něco více - po debaklu 1:6 od Paris SG přišla další ztráta všech bodů, a lvi tak nadále zůstávají na předposlední pozici.

Bordeaux, které díky dnešnímu vítězství možná trochu zvětšilo své neveliké šance na evropské poháry, bylo lepší od samého úvodu utkání. Již v šesté minutě se do zakončení dostal polský záložník Ludovic Obraniak, jeho rána z voleje však skončila u pozorného gólmana Teddyho Richerta.

Branka přišla po dvanácti minutách hry, svou letošní šestou ligovou branku si připsal Jussie. Brazilskému křídelníkovi poslal míč pěknou přihrávkou k pokutovému putníku Nicolas Maurice-Belay a osmadvacetiletý hráč poslal levačkou balon do sítě - 0:1.

Stejný hráč se ocitl o pár okamžiků později druhé brance v utkání, avšak tentokrát jeho volej skončil mimo branku. Zhruba po půlhodině hry se do ofenzivního snažení zapojilo také domácí mužstvo. Ve dvou nebezpečných pozicích se objevil kdo jiný než Modibo Maiga, malijský kanonýr však ani jednou na bedlivého Carrassa v bráně Bordeaux nevyzrál.

Domácímu výběru se již do konce poločasu žádná jiná příležitost nenaskytla, ve druhém poločase pak již definitivně na jakýkoliv příznivý výsledek mohli zapomenout - během osmi minut je pohřbily dvě červené karty a stejný počet inkasovaných branek. Girondins ale byli nebezpečnější již zkraje druhého dějství, Richert musel být na pozoru proti ranám Maurice-Belaye a Gouffrana.

Po hodině hry přišel zlomový okamžik - Sébastien Roudet zahrál v pokutovém území rukou, za svůj prohřešek uviděl ihned červenou kartu a rozhodčí pochopitelně nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Maurice-Belay a ačkoliv se Richertovi podařilo uhádnout správný směr, na balon již nedosáhl - 0:2.

Nepříliš vydařený výkon Sochaux pokračoval - za hádky se sudím byl v 64. minutě vyloučen Modibo Maiga a hosté dokázali svou početní převahu rychle využít. Po přihrávce Landryho N’Guema se op pouhé minutě na hřišti prosadil Henri Saivet - 0:3.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Stade Brestois 4:0

29.04.2012 17:00

Góly: 5. Édouard Cissé, 17. Olivier Kapo, 28. Alain Traoré, 39. Roy Contout

Corentinu Martinsovi premiéra na lavičce Brestu příliš nevyšla. Čtyřbranková nálož od posledního Auxerre se za pozitivní nedá brát snad v žádném ohledu...

Auxerre tak notně zvýšilo své naděje na záchranu v Ligue 1. Namísto dosavadních šesti bodů nyní ztrácí na sedmnácté Ajaccio pouze tři body - a to čtyři kola před koncem. Pro tým Laurenta Fourniera se jednalo teprve o druhé vítězství z posledních deseti zápasů. Naproti tomu Brest prohrál již potřetí v řadě a nadále zůstává na osmnáctém místě. Na svém kontě má o dva body více než jeho dnešní protivník.

Večer hrůzy začal pro hostující celek poměrně záhy. Již po pěti minutách hry se domácí mužstvo radovalo z důležitého otevíracího gólu. Za vším paradoxně stála nepovedená střela Alaina Traorého po rohovém kopu - balon se však pro hosty odrazil nešťastně pouze k ještě lépe postavenému Edouardu Cissému, jenž míč pohotově poslal do sítě - 1:0.

Skóre se měnilo podruhé o dalších deset minut později. Roy Contout dobře zapracoval na pravém křídle a následně poslal parádní centr přímo do vápna, kde na něj již vyčkával Olivier Kapo. Francouzský kanonýr se nemýlil a poslal Auxerre již do dvoubrankového vedení - 2:0.

Osm minut uplynulo a fanoušci domácího družstva nebyli k udržení, Alain Traoré totiž navýšil vedení jejich milovaného klubu již na tříbrankové. Záložník z Burkiny Faso si chytře narazil s Contoutem, neohroženě se vydal do pokutového území a chytrým zakončením překonal Steeva Elanu - 3:0.

AJA dokončilo svou kanonádu ještě v prvním poločase - za svou neutuchající aktivitu byl odměněn Roy Contout. Francouzský útočník byl ve správný čas na správném místě, když se tvrdá rána Traorého odrazila od břevna Elanovy branky zpět do pole. Sedmadvacetiletému forvardovi stačilo pouze doklepnout balon do odkryté sítě - 4:0.

Brest se do hry dostal až ve druhém dějství. Bruno Grougi však mířil ze svých dvou přímých kopů mimo, Eden Ben Basat zase patnáct minut před koncem opřel svůj pokus pouze do brankové konstrukce.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - SM Caen 1:1

29.04.2012 17:00

Góly: 81. Benjamin Moukandjo - 51. M'Baye Niang

Gól Moukandja z 81. minuty znamenal nerozhodný stav 1:1 v utkání zachraňujícího se Nancy a Caen. Domácí si díky tomuto bodu pojistili střed tabulky a ve zbývajících čtyřech kolech by neměli pocítit bezprostřední kontakt se sestupovým pásmem. I hostům se remíza hodí do krámu, díky ní mají náskok dvou bodů na osmnáctý Brest.

Nancy se mohlo do vedení dostat po osmnácti minutách hry, nebezpečně totiž střílel Bakar, který zkusil štěstí zpoza vápna, nicméně levačkou o píď zamířil nad břevno. Na druhé straně zahrozilo Caen díky Nababovi, ovšem i jeho pokus letěl jen přes bránu. Bakar zahrozil ještě jednou, avšak i v tomto případě zamířil pravačkou o kousek mimo.

Dvě minuty před obrátkou se domácí museli pořádně zděsit. Zvonila totiž branková konstrukce. Nivet si dokázal udělat prostor a vypálit, smůla pro něj, že míč nakonec narazil jen o břevno. Caen ale tohle neproměnění mrzet tolik nemuselo. Už v 51. minutě ho poslal do vedení skórující Niang.

Vůbec první zákrok druhé půle ale předvedl hostující Thébaux, jenž si musel poradit s dobrou šancí Manganiho. Pak už se SMC mohlo radovat, Proment svým centrem našel u bližší tyčky Niveta, jenž ještě prodloužil na Nianga a ten hlavou z blízkosti poslal balón do sítě. Nancy se podařilo vyrovnat devět minut před koncem.

Zaslouženou remízu zařídil Moukandjo. Traorého pas si vyhlédl hlavu Niculaeho, po něm si převzal balón domácí útočník a přesně zacílil. ASNL ještě v závěru mohl přece jenom strhnout vítězství na svou stranu, jenže v poslední minutě utkání Haidara z přímého kopu zamířil jen mimo.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Dijon FCO 1:0

29.04.2012 17:00

Góly: 43. Pierre-Emerick Aubameyang

St. Étienne zvládlo zápas s Dijonem, a i když vyhrálo jen o jednu branku, tři body mu už nikdo nesebere. V tabulce se dotáhl bodově na pátý Lyon, byť ten má ještě zápas k dobru, a Les Verts tak stále mohou bojovat o příčky zaručující Evropskou ligu. Dijon pořád dělí jen jeden bod sestupového pásma.

Domácí mohli skórovat po dvaceti minutách hry. Souprayen na levé straně až příliš laxně hlídal Gradela, ten se ale následně proti gólmanovi Reynetovi neprosadil. O dvě minuty později hostující brankář musel zasahovat znovu, konečky prstů fantasticky vytěsnil pokus Saka nad břevno.

Les Verts zařídil jedinou trefu utkání dvě minuty před přestávkou Pierre-Emerick Aubameyang. Guilavogui ho krásně vybídl svým přesným pasem, domácí forvard s klidem zamířil a překonal Reyneta. I po přestávce byl ASSE lepším týmem, Dijon jen nečinně přihlížel soupeřovým atakům.

Už ve 47. minutě se mohl trefit znovu Aubameyang, to by ovšem nesměl minout úplně prázdnou branku. Poté Batlles uvolnil do dobré příležitosti Saka, který ale rovněž nenašel přesnou mušku a míč poslal nad břevno. V samotném závěru ještě St. Étienne dvakrát zahrozilo střídajícím Alonsem.

Jeho první technický pokus do branky nezamířil, v nastaveném čase dokonce ten samý hráč trefil tyčku. Dijon se ani ve druhé půli nezmohl na jediný kloudný útok, kterým by ohrozil soupeře. Díky dalšímu malátnému výkonu utrpěl svou čtvrtou porážku v řadě, přičemž poslední vítězství datuje až na konec března.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - OGC Nice 2:0

29.04.2012 17:00

Góly: 35. Foued Kadir, 54. Didier Digard (vl.)

Velice blízko záchraně jsou po tomto kole fotbalisté Valenciennes. Ti si na domácím hřišti poradili se svým dosavadním sousedem v tabulce z Nice v poměru 2:0.

Červení tak po dvou prohraných zápasech konečně zabrali a získali plný počet bodů. V tabulce se díky tomu vyšplhali již na dvanáctou pozici, z níž mají na osmnáctý Brest čtyři kola před koncem sedmibodový náskok. Naproti tomu Nice po výhře nad Auxerre své příznivce znovu zklamalo a ze čtrnácté pozice má na sestupové příčky pouze čtyři body k dobru.

Domácí se téměř ujali vedení již po sedmi minutách hry. Gael Danic zajímavě točil svůj pokus do branky, míč ale nakonec nabral opačnou faleš a skončil mimo. Ve třinácté minutě přišel rozhodující moment utkání - Anin se přestal ovládat a hlavou udeřil Rudyho Matera. Po zásluze následovala červená karta.

A Valenciennes svou početní převahu zužitkovali po pětatřiceti minutách hry. Po závaru v pokutovém území se míč dostal až k připravenému Fouedu Kadirovi, jenž jednoduše napálil balon do sítě - 1:0.

Nice se dnešní utkání vůbec nepovedlo, vše podtrhla ještě vlastní branka kapitána Didiera Digarda. Kadir nacentroval na naběhnutého Aboubakara, jeho ránu však gólman Ospina dokázal vyrazit. Naneštěstí pro hostující mužstvo však pouze do nedaleko postávajícího Digarda, jenž balon poslal směrem do vlastní sítě - 2:0.

O minutu později se Ospina musel pořádně vytáhnout proti nádhernému voleji z kopaček Kadira, pár okamžiků na to se v nebezpečném zakončení objevil Cohade. Ospina však svými dobrými zákroky držel skóre alespoň na přijatelném stavu.

V samém závěru se nakonec do několika příležitostí dostali také hosté. Ránu Érica Moulounguiho však gólman Penneteau kryl, nad branku dokázal pěkným zákrokem vyrazit také parádní ránu z první obránce Civeliho.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Marseille 2:1

27.04.2012 21:00

Góly: 41. Arnold Mvuemba (pen.), 53. Kévin Monnet-Paquet - 77. Mathieu Valbuena

Naprosto odevzdaná Marseille pokračuje v trapném dohrávání letošní sezony druhou prohrou 1:2 v řadě, tentokrát na úkor Lorientu, kterému se body náramně hodí: bojuje totiž o záchranu.

Les Merlus potvrdili zlepšenou formu - v posledních třech zápasech potkali tři vysoké favority a pokaždé dokázali vstřelit dva góly. Dvakrát - dnes a proti Montpellieru - z toho byla výhra 2:1, jednou - minulý víkend proti Lyonu - prohra 2:3 (i přes průběžné dvoubrankové vedení).

Dnešní utkání zahájili lépe hosté a už v 8. minutě mohli slavit, Brandaova hlavička na zadní tyči však nakonec díky teči bránícího hráče namířila mimo. Marseille tlačilo i nadále a Lorient se musel urputně bránit, i když občas si vyrazil na nějaký ten protiútok. Čas ale plynul bez dalších příležitostí ke skórování.

Ve 33. minutě se marně pokoušel pálit z dálky Campbell, to bylo ale hodně málo. Většina akcí skončila buď na pozorných obranách, nebo jistých brankářích. Diváci na stadionu du Moustoir se nudili.

A pak, zničehonic, se ospalý fotbal první půle přehoupl do jejího strhujícího závěru. Ve 41. minutě totiž Morel nešikovně fauloval ve vápně agilního Campbella a verdikt sudího byl jasný - penalta! Míč si na pokutový puntík postavil zkušený štít Arnold Mvuemba a poslal Mandandu na druhou stranu - 1:0.

O pouhé tři minuty později se o něco podobného pokoušeli i hráči Marseille, ale byla z toho jen žlutá pro Ayewa za simulování. Ještě v první půli pak mohl vsítit opět skvělý Campbell, ale ani napodruhé zdálky se mezi tři tyče netrefil.

Po obrátce měli míč na kopačkách opět hosté a svého soupeře tlačili, jenže stejně jako v první půli jim to nebylo k ničemu. Už v 53. minutě totiž prohrávali o dvě branky - fantastický rychlý brejk na několik doteků zakončoval do odkryté klece Kévin Monnet-Paquet - 2:0.

A pak se vše vrátilo zase ke starému - Marseille mělo míč a nevědělo pořádně co s ním. V 71. minutě měl být možná vyloučen Amalfitano za dost nevybíravý zákrok (jednu žlutou už na kontě měl), ale to bylo tak vše.

Jako bomba pak po dlouhém a uspávajícím platonickém tlaku bez jakéhokoliv reálného ohrožení brány otřásl Moustoirem gól Marseille ze 78. minuty. Snižoval Valbuena, který perfektně k tyči umístil přihrávku od střídajícího Rémyho - 2:1.

Snaha o srovnání však nakonec už k ničemu nevedla; když už míč z hostujících kopaček prolétl do vápna, poradil si s ním gólman Chaigneau. Tragickou pečeť letošní sezoně (ať už z pohledu Marseille či hráče) dal v 89. minutě Gignac, když v gólové pozici slabě hlavičkoval právě do brankáře oranžových, a definitivně tak rozhodl o tom, že všechny body zůstanou v Bretani.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Montpellier HSC 0:1

27.04.2012 19:00

Góly: 3. Younès Belhanda

Montpellier míří za titulem! Dnes dokázal urvat všechny body v těžkém zápase na hřišti Toulouse a jeho náskok před druhým PSG narostl už na pět bodů.

Les Pailladins tak prodloužili svoji sérii neporazitelnosti na Stade Municipal už na 12 zápasů, tentokrát jim k tomu stačila jediná branka Younese Belhandy ze 3. minuty. Pařížané jsou tak pod velkým tlakem, neboť je čeká ještě náročnější utkání na půdě obhajujícího šampiona z Lille, který stále může doufat ve druhé místo. Toulouse naopak zůstává sedmé a pohárové příčky se mu vzdalují.

Nutno říct, že vítězství mohlo být i výraznější: nejlepší střelec soutěže Olivier Giroud zahodil ve druhé půli penaltu. Hostům to však nakonec vadit nemuselo, brzký gól Belhandy ke třem bodům proti bezzubému soupeři stačil.

Bylo to nicméně právě Tefece, kdo zahrozil jako první - už po několika vteřinách hry se do voleje opřela levačka Francka Tabanoua a Jourdren musel vyrážet. Hned z další akce se pak urodil jediný gól zápasu, a Montpellier za něj vděčí fotbalové genialitě Belhandy - marocký playmaker obehrál hned tři bránící hráče a zakončil pravačkou přesně po zemi - 0:1.

Už v 7. minutě mohlo být Toulouse na kolenou, to by ale Marco Estrada, jehož přínos Montpellieru se omezuje víceméně pouze na excelentní přímé kopy, musel svoji devizu využít lépe a netrefit pouze břevno. Toulouse odpovědělo dalekonosnou střelou Regattina, která však žádné nebezpečí neznamenala.

A namlsaný Montpellier pokračoval v tlaku i nadále: Ahamada se musel hodně činit, aby vytlačil chytrý Giroudův lob nad břevno. Na druhé straně si klíčový zákrok přisal Hilton, když odvrátil největší šanci TFC v utkání; Ninkov se probil dopředu a vypálil jedovatou přízemní ránu, kterou Jourdren dokázal pouze vyrazit na kopačky Tabanoua, ale levé křídlo fialových dnes nemělo štěstí - v cestě jeho dorážce stál právě obětavý brazilský stoper.

Po tomto intermezzu se už otěží pevně ujal ve velké pohodě hrající Montpellier. Domácí gólman Ali Ahamada předvedl výborný zákrok proti Giroudově hlavičce z bezprostřední blízkosti.

Dnes to zkrátka nebyl den hostujícího kanonýra. Hattrick zmařených šancí dovršil v 57. minutě, kdy nevyužil zaváhání Tabanoua ve vápně, který hrál rukou (a byl tak vlastně u všeho podstatného, co u jeho týmu stálo za vypíchnutí), a napálil svoji penaltu pouze do připraveného Ahamady.

Ani to však nedovršilo frustrující večer pro mladého forvarda. V 64. minutě se opět blýskl pohotovým zákrokem famózní Ali Ahamada; střelcem byl - hádejte třikrát - Olivier Giroud.

Toulouse mohlo ještě jednou vyrovnat pouhou minutu poté, ale Riviéreho přízemní volej dobře vyrazil Jourdren, a tak všechny body putovaly zaslouženě do oranžovo-modrého tábora.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Montpellier HSC34226661:3172
2.Paris Saint-Germain341910564:3767
3.Lille OSC341811564:3765
4.Stade Rennes34169948:3757
5.Olympique Lyon331751152:4356
6.AS Saint-Étienne341681045:3756
7.Toulouse FC341581136:3153
8.Girondins Bordeaux341213943:3749
9.Évian Thonon Gaillard331291248:4745
10.AS Nancy-Lorraine3410121234:4042
11.Olympique Marseille3410111341:4041
12.Valenciennes FC341171633:4040
13.FC Lorient349111434:4538
14.OGC Nice349101534:4137
15.SM Caen348111536:5035
16.Dijon FCO34971837:5534
17.AC Ajaccio347131434:5734
18.Stade Brestois346151328:3733
19.FC Sochaux34891734:5733
20.AJ Auxerre346131541:4831
Zbývající zápasy
10.05. 00:00Évian Thonon Gaillard - Olympique Lyon

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (111)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Montpellier

Reagovat
domingo

Ted uz jim davam tak 90%

Reagovat
smazaný uživatel

V Ligue 1 nevěřím nikomu nic. Ale rozhodně bych jim to přál. A ještě bych prosil aby PSG spadlo pod Lille.

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

To Toulouse je taky material.

Reagovat
domingo

Ale at setri sily a rozbali to za rok, to jim budu v lize fandit.

Reagovat
Filipow

Bože, ať to Lille vyhraje!

Reagovat
Langi

Reagovat
havrys99

Sice má HSC těžší los, ale když PSG nevyhraje v Lille, tak je podle mě rozhodnuto...

Reagovat
Robbie

Parádně Montpellier

Reagovat
smazaný uživatel

Haluzáci

Reagovat
smazaný uživatel

Younes Belhanda

otázka na Dominga...je to tvůrce hry kterej by zapadnul do Arsenalu?

Reagovat
domingo

S nim je to tezky. Kdyz ma formu, vypada to, ze by zapadnul i do Realu Madrid, kdyz je otraveny, tak je na pest. Letos ma cely rok formu a proto je taky Montpellier tam, kde je. Tohle pricitam tomu, ze je jeste hodne mlady - coz je ovsem, bavime-li se o tomhle lete, zbytecna informace. Talentu ma neuveritelne, Nicollin (sef Paillade) o nem prohlasuje, ze je lepsi nez Hazard (coz je kravina, ale ne az takova, jak by se mohlo zdat). Typove rychly stirek s fantastickym vedenim balonu a paradni strelou, primarne AM.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný...dík za info

Reagovat
havrys99

Wiltord hattrick za Nantes

Reagovat
Godwinson

Ono se dnes něco hrálo? Ach jo.

Reagovat
Langi

Reagovat
Israha

Jasně, už není o co hrát, beru to...ale aby jediný, kdo je schopný něco vymyslet dopředu, byl Azpilicueta, to už je extrém. Amalfitano (opět) neviditelný, Valbuena nedal jedinou dobrou přihrávku, Brandaa s Gignacem ani nekomentuju...a samozřejmě to zazdí Morel penaltovým faulem, který by byl hloupý i v utkání dorostu. Fakt, ať už ta sezona skončí, to je tortura, tohle sledovat.

Reagovat
domingo

Ber to pozitivne, nespadnou Merlus. To si snad nikdo ani nemuze prat.

Reagovat
Israha

Pravda, nemá cenu se už zbytečně nervovat a Lorientu se ty body budou hodit.

Reagovat
Langi

já tu Marseille ale fakt neunášim letos ...hrajou hovno...pak nás přehrajou ve finále ligovýho poháru...a pak zase hrajou hovno...kdyby ty ligový zápasy hráli aspon ze 3/4 tak jako to finále s náma, tak v životě nemůžou prohrát Evianem, Dijonem, letos marnym Lorientem a podobně...je to pro mě fakt záhada...

Reagovat
domingo

Lorient muze byt letos marny, ale posledni 2 zapasy hral vyborne. Oni daleko spis oberou o body papirove silny tymy, protoze s nima muzou hrat fotbal, Gourcuffuv herni styl se na zakopovy valky s Evianem, Nice atd. proste nehodi.

Reagovat
Langi

jo tak ten Lorient beru, ale stejně, minule prohrajou v Bordeaux, předtim remizujou s Caen doma...v tomhle kalendářnim roce prohráli co se dalo...přitom pro nám v tom finále to byl uplně jinej tým, proto nechápu ty jejich výsledky v lize, jesi na to tak serou ...chápu že ten pohár pro ně byl vrchol, ale přece je rozdíl vyhrát pohár a skončit 8. v lize a vyhrát pohár a v lize skončit o skóre 17.

Reagovat
Langi

*proti

Reagovat
Israha

Asi tak. To, že letos už v podstatě mají splněno, je jedna věc, ale tyhle odchozené zápasy jsou flus do ksichtu fanouškům, kteří když už nic, tak chtěj aspoň vidět důstojně dohranou sezonu...

Reagovat
Langi

...hlavne proti nam hrali fakt dobre...nechapu jak tesne pred tim finale mohli prohrat s Brestem, Dijonem, Evianem, Ajacciem atd. a pak v sobe najednou najit takovou vnitrni silu a obrat nas o trofej...je to zvlastni...jako se 41 bodama nesestoupej, ale podle me s temahle vysledkama v desitce nebudou

Reagovat
domingo

Brest byl ten zlom. Predtim vyradili Inter a jeli tam s hlavama nahore, Brest je prehraval ctvrt hodiny a dal gola.. Marseille je potom drtilo cely zapas, vychytal je Elana, byly tam nejake tycky.. to byla jejich prvni prohra po strasne dlouhe dobe a od te doby proste propad o 300%.

Reagovat
domingo

Jasne ze je a Deschamps se dost vzteka, pred timhle zapasem dokolecka opakoval, at si hraci uvedomi, za koho hrajou a cich nosi dres. Druha vec je, jestli Marseille vubec muze udelat neco vic - mic maji furt, kolem vapna si to pinkaji furt, jenze ve vapne jsou tragedi.

Reagovat
Langi

Jako v pristim kole se na ne fakt podivam, jak to kopou...to mi za to stoji

Reagovat
domingo

Tak to abych te vcas upozornil, ze hrajou v Nancy..

Reagovat
Langi

v týhle situaci ideální soupeř

Reagovat
Israha

Jak se začátkem roku zranil Remy, Ayew hrál se zraněným ramenem a gólově se přestalo dařit Valbuenovi, šla veškerá produktivita do hnoje...a tam je v podstatě doteď. Plus tomu chybí nějaký ten moment překvapení v přechodové fázi, pořád dokola centrované míče do vápna. Moc pokoukání ty zápasy teď nejsou, no...

Reagovat
domingo

Chybi tomu Lucho, proste jste vsadili na hru bez kreativniho CM a ukazalo se to jako fail. Ja rikal (a porad si za tim stojim), ze tu roli zvladne Morgan, ale to by ho tam nejdriv musel nekdo postavit.

Reagovat
Israha

Já zas v téhle roli vidím jako skvělou volbu Cheyroua, taky nechápu, proč nehraje pravidelně...však v té druhé třetině sezony, když se dařilo, hrával hlavně on, Lucho častěji střídal.

Reagovat
smazaný uživatel

belhanda do Interu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Každopádně fantazie, s trochou štěstí mít po tomhle kole pět bodů náskok. To už by bylo nadějné i s tím neslavným losem.

Belhanda musí zůstat!

Reagovat
Langi

promin ale to se nesmí stát ...pětibodovej náskok vám přeju, ale až po příštim kole Allez PSG

Reagovat
Godwinson

Ta Marseille na to sere, jak na placatej kámen. Ale líbila se mi spekulace Deschampse ve Valencii :))

Reagovat
Langi

Marseille chce ještě zdramatizovat boj o L2

Reagovat
Israha

Toho Amalfitana buď pořádně kopnout do prdele, aby se probral, anebo rovnou prodat. Ve středu zálohy by mu to teoreticky mělo jít lépe, ale reálně tam hraje úplně stejné hovno jako na kraji, a do toho ještě ty psycho zákroky, i když už má žlutou...

Jsem zvědav, kolik zájemců bude v létě okolo N'Kouloua a Azpiho, ti hrajou i přes mizérii celého mužstva fantasticky. Azpilicuetu bych si klidně dokázal představit třeba v Realu.

A Lorient za ten druhý gól, famózně sehraný brejk, tak to má vypadat.

Reagovat
domingo

Amalfitana koukejte prodat, nemuzu se divat na to, jak se tak fantasticky hrac trapi.

Reagovat
Israha

To já taky ne, no Ale s tím, co teď hraje, bysme na něm moc nevydělali...

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille je v totální prdeli.

Reagovat
Trand

Auxerre. Důležitá výhra.

Reagovat
Israha

Prohodit Auxerre s Ajacciem a sestupové pozice by vypadaly naprosto ideálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

má Ajaccio na záchranu?

Reagovat
fantomas

PSG bude pěknej fotbal, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že jo. Právě na to jdu

Reagovat
fantomas

No teď se to krásně otevřelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Hh.

Reagovat
havrys99

woow..to bude závěr ligy jako řemen. Auxerre, Sochaux a Brest bych komplet vyměnil za Caen, Dijon a Ajaccio

Reagovat
smazaný uživatel

mne by sa viac pačilo Brest, Dijon, Ajaccio..

Reagovat
.13

tiez som za

Auxerre a Sochaux maju L1 visc co dat

Reagovat
fantomas

Ta technika na Canal+.

Reagovat
smazaný uživatel

jo je tam ... PSG udrzať ...

Reagovat
Langi

Reagovat
Godwinson

Proboha Lille, s takovými lemrami doma prohrát, to snad ...

Reagovat
Langi

Reagovat
fantomas

Achjo, to si řiká o srovnání už.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Hazard je ale hodně hustej, co? Já ho prakticky nevídám, ale po dnešku teda rozumim tomu poprasku kolem něj ještě o něco víc. U všeho nebezpečnýho je.

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, normálka. Já se občas na Ligue 1 podívám, takže překvapenej nejsem, no.

Reagovat
fantomas

Hm. Já ho možná naposled viděl proti Slávii.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom zápase jsem ho viděl poprvé (společně s Gervinhem - ten mě tenkrát neuvěřitelně okouzlil tim jeho gólem)...

Reagovat
fantomas

Ne, tak zlý to snad nebude, jen je to moje nejvýraznější vzpomínka na něj no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nechápu střídání Hoaraua za Gameira. Při tom, k čemu se teď PSG uchýlilo, by se jim tam hodil brejkovej hrot než rozbíječ. No ale co, nestěžuju si

Reagovat
fantomas

Hohooo..

Reagovat
Langi

Sakho kurva

Reagovat
smazaný uživatel

a že prečo nehraje....ved tam tu loptu mohol kludne odkopnut...a on sa tam otačal jak radiator...

Reagovat
fantomas

Azááár!

Reagovat
.13

budem asi kusok vulgarny pardon

Ten Sakho je kok*t

ja mu cely cas verim a chcem aby hral a on raz dostane sancu a toto urobi?

Reagovat
Langi

aspon tu remízu do prdele

Reagovat
smazaný uživatel

bože ten komentator na Digi

Reagovat
Godwinson

Sakho

Reagovat
smazaný uživatel

Sakho<Umtiti

Reagovat
smazaný uživatel

máte link na Lille pls

Reagovat
fantomas

Ty volé.

Reagovat
Langi

běžte do hajzlu...fakt běžte do hajzlu...

Reagovat
smazaný uživatel

bo daj by dali taky gol ako proti nám, v nadstavenom case

Reagovat
Langi

v deseti těžko...hovada...vedou 1:0, stačí remíza a oni to prohrajou

Reagovat
smazaný uživatel

PSG Jednou za život vám fandím jako nikdy a takhle to musíte pos*at. Jsem znechucen, velmi znechucen

Reagovat
Godwinson

Juhů, 5 bodů!

Reagovat
smazaný uživatel

Nu což, Nancy se bude muset proti Lille rozstřílet a vyhrát 1:0, pak už tam moc zápasů, kde můžou ztratit moc není.

Reagovat
Langi

musí ztratit ve 3 zápasech...jestli dneska vyhrajou tak je to nejspíš konečná...ikdyby prohráli příště v Nice a pak na Montpellieru tak by se musel stát zázrak aby si to doma s Caen a Nancy nepohlídali...naopak když vidím jak jsou rozjetí tak jsou klidně schopný všechno vyhrát, v Montpellieru aspon remizovat a skončit ještě 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Když už tak už a PSG vypadnout v předkole LM. Koeficient zapláče, ale ti šašci by měli být někde kolem 8. místa a nezavazet.

Reagovat
Langi

na nějakej koeficient už seru, jesi bude tahle trojka v LM tak se taky může stát že se nikdo z Francie nedostane ani do osmifinále a ten koeficient pude uplně do hajzlu ...já už se spíš začínám bát léta, co se týká udržení učitých hráčů, jestli budem bez LM

Reagovat
smazaný uživatel

PSG 40 euro v pi...

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Langi

ježiši hrajte vy chátro...prohráváte titul a nám 3. místo...

Reagovat
Langi

debilové Lille už to nepustí...titul pro Montpellier...PSG bude mit do posledního kola staženou prdel aby vubec skončili 2. ...4. místo pro nás je vzhledem k naši situaci průser

Reagovat
Mihi

Videl som to len od 60. minúty, ale Hazard fantastický.

Reagovat
smazaný uživatel

VA

Reagovat
smazaný uživatel

ten Hazard je prostě skvělej a je radost se dívat, jak si je tam vodí... o to víc zamrzí, že skončí v Manchesteru

Reagovat
smazaný uživatel

Ať jde do Reálu nebo někam jinam. V United není místo.

Reagovat
smazaný uživatel

třeba jsem myslel City

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Montpelier titul

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
cristiano.K.

100. pro titul Montpelieru a druhé místo Lille

Reagovat
domingo

Reagovat
tomasinho

Reagovat
REPLIKATOR

Lillek Titul pro Montpellier

Reagovat
honziss

Šalalalala.

Reagovat
smazaný uživatel

Lille

Reagovat
božský John

juchuchu juchacha

Reagovat
juninho8

PSG vy babraci....ked sa na to pozeram triezvo tak si ymslim ze LM uz neukopeme....co je velka skoda a bojim sa aby hraci mali matovaciu zostat v lete u nas a popripade aby nejaky novy mali motivaciu prist k nam....ale je to zase dobre z pohladu toho ze Monteplier je o kus blizsie k titulu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele