Ligue 1 - souhrn 32. kola

10.04.2015, 22:24, aktualizováno 15.04.2015, 20:28
Komentáře a souhrny
Lyon porazil Bastii a alespoň dočasně se vrací na špici. Bordeaux těsně udolalo Marseille a posouvá se Olympique na dostřel tří bodů. Lille veze tři body ze hřiště Évianu, venku uspělo také Nice. Nejtěsnější možné výhry slaví rovněž Rennes, Toulouse a Saint-Étienne, Lens se rozešel s Lorientem bez branek. Už v pátek si Monako přivezlo tři body z Caen a posunulo na třetí příčku...

Olympique Lyon - SC Bastia 2:0

15.04.2015 18:30

Góly: 77. Mohamed Yattara, 85. Alexandre Lacazette

V Lyonu se přepisují historické tabulky - Alexandre Lacazette se totiž dnes stal teprve druhým mužem v historii Les Gones, který během jedné sezony pokořil hranici 25 nastřílených gólů. Ještě jedna trefa a rekord Andrého Guye bude definitivně vymazán. Bastia sice na Gerlandu předvedla tradičně bojovný výkon, nakonec to však na body nestačilo a prohrála 0:2..

Lyon tak zvládl důležitý krok v cestě za titul (či alespoň přímou účastí v Lize mistrů); dnešní výhra jej provizorně posouvá do čela tabulky před PSG. Velký večer pro domácí podtrhl i návrat playmakera Clémenta Gréniera, který se rovnou uvedl asistencí na vítězný Yattarův gól.

Korsičané přijeli do Lyonu s jediným cílem - odčinit nedůstojnou porážku 0:4 z finále Ligového poháru proti PSG - a nutno číct, že nezačali vůbec špatně. Kvalitativní rozdíl se však přesto brzy ukázal a Lyon nešel do kabin s vedením pouze díky heroickému výkonu gólmana Alphonse Aréoly, který už v šesté minutě musel vytáhnout fantastický zákrok proti Jordanu Ferrimu.

Aréola si následně poradil i s efektní patičkou Steeda Malbranqueho i jedovatou ránou Clintona N'Jieho ze střední vzdálenosti; lyonské tempo nerozhodilo ani Dabovo zranění (ve 39. minutě jej nahradil Zeffane), zatímco Bastia se omezovala na poctivou práci ve středu pole a snahu co nejvíce hru favoritovi znepříjemnit.

Klíčový okamžik nastal po hodině hry, kdy domácí kouč Hubert Fournier vyslal na hřiště uzdraveného Gréniera - a v 77. minutě se to ukázalo jako skvělý krok. Grénier, poprvé v akci po dlouhých osmi měsících, vybojoval míč po rohovém kopu a skvělou přihrávkou našel volného Yattaru, který na bližší tyči otevřel svůj letošní střelecký účet.

Korsický odpor tak byl konečně zlomen, a pět minut před koncem přidali domácí ještě druhou branku - po povedené N'Jieho akci (Kamerunec ze sebe setřásl dotírajícího Guillaume Gilleta) a následném centru se k míči dostal Lacazette, který bez potíží doklepával do Aréolovy klece a vyrovnal tak Guyův střelecký rekord ze sezony 1968/69.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Olympique Marseille 1:0

12.04.2015 21:00

Góly: 61. Cédric Yambéré

Marseilleské naděje na Ligu mistrů utrpěly velkou ránu - po těsné prohře na hřišti Bordeaux totiž Les Phocéens vyklidili pozice "na bedně", kde se ve společnosti PSG a Lyonu nově vyhřívá Monaco. Jedinou trefu zápasu vsítil mladý defenzivní univerzál Cédric Yambéré, který tak výrazně posílil naděje Bordeaux na Evropskou ligu.

Yambérého střela z 61. minuty sesadila Marseille z příček zajišťujících Ligu mistrů vůbec poprvé od loňského srpna; svěřenci Marcela Bielsy jsou nyní čtvrtí, jeden bod za Monakem, ale také jeden bod před dotírajícím Saint-Étienne (a tři před dnešním soupeřem). Ne že by dnes byli papírovými favority - na Stade Chaban Delmas vyhráli naposledy v roce 1977. Bordeaux to na věhlasného soupeře doma zkrátka umí, jak mohl už po 15 minutách potvrdit Mariano, jeho nádherný volej z pětadvaceti metrů však orazítkoval pouze levou tyč. Gólman Steve Mandanda si určitě oddechl; jen několik centimetrů jej dělilo od ostudy.

To byla nicméně jediná šance Les Girondins za celých úvodních 45 minut. Hosté, pohánění touhou po odplatě za poslední zpackané Le Classique, se viditelně snažili a zejména Romain Alessandrini, náhrada za suspendovaného Andrého Ayewa, působil hodně nebezpečným dojmem. Po přihrávce elitního asistenta Dimitriho Payeta se prohnal kolem Diega Contenta a trefil tyč, a stejně skončila i jeho skvělá křížná rána o několik minut později, ačkoliv tentokrát se vyznamenal gólman Cédric Carrasso, který míč konečky prstů vytlačil.

Marseilleští mohou cítit i lehkou křivdu; dožadovali se totiž hned dvou penalt. První, ještě v závěru úvodního dějství, se podle jejich názoru měla pískat po zákroku Nicolase Palloise na pronikajícího Alessandriniho, druhá zase po reklamované ruce Yambérého. Rozhodčí Bartholomeu Varela však zůstal neoblomný, a byl to (ironicky) právě Yambéré, kdo nakonec rozhodl. Wahbi Khazri našel svým pasem Henriho Saiveta, který okamžitě posunul míč na Mariana. Brazilský pravý bek následně vyslal do vápna střílený centr, do jehož cesty se postavil mladý obránce a přesnou ránou propálil nešťastného Mandandu.

Více informací k zápasu

Stade Reims - OGC Nice 0:1

12.04.2015 17:00

Góly: 5. Saïd Benrahma

Nice zvládlo veledůležitý záchranářský duel na půdě Remeše a po výhře 1:0 má na sestupovou zónu náskok šesti bodů. O třech bodech rozhodl svým prvním seniorským gólem mladíček Saïd Benrahma. Domácí naopak drží před pádem mezi poslední trojici pouze lepší skóre..

Dnešní zápas byl premiérou pro nového remešského kouče Oliviera Guégana, který ve funkci nahradil odvolaného Jeana-Luca Vasseura, a z tábora Nice zaznívaly před výkopem opatrné hlasy o možném pozitivním efektu tohoto kroku. Na hřišti to však vypadalo úplně jinak. Les Aiglons šli do vedení už v páté minutě, kdy Valentin Eysseric nacentroval z levé strany na Benrahmu, jehož hlavička zapadla za záda veterána Kossiho Agassy.

Pro Remeš to byl velký problém - tradiční klub má totiž v roce 2015 strašidelnou formu, díky absolutně nefunkčnímu útoku vyhrál jediné z posledních 12 utkání, a nyní musel navíc otáčet skóre. Ne že by se domácí nesnažili; Gaëtan Charbonnier však ve 38. minutě po zpracování Moukandjovy přihrávky pálil pouze do náruče připraveného gólmana Simona Pouplina. V závěru první půle pak Aïssa Mandi sice našel ve vápně Alexi Peugeta, střela mladého záložníka však mířila hodně mimo.

Největší šance Remeše přicházely přes prostor, který strážil Mathieu Bodmer; zkušený defenzivní štít ještě evidentně není zcela fit po zranění stehna, čehož domácí s gustem využívali. Nicolas de Préville se přes něj přehnal v 53. minutě, leč Pouplin byl pozorný a jeho ránu zlikvidoval. O chvíli později se de Préville rozhodl nacentroval na Fofanu, malijský obránce však hlavičkoval mimo.

Na druhé straně se pokoušel pojistit vítězství Grégoire Puel, syn hostujícího trenéra však dalekonosnou dělovkou z 30 metrů pouze nechal vyniknout Agassu. Fofana poté na brankové čáře odklidil nebezpečnou hlavičku Érica Bauthéaca a poradil si i s Puelovou dorážkou. Nice to však mrzet nemuselo, neboť díky výhře 1:0 vyšplhalo do první poloviny tabulky.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - EA Guingamp 1:0

12.04.2015 17:00

Góly: 80. Ola Toivonen

Uvolněné Rennes porazilo Guingamp, díky čemuž se dá směle tvrdit, že Ligue 1 je pro příští sezonu zachráněna. Oproti tomu hosté ještě budou mít co dělat, neboť náskok na první sestupovou pozici je pouze čtyřbodový.

I tohle bretaňské derby vyšlo vítězně pro svěřence Philippa Montaniera. Ti, které vede jeho protějšek Jocelyn Gourvennec, však vstoupili do utkání aktivněji. Úvod patřil především Jérémymu Piedovi. Nejprve nasměroval svůj volej jen kousíček vedle branky Benoita Costila, aby v zápětí uklízel na brankové čáře po již překonaném spoluhráči Jonasi Lösslovi.

Abdoulaye Doucouré měl tedy ke gólu velice blízko, ovšem činil se i Lionel Mathis na druhé straně. Jeho tvrdá přízemní rána nadělala Costilovi dost starostí, ale nakonec všechno zvládl. Závěr prvního a úvod druhého poločasu zase patřil domácím. Lössl však vychytal jak pokus Paul-Georgese N’Tepa, tak hlavičku Pedra Henriqueho.

V 67. minutě přišel na hřiště Sambou Yatabaré. A o osm minut později se zase pakoval, jelikož zblízka prozkoumal kotník Cheikha M’Bengueho. Sice v tom nebyl žádný úmysl, ale rozhodčí Gautier stejně poslal Guingamp do deseti. V ten moment chyběla do závěru zápasu ještě čtvrthodina, nicméně domácí početní výhody využili už po pěti minutách od vyloučení.

Volej Oly Toivonena se otřel o tyč a zamířil za záda dánského gólmana - 1:0. Švédského útočníka hned poté vystřídal Habib Habibou, který si během svého desetiminutového pobytu na hřišti připsal dvě dobré šance. Na obě, stejně jako na zmíněnou branku, nahrával další střídající hráč, Polák Kamil Grosicki. Ta druhá byla o poznání výživnější, jenže Lössl si s ní poradil.

Stade Rennes tedy okupuje solidní deváté místo a chybí mu už pouze bod k dorovnání loňského maxima. Že by se jej Les Rouges et Noirs dočkali už příští týden na hřišti Monaka? To Guingampští mají, jak uvedeno, jiné starosti. Dvě následující utkání s Évianem a Caen budou pro tenhle klub, ve kterém do světa velkého fotbalu kdysi nakoukl Didier Drogba, nesmírně důležitá.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Montpellier HSC 1:0

12.04.2015 17:00

Góly: 45+2. Óscar Trejo

Nedělní odpolední zápasy dvaatřicátého kola francouzské Ligue 1 byly na branky velice skoupé. V šesti duelech jich padlo pouhých pět. Komu to však rozhodně nevadí, jsou hráči a příznivci Toulouse, jelikož jednu z nich - a vítěznou - vsítil Oscar Trejo.

Argentinský fotbalista byl hned u první nebezpečnější akce utkání. Po dvaceti minutách hry vybídl ke skórování spoluhráče z Pobřeží slonoviny Jeana Daniela Akpu Akpra, který si však před v podstatě prázdnou brankou nepočínal nejchladnokrevněji. Proto asi také není útočníkem. Už o minutu později se připomněl Wissam Ben Yedder, ovšem jeho střela levačkou mířila vedle tyče.

Tuniský forvard byl při chuti, a když zrovna nezásoboval spoluhráče nebezpečnými přihrávkami, snažil se sám zakončovat. Jako po přímém kopu ze závěru prvního poločasu, kdy se brankář Geoffrey Jourdren jen ohlédnul za letícím balonem, který k jeho štěstí přeletěl břevno. Domácí to však nemuselo mrzet dlouho.

Těsně před hvizdem, jenž ukončil první poločas, šli do vedení. Opět v tom měl prsty Ben Yedder. Jeho přihrávku tentokrát Oscar Trejo zužitkoval střelou do vzdálenějšího rohu - 1:0. MHSC se osmělilo až s příchodem druhé pětačtyřicetiminutovky. Aktivní byl především Kévin Bérigaud, jenže své snahy nedokázal vyjádřit gólově, přestože dvě dobré šance měl.

V závěru mohl ještě Martin Braithwaite upravit skóre ve prospěch téfécé, ale mířil nad. Celek ze Stadium Municipal, který pamatuje i ty největší fotbalové akce, si tedy nadále udržuje naději na setrvání v Ligue 1. Svěřenci Dominiqua Arribagého sice zůstávají na sestupové pozici, ovšem mají stejný počet bodů jako Remeš a Lorient. Montpellier oproti tomu v honbě za pohárovými příčkami výrazně zaváhal.

Více informací k zápasu

RC Lens - FC Lorient 0:0

12.04.2015 17:00

Góly: -

Lens utrpělo další ránu v boji o záchranu a nyní už de facto pouze čeká na to, která bude definitivně poslední. Po domácí bezbrankové remíze s podobně ohroženým Lorientem zůstává přikováno ke dnu tabulky a šest zápasů před koncem může pomalu začít balit druholigové kufry..

Hostující Les Merlus vstupovali do zápasu s pouze dvoubodovým náskokem na sestupovou zónu, přesto však měli o celých 11 bodů více než jejich soupeř. Tento kvalitativní rozdíl byl také v prvním dějství výrazně znát: bretaňští na hřišti jasně dominovali, územní převahu však nedokázali přetavit v gól, ačkoliv Jordan Ayew ve 22. minutě donutil gólmana Rudy Rioua k pohotovému zákroku.

Lens si svoji první šanci schovalo až na závěr první půle - Lalaïna Nomenjanahary nacentroval od rohového praporku a zakončující Adamo Coulibaly už zvedal ruce nad hlavu, Benjamin Lecomte se ale vytasil s famózním reflexivním zásahem a udržel tak poločasové skóre 0:0. Kouč Antoine Kombouaré následně musel vystřídat zraněné opory Baptiste Guillaumeho a Ludovica Baala, jako by těch ran pro Les Sang et Or nebylo málo.

Překvapivě se však rozhodl neposlat na hřiště nejlepšího klubového střelce Yoanna Touzghara, a šance tak museli obstarávat jiní. Wylan Cyprien naservíroval míč Pierricku Valdiviovi, ten však v dobré šanci nejprve ztratil rovnováhu, a ačkoliv nakonec dokázal vypálit, trefil pouze tyč Lecomteho brány. V samém závěru mohl ještě rozhodnout hostující Ayew, jeho střelu z otočky však Riou zlikvidoval. Lens nyní ztrácí na záchranu hrozivých devět bodů, zatímco Lorient zůstává před osmnáctým Toulouse pouze díky lepšímu skóre.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - Lille OSC 0:1

12.04.2015 17:00

Góly: 81. Sofiane Boufal (pen.)

Évian pokračuje v letošní tradici odevzdávání bodů silnějším oponentům. Doma proti Lille prohrál 0:1 a opět se tak ponořil do vyrovnávajícího se boje o záchranu; hosté naopak stále mohou doufat v Evropu, ačkoliv pod Alpami to z jejich strany také žádná hitparáda nebyla a spasila je až devět minut před koncem proměněná penalta Sofiane Boufala.

Nad stadionem v Annecy svítilo zářivé jarní slunce, které jako by domácí Les Roses pohánělo od prvních minut - svěřenci Pascala Dupraze začali aktivně a zaznamenali prvních několik pološancí, zejména díky Modou Sougouovi, jehož centry do vápna jen těsně minuly nabíhající Ninkoviće (14') a Thomassona (17'). Dále už se hrálo spíš nahoru-dolů. Za Dogy jako první zahrozil Divock Origi, který se dostal k míči přes Balmonta s Rouxem, v dobré pozici ale pálil mimo.

Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat - mladý Clarck N'Sikulu převezl jindy spolehlivého veterána Marka Bašu a prostrčil míč na malé vápno na Sougoua, gólman Vincent Enyeama se ale vytasil s parádním zákrokem (29'). Hostující kouč René Girard tak svým hráčům v kabině musel připomínat, že díky výhře PSG v Coupe de la Ligue postupuje do EL i pátý tým ligy, a Lille má tudíž stále reálnou šanci.

Dogy totiž do druhého dějství vyběhly mnohem agresivněji a spolupráce forvardů Origiho s Rouxem dělala domácí obraně stále větší problémy. V 55. minutě mohl Belgičan po dalším pasu svého kolegy opět skórovat, ale těsně netrefil. O výhře tak musel rozhodnout až mladíček Sofiane Boufal, který si v 81. minutě vymodlil ve vápně penaltu na Danielu Wassovi. Tentokrát si míč na bílý puntík postavil sám a vstřelil svůj vůbec první gól v nejvyšší soutěži.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Nantes 1:0

12.04.2015 14:00

Góly: 18. Franck Tabanou

AS Saint-Étienne může po výhře nad Nantes nadále směle pomýšlet na pohárovou Evropu. Kdežto Les Canaris by byli asi nejraději, kdyby už bylo po sezoně.

Nantes přitom začalo lépe a nebýt vynikajícího zásahu Stéphanea Ruffiera proti střele Serge Gakpého, šlo by do vedení. Takhle si jej v 18. minutě vzali domácí. A to zásluhou Francka Tabanoua, jehož střela z přímého kopu Rémyho Rioua evidentně překvapila. Střelec jediné branky zápasu však musel po nepříjemné srážce s vlastním kapitánem Loïkem Perrinem už o čtyři minuty později střídat.

Ve zbytku zápasu bylo nesmírně znát, jak moc chybí Der Zakarianově družině spolehlivý střelec typu Filipa Djordjeviće, jenž před sezonou po šesti letech prchnul do Lazia Řím. Ruffier se tedy v brance nadále spíše nudil. A jeho spoluhráči se také nikam nehnali, jelikož statistika napovídá, že 1:0 je jejich nejoblíbenější výsledek.

Ačkoliv Mevlut Erding ještě mohl přidat druhý gól. Našel si výborný centr mezi Issu Cissokha a Oswalda Vizcarronda, ale Riou už podruhé být překonán nechtěl. Z posledních deseti střetnutí slavil se svými spoluhráči výhru pouze dvakrát. A ani příští týden to na body příliš nevypadá, jelikož na Stade de la Beaujoire zavítá Olympique Marseille. Zatímco ASSE čeká prestižní Derby du Rhône, tedy bitva s Olympiquem Lyon.

Více informací k zápasu

SM Caen - AS Monaco 0:3

10.04.2015 20:30

Góly: 29. Anthony Martial, 64. Bernardo Silva, 84. Bernardo Silva

Monaco si celkem hladce poradilo s Caen a minimálně do nedělního večera, kdy hraje Marseille s Bordeaux, se posunulo na třetí příčku.

Knížecí klub se už pomalu chystá do Turína, kde se v rámci čtvrtfinále Ligy mistrů utká s tamním Juventusem. Duel s Caen měl tedy Jardimovu mužstvu také přidat na sebevědomí. To hráčům poskočilo po necelé půlhodině hry. Yannick Ferreira-Carrasco si na levé straně vápna pohrál s protihráčem, načež naservíroval do ideálního prostoru balon Anthonymu Martialovi, jenž se trefil přesně k pravé tyči - 0:1.

Druhá branka padla až po hodině hry. Po nakrátko rozehraném rohu si vyměnili míč Ferreira-Carrasco s Bernardem Silvou, který si to nebojácně namířil z pravé strany do soupeřova vápna, aby mohl přízemní střelou zpoza obránce na přední tyč zvýšit vedení svého celku - 0:2. Na druhé straně se pak zkoušel prosadit Emiliano Sala, ale tentokrát neuspěl.

Následně mohl svůj druhý gól v zápase přidat Martial, jenže jeho střela se mezi tyče nevešla. Tudíž přišla znovu na pořad večera levačka Bernarda Silvy. A opět u toho byl Anthony Martial, který svému spoluhráči poslal do vápna dokonale načasovanou přihrávku, kterou stihl bývalý hráč Benfiky Lisabon včas přizvednout, aby stylovým obloučkem skóroval přes snažícího se brankáře Rémyho Vercourtreho - 0:3.

Před zmíněným mačem s italským mistrem tedy borci loňského francouzského vicemistra naznačili svou sílu. Navíc neinkasovali, ačkoliv Juventus bude rozhodně soupeř jiného kalibru, stejně takováto výhra potěší. Fotbalisté klubu ze Stade Louis II ale mají formu, která by jim mohla i přes případné vyřazení zajistit Champions League i pro příští sezonu. Vždyť vzájemný střet s Marseille mají ještě před sebou. A navíc, PSG i Lyon jsou stále na dohled.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon32197662:2564
2.Paris Saint-Germain311711358:3062
3.AS Monaco321610639:2258
4.Olympique Marseille32176962:3557
5.AS Saint-Étienne321511639:2556
6.Girondins Bordeaux32159841:3854
7.Montpellier HSC321471142:3449
8.Lille OSC321381131:2747
9.Stade Rennes321291132:3745
10.OGC Nice321181336:3941
11.FC Nantes3210101225:3340
12.EA Guingamp321231733:4539
13.SM Caen321081446:4838
14.SC Bastia329101331:3937
15.Évian Thonon Gaillard321131834:4936
16.FC Lorient321051734:4435
17.Stade Reims32981537:5435
18.Toulouse FC321051734:5235
19.FC Metz31681725:4426
20.RC Lens32681828:4926
Zbývající zápasy
28.04. 21:00Paris Saint-Germain - FC Metz

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (61)

Přidat komentář
Spalovač šancí

Reagovat
lampard8

To Monako je herně uplně jinde.. nebejt špatnýho začátku sezony, vedou jasně ligu a míří za titulem.. je neuvěřitelný jak se dokáží vypořádat s absencí hvězd Falcaa a Jamese.. na jejich postech řádí stařík Berbagoal a mladík Martial, na křídle zase Yannick nebo Silva, když tam výjimečně nastoupí.. o poctivosti v defenzivě radši nemluvím, tam je to brilantní

Reagovat
smazaný uživatel

to se spatnym zacatkem sezony muzes rict i o lyonu

Reagovat
Langi

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Langi

Zas jako takova pohadka to taky neni...oni hrali hovno regulerne az do prosince a do tehle formy je nakopl az ten postup pres Arsenal...

Reagovat
Godwinson

Hodně se to u nich přehání. Ti budou hrát úžasně díky tomu zápasu na Emirates ještě dvě sezóny. Už chybí jen Fabinho nejlepší bek a současně dm ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli takhle budou hrát i příští sezonu, v LM by mohli být klidně místo Marseille, ať něco nahrabou do koeficientu.

Reagovat
smazaný uživatel

alebo miesto nás

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo no

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se dostaneme do LM s tímhle kádrem co máme, tak to bude ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Největší problém je ten že mi doma totálně neumíme Máme doma nejvíc remíz z celá ligy doma prakticky jen ztrácíme Když se začne vyhrávat doma tak 3 místo vybojujeme

Reagovat
smazaný uživatel

*my

Reagovat
juninho8

tak finale zacina velkym fiaskom.....to je vysmech co spravil lavezzi....a sudi vybavil cele finale uz v 20. minute.....ako keby PSG nevyhralo aj bez toho

Reagovat
smazaný uživatel

Lavezzi posledne dva zápasy a 2 nasimulované penalty

Reagovat
juninho8

bol to otras no....ako ten utok si penaltu alebo gol pytal....bola to tutovka ale sposob ako si pre nu lavezzi prisiel bol hnus a sudiho redka tiez ale budis no....Bastia by mala aj tak byt v EL...neviem co si mam o tom mysliet

Reagovat
smazaný uživatel

Horší simulace, než Divecazette proti Guingampu?

Reagovat
juninho8

proste sa hodil Squillacimu pod nohy a zakvačil sa onho nohami....videl som to len raz v opakovanom zabere a prislo mi to dost cudne....pockam si este na nejaky zaznam....

Reagovat
smazaný uživatel

no je fakt že by se Saša neměl dívat na naší Peltakaprligu.Pak se snaží napodobit Letce lafatu

Reagovat
smazaný uživatel

Však PSG jsou a budou simulanti pak jim tu nasimulovanou penaltu rozhodčí neodpíská a Francie si PSG nezaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

No dnes som si konečne vsadil a dobre som urobil

Lille, ASSE, Rennes a k tomu Lazio za 5 euro a necelých 60 v kapse

3 zápasy z Ligue 1, kto by to bol povedal

Reagovat
Israha

Ten souboj okolo posledního sestupového místa bude ještě strhující, to samé pohárové příčky...na obou koncích zábavné až do posledních kol, tak to má být .

Reagovat
Godwinson

Boufal

Prohra v Toulouse, hodně špatné. Mrzelo by mě, kdyby Toulouse otravovalo v L1 i další sezónu.

Reagovat
Israha

Sbohem titule, vítej tuhý boji o EL . Ne, s tímhle podlamováním kolen po inkasování gólu se silnějším soupeřem se musí něco dělat...támhle nějaká prohra s Nice nebo remíza v Bastii, to se ve Francii stane každému ze špičky ligy, ale právě tahleta naprostá neschopnost reagovat na nepříznivý stav v těžších zápasech je zodpovědná za současný vzhled tabulky. A to je chyba trenéra, opět...jednak na to ty hráče nezvládá připravit, druhak (zrovna dneska) nechá do zkušené bordeauxské obrany bušit dva dvacetileté mladíky a hráče, co hrál snad potřetí nebo počtvrté v základu a není rozjetý. Ten Gignac tam měl zůstat, kdo jiný by měl v téhle situaci dát gól než on?

Zatím to vypadá, že jakkoliv Bielsa probudil tu ospalou ofenzivní sílu a na ty zápasy pod ním se skvěle kouká, sezona bude průser. Bez trofeje, kdoví jestli s LM, klíčoví hráči na odchodu, smlouva se prodlužuje Morelům a spol...ještě bude horší než svého času neschopa Baup s vybrakovaným kádrem.

Reagovat
juninho8

no ked to napises takto tak to vyznie ako strasny mega pruser.....pri tom ta sezona bola tak paradne rozbehnuta zo strany Marseille....az tomu clovek nemoze uverit

Reagovat
Israha

Tak Bielsa úplně nemohl třeba za to, že to tam hráčům na přelomu roku přestalo padat a že měl jednu dobu lavičku v podstatě se samými hráči juniorky...ale ty výše zmíněné důvody jdou na jeho triko, a že s tím kádrem, co má, není schopný vyhrát dokonce ani přiblblý CdL, tak na to prostě není omluva.

Reagovat
juninho8

najhorsie na tom je ze tuto sezonu je dost mozne ze bude len 1 vitaz a 18 a pol porazenych....tu polku ktora dufam nebude porazena je vybojovanie si ucasti OL v LM....ale aj to este bude strastiplny boj

Reagovat
Godwinson

Podle mě si tedy může i za tu lavičku, ale to bychom psali to samé po dvacáté, viz Doria, Alessandrini, Thauvin, rozhádání se s Payetem atd.

Já se těším na léto, četl jsem něco o Kantém, což by značilo další možný odchod. Na druhou stranu, když se neuhraje LM, může fanoušky OM těšit alespoň ta ušetřená darda za Ocampose.

Reagovat
Israha

Tohle jo, já jsem spíš narážel na tu dobu, kdy kvůli zraněním a APN neměl pořádné náhradníky...to tak úplně jeho vina nebyla.

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux

Reagovat
MichelBastos

Reagovat
Gryphonheart

Az na jediny zapas vysledky bud 0-0, nebo 1-0.. tuhle srandaligu vazne nema cenu sledovat..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Proč jsi tohle nenapsal taky u dvou předchozích kol? Aha, protože to nebyla pravda, ty trotle

Reagovat
smazaný uživatel

Lyonu se vrací Gonalons

Maxime Gonalons dokázal vyléčit svalové zranění a bude tím pádem k dispozici Lyonu pro středeční ligový duel s Bastií. Kapitán OL byl na marodce poslední tři týdny.

proti bastii bych ho mozna jeste posetril, ale je dobre, ze by mel kapitan stihat derby

Reagovat
smazaný uživatel

Fournier sa vyjadril že začne na lavičke a uvidí sa podľa priebehu zápasu, že ho chce ešte pošetriť.

Reagovat
smazaný uživatel

Povinné 3 body s geriatrou z Bastie aj keď sa to malo rozhodnúť skôr.

Treba dávať viac gólov aj skore je potrebe, ak by nedaj bože došlo k zhodnému počtu bodov s PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Hoodne dulezite tri body před derby. Tak ted to neposrat a druhé místo snad uhajime.

Reagovat
juninho8

titul Laca dava goly, Clem je spat, coskoro aj Captain, PSG dnes zahra dobry vysledok a zotrva v LM a budu sa na nu sustredit a ideme na to

Reagovat
Langi

Ale ale ale porazi se Bastia a najednou uz v te honbe za titulem nejsem sam

Reagovat
smazaný uživatel

Je vas tu takových pomatencu víc no...

Reagovat
juninho8

a tak ja uz som aj predtym sem tam nieco hodil podobneho typu ale vsetko je to 50% joke ale 50 % true

Reagovat
Langi

Ja sem to bral vazne uz od listopadu

Reagovat
juninho8

Reagovat
Langi

Méty pome

Reagovat
smazaný uživatel

jelikoz podle me dnesek nabidl pres puvodni predpoklad "jednoducheho" zapasu dost zajimavych momentu, napisu par bodu, ktere by si dle meho zaslouzily vypichnout:

1) lopes opet podrzel, pro me letos svetova extratrida, nechybuje a zapas co zapas vytahuje klicove zakroky, navic se neboji servat ty zevlaky pred nim a hecovat to

2) grenier prisel a lyon hned jako by polili zivou vodou, dovoli si, podrzi mic, prihraje, dal klicovou asistenci... bude pro nas klicovy v ligovem finisi

3) njie se pomalu vypracovava z smatlaveho bezce na agilni falesny hrot, ktery si umi chytre nabehnout a vystrelit nebo prihrat

4) yattara zivotni gol, ukazal, ze jako zolik muze byt platny... zaroven si benzia takhle asi fakt uz nekopne

5) fekir naprosto zoufaly vykon, prijde mi, ze co se dostal do repre, tak si mysli, ze to pujde samo, dost me stval i tim, jak se cpal ke kazde standardce, pricemz nekopl dobre ani jednu

6) sasa s kapitanskou paskou, sice nehral uplne optimalne, ale stejne byl i pres precizni beton bastie dost nebezpecny... 25. gol v lize znamena vyrovnani rekordu andre guye, buh

7) to zatahnuti se po vstreleni vedouci branky je mor, prohralo nam to zapas v lille a dneska tez mohla bastie vyrovnat, kdyby meli stesti

8) nakonec vyhra v suchem triku, ale na saint-etienne by tohle zrejme nestacilo ani omylem, proti zelenym to bude chtit o dost lepsi vykon

Reagovat
smazaný uživatel

tl;dr

Reagovat
Langi

Grenier se vraci a hrat fotbal za tu dlouhou dobu nezapomnel, jak je videt...ta hra ted musi jit jeste vic nahoru.

Jinak Lopes je je excelentni tuhle sezonu, ten se musi prodlouzit aspon na 5 let... dlouho sem si rikal proc jeste neni v repre a pak mi ho bylo neskutecne lito po te blamazi s Kapverdama

Reagovat
Godwinson

Pěkně Lyon. Nevěřím, že to bude horší než druhé místo, los je docela v pohodě, byť ty záchranářské týmy ...

Reagovat
smazaný uživatel

To je snad horší než 5x PSG po sobe

Reagovat
Godwinson

To chce klid a nohy v teple

Reagovat
Langi

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Stamby

Foto

Reagovat
Godwinson

Sanson minimálně 6 měsíců mimo hru, no to je krásný. Zkurvený Toulouse

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je velka skoda

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Od budúcej sezóny schválená bránková technológia.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele