31. kolo
08.04.2012 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Nice v důležitém souboji přehrálo Lorient

Velice důležité tři body získalo v zápase o udržení Nice. To na svém stadionu navázalo na dílčí úspěchy z minulých kol a díky trefám Mouniera a Civelliho se vyšplhalo tabulkou.

OGC tak po překvapivém vítězství na hřišti ambiciozního Saint-Étienne obralo o všechny body další tým, který byl před touto sezonou možná pasován na boj o evropské poháry. Lorientu se ale letos vůbec nedaří a trenér Christian Gourcuff z posledních deseti ligových zápasů uhrál jediné vítězství. I kvůli tomu se les Merlus propadli až na momentální sedmnácté a první sestupové místo v tabulce.

Nice do utkání vstupovalo jako favorit - vždyť z posledních šesti zápasů v rámci Ligue 1 prohrálo pouze jednou. A bylo to znát i na hřišti. Domácí se od úvodních minut drali do zakončení, v jednom z nich se v sedmé minutě objevil Anthony Mounier. Ten si ideálně naběhl na centr Elliota Grandina, nicméně jeho tvrdá rána z první skončila těsně vedle branky.

Jediná příležitost Lorientu byla k vidění v úvodním dějství, v němž jinak dominovali domácí v bílých dresech. A Bruno Ecuele Manga měl se svou příležitostí jistojistě naložit o něco lépe - po rychlém protiútoku a pěkné přihrávce Jérémieho Aliadiéra se objevil dokonce tváří v tvář gólmanu Davidu Ospinovi, ten však jeho střelu kryl.

V ataku soupeřovi branky pak pokračovalo Nice. Kafoumba Coulibaly se pěkně opřel do balonu z voleje, jeho nebezpečně vyhlížející ránu však ještě před Audardem stihl poslat do zámezí jeden z bránících hráčů. Hlavička Fabrice Abriela zase nepřekvapila dobře postaveného Audarda.

Jak dlouho bušili domácí do brány hostů v první půli, o to rychleji byli odměněni v polovině druhé. Nice se již po čtyřech minutách hry ujalo vedení. Po pěkné samostatné akci se prosadil Mounier, na jeho přesně umístěný pokus již Audard zareagovat nestihl - 1:0.

Na dva nula z pohledu domácích upravil zhruba po hodině hry argentinský obránce Renato Civelli. Ten zůstal při přímém kopu naprosto nehlídaný v pokutovém území a zkušený zadák Nice s přehledem zakončil - 2:0.

Poslední hřebíček do oranžové rakve mohl zaklepat Kévin Anin. Jeho střela ale nakonec skončila těsně mimo. Závěr zápasu ještě okořenila červená karta na straně Lorientu, která definitivně odvála naděje hostů na jakýkoliv bodový zisk. Po nepěkném faulu byl vyloučen Alexyis Romao.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Sotuen

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele