Ligue 1 - preview 32. kola

10.04.2015, 08:54, aktualizováno 15.04.2015, 09:18
Previews
32. kolo čekají vzhledem k sobotnímu finále Coupe de la Ligue ještě dvě dohrávky, v nichž se představí finalisté PSG a Bastia. Korsičané ke svému odloženému utkání nastoupí už dnes na půdě Lyonu..
Olympique Lyon - SC Bastia  (středa 18:30)
Ve středeční dohrávce Lyonu s Bastií se domácí Les Gones pokusí vrátit se zpět do čela tabulky, kde v tuto chvíli s jednobodovým náskokem trůní obhájce titulu z PSG. Nutno dodat, že podmínky k tomu mají ideální; Korsičané na tom totiž nejsou se sebevědomím zrovna nejlépe..

Bastia hrála v sobotu večer finále Coupe de la Ligue, a přestože její kouč Ghislain Printant toužil opět překvapit celou Francii a dotáhnout nečekanou pohárovou jízdu do úspěšného konce, pařížský kolos byl přece jen nad jeho síly. Díky fenomenálnímu Zlatanu Ibrahimovicovi vyhrálo PSG jasně 4:0, obhájilo první letošní trofej a uvrhlo Bastii zpět do kruté reality ligového boje o záchranu.

"Jsem velmi zklamaný. Na zápas jsme se důkladně připravovali a v prvních dvaceti minutách to bylo vidět, ale potom jsme dostali červenou kartu," glosoval hořce Printant po prohraném finále. "Mrzí mě to za hráče. Dali jsme si za cíl neztrácet zbytečně balony a rychle chodit do útoku, ale proti přesile nám to nevycházelo. PSG hrálo velice dobře, dokonce si myslím, že se ani moc nezapotili. Ve středu (ve čtvrtfinále LM) proti Barceloně budou naprosto svěží," dodal kouč, jehož svěřenci mají v Ligue 1 náskok pouze dvou bodů na osmnácté Toulouse.

To v kabině Les Gones je atmosféra mnohem pozitivnější - po vleklých zdravotních problémech se totiž vrací záložníci Clément Grénier a Gueïda Fofana. O Gréniera, šikovného playmakera a skvělého exekutora přímých kopů, se ještě nedávno zajímala řada evropských klubů, od srpnového zranění třísel však byl mimo hru. Nyní má za sebou operaci i úspěšnou rekonvalescenci a kouč Hubert Fournier potvrdil, že proti Bastii by měl být připraven. "Normálně s námi trénuje už čtrnáct dní, herní praxi získal v rezervě," odhalil.

Fofana laboroval se zraněným kotníkem dokonce od loňského března, tedy déle než rok; s jeho návratem už Fournierovi chybí pouze tři borci, Christophe Jallet, Yoann Gourcuff a suspendovaný Lindsay Rose. Les Gones by k návratu na první místo stačila díky lepšímu skóre i remíza, případné tři body by však zajistily šestibodový náskok na třetí Monaco a tedy skvělou výchozí pozici pro kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.00 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - FC Nantes  (neděle 14:00)
ASSE půjde v duelu s Nantes nekompromisně za výhrou, jelikož doufá, že Olympique Marseille by mohl klopýtnout v Bordeaux. Pokud by se tak stalo, měli by svěřenci Christopha Galtier na čtvrté místo jen jednobodovou ztrátu.

Minulý měsíc Les Verts ani jednou neprohráli a dokonce se naučili střílet více než jednu branku na zápas. Předchozí souboj s Monakem ale vítěze nepoznal a v týdnu hráči nezvládli utkání s PSG, se kterým v této sezoně mají opravdu ošklivou bilanci. Skóre 1:10 ze tří zápasů je opravdu nezáviděníhodné. Přitom v ligové tabulce panuje mezi oběma celky jen devítibodový rozdíl.

"PSG bylo lepší. Navíc má v kádru Zlatana Ibrahimoviće, který patří k nejlepším fotbalistům současnosti. V našem vzájemném zápase to jenom potvrdil," řekl Galtier na adresu švédského kanonýra, který se proti jeho týmu blýskl hattrickem. Zároveň podotkl, že jeho svěřenci se už naplno koncentrují na to, aby uhráli dobrý výsledek proti Nantes.

To podává v poslední době značně nevyrovnané výkony. A několik důležitých bodů si doslova nechalo proklouznout mezi prsty. Proto už pomalu nakukuje do druhé poloviny tabulky. Takže se vlastní ani není čemu divit, že útočník Serge Gakpé nedávno prohlásil, že cílem je setrvání v soutěži. Přitom na podzim to vypadalo, že by se svými spoluhráči mohl útočit na Evropskou ligu.

Jenže z posledních deseti utkání vyhráli Les Canaris jen dvě. Minulý týden dokonce padli s Caen. I proti ASSE mají dosti nepříznivou bilanci. Kouč Michel Der Zakarian přesto věří v solidní výsledek a svou pozicí si je jistý. Ačkoliv porážky přibývají rychleji než by bylo záhodno. Zatím jich má jeho tým na kontě jedenáct, tedy nejvíce z celků z horní desítky Ligue 1.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 3.90 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - OGC Nice  (neděle 17:00)
Remeš se zničehonic začíná ocitat v nebezpečí sestupu, potřebuje proto zabrat. Domácí zápas s Nice by k tomu mohl skýtat vítanou příležitost; záložník Les Aiglons Valentin Eysseric se už nechal slyšet, že očekává hodně těžkou zkoušku..

Špatná forma tradičního klubu stála místo trenéra Jeana-Luca Vasseura, který se tak po Claude Makélélém a Alainu Casanovovi stal třetím koučem, jenž ve Francii nedokončí sezonu. Vaz mu zlomila poslední porážka 1:3 v Lille, po níž se Remeš nachází pouhé tři body nad sestupovým pásmem. Proti Nice už hráče povede dosavadní asistent Olivier Guégan.

Bastia i Toulouse zareagovaly na změnu trenéra hned v prvním zápase pozitivním výsledkem, a Eysseric se obává, že Remeš by mohla jejich příkladu následovat. "Nový trenér často přinese do týmu nové myšlenky, oživí přístup k práci. Na druhou stranu je fakt, že momentálně nemají moc sebevědomí," přemítal playmaker Nice, které se nachází pouze tři body nad svým dnešním soupeřem.

Co se formy týče, jsou na tom však svěřenci Claude Puela lépe; naposledy sice doma pouze remizovali 2:2 s Évianem, v součtu s předchozí šokující výhrou v Lyonu se však dokázali vymanit z bezprostředního ohrožení. "S bodem (proti Évianu) spokojeni nejsme, ale tři body z Lyonu se počítají," shrnul Eysseric lakonicky.

Hosté se budou moci opět spolehnout i na zkušeného defenzivního univerzála Mathieu Bodmera, jak potvrdil asistent Fred Gioria. Dvaatřicetiletý bývalý hráč PSG, který v Nice nastupuje na pozici stopera, naposledy laboroval se zraněným stehnem, teď už je ale v pořádku (na rozdíl od stále zraněných Didiera Digarda a Mahamane Traorého). Po odpykání trestů se vrací také falešná "devítka" Alassane Pléa a gabonský obránce Lloyd Palun.

Naopak Carlos Eduardo, letos bezpochyby nejlepší hráč Les Aiglons, je stále suspendovaný; remešská obrana si tak může částečně oddechnout, zejména proto, že brazilský playmaker je pověstný svými vynikajícími přímými kopy. Guégan bude v první ostré zkoušce spoléhat zejména na týmového ducha a vzájemnou důvěru. "Pokud budeme táhnout za jeden provaz, začneme opět vyhrávat," je přesvědčen nový kouč Remeše.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.25 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - EA Guingamp  (neděle 17:00)
Stade Rennes si už zajistilo setrvání v Ligue 1 i pro příští sezonu, takže už duel s Guingampem si hráči i příznivci klubu mohou v klidu užít. Vlastně i soupeř si může mnout ruce, neboť se dá očekávat, že minimálně čtyři body ještě ve zbývajících sedmi utkáních uhraje.

V bretaňských derby se letos Rennes dařilo, což hodlá potvrdit i proti Guingampu. "Zvláště vítězství nad Lorientem na jeho hřišti nás velice potěšilo. Z posledních pěti zápasů jsme tedy třikrát vyhráli, jednou remizovali a jednou prohráli. A v podobném rytmu bychom chtěli dohrát sezonu. Ale každý střet v Ligue 1 je jiný, a proto raději přeci jen ještě sledujeme, co se v tabulce děje za námi," nechal se slyšet Philippe Montanier, jenž na lavičce bývalého klubu Petra Čecha sedí druhou sezonu.

V té první to dotáhl až do finále Coupe de France, kde jeho tým nestačil na ... ano, na EA Guingamp, který si díky tomu mohl v tomto ročníku zahrát Evropskou ligu, ve které rozhodně nepatřil k odpadlíkům. Pro fotbalisty tohoto skromného klubu nepochybně zkušenost k nezaplacení, která se ovšem v příští sezoně opakovat nebude, neboť v týdnu padli svěřenci Jocelyna Gourvenneka v semifinále této soutěže s AJ Auxerre, které tak za měsíc a půl vyzve ve finále PSG.

"Bylo to kruté. Na ten zápas jsme se velice poctivě připravovali. Chtěli jsme hrát podruhé v řadě finále, nicméně soupeř hrál kvalitně, třebaže si vytvořil jen jednu opravdovou šanci. Ale proměnil ji. Na rozdíl od nás. Takhle to ale ve fotbale chodí. Teď se soustředíme na to, abychom si v lize co nejdříve zajistili udržení," prohlásil francouzský záložník Younousse Sankharé.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.10 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - Montpellier HSC  (neděle 17:00)
Prozatím osmnácté Toulouse by mohlo v případě výhry udělat velice důležitý krok k záchraně. A přesně v to doufá nový kouč Dominique Arribagé, který nedávno nahradil Alaina Casanovu, jenž vedl téfécé od roku 2008.

Na minulý víkend nebudou hráči rádi vzpomínat, jelikož v setsakramentsky důležitém souboji prohráli s Métami. "Do konce sezony zbývá už jen sedm zápasů, a proto musíme bezpodmínečně začít vyhrávat. Předchozí utkání jsme si důkladně rozebrali, a proto doufám, že nyní hráči ukážou jinou tvář," řekl Arribagé, jenž bude postrádat mimo jiné Marcela Tisseranda, který byl vyloučen.

Montpellier je sedmý, přičemž v minulém kole uhrál cennou remízu s nyní třetím Monakem, která se určitě počítá. Na poháry už to ale nevypadá, jelikož na čtvrtou marseille ztrácí MHSC osm bodů. "Věřil jsem, že vyhrajeme, protože jsme si vytvořili dost příležitostí. Na druhou stranu mě dost potěšilo, jak suverénně jsme si v závěru počínali," prohlásil trenér Courbis.

"Pořád jsem tedy přesvědčený o tom, že můj tým má velkou sílu. Takovou, že může vyhrát všechna zbývající střetnutí," dodal sebevědomě. Proti komu pak tedy ještě nastoupí? Po Toulouse je čekají Caen, ASSE, Rennes, Lens, PSG a Bordeaux. Ať už ale pro někdejšího nečekaného mistra Francie dopadnou tyto mače jakkoliv, už teď je jasné, že letošní sezona bude vydařenější než ta minulá.

V ní totiž celek z pobřeží Středozemního moře bojoval de facto až do závěrečného kola o udržení. Zatímco letos by si jistě mnozí vsadili na to, že zůstane v horní polovině tabulky. A kdo ví, třeba příští rok znovu obsadí nějaké pohárové umístění. Ačkoliv je pravda, že adeptů na ně bychom v Ligue 1 našli několik.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
RC Lens - FC Lorient  (neděle 17:00)
Tuhý boj o záchranu vstupuje do nejdůležitější fáze - pro týmy jako Lens a Lorient je dubnový program naprosto stěžejní, neboť případné neúspěchy by mohly mít dalekosáhlé následky. Není proto třeba dodávat, že jejich vzájemný zápas bude mít pro oba existenční náboj..

Domácí Lens je na tom nesrovnatelně hůře. Les Sang et Or se po prohře s Bordeaux (1:2) propadli na poslední místo tabulky a jejich naděje na záchranu nabrala čistě teoretické rozměry, záložník Jerome Lemoigne však stále věří v zázračné vzepětí. K tomu je ale potřeba porazit Lorient - tento zápas je pro svěřence Antoine Kombouarého poslední šancí. V roce 2015 vyhráli jedinkrát z dvanácti pokusů, na sedmnáctou příčku ztrácí devět bodů.

Poslední "bezpečnou" pozici pak okupuje právě Lorient, takže vše se zdá být připraveno k nervydrásajícímu boji. Lemoigne věří, že zápas v Bordeaux - který byl rozhodnut až v nastaveném čase - stále nepředstavoval definitivní tečku za nadějemi na uchování prvoligové příslušnosti. "V neděli musíme získat tři body," uvědomuje si šikovný středopolař. "Výhra by nám ohromně pomohla po psychické stránce, nyní (po Bordeaux) jsme trochu frustrovaní," dodal.

Sám Kombouaré však nesouhlasí v tom, že by byl dnešní duel pro Lens vším. "Pokud proti Lorientu prohrajeme, naše situace bude ještě horší, než je teď. Není to ale otázka života a smrti," oponuje. "Naším mottem je nekoukat se na tabulku, chceme se soustředit pouze sami na sebe a na své výkony. Musíme se vyhnout zbytečnému tlaku. Důležité je udělat vše pro vítězství, bez ohledu na matematické počty."

Lorientská situace vypadá sice o dost lépe, Les Merlus však také rozhodně nemají nic jistého - asi málokdo by počítal s tím, že nakonec skutečně sestoupí (na to mají přece jen příliš kvalitní kádr), nicméně výbuchy jako naposledy v bretaňském derby doma s Rennes (0:3) se v této fázi sezony už nesmí opakovat. Kouč Sylvain Ripoll si to dobře uvědomuje.

"Následující dva zápasy jsou pro nás obrovskou výzvou," připomněl, že po výletu na sever přivítá Lorient nyní osmnácté Toulouse. "Hrajeme proti přímé konkurenci, a nutně potřebujeme body. V Lens očekávám, že hráči adekvátně zareagují na poslední zápas. Případný neúspěch by mohl mít dalekosáhlé následky," dodal varovně.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.20 - 3.00
více informací
Évian Thonon Gaillard - Lille OSC  (neděle 17:00)
Lille už ve zbytku sezony nemá reálně o co hrát, kouč René Girard je proto odhodlán dávat šanci co největšímu počtu mladých hráčů. Někteří z nich se objeví na hřišti už dnes v zápase s Évianem, který ještě čeká tuhý boj o záchranu..

Ne že by Girard doteď vyznával jinou filozofii. V červeno-modrém dresu Dog se letos nadějní mladíci objevují více než pravidelně; v kádru pro poslední zápas proti Remeši bylo hned sedm borců s datem narození 1993 či pozdějším. Výsledek? Suverénní výhra 3:1 a posun na osmé místo v tabulce.

Lille vůbec nabralo po krátkém útlumu velice dobrou formu, a pokud dnes pod Alpami urve další tři body, půjde o jeho už pátou výhru v posledních šesti zápasech. Že u toho bude opět početná skupinka talentovaných odchovanců, o tom není pochyb. "Hráči, kteří jsou v mém týmu, v něm jsou proto, že na to mají," prohlásil Girard lakonicky; nízký věk pro něj zkrátka není překážkou.

"Pro klub je dobré vědět, že mladí hráči jsou připraveni naskočit do ostrých zápasů," pokračoval zkušený kouč, který má s výchovou nových generací fotbalistů bohaté zkušenosti. "Je na nich vidět obrovské nadšení, což se promítá do celého týmu. Samozřejmě že dělají chyby, ale důležité je, že se nebojí výzev," dodal spokojeně.

Někteří z těchto hráčů přece jen mají už více zkušeností - jako například teprve devatenáctiletý Divock Origi, který loni v létě reprezentoval Belgii na mistrovství světa a po skončení sezony zamíří do Liverpoolu. Origi proti Remeši sice zahodil penaltu, nakonec se ale dokázal prosadit ze hry, a Girard ho za zmařenou příležitost nikterak nepeskoval.

"Pokud je Divock na hřišti, zahrává penalty on," podotkl. "Nemůžete ho vinit z toho, že se nebojí zodpovědnosti a je ochoten jít do rizika." Mimochodem, zmíněnou desítku vybojoval další teenager, Sofiane Boufal.

Domácí mají jiné starosti - bojují totiž o záchranu, nicméně jejich výsledky v posledních týdnech ukazují, že pravděpodobně v Ligue 1 vydrží ještě alespoň rok. Les Roses totiž vyhráli čtyři z posledních sedmi zápasů a udržují si tříbodový náskok na osmnácté Toulouse. Naposledy v Nice sahali po třech bodech, nakonec z toho však byla pouze remíza 2:2. "Ztratili jsme dva body," zuřil kouč Pascal Dupraz po závěrečném hvizdu. "Důležité je ale vzít si ze zápasu pozitiva."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.10 - 2.20
více informací
Girondins Bordeaux - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Šlágrem nedělního programu bude zápas domácího Bordeaux s ambiciózním Marseille. Je opravdu o co hrát - domácí touží proniknout do evropských pohárů, Bielsovi Les Phocéens však nutně potřebují uspět, aby se vrátili před Monaco na třetí místo, zajišťující start v Lize mistrů..

Marseilleští jsou skvělým důkazem toho, jak vyrovnané je letos čelo tabulky - kdyby minulý víkend udrželi vedení v ostře sledovaném Le Classique, vrátí se naplno do bitvy o titul. Místo toho ale prohráli 2:3 a propadli se až na čtvrté místo. Zisk mistrovské trofeje je sice stále v jejich silách (na PSG ztrácí pět bodů), v první řadě se však nyní musí soustředit alespoň na návrat na "bednu".

Michy Batshuayi, jeden z objevů roku 2015 a regulérní kandidát na místo v základní sestavě, otevřeně přiznává, že se porážka v nejdůležitějším zápase sezony vůbec nestravuje lehce. "Po finálním hvizdu to bylo strašné," uvedl mladý Belgičan, jemuž dnes pravděpodobně uvolní místo na hřišti suspendovaný André Ayew. "Tento zápas (proti Bordeaux) je ale pro nás stejně důležitý, takže ho chceme vyhrát. Porážka s PSG nás postavila do nelehké pozice, musíme ale i nadále mířit co nejvýše," dodal.

Bordeaux je šesté a stále může doufat v proniknutí do Evropy; čtvrté místo by jim dalo stoprocentní jistotu bez ohledu na výsledky pohárových finále. Svěřenci Willyho Sagnola naposledy udolali poslední Lens těsně 2:1 (vítěznou trefu vstřelil střídající Nicolas Maurice-Belay), a podobným výsledkem by jistě nepohrdli ani dnes.

Ve prospěch Les Girondins mluví i jejich skvělá bilance proti Marseille na domácím stadionu - oba týmy se na Chaban Delmas utkaly celkem devatenáctkrát, hosté však na první výhru stále čekají. "Stále jsme ve hře o čtvrtou příčku," věří kapitán Lamine Sané. "Dali jsme si nějaký cíl, a teď se ho musíme pokusit splnit. Od ledna neustále tvrdě pracujeme, abychom se dotáhli na týmy před námi, a nyní nemáme vůbec špatnou pozici. Musíme pokračovat ve stejném duchu," burcuje obrovitý stoper.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.30 - 2.80
více informací
SM Caen - AS Monaco  (pátek 20:30)
Nečekané zaváhání v domácí dohrávce s Montpellierem stačilo k tomu, aby se monacké plány na titul opět propadly do roviny nepravděpodobné teorie. Knížecí klub však stále bojuje o Ligu mistrů, a chce-li uspět, musí dnes zvítězit na půdě nebezpečného Caen..

Normandský klub pořádně zabral až v roce 2015, v současnosti však už nepatří mezi "favority" na sestup - po poslední cenné výhře v Nantes se dokonce může vyšvihnout do první poloviny tabulky, tedy za předpokladu, že Monaco doma porazí. Hosté samozřejmě plánují úplně jiný scénář; v lize nepoznali přemožitele už sedm utkání a případné tři body je posunou na dočasné třetí místo.

Kouč nováčka Patrice Garande se favorizovaného soupeře nebojí. "Pokusíme se předvést dobrý výkon. Monaco má kvalitní tým a přijede sem zvítězit, jejich největší silou je herní organizace, pevná obrana a rychlý přechod do útoku, stejně jako skvělé standardky. Já ale po svých hráčích vždy považuji maximální soustředění. Nejsme pod žádným zbytečným tlakem, na rozdíl od našich soupeřů," dodává. "Máme svůj osud ve vlastních rukou."

Monaco se kromě dnešního zápasu musí připravovat také na blížící se čtvrtfinále Ligy mistrů, v němž se střetne s Juventusem; veterán středu obrany Ricardo Carvalho proto k výletu daleko na sever hledí s optimismem. Podle něj může AS v Caen nabrat potřebné sebevědomí.

"V pátek musíme zvítězit, abychom do Turína jeli s hlavami nahoře," podotkl poté, co v úterní dohrávce Monaco pouze remizovalo s Montpellierem (předtím se rozešlo smírně se Saint-Étienne). "Před reprezentační pauzou jsme nabrali skvělou formu, a teď se k ní musíme vrátit. Zapomenout na poslední dva zápasy a hledět do budoucnosti. Dostat se na příčky zajišťující přímý postup do Ligy mistrů bude teď už hodně těžké, ale třetí místo zůstává reálným cílem," zakončil portugalský stoper.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.25 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain311711358:3062
2.Olympique Lyon31187660:2561
3.Olympique Marseille31176862:3457
4.AS Monaco311510636:2255
5.AS Saint-Étienne311411638:2553
6.Girondins Bordeaux31149840:3851
7.Montpellier HSC311471042:3349
8.Lille OSC311281130:2744
9.Stade Rennes311191131:3742
10.FC Nantes3110101125:3240
11.EA Guingamp311231633:4439
12.SM Caen311081346:4538
13.OGC Nice311081335:3938
14.SC Bastia319101231:3737
15.Évian Thonon Gaillard311131734:4836
16.Stade Reims31981437:5335
17.FC Lorient311041734:4434
18.Toulouse FC31951733:5232
19.FC Metz31681725:4426
20.RC Lens31671828:4925
Zbývající zápasy
28.04. 21:00Paris Saint-Germain - FC Metz

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (75)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Caen musí zabrať

Reagovat
Langi

Méty ať radši zaberou

Reagovat
Kongo

Tak jsme zkoušel počítat to,kdo nakonec sestoupí a vyšlo mi,že by na konci měli být tím třetím sestupujícím Remeš se 40 body.Toulouse se nakonec o bod snad zachrání.Co vy na to?Remeš má opravdu těžký los.Zároveň Toulouse snad jeden z nejlehčích,pokud to počítám od Toulouse až po Bastiu.

Reagovat
Langi

Mě přijde, že to mají všechny týmy rozlosované zhruba stejně...vesměs každého čekají dva týmy z TOP 7 a minimálně jeden přímý konkurent v boji o záchranu.

Zas nezapomeň, že se bavíme o týmech, které měly problémy z 31 zápasů udělat 10 výher, takže nějaké markantní bodové zisky už podle mě nehrozí (třeba Toulouse mají od ledna na kontě dvě výhry a podle tvého výpočtu by museli další tři přidat a ještě neprohrát v Lorientu )...navíc podle mě ani jejich los není žádná sláva, při té formě a faktu, že z venku letos přivezli dohromady 6 bodů...podle mě jsou jasní a "zachránit" je může snad jen Lorient...Evian má už docela náskok a navíc umí občas obrat i favorita, Reims stejně tak

Reagovat
Kongo

No u Toulouse počítám s výhrou doma proti Nantes a v posledním kole doma s Nice.Jinak remízy s Montpellierem,Lorientem a v Guingampu.Remeš porazí akorát doma Nice a potom remízy s Guingampem a s Rennes.Ale možná to zkresluje ten fakt,že si prostě nedokážu představit,že by měli Toulouse sestoupit.Stejně jako tehdá u Nancy.

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux : Carrasso - Mariano, Sané, Pallois, Contento - Traoré, Yambéré, Plasil - Khazri - Thelin, Rolan.

Marseille : Mandanda - Romao, Fanni, Morel - Dja Djédjé, Imbula, Mendy - Alessandrini, Payet, Thauvin - Gignac.

Dnes to môže byť zaujímave, v prípade výhry Bordo by bolo prvých 6 týmov v rozmedzí len 6 bodov aj ked bez 2 dohrávok.

Reagovat
smazaný uživatel

* 8 tak nic, matika nepustí

Reagovat
smazaný uživatel

Alessandrini je uzasny. Ukazuje ze je super, a to temer nehraje.

Reagovat
Israha

Nejlepší na hřišti, naprosto jednoznačně...a proto příští týden opět hrát nebude a dnes bude střídat jako první

Reagovat
smazaný uživatel

tak dnes by som povedal že je taký neviditeľný ale dostal asi 5krat loptu a hned z toho bol závar resp. 2 žrde a strela tesne vedľa

Reagovat
Israha

Tak jako sorry, ale s Payetem je na útočné půlce rozebírají na díly, a navíc skoro vždycky jistí Djedjého při útocích Girondins...neviditelný je Gignac, špatně hraje i Imbula, ale Romain je hráč zápasu, bez diskusí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja som to myslel v tom zmysle že sa menej zapája do medzihry ako som u neho bol zvyknutý z Rennes ale akonáhle dostane loptu na krídle tak je najnebezpečnejší hráč od vás, pri troche šťastia už mohol 3 krát skórovať.

Ale to môže byť spôsobene aj tým že moc toho v poslednej dobe nenahral.

Reagovat
Israha

Tak v Rennes byl krajní záložník, tady hraje ostré křídlo...mezihru dělá Payet, on má jiné úkoly.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádny prvý polčas, šance na oboch stranách, 3 žrde a jasná penalta na Alessandriniho ktorú neviem prečo Varela nepískal

Reagovat
juninho8

cista penalta pre OM... ti rozhodcovia su fakt uplne na hovno....v celom francuzsku...a pre vsetky timy asi rovnako...teda pokial ten tim nevlastni sejk

Reagovat
Israha

Už druhá

Reagovat
juninho8

prvy polcas som nesledoval....ale tato bola aspon 2 krat jasnejsia ako ta co sa piskala proti Bastii

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam že aj nám zapísknu takú v stredu proti Bastii, už ked sa do nich kope tak poriadne

Reagovat
juninho8

nech je to ale aspon na 4:0 nech to neni take nemoralne

Reagovat
smazaný uživatel

budeme radi za 3 body ale nie treba zabrať a v nedeľu potom derby

Reagovat
juninho8

tak buducu nedelu to bude sakra dolezity zapas aj s ohladom na tento vysledok dnesny....ked si pozriem kde je st.etienne a OM

Reagovat
juninho8

tak toto je sila....tak to ale bohuzial byva....jeden tlaci a ten druhy da gol...a ked sa k tomu prida slaby sudi tak to potom takto dopadne

Reagovat
smazaný uživatel

Saneho by som hneď bral do partie k Umtitimu

Reagovat
juninho8

poklad z Burkiny

Reagovat
juninho8

ale musim povedat ze od toho tlaku OM ktory koncil zhruba tou neodpisaknou penaltou za ruku je OM strasne tragicke

Reagovat
smazaný uživatel

to isté bolo aj proti PSG, keď inkasovali na 2:3 tak bol prakticky koniec zápasu tam si už nič nevypracovali. Bielsa to nezvláda

Reagovat
juninho8

mne to pride tak proste ze nema plan B....striedania su vzdy post za post....nevyskusa nic nove...nejaky natlak so Gignacom a Batshuayom spolu na hrote ked sa prehrava....a myslim ze ak mali este nejake plany v boji o titul, tymto su na 90% von z hry....

Reagovat
smazaný uživatel

tak PSG má zápas k dobru tak že je to teoreticky 8 bodov na lídra a do konca ostáva už len 6 kôl

Reagovat
Israha

To je klasika, ten tým neumí otáčet zápasy, nechají si svázat nohy frustrací a pak už si nevytvoří žádnou šanci. Bohužel tohle je poslední důležitá věc, ve které se ještě nepodařilo nahradit Valbuenu...protože ten vždycky táhl pluk do útoku, když bylo třeba zvrátit stav.

Reagovat
smazaný uživatel

tak on to odmakal či bolo 4:0 alebo 0:4 jemu to bolo proste jedno

Reagovat
Israha

Ale hlavně uměl to, že i když šlo o hodně, dokázal nekazit a řešit situace efektivně a s chladnou hlavou. Ayew, Alessandrini, Payet, ti taky dřou, ale nemají tu psychickou odolnost a pod tlakem hrají chaoticky a bez účelu.

Reagovat
juninho8

a este jedna vec sa mi nepaci na Bielsovi...tak ako on dokaze znicit jednotlivcov to som uz dlho nevidel....jeden pripad netreba ani spominat ale su tu aj dalsi hraci...podla mna velmi malo sanci dsotava taky Alessandrini

Reagovat
Israha

Víš co, divit se nad Thauvinem v základu a Alessandrinim/Ocamposem na lávce už mě postupně začíná unavovat...furt tomu nerozumím, a furt se s tím nic neděje, i když snad každý vidí, že by mělo

Reagovat
juninho8

bolo by zase velmi lahke vsetko hodit na Bielsu....sice je radikalny ale vedeli do coho idu ked ho angazovali....este sa vsetko da zachranit....nic nie je stratene....resp. titul uz velmi tazko ale LM sa este kludne da....tam treba Monako jednoznacne vyoutovat

Reagovat
Israha

Ale tak o tu radikálnost ani tak nejde, se zkraje vyhrávalo i s Thauvinem na hřišti...tady jde o to, že se mu to začíná bortit, ty chyby jsou poměrně snadno viditelné, a on s tím prostě nechce nebo není schopen nic dělat. Viz post vedle v souhrnu, nemůže za to, že hráč nemá formu...ale už může za to, že hráč bez formy hraje, a potenciálně kvalitní alternativa sedí na lávce. Na začátku roku Gignac - Batshuayi, v podstatě celou sezonu Thauvin - Alessandrini, Aloé/Morel - Dória ještě v první půlce sezony...

Reagovat
juninho8

no jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak od příští sezony tam přijde zase nějaký Baup a bude vystaráno

Reagovat
smazaný uživatel

Le groupe : Lopes - Gorgelin - Bedimo - Zeffane - Umtiti - Koné.B - Dabo - Tolisso - Ferri - Gonalons - Fofana - Grenier - Malbranque - Ghezzal - Lacazette - Fekir - Njie - Yattara.

Reagovat
Langi

Grenier a Fofana ...jedno klopýtnutí PSG a titul na spadnutí...pome

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zhrniem to takto:

Priorita je 2. miesto.

Titul je mokrý ale reálny sen.

Ale môže to dopadnúť zajtrajšou remízou, nedeľňajším rupnutím doma s ASSE a nakoniec skončíme 6. za Bordo a ASSE a Domingo sa nám bude vysmievať celú ďalšiu sezónu.

Reagovat
Langi

Když připočitám povinnou výhru s Bastií, máme na 6. místo náskok 10 bodů, takže by musel přijít kolaps, který nemá ve fotbalovém světě obdoby, abysme, po takové sezóně, skončili mimo poháry. Navíc tomu nenasvědčuje ani forma...nemyslim si že Monaco, Marseille se ještě nějak blíž dotáhnou.

Já to vidím tak, že na titul už prostě musíme vyhrát všechno...PSG má pohodu, ale Lille nebo Montpellier je oberou, na tohle jsou dobří.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Predpokladaná zostava:

Lopes - Dabo, Koné, Umtiti, Bedimo - Malbranque, Tolisso, Ferri - Fekir - Njie, Lacazette.

Lavička:

Gorgelin, Zeffane, Gonalons, Fofana, Grenier, Ghezzal, Yattara

Lavička nabitá

Reagovat
Langi

pohoda

Reagovat
smazaný uživatel

Jen aby

Reagovat
smazaný uživatel

Zase ten základ tak nabitý není, hlavně yolo pravá strana obrany, už se bojím, co vymamlasí

Reagovat
Langi

tak Dabo a vedle Koné budou zas stát 10 metrů od sebe...ale tak je to Bastia žeo, další debilní ztráta a lá Nice už snad nebude

Reagovat
smazaný uživatel

uplne v klidu, pokud se na to alex nevykasle a kone neudela dalsi koneovku

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Dnes píska Jaffredo, tak dúfam že si zobral Ibrove slová k srdcu a nebude nám robiť problémy

Reagovat
smazaný uživatel

tak ako sa čakalo

Lopes, Dabo, Koné, Umtiti, Bedimo, Tolisso, Ferri, Malbranque, Fekir, Njie, Lacazette

Reagovat
smazaný uživatel

Areola - Diakité, Modesto, Peybernes, Marange - Romaric, Gillet - Kamano, Danic, Palmieri - Brandao.

Reagovat
smazaný uživatel

dabo je asi jedinej, kdo hraje dobre zatim

Reagovat
juninho8

zatial dost nuda

Reagovat
smazaný uživatel

dabo zraneny

Reagovat
smazaný uživatel

at uz de bedimo do prdele s tim solovanim

Reagovat
juninho8

akonahle vidi 2 hracov supera pri sebe ide do nich

Reagovat
smazaný uživatel

Kone nie že by bol ticho, ak sa nechá vylučiť tak ma porazí

Reagovat
Langi

Ty vole...at uz tam neco spadne

Reagovat
juninho8

YATTAZOLIIIIIK

Reagovat
smazaný uživatel

cristiano yattaraaaaaaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Yattaráááááá

Reagovat
smazaný uživatel

žolík jak sa patrí Fournier za ten ťah

Reagovat
smazaný uživatel

A teraz sa neposrať a nenechať sa zatiahnuť

Reagovat
juninho8

to prave robime

Reagovat
Langi

Momo

Reagovat
juninho8

NJIEEE SASA uz sa z tohto nemyli

Reagovat
smazaný uživatel

ok, prave jsem sel psat, at dou do prdele s tim, jak se zatahli

njie je dneska podle me nejlepsi utocnik lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

Bedimo 5 metrov za lajnov

Reagovat
smazaný uživatel

to bola jak Štafeta od Njieho

Reagovat
juninho8

ako Bale proti Bartrovi onehdy tak bezat on vedel od zaciatku...uz sa mu aj lopta zacina cim dalej tym menej pliest pod nohy...nieco z neho bude

Reagovat
smazaný uživatel

Cerny Bale

Reagovat
juninho8

to mal byt asi Auba ale Njie bude druhy v poradi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele