32. kolo
15.04.2015 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - SC Bastia 2:0

V Lyonu se přepisují historické tabulky - Alexandre Lacazette se totiž dnes stal teprve druhým mužem v historii Les Gones, který během jedné sezony pokořil hranici 25 nastřílených gólů. Ještě jedna trefa a rekord Andrého Guye bude definitivně vymazán. Bastia sice na Gerlandu předvedla tradičně bojovný výkon, nakonec to však na body nestačilo a prohrála 0:2..

Lyon tak zvládl důležitý krok v cestě za titul (či alespoň přímou účastí v Lize mistrů); dnešní výhra jej provizorně posouvá do čela tabulky před PSG. Velký večer pro domácí podtrhl i návrat playmakera Clémenta Gréniera, který se rovnou uvedl asistencí na vítězný Yattarův gól.

Korsičané přijeli do Lyonu s jediným cílem - odčinit nedůstojnou porážku 0:4 z finále Ligového poháru proti PSG - a nutno číct, že nezačali vůbec špatně. Kvalitativní rozdíl se však přesto brzy ukázal a Lyon nešel do kabin s vedením pouze díky heroickému výkonu gólmana Alphonse Aréoly, který už v šesté minutě musel vytáhnout fantastický zákrok proti Jordanu Ferrimu.

Aréola si následně poradil i s efektní patičkou Steeda Malbranqueho i jedovatou ránou Clintona N'Jieho ze střední vzdálenosti; lyonské tempo nerozhodilo ani Dabovo zranění (ve 39. minutě jej nahradil Zeffane), zatímco Bastia se omezovala na poctivou práci ve středu pole a snahu co nejvíce hru favoritovi znepříjemnit.

Klíčový okamžik nastal po hodině hry, kdy domácí kouč Hubert Fournier vyslal na hřiště uzdraveného Gréniera - a v 77. minutě se to ukázalo jako skvělý krok. Grénier, poprvé v akci po dlouhých osmi měsících, vybojoval míč po rohovém kopu a skvělou přihrávkou našel volného Yattaru, který na bližší tyči otevřel svůj letošní střelecký účet.

Korsický odpor tak byl konečně zlomen, a pět minut před koncem přidali domácí ještě druhou branku - po povedené N'Jieho akci (Kamerunec ze sebe setřásl dotírajícího Guillaume Gilleta) a následném centru se k míči dostal Lacazette, který bez potíží doklepával do Aréolovy klece a vyrovnal tak Guyův střelecký rekord ze sezony 1968/69.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Langi

4-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele