21. kolo
17.01.2015 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - FC Nantes 1:0

Nenápadný monacký atak na Ligu mistrů pokračuje. Knížecí klub doma nejtěsnějším rozdílem udolal silné Nantes, udržel čisté konto už pošesté (!) za sebou a nadále tak vyvíjí tlak na vedoucí čtyřku. O jediný gól zápasu se postaral Bernardo Silva; hosté měli největší šanci v samém závěru, kdy střídající Audel trefil břevno.

Monaco a Nantes platí (společně se Saint-Étienne) za zřejmě nejlépe bránící kluby v celé Francii, není proto divu, že úvodní fáze zápasu příliš fotbalové krásy nenabídla; ve skutečnosti se diváci na Stade Louis II nudili takřka 70 minut. Teprve v závěru přišly ke slovu také ofenzivy. Domácí favorit nakonec těžkou zkoušku zvládl, zvítězil popáté z posledních šesti pokusů a společně s PSG zůstává jediným francouzským týmem, který stále může bojovat o triumf na čtyřech frontách.

Hostující kouč Michel Der Zakarian volal před výkopem po reakci na matný výkon v pohárovém klání s Lille, a jeho svěřenci ho poslechli - Nantes bylo v úvodním dějství lepším týmem a také si připsalo jedinou střelu na branku. Jejím autorem byl tožský forvard Serge Gakpé, gólman Subašić se však při její likvidaci příliš nezapotil.

Domácí hrozili zejména prostřednictvím opět skvělého Yannicka Ferreiry-Carrasca, kterého nezastavila ani žlutá karta za simulaci v 60. minutě. Krátce nato se belgický křídelník procpal do vápna, když využil uklouznutí bránícího Lucase Deauxe, obešel brankáře Rémyho Rioua a chtěl zakončovat do prázdné; Deaux se však stihl vrátit a střelu zblokovat.

Teprve v 72. minutě zaznamenalo Monaco první střelu na branku - Fábinho pálil z dobrých 30 metrů a Riou měl co dělat, aby jeho dělovku vyrazil. O dvě minuty později se pak už měnilo skóre - navrátilec Kurzawa ukázal, že zdravotní indispozice nikterak neovlivnily jeho schopnost vyslat do vápna skvělý centr, míč se otřel o Berbatova s Deauxem a propadl až k Silvovi, který jej suverénně uklidil do sítě mezi Riouovýma nohama.

Za tohoto stavu Nantes zapnulo na vyšší výkon a začalo skutečně tlačit. Střídající Vincent Bessat nacentroval zleva a Bammouova hlavička donutila Subašiće k parádní robinzonádě; jinak se ale knížecí klub bránil dobře. Proti další Audelově ráně zasáhl pohotovým blokem kapitán Andrea Raggi, zatímco Gomis nedokázal vypálit po Bessatově rohu. Finální drama pak přišlo poté, co po Veretoutově pokusu mohl dorážet do prázdné Audel, ale napálil pouze konstrukci nad Subašićem. Domácí tak cenné tři body s vypětím všech sil udrželi.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele