Ligue 1 - souhrn 31. kola

07.04.2012, 21:00, aktualizováno 08.04.2012, 22:57
Komentáře a souhrny
PSG zdolalo Marseille a zůstává bodově nastejno s Montpellierem, který doma udolal Sochaux. V neděli uspěly doma také Caen a Nice. Brest zaskočil Lille, Dijon padl s Nancy, Rennes vyhrálo v Évianu a Valenciennes přehrálo Toulouse. Ajaccio se rozešlo se St. Etienne smírně. Lyon porazil Auxerre...

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille 2:1

08.04.2012 21:00

Góly: 6. Jérémy Ménez, 61. Alex - 60. André Ayew

Paris Saint-Germain odpovědělo na hozenou rukavici Montpellier a v nepřímém souboji o titul srovnalo s méně slavným klubem krok. Stejným výsledkem jako souboj Montpellier se Sochaux skončil zápas mezi týmem z hlavního města Francie a volným pádem se propadající Marseille.

Svěřenci Carla Ancelottiho tak po čtyřech kolech bez vítězství konečně zabrali a díky zisku tří bodů se bodově dotáhli na vedoucí Montpellier. Ten má však stále utkání s Marseille k dobru. Právě předloňský šampion dnes navázal na neúspěšný pokus o postup do semifinále Ligy mistrů - v lize nevyhrál již od konce ledna a v tabulce se nadále propadá níž a níž. Od druhé poloviny tabulky ho nyní dělí již jediný bod.

Že se nebude jednat o veselý večer mohla Marseille pocítit již po šesti minutách hry. Po levé straně hřiště se prosmýkl brazilský záložník Nené, přiblížil se dostatečně pokutovému území a pěkným centrem oslovil na vzdálenější tyči Jalleta. Obránce PSG se do míče opřel z voleje, nicméně míč nešťastně tečoval Ayew k lépe postavenému Menezovi, jenž již se zakončením nemohl mít problémy. Jednoduchou střelou poslal míč k levé tyči - 1:0.

Hosté na inkasovanou branku zareagovali pohotově a brzy se ocitli i oni v nebezpečném zakončení. Po přímém kopu Mathieua Valbueny se k nebezpečné hlavičce protlačil Alou Diarra, nicméně gólman Salvatore Sirigu byl pozorný a míč bez větších problémů lapil do své náruče.

O chvíli později pálil zhruba z dvaceti metrů opět aktivní Valbuena - ani při zakončení mu však nepřálo dostatek štěstí. Míč skončil těsně vedle. Další příležitost hostů promarnil Diarra, jehož parádní rána z voleje skončila v zámezí po teči Alexe.

Ve druhé půli to byli opět domácí fotbalisté, kteří měli lepší a aktivnější vstup do poločasu. A opět byl u celé akce špílmachr Nené. Toho v pěkné uličce našel Menez, nicméně souhra těchto dvou hráčů nakonec gólové vyčíslení postrádala. Nejlepší střelec Paris SG totiž tváří v tvář Mandandovi branku Marseille minul.

Po hodině hry je za to potrestal André Ayew. Na rohový kop Césara Azpilicuety si nejlépe naskočil Loic Rémy, jenž prodloužil právě na staršího z bratrů Ayewů a ghanský reprezentant hlavou poslal balon do sítě - 1:1.

Remízový stav však dlouhého trvání neměl, Carlo Ancelotti se z další branky svého týmu mohl radovat o pouhé dvě minuty později. A i tentokrát se síť rozvlnila po rohovém kopu. Ten zahrával Nené, vybral si svým centrem Alexe zápasícího s Diarrou; brazilský stoper však vyskočil o něco výše než jeho francouzský protějšek a domácí mohli znovu slavit - 2:1.

Marseille se tlačila za druhým vyrovnávacím gólem. Střídající Brandao si naskočil na centr Valbueny, avšak Sirigu jeho hlavičku vyrazil. Ze šesti metrů poté nepochopitelně minul Benoit Cheyrou. Nakonec však další branku - ačkoliv dohrávali několik posledních minut v přesile, po druhé žluté kartě byl vyloučen Sissoko - nevstřelili a Paris Saint-Germain tak stále živí reálnou naději na titul.

Více informací k zápasu

SM Caen - Girondins Bordeaux 1:0

08.04.2012 17:00

Góly: 2. Nicolas Seube

Veledůležité tři body vystřelil Caen v samém úvodu utkání s Bordeaux svou první brankou v sezoně Nicolas Seube. Loňský nováček Ligue 1 se tak sedm kol před koncem znovu dostal mimo sestupové pásmo.

Čtvrtý zápas bez výhry v řadě tak zažili nespokojení příznivci Bordeaux, kteří tak po tomto utkání pomalu budou muset dát zapomenout na atraktivní výjezdy do Evropy. Girondins na čtvrtý Lyon ztrácí již jedenáct bodů. Naproti tomu Caen potvrdilo, že se mu doma v poslední době daří, v posledních pět domácích ligových zápasech ani jednou neprohrálo a povyskočilo ze sestupového bahna. Ze šestnácté pozice má však na osmnáctý Lorient náskok jediného bodu.

První útok zápasu a na Stade Michel d’Ornano ihned vypukla exploze radosti. To když pravý bek Jerry Vandam prosprintoval po pravém křídle, parádní centrem našel v pokutovém území naběhnutého obránce Nicolase Seubeho a ten hlavičkou v pádu ještě dokázal usměrnit balon za záda Cédrica Carrassa - 1:0.

Nadšení domácích mohl ve dvanácté minutě korigovat Ludovic Obraniak. Gregory Leca v pokutovém území fauloval unikajícího Nicolase Maurice-Belaye a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil právě polský matador - nicméně se mu nepodařilo odtrhnout oči od penaltového puntíku a míč poslal daleko vedle branky.

V objektivu všech kamer se o několik okamžiků později objevil Frédéric Bulot. Jeho rána z dvaceti metrů však v 19. minutě mezi tři tyče nezamířila. Stejný hráč byl i u zrodu další domácí příležitosti. Zakončoval tentokrát Leca - avšak ani on nebyl úspěšný. Jehp pokus tentokrát zblokovala domácí defenziva.

A Caen bylo lepším celkem i po změně stran, za což bylo odměněno několika zajímavými příležitostmi. Nejprve se po hodině hry k točené ráně dostal Faycal Fajr, záložníka domácích však vychytal jistý Carrasso. O pár minut později si zkušený francouzský gólman musel poradit s další jedovkou Bulota, ten tentokrát pálil z kraje pokutového území.

Nakonec však Caen mohlo o všechny své body přijít. V samém závěru si totiž domácí obrana nepohlídala rohový kop a především Maurice-Belaye, nicméně zaváhání obránců napravil pohotovým zákrokem Thébaux, udržel čisté konto a pomohl tak svému týmu k důležitému zisku tří bodů.

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Lorient 2:0

08.04.2012 17:00

Góly: 49. Anthony Mounier, 58. Renato Civelli

Velice důležité tři body získalo v zápase o udržení Nice. To na svém stadionu navázalo na dílčí úspěchy z minulých kol a díky trefám Mouniera a Civelliho se vyšplhalo tabulkou.

OGC tak po překvapivém vítězství na hřišti ambiciozního Saint-Étienne obralo o všechny body další tým, který byl před touto sezonou možná pasován na boj o evropské poháry. Lorientu se ale letos vůbec nedaří a trenér Christian Gourcuff z posledních deseti ligových zápasů uhrál jediné vítězství. I kvůli tomu se les Merlus propadli až na momentální sedmnácté a první sestupové místo v tabulce.

Nice do utkání vstupovalo jako favorit - vždyť z posledních šesti zápasů v rámci Ligue 1 prohrálo pouze jednou. A bylo to znát i na hřišti. Domácí se od úvodních minut drali do zakončení, v jednom z nich se v sedmé minutě objevil Anthony Mounier. Ten si ideálně naběhl na centr Elliota Grandina, nicméně jeho tvrdá rána z první skončila těsně vedle branky.

Jediná příležitost Lorientu byla k vidění v úvodním dějství, v němž jinak dominovali domácí v bílých dresech. A Bruno Ecuele Manga měl se svou příležitostí jistojistě naložit o něco lépe - po rychlém protiútoku a pěkné přihrávce Jérémieho Aliadiéra se objevil dokonce tváří v tvář gólmanu Davidu Ospinovi, ten však jeho střelu kryl.

V ataku soupeřovi branky pak pokračovalo Nice. Kafoumba Coulibaly se pěkně opřel do balonu z voleje, jeho nebezpečně vyhlížející ránu však ještě před Audardem stihl poslat do zámezí jeden z bránících hráčů. Hlavička Fabrice Abriela zase nepřekvapila dobře postaveného Audarda.

Jak dlouho bušili domácí do brány hostů v první půli, o to rychleji byli odměněni v polovině druhé. Nice se již po čtyřech minutách hry ujalo vedení. Po pěkné samostatné akci se prosadil Mounier, na jeho přesně umístěný pokus již Audard zareagovat nestihl - 1:0.

Na dva nula z pohledu domácích upravil zhruba po hodině hry argentinský obránce Renato Civelli. Ten zůstal při přímém kopu naprosto nehlídaný v pokutovém území a zkušený zadák Nice s přehledem zakončil - 2:0.

Poslední hřebíček do oranžové rakve mohl zaklepat Kévin Anin. Jeho střela ale nakonec skončila těsně mimo. Závěr zápasu ještě okořenila červená karta na straně Lorientu, která definitivně odvála naděje hostů na jakýkoliv bodový zisk. Po nepěkném faulu byl vyloučen Alexyis Romao.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AJ Auxerre 2:1

07.04.2012 21:00

Góly: 29. Lisandro López (pen.), 72. Lisandro López (pen.) - 42. Alain Traoré

Penalta! Tohle slovo asi bude strašit hráče Auxerre ve snech ještě hodně dlouho. V nesmírně důležitém utkání v Lyonu nebyli bez šance na body, ale dvě trefy z pokutových kopů nakonec určily skóre 2:1 pro domácí.

Autorem obou branek vítězů byl hvězdný argentinský kanonýr Lisandro Lopéz, za hosty srovnával Alain Traoré. Pro burgundský klub to znamená návrat do starých kolejí po poslední výhře nad Valenciennes a stále poslední, dvacáté místo; Lyon je čtvrtý.

Domácí už před zápasem věděli, že možnost skončit v první trojce po neuvěřitelných 14 sezon v řadě nabývá reálných obrysů - aktuálně třetí Lille totiž prohrálo v Brestu, a boj o poslední příčku zajišťující postup do Ligy mistrů tak může být ještě pořádně ostrý. A s touto motivací v zádech vlétli Les Gones do zápasu pořádně zostra - v prvních dvaceti minutách se do slibných šancí dostali útočníci Bafétimbi Gomis a Lisandro López, leč oba mířili těsně vedle. Dobrá střela Jimmyho Brianda potom byla bránícím Grichtingem odvrácena na rohový kop.

Auxerre se v úvodu utkání dusilo pod tlakem domácího favorita a to nakonec vyústilo v jediný logický závěr - inkasovaný gól. V závěru první půlhodinky totiž gólman Olivier Sorin stáhl k zemi Lisandra, což rozhodčí ocenil žlutou kartou a pochopitelně i nařízenou penaltou. Míč si na puntík postavil sám postižený, a přestože Sorin vystihl směr jeho střely, nakonec na ni nedosáhl - 1:0.

Auxerre je vedle Brestu jediným týmem, který ještě nedokázal letos venku vyhrát, a na Stade Gerland se nějaký průlom dal očekávat jen stěží. Přesto se však Auxerrois dokázali vrátit do hry, srovnat obraz výkonů na hřišti a zamknout Lyon v obranném valu, což vyústilo nejprve v sérii nepříjemných rohových kopů, a následně i ve vyrovnávací gól.

Do konce první půle zbývaly tři minuty, když si burkinský internacionál Alain Traoré počkal na chybu mladíčka Umtitiho - nezkušený stoper nevídaně pokazil rozehrávku, nahrál Traorému přímo do běhu a agilní záložník elegantně přelstil gólmana Llorise - 1:1. Byl to vůbec první gól od listopadu 2011 pro hráče, který začal sezonu jako jeden z nejzářivějších ligových klenotů, aby následně, spolu s celým Auxerre, drasticky ztratil formu. (Celkově se jednalo o osmý Traorého zářez.)

Utkání pokračovalo po přestávce v útočném duchu, s šancemi na obou stranách - AJA tak statečně drželo krok s protivníkem, který z předchozích čtyř ligových zápasů vyválčil tři výhry a remízu. Nejprve se velmi blízko gólové radosti ocitl nejlepší střelec hostů Dennis Oliech, jehož střelu vyrážel z brankové čáry až Samuel Umtiti (který tak napravil své zaváhání před vyrovnávacím gólem). Na druhé straně musel být ve střehu Sorin, který vytáhl fantastický zákrok proti střele Bafého Gomise.

Auxerre se sice po špatném úvodu zvedlo, bylo vysoce favorizovanému protivníkovi důstojným soupeřem a sahalo na body, jenže veškerou snahu zmařil (jako už poněkolikáté v sezoně) mladý stoper Willy Boly, když fauloval ve vápně Lisandra - argentinský střelec tak nejenže zařídil dvě penalty, ale navíc i obě proměnil. Jeho druhý gól byl nesmírně frustrující pro Oliviera Sorina, který stejně jako v prvním případě vystihl směr střely, ale ani tentokrát na plachtící míč nedosáhl - 2:1. Pro Lisandra to byl už dvanáctý gól v sezoně, čímž vyrovnal statistiku doposud nejlepšího střelce Gomise.

Do konce utkání už se nic podstatného nestalo, a tak Lyon doma po dvou penaltách porazil trápícího se soupeře poměrem 2:1.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Lille OSC 3:1

07.04.2012 19:00

Góly: 5. Omar Daf, 10. Bruno Grougi (pen.), 52. Alexandre Alphonse - 26. Dimitri Payet

Šance Lille na obhajobu mistrovského titulu dostaly možná fatální ránu poté, co obhájce trofeje nedokázal urvat ani jediný bod na půdě Brestu a překvapivě prohrál 1:3.

Výsledek je o to nečekanější, že se mezi sebou utkaly nejproduktivnější ofenziva s tou vůbec nejimpotentnější - samozřejmě v opačném sledu, než by indikoval závěrečný výsledek. Domácí se věhlasného soupeře nezalekly a od začátku Dogy pořádně zatlačily, z čehož pramenily dva rychle po sobě jdoucí góly, jejichž autory byli Omar Daf a z penalty pojišťující Bruno Grougi.

Dimitri Payet vykřesal pro hosty naději ve 27. minutě, ale když se sedm minut po přestávce vůbec poprvé v prvoligové kariéře trefil mladý útočník Alexandre Alphonse, bylo rozhodnuto. Veškeré šance Lillois definitivně zhasly 22 minut před závěrečným hvizdem, když byl vyloučen brazilský forvard Túlio De Melo; pro hosty to znamená ukončení jejich třízápasové vítězné série a díky výhře Montpellieru i navýšení ztráty na vedoucí pozici na 9 bodů.

Hosté byli jasným favoritem - jak bylo řečeno, vyhráli třikrát za sebou, zatímco Brest naopak čtyřikrát v řadě prohrál. Byli to však Brestois, kdo šel poměrně brzy do vedení. Centr Benoïta Lesoimiera do vápna ještě odstínil Joe Cole, avšak míč propadl pouze ke kopačkám Omara Dafa a senegalský veterán tak mohl pohodlně vsítit svůj první gól v L1 po neuvěřitelných 15 letech - 1:0.

A domácí pokračovali v tlaku: Alphonseho pokus ještě perfektně vychytal Mickaël Landreau, ale proti penaltě byl již hostující gólman bezmocný. Franck Béria zahrál v pokutovém území rukou, míč si na puntík postavil Bruno Grougi a nezaváhal - 2:0. Pro Brest to bylo poprvé po 15 zápasech, kdy dokázali skórovat v jednom utkání dvakrát!

I přes strašidelný start do zápasu se však Garciův tým dokázal zvednout. Dimitri Payet sice napoprvé tváří v tvář Elanovi ještě neuspěl, ale napodruhé už přesnou střelou k tyči perfektní centr Benoïta Pedrettiho zužitkoval - 2:1.

Lille spoléhalo zejména na ve skvělé formě hrající klenot Edena Hazarda, a po korigujícím gólu to vypadalo, že se favorit nadechuje k obratu. Jejich dominance na hřišti však byla proti pozorné obraně Brestois neefektivní, a tak to byli nakonec domácí, kdo pojistil vedení - po hloupé ztrátě Lille ve středu hřiště se rychlým brejkem dostali až před bránu, Grougi vyslal do úniku Alphonseho a ten vsítil svoji první branku v L1 se zkušeností mazáka - 3:1.

Lille se ještě pokusilo s výsledkem něco udělat, ale Steeve Elana byl proti - spolehlivý gólman SB29 zlikvidoval jak šanci De Mela, tak i Payeta po Hazardově přímém kopu. Rostoucí tlak Dog však byl utnut vyloučením De Mela, a to byl prakticky konec zápasu - střídající Nolan Roux, bývalá hvězda Brestu, se sice ještě snažil proti svému ex-klubu vytáhnout, ale domácí už si výtečný výsledek pohlídali až do konce.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - AS Nancy-Lorraine 0:2

07.04.2012 19:00

Góly: 6. Bakaye Traoré, 84. Bakaye Traoré

Nancy pokračuje ve skvělých výkonech a po vítězstvích nad Lyonem, Montpellierem, v Brestu a nad PSG si připsalo i své páté z posledních šesti zápasů. O obě branky se postaral záložník Traoré a díky němu je ASNL už na jedenáctém místě tabulky. Dijon předvedl malátný výkon, přesto má na sestupové pásmo náskok dobrých čtyř bodů.

Předtím, než v 8. minutě zacílil přesně poprvé Bakary Traoré, se o branku mohl postarat také hostující Bakar. Ten byl přitom opravdu hodně blízko, jeho střelu musel zlikvidovat jak brankář Reynet, tak na brankové čáře odkopávající Souprayen. Pak však ze střední vzdálenosti napřáhl parádně právě Traoré a hosté vedli.

Ani poté Nancy v aktivitě směrem dopředu nijak nepolevilo. Mollo sebral míč špatně rozehrávajícímu Paullemu a z dobré pozice zkusil vystřelit, Reynet na jeho pokus nedosáhl, jenže míč se nakonec zastavil o tyčku. Po půl hodině hry nebyl daleko ke skórování ani Puygrenier, ten ale nakonec o krok nedosáhl na centr Molla.

Až po hodině hry Dijon nabídl také něco ze své kuchařky. Bauthéac vybídl Corgneta, jenž vypálil směrem na bránu, tam se ale činil skvělý brankář N'Dy Assembé. Hosté i nadále byli na hřišti lepším týmem, a i když Bakar trefil po kombinaci s Traorém boční síť, druhý jmenovaný šest minut před koncem po pasu od Moukandja upravil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - Stade Rennes 1:3

07.04.2012 19:00

Góly: 34. Jérôme Leroy - 47. Youssouf Hadji, 88. Aldo Angoula (vl.), 90. Mevlüt Erdinç

Díky dramatické koncovce se fotbalisté Rennes radují ze všech bodů z půdy nejlépe hrajícího nováčka Évianu Thonon Gaillard. Na svou stranu tak získali své první vítězství po čtyřech neúspěších v řadě. Byť by si domácí za svůj výkon alespoň remízu zasloužili, v závěru za stavu 1:1 si dal vlastence Angoula a po něm skóroval ještě hostující Erdinc.

Oba týmy nevstoupily do utkání špatně. Za domácí pálil nebezpečně, bohužel pro něj jenom nad, Kahlenberg, na druhé straně byl Brahimiho pokus zablokován do zámezí. Z přímého kopu se snažil skórovat hostující M'Vila, o kousek ovšem přestřelil, pak se v bráně musel činit renneský gólman Costil proti hlavičce Angouly, na kterého nacentroval Kahlenberg.

Évian se dočkal branky po třiceti čtyřech minutách hry. Khelifa zprava našel nabíhajícího Leroye, jenž ještě loňskou sezónu oblékal právě dres soupeře, a perfektní střelou překonal Costila. Hadži však po přestávce ihned odpověděl a bylo srovnáno. Danzeho přihrávku ve 47. minutě z první usměrnil skvěle do sítě.

Druhý poločas byl i nadále hodně zajímavý a plno šancí. Brahimiho pokus likvidoval obouruč brankář Andersen. Byl to ovšem Évian, který byl přece jenom o něco aktivnější. A Costil se tak měl co ohánět proti dělovce Khelify nebo hlavičce aktivního Angouly. Tři minuty před koncem mohl skórovat Wass, Costil ho ale v důležité chvíli vychytal.

A Rennes nakonec z ničeho nic v závěru zápasu strhlo vítězství na svou stranu. Pitroipa poslal míč hluboko do domácí obrany, tam si spolu nerozuměli Andersen s nešťastníkem Angoulou, který si vsítil vlastní branku. Výhru 3:1 pak pečetil o dvě minuty později Erdinc, jenž po přihrávce od Féreta obešel Mongongua a z blízkosti překonal Andersena.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - AS Saint-Étienne 1:1

07.04.2012 19:00

Góly: 78. Carl Medjani - 72. Florent Sinama-Pongolle

St. Étienne alespoň částečně napravilo tři porážky v řadě získaným bodem na půdě nováčka Ligue 1 z Ajaccia. V tabulce tak stále může pomýšlet na zisk pohárových příček. Domácí jsou patnáctí s tříbodovým náskokem na sestupové pásmo. O první branku zápasu se postaral v 72. minutě hostující Sinama-Pongolle, záhy na to však skóroval také Medjani.

Ajaccio se mohlo s klidem ujmout vedení po deseti minutách hry. Bouhours se společně s Eduardem dostali do přečíslení a druhý jmenovaný svou levačkou pořádně zaměstnal mezi třemi tyčemi bránícího gólmana Ruffiera. O pět minut později se také na druhé straně ukázali Les Verts. Battles poslal centr do vápna, odkud hlavičkoval nad Guilavogui.

Největší gólovou možnost jinak celkem ne příliš záživné první půle měl minutu před koncem hostující Gradel. Už takhle si brankář Ochoa musel poradit s pořádně nebezpečným centrem Saka, dorážející Gradel pak trestuhodně z vyložené pozice neskóroval. Až po přestávce se na Korsice dočkaly branek.

Po hodině hry Ajaccio znovu pořádně zahrozilo. Cavalli uvolnil krásně obránce Diawaru, jenže nehlídaný hráč ze strany St. Étienne hlavou zamířil jen nad bránu. V 72. minutě přitom do vedení šli hosté, jakmile Sinama-Pongolle pravačkou přesně zacílil, ačkoli se Ochoa po střele natahoval, co to šlo.

O šest minut později však nakonec vydřel zaslouženou remízu Carl Medjani. Domácímu trenérovi Olivierovi Pantalonimu vyšlo střídání, Kinkela, který nebyl na hřišti ani tři minuty, poslal centr z rohového kopu na hlavu svého spoluhráče, který se pořádně opřel do balónu a nastavil konečný účet 1:1.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Sochaux 2:1

07.04.2012 19:00

Góly: 4. Younès Belhanda, 55. Souleymane Camara - 28. Modibo Maïga

Nakonec to bylo těžší než se čekalo, ale Montpellier opět potvrdil svoji pověst doma prakticky neporazitelného týmu, přehrál předposlední Sochaux a osamostatnil se na čele před nedělním zápasem PSG na tři body.

Domácí mohli vyhrát i vyšším rozdílem, ale proti byl skvělý mladíček v bráně Les Lionceaux, teprve dvacetiletý Pierrick Cros. Úvodní gól utkání zaznamenal Belhanda, marocký špílmachr La Paillade, už po čtyřech minutách hry; těsně před uplynutím první půlhodiny však srovnal Modibo Maïga, a nutno uznat, že jeho kop přes hlavu byl skutečně úžasný. Sochaux to však nakonec nebylo nic platné, neboť deset minut po přestávce určil konečné skóre "noci afrických střelců" domácí Souleymane Camara.

Montpellier otevřel utkání povedeným brejkem, který znamenal hned první gólový úspěch - Camara nasprintoval po pravé straně a hledal stříleným centrem kanonýra Girouda, ten sice minul, ale míč nakonec propadl až k Belhandovi, který nekompromisně propálil Crose svým už osmým gólem v sezoně - 1:0.

Ve 20. minutě si pak domácí mohli vedení pojistit, ale pěkná rána Johna Utaky z 20 metrů přelétla břevno. A tak se ke slovu dostalo hostující Sochaux - uběhlo 28 minut hry, když do vápna pronikl malijský klenot Modibo Maïga, převzal centr od Saugeta z levé strany, zkrotil jej na prsou, jakoby nic obehrál Yanga-Mbiwu a Hiltona a vše zakončil střelou přes hlavu, zády k bráně - 1:1. Překvapený Jourdren se nezmohl na reakci..

Ani takový gól však nevzal La Paillade apetit po vítězství, a v nastaveném čase první půle se divákům představil i pomalu zapomenutý chilský playmaker Marco Estrada, jehož výborný přímý kop musel Cros vyrážet z vinglu neméně parádním zákrokem.

A ve druhé půli to byl hlavně Cros, kdo byl na hřišti vidět - mladý gólman Lvíčat se nejprve předvedl proti Giroudově střele z rohu vápna, načež znovu znechutil Estradu dalším povedeným zákrokem, tentokrát proti nepříjemné střele zdálky. A když John Utaka pronikl až do vápna a pokusil se protlačit míč na úplně volného Girouda, zasáhl talent v hostující brance také..

Montpellieru se však i přes výkon soupeřova gólmana nakonec podařilo urvat všechny body. U zrodu třetí brankové akce zápasu byl Belhanda, který nahrál aktivnímu Utakovi, a nigerijský forvard okamžitě pálil - jen aby nechal znovu vyniknout Crose; tomu se však těžký zákrok nevydařil úplně optimálně a pouze odrazil míč ke kopačkám Camary, jehož dorážka z bezprostřední blízkosti už nemohla minout - 2:1.

Belhanda málem vymyslel ještě jednu gólovou akci, ale zakončujícího Girouda eliminoval opět výtečný Cros; Sochaux jednou zachránila i tyč, to když po Stambouliho centru neúspěšně hlavičkoval opět smolař zápasu Giroud. To ale domácím vadit nemuselo - svoje povinnosti si totiž nakonec splnili.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Toulouse FC 2:0

07.04.2012 19:00

Góly: 62. Gaël Danic, 89. Mahmadou Samassa (pen.)

Fotbalisté Valenciennes odčinili poslední nezdar na půdě posledního Auxerre a nevyzpytatelné Toulouse doma dokázali skolit díky brankám Danica a střídajícího Samassy ze druhé půle 2:0. Hostující celek prohrál v Ligue 1 podruhé v řadě, přesto je stále blízko pohárovým příčkám.

První větší šanci zápasu si vytvořili hosté, Riviére však nenašel dobrou mušku a zamířil pouze vedle. Gólman Penneteau se pořádně potil až o pár chvil později. To na něj vystřelil hodně dobře Sissoko, kterého elegantně patičkou uvolnil Didot, nicméně na soupeřovy rukavice nakonec díky skvělému zákroku nevyzrál.

Poté pomalu a jistě začali otěže hry přebírat domácí. Krásně ze střední vzdálenosti vypálil Kadir a brankář Ali Ahamada musel jeho střelu vyrazit nad břevno. Celý zápas hodně ovlivnil moment ze 44. minuty. Až příliš nemotivovaný Tabanou zajel ostře do Dosseviho a rozhodčí Moreira se mu nebál vytáhnout červenou kartu.

Oslabený celek pak druhý poločas nezvládl. Už Dosseviho rána z úvodu pořádně zaměstnala Aliho Ahamadu a ten potom v 62. minutě poprvé kapituloval. Příliš snadno na něj mohl vypálit Kadir, Ali Ahamada pak balón vyrazil jen k Danicovi, který ho pohodlně dorazil do sítě. Tolouse se po tomto momentu ale v žádném případě nesesypalo.

Capoue se s ničím neostýchal, z první vypálil a zamířil kousek nad bránu. Jenže v deseti to šlo TFC těžko. Obdržet branku mohl i od Aboubakara nebo Samassy, definitivní úder nakonec přišel minutu před koncem. Saez založil rychlý protiútok, předal míč Gomisovi, ten si ještě dokázal poradit s obráncem Congrém a Samassa po jeho přihrávce navýšil stav.

Utkání však tímto okamžikem ještě nestačilo. Gomis zahrál rukou ve vápně, za což byl odměněn žlutou kartou, a kopala se penalta. Jenže Moussa Sissoko již zápas nezdramatizoval. Pokutový kop zahrál tak bídně, že mu ho Penneteau celkem v pohodě lapil, a stvrdil tak vítězství svého mužstva tím nejlepším možným způsobem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Montpellier HSC30196555:2863
2.Paris Saint-Germain31189456:3363
3.Lille OSC311511556:3556
4.Olympique Lyon311651049:3853
5.Toulouse FC31148932:2850
6.Stade Rennes31139941:3548
7.AS Saint-Étienne311381038:3547
8.Girondins Bordeaux311012936:3442
9.Olympique Marseille3010101037:3240
10.Évian Thonon Gaillard311091243:4639
11.AS Nancy-Lorraine311091231:3739
12.Valenciennes FC311071431:3637
13.OGC Nice318101332:3634
14.Dijon FCO31971537:5134
15.Stade Brestois316151027:3033
16.SM Caen31891433:4433
17.AC Ajaccio317121232:5033
18.FC Lorient317111328:4032
19.FC Sochaux31791532:4830
20.AJ Auxerre315121436:4627

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (60)

Přidat komentář
Godwinson

Překrásné výsledky. Zejména Brest ohromně potěšil, sice udělali zase bordel v boji o sestup, ale po dnešku jim to člověk snadno promine. Montpellier pěkné a teď už se těším na středu, kde by mohli dát LM víceméně definitivu. Montpellieru pak začíná strašně zrádný los a ten tříbodový, respektive desetibodový náskok by se mohl strašně hodit. No, bude to boj až do předposledního kola :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ve středu hrajou v Marseille?

Reagovat
Godwinson

Hrajou.

Reagovat
smazaný uživatel

Souboj prvního nejoblíbenějšího s druhým nejoblíbenějším. Ale budu přát Montpellieru, páč OM už stejně Evropu nevybojuje.

Reagovat
domingo

Ten Fernandez je proste neuveritelny

A to Toulouse jsem si mel vsadit.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím tě, vím že mapuječ britskou hudební scénu. Asi je to trochu mimo tvůj styl, ale nemáš náhodou první album Portico Quartet, ? Druhé a třetí album mám, ale to první jsem nikde nesehnal.

Reagovat
domingo

To mi neco rika. Neni to nejaky nujazz nebo tak neco? Nominovany na Mercury, tak 6-7 let zpatky?

Kazdopadne to nemam, ale to nemuze byt tezky sehnat, dokud neshodili Mediafire

Reagovat
smazaný uživatel

Je to nějaký podivný jazz. Hlavní poznávací znakem je hráč na hang. Jsou naprosto perfektní, tedy to druhý album lepší než třetí, proto bych rád to první, který bude nejspíš erupce prvotních a nejlepších nápadů :) Hudbu moc nestahuju, už toho mám plno a tak funguju většinou jen na tom co poskytuje ulož.to. Kdybys měl náladu se podívat, tak se to album jemnuje "Knee-deep In The North Sea".

Reagovat
domingo

http://isohunt.com/torrent_details/134908013/Knee-deep+In+The+North+Sea?tab=summary

S/L 1/0, takze good luck, ale pres noc to mas stazene. Torrent engine pocitam nejaky mas, vzhledem k tomu ze na ulozto shanet hudbu je jak.. hm.. radsi nic

Reagovat
smazaný uživatel

Supr dík

Už všechno co chci mám :) A novinky sleduju jjen českou klubovou a to se na netu stejně těžko shání. Teď přišel mail od Jakuba, že budeš hrát na Anežka festu, tak jsem zvědavej naživo :)

Reagovat
domingo

Prijdes? Super. My s nim hrali v Liberci a byl nadseny a hned nam to nabidl, tak se tesim. Akorat potom odpadl, kdyz jsem chtel jeste pit, srab

Reagovat
smazaný uživatel

Dorazím. Jestli si nezlomím obě nohy, nebo něco.. Vodku, musíš do něj lít vodku!

Reagovat
domingo

Ale v okamziku kdy uz je porazen vodkou tak na dalsi vodku reaguje jako upir na svecenou vodu

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně Montpellier

Škoda prohry Évianu...

Reagovat
Langi

no výhra je tam...doufám že ten 3. flek ještě nějak ukopeme...každopádně Rémiho výraz na konci zápasu měl ke spokojenosti daleko, na jednu stranu se nedivim, ale měl by si to srovnat sám, kolikrát ta jeho sestava a střídání...ve finále poháru půjde o hodně

Reagovat
domingo

A pridam - pokud budeme my hrat jako dneska od cca 20. minuty, tak se jeste muzeme zachranit. Priste k nam jede PSG, a to uz ztratilo body proti vetsim lemplum..

Reagovat
Langi

tak určitě...PSG nechá vzpomenout na Nancy a bude, dneska jste ve druhý půli šance měli, PSG už ztrácí na Montpellier, však oni ještě klopýtnou

Reagovat
havrys99

S rozlosováním Auxerre už nevidím záchranu moc růžově...

Reagovat
domingo

Je to celkem ironicke, pokud porovnas, kde jsou momentalne Chardons a kde Auxerrois, s tim ze nas kadr je porad o dost lepsi nez jejich. Verne kopirujou nasi lonskou a pred-pred-lonskou sezonu, cim to asi bude My naopak kopirujem posledni sezonu tymu, na ktery naposledy v lize sahl Wallemme.

Reagovat
havrys99

Celkově okolo středu tabulky jsou týmy, který by papírově měly být níže. Hlavně teda Auxerre i Souchax jsem oproti minulý sezoně nečekal na sestup (i když poslední ročník byl šíleně vyrovnaný). Ještě je to 21 bodů, ale projeli si to sami na přelomu roků.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jak to tak pročítám, lyonský Sakho zase minela jo? Škoda...snad se příští sezonu zvedne, když už nikdo není schopný postavit místo něho někoho kvalitnějšího

Reagovat
Langi

...navíc Bako zase seděl...ale už sem se rozčiloval u preview, snažím se na to zapomenout

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsem tvoje výlevy vzteku. Plně se s nimi ztotožňuju...

Reagovat
domingo

Jinak jako je vam jasne, ze Kone je strasny prumerak

A tohle byl stejne zapas, ktery ani Umtiti nemohl posrat, Auxerre se letos porazi samo. Navic tam potom dobre zatahl za zachrannou brzdu proti kenskemu Maradonovi. Ale uz by si mel taky odpocinout a trochu procistit hlavu, potrenovat a znovu ziskat sebevedomi, jinak to bude priste dalsi pruser..

Reagovat
smazaný uživatel

Je to průměrák, ale pořád lepší než Sakho II, kterému by slušely spíše zápasy v pohárech apod. Zápas jsem neviděl, tak nevím jak zahrál, nicméně poslední dobou to není ono. I když stále jej ráději vidím v základu, než Legendu.

Reagovat
domingo

Proste musite dohrat sezonu s timhle a pak to resit. Kdyz jsem videl jak proti Rennes kiksoval i Lovren, tak je celkem jasny, ze problem neni v tech hracich, ale v systemu braneni, respektive v jeho absenci..

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, když už i Lovren byl horší než Umtiti, tak už je něco špatně. Jen se bojím, že se to vyřeší zase tak polovičatě, jako toto léto a Legenda tam bude brázdit hřiště až do konce kariéry. Chtělo by to prostě někoho, kdo by to tam srovnal do latě celou obranu.

Reagovat
Langi

neboj...LesGones tady postoval zas nějakýho 18letýho stopera z Brazilský ligy...teď už to je prej tutovka...i Cacapa se přimlouvá

Reagovat
smazaný uživatel

má 24

Reagovat
smazaný uživatel

V béčku je málo kvalitních stoperů

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak...dufam ze uz to bude poriadny stoper..

Reagovat
Langi

moje chyba ...ale i tak...už by to chtělo někoho kdo nebude muset půl roku začínat v rezervě

Reagovat
smazaný uživatel

no mal by byt skuseny, len v Brazilskej lige má uz odohrane 140 zapasy..tak som zvedavy ze aka kačica to zas je a ci to myslia vazne...

Reagovat
Langi

starej systém bránění vzal za svý odchodem Jeremyho...problém je v tom že Rémi má pořád tak nějak pocit že Gonalons ho nahradí, přitom to žádnej DM neni, navíc ted vedle něj začal hrát ten míčovej kouzelník, kterej nebrání vůbec, spíš jen rozehrává a hraje si...takže na defenzívu tam kolikrát zustávaj jen stopeři, když se křídelní obránci zrovna nestihnou vrátit...to je fakt málo...kdybysme měli 2 prvotřídní stopery a Gonalons hrával s Fofanou, kterej by se zatahoval tak věřím tomu že bysme dostali o polovinu mín gólů

Reagovat
domingo

Reagovat
domingo

Ten Jeremy byl proste provar a nekdo v klubu mel videt, ze Gonalons neni jeho idealni nahrada, ale idealni doplnek.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě se hraje 4-1-3-2 jako já v psovi ...totální ofenzíva

Reagovat
Langi

to řikáš celou sezónu že je Koné průměrák tím pádem ale Umiti je co?? vždyť je oproti Konému daleko míň zkušený a rozehraný rozehraný a v takovejhle situacích to neunáší...tohle už bylo po několikátý co udělal takovejhle provar...jesi nastoupí ve finále poháru tak to aby se všichni fanoušci povinně začli modlit, protože to nedopadne dobře...

Reagovat
domingo

Tim padem je Umtiti talent, ktery se rozviji v prostredi, ktere by zavrazdilo i mnohem vetsi talenty, ver mi.

Reagovat
Langi

když si to vezmeš tak ale je to hrozný..."kapitán" kterej nemá na základ ani v lize...talent, kterej takhle chybuje...a průměrák...to je trojice jak blázen, na Ligu mistrů jako dělaná...tohle už se musí změnit, táhne se to léta

Reagovat
Godwinson

MONTPELLIER!

Reagovat
smazaný uživatel

Ach to Toulouse

Reagovat
smazaný uživatel

Vymeniť Auxerre za Ajaccio, Sochaux za Brest a Lorient za Dijon/Evian a tabuľka sa môže uzavrieť.

Reagovat
Godwinson

Deschamps Krásně postavená obrana.

Reagovat
smazaný uživatel

Lille/Lyon hm tak to bude ještě hodně zajímavé, ale víc věřím Lyonu

Reagovat
Israha

Další prohra...kurnik ať už je konec sezony, tohle se nedá Sledoval to někdo? Bylo Marseille zase tak tragické?

Reagovat
smazaný uživatel

bolo ovela lepsie ako PSG

Reagovat
Israha

Takže zase smůla/neschopnost v koncovce? Zkus to trochu rozvést.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak prepinal som to medzi tymto zapasom a Realom...ale marseille dostalo blby rychly gol hned na zaciatku kde ani Menez nevedel ako sa dostal k lopte. Marseille malo prevahu v drzani lopty a co sa prejavilo na tom ze mali aj viac sanci a ked sa im podarilo konecne vyrovnat, tak hned nato kedy nepresla ani minuta z rohu opat inkasovali ked Alex prehlavickoval Diarru, potom som toho uz videl po menej a bol to taky futbal skor v strede ihriska...

Reagovat
.13

potom este malo v cca 83. minute OM uplne tutovku a Cheyrou to uplne prepalil ked mu stacilo len trafit branu

Allez PSG, ten titul dame

Reagovat
onze

MERCI PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Ty sestupové pozice jsou strašné. Snad to tak nezůstane a minimálně Sóšó a Lorient se zachrání.

Reagovat
Godwinson

To smradlavý PSG je vážně k pláči, měli prohrát a berou tři body. Marseille je mi líto, těším se na středu :) Oni holt hrají své finále až příští týden.

Každopádně doufám, že v následujících třech kolech Paříž ztrácet bude, jednou je to štěstí a Ménezovo smutné oči v pokutovém území opustit musí.

Reagovat
.13

moze mi inak niekto povedat ze odkedy je kapitan PSG Sissoko a nie Sakho?

Reagovat
juninho8

kapitan musi byt na ihrisku a nie na lavicke Sakho sa zo zakladu nejak vytratil tak niekto musel zobrat pasku

Reagovat
.13

som nevidel asi posledne 3 zapasy a toto mi uslo

vsak to je milacik publika

Reagovat
domingo

Tak sup s Crisem na plac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Crise snad už nikdo za kapitána nepovažuje ...tuším že víc zápasů s páskou odehrál Lisandro

Reagovat
juninho8

tak tak....nech si ten tam sedi a necha pasku lisandrovi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele