34. kolo
29.04.2012 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Valenciennes porazilo Nice 2:0 a je blízko záchraně

Velice blízko záchraně jsou po tomto kole fotbalisté Valenciennes. Ti si na domácím hřišti poradili se svým dosavadním sousedem v tabulce z Nice v poměru 2:0.

Červení tak po dvou prohraných zápasech konečně zabrali a získali plný počet bodů. V tabulce se díky tomu vyšplhali již na dvanáctou pozici, z níž mají na osmnáctý Brest čtyři kola před koncem sedmibodový náskok. Naproti tomu Nice po výhře nad Auxerre své příznivce znovu zklamalo a ze čtrnácté pozice má na sestupové příčky pouze čtyři body k dobru.

Domácí se téměř ujali vedení již po sedmi minutách hry. Gael Danic zajímavě točil svůj pokus do branky, míč ale nakonec nabral opačnou faleš a skončil mimo. Ve třinácté minutě přišel rozhodující moment utkání - Anin se přestal ovládat a hlavou udeřil Rudyho Matera. Po zásluze následovala červená karta.

A Valenciennes svou početní převahu zužitkovali po pětatřiceti minutách hry. Po závaru v pokutovém území se míč dostal až k připravenému Fouedu Kadirovi, jenž jednoduše napálil balon do sítě - 1:0.

Nice se dnešní utkání vůbec nepovedlo, vše podtrhla ještě vlastní branka kapitána Didiera Digarda. Kadir nacentroval na naběhnutého Aboubakara, jeho ránu však gólman Ospina dokázal vyrazit. Naneštěstí pro hostující mužstvo však pouze do nedaleko postávajícího Digarda, jenž balon poslal směrem do vlastní sítě - 2:0.

O minutu později se Ospina musel pořádně vytáhnout proti nádhernému voleji z kopaček Kadira, pár okamžiků na to se v nebezpečném zakončení objevil Cohade. Ospina však svými dobrými zákroky držel skóre alespoň na přijatelném stavu.

V samém závěru se nakonec do několika příležitostí dostali také hosté. Ránu Érica Moulounguiho však gólman Penneteau kryl, nad branku dokázal pěkným zákrokem vyrazit také parádní ránu z první obránce Civeliho.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele