Ligue 1 - preview 31. kola

07.04.2012, 08:52, aktualizováno 08.04.2012, 08:45
Previews
V neděli bude nejsledovanějším duelem v Ligue 1 ten v Paříži, kam přijede Marseille. Domácí se mohou bodově dotáhnout na vedoucí Montpellier. Od pěti hodin hraje Caen s Bordeaux a ryze záchranářský souboj čeká na Nice s Lorientem...
SM Caen - Girondins Bordeaux  (neděle 17:00)
Na velké problémy si na jaře zadělává Caen. Tým, který se minulý kalendářní rok prezentoval sympatickým fotbalem a dobrými výsledky, je momentálně úplně z formy a zadělává si na pád do L2; zápas s Bordeaux jim může pomoci odrazit se ode dna.

A hráči Caen si jsou důležitosti nadcházejícího duelu vědomi, což dokládají slova obránce Jérémyho Sorbona, který burcuje spoluhráče, aby v neděli předvedli "dvojnásobný výkon". Zatímco Les Girondins si užívají klidu středu tabulky (aktuálně jsou osmí), Sorbon a jeho kolegové spadli už na osmnácté místo.

V lize zbývá odehrát pouze 8 zápasů a Sorbon věří, že pro záchranu budou stačit čtyři vítězství. Spodek tabulky je totiž letos hodně našlapaný: jedenácté Valenciennes má na normandský tým náskok pouhé čtyři body. "Karty jsou rozdány jasně: čeká nás osm zápasů, které jsou pro nás všechny jako pohárová finále," potvrdil Sorbon odhodlání mužstva v rozhovoru pro oficiální stránky SMC. "Nesmíte se ohlížet na svoje postavení v tabulce. To, co nás zajímá, jsou naše výkony na hřišti v dalších zápasech."

"Budeme bojovat na 200 % až do konce. Nejdůležitější věc je urvat body," burcuje Sorbon. "Čtyři výhry, to by mělo k záchraně stačit, ale neméně důležité bude neohlížet se na ostatní a nezpomínat, že máme vše ve svých rukách," uzavřel řízný obránce.

Za Bordeaux s největší pravděpodobností nastoupí i útočník Yoann Gouffran, pro kterého bude mít nadcházející zápas zvláštní příchuť: v Caen totiž dříve sám působil. Bordeaux ho z Normandie vykoupilo v roce 2008, a Gouffran se svými bývalými spoluhráči stále soucítí a říká, že je bolestivé sledovat Dumasův tým prohrávat a propadat se tabulkou.

"Jsem zklamaný, protože mě k tomuto klubu stále váže silné pouto," neskrývá forvard. "Překvapuje mě, že jsou až osmnáctí, protože jsem si nedokázal představit, že by tomu tak mohlo být. Když jsme s nimi hráli poprvé (v listopadu), vypadali jako bezpečně etablovaný tým středu tabulky. Zápasy SMC stále pravidelně sleduji a přeju jim, aby začali zase vyhrávat - ale dnes ještě ne," uzavřel Gouffran.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Thébaux - Vandam, Sorbon, Heurtaux, Raineau - Seube, Léca - Nangis, Frau, Bulot - Traoré
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Henrique, Planus, Ciani - Mariano, Plašil, N'Guemo, Obraniak, Trémoulinas - Gouffran, Maurice-Belay
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.10 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - FC Lorient  (neděle 17:00)
Jeden z možných důležitých soubojů o záchranu spolu svedou skoro-sousedi v tabulce Nice a Lorient. Mezi oběma je nepatrný rozdíl jednoho bodu a oba se jen tak tak drží nad sestupovým pásmem. Tři body by tak potřebovaly oba. Především hostující celek v posledních měsících pořádně tápe.

OGC přece jenom v uplynulých několika kolech podnikl kroky, které by mu měly zaručit prvoligovou příslušnost i pro příští rok. Hodně cenných šest bodů přitom dokázal urvat v Bordeaux a naposledy díky vítězství 3:2 také v St. Étienne. Dobré počínání mu také dokládá i domácí remíza 1:1 s Marseille.

Les Merlus jsou na tom rozhodně hůře. Už od prosince minulého roku se jim prostě šeredně nedaří. Od té doby sehráli patnáct duelů a během nich spadli z klidné horní poloviny tabulky nad okraj propasti. Vyhráli pouze v jednom jediném případě, a to doma nad Brestem. Předchozí vítězství se datuje až na konec listopadu.

A hádáte správně - bylo to na domácí půdě právě proti Nice. "Pokud mu nyní oplatíme tu porážku, budeme blíže k záchraně," uvedl v rozhovoru útočník Éric Mouloungui. "Jsem přesvědčen o tom, že se udržíme. Vždyť reference na náš tým v zápasech proti St. Étienne nebo Marseille byly skvělé. Klidně můžeme uniknout sestupu v posledním kole."

Mouloungui letos nastřílel letos čtyři branky. A tuhle bilanci hodlá vylepšit. Třeba právě proti Lorientu, který naposledy doma nestačil ani na dobře hrajícího nováčka Évian Thonon Gaillard. "Pořád chci dosáhnout alespoň pěti branek," dodával Mouloungui. "Já i moji přátelé chceme vidět Nice v Ligue 1 i v příští sezóně."
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Clerc, Gomis, Civelli, Monzón - Coulibaly, Digard, Abriel, Sablé, Grandin - Goncalves
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Koné, Bourillon, Ecuélé Manga, Mareque - Coutadeur, Romao, Mvuemba, Autret - Aliadiére, Monnet-Paquet
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.00 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Pro mnohé největší zápas ve Francii - to je Clásico, souboj mezi rivaly ze dvou největších měst země, mezi týmy s nejsilnější fanouškovskou základnou a také mezi jedněmi z nejambicióznějších celků vůbec. Letos to však pohříchu vypadá na výhru domácích ještě dříve, než hráči vůbec stihnuli obout kopačky..

..a důvod je nasnadě. Marseille má totiž příšernou formu, trmácí se bez nadsázky od porážky k porážce a k pohárovým příčkám jim dopomůže už jen zázrak, o titulu vůbec nemluvě. Mohutnými finančními injekcemi dotované PSG oproti tomu o trofej nejvyšší stále bojuje a je spolu s Montpellierem a Lille posledním z týmů, které se myšlenkami na celkový triumf ještě mohou reálně zabývat.

To ovšem neznamená, že by Pařížané představovali nějaký hrůzu budící brankostroj, naopak - hvězdami nabitý tým poslední dobou klopýtá také a trenér Carlo Ancelotti si s hráči nebere příliš servítek. Naposledy ho notně rozladila šokující prohra na hřišti outsidera z Nancy v poměru 1:2.

PSG si tím protáhlo sérii bez výhry na tři zápasy, a favoritem na titul se tak rázem stal odepisovaný Montpellier. Ancelotti proto logicky doufá, že se jeho svěřenci vrátí zpátky do formy právě zápasem s Marseille, které, jakkoliv je aktuálně v možná nejhorší formě za tolik let, že se to fanouškům ani nechce počítat, zůstává stále největším rivalem klubu.

Bývalý kouč AC Milán a Chelsea si od svého nástupu před třemi měsíci, kdy nahradil Antoine Kombouarého, hrál s různými herními systémy a formacemi, což se ovšem neukázalo jako zrovna ideální strategie - zatímco při Italově příchodu měli Pařížané na čele tříbodový náskok, nyní naopak tři body ztrácejí.

A dnes mají svému soupeři co oplácet - v prvním utkání v listopadu totiž Marseille doma na Vélodrome vyhrálo jasně 3:0. Teď má ale Deschampsův tým v zádech příšernou sérii v lize a vypadnutí z Ligy mistrů po neškodném výkonu s Bayernem Mnichov. Pokud necháme mluvit čísla - jen v rámci L1 z toho bude neuvěřitelných 9 porážek a jediná remíza z posledních 10 zápasů, což znamená v součtu pád až na deváté místo. PSG má před OM náskok propastných 20 bodů.

Nicméně jedna z předsezonních posil v hlavním městě, srbský stoper Milan Biševac, soupeře rozhodně nepodceňuje. "Přestože mají momentálně problémy, tohle jsou zápasy, ve kterých se může stát cokoliv," varuje a přiznává, že se na své první Clasico těší. "V Clasicu musíte pro výhru udělat absolutní maximum - a přesně o to se pokusíme i my."

"Pro fanoušky je to nejdůležitější zápas roku, a podobnou pozici má i u nás, hráčů. Musíme vyhrát a vrátit se tak zpět na vítěznou notu, abychom na konci mohli oslavit mistrovský titul," shrnul Biševac.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Jallet, Biševac, Alex, Maxwell - Motta, Bodmer, Sissoko - Pastore, Nené - Hoarau
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Fanni, M'Bia, N'Koulou, Azpilicueta - Diarra, Cheyrou - Amalfitano, Valbuena, A. Ayew - Rémy
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Brestois - Lille OSC  (sobota 19:00)
Brest přivítá v souboji dvou týmů ze severu Francie úřadující šampiony z Lille v zápase, jehož výsledek se dá jen velmi obtížně odhadovat.

Les Dogues mají poslední dobou slušnou formu a jejich kouč Rudi Garcia je toho názoru, že by se hráči měli soustředit především sami na sebe a neohlížet se příliš na výsledky konkurentů a z toho plynoucí postavení v tabulce. Zdálo se, že šance obhájit titul zmizela už před několika týdny, kdy Lille nedokázalo vyhrát třikrát za sebou, ale poslední tři zápasy přinesly naopak plný počet bodů a to v součtu se zaváháními vedoucí dvojice PSG - Montpellier zúžilo rozdíl mezi prvním a třetím místem na pouhé 4 body.

Týmy ve Francii čeká ještě osm zápasů, a proto se zdá, že jsou Lillois zpět ve hře a obhajoba titulu není ztracená. Garcia se však na matematiku spoléhat nechce - je prý třeba jít zápas od zápasu a soustředit se na vlastní výkony.

Zápasy v Brestu však bývají těžké - domácí jsou rváči, mají skvěle propracovanou obranu a dokážou znechutit hru prakticky komukoliv. Garcia následující souboj okomentoval pro klubové stránky: "V posledních týdnech následujeme totožný scénář - soustředíme se na vlastní zápasy, jeden po druhém, a jediné další týmy, které nás zajímají, jsou ty, se kterými budeme hrát příště. Chceme jednoduše prodloužit svoji aktuálně dobrou formu a neohlížet se na mužstva, které jsou v tabulce kolem nás."

Brestu se na jaře příliš nedaří a propadl se z klidného středu tabulky až na 17. místo, první nesestupovou příčku, přičemž od červených čísel jej dělí pouze dobré skóre. Z posledních čtyř zápasů nezískali Dupontovi svěřenci ani bod a v závěru ligy tedy budou bojovat o pomyslný život - a to je důvod, proč má Garcia z výjezdu na Stade Francis Le-Blé určité obavy.

"Tenhle tým hraje o holé přežití," konstatoval trenér mistra. "Neprohrávají příliš často, mají skvělou obranu a porazit je na jejich stadionu je velmi těžké. Všechno ukazuje na náročný boj, ale my myslíme pouze na výhru."

Lille může na hrot útoku nasadit i Nolana Rouxe, který přišel k Dogám v zimě právě z Brestu, a mladý útočník se na případnou šanci těší. "Návrat do Brestu pro mě bude zvláštní," říká Roux, "znám tu hodně lidí a mám tu hodně přátel, například Steeve Elanu, Bruna Grougiho, Benoita Lesoimiera a řadu dalších. Rád je opět uvidím, ale je jasné, že pokud se dostanu na hřiště, odevzdám všechno ve prospěch Lille," pohrozil Roux bývalým spoluhráčům.
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Elana - Baysse, Martial, Kantari, Daf - Culma, Ewolo - Lesoimier, Grougi, Ben Basat - Alphonse
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Debuchy, Cetto, Béria, Digne - Mavuba, Pedretti - Guéyé, Hazard, Payet - De Melo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 3.30 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dijon FCO - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Nancy přijíždí do Dijonu k extrémně důležitému utkání - oba týmy totiž bojují o záchranu, a právě takovéto duely proto mají příchuť boje o pověstných šest bodů.

Nancy se poslední dobou daří velmi dobře, ale jeho trenér Jean Fernandez upozorňuje, že boj o záchranu stále pokračuje. Les Chardons každopádně mají na čem stavět - březen se jim povedl výborně, čtyřikrát vyhráli a jen jednou odešli ze hřiště s remízou. Na Caen, aktuálně první sestupující celek, mají náskok už šest bodů.

Fernandez ale varuje před předčasným uspokojením. "K záchraně nám stále chybí ještě minimálně šest bodů," řekl pro L'Equipe, "nic tedy není ještě hotovo. Věděl jsem, že to bude těžké - když jsem sem přišel (minulé léto), byli hráči fyzicky i mentálně vyčerpaní, protože bojovali o záchranu celé tři roky předtím."

"Hodně hráčů odešlo, ať už natrvalo, nebo na hostování, a tak jsme museli nakupovat v zimě. Zdálo se, že začít okamžitě sbírat výsledky je nemožné. Avšak nám se to v posledních týdnech dařilo - a to proto, že tým se zlepšil v každém aspektu."

Nancy drží pětizápasovou sérii neporazitelnosti a naposledy sestřelilo nejtěsnějším výsledkem skomírajícího giganta z Marseille. O záchranu však bojuje i Dijon - a stejně jako jeho dnešní soupeř, i on poslední dobou ukazuje svoji lepší tvář. Daří se zejména v útoku - posledních 13 utkání v lize dokázali hráči nováčka skórovat alespoň jednou. Odvrácenou stranou mince je obrana - ta je totiž aktuálně vůbec nejhorší ze všech účastníků soutěže.

Naposledy se pak svěřencům Patrice Carterona podařilo remizovat v Bordeaux a navýšit náskok na sestupové pozice na čtyři body.
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Varrault, Méïté, Paulle, Souprayen - Kumordzi, Sankharé - Kakuta, Corgnet, Bauthéac - Koné
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
N'Dy Assembé - Sami, André Luiz, Puygrenier, Haidara - Sané, Traoré, Karaboué - Bakar, Niculae, Mollo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Évian Thonon Gaillard - Stade Rennes  (sobota 19:00)
Hodně zajímavý zápas čeká diváky v Évianu - na hřiště aktuálně skvěle hrajícího nováčka přijíždí Rennes, které stále bojuje o poháry, ale poslední dobou se mu příliš nedaří..

Už tak atraktivní okolnosti duelu ještě vyostřuje fakt, že oba celky se potkaly nedávno ve čtvrtfinále Coupe de France. Rennes tehdy utkání otočilo a vyhrálo 3:2, avšak hodně emocí způsobila "bitva" obou trenérů o údajné penaltové situaci pro Évian. Julien Féret, jedna z hlavních postav obratu, však před ligovým zápasem uklidňuje: mezi oběma celky prý neprobíhá "žádná válka".

Ať už je pravda jakákoliv, jedno je jisté - na hřišti budou ležet tři body, které by se Les Rouge et Noir ohromně hodily. Bretaňský klub se ještě nevzdal svých nadějí na umístění v první čtyřce (a tím pádem automatickou kvalifikaci do Evropy), avšak k tomu potřebuje nutně zvítězit; Évian by zase případnou výhrou prakticky jistě unikl sestupové hrozbě.

"Oba trenéři si něco řekli a média z toho udělala senzaci, takový prostě fotbal dnes je," konstatoval Féret. "Nemyslím si, že vztah mezi oběma kluby tím nějak utrpěl, mezi Évianem a Rennes neprobíhá žádná válka. Bylo to jen pár slov," odbyl záložník celou situaci jako zapomenutou.

Ambicióznímu Rennes se v lize nedaří, z posledních čtyř utkání získalo pouhé dva body a propadlo se až na sedmou pozici, z níž se do Evropy kvalifikovat nedá ani v tom nejoptimističtějším scénáři. "To se špatně objasňuje. Člověk má pocit, že se k tomu musí vyjádřit, ale není jak," pokrčil rameny Féret. "Víme, že Évian je doma silný, ale potřebujeme získat alespoň bod."

Podceňovaný nováček minulý víkend vykradl svatostánek Lorientu a na sestupové příčky má náskok už devět bodů. Uruguayský trenér Pablo Correa by se právě od tohoto důležitého vítězství rád odrazil k úspěšnému zbytku sezony.

"Možná se po 38. kole ohlédneme a zpět a zjistíme, že právě vítězství v Lorientu nám zajistilo setrvání v lize i pro příští rok," přemítá Correa. "Máme 39 bodů a dobré skóre, takže je to reálné." Statistiky však ukazují, že je třeba mít se před Rennes na pozoru, což ví i kouč ÉTG: "Porazili nás letos už dvakrát. Musíme udělat všechno pro to, aby se to neopakovalo i napotřetí."

"Rennes skončí do pátého nebo šestého místa. Jsou lepší než my - ale to dnes nemusí rozhodovat," uzavřel Correa s respektem.
Évian TG - pravděpodobná sestava:
Andersen - Dja Djédjé, Angoula, Mongongu, Wass - Bérigaud, Poulsen, Sorlin, Kahlenberg - Khelifa, Sagbo
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Costil - Danzé, Apam, Boye, Mavinga - Hamed Doumbia, Tettey - Boukari, Brahimi, Pitroipa - Erding
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Ajaccio - AS Saint-Étienne  (sobota 19:00)
Saint-Étienne se díky zhoršené formě posledních týdnů vzdalují pohárové příčky a Galtierovi svěřenci proto musí pořádně zabrat. Dobrou příležitost budou mít na půdě nováčka z Ajaccia..

..jenže ani rozdíl v soupiskách tady nemusí hrát žádnou roli. ACA hraje na jaře ve velkém stylu, uniklo ze sestupových příček a má kádr plný bojovníků, kteří se s vidinou záchrany v zádech rozhodně neskloní snadno před nikým. Jedním z takových hráčů je i řízný středopolař Benjamin André.

"Všichni v kabině věříme," potvrzuje. Korsičané k tomu mají důvod - z posledních sedmi zápasů prohráli jediný a vyšplhali už na 15. místo, s dvoubodovým náskokem na první sestupovou pozici. ASSE je osm zápasů před koncem ligy šesté.

"Pro záchranu uděláme vše," ujišťuje André. "Nyní máme dvoubodový náskok, což je pro nás momentálně dobrá pozice." Ne vše je však na ostrově ve Středozemním moři ideální: poslední kolo a bezbranková remíza 0:0 v Caen hráče trochu rozhodila. Podle mladého záložníka je však klíčové nahlížet na tento výsledek jako na cenný bod zvenku - a minimálně bod chtějí Korsičané urvat i dnes.

"Proti Caen jsme si vypracovali hodně šancí, ale nebyli jsme efektivní," podotkl André. "Je to škoda, protože jsme tam mohli vyhrát. Nyní se v nás mísí pocity lítosti (z nevyužití šancí) a uspokojení (z dosažení bodu). Neprohráli jsme, takže není důvod k panice, ale proti ASSE máme nyní povinnost získat alespoň bod."

Jednadvacetiletý odchovanec klubu je jedním z hráčů, jejichž forma rapidně stoupla se zlepšenými výsledky celého týmu. "Můj progres je souběžný s progresem týmu," říká. "Tohle mužstvo mi dává možnost ukázat mé nejlepší stránky. Poslední dobou hrajeme mnohem lépe než na začátku sezony, což je vidět i v tabulce," uzavřel André.
AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Lippini, Medjani, Poulard, Bouhours - Mostefa Sbaa, Lasne - André, Cavalli, Tibéri - Eduardo
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Ebondo, Zouma, Marchal, Ghoulam - Sako, Guilavogui, Clément, Gradel - Aubameyang, Sinama-Pongolle
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.00 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - FC Sochaux  (sobota 19:00)
Montpellier měl před týdnem volno, přesto zůstal na prvním místě, jelikož PSG podlehlo v Nancy. Dnes si letošní senzace může první místo pojistit proti Sochaux.

Domácí zatím posbírali šedesát bodů, stejně jako druhé PSG, čtyři body pak na vedoucí duo ztrácí Lille s tím, že Montpellier má k dobru odložené utkání s Marseille.

"Měli jsme dostatek času na to načerpat síly. Je to důležitý zápas, jak pro nás, tak i pro soupeře," říká kouč Rene Girard.

Zatímco Montpellier hraje o titul, Sochaux čelí hrozbě sestupu do Ligue 2. Se třiceti body je zatím na předposledním místě, stejnou porci ovšem na svém kontě mají i Caen a Brest.

Hostujícímu celku hodně pomohla změna na lavičce, když Mehmeda Baždareviče před týdnem vystřídal Eric Hely - pod jeho vedením tým získal devět bodů z dvanácti možných.

"Je třeba i nadále dřít, sice jsme až na devatenáctém místě, od dvanácté příčky nás ale dělí jenom čtyři body. Dostali jsme se z nejhoršího a to je skvělé, teď do toho jenom nesmíme znovu spadnout," uvědomuje si záložník Ryad Boudebouz.

V domácí sestavě bude chybět potrestaný obránce Garry Bocaly, Sochaux možná nepomůže brankář Teddy Richert, který má problémy s okem a nad jehož startem se vznáší velký otazník.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Jeunechamp, Yanga M'Biwa, Hilton, Bedimo - Cabella, Saihi, Belhanda, Estrada, Utaka - Giroud
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Cros - Corchia, Banana, Poujol, Sauget - Boudebouz, Romeric Lopy, Martin, Nogueira, Roudet - Maïga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valenciennes FC - Toulouse FC  (sobota 19:00)
Fotbalisté Toulouse letos překvapivě bojují na čele francouzské ligy a ještě mají velkou možnost skončit na pohárových příčkách. Doposud nasbírali padesát bodů a patří jim pátá pozice, navíc mají čtyřbodový náskok na Saint-Étienne a jsou pouze o skóre za čtvrtým Lyonem. Nyní se střetnou s Valenciennes, které je sice dvanácté, stále ale bojuje o záchranu. Rozdíl mezi ním a devatenáctým Sochaux činí pouhé čtyři body.

Spodek francouzské ligy je totiž nesmírně vyrovnaný a o udržení v soutěži se bude bojovat zřejmě do posledního kola. Valenciennes po překvapivé výhře nad Rennes nezvládlo důležitý souboj s posledním Auxerre a podlehlo mu v poměru 0:2. Toulouse v lize získalo až do minulého kola šestnáct bodů ze šesti zápasů a porazit dokázalo Rennes či Marseille, ovšem v minulém kole odmítlo možnost dostat se na třetí místo v tabulce a podlehlo konkurenčnímu Lille na jeho půdě 1:2.

Oba sobotní soupeři se spolu utkali na podzim v 15. kole a celek z Toulouse zvítězil 2:0, i nyní se od něj očekává zisk tří bodů. Trenér domácích Alain Casanova doufá, že jeho tým na minulý těsný neúspěch brzy zapomene. "Všichni se chtěli přiblížit třetímu místu a Lize mistrů, jenže nevyšlo to a musíme se proto snažit dále. Lille má velice zkušený kádr a ten náš tvoří mnoho mladých hráčů," uvedl s pokorou Casanova.

Zatímco hosté mohou využít téměř kompletní kádr, domácí mají plnou marodku. Na ní se nacházejí Benjamin Angoua (kotník), Gregory Pujol (tříslo), Gaetan Bong (noha), Rudy Mater, Kenny Lala, Jean-Louis Leca (všichni koleno) a Matthieu Dossevi (poranění hlavy). "Soupeř potřebuje nutně body a ví, že porážka s Auxerre přišla nevhod. Tři body by mu hodně pomohly. I tak však má dobré hráče a nás nečeká nic jednoduchého," dodal závěrem Casanova.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Isimat Mirin, Gil, Ducourtioux - Kadir, Camara, Cohade, Gomis, Danic - Aboubakar
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Ali Ahamada - Aurier, Abdennour, Congré, M'Bengue - Regattin, Sissoko, Capoue, Didot, Tabanou - Riviere
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Lyon - AJ Auxerre  (sobota 21:00)
Fotbalisté Lyonu získali v uplynulých několika kolech dobré výsledky a drásají se tabulkou nahoru co nejvíce to jde. A v tomhle trendu hodlají pokračovat i proti Auxerre, poslednímu celku tabulky. Hosté však rovněž nemusejí mít vůbec špatnou náladu, naposledy totiž po dlouhé době získali vítězství nad Valenciennes.

Titul je OL vzdálen na deset bodů. Tahle meta už je tak už s největší pravděpodobností mimo hru. Domácí si hlavně chtějí udržet svou několikaletou sérii působnosti v Lize mistrů. Aby se tak v příští sezóně stalo, musí skončit minimálně třetí. Tuhle příčku nyní drží Lille, které je o šest bodů napřed.

Lyon se osm kol před koncem své šance rozhodně nevzdává. "Stále zbývá ještě osm zápasů, je tu hodně prostoru," říkala brankářská jednička Hugo Lloris. "Naším cílem je nyní získat plný počet čtyřiadvaceti bodů. A pokud to dokážeme, nebudeme třetímu místu nijak vzdáleni. O tom jsem přesvědčen."

AJA je mužstvo, se kterým by si francouzský gigant měl poradit. Venku, podobně jako Brest, ještě svěřenci kouče Jeana-Guye Wallemmeho nevyhráli! Poslední získané tři body mu ale hodně pomohly. Nebýt nich, mohlo by to být pro Auxerre ještě horší. I když ona situace u hostujícího celku není už tak vůbec růžová.

Z dvacátého místa ztrácí na nesestupovou sedmnáctou pozici tři body. "Soupeř body potřebuje. Takže to bude logicky těžké utkání," ví Lloris. "Auxerre zavře vrátka a bude jen na nás, jak vymyslíme plán na zisk našeho cíle - a to je vítězství. V posledních dvou zápasech jsme měli štěstí, že jsme získali čtyři body."

Naposledy Lyon sehrál těžké klání v Rennes, ve kterém mu v 76. minutě zachraňoval remízu Lisandro López. Před dvěma týdny se nadřel na výhru nad zachraňujícím se Sochaux, které porazil těsně 2:1. "Tam jsme byli trochu unavení. Ale byli jsme rádi za to, že jsme nakonec vyhráli," uzavřel Lloris.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveillére, Lovren, Umiti, Dabo - Briand, Gonalons, Grenier, Källström - Gomis, Lisandro López
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Dudka, Boly, Grichting, Hengbart - Chafni, Cissé, Traoré, Mandjeck, Kossoko - Oliech
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Montpellier HSC29186553:2760
2.Paris Saint-Germain30179454:3260
3.Lille OSC301511455:3256
4.Olympique Lyon301551047:3750
5.Toulouse FC30148832:2650
6.AS Saint-Étienne301371037:3446
7.Stade Rennes30129938:3445
8.Girondins Bordeaux301012836:3342
9.Olympique Marseille291010936:3040
10.Évian Thonon Gaillard301091142:4339
11.AS Nancy-Lorraine30991229:3736
12.Valenciennes FC30971429:3634
13.Dijon FCO30971437:4934
14.FC Lorient307111228:3832
15.AC Ajaccio307111231:4932
16.OGC Nice307101330:3631
17.Stade Brestois305151024:2930
18.SM Caen30791432:4430
19.FC Sochaux30791431:4630
20.AJ Auxerre305121335:4427

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (62)

Přidat komentář
Godwinson

Jsem na dnešní Montpellier zvědav. Měli dost času na odpočinek, doma jsou nejlepším týmem v lize, přesto bych měl ze Sochaux poměrně obavy, tím spíše pokud bude hrát Jeunechamp. Bylo by vhodné se na Marseille připravit nějakým pěkným výkonem a v týdnu pak Vélodrome vydrancovat.

Další naděje upínám k Brestu a Auxerre.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Ja jsem strasne zvedavy na Toulouse, tohle beru jako jejich klicovy zapas, pokud to s Evropou mysli vazne. Presne tyhle duely totiz poslednich X let celkem pravidelne prohravaji 0:1.

A my rupnem, to je jasny.. nevim, co by Lyon musel udelat, aby nas neporazil. Tohle neni Rennes, ktery nam odevzdava body i v nejvetsich srackach, tenhle tym si radsi nasimuluje penaltu

Reagovat
Langi

kurňa Lille už dneska prostě musí ztratit...doufám že Brest zase ubetonujou 0:0 nebo 1:1

Reagovat
Godwinson

Sestava Montpellieru žádná sláva, Sochaux má na můj vkus tedy superofenzivní. To by mohla být sranda.

Reagovat
Langi

Hmmm...moc dlouho to netrvalo

Reagovat
smazaný uživatel

100 pro Dafa

Reagovat
smazaný uživatel

Grougi

Reagovat
Langi

Montpellier...ale co to vidim

Reagovat
Langi

Brest já sem věděl že to přijde

Reagovat
Langi

Valenciennes Mmmm...tohle kolo vychází na jedničku

Reagovat
smazaný uživatel

len aby sme to večer využili !! Lloris - Reveillere, Umtiti, Lovren, Cissokho - Gonalons, Kallstrom, Grenier - Briand, Gomis, Lisandro Lopez

Reagovat
Langi

doufám že bude zas Kim na křídle každopádně nic jinýho než 3 body a jasný vítězství neberu...když nám ti šupáci z Lille takhle nahráli...jesi vyhrajem tak 3 body smáznem jako prd a ještě skončíme 3.

Reagovat
Langi

btw. osobně bych nechal hrát Daba místo rozcapenýho Cissokha

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim to že Jimmy odflákne prvý polčas a príde tam Alex Remi ho mohol dat aj od zaciatku.....

Reagovat
Langi

to mohl...divím se že nedal...

Reagovat
Langi

Lille o deseti

Reagovat
Godwinson

BREEEEEEEEEEEEEEST

Reagovat
Langi

Montpellier Valenciennes Brest

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Langi

Jimmy

Reagovat
Langi

ojé...Clem zas kličkuje jak Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Antony krása a taktiež Licha

Reagovat
Langi

muselo to přijít

Reagovat
smazaný uživatel

a teraz neprestat....a pokračovať!!

Reagovat
smazaný uživatel

opica jedna ten Traore....červenu za to čo spravil Antonymu..

Reagovat
Langi

dělá si ze mě prdel...to se mi zdá

Reagovat
Langi

kurva kdo mu to tam takhle nalil...to by Umtiti nebo Cissokho?? debilové

Reagovat
smazaný uživatel

umtiti

Reagovat
smazaný uživatel

ala nový Abidal

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapem preco tam Remi nestavia Bakyho miesto Abidala....

Reagovat
Langi

už mě sere jak pořád staví tohohle průměráka...Umtiti ještě neodehrál jediný zápas nadprůměrně...Al Kamali musí hnít v béčku a tehle dorostenec, kterej prostě takhle důležitý zápasy neunáší hraje?? To mi prostě hlava nebere...fajn je to super perspektivní hráč do budoucna, ale do prdele tak ho pošlu na sezónu na hostování někam do Evianu nebo Valenciennes aby si vubec zvykl na Ligue 1...ale Rémi z něj hned udělá třetího stopera

Reagovat
domingo

To je blbost, takovyhle hrac ti nebude hrat v kteremkoliv klubu od Bordeaux/Marseille dolu, protoze vsechny tyhle tymy bojuji o zachranu a radsi si tam postavi nejake odkopavajici Kadery, protoze jim jde o vlastni rit. Jemu mnohem vic nez okopavana nekde na 17. miste da trenovani s tymem urovne Lyonu, vyrustani v jeho juniorce a naskakovani do nedulezitych mistraku.. chyba je jedine to, ze nemate lepsi stopery pred nim, neni v nem. Koukni na Auxerre - dokud tu obranu drzet Mignot, byla to hraz, ted ji drzi Boly a ty cisla sly strasne dolu. A to prestoze Boly je obrovsky talent a pravidelne ukazuje skvele fotbalove momenty, ale taky dela chyby a ty tymy jako Auxerre stoji body, protoze proste Mignot nebo Coulibaly by ty chyby neudelali, prestoze nejsou fotbalove ani z puli tak dobri jako je uz ted Boly.

Reagovat
Langi

já to beru, ať si trénuje, hraje za juniorku atd, vždyt je mu 19...sem pro aby hrál v mín důležitejch zápasech, ale proč proboha Bako sedí a on hraje?? Bako má víc zkušeností, odehranejch zápasů a je prostě kvalitnější, v takhle důležitym zápase neni možný aby se zkoušelo něco se sestavou a dávala se příležitost dorostencům...navíc tohle není poprvý co ten Umtiti takhle zaváhal...podle Lacomba údajně Al Kamali nemá dostatečnou úroveň aby mohl hrát za Áčko (kapitán reprezentace do 21 let a nejlepší stoper v Emirátech), zajímalo by mě jak posoudil Umtitiho úroveň

Reagovat
domingo

Ja akorat rikam, ze tohle neni chyba Umtitiho, ale vaseho vedeni, ze si takhle klicovou pozici neumi lip pohlidat, on ty chyby nedela schvalne, skodi mu to stejne jako Lyonu a obcas je mi ho fakt lito, protoze on proste nevi co na tom hristi ma delat, nikdo mu to v tom chaosu kolem nerekne, tohle je nejhorsi situace pro mladyho stopera, horsi nez sedet na tribune. Cimz nerikam, ze hraje dobre, jenom ze mu vubec nezavidim a neni fer vylivat si to na nem, chyba sedi nekde nahore v kanclu na Gerlandu

Reagovat
Langi

no tak tam to začíná...jde to od Aulase, kterej není schopnej přitáhnout pořádnýho obránce...přes Rémiho, kterej má mit rozum a postavit Koného, což je daleko větší jistota...mě tohle vždycky nadzvedne ze židle když vidim že hráč, kterej podle mě v tom zápase vůbec neměl nastoupit pak udělá takovouhle minelu...doufám že to ještě vyhrajeme, protože když už nám všichni takhle nahráli tak tehle zápas prostě ztratit nemůžeme

Reagovat
domingo

Zapasy s vama byvaji vzdycky jeden z vrcholu sezony. Slavny vitezstvi na Gerlandu po uzasnych akcich Kahlenberga s Jelenem, potom rozhodcovsky zarez dalsi sezonu, kdy si tusim Lisandro vysimuloval pentli, potom narez 4:0 na Abbe-Deschamps.. nerikej, ze ses netesil Vy, Rennes a Lorient jste moji oblibeni souperi, vy protoze s vama nikdy neni nuda, Rennes protoze nam vzdycky pusti body (nehlede na to, v jakym rozpolozeni jsme my a v jakym oni), a Lorient protoze je to vzdycky paradni fotbal.

Reagovat
Langi

hmmm...a myslim že tehle zápas bude další kterej utkví v paměti...ta Umitiho parádička + 2 penalty

Reagovat
domingo

Traore a Umtiti, cerne perly Auxerre

Reagovat
smazaný uživatel

chce to Alexa

Reagovat
smazaný uživatel

ten poj... Oliech nie aby preskocil Llorisa ale uz druhykrat don narocky zakopne..

Reagovat
smazaný uživatel

sudi sa nemohol divat na to nase zahadzovanie sanci tak to zobral do vlastnych ruk aj ked penalta z mojho pohladu jasna...

Reagovat
Langi

se divim je blázen...aby nám rozhodčí odpískal 2 penalty, když drtivá většina z nich pravidelně píská proti nám

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Už takhle brzy po ránu, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

A to už myslím. je neskoro

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska musí Caen zabrat. A taky Marseille by mohlo vytáhnout jeden kvalitní zápas, zrovna proti PSG by se to hodilo

Reagovat
Godwinson

Přemýšlím, co by byl ideální výsledek večerního zápasu. Nejlépe by bylo, kdyby PSG pochopitelně odevzdalo body, ale Marseille by se před středou neměla zvednout :) Sofiina volba.

Reagovat
smazaný uživatel

U Marseille žádné zvednutí nehrozí, navíc pokud dnes vyhrajou a vyhráli by náhodou i nad Montpellierem, stále to bude o skore lepší pro ně . Spíš bych si vsadil na to, že dokážou uhrát body s PSG, než s Montpellierem

Reagovat
smazaný uživatel

*o tři body, ne o skore.

Reagovat
Langi

já spíš bojim toho že Marseille už nemá o co hrát...jen o ten pohár, jinak si v Evropě za rok nezahrajou...Ayewové tam zas něco nasimulujou jak maj ve zvyku...to jesi Marseille dneska nějaký body uhraje nebo prohrajou 0:3 mě je tak nějak jedno, stejně to s nima nebude nic lehkýho

Reagovat
Godwinson

Také pravda, ve středu už se budou šetřit na finále, které je pro ně vlastně zápasem sezóny. Další pozitivum :)

Reagovat
smazaný uživatel

PSG - OM 1:2

Reagovat
Langi

OT: Arsenal taky zacílil na Martina...a ten vzápětí prohlásil že ještě vloni chtěl zůstat ve Francii ale ted by se mu zamlouvalo zahraničí

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď Marseille vyhrá, nech titul zhrabne MHSC.

Reagovat
smazaný uživatel

Nefandil jsi náhodou PSG?

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, je to minulý čas. Od príchodu šejkov sa to postupom času vytrácalo. Nie že by som im teraz prial zle, viacmenej sú mi ľahostajní, ale Montpellieru by som ten titul prial, ktovie kedy zase budú mať takúto príležitosť a PSG zrejme bude o titul bojovať každoročne...

Reagovat
smazaný uživatel

Rozumím ti, taky by mě zklamalo, kdyby se něco podobného stalo Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

Takže mi ostal už len AIK... škoda, že už rok neviem zohnať pravidelne spoľahlivé linky na zápasy.

Reagovat
Langi

s tim Lorientem to začíná bejt hodně špatný...nejen v tomhle zápase

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele