24. kolo
14.02.2009 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 2:1

Poloviční výkon stačil Paris SG ke třem bodům proti zachraňujícímu se St. Étienne. Domácí nepředvedli v Parku princů takový ofenzivní koncert jako tomu bylo v minulém kole, oni ho ovšem vůbec nepotřebovali. Branky padly už v první půli, za Pařížany se trefili sváteční střelci Sakho a Clément. Jediným světlým okamžikem hostů byl vyrovnávací gól Payeta.

Prakticky po celý zápas drželi míč na kopačkách domácí, jenže chyběla ta správná myšlenka, která by vedla k vyloženější gólovce. St. Étienne zachytávalo přihrávky na rychlonohé útočníky Giulyho a Luyindulu na poslední chvíli, ale přece. Tento obrázek hry patřil hlavně první pětadvacetiminutovce.

Pak se z ničeho nic trefil pařížský bek Sakho. Ceará vybojoval rohový kop, jenž zahrál Rothen přesně na hlavu Camary. Jeho střelu odvrátil z brankové čáry ještě Machado, ovšem na dorážku Sakha on ani brankář Janot už neměli. Hosté dokázali záhy vyrovnat.

Jejich hra byla až na tento gólový moment přímo tragická. Směrem dopředu nedokázali vůbec nic, ani pořádně vystřelit se jim nepodařilo, obávaný útočník Gomis se sotva ploužil do vápna. Bod si i přesto, že PSG nehrálo dvakrát líbivější fotbal, rozhodně nezasloužili. Když ale Machadovu střelu z vápna, která se odrazila od břevna, dorazil do sítě Payet, mohli třeba i věřit v podobný úspěch jako před dvěma koly v Lyonu, kde uhráli senzační remízu.

Jenže tu domácí nehodlali připustit. Ve 36. minutě to všem potvrdil Sessegnon, jenž se svou střelou hezky počkal, v brance ovšem stál vynikající Janot. O minutu později ale vrátil PSG vedení Clément. Ten dostal nadýchaný centr zprava od pronikajícího Giulyho a Janota překonal přesnou hlavičkou mezi jeho nohy.

První půle nakonec nebyla tak špatná, protože padly celkem tři branky. V té druhé pokračoval ten samý fotbal, tentokráte se ale diváci z gólu radovat nemohli. Ani na akce nebyla příliš bohatá. Na začátku měl tři dobré šance Giuly, v 57. minutě dokonce rozvlnil síť, ale zastavil ho praporek rozhodčího kvůli ofsajdu. St. Étienne marně dobývalo domácí tvrz, PSG si výsledek zkušeně v poklidném tempu pohlídalo.

V 82. minutě pálil technicky ještě domácí Luyindula, a když minutu před koncem nedokázal konžský forvard proměnit z vyložené pozice přímo před Janotem, skóre se nezměnilo. Ačkoli on a jeho mužstvo bylo v zápase lepší než soupeř, všichni v něm si po závěrečném hvizdu oddchyli, že v tomto zápase zbytečně neztratili. Aktuálně má druhé PSG jen bodovu ztrátu na Lyon, ten ovšem ještě čeká v neděli souboj s posledním Le Havre.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele