24. kolo
18.02.2012 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Dijon FCO - OGC Nice 3:0

Nováček Ligue 1 z Dijonu zvládl možný důležitý souboj o záchranu s Nice, a po vypadnutí z Coupe de France s PSG si tak pořádně spravil chuť. Právě nyní jsou domácí vzdáleni sestupovému pásmu na rozdíl příjemných pěti bodů. Nice naopak po této porážce kleslo na předposlední pozici.

V prvních dvaceti minutách se nehrál nijak líbivý fotbal. Oba celky vyčkávaly, jestli náhodou jejich soupeř neudělá nějakou chybu. A tak se diváci mohli zvednout ze sedadel až po střele Kumordziho, který pálil z dobré pozice za hranicí vápna, nicméně zamířil pouze nad. Na druhé straně se snažil skórovat stoper Gomis, jeho střela ale byla zablokována.

Ke střele se odhodlal také domácí Zie Diabaté, jenže jeho pokus mu dokázal polapit gólman Ospina. Hostující muž v rukavicích už bohužel nebyl tak úspěšný ve 44. minutě. Kakuta, nová posila Dijona na hostování z Chelsea, dobře zakombinoval s Jovialem a jeho rána z první zaplula za záda Ospiny.

Po přestávce se Nice nijak nezlepšilo. Ne že by domácí zápasu nějak extra dominovali, ovšem na rozdíl od soupeře byli alespoň trochu nebezpeční směrem dopředu. Je pravda, že na klidu jim hodně přidala druhá trefa, kterou zařídil Jovial. A to mohl už v 50. minutě skórovat po jeho centru Kone, kterého ovšem vychytal Ospina.

V 53. minutě však Joviala uvolnil ve středu hřiště dlouhým pasem Kakuta a útočník z Guadeloupu překonal Ospinu pěkným lobem. Nice se do konce zápasu vůbec na nic nezmohlo. Dijon naopak pečetil pohotovou výhru tři minuty před koncem, když se Ospina nechal od Koneho, jemuž asistoval Guerbert, znovu snadno přehodit.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Koro kone

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele