24. kolo
19.02.2012 17:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Stade Rennes 4:0

Saint-Étienne v přímém souboji o pohárové příčky rozstřílelo Rennes 4:0 a bodově se tak se svým sokem srovnalo.

Les Verts mají momentálně 39 bodů a jsou o skóre šestí; kromě aktuálně sedmého Rennes je na téže hranici i Marseille a Lyon. Oba dnešní soupeři mají tedy stále velkou šanci proniknout příští rok do Evropy...

Skóre jednoznačného utkání na Stade Geoffroy-Guichard otevřel v prvním poločase obránce Mignot, a nebohé Les Rouge et Noir následně dorazili Battles, Sako a také navrátilec z APN Gradel.

Domácí začali lépe a Pierre-Emerick Aubameyang, který si přinesl z Afriky dobrou formu a jediným gólem rozhodl předcházející zápas v Toulouse, zahrozil jako první. Následoval jej Bakary Sako a jeho obávaná levačka, která jen těsně přestřelila Costilovu bránu.

Hosté se ke slovu dostali v 15. minutě, a to v poměrně kontroverzní situaci - míč totiž nastřelil Aubameyangovu ruku ve vápně domácích, kteří se tak logicky dožadovali pokutového kopu, ale píšťalka sudího zůstala k jejich prosbám němá.

A to byla voda na mlýn Stéphanois, kteří se tak mohli ujmout (zaslouženého) vedení. Banel Nicolita našel přesným centrem Mignota a zkušený obránce potvrdil, že platí za obávaného hlavičkáře - Costil neměl proti jeho přesnému usměrnění nárok - 1:0.

Rennes se však nevzdávali a Julien Féret se dostal blízko k vyrovnání, ale z dobré střelecké pozice trestuhodně přestřelil. Na druhé straně mohli domácí svoje vedení ještě do pauzy zvýšit, přihrával opět aktivní Nicolita a zakončoval Sako, který sice dokázal propálit Costila, ale míč se nakonec pouze otřel o tyč.

Do druhé půle naskočili hosté ve slušném tempu a ve snaze vyrovnat vyvinuli tlak na Ruffiera, ale reprezentační gólman si skvěle poradil jak s Ekokovou střelou, tak s následnou dorážkou Doumbii. A tak se měnilo skóre na druhé straně, konkrétně v 53. minutě - hostující obrana nabídla na levé straně příliš mnoho prostoru Sakovi, který se tentokrát převtělil do role nahrávače a sváteční střelec Batlles jeho nabídkou nepohrdl - 2:0.

Od tohoto okamžiku už se prakticky dohrávalo, a Saint-Étienne si pouze zvyšovalo skóre. Nejprve zaznamenal druhou tyčku v zápase Aubameyang, ale potom už se ke slovu dostala dvojice zodpovědná za druhý gól, pouze v obráceném pořadí - Laurent Batlles nahrával a aktivní Sako se dokázal zbavit bránícího Foulquiera, načež jeho levačka vypálila projektil, který napotřetí konečně zapadl za Costilovy záda - 3:0.

Skóre pak uzavřel mladý Max Gradel, který 11 minut před koncem dorážel Nicolitovu střelu, jíž nedokázal nebohý strážce branky Rennes skrýt v náručí a pouze ji vyrazil na nohu afrického borce - 4:0.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

další vyrovnané utkání tohoto kola viděl bych to stejně jako jejich poslední vzájemný match jen víc gólů by to chtělo

Reagovat
didosh

ASSE

Reagovat
smazaný uživatel

vypada to na remizu, presto podle me je rennes ve vyhode - 0:0 nebo 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele