Ligue 1 - preview 34. kola

27.04.2012, 08:36, aktualizováno 29.04.2012, 09:54
Previews
V sobotu si ve Francii od prvoligového fotbalu odpočali a na dvě páteční předehrávky se dnes naváže ve velkém stylu hlavně od devíti hodin. Tehdy totiž k zásadnímu duelu tohoto ročníku vyběhnou fotbalisté PSG na trávník v Lille. Předtím se bude v každém utkání urputně bojovat o záchranu. Těžké to budou mít hlavně celky Dijonu a Ajaccia, jež zajíždí k pohárovým aspirantům...
Stade Rennes - AC Ajaccio  (neděle 17:00)
Přesně dvacet bodů od sebe dělí dnešní dva protivníky: Ajaccio a Rennes. A právě tento bodový rozdíl udává oběma celkům jejich priority do posledních kol Ligue 1: boj o Evropskou ligu a holé udržení v nejvyšší soutěži.

Tým Frédérica Antonettiho v dubnu napjal všechny své síly a díky deseti získaným bodům z dvanácti možných se vyšplhal až na momentální pátou pozici. Rennes se podařilo remizovat s Lyonem, všechny body si připsalo proti Évianu, Nice i Brestu. Na čtvrtou pozici, kterou momentálně okupuje Olympique Lyon, ztrácí momentálně dva body.

Na jedinou pozici zajišťující účast v Evropské lize si však kromě Lyonu a Rennes brousí zuby i dvojice jiných týmů - Toulouse a Saint-Étienne -, které zatím nahromadily shodně 53 bodů; tedy pouze o jeden méně než Rennes. "Pět kol před koncem jsme ještě stále ve hře o evropské poháry. Můžeme dobře skončit na čtvrtém místě stejně jako na tom sedmém. Myslím, že nejlépe se umístí družstvo, jenž v závěru sezony ukáže největší charakter a odhodlání," vyjádřil se k boji o kvalifikaci do EL Antonetti.

"Přestože jsme v minulém zápase proti Brestu ukázali kuráž a týmovost, stále máme co zlepšovat na svém charakteru. Musíme si pamatovat, že máme hodně mladých hráčů a ti se po psychické stránce stále musí zolcelovat. Máme možná o něco složitější los než naši soupeři, ve hře je však stále patnáct bodů," zopakoval Antonetti, jehož mužstvo čeká kromě Ajaccia také Bordeaux, Montpellier, Paris Saint-Germain a Dijon.

"Stále jsme ale ve hře a to je oproti minulému roku veliké zlepšení," pochvaloval si manažer Rennes, jenž má svému dnešnímu soupeři co oplácet. Nováčkovi soutěže se totiž v posledním vzájemném utkání podařilo na horké korsické půdě získat všechny tři body, v samém závěru mu je vystřelil obránce Fousseini Diawara.

Ten je se třemi brankami jedním z nejlepších střelců svého týmu. A neschopnost v útoku se rovněž podepsala na momentálním umístění Ajaccia. To na plný bodový zisk čeká již od začátku března, z posledních šesti zápasů si připsalo hned pět remíz a v tabulce mu patří až sedmnáctá, první nesestupová příčka. Brest a Sochaux přitom mají pouze o jeden bod méně.

"Čím více se blížíme konci sezony, tím je to náročnější. V posledních týdnech jsme vcelku strádali, přesto jsou na sestupových pozicích týmy, které jsou na tom zrovna tak. Možné je všechno a tento víkend bude rozhodující," myslí si Yoann Poulard, obránce hostujícího celku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.33 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Sochaux - Girondins Bordeaux  (neděle 17:00)
Prakticky o nic hrající Bordeaux zajíždí na půdu předposledního Sochaux, které se ve zbývajících kolech pokusí urvat záchranu v nejvyšší soutěži. Domácí se musí co nejrychleji oklepat z posledního debaklu 1:6 na půdě PSG, aby proti Les Girondins urvali všechny body. Ti jsou aktuálně osmí a poskočit výše po tomto kole nemůžou.

Hosté mají k příčkám zaručující evropské poháry poměrně daleko, sedmé Toulouse je vzdáleno na rozdíl sedmi bodů. Mužstvo se zkrátka připravuje už na sezónu příští, ve které hodlá po dvouletém lelkování ve středu tabulky konečně pořádně promluvit do bojů o přední příčky. Klub mimochodem řeší už i interní záležitosti.

Třeba, jestli zůstane mezi třemi tyčemi brankář Cédric Carrasso. "Na rozdíl od Toulouse, kde jsem byl jenom rok, zůstávám Bordeaux věrný," potěšil fanoušky v rozhovoru. "Ale vím, že klub nějak hospodaří a můžou přijít i jiné nabídky. Dokončím sezónu, pak se uvidí. Spíše bych ale podepsal na jeden rok a ne na dva jako předtím."

Bordeaux jako jeden z mála klubů ve Francii nemůže už letos nic získat. Sestupové pásmo ho míjí, přednější pozice také. A to je právě velká šance pro Sochaux, které by vítězství potřebovalo jako sůl. Ovšem také tady nastávají otázky ohledně přestupů. Zůstali by i v případě sestupu například Marvin Martin nebo Ryad Boudebouz?

"Marvin a Ryad letos dohromady odehráli kolem stovky zápasů. Klubu sloužili věrně, takže pokud se vyskytnou nabídky zajímavé jak pro ně, tak pro nás, budeme je řešit," říkal prezident Sochaux Alexandre Lacombe. "Rádi bychom hráli Ligue 1 i v příštím ročníku. Klidně tady i zůstanu. Proč ne? Sochaux je pro mě více než klub," vyslovil se hrdě Boudebouz.

Porazit Bordeaux bude pro domácí i tak obtížný úkol. Soupeř prohrál za posledních sedm zápasů jen jednou, naposledy navíc skolil Marseille 2:1. Sochaux navíc nemá s GdBFC příliš dobrou bilanci, z deseti střetnutí od roku 2007 ho porazilo jen jednou. FCSM ovšem spoléhá na vlastní hřiště, již třikrát v řadě na něm totiž slavil vítězství.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - Stade Brestois  (neděle 17:00)
Již s novým trenérem na lavičce vyrukuje Stade Brest na půdu posledního Auxerre. V sázce je udržení v nejvyšší francouzské soutěži.

Brest z posledních sedmi ligových utkání bodoval pouze jednou a v tabulce se ponořil do pásma sestupu. Za vším stojí především výkonnostní propad ve druhé polovině sezony, který může být zapříčiněn například lednovým přestupem kanonýra Nolana Rouxa do Lille. Od jeho odchodu rozvlnili brestovští hráči soupeřovu síť v souladu s pravidly pouze osmkrát. I proto se vedení klubu ve čtvrtek rozloučilo s dosavadním trenérem Franckem Dupontem, nahradil ho sportovní ředitel Corentin Martins.

Jediným cílem dvaačtyřicetiletého kouče je nyní záchrana. Stade Brestois, jehož barvy stále hájí i dva čeští krajánci Tomáš Mičola a Mario Lička, je momentálně na osmnácté pozici, má na svém kontě stejně bodů jako předposlední Sochaux a od nesestupových pozic ho dělí jediný bod. Případné vítězství by mu za nejlepších možných okolností mohlo vynést dokonce třináctou příčku - tolik k vyrovnanosti týmů na chvostu tabulky.

"Nevím, zda se jedná o otrávený pohár. Neměl jsem čas o něčem podobném uvažovat. Dostal jsem tu zodpovědnost, a proto jsem ji také převzal. Ale na druhou stranu to nejsem já, který má v zápasech skórovat důležité branky. Avšak pokusím se, aby se to dařilo mým hráčům. Musí začít tvrdě trénovat," řekl na tiskové konferenci Martins.

"Věřím, že se zachráníme. Pokud tomu budou věřit i hráči, můžeme to dokázat. Máme před sebou pět posledních zápasů, ten s Auxerre je pouze začátek," zopakoval Martins, jehož mužstvu se před třemi týdny skvěle podařilo zaskočit Lille a získat tři body za vítězství 3:1. Veškerá naděje však pohasla v následujících kolech, které přinesly další porážky.

Martins, bývalý záložník jak Brestu, tak i Auxerre, se také vyjádřil ke své budoucnosti na lavičce Brestu. "Po trénovaní toužím více dnes než včera. Mohl jsem říct ne, avšak pak bych se cítil jako někdo, kdo utíká před svými povinnostmi. Nemám strach. V následujících pěti zápasech udělám co budu moci, pak se poohlédneme po novém trenérovi."

Novému trenérovi Brestu k jeho premiérovému zápasu přisoudil los poměrně přijatelného soupeře - poslední Auxerre. To v uplynulých deseti ligových duelech bralo všechny body pouze jednou, celkově jich nasbíralo pouze sedm. Kvůli tomu se propadlo až na úplně poslední příčku tabulky, z té má na sedmnácté Ajaccio již šestibodové manko.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.10 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Nancy-Lorraine - SM Caen  (neděle 17:00)
Pět kol před koncem dělí loňského nováčka z Caen od sestupového pásma jediný bod. Stade Malherbe navíc nyní zajíždí na půdu rozjetého Nancy, které naposledy prohrálo na konci února.

Na vině špatného umístění Caen je především období okolo března, ze šesti zápasů se jim podařilo získat pouze tři body za stejný počet remíz. Následoval sice dubnový záblesk naděje díky těsnému vítězství nad Bordeaux a remíze s trápící se Marseille, tu však vzal debakl 1:4 z minulého kola. Domácí stánek Caen vyloupilo Saint-Étienne.

Dumasův výběr je tak momentálně až na patnáctém místě, od sestupových pozic ho dělí jediný bod. "Můžeme se poměřovat se všemi soupeři, jde pouze o odhodlání. Upřímně, i když to bude ještě složité, je záchrana v Ligue 1 na dosah ruky," myslí si přesto záložník hostujícího celku Frederic Bulot.

"V utkání se Saint-Étienne jsme byli unavení, chyběla nám rychlost. Nyní však máme velikou příležitost uhrát na konci sezony několik dobrých výsledků," prohlásil sebevědomě jednadvacetiletý autor letošních čtyř ligových branek. Manažer Caen se rozhodl pro dnešní zápas oživit sestavu, do Nancy se vydá kromě Damiena Perquise také Molla Wague a Yannick M’Bone, kteří poslední utkání zmeškali.

Zatímco Caen od sestupu dělí jediný bod, Nancy se díky skvělým výsledkům z posledních týdnů může těšit z osmibodového náskoku. Tým Jeana Fernandeze jako by se konečně sehrál a již osm utkání v řadě čeká na přemožitele. Jako větší problém se neukázal například ani Lyon, Montpellier, Paris Saint-Germain (všechno vítězství) či Bordeaux (remíza). V posledním utkání však Nancy bralo jediný bod s nováčkem z Ajaccia.

"Chceme naši sérii ještě prodloužit. Rádi bychom sezonu zakončili na dobré pozici, proto chceme Caen pořádně potrápit a získat všechny body. V posledních týdnech jsme ze sebe vydali mnoho fyzické i psychické energie, jsem si však jistý, že se trenérovi podaří najít správná slova, aby nás znovu nabudil," domnívá se záložník Yohan Mollo, jehož tým má záchranu v Ligue 1 již prakticky jistou.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.10 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - Dijon FCO  (neděle 17:00)
St. Étienne hodlá pokračovat ve strastiplné cestě za ziskem co nejlepšího umístění. Aktuálně je šesté se ztrátou tří bodů na čtvrtý Lyon. Les Verts vyhráli v posledních dvou kláních a nyní jim v cestě stojí nováček z Dijonu. Ten se ovšem bude bránit určitě hodně urputně. Vždyť sestupu zpátky do Ligue 2 není vůbec daleko.

Vítězství 4:1 v Caen dost překvapilo. Ale St. Étienne předvedlo skvělý výkon, za který si tuhle odměnu bezpochyby zasloužilo. Josuha Guilavogui si ale nemyslí, že další letošní zelenáč Ligue1 půjde na odstřel podobně snadno. "Vždycky hrál dobrý fotbal. Vždy do toho dává všechno. Bojují a všichni mají hlavy nahoře," vyzdvihoval protivníka.

Domácím navíc má soupeř co vracet, na podzim jim totiž podlehl před vlastními fanoušky 1:2. O góly se tehdy postarali Bauthéac, který pouze snižoval ve čtvrté minutě nastavení, a Sinama-Pongolle s Gradelem na straně ASSE. "Sníme o kvalifikaci Evropské ligy. Myslíme si, že by to bylo něco velkého, co s námi můžou prožívat i fanoušci," říkal Guilavogui.

Dijonu se poslední dobou šeredně nedaří. Prohrál s Nancy, v Sochaux a naposledy 0:2 s Lille. Okupuje neklidnou šestnáctou pozici, ze které má ten nejminimálnější náskok na sestupové pásmo. Dijon zkrátka potřebuje zabrat, aby se nedostal do zbytečných problémů. Pod Alpy nedocestovali Meite ani Kumordzi, oba jsou v trestu.

V záloze by tak měl Kumordziho s největší pravděpodobností nahradit Altama, Zarour by měl zacelit díru v obraně. Guilavogui třeba vidí nebezpečí v soupeři trochu někde jinde. "Z mládežnických let ve francouzské reprezentaci si pamatuji Gaëla Kakutu," připomněl kmenového hráče londýnské Chelsea. "Je to velmi talentovaný hráč a musíme si na něj dát obrovský pozor."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.60 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valenciennes FC - OGC Nice  (neděle 17:00)
Je to klíčový zápas sezony, myslí si obránce Renato Civelli z Nice o utkání se sousedem z tabulky z Valenciennes.

Týmu Reného Marsigliy se v posledních týdnech daří, z posledních pěti zápasů se z plného bodového zisku radoval hned třikrát; prohrál pouze jednou, a to na hřišti silného Rennes. Díky tomu se posunul již na třináctou pozici v tabulce, ze které má však na sestupové pozice stále pouze čtyřbodový náskok.

"Nejsme na vrcholu a měli bychom vylepšit spoustu věcí. Ale týmu se v poslední době daří, jsme v dobré formě. Je to skvělé časování, v závěru sezony jsou body ještě cennější než v jejím průběhu," myslí si Civelli, bývalá opora zadních řad Marseille. Tu mimochodem od Nice dělí rovněž pouze čtyřbodový rozdíl.

OGC vybojovalo v posledním zápase vítězství 1:0, fanoušci však přesto nebyli spokojení, vadil jim herní projev jejich oblíbeného mužstva. "Po utkání mohou fanoušci projevit svůj nesouhlas. Avšak když pískají během zápasu, je to škoda. Znevýhodňuje to nás a může to podpořit soupeře v jeho snažení. Když se nám nedaří, potřebujeme o to větší podporu z hlediště," apeloval na příznivce Civelli.

Osmadvacetiletý stoper se vyjádřil rovněž k utkání s Valenciennes, jenž má na svém kontě shodně 37 bodů. "Je to klíčový zápas sezony. Proti Auxerre jsme hráli ustrašeně. Proti Valenciennes se našemu cíli můžeme přiblížit na dosah ruky. Od posledního zápasu toho musíme mnoho vylepšit, ale vždy je jednodušší pracovat na zlepšení po vyhraném utkání."

Zatímco hostujícímu celku se v poslední době poměrně daří, výkonnostní a výsledková křivka Valenciennes nabírá spíše opačný směr. Z posledních osmi zápasů bralo všechny body pouze dvakrát, naposledy ztratili všechny body na půdě vedoucího Montpellier.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.10 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Klíčový souboj, který může notným způsobem promluvit do boje o titul, sehrají na závěr 34. kola Lille a PSG. Montpellier na pařížský celek v pátek vyvinul tlak, když venku skolil Toulouse 1:0 a má nyní na čele pětibodový náskok. Dohnat tohle manko bude pro Ancelottiho družinu o to obtížnější, že hraje na půdě třetího týmu tabulky.

Jestli PSG zápas v Lille nezvládne, bude to pro něj mít hned dva následky. Nejenže už si Montpellier titul s největší pravděpodobností nenechá vyfouknout, ale v případě výhry Les Dogues si svého soupeře připustí na rozdíl dvou korálků. Hrozí tedy, že může ve zbývajících čtyřech kolech přijít dokonce i o aktuální druhou pozici.

A tudíž o přímý postup do Ligy mistrů. Což by pro PSG, které chce urputně do milionářské soutěže, další významná komplikace - postoupit z předkola totiž není vůbec jednoduché. Ancelottiho parta je ovšem na utkání dobře naladěna. Naposledy si totiž zastřílela proti Sochaux, kterému do ranečku na cestu domů naskládala hned šest gólů.

"Byl to dobrý týden. My se ale hned soustředili na Lille," uvedl pro klubové stránky obránce Sylvain Armand. "Tým je uvolněný i šťastný. Určitě je jednoduší připravit se na další zápas, když předtím vyhrajete vyšším rozdílem. Atmosféra je zkrátka dobrá a potřebujeme jí i v neděli, abychom vyhráli a získali tři body."

Armand si nedělá těžkou hlavu z toho, proti komu a v jaké fázi sezóny hraje. "Nemusí to být zlomový bod sezóny," myslí si. "Ale bude to hrát velkou roli, to je jisté." Domácí pod takovým tlakem jako PSG nejsou. Přece jenom si pohodlně drží třetí pozici, která je poslední vstupenkou do Ligy mistrů. Lyon je vzadu vzdálen na šest bodů.

Jenom se nesmí tenhle náskok zbytečně promrhat. Nejen z tohoto důvodu, ale i protože sehraje duel proti bohatému a mocnému klubu Francie, by pro Lille nebylo od věci vyhrát. "Bude také naším posledním doma proti přímému konkurentovi," připomněl los Benoit Pedretti, jehož spoluhráči ještě nastoupí před vlastními fanoušky proti Caen a Nancy.

V předposledním kole se navíc Lille může těšit na souboj s vedoucím Montpellierem. "Chceme na oba dva vyvinout tlak. Aby PSG vědělo, že jsme tu a budeme bojovat až do konce," říkal Pedretti. "Nebudeme měnit filozofii naší hry nebo přístup. Hodláme získat pozitivní výsledek," dodával francouzský záložník.

Ten mimochodem chová k PSG obrovský respekt. "Co PSG už dokázalo, je pozoruhodné. Když si uvědomíte, že přestavba týmu netrvá krátkou dobu," chválil Pedretti. "Pokud se nepletu, přes padesát procent hráčů tam vůbec nebylo. Stanovili si i přesto velké cíle a stále je chtějí splnit. Je to silný kolektiv i se spoustou skvělých náhradníků."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Toulouse FC - Montpellier HSC  (pátek 19:00)
Zraky celé fotbalové Francie budou netradičně už v pátek upřeny do Okcitánie, kde na hřiště místního TFC zajíždí Montpellier. Oběma týmům jde o hodně: domácí bojují o poháry, hosté o titul.

Les Pailladins mají na Stade Municipal příjemné vzpomínky - posledních 11 zápasů tam neprohráli. Další výhra by jim hodně pomohla v přetahované s PSG - v takovém případě by totiž odskočili na pět bodů a vyvinuli na pařížské hvězdy velký tlak před jejich soubojem s Lille. Zkušený obránce Hilton však nabádá, že titul je ještě stále daleko.

Na druhé straně je totiž jiná statistika - jakkoliv jsou Girardovi svěřenci doma suverénní, venku se jim poslední dobou tolik nedaří a zvítězili jen jednou z posledních pěti pokusů. "Jistě, že je na nás vyvíjen tlak," přitakává Hilton. "Blížíme se ke konci sezony a můžeme toho ještě hodně dokázat. Já osobně ale žádný tlak necítím. Jsem si dobře vědomý toho, jak výjimečný pro nás závěr této sezony je," libuje si brazilský obránce.

"Musíme se uchránit od vstřebávání zpráv z médií, nesmíme se strachovat ohledně očekávání, která jsou na nás kladena. Nesmíme se nechat svázat tím, že naši fanoušci chtějí titul."

Body ale potřebuje i Toulouse, které se snaží urvat místo v Evropské lize. Jeho trenér Alain Casanova byl po poslední porážce s Évianem hodně frustrovaný - dokonale totiž pohřbila dobrý dojem, který Tefece zanechalo při rozprášení Lyonu v poměru 3:0. "Konečky prstů se dotýkáme Evropy - a to by pro nás byl úžasný úspěch. Nesmíme ale postrádat touhu zvítězit, týmového ducha a aktivitu," říká bývalý brankář.

Hilton, který se vypracoval v oporu montpellierské obrany, se pod tlakem cítí evidentně dobře. "Je lepší, že nastoupíme proti Toulouse, které má o co hrát," přidává. "Snaží se postoupit do Evropy a proti Lyonu ukázali, jak moc jsou dobří."

Montpellier bude postrádat Jorise Marveauxe (stehno), ale jeho místo v sestavě může převzít Jamel Saïhi, který se vrátil po vypršení trestu. Toulouse hlásí citelnější ztráty: mimo hru jsou Étienne Didot (koleno) a Serge Aurier (kotník). Nastoupit však už může Franck Tabanou, kterému stejně jako Saïhimu vypršela suspenzace.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - Olympique Marseille  (pátek 21:00)
Lorient má v závěru sezony vražedný los: jedno slavné jméno střídá druhé. Doma oproti Marseille to však, vzhledem k příšerné formě Phocéens, vypadá poměrně nadějně.

Trenér hostů Didier Deschamps, jehož dny na lavičce slavného klubu se zřejmě krátí, nabádá své svěřence, aby v posledních pěti ligových střetnutích ukázali respekt ke znaku, který nosí na hrudi. Poslední výhra Marseille se datuje do letošního ledna, trofejemi ověnčený kolos je až desátý a naposledy prohrál v Bordeaux. Náplastí na zpackanou sezonu je alespoň triumf v Coupe de la Ligue.

"Jsme v pozici, v jaké jsme, protože hrajeme špatně," vyjádřil se Deschamps stručně, leč výstižně pro server Ligue1.com. "Zbývá nám pět zápasů, ve kterých musíme získat body. Je velmi důležité, aby naše vystoupení ukázala respekt ke klubu a k dresu, který hráči nosí. Nemůžeme si dovolit se vzdát, musíme bojovat až do konce a získávat lepší výsledky," burcuje mladý kouč.

Lorient je v tabulce čtrnáctý a na sestupové pozice má náskok pouze dva body. Poslední dva zápasy nicméně zvládl se ctí: nejprve doma sestřelil favorizovaný Montpellier a následně vedl v Lyonu dokonce 2:0, leč domácím se podařilo otočit a urvat všechny body. A Deschamps před houževnatým soupeřem, bojujícím o holou kůži, důrazně varuje.

"Lorient prohrál minulý víkend v Lyonu, ale přesto odehrál fantastické utkání. Musí se divit, jak je vůbec možné, že prohráli," prohlásil. "Jsou v těžké situaci, potřebují body, pokud se chtějí v Ligue 1 zachránit. Jejich poslední vystoupení však svědčí o tom, že mají formu."

Forma je možná silné slovo - Les Merlus vyhráli z posledních pěti střetnutí jedno jediné. Jejich trenér Christian Gourcuff však v rozhovoru pro webové stránky řekl, že se sestupu nebojí.

"Ne, není se čeho bát," uklidnil fanoušky. "Zbývající utkání budou důležitá. Proti Montpellieru a Lyonu jsme hráli dobře, každý to potvrdí. Bojovali jsme. V momentální situaci hraje o záchranu ještě děvet klubů," zakončil otec lyonské hvězdy na zlehčenou notu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.30 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Montpellier HSC33216660:3169
2.Paris Saint-Germain331910463:3567
3.Lille OSC331711562:3662
4.Olympique Lyon331751152:4356
5.Stade Rennes33159945:3654
6.AS Saint-Étienne331581044:3753
7.Toulouse FC331581036:3053
8.Girondins Bordeaux331113940:3746
9.Évian Thonon Gaillard331291248:4745
10.Olympique Marseille3310111240:3841
11.AS Nancy-Lorraine3310111233:3941
12.OGC Nice339101434:3937
13.Valenciennes FC331071631:4037
14.FC Lorient338111432:4435
15.SM Caen338101535:4934
16.Dijon FCO33971737:5434
17.AC Ajaccio337131333:5434
18.Stade Brestois336151228:3333
19.FC Sochaux33891634:5433
20.AJ Auxerre335131537:4828
Zbývající zápasy
10.05. 00:00Évian Thonon Gaillard - Olympique Lyon

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (143)

Přidat komentář
domingo

vypada to jak Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna jsem to tu chtěl dát. 3D dresy nejsou taky špatné

Reagovat
Langi

je to oficiální?? protože oproti těm dresům, který sme tu porovnávali nedávno, to je docela slabota ...jinak fakt to připomíná Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě jo. Nicméně mně se líbí i tyhle . Jsem zvědavý na toho sponzora

Reagovat
Langi

na sponzora sme zvědaví všichni jako tehle neni špatnej, ale prostě ten s tim drakem na boku byl nejhezčí co sem viděl sem zvědavej jak budou vypadat ostatní dresy, jesi tehle chtěj dát jako HOME

Reagovat
Langi

nebo možná to nebyl drak ale lev...asi podle toho kdo má jakou představivost

Reagovat
domingo

Tmavy jako domaci? To si neumim moc predstavit..

Reagovat
Langi

http://www.footballkitnews.com/4643/new-lyon-3d-kit-2012-2013-adidas-olympique-lyon-third-jersey-12-13-black-ol-europe/

sem vůl, kdybych četl nadpisy...sem si řikal že když s velkou slávou přestavěj 3D dres tak ho přeci nedaj jako Third kit ...tenhle bude asi teda pro Evropu

Reagovat
juninho8

neni to zle ale tiez podla mna tie co sme rozoberali prednedavnom boli krajsie....najma s tym levom....to by mohli byt na domace

Reagovat
Langi

uvidíme, každopádně pokud by ten s tim lvem klapnul v bílym nebo tmavě modrym provedení a nebyl tam sponzor přes 3/4 dresu tak bych asi zainvestoval

Reagovat
juninho8

Reagovat
mookyn

Tak co, da tento rok Montpellier titul?

Reagovat
Usty

Giroud si jde zahrát házenou s Deschampsem?

Reagovat
domingo

Vidis, nikdy me nenapadlo, jestli je to jenom opticky klam nebo jestli se na trenincich Paillade fakt hraje hazena (i kdyz je fakt, ze Saihimu ty hlubinne ponory do chumlu protihracu zavidi i Filip Jicha)

Reagovat
Langi

OT: zatím hodně předběžná sestava ale zrovna takhle by se mi to i líbilo

Lloris - Reveilleré, Cris, Lovren, Cissokho - Gonalons, Kallstrom - Lacazette, Gourcuff, Lisandro - Gomis

Reagovat
juninho8

podla mna skvela....Cris tam proste musi byt za to co odohral naposledy....trochu sa bojim o cissokha ale dabo by nebol tiez nejaka vyhra a kedze aly je uz jednou nohou prec tak o trofej by mohol mat zaujem a zaloha s utokom asi najlepsie mozne co sa tyka mien....len nech to aj predvedu na ihrisku(to sa tyka hlavne Gourcuffa)....uz sa neviem dockat zapasu....dufam ze to bude nas koncert a nebudem sa musiet nervovat

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád za Gourcuffa v základu

čas na to vrátit se do starých kolejí

Reagovat
smazaný uživatel

la compo : Lloris, Réveillère, Cris Lovren, Cissokho, Gonalons, Källström, Lacazette, Gourcuff, Lisandro, Gomis. officialne....4-2-3-1

Reagovat
Langi

takže pánové na Yahoo sports měli pravdu už odpoledne...to se taky často nevidí

Reagovat
Langi

Pánové nějakej stream?? na sportlemon je zatim jen jeden a nevysílá

Reagovat
smazaný uživatel

a na rojadirecta.me alebo atdhenet.tv si nepozeral ? ale tam to spustia az pred zápasom

Reagovat
Langi

na sportlemon většinou tak hodku před zápasem už je výběr ze 6 streamů, tak mě právě ten jeden dneska docela překvapil právě ...asi je čas ještě, škoda že se nedá chytit Digi sport...na SK verzi to dávaj

Reagovat
smazaný uživatel

já mám Digi tak že nemám problém

Reagovat
smazaný uživatel

inak je to super nemusim sledovat nijaky stream, ale zase počuvať tie bludy tych komentátorov, ktorí nemaju ani šajnu o Ligue 1, to bude hrôza snáď to prežijem... ... Allez OL

Reagovat
Langi

náhodou...naposledy jsem koukal na Lyon - APOEL na STV3 a ti vaši komentátoři, byli oproti těm vědátorům na ČT4 ještě relativně v obraze

Reagovat
juninho8

na STV ked je to LM sa to da ale tito na digi su otrasny

Reagovat
Langi

hmm...já sem na koleji rád že chytnu aspon stream, kde se obraz nerozkládá na kostičky

Reagovat
Langi

OT: už představujou ten novej 3D dres pro příští sezónu...takže je to hotovka, sem zvědavej na ty další kombinace

Reagovat
Langi

jinak ten dres je sám o sobě hodně pěknej ovšem v kombinaci s tim sponzorem Coupe de France to je hrůza

Reagovat
juninho8

presne tak....su to pekne dresy ale ten sponzor tam spati raidne....ale to zrejme vsetky dresy by spatil

Reagovat
smazaný uživatel

čo je na nich 3D

Reagovat
smazaný uživatel

*?

Reagovat
juninho8

bojim sa jedneho ze nas moze zarezat rozhodca....byva to tak ze rozhodca a halvne fanusikovia su viacej z outsiderom ako s favoritom....a este aj takato smola nas moze zarezat...hned tycka

Reagovat
Langi

zrovna sem to chtěl taky napsat...celá Paříž se očividně oblékla do barev Quevilly...ale tak už to bejvá, nám fandit nebudou když sme PSG vyřadili...a každej si přece přeje aby zázrak ze 3. ligy přehrál i nás

Reagovat
juninho8

podla mna nie len pariz ale cele francuzsko okrem Lyoncanov....a zatial mame aj dost smolu....tycka,lovren...

Reagovat
Langi

jak kdyby u nás hrála v poháru Sparta s Čáslaví...taky všichni kromě Sparťanů fanděj Čáslavi

Reagovat
juninho8

u nas je to tak skoro vzdy ked hra Slovan

Reagovat
Langi

tak většinou se přeje outsiderům, to už je takovej trend...ale to Quevilly na to dneska podle mě nemá...

Reagovat
juninho8

no zatial ani nahodou

Reagovat
smazaný uživatel

kurvááááááááááááááá Lovren

Reagovat
Langi

do píči

Reagovat
juninho8

no tak toto je dost na hovno....nie len pre tento zapas...ak to bude daco vaznejsie...dufam ze nie...kone ani neviem kedy naposledy hral...viacej hraval ten nas lyonsky sakho

Reagovat
Langi

kdyby to bylo vážnější, tak hlavně doufám že bude kdyžtak nastupovat Koné a ne ten dřevák

Reagovat
Langi

boha jeho

Reagovat
juninho8

aleeeeeeeeeeeeeeex.....riadne to spravil....dalsia smola

Reagovat
juninho8

LICHAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

joooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo a kto iný ??...Licha si to zaslúžil ...

Reagovat
smazaný uživatel

Alesandro Lacazette..

Reagovat
juninho8

zase to skvele spravil Alex....silno rozymslam ze ak budeme mat buducu sezonu tie dresy s tym drakom tak ma tych par eur nezabije a dost mozno by som bral dres alexa

Reagovat
Langi

do toho s tím drakem bych taky investoval ...mám doma loňskej s tím BetClicem ještě

Reagovat
juninho8

ja lyonsky este doma ani nemam...aka hanba

Reagovat
Langi

já sem si vloni koupil z ebay...vyšel právě docela dost levně, asi 700 Kč...mě se třeba hrozně líběj ty klasický trička co prodávaj na http://boutique.olweb.fr/ ale to poštovný

Reagovat
juninho8

to hej tie tricka su pekne....len to postovne bude zabite....chcelo by to ist na nejaky ten zapas a tam si daco aj kupit ale to by som musel setrit asi trochu dlhsie

Reagovat
Langi

no to já taky...Gerland už sice asi nestihnu, nebo maximálně hodně fousově, než začnu vydělávat ...ale výhledově tam jednou na fotbal chci jet určitě

Reagovat
juninho8

to uz skor na Lumieres....: ked uz by som si zaplatil tak za luxus

Reagovat
Langi

na tom prezentačním videu se mi mrtě líbí ...doufám že už se konečně začlo stavět...2014 se má otvírat tušim

Reagovat
juninho8

tak nejak....no je iste ze najneskor v 2016 bude otvoreny ale urcite to bude o daky ten rok dva skor

Reagovat
Langi

2016 už bejt musí...má se na něm hrát ME ve Francii

Reagovat
juninho8

no ved prave....ale teraz aj vravel ten komentator ze ma byt v 2014....spravne informacie mas

Reagovat
Langi

no aspon že tak...ted už se to tam snad nasype

Reagovat
Langi

olala

Reagovat
juninho8

teraz to lisandro mohol vratit alexovi a nie davat na Yoanna....a Bafe to je klasika....este zo 3 zahodi kym da gol

Reagovat
Langi

Bafé ale tentokrát o kousek...tohle měl dávat už Gourcuff dávno před nim

Reagovat
smazaný uživatel

Yoan ? och skoda....prajem mu gól ...trebalo by mu nejaku tu vzpruhu.. a Bafe rozbíja technikuna Stade France.....

Reagovat
smazaný uživatel

ale Gourcuffovi to zatial ide.....dufam ze pojde aj cely zápas..

Reagovat
smazaný uživatel

Inak je to blud ako uvádzaju vsade ze Quevilly je amaterský klub, ked 17 hráčov z mužstva sa živý len futbalom ako profesionáli..

Reagovat
juninho8

aspon daco si vypatrali ti komenatori ale zase je trochu zatazeny tym Diarrovym bratom

Reagovat
smazaný uživatel

a vzdy spomenie ze " ako uvádza réžia, tak hostia z Quevilly"

Reagovat
juninho8

kazdy kto sa aspon trosku zaujima tak vie ze sa to hra v parizi cize vobec to nemusi takto hovorit

Reagovat
Langi

no tak teď ještě 45 minut hrát stejnou hru jako v první půli...nezahazovat šance zbytečně...ještě 3 góly přidat ať si z nás ostatní z L1 nedělaj prdel, že sme je porazili jen 1:0 a můžem slavit ...jinak nechápu jak od nich mohla Marseille dostat 3 góly a Rennes 2...naše děravá obrana zatim s přehledem

Reagovat
smazaný uživatel

taá posledná myšlienka

Reagovat
juninho8

tak nejak by to mohlo byt....v druhom polcase sme nalozili aj tomu Ajacciu GFCO ci co to bolo a ta posledna veta sa len tak casto neda napisat....vidno ze tretia liga ale Cris tam mal jeden taky fajny odkop katafalsom nad seba ked ho tam napadali

Reagovat
juninho8

ten Alex ma dnes neskutocnu smolu...aj ked pr tejto strele mal aj stastie ze tam bol ten tec

Reagovat
Langi

Quevilly ani neví jaký má štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

Cris Kapitann....dobrý odkop do nebies...

Reagovat
juninho8

dnes sa mi zatial paci aj Gonalons....je nenapadny v strede ale dost lopt vybojoval a dobre to aj rozohrava....a hlavne nekazi

Reagovat
smazaný uživatel

Ani Cris nieje zly na to že je to Cris

Reagovat
juninho8

Reagovat
smazaný uživatel

ale pre mňa zatial hráčom zápasu Saša...

Reagovat
juninho8

tak s tym suhlasim

Reagovat
Langi

ježiši...to je zas šudlání...tak se zas vraťte před jejich bránu a dejte aspon ještě jeden

Reagovat
juninho8

no druhy polcas je zatial len slaby odvar....a teraz to bolo tesne...fuuuuu

Reagovat
juninho8

co by sme robili bez Huga Clem to prichadza poistit....a fanynky na FB by sa zblaznili

Reagovat
Langi

ty vole ale už dost hrajeme...Rennes si taky v 90. minutě mysleli že už bude prodloužení

Reagovat
Langi

twl v ty Paříži je žluto

Reagovat
juninho8

o to viac sa budem tesit ak to ukopeme teda

Reagovat
Langi

hlavně tohle už mělo bejt dávno 3:0...doufám že se zejtra nedočtu, že "Quevilly jen těsně a po nesmírně sympatickém výkonu prohrálo 1:0"...měli jednu šanci...my dvě tyčky a břevno

Reagovat
juninho8

presne....a aj to prvy polcas neboli ani pred brankou....ani pred 16-kou....len do druheho polcasu sme nastupili nejak tak ako by sme to mali uz v kapse....ale budu to musiet otvorit a verim ze im tam este jeden dame

Reagovat
Langi

no já doufám že to 2:0 nebo 3:0 skončí

Reagovat
smazaný uživatel

co to Hugo vymýýsla ?????????,, kurnik...

Reagovat
juninho8

Hugo nam hra na nervy

Reagovat
smazaný uživatel

ved nieje 1 apríl...

Reagovat
smazaný uživatel

Bafe joj.....Remi poradím ti .....Bafe Pied

Reagovat
juninho8

to by slo

Reagovat
juninho8

skoda ze jimmy

Reagovat
Langi

Gomis ty kdybys nebyl takový střevo

Reagovat
Langi

ty vole ať už je konec

Reagovat
juninho8

az na tu jednu sme ich k nicomu nepustili tak nevidel by som to zase nejak zle..len ta koncovka

Reagovat
Langi

Gomis dneska 2 tutovky...Gourcuff 1 stoprocentní...pak břevno a tyč

Reagovat
smazaný uživatel

alex dalsia co mu vykopli z brány..

Reagovat
juninho8

+ alex...ta co mu vykopli s prazdnej

Reagovat
Langi

Reagovat
Langi

Jimmy další takovej

Reagovat
smazaný uživatel

chodte do piče...aj s tym zakoncenim.....keby si ho obhodil po lavej strane..tak vojde do brány aj po styroch......ved brankar mu uz lezal pri nohách...

Reagovat
juninho8

Les Gones mu dobre radil nech da jeremyho a nie jimmyho

Reagovat
Langi

ta koncovka mě dneska fakt sere...kdyby proměnili aspon půlku šancí

Reagovat
smazaný uživatel

3D dresy jsou super

Reagovat
Langi

si koukal s 3D brejlema na zápas??

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš, vezmu si je, ale už jsem se na ně díval s 3D brýlemi na fotkácha ten znak Lyonu pěkně vystupuje

Reagovat
Langi

a Rémi moc se nesměj...ještě tak 3 minuty

Reagovat
smazaný uživatel

tomu Capelovi mal dat Lisandro jednu po za ucho...a bolo by po konverzácii..

Reagovat
juninho8

dnes jedine s cim nie som spokojny je koncovka....a to ze som musel mat nervy az do konca ale to suvisi s tou koncoukou a kuskom smoly...inac obrana bez problemov az na tu jednu....ale mame to doma a to sa pocita....chvalabohu za Lisandra a Huga

Reagovat
smazaný uživatel

TROFEEEEEEEEEEEEEJ

Reagovat
juninho8

konecne! bolo na case pre taky klub po 4 rokoch

Reagovat
Langi

trochu nezvyk slavit trofej...ani nevim jak na to reagovat každopádně dneska to bylo naprosto bez debat, Quevilly mělo víc štěstí než rozumu...na výsledek kašlu, byla to výhra po přesvědčivym výkonu, obrana šlapala asi až na jednu situaci...škoda ty smůly v koncovce, dneska to nebyl jen Bafé

Reagovat
juninho8

ale povedzme si ze to bola najprv smola az potom nasi utocnici....aspon ja to tak vidim

Reagovat
Langi

smůly tam bylo dost, hlavně ty 2 konstrukce a pak ten Alex...hlavně že je to doma a snad nás to (za zejtřejšího přispění PSG) trochu nakopne a to 3. místo ještě bude

Reagovat
juninho8

zajtra to bude jediny zapas v lige kedy budem fandit PSG....potom nech prehraju vsetko co sa len da

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda + Rémy zvedající pohár, co víc si člověk může přát?

Reagovat
juninho8

snad sa touto trofejou Legenda rozluci....dnes a v poslednom zapase ligovom hral fajn ale dlhodobo to uz neni to co byvalo....a inac celkom pekne gesto ze tam zobral aj kapitana Quevilly ale ja by som tam asi nesiel byt nim....

Reagovat
Langi

ještě 3. místo v lize a Trophée des champions a budu spokojenej

Reagovat
Langi

jinak Lovren putoval hned do nemocnice...nejspíš achilovka...Chorvati se bojej aby vubec mohl na EURO ...sem zvědavej jaký zprávy přijdou zejtra...snad nebude tak zle

Reagovat
Langi

uff, tak žádná achilovka, žádná zlomenina...takže snad nebude tak zle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

V Lille a Auxerre klíčové zápasy, oba musí vyhrát! :)

Reagovat
Langi

Allez Paris Saint-Germain

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Langi

promin ale pořád jde o hodně...bez pomoci PSG a Montpellieru se před Lille nedostaneme

Reagovat
Langi

a vůbec...máte luxusní náskok a příští kolo hostíte Evian...nějaký PSG vás ted nemusí vůbec trápit

Reagovat
Godwinson

Se podívej na ten los Lille, řikám ti to potřetí, tam už ta šance není I když je pravda, že dnešek hodně napoví. Évian je zrádný a navíc pak je trojkombinace Rennes, Auxerre venku a Lille doma, takže se musí udělat důkladný náskok.

Reagovat
Langi

jako je to šílený...dneska může bejt maximálně remíza, jakmile Lille vyhraje tak je to hotový a PSG se bude ještě klepat o ten druhej flek ...ale já doufám že PSG i Montpellier je porazej

Reagovat
Langi

+ ještě plichtěj v Nice

Reagovat
smazaný uživatel

A ty si jako myslíš, že my všechno už vyhrajeme?

Reagovat
Langi

nepochybuju o tom, po tom včerejším kolosálním triumfu se zvedne morálka hráčů o 150% ...ne vážně, ten los mi nepřijde tak hroznej, to těžký už máme více méně za sebou, hrajem 3x doma, a Brest, Valenciennes a Nice bysme jako porazit mohli...a 2x venku proti Ajjaciu a Evianu, tam se rozhodne...Ajjacio snad dáme s Evianem to bude si myslim nejtěžší zápas...jako to 3. místo reálný furt je, dokonce Lille ani nemusej dneska prohrát, stačí když remizujou, za tejden remizujou s Nice a pak prohrajou v Montpellieru, my už zaváhat nesmíme

Reagovat
smazaný uživatel

inak perfektne fotky na Olweb.fr Garde vo výrivke, Grenier v sexistických boxerkách, to zas budu jeho FB faninky pozerat

Reagovat
Godwinson

Brest

Reagovat
smazaný uživatel

OT: http://bit.ly/Km0Ctz

Lovren noha v sádře, tak myslím, že se s Eurem může rozloučit.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
Maresma

Wow, Eden

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele