Ligue 1 - souhrn 21. kola

16.01.2015, 22:24, aktualizováno 18.01.2015, 22:56
Komentáře a souhrny
Marseille těsně porazila Guingamp. Stade Rennes se rozešlo se Saint-Étienne bez branek. Remíza se pak urodila i na hřišti Toulouse. PSG rozstřílelo Évian, ale zůstává na třetí příčce, vedoucí Lyon, jenž vyhrál v Lensu, má k dobru čtyři body. Monako nejtěsnějším možným rozdílem udolalo Nantes, tři body mají také Nice, Montpellier, Lorient a Caen...

Olympique Marseille - EA Guingamp 2:1

18.01.2015 21:00

Góly: 84. Mario Lemina, 89. André-Pierre Gignac - 90+2. Claudio Beauvue (pen.)

Marseille si na své konto připsala své jubilejní desáté domácí vítězství v řadě a je za vedoucím Lyonem zase jen o jediný bod. Tři body proti Guingampu se ale nerodily snadno, OM se na ně pořádně nadřel a musel je vlastně zachraňovat až v závěru. K ideálním výkonu chybělo domácím opravdu dost.

Svěřenci Marcela Bielsy si pořádně ulevili. Vstup do roku 2015 se jim vůbec nevydařil a právě nyní zaznamenali vůbec první výhru v novém období. Bylo trochu poznat, že jsou v jakési křeči. Uvidíme, jestli díky tomuto úspěchu setřásli nadobro svou nervozitu a budou pokračovat ve výkonech jako na podzim.

Bielsa se snažil něco změnit už před samotným začátkem utkání a z rozestavení 3-3-3-1 přešel na 4-2-3-1 s tím, že dal šanci na levém kraji zálohy Romainovi Alessandrinimu, který marodil měsíc a půl s poraněným kotníkem. Právě on mohl načít účet už ve 14. minutě, nicméně jeho zvláštní střela nakonec v krásný gól nevyústila.

Poté mohl zacílit Gignac, jenže na gólmana Lössla zkrátka nevyzrál, neboť ten mu hlavičku po centru Payeta skvěle zlikvidoval. Po půlhodině vznikl v šestnáctce Guingampu pořádný závar, protože stoperská dvojice Sorbon - Angoua naprosto zaspala, takže Imbula měl před sebou poloodkrytou svatyni, trefil však jen Lössla.

Hosté měli největší možnost ke skórovaní zhruba deset minut před přestávkou. Beauvue na pravé straně parádně vymíchal Fanniho, odcentroval na zadní tyč, kam si nabíhal Sankharé, jenže z blízkosti trefil jenom tyčku. Pár minut na to se Beauvue ocitl tváří v tvář brankáři Mandandovi, ten ale výtečně vyběhl a ještě fantastičtěji zasáhl.

Druhý poločas možná nenabídl tolik gólových možností jako ten první, nicméně vše podstatné se událo právě v něm. V 57. minutě se Gignac dožadoval marně pokutového kopu, i když trefil loket protihráče Lévequeho, o pár chvil později zamířil pouze do rukavic Lössla. Na druhé straně Kerbrat z vápna přestřelil.

Marseille nakonec prolomila bezbrankový stav v 84. minutě. Dja Djédjé nacentroval z pravé strany na hlavu Mendyho, který Lössla ještě nepřekonal, k dorážce se ale dostal Lemina, jenž i díky důrazu dotlačil balón za brankovou čáru. Pět minut na to pak Gignac usměrnil přesně k tyčce centr z levé strany od Payeta.

Jenže po zápase ještě nebylo, EAG zdramatizoval vývoj utkání v nastavení. Už takhle domácí trpí, že kvůli Africkému poháru národu chybí mozek obrany N'Koulou. Příští zápas se totiž budou muset obejít i bez Fanniho, který obdržel červenou kartu za faul ve vápně na Beauvueho. Sám postižený ovšem stačil z pokutové značky už jen snížit.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AS Saint-Étienne 0:0

18.01.2015 17:00

Góly: -

St. Étienne odmítlo šanci dostat se na druhé místo tabulky, alespoň tedy do nedělního večera. Stejně jako předchozí dva duely s Rennes i tentokráte dopadlo tohle měření sil bezbrankovou remízou. Utkání příliš šancí nenabídlo, oba celky hrály dost opatrně, jako by si vlastně konečnou remízu už předem naplánovali.

Hostující celek přijel na Stade de la Route de Lorient s pošramocenou náladou, protože v průběhu tohoto týdne padnul v Coupe de la Ligue s PSG, které se mimochodem po výhře nad Évianem posunulo na třetí příčku před něj. Ani v tomto pohárovém klání mimochodem Les Verts nedokázali soupeři vsítit jedinou branku.

Nejenže statistika vzájemných zápasů či slabá produktivita St. Étienne mohla naznačovat, že se o žádnou ofenzivní podívanou jednat rozhodně nebude, ale také fakt, že se domácí museli vypořádat s absencí zraněného útočníka N'Tepa, zásadně přispěl k výslednému stavu utkání. První poločas napsal, co se týče gólových příležitostí, chudou kapitolu.

V 6. minutě se po centru Pedra Henriqueho tlačil do zakončení Toivonen, který si balón hezky zpracoval na prsa a pak hodlal vypálit z voleje, jenže nakonec se ve skrumáži neprosadil. Oba týmy působily rovněž dosti unaveně. Také Rennes totiž stejně jako soupeř absolvoval tento týden Coupe de la Ligue. Dodejme, že proti Bastii neúspěšně.

Jen jedna střela na branku, takové číslo svítilo v kolonce této statistiky utkání po prvních pětačtyřiceti minutách. Až po hodině hry přišla na řadu opravdu vážnější možnost. Danzé ve vápně udržel míč ještě na hrací ploše, Toivonen pak míč posunul lehce dozadu na nabíhajícího si Doucourého, jenž však trestuhodně přestřelil.

O chvilku později se hostujícího gólmana Ruffiera snažil překonat Toivonen, nicméně zamířil jen do jeho rukavic. A za dalších pár okamžiků se po parádním pasu Pedra Henriqueho dokonce vlnila síť, jenže zakončující Danzé stál bohužel pro domácí mužstvo pouze v ofsajdu. Jeho radost byla zbytečná.

ASSE zahrozil za celý zápas jen sporadicky. V 72. minutě po akci Tabanoua mohl zakončovat van Wolfswinkel, jenže míč netrefil. Poté pálil z pravé strany Lemoine, ale na brankáře Costila nevyzrál. Svou střeleckou formu ozkoušel rovněž Théophile-Catherine, bývalý dlouholetý hráč Rennes, ovšem zamířil jen mimo.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Évian Thonon Gaillard 4:2

18.01.2015 14:00

Góly: 30. David Luiz, 38. Marco Verratti, 74. Javier Pastore, 89. Edinson Cavani - 14. Cédric Barbosa, 63. Gregory van der Wiel (vl.)

PSG konečně zabralo a v divokém utkání přestřílelo v Parku princů neoblíbený Évian 4:2. Svěřenci Laurenta Blanka se tak alespoň dočasně vracejí na "bednu", konkrétně na třetí příčku. O branky vítězů se podělili David Luiz, Marco Verratti, Javier Pastore a Edinson Cavani.

Po šokující prohře v Bastii byli Pařížané v žalostné formě - z posledních tří ligových zápasů získali jediný bod a propadli se až na čtvrté místo. Pohárové intermezzo však přineslo důležitou výhru proti Saint-Étienne a očekávalo se, že favorit slabšího soupeře od začátku zatlačí do defenzivy. Místo toho se stal pravý opak - zatímco podalpský celek přijel do Paříže s elánem a nadšením, domácí jako by zůstali myšlenkami v šatně.

Kouč hostů Pascal Dupraz překvapivě nezvolil obrannou taktiku a rozhodl se PSG zaskočit ofenzivní silou. Zvolit k tomu rozestavení 4-3-3, a zpočátku to fungovalo - Pařížané se na vlastní půdě proti mnohem méně kvalitnímu celku musel bránit. Ve 14. minutě navíc přišel i první gól v Siriguově síti - Maxwellův aut zachytil Adrian Thomasson, který jej hlavičkoval směrem k pařížské bráně. Tam už číhal veterán Barbosa, jehož povedený volej k zadní tyči nedal italskému gólmanovi žádnou šanci.

Blanc vypadal hodně nervózně; pochopitelně, vždyť domácí ztráta proti týmu na sestupových příčkách by znamenala už opravdovou katastrofu. Pařížané však po špatné úvodní čtvrthodině konečně zabrali, jejich hra se zklidnila a poločas zakončili se sedmdesáti procenty držení míče. Netrvalo dlouho a přišly i šance - tu první si připsal ve 25. minutě Luiz, jehož střelu po Lucasově pasu zachránil gólman Benjamin Leroy.

PSG bombardovalo Leroyovu klec a brzy se dočkalo vyrovnání. Nejprve Blaise Matuidi předložil Ibrahimovicovi chytrý míč k jednoduché dorážce, Leroy ale předvedl famózní zákrok a míč vyrazil. Následně Ibra hlavou po rohu sklepl míč k Lucasovi, jehož volej mířil těsně mimo. Ve 30. minutě se ale už mohlo slavit - Maxwellův pas našel Luize, který zblízka hlavou konečně propálil savojského gólmana.

Évianu se proti PSG docela daří; v úvodním zápase v Annecy dokonce urval bod za remízu 0:0, a i dnes dávali Duprazovi svěřenci jasně najevo, že se na úřadujícího mistra umí vyhecovat. Po nezvyklé poziční chybě Thiaga Silvy se k míči dostal opět Barbosa, jehož nedokázal zastavit Luiz; hostující veterán však pálil mimo vzdálenější tyč. Brazilské duo stoperů si hodně ulevilo.

Obrana Les Roses nicméně dlouhodobě nefunguje, inkasují nejvíce branek v celé soutěži a opět se to ukázalo ve 38. minutě, kdy poměrně rutinní přímý kop do vápna propadl až k trestuhodně nehlídanému Ibrovi. Jeho pokus ještě hosté na poslední chvíli zblokovali, dorážející Verratti se však už nemohl mýlit.

PSG tak otočilo skóre ještě do poločasu a po obrátce to vypadalo, že výsledek bude pouze otázkou skóre; domácí favorit pohodlně kontroloval hru a nadále obléhal Leroyovu klec. V 63. minutě však přišel dokonalý šok - Benezetův pas z hloubi pole dokázal na zadní tyči zpracovat všeuměl Daniel Wass, a Gregory van der Wiel ve snaze odklidit jeho střelu z cesty nešťastně tečoval míč za záda vlastního gólmana.

V 65. minutě měl vítěznou trefu na kopačce Ibra, Leroy mu však radost zkazil včasným výběhem. Pařížané si tak museli ještě počkat, konkrétně do 76. minuty - tehdy švédský kanonýr založil celou akci přihrávkou na Lucase, jehož přízemní centr skvěle našel ve vápně připraveného Pastoreho. Argentinec pálil z první do sítě. Konečnou podobu výsledku pak dal střídající Cavani poté, co aktivní Ibra prodloužil Wielův pas na zadní tyč.

Více informací k zápasu

AS Monaco - FC Nantes 1:0

17.01.2015 20:00

Góly: 73. Bernardo Silva

Nenápadný monacký atak na Ligu mistrů pokračuje. Knížecí klub doma nejtěsnějším rozdílem udolal silné Nantes, udržel čisté konto už pošesté (!) za sebou a nadále tak vyvíjí tlak na vedoucí čtyřku. O jediný gól zápasu se postaral Bernardo Silva; hosté měli největší šanci v samém závěru, kdy střídající Audel trefil břevno.

Monaco a Nantes platí (společně se Saint-Étienne) za zřejmě nejlépe bránící kluby v celé Francii, není proto divu, že úvodní fáze zápasu příliš fotbalové krásy nenabídla; ve skutečnosti se diváci na Stade Louis II nudili takřka 70 minut. Teprve v závěru přišly ke slovu také ofenzivy. Domácí favorit nakonec těžkou zkoušku zvládl, zvítězil popáté z posledních šesti pokusů a společně s PSG zůstává jediným francouzským týmem, který stále může bojovat o triumf na čtyřech frontách.

Hostující kouč Michel Der Zakarian volal před výkopem po reakci na matný výkon v pohárovém klání s Lille, a jeho svěřenci ho poslechli - Nantes bylo v úvodním dějství lepším týmem a také si připsalo jedinou střelu na branku. Jejím autorem byl tožský forvard Serge Gakpé, gólman Subašić se však při její likvidaci příliš nezapotil.

Domácí hrozili zejména prostřednictvím opět skvělého Yannicka Ferreiry-Carrasca, kterého nezastavila ani žlutá karta za simulaci v 60. minutě. Krátce nato se belgický křídelník procpal do vápna, když využil uklouznutí bránícího Lucase Deauxe, obešel brankáře Rémyho Rioua a chtěl zakončovat do prázdné; Deaux se však stihl vrátit a střelu zblokovat.

Teprve v 72. minutě zaznamenalo Monaco první střelu na branku - Fábinho pálil z dobrých 30 metrů a Riou měl co dělat, aby jeho dělovku vyrazil. O dvě minuty později se pak už měnilo skóre - navrátilec Kurzawa ukázal, že zdravotní indispozice nikterak neovlivnily jeho schopnost vyslat do vápna skvělý centr, míč se otřel o Berbatova s Deauxem a propadl až k Silvovi, který jej suverénně uklidil do sítě mezi Riouovýma nohama.

Za tohoto stavu Nantes zapnulo na vyšší výkon a začalo skutečně tlačit. Střídající Vincent Bessat nacentroval zleva a Bammouova hlavička donutila Subašiće k parádní robinzonádě; jinak se ale knížecí klub bránil dobře. Proti další Audelově ráně zasáhl pohotovým blokem kapitán Andrea Raggi, zatímco Gomis nedokázal vypálit po Bessatově rohu. Finální drama pak přišlo poté, co po Veretoutově pokusu mohl dorážet do prázdné Audel, ale napálil pouze konstrukci nad Subašićem. Domácí tak cenné tři body s vypětím všech sil udrželi.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - SC Bastia 1:1

17.01.2015 20:00

Góly: 77. Martin Braithwaite - 49. Ali Ahamada (vl.)

Toulouse ani doma nezabralo, s rozjetou Bastií dokázalo pouze remizovat 1:1 a oba celky tak dělí od sestupového pásma pouze dva body. Domácí se málem stali obětí kiksu vlastního gólmana Aliho Ahamady, toho však nakonec zachránil vyrovnávací trefou Martin Braithwaite..

Dánský forvard přitom neměl ani nastoupit, při předzápasové rozcvičce si totiž přivodil drobné zranění a v sestavě jej tak nahradil mladík Alexis Blin. Nakonec se však dostal na hřiště v 69. minutě a o osm minut později zařídil dělbu bodů.

Toulouse prohrálo 11 z úvodních 20 duelů sezony, čímž vyrovnalo neslavný klubový rekord ze sezony 2003/04; dnes však Casanovův tým od začátku hýřil sebevědomím. Zatímco Bastia se celou první polovinu pouze bránila, Les Violets evidentně toužili urvat všechny tři body; nebýt skvělého gólmana Jeana-Louise Léky, dost možná by se jim to povedlo. Léca se nejvíce vytáhl parádním zákrokem proti tečované střele Wissama Ben Yeddera.

Kouč Ghislain Printant, pod jehož vedením se Bastia výrazně zlepšila, nicméně o pauze promluvil svým svěřencům do duše a po obrátce se tak herní obraz rychle vyrovnal. Korsičané, kteří pod Printantem dokonce postoupili do semifinále Ligového poháru, šli do vedení prakticky okamžitě - Floyd Ayité našel svým pasem Famoussu Koného, který pod tlakem bránícího Uroše Spajiće napálil tyč. Míč se však následně odrazil od nešikovného Ahamady přímo do sítě.

Toulouse se rychle oklepalo a brzy se vrátilo zpět ke svému platonickému tlaku; hosté však dobře bránili, zatímco Casanovův tým selhával v útočné třetině. Les Violets si svým výkonem určitě říkali o tři body, nakonec však mohou být rádi, že berou alespoň jeden - Ben Yedder sice ve vápně ztratil míč, ten však propadl Braithwaitemu k nohám a dánský šutér pohotově zakončil.

Více informací k zápasu

FC Metz - Montpellier HSC 2:3

17.01.2015 20:00

Góly: 20. Yeni N'Gbakoto (pen.), 39. Gaëtan Bussmann - 17. Lucas Barrios (pen.), 53. Lucas Barrios, 69. Lucas Barrios

Paraguayský reprezentant ve službách Montpellieru, Lucas Barrios, se v týdnu nechal slyšet, že je v tomto celku z jihu Francie maximálně spokojený. Na hřišti to však dal naplno (tedy opravdu naplno!) najevo teprve nyní.

Na Stade Municipal Saint-Symphorien se hrálo pro diváky velmi atraktivní utkání, které ve finále přineslo na francouzskou ligu poměrně nezvyklou porci pěti branek. Bývalý hráč Borussie Dortmund se postaral hned o tři z nich. Při první to měl po necelých dvaceti minutách hry o něco snadnější, jelikož se ujal exekuce pokutového kopu, který byl odpískán po faulu N’Dawa na Mourniera.

Montpellierští ale mohli jít do vedení už předtím. Kdyby ovšem Yeni N’Gbakoto už v 8. minutě neodkopl z brankové čáry přízemní střelu Hiltona. Jenže už tři minuty po první penaltě se hned kopala druhá. Tentokrát na druhé straně, protože Joris Marveaux zahrál ve vápně rukou. N’Gbakoto si počínal stejně suverénně, jako jeho protihráč nějakých 180 sekund předtím, takže bylo znovu srovnáno - 1:1.

Šest minut před závěrem první půle předvedl výbornou práci s míčem Bouna Sarr. Jeho centr pak neodhadl Daniel Conré a dal tak příležitost Gaëtanu Bussmannovi zapsat se hlavou mezi střelce. Třiadvacetiletý obránce jí nepohrdl, a tak poslal svůj tým do vedení - 2:1. Lucas Barrios měl však ještě dva trumfy schované do druhého poločasu.

V 53. minutě si nejprve zaběhl za domácí obranu na centr Marveauxe a vnějším nártem pravé nohy neomylně zacílil - 2:2. Po sedmdesáti minutách hry pak dokonal svůj první hattrick v Ligue 1. Halfvolej Morgana Samsona skončil jenom na tyči, ale u odraženého míče byl jihoamerický forvard nejblíže a hlavně nejrychleji - 2:3.

V závěru se ještě po centru Juana Falcóna srazil obránce Hilton se svým brankářem, ale žádné následky to pro hosty nemělo. Vítězství uhájili i proto, že pozdní pokus Florenta Maloudy mířil nad břevno. Pokud zítra porazí Évian úřadující mistry z PSG (a díky minulé sezoně víme, že něco takového možné je), propadnou se Méty do sestupové zóny. Naopak Montpellier navázal na výhru proti Marseille a už okupuje šestou pozici.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Lille OSC 1:0

17.01.2015 20:00

Góly: 59. Raphaël Guerreiro

Zápas Lille znovu přinesl jen jeden jediný gól. Tentokrát jej ovšem nevsítil nikdo ze spoluhráčů Davida Rozehnala, ani sám bývalý český reprezentant, jenž opět nastoupil v základní sestavě a odehrál celé utkání.

Trenér domácích Sylvain Ripoll chtěl tento zápas rozhodně vyhrát a už od úvodu nabádal své svěřence k aktivitě. Ti se jeho rad drželi a evidentně tím zaskočili soupeře se severu Francie. Raphaël Guerreiro si to už v 8. minutě namířil přímo do vápna a vyslal na branku Vincenta Enyeamy velmi nepříjemnou střelu. Ač to tak zprvu nevypadalo, nigerijská jednička stačila na poslední chvíli u své bližší tyče výborně zasáhnout.

Hosté odpověděli až po necelé půlhodně, kdy měl po velkorysé nabídce Jonathana Delaplaceho ve vápně číhající Nolan Roux díky přátelskému přístupu obránců dokonce čas na zpracování míče, jenže přesto jej vzápětí poslal vedle. V minutě pětatřicáté to zkoušel Benjamin Jeannot, ale svůj pokus nasměroval přímo na Enyeamu.

Po hodině hry se míč po ose Pedrinho-Jeannot-Autret dostal trochu se štěstím k na zadní tyči vyčkávajícímu Guerreirovi, no a ten si už v této poměrně snadné pozici věděl rady - 1:0. Hned za tři minuty se nechal o balon oloupit David Rozehnal a jistě si oddychl, když se následná střela Gianniho Bruna odrazila od tyče pryč.

Portugalec Guerreiro, ještě nedávno plnící převážně defenzivní povinnosti, vyzkoušel pozornost Vincenta Enyeamy ještě jednou. Jeho tvrdá a cestou k brance tečovaná střela nakonec jen těsně přeletěla břevno. Mrštný nigerijský reprezentant pak ještě nějakých osm minut před závěrečným hvizdem vychytal Jeannota, ale jeho spoluhráči v útoku holt jakoby měli ještě zimní přestávku.

Více informací k zápasu

SM Caen - Stade Reims 4:1

17.01.2015 20:00

Góly: 3. Valentin Roberge (vl.), 9. Sloan Privat, 29. Alaeddine Yahia, 76. Bengadli-Fodé Koita (pen.) - 27. Gaëtan Charbonnier (pen.)

Už to potřebovali jako sůl. Fotbalisté Caen vyhráli poprvé od 25. října a teprve podruhé v sezóně před vlastními fanoušky. A i když se ze dna tabulky nevyhrabali, jsou již blízko bezpečným příčkám. Remeš předvedla jeden z nejostudnějších výkonů v tomto ročníku, přesto se stále drží v klidném středu tabulky.

Caen znovu potvrdilo, že na Remeš umí, a podzimní vítězství 2:0 nakonec zopakovalo i na jaře na Stade Michel d'Ornano. Bylo vidět už od začátku, že svěřenci Jeana-Luca Vasseura touží po výhře opravdu hodně. Neuběhlo ani pět a už se domácí radovali z gólu, protože Roberge si pas Féreta srazil do vlastní branky.

O pár chvil později pak SMC přidal další zásah. Imorou napoprvé do šestnáctky odcentrovat nedokázal, napodruhé už ale ano, a protože v malém vápně byl trestuhodně volný Privat, zamířil z blízkosti v pohodě za záda gólmana Placideho. V Ligue 1 se francouzský forvard načekal na svůj gólový moment celkem 616 dní.

Jenže ještě nebylo vůbec nic ztraceno. Ve 25. minutě totiž N'Gog vnikl do vápna, tam ho fauloval Yahia, takže rozhodčí Rainville nařídil pokutový kop. Charbonnier se pak z bílého puntíku nemýlil, zamířil doprostřed branky, neboť brankář Vercoutre zkusil skočit k pravé tyčce ze svého pohledu.

Vasseurovy hochy ale tenhle moment na kolena nedostal. Ba naopak. Klíčem k úspěchu bylo týmové pojetí hry, které zkrátka slavilo úspěch. Ve 29. minutě vznikl na brankové čáře obrovský závar, Imorou, Privat a Yahia se snažili dotlačit míč do sítě, až se to podařilo poslednímu jmenovanému. Tři branky Caen doma vsítilo naposledy v listopadu roku 2011.

Remeš hrála opravdu špatně a nic na tom nezměnil ani druhý poločas. Svou první a asi i jedinou větší příležitost si vytvořila vlastně až v 50. minutě. Bourillon hledal centrem ve vápně de Prévilleho, gólman Vercoutre dokázal balón odvrátit, ale pouze zpět k protihráči, který následně v koncovce jednoduše selhal.

Po hodině hry naopak mohl navýšit vedení Koita, ovšem jeho pokus dokázal zlikvidovat brankář Placide. Nakonec domácí přidali ještě jednu branku čtrnáct minut před koncem. Tacalfred zahrál v šestnáctce rukou, takže se kopala další penalta. A Koita jí nepohrdl, zamířil totiž po zemi přesně k tyčce.

Více informací k zápasu

RC Lens - Olympique Lyon 0:2

17.01.2015 17:00

Góly: 22. Jean-Philippe Gbamin (vl.), 26. Alexandre Lacazette (pen.)

Olympique Lyon si podle očekávání poradil s Lens a minimálně do neděle bude mít v čele tabulky na nejbližší pronásledovatele čtyřbodový, resp. šestibodový náskok.

Trenér Les Gones Hubert Fournier byl před zápasem poněkud rozmrzelý ohledně stavu hrací plochy, který měl k dokonalosti daleko. Jeho svěřencům to však patrně vůbec nevadilo, jelikož byli po celých devadesát minut jasně lepším týmem. První vynikající příležitost připravil už v 7. minutě talentovaný Corentin Tolisso stejně vychvalovanému Nabilu Fekirovi, jemuž vstřelenou branku uzmul svou kopačkou brankář Rudy Riou.

Tolisso to poté, co mu hlavou sklepl ideálně balon hlavou Lacazette, zkoušel sám. Ale jeho volej holt směřoval mimo tři tyče. Ve 22. minutě už se hosté dočkali. A znovu u toho byl Nabil Fekir, který poslal do vápna výborný centr, jehož dráhu letu neodhadl domácí obránce Jean-Philippe Gbamin a patou zamířil, bohužel, neomylně do vlastní branky - 0:1.

Už ve 26. minutě si někdejší sedminásobný mistr Francie náskok pojistil druhým přesným zásahem. Sice nebyl vlastní, ale nepadl ze hry. Christophe Jallet centroval na zadní tyč, kde číhal Lacazette. Když tu najednou se před ním zjevil obránce Boubacar Sylla a vypadalo to, že šance bude zmařena. Jenže i jeho trajektorie kulatého předmětu poněkud zaskočila, takže ten skončil na ruce místo na hlavě.

Alexandre Lacazette následně potvrdil střeleckou formu a Rioua poslal na druhou stranu brány - 0:2. Dvacátá přesná trefa byla na světě! Lyonští , resp. vlastně nejen Lyonští příznivci v tu chvíli byli dost možná přesvědčení o tom, že je po zápase a že tři body pro tým okolo kapitána Maxima Gonalonse jsou jasnou záležitostí. Hráči Lens se však tak docela nedali, ačkoliv k jejich prvnímu náznaku velké příležitosti dopomohl těsně před pauzou svou chybou Jallet.

Jeho pomalá malá domů se málem stala kořistí Pabla Chavarrii, avšak Anthony Lopes byl z branky včas. Ten samý fotbalista nebezpečně vyzkoušel pozornost portugalského gólmana i po změně stran, jenže ten se znovu nedal. V 70. minutě se Tolisso a Lacazette rozhodli, že se prokombinují skrz defenzivu Lens až k brance. To se jim také povedlo, ale střela druhého jmenovaného nakonec mířila jen do boční sítě.

Poté ještě párkrát vyvolali hráči Racingu pořádné zmatky ve vápně hostí, ovšem k ničemu kloudnému to bohužel pro ně a pro trenéra Antoina Kombouarého nevedlo. A když už to vypadalo, že půjde po přihrávce Ahmeda Kantariho sám na bránu Lalaïna Nomenjanahary - hráč, který se v srpnu podepsal pod jedinou prohru Lyonu v této sezoně - zastavil jej zdvihnutý praporek rozhodčího. OL tedy vede ligu a Alexandre Lacazette tabulku střelců s dvaceti přesnými trefami. Jeho kouč doufá, že ze své formy nepoleví a že za něj v létě přisype nějaký movitý zájemce do klubové kasy pěkných pár milionů. V příštím kole přivítá Lyon na domácím Stade de Gerland dalšího sestupem ohroženého novice. A jelikož obrana Mét zatím rozhodně nepracuje podle trenérových představ, může třiadvacetiletý kanonýr směle věřit v další přesné trefy.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - OGC Nice 1:2

16.01.2015 20:30

Góly: 33. Diego Rolán (pen.) - 66. Jordan Amavi, 90. Alassane Pléa

Girondins Bordeaux prohrálo třetí z posledních pěti ligových zápasů a špička tabulky se začíná vzdalovat.

Nebýt polevení v koncentraci v závěru utkání, mohla z toho být na domácím Stade Chaban-Delmas alespoň remíza. S první šancí po půlhodině hry mířil Diego Rolán po šikovné patičce talentovaného Thomase Tourého těsně vedle. Hned v následující minutě si ale stejný hráč spravil chuť, jelikož domácí kopali pokutový kop.

Hostující brankář Mouez Hassen povalil Nicolase Maurice-Belaye a nedlouho předtím neúspěšný Rolán si s přehledem připsal na konto šestou branku v aktuálním ročníku - 1:0. Ještě před pauzou o sobě dal vědět také Diego Contento. Bývalý obránce Bayernu vyslal na hostující svatyni pořádnou pumelici, ale Hassen si poradil.

Tak jako v úvodu druhé půle, kdy jeho pozornost zkoušel chytrým obstřelem Touré. Avšak pak už začalo úřadovat Nice, přestože mu zřejmě bude moci zvučná posila Hatem Ben Arfa pomoci až od nové sezony. V 66. minutě se rozehrávky přímého kopu ujal Valentin Eysseric, a protože obrana Les Girondins poněkud zaspala, dostal Jordan Amavi krásnou příležitost se prosadit hlavou - 1:1.

Střelec branky byl při chuti a domácí defenziva nadále jaksi dřímala. Proto mohl o čtyři minuty později předvést mezi zadáky solidní slalom, který ovšem k nelibosti Clauda Puela zakončil pokusem nad břevno. To Grégory Sertić na druhé straně brankovou konstrukci trefil. Jenže od ní se míč odrazil daleko pryč.

Argentinec Emiliano Sala se v dresu Bordeaux hodně snaží, to mu nelze upřít. Z pozice často střídajícího hráče to ale nemá snadné. Takže když se nedlouho před vypršením řádné hrací doby ocitl po přihrávce Thomase Tourého sám před gólmanem Hassenem, byly to pro příznivce domácích vskutku napínavé okamžiky. Čtyřiadvacetiletý útočník se rozhodl, že protivníka obejde a zavěsí "do prázdné". Jenže to by si ve finále celé akce nesměl balon předkopnout více, než by bylo bývalo zapotřebí.

V 90. minutě tak po zdánlivě nevinné ztrátě balonu ve středu hřiště přispěchali hráči Nice s rychlým protiútokem, který zakončil ve vápně číhající Alassane Plea - 1:2. Tenhle fotbalista si tak připsal už třetí vítěznou venkovní trefu, jelikož tímto způsobem už zaskočil borce Caen a Guingampu. Svěřenci Willyho Sagnola však nemají na rozbor zápasu příliš prostor, jelikož už v úterý se utkají s PSG o postup v Coupe de France.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon21143445:1745
2.Olympique Marseille21142541:2044
3.Paris Saint-Germain21118238:1941
4.AS Saint-Étienne21117324:1340
5.AS Monaco21106524:1836
6.Montpellier HSC2195726:2232
7.Girondins Bordeaux2195727:2932
8.FC Nantes2187619:1831
9.Stade Rennes2186722:2530
10.OGC Nice2184926:2828
11.Stade Reims2184927:3628
12.Lille OSC2176817:1827
13.EA Guingamp21811223:3325
14.FC Lorient21721223:2923
15.SC Bastia2157921:2622
16.Toulouse FC21641123:3322
17.FC Metz21551119:3020
18.Évian Thonon Gaillard21621323:3820
19.RC Lens21541220:2819
20.SM Caen21461126:3418

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (133)

Přidat komentář
lampard8

To je šílenec ten Sagnol.. stáhne Belaye, pošle tam 19letýho Sessi D'Almeidu, pro kterýho to byl druhej zápas v kariéře.. potom stáhne na konci utkání jednoho z dnešních nejlepších hráčů Sertiće a dá tam 19letýho útočníka, kterej debutuje nevěřil jsem vlastním očím a myslel jsem si, že se to vymstí, no vymstilo.. Bordeaux 60 minut lepší ale Nice pak začlo hrát Girondins kupit chybky, toto je pro ně ztráta, vlastně i bod by byl pro ně ztráta.. jinak Niklas Hult katastrofální hráč, ten chlápek dneska zkazil snad vše na co sáhl, ale jeho tým vyhrál je mi záhadou, jak mohl odehrát celý utkání

Reagovat
smazaný uživatel

Plea

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

4 body

Reagovat
Murtago

1 bod

Reagovat
smazaný uživatel

ja vidim 4

Reagovat
Murtago

já vidim 1

Reagovat
smazaný uživatel

So leaders #Lyon, who have spent €19.8m on new players in last four years, go seven points clear of #PSG, who've spent... €453m

Reagovat
smazaný uživatel

Solidní částka

Reagovat
.13

Pri nasej forme sa divim, ze len 7. Aj ked si myslim, ze sa situacia v tabulke zmeni, tak by som to OL aj prial.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
.13

za tie roky "utrpenia".

Inak je nejaka sanca, ze by Alex siel do PSG? Velmi by som si ho prial a mne pride ako idealna nahrada za Cavaniho, prpadne aj Zlatana, kedze on uz mladsi nebude a nechcem ho podcenovat ale davam mu tak 2-3 sezony na top urovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak reálné to je podle mě, nikde nikdy neřekl, že v rámci Francie nepřestoupí (navíc kdesi cosi řekl, že PSG je lákavé, hrát s Lucasem a Ibrou, ale že by si tam asi moc nekopl), nicméně že preferuje raději Anglii/Španělsko. Taky si myslím, že Aulas ho bude lifrovat spíš tam.

Reagovat
juninho8

alebo ho zamkne na retaz na novom stadione

Reagovat
Langi

To o PSG jako fakt nekdy rekl?

Reagovat
Langi

To sem ani nezaregistroval ...kazdopadne v otazce PSG se ma stale od Benzemy co ucit

Reagovat
Pasha

Reagovat
Ferguson6

Ale zase 4 roky predtým to mohlo byť obrátene. AJ keď PSG neboli líder.

Reagovat
smazaný uživatel

ctvrte ciste konto v rade je urcite vyborna vizitka obrany, nicmene dnes to nebylo zas az tak snadne, jak skore napovida, potesil me rose, ktery nastoupil po relativne dlouhe odmlce a urcite splnil ocekavani, utoku se dneska moc nedarilo, ale pri tom improvizovanem slozeni nejde cekat zazraky, uz aby se vratil lepsi benzema...

Reagovat
Setwo

minule tu niekto nadával na Bariosa a dnes vystrielal Montpelieru výhru hattricko asi ho tá kritika hecla

Reagovat
aurelio

Barrios je známy tým, že po pokazených zápasoch číta české futbalové fóra a to ho vždy namotivuje. To vysvetľuje prečo sa mu v Číne a Rusku toľko nedarilo, tam je Eurofotbal na zozname zakázaných stránok

Reagovat
lucius6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

hlavne ze ste Barriosa odpisovali

Reagovat
Kucka

Reagovat
stas87

Lorient zabrat a mat uz zaciatkom aprila istotu ze budu v L1 aj o rok to chce

Reagovat
stas87

Caen mal som ze padnu 2 goly a uz v 9.minute hotovo mala naplast na vcerajsok a GFCO

Reagovat
Israha

To Monako je po tom utažení opasků taky "zábavný" tým . Upatlané jednogólové výhry, nudný fotbal...jakože sympatičtí nebyli ani loni, ale to se na tu hru aspoň dalo koukat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A vy pred dvoma rokmi keď vás trénoval mistr Baup? skončili ste druhý so skoré 42:36 s defenzícnym futbalom a výhrami 1:0. To bol vtedy riadny extrém a zároveň aj majstrovský počin

Reagovat
Israha

Však to bylo totéž, a taky jsem to tehdy tvrdil, že se na ty zápasy moc nedá dívat. Výsledky nicméně byly, tím pádem jsem to Baupovi tak nějak toleroval .

Reagovat
smazaný uživatel

to bola výnimočná sezóna

Reagovat
Pipo123

Langi zabijem ťa, tak si ma spochybnil stou Bastiou že som cez polčas si nechal radšej vyplatiť výhru skôr a nakoniec to dali borci

Reagovat
Langi

vsak to Toulouse ma ty vysledky strasne nahodne...lepsi ty zapasy vubec nehrat

Reagovat
lucius6

Barriooos

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazete - legenda Lyonu!

Reagovat
REPLIKATOR

Barrios hattrick, Elia dva fíky, Borini gól Co se to dneska děje?

Reagovat
lucius6

Revenge of the fallen

Reagovat
Godwinson

Sakra, kéž by to Toulouse spadlo.

Reagovat
Godwinson

Franck Tabanou se dostal do hledáčku Dynama Kyjev a to už začalo pracovat na příchodu tohoto záložníka. Francouzské Saint-Étienne dostalo nabídku ve výši pěti milionů eur, vedle toho by pak jeho kádr posílil záložník Lukman Haruna. (getfootballnewsfrance.com)

Reagovat
Langi

Lorient

Reagovat
lampard8

málo chybělo Evianu aby sebral nějaký body na PSG hráli dobře, ale PSG byli efektivnější no. Ale van der Wiel si dal slušnýho vlastňáka hlavou, o tom žádná

Reagovat
smazaný uživatel

Van der Wiel a Sirigu

Reagovat
vlastik

Tvl, za zápasy s Bastií a Evianem 6 obdržených gólů, pokémoni nezvládají

Reagovat
smazaný uživatel

Verratti první ligový gól!

Reagovat
.13

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší ASSE remizovalo

Reagovat
Israha

Jednu věc v herní strategii ASSE ale nechápu. Proč ksakru většinu útoků tahají pravou stranou, když Theophile-Catherine ani Monnet-Paquet neuměj odcentrovat (resp. Paquet to ani nezkouší, jenom se tam motá kolem vlastní osy jak vrkoč)? Zleva dneska hráli Tabanou s Mollem, oba perfektní kopací technika, schopnost uvolnit se a dát přesný centr...a měli tak jeden dva balony z deseti, zbytek šel druhou stranou. Tohle tu i tak celkem málo efektivní ofenzivu otupilo totálně, ještě když Hamouma na středu hřiště pořádně nevěděl, kde má místo.

Reagovat
smazaný uživatel

galtier

Reagovat
Israha

Jakože cíleně nechává na centrech do vápna založenou ofenzivu táhnout hráče, co neuměj zacentrovat? Zajímavá taktika...

Reagovat
smazaný uživatel

trochu do nej rypu, ale blizi se jaro, to asse pravidelne odpadava, takze dodrzuji tradici

Reagovat
Israha

Tak jaro...tuhletu blbost, co jsem popsal nahoře, hrajou víceméně celou sezonu . Dneska to bylo akorát ještě víc vidět, protože nebyl Gradel, který to občas individuálně dokázal rozseknout...

Reagovat
lampard8

Gradel je paradoxně od všech jmenovaných úplně jiná liga, hlavně od Molla a Paqueta, troufám si říci, že i od Hamoumy.. Max dokáže fantasticky vzít na sebe odpovědnost, umí se prokličkovat, vymyslet přihrávku, či vystřelit.. podle mě jim citelně chybí.. a když není on k dispozici, právě od Hamoumy bych čekal, že by tu odpovědnost mohl vzít on na sebe.. však to prokázal již v minulých dvou nebo třech kolech, jen dnešek se mu asi nevyvedl díky změně pozice

Reagovat
Israha

Jo, to je přesně můj názor, však když má Catherine před sebou toho Gradela, vypadá ta pravá strana úplně jinak. KMP ho absolutně nedokázal zastoupit.

Ale nezatracoval bych Molla. On je trochu líný na krok, ale kopací techniku a driblink tam má možná na nejvyšší úrovni, nedoceněný hráč.

Reagovat
lampard8

jojo Mollo a jeho technika je skvělá, sám jsem se divil, že ze začátku sezony nedostával vůbec příležitosti se ukázat.. až teď začal pravidelně nastupovat.. ve FIFĚ 14 ho mam na LZ a je skvělý FIFU 15 bohužel nemam

Reagovat
Israha

No, nakonec paradoxně spalovač Gignac dal vítězný gól. To poslední mu z té skvělé formy z kraje sezony ještě zůstalo...perfektně si rozumí s Payetem na standardkách. Jinak ale strašidelný výkon, hlavně co do způsobu zakončení. To bylo dneska asi pět nebo šest pokusů o jakési šílené nůžky, komplikované voleje a jiné ibrahimovičoviny, misto aby si ten balon zpracoval a v klidu umístil. Tou hlavou to naštěstí zachránil, jinak by byl jedním z nejhorších na place.

Thauvin obligátně tragický, tomu snad vyšel letos jediný zápas (Nantes), jinak je to jenom individuální vození míče bez efektu. Payet ok, Alessandrini po zranění taky, Batshuayi si odehrál svoje. Imbula začíná být trochu moc bohorovný, měl by zostřit, přidat na důraze, soupeři mu na jeho hru postupně začínají přicházet a daří se jim ho eliminovat.

Vzadu znovu špičkový Brice, ten tu lajnu brousí celý zápas jako stroj. Fanni si to pokazil tím zbytečným faulem na konci, gól by tak či tak nic neřešil a ušetřil by si redku, jinak ale taky spolehlivý. N'Koulou ovšem chybí citelně, ta obrana hraje individuálně dobře, ale je neorganizovaná, nikdo z těch čtyř není vůdčí typ.

Na to, že to bylo doma a se slabším soupeřem, to byla až příliš velká dřina, to se mi nelíbí. Jakoby si mysleli, že jim tam pořád bude padat všechno, jako na začátku sezony. ASSE je bez střelce, PSG bude hrát na více frontách, navíc s Luizem vzadu jsou dost děraví, a Lacazette taky ty góly nebude dávat věčně, takže ta vidina titulu je reálná...akorát je nutné na tom zamakat, samo se to nevyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

s tou posledni myslenkou si dovolim nesouhlasit

Reagovat
Israha

Že by se titul fakt vyhrál sám? Ne...takový optimista být nedovedu

Reagovat
smazaný uživatel

to o titulu jsem nebral jako myslenku, ale zbozne prani, ale budiz, predposledni

Reagovat
lampard8

Sorry ale koukáš na zápasy Lyonu? Fekir je druhý Hazard, přes něho jde půlka třetina gólů, druhou třetinu tvoří zakončení Lacazetteho a o zbývající góly se zasluhuje celý tým a jeho výkony v zápasech.. Tolisso se slušně rozehrál, a to jsem ho často kritizoval, Ferri to samý.. obrana je někdy děravá, ale fíky útočníci střílí, takže myslím, že Lacazette bude střílet dál, pokud se mu v útoku nezraní Fekir nebo on sám se nezraní.. Gourcuff se pomalu rozehrává, v únoru by se měl vrátit Grenier, když budu optimista, možná Fofana, ale ten nejspíš v březnu. Neříkám, že titul je pro OL doma, ale góly zatím padají, obrana se poslední zápasy drží slušně. A jak si psal, ASSE nemá střelce, PSG má hodně zápasů v různých soutěží a vy z Marseille podáváte výkony jako na houpačce. Myslím, že o titul můžou bojovat ještě všechny celky na prvních čtyřech místech pro Lyon by byl titul asi nepředstavitelný, ale myslím, že pro ně hlavní LM a i s tou bych byl spokojený

Reagovat
lampard8

půlka třetina gólů má tam být třetina pardon

Reagovat
Israha

Hele, to s tím Lacazettem je takový opakovaný vtip, něco jak si vy děláte furt srandu z toho domingova konstatování o "lepším" ASSE . Nebrat úplně vážně (byť teda kdyby Lacazetta postihlo to, co teď trápí Gignaca, komplikace by to byla zásadní).

Reagovat
smazaný uživatel

no ešte máme v zálohe talentovanejšieho Benzemu, ktorý ale ked chytil formu tak sa zranil

Reagovat
lampard8

nebo Yattaru

Reagovat
smazaný uživatel

My objektivní fanoušci jsme nohama na zemi a zamerujeme se na no o pate místo spolu s bordeaux a monakem

Reagovat
smazaný uživatel

*boj

Reagovat
Langi

pěkná prognóza, ale ono to za měsíc touhle dobou může být úplně jinak ...hodně napoví únor, kde my máme Monaco, PSG a Lille...naopak Marseille má relativně pohodičku a jestli Chelsea vypakuje PSG z LM, tak jim z "těch hodně zápasů" zbyde akorát liga a domácí poháry, které odehrají s béčkem ...jinak náš cíl by měl být jednoznačně TOP 2...to třetí místo je hodně zrádné a není to tak dlouho, co se nám to vymstilo, jelikož v předkole v nemistrovské části hrají hodně kvalitní týmy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.footmercato.net/ligue1/transferts/l-ol-dans-la-course-a-la-signature-de-dirk-kuyt_146489

Ježiši kriste, koho ešte nepodpíšeme túto zimu

Forsberg, Giovinco a teraz Kuyt

Reagovat
smazaný uživatel

obrana, Balmont - Malbranque - Chantôme, Giovinco, Kuyt - Aliadiere

Reagovat
juninho8

"Messi" vycnieva

Reagovat
Langi

No, tak ten Kuyt jako jediny z nich mel nekdy aspon urcitou kvalitu ...ten Chantome s Aliadierem jsou uz doufam mimo hru...a Giovinco je ultratraged

Reagovat
juninho8

Giovinco je uz amerikanec....takze ten nas minul

Reagovat
Langi

hmmm ale třeba se Ronaldo na pár měsíců zraní a dopadne to

Reagovat
smazaný uživatel

Le groupe lyonnais : Lopes - Gorgelin - Jallet - Umtiti - Rose - Dabo - Tolisso - Gonalons - Mvuemba - Ferri - Malbranque - Gourcuff - Ghezzal - Cornet - Bahlouli - Danic - Fekir - Lacazette.

Reagovat
smazaný uživatel

Bych Lacazetta i posadil, jenže pak zase nedáme gol

Reagovat
juninho8

Cornet na hrot

Reagovat
Langi

však je to pohár...já bych ho posadil z fleku...

Lopes - Jallet, Umtiti, Rose, Tolisso - Mvuemba, Ferri, Malbranque - Bahlouli, Cornet, Ghezzal

Reagovat
smazaný uživatel

wtf, to uz i coupe de france je podradna trofej? tuplem kdyz ma jinak lyon uz jen ligu

Reagovat
Langi

Tak titul prebije vsechno zeo ...hlavne v pohar nam krome te trofeje nic neprinese...EL dame kdyztak i ligy prinejhorsim

Reagovat
lampard8

Gourcuff by mohl základ, co myslíš? V kondici by měl být. Jeho genialita mi na hřišti chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

ja mám také tušenie, že ho Fournier nedáva do základu preto že by nemal natrénované ale preto aby sa nezranil pretože nás čaká ťažký dvojzápas Monaco(vonku) a PSG (doma) a vie že môže byť tým hráčom ktorý to tam zlomí. to je taký môj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Však jak nastupoval proti těm řezníkům z Toulouse, tak na něm bylo jasně vidět, že se vyhýbá jakémukoli kontaktu a jenom tam poklusával a jakmile měl jít do souboje, tak to přenechal raději Jalletovi

Reagovat
Langi

pochybuju, jestli ho nechce zas na měsíc odepsat...navíc poslat ho do tak zbytečného mače jako je pohárový zápas s Nantes...to by bylo hodně netaktické

Reagovat
smazaný uživatel

Yattara zavesil

Reagovat
smazaný uživatel

La compo lyonnaise : Lopes, Jallet, Rose, Umtiti, Tolisso, Gonalons, Malbranque, Mvuemba, Ghezzal, Fekir, Lacazette.

Takže ako sa dalo čakať, dúfam že sa rozhodne v náš prospech už v prvom polčase a že do hry pojde aj Cornet a Bahlouli.

Inak dobre že Kamerun momentálne hraje a Bedimo sedí na lavičke, aspoň oddýchne.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nakoniec Bedimo hraje

Reagovat
juninho8

z toho Ghezzalla na AM nemam dobry pocit...mohol tam supnut Bahlouliho...ved je to pohar

Reagovat
Langi

Ten Bahlouli me hrozne sere

Reagovat
juninho8

SASAAAAAAAAAAAAAAA....je toto vobec mozne????? tvl vsak on uz je ako Leo a CR co zapas to gol

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole to bola parádna akcia po osi Messi - Arašid - Saša

Reagovat
juninho8

od zapasu k zapasu lepsie a lepsie....len tak dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Arašid si ho povodil

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Quevilly idu znova až do finále?

Reagovat
juninho8

tak toto sme nezvladli

Reagovat
smazaný uživatel

Mvuemba musí viac vypomáhať Maximusovi, pretože Steed dozadu už moc nevládze.

Reagovat
Langi

Mel tam byt radsi Ferri...tohle slozeni zalohy je asi nejofenzivnejsi, co mame.

Reagovat
smazaný uživatel

ofenzívne to myslíš dúfam ironicky, veď Steed a Mvuemba je nulová kreativita

Reagovat
Langi

Vubec ne...vsak ani jeden z nich se ti nebude vracet ze nejsou kreativni je vec jina...ale mas tam tri zalozniky a ani jeden z nich nema v popisu prace podporu defenzivy

Reagovat
juninho8

no krasa....asi som to prechvalil....aaach boze....

Reagovat
smazaný uživatel

a je tam

Reagovat
smazaný uživatel

Jallet ostal znova vysieť hore

Reagovat
smazaný uživatel

*i

Reagovat
juninho8

nejak nam to hori...ani s Lens to nebolo optimalne vzdau ale oni to nevyuzili

Reagovat
smazaný uživatel

v poharech letos nejak nefunguje ten luck z ligy

Reagovat
Langi

Ty vole rikam, ze bych ho posadil...stejne to prohrajem

Reagovat
juninho8

asi som zahodil 10 € ale skusil osm to na OL

Reagovat
smazaný uživatel

Odrazu vie aj kartu vytiahnuť. Veigneau a Vizcarrondo tam mali zákroky na žltú a nič s tym nerobil

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon sestup

Reagovat
smazaný uživatel

Krása, hráme celý zápas sračku ale 2 krásne akcie a 2 góly

Reagovat
smazaný uživatel

Normálne je vidieť jak Maximus ťahá nohy po zemi, ten už by si tiež mohol oddýchnuť

Reagovat
juninho8

nachvilku odidem a hned vyrovname....ak bdue stale remiza tak pred koncom asi tiez odbehnem ,mohli by sme dat este jeden....pajka by potesila

Reagovat
smazaný uživatel

jjj a hlavne nech to nieje predĺženie, zbytočne stratit sily

Reagovat
juninho8

presne...nech to radsej na konci riskneme a skusime rozhodnut

Reagovat
juninho8

som si az teraz vsimol ze hrame ten hnus s Maximusom na stoperovi

Reagovat
juninho8

LACAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

super Saša tam už krýva

Reagovat
juninho8

nech tam posle YOANNA

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole schyľuje sa to do predĺženia a on stiahne Mvuembu co ma odohraté 5 zápase za sezónu

Reagovat
juninho8

toto vyzera na predlzenie...najhorsie co sa mohlo stat

Reagovat
juninho8

neviem ci sa mam smiat ci plakat ci sa radovat....

Reagovat
smazaný uživatel

Trafil to parádne Jallet vycvičený jak opička

Reagovat
juninho8

dnes otrasny vykon Jallet...vlastne skoro cela obrana...mozno Umitit si zahral standard...Yoann na striedacke do 90 minuty poslednych 20 minut tam chodi Lacazette,Fekir,Gonalons a Tolisso ako lemry....uvolni sa nam program...jedine pozitivum....

Reagovat
Langi

Blbci...maj hrat s beckem...prohrali by stejne a aspon by se neunavili

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslúžene pre Nantes, atmosféra parádna, síce dal Bessat hatrick ale pre mňa je Veretout man of the match ten tam jazdil jak na baterky. Naprosto nechápem tu zostavu a ani tie striedania za to má Fournier u mňa

Dôežitý bude zápas v nedeľu tak nech chlapi oddýchnu a dúfam že nik nieje zranený

Reagovat
Langi

...Fournier dneska blby...bud mel riskovat a poslat tam totalni becko a nebo aspon stridat chytre, kdyz uz vedel ze to vypada blbe a ne tam posilat Daba za Rose...to je stridani na hovno, asi jako za Gardeho, kdyz se prohravalo a chodil tam Briand misto Gomise, kdyz sme potrebovali ozivit utok...nevim no...podle me se to melo pojmout mozna vic treninkove a zkusit minimalne v prubehu toho Bahlouliho nebo Corneta...takhle sme prohrali, koncime, a ani sme si nevyzkouseli alternativy

Reagovat
smazaný uživatel

Fournier ven

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele