Ligue 1 - souhrn 24. kola

18.02.2012, 20:57, aktualizováno 19.02.2012, 22:59
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain vydřelo bod z utkání s Montpellierem a zůstává o bod v čele. Předtím se dařilo domácím, Saint-Étienne smetlo Rennes a Bordeaux udolalo Lyon. Lille zvítězilo na hřišti Lorientu, Dijon porazil 3:0 Nice a Toulouse si stejnou výhru veze z Nancy. Ve zbylých zápasech se body dělily...

Paris Saint-Germain - Montpellier HSC 2:2

19.02.2012 21:00

Góly: 41. Alex, 88. Guillaume Hoarau - 45. Younès Belhanda, 82. John Utaka

Šlágr kola mezi prvním PSG a druhým Montpellierem vítěze nenašel. Vše tak zůstává tak, jak to bylo předtím, mezi oběma celky je po remíze 2:2 stále pouze jednobodový rozdíl. Skóre zápasu otevřel pumelicí Alex, nicméně Belhanda stačil ještě do poločasu srovnat. Hosté byli díky Utakově trefě blízko třem bodům, nakonec však dvě minuty před koncem srovnal Hoarau.

Montpellieru jednoznačně patřily úvodní minuty zápasu. PSG vůbec nevědělo, jak vyzrát na pevnou a pozornou defenzívu vedenou Hiltonem a Yanga M'Biwouou. Hosté naopak celkem snadno a lehce přecházeli do útoku. A už ve druhé minutě vymyslel hodně nebezpečný centr z levé strany Bedimo, který hledal Girouda, nakonec ale u něj byl včas bek Maxwell.

Aktivita svěřenců Reného Girarda nepolevila. A v 9. minutě si vytvořili stoprocentní tutovku, při které však k jejich smůle hrál hlavní roli Sirigu. Poté, co vlétl do vápna Utaka a levačkou tvrdě vypálil, musel Sirigu zasáhnout. Co bylo horší, to byl dorážející Giroud. Jenže i proti jeho přízemní tutovce se pařížský gólman znovu vytáhl.

Až po dvaceti minutách hry zahrozilo také PSG. Nene totiž vyslal na zteč Gameira, na kterého hostující defenzíva nějak zapomněla, nicméně domácí forvard nastřelil jen dobře postaveného brankáře Jourdrena. O pár minut později Gameiro pálil znovu, když mu přihrál Menez, jenže i v tomto případě neměl dobrou mušku a tentokráte přestřelil.

Čtyři minuty před koncem prvního dějství padla první branka utkání. Nene byl faulován těsně za vápnem a kopal se přímý volný kop. Nene pak zadovkou vybídl Alexe, který svou dělovkou pod břevno z dvaceti metrů nedal Jourdrenovi žádnou šanci. Parádní rána! Pro brazilského stopera to přitom byla první branka v novém dresu od přestupu z Chelsea.

HSCM však do poločasu nic nezabalil. Ve zbývajících minutách soupeře zatlačil a vyplatilo se. V první minutě nastavení se totiž trefil Belhanda a to trochu netradičně hlavou. Sakho ve snaze odvrátit míč do bezpečí našel pouze Girouda. Ten ještě prostrčil napravo Hiltonovi, jehož centr z blízkosti usměrnil za záda Sirigua právě nabíhající Belhanda.

Druhý poločas už tolik gólových šancí nenabídl. V 52. minutě sice poté, co Montpellier nestíhal sledovat přihrávky ohebného PSG, pálil z vyložené pozice Maxwell, jenže nikým nehlídán pouze minul. Dlouho to bylo od obou týmů vše, co předvedly. Až v poslední desetiminutovce se konaly klíčové okamžiky celého zápasu.

Na hřiště se dostal po třech týdnech problémů se stehnem v 76. minutě Pastore a hned dvě minuty na to mohl nadělat pořádnou paseku v táboře hostů. Avšak v koncovce byl nakonec nepřesný. To na druhé straně Utaka byl již úspěšnější. A díky jeho přesné hlavičce po pasu od Girouda se hosté ujali osm minut před koncem vedení.

To jim ovšem vydrželo jen šest minut. Nakonec totiž o konečné dělbě bodů rozhodl jiný náhradník Guillaume Hoarau, který na hřiště přišel za Gameira. Hodně mu přitom pomohl Menez, jenž vzal všechno na sebe a pak jenom svému spoluhráči přihrál do stoprocentního postavení. Skórovat ještě mohl o minutu později Lugano, jenže napálil pouze boční síť.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon 1:0

19.02.2012 17:00

Góly: 41. Yoan Gouffran

Zdá se, že Lyon může na titul pomalu zapomenout; v nesmírně důležitém utkání totiž podlehl Bordeaux a ohrožena je i jeho účast v příštím ročníku LM.

Ve 42. minutě rozhodl o osudu Les Gones pětadvacetiletý forvard Yoann Gouffran, konkrétně jeho hlava. Pro Girondins to znamená pátý zápas na Stade Chaban Delmas bez prohry v řadě, pro poražené, kteří si mimochodem prohrát určitě zasloužili, jediné vítězství v posledních pěti utkáních...

Kim Källström, nastoupivší netradičně na pozici AM, se postaral o první šanci zápasu, když v 10. minutě vybídl ke skórování Gomise, který napřáhl z 25 metrů a prověřil Carrassovu pozornost. Bordeaux trvalo k osmělení dalších 18 minut; to se totiž k přímému kopu postavil Ludovic Obraniak, dobře nacentroval a způsobil horkou chvilku lyonské obraně, která nedokázala uhlídat hlavičkujícího Cianiho, ale urostlý stoper nakonec těsně přestřelil.

Celkem nudný první poločas nakonec rozčísla situace, která se ukázala být klíčovou v celém zápase - ve 42. minutě si roli rozehrávače přímého kopu vyzkoušel znovu Obraniak, jehož centr sice našel pouze obránce Bakari Koného, ale ten zazmatkoval a předložil Gouffranovi nabídku, kterou domácí útočník neodmítl - 1:0.

A ve druhé půli to bylo Bordeaux, kdo hrál na hřišti první housle. V 56. minutě se do šance propracoval aktivní Obraniak, který málem vytěžil maximum z Trémoulinasova úniku po levé straně, ale nakonec byla Llorisova brána jeho střele příliš těsná. Hodně dramatická byla potom situace z minuty 59., kdy se lyonští dožadovali penalty - Michael Ciani totiž složil v pokutovém území Jimmyho Brianda, ale rozhodčí situaci posoudil jako čistou.

Bordeaux mohlo zvýšit svoje vedení v 73. minutě prostřednictvím Jaroslava Plašila; český záložník však svojí střelou zdálky pouze donutil Llorise k fantastickému zákroku. Zbytek utkání se pak už odehrál v poklidném tempu; domácí kontrolovali hru, nepustili Lyon k žádnému závěrečnému tlaku a zaslouženě urvali důležité tři body.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Stade Rennes 4:0

19.02.2012 17:00

Góly: 24. Jean-Pascal Mignot, 53. Laurent Batlles, 67. Bakary Sako, 78. Max Gradel

Saint-Étienne v přímém souboji o pohárové příčky rozstřílelo Rennes 4:0 a bodově se tak se svým sokem srovnalo.

Les Verts mají momentálně 39 bodů a jsou o skóre šestí; kromě aktuálně sedmého Rennes je na téže hranici i Marseille a Lyon. Oba dnešní soupeři mají tedy stále velkou šanci proniknout příští rok do Evropy...

Skóre jednoznačného utkání na Stade Geoffroy-Guichard otevřel v prvním poločase obránce Mignot, a nebohé Les Rouge et Noir následně dorazili Battles, Sako a také navrátilec z APN Gradel.

Domácí začali lépe a Pierre-Emerick Aubameyang, který si přinesl z Afriky dobrou formu a jediným gólem rozhodl předcházející zápas v Toulouse, zahrozil jako první. Následoval jej Bakary Sako a jeho obávaná levačka, která jen těsně přestřelila Costilovu bránu.

Hosté se ke slovu dostali v 15. minutě, a to v poměrně kontroverzní situaci - míč totiž nastřelil Aubameyangovu ruku ve vápně domácích, kteří se tak logicky dožadovali pokutového kopu, ale píšťalka sudího zůstala k jejich prosbám němá.

A to byla voda na mlýn Stéphanois, kteří se tak mohli ujmout (zaslouženého) vedení. Banel Nicolita našel přesným centrem Mignota a zkušený obránce potvrdil, že platí za obávaného hlavičkáře - Costil neměl proti jeho přesnému usměrnění nárok - 1:0.

Rennes se však nevzdávali a Julien Féret se dostal blízko k vyrovnání, ale z dobré střelecké pozice trestuhodně přestřelil. Na druhé straně mohli domácí svoje vedení ještě do pauzy zvýšit, přihrával opět aktivní Nicolita a zakončoval Sako, který sice dokázal propálit Costila, ale míč se nakonec pouze otřel o tyč.

Do druhé půle naskočili hosté ve slušném tempu a ve snaze vyrovnat vyvinuli tlak na Ruffiera, ale reprezentační gólman si skvěle poradil jak s Ekokovou střelou, tak s následnou dorážkou Doumbii. A tak se měnilo skóre na druhé straně, konkrétně v 53. minutě - hostující obrana nabídla na levé straně příliš mnoho prostoru Sakovi, který se tentokrát převtělil do role nahrávače a sváteční střelec Batlles jeho nabídkou nepohrdl - 2:0.

Od tohoto okamžiku už se prakticky dohrávalo, a Saint-Étienne si pouze zvyšovalo skóre. Nejprve zaznamenal druhou tyčku v zápase Aubameyang, ale potom už se ke slovu dostala dvojice zodpovědná za druhý gól, pouze v obráceném pořadí - Laurent Batlles nahrával a aktivní Sako se dokázal zbavit bránícího Foulquiera, načež jeho levačka vypálila projektil, který napotřetí konečně zapadl za Costilovy záda - 3:0.

Skóre pak uzavřel mladý Max Gradel, který 11 minut před koncem dorážel Nicolitovu střelu, jíž nedokázal nebohý strážce branky Rennes skrýt v náručí a pouze ji vyrazil na nohu afrického borce - 4:0.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Valenciennes FC 1:1

18.02.2012 21:00

Góly: 16. Alou Diarra - 51. Gil

Vicemistr Francie z loňského roku Olympique Marseille ztrácí důležitou výhru v možném boji o titul. Před vlastními fanoušky nedokázal porazit Valenciennes, které si díky vyrovnávací trefě Gila odváží za remízu 1:1 velmi cenný bod. Domácí na vedoucí PSG v tuto chvíli ztrácí jedenáct bodů.

VA začalo hodně neohroženě. Už po šedesáti sekundách hry musel probudit nepozornou obranu domácího mužstva Cohade a pro Marseille jenom štěstí, že pálil do boční sítě. O minutu později však zaútočil také na druhé straně J. Ayew, který po centru od Fanniho hlavičkoval do gólmana Penneteaua.

Až šestnáctá minuta přinesla první branku utkání. Valbuena z pravé strany nacentroval do vápna, kam si velmi dobře naběhl Diarra a hlavou zavěsil. Po půlhodině hry mohl OM vést již o dvě branky, k překvapení všech a ke smůle J. Ayewa skončila střela pouze na břevně. Bohužel domácí této neproměněné šance mohli litovat.

Pět minut po přestávce totiž soupeř vyrovnat a tenhle stav udržel až do konce utkání. Trefil se brazilský obránce se známým přízviskem do Nascimento. Pelé ovšem přece jenom na Stade Vélodrome nepobíhal. Carlos Gilberto Nascimento Silva, známý pod jménem Gil, se však v 51. minutě po rohovém kopu nejlépe zorientoval ve skrumáži a přesně zakončil.

O navrácení vedení se snažil Amalfitano, na druhé straně byl ve velké možnosti Danic, ovšem ani jeden z nich se za záda Pennetaua, respektive Mandandy, netrefili. V 73. minutě neměl dobrou mušku Morel, jenž pálil z dálky nad, a když dvě minuty před koncem Brandao hlavou trefil jenom tyčku, skóre se už zkrátka změnit nemohlo.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - AJ Auxerre 0:0

18.02.2012 19:00

Góly: -

Souboj dvou trápících se celků skončil tm nejpravděpodobnějším výsledkem a to spravedlivou bezbrankovou remízou. Bod přitom oběma celkům k vydrápání se ze sestupového pásma nepomohl, Auxerre poskočilo jen o příčku výše před Nice, které podlehlo v Dijonu 0:3, Sochaux zůstává poslední.

Do zápasu lépe vstoupili borci ze Sochaux. Není se čemu divit, vždyť na ligové vítězství čekají nepřetržitě od začátku listopadu už deset utkání. Ve 3. minutě se tak k brance tlačil po přihrávce od Butina jeho kolega z útoku Bakambu, z blízkosti však zamířil jen nad bránu. Ve 20. minutě vypálil také sám Butin, ztroskotal ovšem na brankáři Sorinovi.

Největší šanci prvního poločasu si Auxerre vytvořilo zhruba po půlhodině hry. Centr z rohového kopu propadl na Kapa, jehož následný pokus vyrazil brankář Cros. Balón se ale ještě odrazil k Hengbartovi, který však už mezi tři tyče svou střelu neusměrnil. Hosté zahrozili ještě jednou dvě minuty před přestávkou.

Kapo parádní přihrávkou uvolnil Oliecha, jenže ten stejně jako jeho spoluhráči selhal v koncovce a v bráně byl i navíc pozorný Cros. Druhý poločas se nesl v tom samém duchu jako ten první. Bylo vidět, že oba týmy jsou aktuálně v menší krizi a celý jejich předváděný fotbal bylo jedno křečovité trápení.

Přesto můžeme říci, že více gólovek si vytvořil FCSM. V 50. minutě si Bakambu hezky udělal místo ve vápně, Sorin mu však jeho následný pokus vykryl. V 76. minutě, tentokráte za šestnáctkou, pálil dobře Boudebouz, Sorin ale znovu odolal. Možnost skórovat měl také Martin, jenž si zpracoval míč na prsa a z voleje vystřelil, Sorin ovšem znovu lapil.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Stade Brestois 0:0

18.02.2012 19:00

Góly: -

84. minuta. Eduardo kope pokutový kop. A... Elana chytá. Ajaccio promeškalo skvělou příležitost v samém závěru utkání; s Brestem tak pouze remizovalo 0:0.

Ajaccio tak nevyhrálo již potřetí v řadě a v tabulce mu i nadále patří nevděčné sedmnácté místo, tedy pozice těsně nad těmi sestupovými. Osmnácté Auxerre na něj nyní ztrácí dva body. O něco lépe je na tom Brest, jenž se dokonce díky získanému bodu v tabulce posunul o jednu příčku vzhůru - na tu jedenáctou. Z té má na sestupové pozice náskok pěti bodů.

Nepříliš atraktivní duel příliš atraktivních momentů v první půlhodině nepřinesl. Snad pouze rána Johanna Cavalliho z minuty 27. stojí za zmínku.Domácí záložník ale svou ránu poslal nad břevno Elanovy branky. Brest si na svou první příležitost počkal do minuty 34. To přímý kop rozehrál Bruno Grougi, balon doletěl k Paulu Bayssemu, ten míč posunul ještě k lépe postavenému Ben Basatovi, ani jeho hlavička si ale cestu mezi tři tyče nenašla.

Nudný první poločas orámovali svými pokusy domácí. Samuela Bouhourse ale vychytal Steeve Elana, Eduardo zase po centru Cavalliho nedokázal své hlavičce dodat potřebnou razanci i přesnost a balon skončil nad brankou.

Domácí vstoupili do druhé půle o něco aktivněji a snad by se i dalo říci, že svého soupeře přehrávali. Dokonce se dostali do příležitosti, která soupeřova brankáře donutila k solidnímu zákroku. Benjamin Andre pěknou přihrávkou oslovil Tiberiho, jenž ale míč pouze posunul na připraveného Elanu.

Čas hostujícího gólmana měl přijít až v minutě 84. Lesoimier zahrál v pokutovém území rukou a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil druhý nejlepší střelec domácích - Eduardo. Nicméně brazilský útočník poslal penaltu tak nešikovně, že Elana na míč dosáhl a čisté konto tak nadále držel.

Svůj první ostřejší zákrok si domácí gólman Guillaume Ochoa připsal až v samém závěru, nicméně Ben Basatovu ránu dokázal s pomocí obou pěstí vyrazit, a nedovolil tak Brestu poprvé zvítězit mimo vlastní stadion.

Více informací k zápasu

SM Caen - Évian Thonon Gaillard 2:2

18.02.2012 19:00

Góly: 45+2. Pierre-Alain Frau (pen.), 57. Livio Nabab - 50. Cédric Barbosa, 90+3. Sidney Govou

Až v nastaveném čase se Évianu podařilo vyrovnat utkání s Caen, a nedovolit tak svému dnešnímu soupeři, aby ho v tabulce předstihl.

Caen bylo blízko navázání na skvělý výsledek z minulého kola, kdy se mu podařilo obrat o všechny body sedminásobného francouzské mistra z Lyonu, ještě ke všemu před jeho vlastními diváky. Nakonec ale bere pouze bod a v tabulce zůstává až za Évianem, tedy na patnácté příčce. Z té má, stejně jako jeho dnešní protivník, tříbodový náskok na sestupové příčky. ÉTG tak nevyhrálo již počtvrté v řadě, v novém roce se tak z tříbodového zisku ještě neradovalo.

Zápas načali lépe domácí fotbalisté, které možná hnal skvělý výsledek z předešlého týdne. Po deseti minutách se do nebezpečného zakončení dostal Romain Hamouma, jenž si dobře naběhl na centr Livia Nababa z pravé strany. Záložník domácích ale na hostujícího gólmana nevyzrál, Anderson totiž předvedl parádní reflexivní zákrok.

Činit se ale musel i Alexis Thébaux na straně druhé. Toho alpský tým zasypal dvěma povedenými ranami během tří minut. Nejdříve se mu podařilo polapit hlavičku Christiana Poulsena, následně na jedničku Caen nevyzrál ani Mohamed Rabiu se svým pokusem levačkou.

Zhruba po půlhodině hry se do zakončení dostal Frau, toho ale vychytal opět pozorný Andersen a do kabin se tak mělo jít za bezbrankového stavu. Vše se ale změnilo v první minutě nastaveného času. Guillaume Rippert v pokutovém území fauloval Alaina-Pierra Fraua. K nařízenému pokutovému kopu se postavil právě sám postižený, který Andersena jednoduše poslal na druhou stranu - 1:0.

Hostům ale na vyrovnání dlouho čekat nedali. Již po pěti minutách druhé půle se skóre měnilo podruhé. Barbosa se parádně opřel do přímého kopu z pětadvaceti metrů a gólman Thébaux mohl pouze bezmocně pozorovat, jak míč letí za jeho záda - 1:1.

Přestřelka však pokračovala i nadále. Nejdříve se na další gól čekalo pět minut, nyní to bylo sedm. V 57. minutě se prosadil Livio Nabab. Tomu se podařilo dostat až do pokutového území soupeře, ačkoliv míč převzal již ve středu pole, a přízemní střelou překonal strnulého Andersena - 2:1.

Po této brance jako by na hostující celek sestoupil fotbalový Duch svatý, především na Sidneyho Govoua, který parádně režíroval hru svého celku. Po hodině hry se dvaatřicetiletý záložník zbavil svého strážce a hbitě vypálil na branku, na jeho pokus ale stihl Thébaux zareagovat. Jeho volej ze 69. minuty se štěstím dokázal Thébaux vyrazit.

Bývalý francouzský reprezentant poté pálil mimo, vše tak nasvědčovalo tomu, že Évian za svou aktivitu nakonec odměněn nebude. Stejně jako domácí v první půli, dokázali však i hosté svému soupeři zasadit ránu, na kterou již nedokázal zareagovat. Ve třetí minutě nastaveného času dolétl rohový kop až k bývalému záložníkovi Lyonu, jenž pohotovým volejem pravačkou rozvlnil síť - první ligová branka Govou za hostující tým znamenala remízu 2:2.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Lille OSC 0:1

18.02.2012 19:00

Góly: 76. Mathieu Debuchy

Jediná branka Mathieua Debuchyho rozhodla o důležitém vítězství Lille na půdě průměrného Lorientu.

Obhájce titulu se tak dokázal vzpamatovat po přestřelce z minulého kola, která nakonec skončila lépe pro protivníka z Bordeaux. Ten si domů odvezl všechny body po výsledku 5:4. Svěřenci Rudiho Garcii ale nyní na defenzivě zapracovali a branku neinkasovali ani jednu. V tabulce si tak upevnili třetí místo, z kterého na vedoucí Paris SG ztrácí nyní osm bodů.

Naproti tomu Lorientu se v posledních zápasech vůbec nedaří a z osmi předešlých ligových střetnutí nevyšel jako vítěz ani jednou. Na vítězství v rámci Ligue 1 čeká již od konce listopadu. I nadále ale zůstává na desáté příčce, z které má na osmnácté Auxerre šestibodový náskok.

Do zápasu lépe vstoupili domácí fotbalisté, kteří si možná uvědomovali nepříliš vysoké sebevědomí soupeřovy obrany po pěti inkasovaných brankách z minulého kola. Střelu Kevina Monneta-Paqueta ale dokázal zblokovat dobře postavený Mauro Cetto, Alexyis Romao zase ze šesti metrů natrefil pouze připraveného gólmana Landreaua.

Dalšími střeleckými pokusy zasypali brankáře hostujícího celku Innocent Emeghara a Arnold Mvuemba, nicméně ani jeden z nich si na zkušeného veterána v bráně soupeře nepřišel. Ačkoliv o několik minut později měl Landreau co dělat s druhým Mvuembovým pokusem, který po akrobatickém zákroku vyrazil do bezpečí.

I Lille se ale nakonec dostalo do hry. V závěru poločasu se k ráně dostal Benoit Pedretti, jeho nebezpečně vyhlížející projektil ale skončil v rukavicích jistého Benjamina Lecomteho, neuspěl ani Debuchy, jeho pokus vyrazil domácí gólman na rohový kop. Ten Lille zužitkovat nedokázalo.

Byla to poločasová pauza, která dění na hřišti změnila. Po ní jako by na Stade du Moustoir vyběhlo úplně jiné Lille. Jako první zahrozil Pedretti, jeho střelu zpoza pokutového území ale Lecomte kryl jedním z rutinních zákroků. Stejný hráč se k zakončení protlačil po hodině hry, jeho volej z pětadvaceti metrů se ale ještě před gólmanem Lecomtem odrazil z pohledu domácích do bezpečí po teči jednoho z bránících hráčů.

Hosté ale za svou aktivitu nakonec byli odměněni. Debuchymu do dobré pozice nahrál Pedretti a ofenzivní pravý bek neváhal. Jeho prudká střela zařinčela o tyčku a vydala se nezadržitelným tempem do sítě - 0:1.

O pár minut mohl být zápas rozhodnut. Eden Hazard zaoperoval na pravém křídle, zbavil se několika svých strážců a nakonec se mu podařilo i vypálit, nicméně jeho pokus postrádal patřičnou přesnost. Zápas svou ranou ukončil Dimitri Payet, jenž v posledních minutách vystřídal Joea Colea. Jeho projektil z pětadvaceti metrů ale Lecomte dokázal zlikvidovat.

Garciův výběr tak načal sérii tří zápasů na venkovních hřištích slibně. V následujících týdnech ho čeká souboj v Sochaux a Rennes.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - OGC Nice 3:0

18.02.2012 19:00

Góly: 44. Gaël Kakuta, 53. Brice Jovial, 87. Koro Koné

Nováček Ligue 1 z Dijonu zvládl možný důležitý souboj o záchranu s Nice, a po vypadnutí z Coupe de France s PSG si tak pořádně spravil chuť. Právě nyní jsou domácí vzdáleni sestupovému pásmu na rozdíl příjemných pěti bodů. Nice naopak po této porážce kleslo na předposlední pozici.

V prvních dvaceti minutách se nehrál nijak líbivý fotbal. Oba celky vyčkávaly, jestli náhodou jejich soupeř neudělá nějakou chybu. A tak se diváci mohli zvednout ze sedadel až po střele Kumordziho, který pálil z dobré pozice za hranicí vápna, nicméně zamířil pouze nad. Na druhé straně se snažil skórovat stoper Gomis, jeho střela ale byla zablokována.

Ke střele se odhodlal také domácí Zie Diabaté, jenže jeho pokus mu dokázal polapit gólman Ospina. Hostující muž v rukavicích už bohužel nebyl tak úspěšný ve 44. minutě. Kakuta, nová posila Dijona na hostování z Chelsea, dobře zakombinoval s Jovialem a jeho rána z první zaplula za záda Ospiny.

Po přestávce se Nice nijak nezlepšilo. Ne že by domácí zápasu nějak extra dominovali, ovšem na rozdíl od soupeře byli alespoň trochu nebezpeční směrem dopředu. Je pravda, že na klidu jim hodně přidala druhá trefa, kterou zařídil Jovial. A to mohl už v 50. minutě skórovat po jeho centru Kone, kterého ovšem vychytal Ospina.

V 53. minutě však Joviala uvolnil ve středu hřiště dlouhým pasem Kakuta a útočník z Guadeloupu překonal Ospinu pěkným lobem. Nice se do konce zápasu vůbec na nic nezmohlo. Dijon naopak pečetil pohotovou výhru tři minuty před koncem, když se Ospina nechal od Koneho, jemuž asistoval Guerbert, znovu snadno přehodit.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Toulouse FC 0:3

18.02.2012 19:00

Góly: 9. François Sirieix, 20. Adrien Regattin, 73. Emmanuel Rivière

Zasloužené tři body získali na půdě o záchranu bojujícího Nancy fotbalisté Toulouse, kteří tak odčinili svou poslední domácí porážku 0:1 se St. Étienne. Domácí na svého soupeře vůbec neměli. Branky Sirieixe, Regattina a Riviéreho jenom potrestal jejich celkovou zamlknutost a nečinnost v celém zápase.

Lepší začátek zápasu si ani Toulouse nemohlo přát. Dvě branky vstřelené během devatenácti minut je zkrátka nakoply tak, že ve zbytku střetnutí si tři body v pohodě pohlídalo. Vyšel jim vlastně hned ten první vážnější útok, který na soupeře podniklo. V 17. minutě, když už TFC vedlo 1:0, dokonce Machado navíc trefil tyčku.

Předtím se však hosté radovali již z první vstřelené branky. V 9. minutě Didot narazil patičkou Regattinovi, přes něj ještě míč přešel k Sirieixovi, kterému nezbývalo nic jiného než vypálit. A nebýt chybujícího gólmana N'Dy Assembého, jenž tak trochu zaváhal, možná by míč za brankovou čárou ani neskončil.

Po dvaceti minutách hry se Nancy oklepávalo z druhého inkasovaného gólu. Sirieix založil rychlý brejk po pravé straně, předal balón ještě lépe postavenému Regattinovi, jenž z dobrých dvaceti pěti metrů parádním způsobem překonal N'Dy Assembého podruhé. Domácí mohli přece jenom snížit v první minutě nastavení.

Avšak Toulouse podržel v brance pozorný brankář Ali Ahamada, jenž vyrazil nebezpečnou hlavičku Puygreniera do bezpečí. Ve druhém dějství se již hosté trochu více soustředili na obranu, neměli totiž potřebu hnát se přehnaně dopředu. Přitom definitivní úder zasadili osmnáct minut před koncem.

Jestli Nancy nenašlo odpověď na první dva góly, tak po tom třetím už tuplem ne. Regattin ještě svou střelou sice N'Dy Assembého nepřekonal, nicméně dorážející Riviére už ano. Domácí mohli upravit skóre po akci Saného, jenž se celkem snadno zbavil svého obránce, jeho přízemní střelu však poté vykryl Ali Ahamada.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain24156340:2151
2.Montpellier HSC24155447:2550
3.Lille OSC23119341:2642
4.Olympique Marseille23109434:2239
5.Olympique Lyon24123937:2839
6.AS Saint-Étienne23116629:2439
7.Stade Rennes24116733:2939
8.Toulouse FC24107725:2337
9.Girondins Bordeaux2499630:2736
10.Valenciennes FC24761124:2727
11.FC Lorient2369822:2627
12.Stade Brestois24414621:2226
13.Dijon FCO24751229:4226
14.Évian Thonon Gaillard2359931:3724
15.SM Caen23661128:3524
16.AS Nancy-Lorraine24581122:3323
17.AC Ajaccio24581125:4223
18.AJ Auxerre23491029:3621
19.OGC Nice24481222:2920
20.FC Sochaux23481122:3720

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (71)

Přidat komentář
Godwinson

Dobré výsledky. Tedy až na Lorient, k čemu ten tým je, když už ani doma nedokáže obrat favorita .... sestup!

Kakuta výborné představení.

Reagovat
Langi

škoda Lorientu, aspon remízu kdyby uhráli...v Marseille to taky nevypadá dobře...pokud se to blbě sejde, budem po zejtřku 6.

Reagovat
spider_8

Hrál dobře? V létě budeme potřebovat minimálně 2 křídla, tak by bylo fajn, kdyby se nemuselo kupovat, ale jenom by se stáhnul Kakuta z hostovacky.

Reagovat
smazaný uživatel

Dijon

Reagovat
ryzskej

Reagovat
didosh

fajné tři týmy na sestup.....

Reagovat
didosh

co to je za fotku?kde to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci Toulouse (© flickr.com)

Reagovat
Godwinson

Ale kde .. to je zajímavá otázka, taky by mě to zajímalo.

Reagovat
didosh

to neni v Toulouse....

Reagovat
didosh

kurvaaaaa

Reagovat
Godwinson

Gól!

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

TFC

Reagovat
Shevchenko

THC

Reagovat
didosh

Reagovat
Israha

Ach jo, Marseille dneska smolné utkání. Ayewové přijeli z APN příliš přemotivovaní a Valbuena taky nebyl úplně ve své kůži, chudák Cheyrou zavinil gól a pak ještě ukradl gólovku Brandaovi, ale i tak byli OM ve všem lepší, tři body měly zůstat doma. No nic, ve středu to chce aspoň o dva góly porazit Inter (což není nereálné) a pak navázat na vítěznou vlnu znova i v lize...

A zítra to chce výhru Girondins a dvě remízy...

Reagovat
smazaný uživatel

V'annes

Reagovat
Langi

ale škoda Lorientu

Reagovat
didosh

moje dcerka...

Reagovat
Godwinson

Mapou Yanga-Mbiwa má v plánu opustit v létě Montpellier. Obránce a kapitán francouzského klubu přiznal, že by rád odešel do některého z klubů anglické Premier League.

Tedy, čekal bych od odchovanců něco trochu jiného, než každotýdenní masáž přestupem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna možná povedená sezona z Montpellieru neudělá velkoklub, kde by nejlepší hráči zůstavali . Vidím to tak, že se zahrabe v nějakém Sunderlandu nebo Stoke

Reagovat
Godwinson

Nejde o sezónu, Montpellier zažívá zlaté období, mají mimořádnou generaci a můžou toho náležitě využít. Velkoklubem se určitě nestanou, ale trochu mě překvapuje, že odchovanci pořád mluví o přestupech, zejména Belhanda by měl klubu líbat zadnici a ne prohlašovat každou chvíli, jak je PSG sen. Navíc jsem žil pořád v poměrně racionálním domnění, že čím lepší výsledek se uhraje, tím spíše ti hráči setrvají, což se taky teď zdá poměrně liché a taky mě to dost překvapuje.

To ho podceňuješ, takový Arsenal v té situaci v jaké jsou by po něm měl sáhnout všema deseti, za menší peníze by měli dvakrát lepšího a třináctkrát talentovanějšího hráče:) Ale spíš bych tipoval třeba Newcastle, no, tam už něco i proběhlo.

Reagovat
Godwinson

Můžeš si tam dosadit koho chceš, ale myslel jsem Koscielnyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Kostelník náhodou šel neskutečně nahoru, ale jestli by takhle šel nahoru aji Yanga, tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Laurent je momentalne nejlepsi stoper Arsenalu :)

Reagovat
smazaný uživatel

Já s tebou souhlasím, jen jsem tě trochu popíchnul . Mně se třeba líbí ten přístup M'Vili, který prohlašuje, že klidně zůstane v Rennes, Hazard taky mohl loni přestoupit a zůstal v Lille. Taky ti hráči můžou být na prachy a do Anglie, třeba ten Yanga-Mbiva chce jenom kvůli nim a taky si zahraje kvalitnější ligu.

V Arsenalu by se určitě neztratil, to máš pravdu, nicméně si myslím, že skončí v týmu druhého sledu (a odpusť si tu narážku, že tím Arsenal momentálně je )

Reagovat
Godwinson

Tak to jo, asi jsem to vzal moc vážně :)) To mě taky, M'Vila má na lepší klub asi třetí sezónu a bez keců zůstává, kéž by bylo víc takových. Je pravda, že mi to není jasné, kvalitnější liga určitě, ale Montpellier bude hrát minimálně stejné poháry jako Newcastle, ale uvidíme, stát se může všechno. :)

Neboj, takovou narážku bych si nedovolil, když tak často koukám na Chelsea

Reagovat
CubONE

MHSC aj NUFC do LM!

Reagovat
smazaný uživatel

kolik ma hodnotu?

Reagovat
Godwinson

Tipoval bych tak 7,5 :))

Reagovat
smazaný uživatel

tak malo? vypada dost konstruktivne na stopera...

Reagovat
Godwinson

Pokud by se uhrál nějaký úspěch, tak možná o něco málo více, ale viděl bych to tak nějak. Je úžasnej, hodně vyspěl od loňska. On je hlavně původním povoláním pravý bek, takže s míčem si hodně rozumí :))

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem o nem zrovna vcera cetl spekulaci ve spojitosti s Arsenalem a rikal jsem si,zase nejaky dalsi Squillaci

Reagovat
Godwinson

Taková urážka. Ale to by se mi líbilo, zalepil by vlastně dvě pozice a věřil bych mu výrazně více než Giroudovi. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak stoperu ma Arsenal prave dostatek a nezmeni na tom nic ani odchod Squillaciho. Zrovna vcera musel naskocit a klasicky horel + si dal vlastnak

Reagovat
fenixLFC

20. za lille

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo, když už se i Marseille dotáhne na Lyon...

Reagovat
Godwinson

Dnes zatím skvělé výsledky, snad to ve večerním zápasu bude pokračovat.

Reagovat
Godwinson

Jourdren - Bocaly, Yanga, Hilton, Bédimo - Saihi, Estrada - Camara, Belhanda, Utaka - Giroud

Při vší úctě to vypadá, že Girard zešílel, ideální hráči do styl tohoto utkání, tedy Cabella a Aït-Fana na lavičce. O parník nejlepší hráč jara Stambouli to samé. No, těžké zklamání, ale snad ví, co dělá.

Pro úplnost ...

Sirigu - Biševac, Alex, Sakho, Maxwell - Matuidi, Sissoko, Motta - Ménez, Nené - Gameiro

Reagovat
Godwinson

Tak ... a tipuju podobný, ne-li stejný výsledek jako na podzim na Mossonu.

Reagovat
Godwinson

Slibný úvod, geniální Bédimo :)

Reagovat
Godwinson

To měl být gól ... Utaka, no.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda.. málem to tam Giroud uklidnil :)

Reagovat
Godwinson

Slušnej kopanec dostal Nené do kulek, to vypadá na míchaný vejce.

Reagovat
Godwinson

Za tohle měl dostat Sakho rudou ... ale co čekat.

Reagovat
Godwinson

BELHANDAA! Super!

Reagovat
smazaný uživatel

ten centr na neho byl libovy

Reagovat
Godwinson

Tj. Kdo to vůbec centroval?

Reagovat
smazaný uživatel

4

Reagovat
smazaný uživatel

ta kamera pri primacich za hracema je paradni

Reagovat
Godwinson

Střídání!

Reagovat
raduinho

Máte stream na PSG ?

Reagovat
Godwinson

fromsport.com :)

Reagovat
smazaný uživatel

sop://broker.sopcast.com:3912/124716

Reagovat
raduinho

díky

Reagovat
Godwinson

Na co ten Girard čeká, vždyť PSG je marné, hodit tam Aït-Fanu a Cabellu ... :)

Reagovat
smazaný uživatel

to Belhanda tou zbytecnou ztratou podelal

Reagovat
smazaný uživatel

Remízka ideální, teď to jenom udržet

Reagovat
Langi

myslim že tohle nás už nespasí, ta propast je šílená a pomalu ztrácíme už i na Lille, navíc jesi ASSE vyhraje dohrávku tak budem o skóre šestý, na tu tabulku se nedá koukat

Reagovat
Godwinson

Asi v 76.minutě jsem to byl nucen vypnout. Doprdele ... zatracená pařížská lůza.

Reagovat
CubONE

to si prisiel o skvely cross Girouda na hlavu Utaku a zosmiesnenie Yangu Menezom a nasledny gol Hoaraua

Reagovat
Godwinson

Nejsem si jist, zda-li tenhle zápas Girard zvládl. Na jednu stranu je tu fakt, že Montpellier hrál výborně, až na pár individuálních zaváhání, většinu zápasu kontroloval hru. Na druhou stranu, ve druhé půli bylo PSG k ničemu, kdyby tam Girard hodil jednoho z těch rychlíků na lavičce, mohlo se v pohodě vyhrát. Utaka s Camarou tam byli až na slušnou pomoc defenzívě k ničemu, tím spíše, když Camara nevybojoval pro Sakha červenou :))

Fantazie Bédimo a Belhanda (který tedy zavinil poslední gól, co tak čtu, takže ... no, škoda)

Pro Montpellier ztráta dvou bodů.

Reagovat
Kenneth

Maxwell základ. To je smutný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Lyon to je děs a bída

Reagovat
Langi

OT: Kallstrom by mohl odejít do Kazaně ještě ted v zimě

Reagovat
smazaný uživatel

Že by Fofana - Gonalons? Me gusta, ale víme jak to bylo se všemi odchody, co byly spojeny s Lyonem

Reagovat
Langi

Kallstrom by momentálně vůbec nechyběl...jak řikáš Gonalons - Fofana + ještě Clem může zaskočit na MC...podle mě to bude spíš jen spekulace, ale v Rusku by mu mohli dát dost peněz, na to by mohl slyšet

Reagovat
Langi

hmm...jinak koukám Lille a ASSE dneska vyhráli to je otřes ta tabulka

Reagovat
smazaný uživatel

A to ještě v sobotu hrajem s PSG

Reagovat
Langi

mě je uplně špatně budem 9. po víkendu ještě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele