Ligue 1 - souhrn 24. kola

14.02.2009, 21:03, aktualizováno 15.02.2009, 22:59
Komentáře a souhrny
Lyon doma porazil Le Havre a opět odskočil od PSG, které zvítězilo již v sobotu nad St. Etienne. Vyhrála i Marseille, která zvládla utkání na půdě Monaka. Hned čtyři ze sedmi sobotních zápasů skončily remízou 1:1 a to Rennes - Nancy, Bordeaux - Grenoble, Caen - Lorient a Valenciennes - Nantes.

Stade Rennes - AS Nancy-Lorraine 1:1

14.02.2009 19:00

Góly: 89. Jimmy Briand - 57. Youssouf Hadji

Fotbalisté Rennes znovu ukázali, že jejich skvělá forma se během posledních tří utkání vypařila jako pára nad hrncem. Jejich utkání proti Nancy skončilo remízou 1:1. Hosty poslal do vedení po hodině hry Hadji, domácím zachraňoval bod až v samotném závěru utkání Briand.

Hosté vstoupili do utkání zostra, už v páté minutě nebezpečně pálil Hadji, jeho pokus však dokázal domácí brankář zlikvidovat. O pár chvil později se zkoušel prosadit domácí Briand, jeho projektil však skončil v náručí gólmana Nancy Bracigliana. V první pětačtyřicetiminutovce se ještě do dvou dobrých šancí dostal domácí Briand, ale ani jeden z jeho pokusů neskončil za zády strážce branky Nancy.

Úvod druhé půle patřil hostujícímu týmu, který si vytvořil mírnou převahu, která byla po hodině hry korunována vedoucí brankou. Hadji se tvrdě opřel do míče, který přesně vymetl horní růžek branky Rennes. Aktivní Hadji, který byl permanentním nebezpečím pro domácí obranu, se zkoušel znova prosadit o pár chvil později. S jeho technickou střelou si však dokázal gólman Rennes Douchez poradit.

Šest minut před koncem střetnutí mohl vítězství Nancy definitivně potvrdit Hadji, který utekl obraně Rennes, ale tváří v tvář domácímu gólmanovi nedokázal svoji akci gólově zakončit. To byl zlomový okamžik utkání, o tři minuty později se totiž Rennes podařilo vyrovnat na konečných 1:1. Míč se na hranici pokutového území dostal k útočníkovi domácích Briandovi, který střelou k tyči vybojoval hostitelům zasloužený bod.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Grenoble Foot 38 1:1

14.02.2009 19:00

Góly: 59. Marouane Chamakh - 76. Boštjan Cesar

Bordeaux nezvládlo roli favorita a proti trápícímu se Grenoblu si na své konto připsalo pouze bod za remízu 1:1. Cesta Bordeaux za mistrovským titulem tak dostala další vážnou trhlinu. Domácí poslal do vedení po hodině hry Chamakh, o čtvrthodinu později za hosty vyrovnával Cesar.

Od úvodních minut bylo na domácích vidět, že chtějí zápas dotáhnout do vítězného konce. V prvních okamžicích se prudkou střelou prezentoval Cavenaghi, ale jeho pokus mířil těsně nad branku. Hosté působili od začátku pasivním dojmem, jejich první šanci přinesla až 24. minuta, Cesarova hlavička ale mířila vysoko nad domácí svatyni. Po půl hodině dal o sobě znovu vědět Cavenaghi, tentokrát si vylámal zuby na gólmanovi Wimbeem, který jeho střelu z hranice šestnáctky dokázal zlikvidovat. Těsně před koncem prvního poločasu se souboj těchto dvou hráčů opakoval, aktivní Cavenaghi se pokoušel přelobovat gólmana Grenoblu. To se mu povedlo, ale míč k neštěstí domácích fanoušků o pár centimetrů přeletěl i branku hostů.

Tlak domácího výběru vyvrcholil po hodině hry, střelu Cavenaghiho dokázal brankář Wimbee vyrazit jen před sebe a dobíhající Chamakh měl snadný úkol - dorazit míč do odkryté branky. O devět minut později mohl skóre navýšit Menegazzo, ale jeho razantní střela neměla potřebnou přesnost. Vyrovnání přišlo v 76. minutě, gólman Ramé nedokázal ve svých rukavicích zkrotit Courtoisovu střelu, odražený balón se dostal až na kopačku Cesara, který jej, podobně jako domácí Chamakh, neměl problém dopravit do sítě.

Vyrovnávací gól s domácím mužstvem otřásl a to si do konce utkání nedokázalo vytvořit žádnou vážnější šanci. Byli to právě naopak fotbalisté Grenoblu, kteří mohli šest minut před koncem zápasu strhnout vítězství na svou stranu, Feghouliho střela však mířila těsně vedle branky. Zápas tedy svého vítěze nenašel a oba celky si do tabulky připisují po jednom bodu.

Více informací k zápasu

SM Caen - FC Lorient 1:1

14.02.2009 19:00

Góly: 34. Steve Savidan - 47. Rafik Saïfi

Domácí byli možná trochu lepším týmem, nakonec je ovšem pro oba celky remíza spravedlivým výsledkem. Caen vedl po 33 minutách zásluhou Savidana, na druhé straně ale ihned na začátku druhé půle vyrovnal Saifi. I čtvrtý vzájemný zápas v Ligue 1 za sebou tak skončil plichtou.

Začátek střetnutí byl hodně vlažný a vlastně až ve 33. minutě se událo něco nebezpečnějšího. Tedy až na přímý kop hostujícího Vahiruy, který chytil dobrým zákrokem gólman Planté. Ale hned z oné situace zhruba po půlhodině hry padl první gól. Nedal ho za domácí nikdo jiný než Steve Savidan, tahoun Caen, který zachytil pas Deroina a překonal bez problémů brankáře Audarda.

O šest minut později mohli domácí vést 2:0, tentokráte se ovšem Audard proti levačce Adnanea vyznamenal. Ke konci poločasu měl výtečnou pozici ještě znovu Savidan, jeho průnik ale skončil jen střelou nad břevno.

Dvě minuty po půli Lorient vyrovnal. Brankář Audard nakopl dlouhý míč na Morela, jehož centr našel přesně hlavičkujícího Saifiho. Caen byl do konce zápasu o trochu lepším mužstvem a nebýt po hodině hry hostujícího Audarda, jenž pochytal dvě dorážky z malého vápna Eluchansa, mohl být zápas zajímavější. Na druhé straně se Plantému podařilo chytit střelu Amalfitana ze 67. minuty.

Do konce zápasu remíza vydržela. Oba celky si tak stále musejí počkat na další ligovou výhru do příštího kola. Caen naposledy vyhrálo na konci listopadu, Lorient už popáté za sebou remizoval.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - FC Nantes 1:1

14.02.2009 19:00

Góly: 14. Rafael - 60. Ivan Klasnić

Pěkný zápas opět odehráli hráči Valenciennes. Podobně jako minulý týden proti Grenoble měli i proti Nantes více gólových příležitostí, zase jim však selhala koncovka, a tak si připisují jen bod za remízu 1:1. Na vedoucí branku domácího Schmitze odpověděl povedenou akcí v 60. minutě Chorvat Klasnič.

Nantes vstoupilo do utkání lépe, když Nevesovu střelu zlikvidoval parádně brankář Penneteau, hned za šest minut se však vedení ujali domácí. Bývalý hráč Lille Rafael Schmitz skvělým způsobem trefil z voleje přesně levý roh branky tak, že brankář Alonzo nemohl mít absolutně žádnou šanci na zareagování.

Valenciennes mohlo jít do dvoubrankového vedení po půlhodině hry, protože Lacourt vyslal parádním způsobem Tiéného, jenže záložník Pobřeží Slonoviny pálil z vápna z úhlu jen do Alonza. Tiéné měl pak prsty v další akci po sedmi minutách. Našel totiž centrem na vzdálenější tyči nehlídaného Saeze, jehož hlavičku ale znovu kryl nantský strážce branky.

Vyrovnávací trefa padla po hodině hry. Bekamenga uvolnil chorvatského forvarda Klasniče, ten se prodral kolem dvou obránců a s přehledem poslal balón do sítě. Tahle branka nakopla hostující mužstvo o chvilku později k další gólovce, v níž pálil Capoue, nakonec ho polapil s vypětím všech sil gólman Penneteau.

Do konce zápasu útočilo jen Valenciennes. A Alonzo měl hodně práce. Nejprve využil domácí Audel špatné koncentrace beků Poularda s Pierreem a dostal se přímo před něj, ale stejně jako on ani o dvě minuty později se Pujol nakonec gólově neprosadil. Valenciennes se tak díky hezkému sběru bodů z posledních zápasů, ve kterých ani jednou neprohrálo, derou ze sestupového pásma, Nantes zůstává v dolním středu tabulky.

Více informací k zápasu

Le Mans UC 72 - OGC Nice 1:2

14.02.2009 19:00

Góly: 52. Thorstein Helstad - 76. Emerse Faé, 90. Mahamane Traoré

Ani ve druhém zápase se nepodařilo Le Mans pod vedením nového švýcarského trenéra Daniela Jeandupeuxa bodovat. I když nutno podotknout, že v tomto zápase mělo pořádný kus smůly. Rozhodující okamžik totiž nastal až v nastaveném čase, kdy se i v deseti dokázalo Nice zásluhou Traoreho gólově prosadit.

Pokud by se utkání mělo posuzovat podle prvního poločasu, Le Mans by v něm určitě prohrálo. Až na Le Talleca, jehož střela z vápna po spolupráci s Andrém letěla těsně vedle levé tyče, si totiž nevytvořilo prakticky nic. Tothle dějství patřilo hostujícímu Nice. To smutnilo, když se po něm neujalo vedení, protože Ben Saada napálil nejprve po půlhodině hry břevno a těsně před přestávkou ho vychytal Roche.

A z ničeho nic náhle v 52. minutě vedli domácí borci. Vyplatilo se jim totiž presování obránců Nice, kterého využil na levé straně Lamah a na konci jeho dobré práce byl nakonec Helstad, který z úhlu propálil gólmana Ospinu.

Fae v 76. minutě následně vyrovnal, a tím vyvolal na hřišti obrovský chaos. Za bitku obdržel domácí Cerdan a hostující Remi červenou kartu, takže na obou stranách bylo o jednoho muže méně. Nakonec ale utkání přece jenom poznalo vítěze. V nastaveném čase brankář Roche vyrazil Moulounguiho zpětnou patičku jen ke střídajícímu Traoremu, který zařídil druhou výhu Nice od listopadu.

Le Mans pokračuje v bídné bilanci, v posledních sedmi zápasech získalo pouhý bod. Nice zůstává osmé, ale ztrácí na sedmé Lille už jen tři body.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Lille OSC 2:0

14.02.2009 19:00

Góly: 30. Ireneusz Jeleń, 35. Kamel Chafni

Důležité vítězství si na své konto připsali hráči Auxerre, kteří se díky zisku tří bodů za vítězství proti Lille vzdálili sestupovým příčkám. O výhře domácího celku rozhodli v prvním poločase přesnými zásahy Jelen a Chafni.

Lille mělo v tomto utkání ukázat, zda to s bojem o ligový trůn myslí vážně, a že předešlá série devíti zápasů bez porážky není náhoda. A vstup do střetnutí měli hosté vskutku povedený. Hned v sedmé minutě měl plné ruce práce domácí gólman Sorin, který musel zasahovat proti Bastosově střele. V 21. minutě se znovu blýskl brankář Auxerre, když perfektním zákrokem vytěsnil dobře mířenou hlavičku Chedjoua.

O osudu utkání však rozhodly dvě situace v rozmezí čtyř minut. Po půlhodině hry využil zaváhání obránce Emersona domác Pedretti, který míč okamžitě poslal Jelenovi. Útočník Auxerre sice napoprvé trefil pouze gólmana Lille, ale s následnou dorážkou již slavil gólový úspěch. Dílo zkázy pro hosty dokonal o čtyři minuty později Chafni, který stál na konci oku lahodící spolupráce domácích fotbalistů a přesně mířenou střelou upravil na poločasových 2:0 ve prospěch Auxerre.

Hosté se nevzdávali, po hodině hry se v dobré příležitosti ocitl Fauvergue, ale skvěle chytajícího gólmana Sorina nedokázal překonat. Domácí tým se však do konce zápasu plně koncentroval na obranu a Lille nedovolil téměř nic. Naopak pět minut před závěrečným hvizdem mohl přidat třetí branku Jelen, ale před brankáře Lille se podruhé v zápase už prosadit nedokázal.

Černou tečkou za utkáním ale zůstává Kahlenbergovo vyloučení ze 77. minuty za tvrdý faul na unikajícího Debuchyho a následné vykázání domácího kouče Fernandeze z lavičky za opakované protesty na adresu rozhodčích.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 2:1

14.02.2009 21:00

Góly: 26. Mamadou Sakho, 36. Jérémy Clément - 33. Dimitri Payet

Poloviční výkon stačil Paris SG ke třem bodům proti zachraňujícímu se St. Étienne. Domácí nepředvedli v Parku princů takový ofenzivní koncert jako tomu bylo v minulém kole, oni ho ovšem vůbec nepotřebovali. Branky padly už v první půli, za Pařížany se trefili sváteční střelci Sakho a Clément. Jediným světlým okamžikem hostů byl vyrovnávací gól Payeta.

Prakticky po celý zápas drželi míč na kopačkách domácí, jenže chyběla ta správná myšlenka, která by vedla k vyloženější gólovce. St. Étienne zachytávalo přihrávky na rychlonohé útočníky Giulyho a Luyindulu na poslední chvíli, ale přece. Tento obrázek hry patřil hlavně první pětadvacetiminutovce.

Pak se z ničeho nic trefil pařížský bek Sakho. Ceará vybojoval rohový kop, jenž zahrál Rothen přesně na hlavu Camary. Jeho střelu odvrátil z brankové čáry ještě Machado, ovšem na dorážku Sakha on ani brankář Janot už neměli. Hosté dokázali záhy vyrovnat.

Jejich hra byla až na tento gólový moment přímo tragická. Směrem dopředu nedokázali vůbec nic, ani pořádně vystřelit se jim nepodařilo, obávaný útočník Gomis se sotva ploužil do vápna. Bod si i přesto, že PSG nehrálo dvakrát líbivější fotbal, rozhodně nezasloužili. Když ale Machadovu střelu z vápna, která se odrazila od břevna, dorazil do sítě Payet, mohli třeba i věřit v podobný úspěch jako před dvěma koly v Lyonu, kde uhráli senzační remízu.

Jenže tu domácí nehodlali připustit. Ve 36. minutě to všem potvrdil Sessegnon, jenž se svou střelou hezky počkal, v brance ovšem stál vynikající Janot. O minutu později ale vrátil PSG vedení Clément. Ten dostal nadýchaný centr zprava od pronikajícího Giulyho a Janota překonal přesnou hlavičkou mezi jeho nohy.

První půle nakonec nebyla tak špatná, protože padly celkem tři branky. V té druhé pokračoval ten samý fotbal, tentokráte se ale diváci z gólu radovat nemohli. Ani na akce nebyla příliš bohatá. Na začátku měl tři dobré šance Giuly, v 57. minutě dokonce rozvlnil síť, ale zastavil ho praporek rozhodčího kvůli ofsajdu. St. Étienne marně dobývalo domácí tvrz, PSG si výsledek zkušeně v poklidném tempu pohlídalo.

V 82. minutě pálil technicky ještě domácí Luyindula, a když minutu před koncem nedokázal konžský forvard proměnit z vyložené pozice přímo před Janotem, skóre se nezměnilo. Ačkoli on a jeho mužstvo bylo v zápase lepší než soupeř, všichni v něm si po závěrečném hvizdu oddchyli, že v tomto zápase zbytečně neztratili. Aktuálně má druhé PSG jen bodovu ztrátu na Lyon, ten ovšem ještě čeká v neděli souboj s posledním Le Havre.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Toulouse FC 1:2

15.02.2009 17:00

Góly: 12. Rabiu Afolabi - 34. Jacques Faty (vl.), 67. André-Pierre Gignac

André-Pierre Gignac svou patnáctou brankou v sezóně na 2:1 rozhodl o výhře Toulouse ze hřiště Sochaux. Přitom zachraňující se Sochaux mělo zápas rozjetý slibně. A kdyby Svěrkoš v 19. minutě nenastřelil jen břevno, mohl se zápas vyvíjet úplně jinak.

Pro domácí začal zápas parádně, už po 12 minutách se totiž ujali vedení. Přímý kop Maurice-Belaye vyvolal před brankou Toulouse takový chaos, že jeho brankář Blondel ani neměl čas zareagovat na dorážku Afolabiho u tyče, jenž zkrátka stál ve správnou chvíli na správném místě. Hned za sedm minut mohl zdvojnásobit vedení Václav Svěrkoš. Jenže ke smůle Sochaux orazítkovala jeho bomba pouze břevno.

Na nastřelené brankové konstrukce to bylo ovšem 1:1. Gignac všem na Stade Bonal ukázal, proč je nejlepším střelcem Ligue 1. Dostal od Sochaux příliš prostoru, kontroloval míč skoro až od rohového praporku a poté nastřelil stejně jako Svěrkoš břevno. O chvilku později už však Toulouse vyrovnalo. Na přímý kop Mathieuho se vyšrouboval do výšky domácí stoper Faty, jenže místo odvrácení do bezpečí zamířil přesně do vlastní sítě.

Ještě do poločasu se snažil vrátit Sochaux vedení Mikari, ale jeho pokus z dobré pozice dokázal srazit mimo Cetto.

Toulouse bylo ve druhém poločase lepším mužstvem. Zaslouženě se ujalo vedení v 67. minutě, když Capoueho centr našel Gignace, ten se zbavil obránce Fatyho, toho, který "přispěl" k vyrovnání, a z úhlu přesně zamířil za záda Richerta. Jedinou větší příležitost ke srovnání měl Svěrkošův kolega z útoku Turek Erding, pokus však chytil bez větších problémů Blondel.

Sochaux zůstává na předposlední příčce se čtyřbodovou ztrátou na odpoutání se od sestupového pásma, Toulouse se posunulo na výtečnou třetí příčku, bod za druhé PSG.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Le Havre AC 3:1

15.02.2009 17:00

Góly: 34. Ederson, 45. Jean Makoun, 74. Juninho Pernambucano - 82. Loïc Nestor

Lyon udržel svůj čtyřbodový náskok na vedoucí pozici. Poslední Le Havre mu v zisku třech bodech příliš v cestě nestálo, v poklidu zvítězil 3:1. Jedinou kaňkou pro domácí byla červená karta Mensaha v 70. minutě, která se však na vývoji zápasu příliš nepodepsala.

Favorit z Lyonu kontroloval už od začátku zápasu hru a v 9. minutě, kdy se Benzema prodíral divoce do pokutového území, se mohl ujmout rychlého vedení. Tentokráte ale brankář Revault i s vypětím všech sil francouzskému kanonýrovi ve skórování zabránil. Reuvalt držel naděje Le Havre zhruba jen půlhodiny.

Před trefou Edersona ze 34. minuty ještě Makounovu prudkou hlavičku odvrátil z brankové čáry za gólmana Reuvalta obránce Marange, za chvilku však hostující Franquart odchýlil míč jen do cesty přímo na Edersona, který obehrál protihráče Abasse Baa a pěknou střelou z vápna načal účet.

Franquartův špatný den pokračoval i za dalších deset minut. Makounův přímý kop znovu odvrátil jen na volného protihráče a Keita poslal Lyon do dvougólového vedení. Poločasový výsledek ovšem rozhodně odpovídá průběhu hry. Vždyť lyonský brankář Lloris nemusel ani jednou zasahovat.

Ve druhé půli to vypadalo, jako kdyby hosté snad čekali na osvícení. Nepodařilo se jim vymyslet kloudnější akci vedoucí k brance, dá se říci, že se o ní ani nepokoušeli. Samozřejmě že žádný bůh Le Havre nespasil, i když naději mu dal, když se po druhé žluté kartě pakoval za vyloučení ze hřiště John Mensah. Jenže ani nabídnutou přesilovku nevyužilo, naopak v 74. minutě si pojistil lídr ligy vítězství díky tradičně skvěle zahranému přímému kopu Juninha, jenž nedal z dálky Reuvaltovi žádnou šanci.

Alespoň čestný úspěch v podobě jedné vstřelené branky zařídil hostům hlavou Nestor po standardce Bacy. Poslední místo ale zůstane Le Havre nejméně na další dvě kola, Lyon naopak zůstane po stejně dlouhou dobu na špici.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Olympique Marseille 0:1

15.02.2009 21:00

Góly: 77. Bakari Koné

Poslední zápas 24. kola nejvyšší francouzské soutěže vyzněl lépe pro hosty. Jediná branka Koného ze 77. minuty rozhodla o vítězství Marseille na půdě knížecího klubu z Monaka. Tři body katapultovaly hosty sice na třetí příčku tabulky, avšak na vedoucí Lyon ztrácí Marseille po tomto kole stále pět bodů.

Monako bylo v prvním poločase lepším týmem, ale žádnou ze svých příležitostí nedokázalo dotáhnout do gólového konce. Hned v úvodu poslal Mollo svůj přímý kop těsně nad horní růžek branky Marseille. Stejný hráč ve 20. minutě střílel z hranice pokutového území, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Těsně před poločasovým hvizdem poprvé zahrozila Marseille, avšak hlavička Cheyroua skončila v náručí domácího gólmana.

I začátek druhé půle byl v režii domácího celku, hned po pár minutách musel Mandanda zasahovat proti prudké střele Licata. S přibývajícím časem to ale byli hosté, kdo začal diktovat tempo hry. Po hodině hry si Cheyrou pohrál s domácí obranou a prudkou střelou dal vyniknout gólmanovi Monaka Ruffierovi.

O utkání rozhodl střídající Koné, který po deseti minutách pobytu na hřišti vystřelil hostům tři body. Útočník Pobřeží slonoviny si v 77. minutě zpracoval centr a přesně mířenou střelou k pravé tyči nedal Ruffierovi v brance domácích žádnou šanci. Monako nedokázalo na obdrženou branku už zareagovat, spíše to byli fotbalisté Marseille, kteří mohli v závěru utkání přidat ještě dvě branky. Brandao a hned po něm Valbuena však nebyli úspěšní.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon24147333:1649
2.Paris Saint-Germain24143734:2445
3.Olympique Marseille24128439:2544
4.Toulouse FC24128427:1644
5.Girondins Bordeaux24127540:2443
6.Stade Rennes24912326:1639
7.Lille OSC23109434:2539
8.OGC Nice23106728:2436
9.FC Lorient24710729:2731
10.AS Nancy-Lorraine2378822:2529
11.AS Monaco24771027:2928
12.AJ Auxerre24761118:2327
13.Grenoble Foot 382469914:2227
14.FC Nantes24761122:3327
15.SM Caen23510828:2925
16.Le Mans UC 7223741227:3525
17.AS Saint-Étienne24731421:3524
18.Valenciennes FC23491019:2721
19.FC Sochaux243111024:3220
20.Le Havre AC24431718:4315

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (107)

Přidat komentář
$dolar$

Bordeaux neeeeeeee Takhle to darovat Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda...

Reagovat
smazaný uživatel

jak pro koho

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux tj škoda to bude ještě hodně mrzet tato remíza

Reagovat
smazaný uživatel

ted se PSG vysvihne na druhou pozici teda zatim se na to koukam a PSG má převahu jen ten gol pro ASSE bylo štastně odražený břevno ale jinak ASSE nic neudělalo zato PSG mělo šancí dost a ten Giulyho paradní centra na hlavu Clementa

Reagovat
smazaný uživatel

Měli jsme šance, ale nebyl to ten pravý koncert jako třeba s Nantes... I to ale prostě na ty tragédy z ASSE bohatě stačilo.

Reagovat
honziss

Sakra Lille, nee.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by to byl řekl - PSG na druhé příčce...byť třeba jediné kolo, ale pohled je to skvostný.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

řekly bych že by PSG tu LM mohlo dat a konecne po 5 letech v LM to by bylo krasný ale proc snit ted to PSG musí dokázat

Reagovat
smazaný uživatel

to bude ještě hodně těžký

Reagovat
smazaný uživatel

Tak myslím, že to taky dají.... I když ano - bude to hodně těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

jj rekl bych ze OM doma dame ale duel s Toulouse a Rennes a halvně lyonem bude dost težký

Reagovat
smazaný uživatel

PSG jsem na druhým fleku neviděl už pěkných pár let (naposled 03/04 ?)

jen tak dál Pařížané , gratulace Sakhovi...

Reagovat
M11

Reagovat
onze

Super chlapci,len tak dalej ! PARIS SAINT GERMAIN

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon nic moc, ale stačilo to... ALLEZ PSG!

Reagovat
GEGE

Klasnič

Reagovat
smazaný uživatel

Sen se pomalu rozplývá

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé výsledky, z favoritů překvapivě uspělo jen PSG, pro Lyon další možnost, jak odskočit pronásledovatelům.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli vyhrajete, tak si myslím, že s naše titulové vyhlídky jsou ty tam

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem včera viděl poslední půlhodinu PSG a dneska ráno kompletní záznam. musím říct, že mi ta hra připadá daleko organizovanější oproti předešlým letům, kdy to býval takovej chaos, anarchie. hráči vědí, co mají dělat a jak to udělat..., konečně. na můj vkus byli sice Pařížané někdy až moc pasivní, zalezlí, ale když nedokázalo Saint-Étienne nic vymyslet, tak účel světil prostředky. PSG zbytečně neztrácelo a naopak se mi líbil jejich pressing..., měl fakt kvalitu. samozřejmě jsem bedlivě sledoval mého oblíbence Sakha, kterej opravdu roste a s Camarou působí sehraně. Yepes vůbec nechybí a to jsou připraveni ještě Bourillon s Traorém na lavičce. na titul bych si to tipovat netroufl, ale v boji o LM držím palce..., snad neztratí tempo a vyhnou se výkyvům formy..., Paříž už by si to zasloužila po těch letech útrap.

Reagovat
smazaný uživatel

Cavenaghi

Reagovat
smazaný uživatel

remízové kolo celkem..... a to nejenom ve francii ale v celé evropě tento víkend

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dneska budou 3 výhry domácích.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec to tak fakt dopadne. Alespoň to Sochaux mi udělá radost, doufám.

Reagovat
smazaný uživatel

A Monace ne?

Reagovat
smazaný uživatel

*Monaco

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne.. Radši bych, aby alespoň nějaký klub Lyon pořádně prohnal

Reagovat
smazaný uživatel

Od toho tu máme PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Po pravdě PSG moc nevěřím, oni sice hrají hezký fotbal a některý výsledky byly pro ně hodně kruté, tak přece jenom sem ztratil důvěru v tým kde je potřeba 7 velkých šancí na 1 gól

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale pořád to je jeden ze tří týmů, které letos Lyon dokázaly ve vzájemném zápase porazit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni v podstatě buď vyhrávají, nebo prohrávají, takže bych to zase tak důležitý neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako, že nemají moc remíz Blbě sem to napsal.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, naopak Lyon s těmi remízami, hlavně doma, moc nešetří.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako by Girondins body nedaroval Tímhle jde všechno do háje.

Reagovat
smazaný uživatel

Si nemyslím, už na podzim v jeden moment vedl Lyon o devět bodů, všichni říkali, že to zas bude o ničem a za pár kol to bylo jen o bod..

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon je dost zkušený tým, aby si to podruhý pohlídal. Jediný co by pomohlo, aby se probudil Cavenaghi, což se stát ani nemusí.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš aby usnul Benzema, což se stát ani nemusí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak dle mě bude klíčový zápas proti PSG a jsem dost rád, že bude hrát Lyon doma, loni podobný zápas na jaře proti Bordeaux v podstatě rozhodl o titulu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadil bych si na Vás. Slyšel jsi o té výměně Makoun-Mancini?

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsem o tom. Vcelku by to mohlo být zajímavé, přece jen Mancini je kvalitní fotbalista a schopný křídelník je v Lyonu nedostakové zboží a vzhledem k tomu, že Makoun v Lyonu hraje pravidelně dobře a naopak Mancini v Interu jen paběrkuje, mohl by Aulas z Morattiho vysát slušný doplatek, který by se mohl použít třeba na Moussu Sissoka, který by mohl Makouna dobře nahradit. A navíc Makoun rozhodně není natolik nepostradatelným článkem sestavy, protože v Lyonu ještě máme Bodmera (troufám si říct, že kdyby byl zdravý, tak je post středového záložníka jeho), Toulalana, Källströma a náhradníka Santose, který mě v posledním zápase příjemně překvapil, takže by na tom dle mě Lyon tolik netratil.

Reagovat
smazaný uživatel

Makoun v posledním zápase hrál výborně Ale v tom, že máte střeďáků více je pravda Ale nemyslím si, že by při té výměně by Vám Inter ještě doplatil, spíš by to bylo naopak, přece jen je Manciniho cena vyšší než Makounova.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon kupoval Makouna za 14 mega a jeho cena dle mě ještě stoupla, dost pochybuju, že by momentálně měl Mancini podobnou cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 14 mega Tak to je potom jiná. Mancini má podle mně cenu kolem 9 mil. euro.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych to tak viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Edersooon.

Reagovat
smazaný uživatel

A Keitaaa.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon je velký tým Sice jsem jim to nepřál, ale nikdo jiný v Ligue1 zatím nemá na to, aby ho obral o titul.

Upozornil bych na Gignaca, který dal 15 gólů z 27 vstřelených branek Toulouse.

Reagovat
herbage

Dobře Lyon, takovéto vítězství mi vůbec, ale vůbec nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný výsledek, tyto 3 body byly dost důležité pro další fázi sezóny, nyní to má Lyon po delší době opět ve svých rukou, uvidíme, jak se s tím vypořádá.

Ale to Sochaux si snad dělá srandu,zase ztratí dobře rozehraný zápas, takhle můžou na záchranu zapomenout.

Reagovat
smazaný uživatel

Byla by škoda kdyby Svěrky i Erding hráli až druhou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že je skoro jisté, že ani jeden ji hrát nebude, nehledě na výsledky Sochaux.

Reagovat
smazaný uživatel

No když ji mohl hrát Dindane, nebo Belhadj.

Reagovat
smazaný uživatel

Však samozřejmě, výjimky se vždycky najdou, ale mám pocit, že snad i Svěrky podepisoval s tím, že pokud klub sestoupí, může jít jinam, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, jestli je to takhle, tak je to něco jiného. A přeci jen, Lens je trochu jiný klub než Sochaux i když je v Ligue2. Svěrky, ale zatím

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Lens má hlavně evidentně výborně nakročeno k návratu, 1. místo s náskokem dvou bodů a zápas k dobru.

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobře, Lens do 1. ligy jednoznačně patří

Oblíbený tým?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. Mám je dost rád, když tam ještě byl Seydou Keita, byl to můj nejoblíbenější hráč ligy. Jejich sestup byl pro mě dost velké zklamání.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mně jsou z Ligue2 ještě sympatičtí Montpelier (krásné město) a Štrasburk (ale to asi jen kvůli té České stopě).

Reagovat
smazaný uživatel

Za Štrasburk hraje nějaký Čech?

Jinak já přeju postup vedle Lens ještě Métám, které jsou na pěkném druhém fleku a ten třetí postupující mi je už docela volný, ale třeba Strasburk (loni jsme mu dali mám pocit 0:5 ) by mi nevadil.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď za ně žádný Čech nehraje, ale Ivan tam tu stopu zaryl nesmazatelně

Z Mét přišel Pjanič, že? Možná jste mu měli dát ještě čas v Métách.

Reagovat
smazaný uživatel

A jo, na tamní působení Haška jsem si vůbec nevzpomněl.

Vůbec, Pjanic už teď má v pohodě na Lyon, to, že se zranil je bohužel jiná, navíc mě to štve dvojnásob, když se spolu s ním zranil můj další velký oblíbenec Bodmer.

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň se Vám rozehrál Makoun. Na těhle pozicích máte celkem adekvátní náhrady. Horší by bylo kdyby se Vám zranil stoper, nebo Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

On Pjanic hrál povětšinou spíše na křídle, kde si nevedl špatně,proto škoda, ale momentálně tam nehrají špatně Keita s Edersonem, takže Pjanic nechybí tolik, jako na začátku, kdy byl zraněný Keita a Govou byl v naprosté herní letargii.

Kdyby se zranil ještě i Boumsong a Benzema, tak by snad bylo lepší, kdyby lyonští hráči jeli na Nou Camp spíše v pozici diváků protože takhle by už byly všichni opravdu klíčoví hráči kromě Huga v pytli

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Barce není moc šancí ani v plné síle.

Když už zmiňuješ toho Llorise to fakt docela koukám jak si vede, sice v Nice byl super, ale Lyon je mnohem větší klub a zhostil se toho fakt perfektně, myslím, že Coupeta nahradil víc než dostatečně a když vezmeš kolik mu je let

Reagovat
smazaný uživatel

To vím také, ale rád bych, kdyby Lyon ten dvojzápas sehrál důstojně.

Já si dokonce myslím, že ho již přerostl a to mu je teprve 22.

Reagovat
smazaný uživatel

V týhle fazoně Barcy můžete zápas odehrát bez ostudy a prohrát třeba 4:0

Lloris je fakt obrovský talent Navíc to vypadá, že ani z Lyonu nikam spěchat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

To je blbost, vyvrátil to i Svěrkoš v jednom rozhovoru, maximálně může jít jinam za určitou částku, který nebude určitě nijak zvlášt nízká.

Reagovat
smazaný uživatel

To by nebylo dobrý.. Ale snad si některý z klubů jeho výkonů všimne.

Reagovat
smazaný uživatel

No já právě myslel, že tam v té smlouvě byla nějaká klauzule, která zaručuje, že když Sochaux sestoupí, tak bude moct odejít za nižší částku. Jestli tam nic takového není, tak ok.

Reagovat
rufus

Taky jsem si myslel, že má klauzuli, která mu umožní přestup v případě sestupu.. Vlastně teď od spanhela jsem poprvé slyšel, že by to mohlo být jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm... Svěrkoš břevno.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tom se pozná i charakter hráče i vztah ke klubu.Já obdivuju ty hráče,který zůstávají v klubech i po pádu do druhé ligy jako například Dindane po sestupu Lens.Navíc si myslím,že Svěrkoš neni až takový star,aby nemohl hrát Ligue 2

Reagovat
smazaný uživatel

On tam ten vztah ke klu´bu asi není takový, když tam hraje vlastně chvíli.

Reagovat
smazaný uživatel

No já ti rozumim,ale na druhou stranu by to nemusel být pro něj špatný tah i když rozumim,že má určitě navíc

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že by to pro něj nebylo nejlepší. Asi by vypadl z repre a v Ligue1 předvádí, že na to rozhodně má.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim proč by měl vypadávat z repre.Baroš už nezahrál kvalitní zápas 4 roky a pořád má flek jistej,ale to je na jinou diskuzi.Ale podle mě je jisté,že příští rok Svěrkoš v Sochaux nebude.Zachránit se už nezachrání a on tam nebude chtít zůstat.Mevlut ta samá písen

Reagovat
smazaný uživatel

Máme trochu rozdílné pohledy na Baroše

Reagovat
smazaný uživatel

snad mi nechceš tvrdit,že Baroš má kvality na repre

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že má Koukni jak hraje v Galatasarayi

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak koukam,že Marseille už o titul ani o LM hrát nechce.Jinak nechápu proč sedí na laviččce takový hráči jako Bakari Koné či Ben Arfa

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo Baky Kone je po zraneni a ben arfa je rozmaznany šašo..ma talent ale je mimo..mysli si že je kristiano ronaldo.A marseille Chce titul aj LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

za 1. Turecká liga neni pro mě nějaké extra měřítko a za 2. hrál v Galatasarayi dobře na začátku angažmá,teď už je to zase bída.On vždycky někam přijde,zkraje vzbudí rozruh a pak zase v klidu vyšumí

Reagovat
smazaný uživatel

To není pravda..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi řekni,co z toho není pravda

Reagovat
smazaný uživatel

za 1. Turecká liga neni pro mě nějaké extra měřítko a za 2. hrál v Galatasarayi dobře na začátku angažmá,teď už je to zase bída.On vždycky někam přijde,zkraje vzbudí rozruh a pak zase v klidu vyšumí

Reagovat
smazaný uživatel

pojal si to zajímavě a předevšim vtipně a za to máš u mě 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Spokojenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

s Marseille ?

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille nadhera Kone nadrhera gratulacia a pozdrav

Reagovat
smazaný uživatel

Právě nechápu proč útočník koného kvalit nehraje v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo je po zranenííííííííííííííííííííí hral prvý zápas

Reagovat
božský John

Přesně

Reagovat
smazaný uživatel

99. pro Rina

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro PSG

Reagovat
M11

Reagovat
božský John

šmajchlpodvod..arcipodvod

Reagovat
smazaný uživatel

kluby se mění, ale Rino zůstává

Reagovat
božský John

Rozumná řeč...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Monacu se letos doma moc nedaří.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele