Ligue 1 - preview 21. kola

16.01.2015, 08:42, aktualizováno 18.01.2015, 08:40
Previews
Lyon v sobotu zaznamenal další výhru a čeká na odpovědi svých konkurentů v boji o titul. Paris Saint-Germain doma přivítá Évian, od Marseille se zase očekává výhra nad Guingampem. Nejtěžší úkol před sebou dnes má Saint-Étienne, to cestuje do Rennes...
Paris Saint-Germain - Évian Thonon Gaillard  (neděle 14:00)
PSG vstupuje do víkendového kola v nezvyklé pozici - v tabulce se totiž nachází až na čtvrtém místě. Évian sice patří mezi nejméně oblíbené soutěže Pařížanů, domácí však nemají jinou možnost než jednoznačně zvítězit..

Neuspokojivé ligové výsledky znovu a znovu otevírají debaty o osudu kouče Laurenta Blanka; klubové vedení mu však zatím věří. A brýlatý stratég je odhodlán začít opět vyhrávat. Hráči si prý dobře uvědomují, jak katastrofální byl jejich výkon ve druhém poločase posledního utkání v Bastii - do šaten šel úřadující mistr s pohodlným vedením 2:0, nakonec však prohrál 2:4 a na tři body tak v lize čeká už tři zápasy.

Musel tak vyklidit pozici na "bedně", kde jej vystřídalo Saint-Étienne; právě proti Les Verts pak Blancovi svěřenci nastoupili v týdnu v Coupe de la Ligue. Další neúspěch by už mohl mít vážné následky, Pařížané však těžkou zkoušku zvládli a proti Évianu tak mohou nastoupit opět sebevědomí.

"Zápas v Bastii jsme analyzovali a dobře víme, jak hrozné jsme dělali chyby. Máme v kabině zkušené hráče, kteří si uvědomují, že pokud budou i nadále předvádět podobné výkony, nemůžeme dosáhnout vytyčených cílů," uvedl Blanc na tiskové konferenci. "Je to motivace pro mě samotného, pro celý realizační tým i pro hráče. Druhá polovina sezony musí být z naší strany mnohem lepší. Pokud začneme už nyní, věřím, že stále splníme předsezonní úkol," dodal.

Évian je pro tento účel papírově ideálním sparingpartnerem - savojský klub je třetí od konce, nevyhrál už pětkrát v řadě a navíc bude postrádat řadu hráčů, ať už kvůli Poháru národů, nebo zranění (Aldo Angoula, Miloš Ninković). Jeho kouč Pascal Dupraz však podotýká, že Évian nemá absolutně co ztratit. "Toto je jeden z těch zápasů, do kterých můžeme nastoupit naprosto bez jakéhokoliv tlaku. Není naší povinností v Paříži něco uhrát," prohlásil před novináři.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.18 - 7.00 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - AS Saint-Étienne  (neděle 17:00)
St. Étienne v lize prohrálo pouze třikrát, a to je statistika, kterou má jen o jeden zápas lepší už pouze PSG. Tabulkou stoupá stále výše a rozhodně pomýšlí na příčky nejvyšší. Teď ho ale čeká dost těžké venkovní utkání. Rennes je deváté a nemá aktuálně příliš dobrou formu, o to větší motivaci však bude mít právě nyní.

Pikantní bude tento duel pro hostujícího obránce Kévina Théophileho-Catherineho. Ten totiž dlouhá léta působil právě v dresu soupeře, než se oklikou přes Cardiff City vrátil zpátky do Francie. Celkem za bretaňský celek nastoupil k 86 utkáním. "Je mi potěšením vrátit se zase do Rennes," zazářila mu očička.

Na Rennes má Théophile-Catherine krásné vzpomínky. "Přišel jsem tam ve 14 letech a zůstal tam do svých 24 let. Naučil jsem se hodně. Tým se sice dost změnil, ale já ho budu pořád sledovat," svěřil se. Zatím si na nové angažmá rozhodně stěžovat nemůže. "Klub je rok od roku lepší a lepší. Máme zralý tým. Můžeme mít skvělou sezónu."

Les Verts během uplynulého týdne prohráli poprvé od 11. prosince, v Coupe de la Ligue nestačili doma na PSG, o jehož postupu do semifinále rozhodl jediným gólem Zlatan Ibrahimovic. Rennes naopak v tomhle poháru už rovněž nefiguruje, v Bastii padlo trošku nečekaně 1:3.

V lize získal SRFC pouhý jeden bod za poslední čtyři kola. Remízu naposledy uhrál na půdě Évianu. "Musíme si myslet, že můžeme uhrát dobrý výsledek. Bez ohledu na to, že St. Étienne vypadlo z Ligového poháru s PSG, protože odehráli velmi dobrý zápas," burcoval kouč Philippe Montanier.

Citelně domácím bude chybět útočník Paul-Georges N'Tep, jeden z nejlepších hráčů na placu v této sezóně. Kvůli poraněnému stehnu bude chybět až několik týdnů. "Je to opravdu dost nepříjemné, protože Paul je klíčový," smutnil Montanier. "Bude nás to omezovat, ale holt si budeme muset poradit."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.00 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Marseille - EA Guingamp  (neděle 21:00)
Marseille nevstoupila do nového roku vůbec dobře. Vypadla z Coupe de France s amatéry z Grenoblu a následně prohrála v Montpellieru. A kapitán Steve Mandanda přiznal, že jeho mužstvo nehraje tak dobře jako v průběhu podzimu. Rozhodně hodlá nedobrý jarní začátek napravit proti Guingampu.

V současné chvíli je OM na druhé příčce o čtyři body za Lyonem, protože ten v sobotu neměl problém v Lens. Pro domácí by nebylo vůbec dobré, kdyby zaváhání pokračovala i nadále. První pozice by se totiž mohla vzdálit velmi rychle a velmi snadno. Vzadu navíc kromě PSG začíná vystrkovat růžky také St. Étienne.

Jako by vánoční svátky pokazily všechno hezké z podzimu. "Mám dojem, že nám chybí týmový duch, který jsme měli v první polovině," uvedl Mandanda. "Nevím, jestli jsme příliš nemysleli na to, že se staneme mistry. Ale musíme dát věci zase rychle do pořádku, pokud chceme skončit na čelních pozicích."

Kouč Marcelo Bielsa bohužel doplácí na nadcházející Africký pohár národů, ten mu totiž sebral útočníka Andrého Ayewa a obránce Nicolase N'Kouloua, jež si na něm plní reprezentační povinnosti. "Oba jsou to vůdci jak v šatně, tak na hřišti," říkal bek Benjamin Mendy v rozhovoru pro OMtv.

Jindy slušně bránící Marseille má menší problémy v defenzívě. V Grenoblu inkasovala třikrát, v Montpellieru dvakrát. Ztráta N'Kouloua Mendymu dost vadí: "Pro mě je absence Nicolase důležitější. Během zápasů se mnou hodně mluví a dává mi rady, povzbuzuje mě a říká mi, kde mám být. Pro mě jenom dobře, můžu dozrát a být pak na hřišti volnější."

Guingamp už nepůsobí na čtyřech frontách, neboť v průběhu tohoto týdne vypadl z Coupe de la Ligue po porážce 0:2 od Monaka. S fyzickými silami by na tom mohl být hůře než soupeř. EAG může být zatím spokojený, je totiž třináctý. Za posledních devět zápasů hned sedmkrát vyhrál a disponuje pětibodovým náskokem na sestupové pásmo.

Vítěz Coupe de France z roku 2014 má ovšem s Marseille mizernou bilanci, prohrál s ní totiž hned sedmkrát v řadě. "Aktuální třináctá příčka není moc originální. Ale my nemáme ambice na to stoupat vzhůru," hodnotil kouč Jocelyn Gourvennec. "Cílem je, abychom se udrželi v Ligue 1 a co nejdéle hráli v domácích pohárech."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RC Lens - Olympique Lyon  (sobota 17:00)
Olympique Lyon, lídr tabulky francouzské ligy, si nyní hodlá vyšlápnout na předposlední RC Lens.

Trenér Hubert Fournier však neskrývá obavy před hrací plochou, která není v úplně nejlepším stavu. A to ani na domácím stánku celku Amiens, kde svěřenci Antoina Kombouarého našli dočasný azyl, ani na Stade Félix-Bollaert, na kterém se podepsala tuhá zima. Ze Stade de Gerland jsou holt borci Lyonu zvyklí na trochu jiné podmínky.

"Jasně, že mě stav hrací plochy poněkud znepokojuje. Navíc se domnívám, že něco takového znevažuje image francouzského fotbalu. Byl bych hrozně rád, kdybychom mohli hrát na hřišti, které vyhovuje prvoligovým standardům. Tato situace by se rozhodně měla řešit," prohlásil bývalý trenér Remeše, který přesto doufá, že jeho tým získá tři body a vytvoří si náskok na čele tabulky.

"Že vedeme ligu? O tom jsme se v týdnu vůbec nebavili. Nadále se soustředíme na naši hru a na to, abychom si udrželi její kvalitu. O titulu tu nikdo otevřeně nemluví. Všechny zajímá jenom nejbližší duel s Lens," dodal. Současně byl dotázán na formu Alexandre Lacazetta a možnost eventuálního přestupu prozatím nejlepšího střelce Ligue 1. "Je jedním z nejlepších útočníků v Evropě. A jako takový holt něco stojí. Podívejte se třeba, kolik zaplatil Manchester City za Bonyho."

Ale zpět do Francie, kde měl k vzájemnému zápasu co říci i domácí kouč Antoine Kombouaré: "V lize neexistuje tým s lepším útokem. Třiačtyřicet branek ve dvaceti zápasech, to je pořádná porce. Vyhráli posledních pět zápasů, přičemž ve třech z nich ani jednou neinkasovali. Navíc pouze Saint-Étienne má lepší defenzivu. Alexandre Lacazette má vynikající formu. Je nejlepším střelcem i nahrávačem. Nicméně přesto věřím, že se nám podaří tuhle jejich jízdu narušit."

V minulém roce se tito dva soupeři utkali dvakrát. Lyon pokaždé prohrál. Jednou v rámci Coupe de France, podruhé v srpnu ve třetím ligovém kole. Ačkoliv v obou případech byly zápasy velmi vyrovnané a vítěz vstřelil pouze o jednu branku víc. To samé vlastně platilo i na začátku roku, kdy Les Gones oplatili loňské pohárové vyřazení. Nyní se očekává, že si navzdory pochybnému povrchu poradí s někdejším klubem Vladimíra Šmicra znovu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.40 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Monaco - FC Nantes  (sobota 20:00)
Monaco touží dotáhnout se na vedoucí čtveřici, k tomu ale potřebuje bezpodmínečně porazit doma Nantes. Nebude to nic jednoduchého, hosté totiž sami ještě stále pošilhávají po pohárech..

Domácí kouč Leonardo Jardim má nicméně v rukou jedno nové trumfové eso - je jím Abdou Diallo, teprve osmnáctiletý defenzivní univerzál, který je odhodlán chytit rýsující se šanci pevně za pačesy. Diallo, který může nastoupil v obraně i v záloze, si při středeční výhře v Coupe de la Ligue nad Guingampem připsal teprve čtvrtý start za monacké áčko.

Na hřišti strávil téměř 40 minut poté, co vystřídal zraněného Tiémouého Bakayoka, a nyní by si rád udržel místo v kádru i do budoucna. "Jsem rád, že se ukázalo, že jsem připraven naskočit do zápasu a pomoci týmu," pochvaloval si mladý talent na pozápasové tiskové konferenci. "Nyní je mým cílem využít každou šanci, která se mi naskytne, a stát se pevnou součástí kádru. Vím, že jsem zatím ještě nic nedokázal a čeká mě spousta práce," dodal.

Sám Jardim byl s Diallovým výkonem spokojen. "Máme v něj velkou důvěru. Je sice mladý, ale víme, že pokud to bude potřeba, můžeme ho bez problémů nasadit," pochválil portugalský stratég svého svěřence. Sám hráč má v současném kádru jeden velký vzor - bývalého reprezentanta Jérémyho Toulalana. "Je to jeden z mých oblíbených fotbalistů. Podává stabilně výborné výkony, pro tým je nepostradatelný," prohlásil.

Monaco je aktuálně páté, avšak jeho forma nasvědčuje, že by se brzy mohlo zapojit do nabitého boje na čele tabulky - naposledy sice pouze remizovalo s Bordeaux, ale předtím vyhrálo hned sedmkrát (!) v řadě. Jeho současná šňůra neporazitelnosti začala už loni koncem listopadu.

Také Nantes ale prožívá výbornou sezonu - na dnešního soupeře ztrácí pouze dva body a dvě tabulkové příčky. V případě výhry na Stade Louis II jej tak může přeskočit. Favoritem nicméně budou určitě domácí, a to nejen proto, že Nantes v poháru prohrálo s Lille. Jeho kouč Michel Der Zakarian totiž musí postavit jedenáctku bez dvou velkých defenzivních opor - dánský univerzál Kian Hansen má poraněné koleno, jeden z nejlepších stoperů ligy Papy Djilobodji je pak se Senegalem na Poháru národů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.65 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - SC Bastia  (sobota 20:00)
Může se Toulouse ještě zamíchat do bojů o sestup? Kouč Alain Casanova nabádá ke klidu, faktem nicméně je, že okcitánský klub se potýká ve vleklé krizi. Domácí zápas s rozjetou Bastií, přímým tabulkovým konkurentem, tak může o dalším průběhu sezony mnohé napovědět..

Les Violets získali v posledních pěti utkáních jediný bod a propadli se až na patnáctou příčku; naposledy na půdě Lyonu kapitulovali jasně 0:3 (i když, pravda, hrát proti Lyonu v současné formě by nebylo jednoduché vůbec pro nikoho). "Všichni chceme, aby se klubu dařilo, musíme se ale více soustředit a ukázat větší odhodlání," prohlásil Casanova v rozhovoru pro France Bleu. "Lidé si možná myslí, že je nám to jedno, ale my se opravdu snažíme odstranit všechny problémy co nejrychleji. Je to celé o tom, najít ta správná řešení a zvrátit průběh událostí v náš prospěch," dodal.

Toulouse mělo v poslední době velké problémy zejména v defenzivní fázi; i proto jeho management v lednu angažoval v Rennes nechtěného Jeana-Armela Kanu-Biyika. Kamerunský obránce, dříve považovaný za jeden z největších talentů ve Francii, by měl být podle slov trenéra připraven nastoupit. Je docela dobře možné, že si debut v základní sestavě odbude na úkor suspendovaného Francoise Moubandjeho.

Jestliže se Les Violets trápí, na Korsice je nálada přesně opačná. Odvolání kouče Makélélého a jeho nahrazení dřívějším asistentem Ghislainem Printantem se zatím ukazuje jako dobrý krok - Bastia se pod jeho vedením výrazně zvedla, aktuálně v lize neprohrála už třikrát v řadě a stále chová naději na zisk obou domácích pohárů.

Zdaleka nejvíce na sebe Korsičané upozornili minulý víkend, kdy doma heroickým výkonem udolali PSG 4:2; byl to jeden z nejlepších zápasů dosavadního průběhu sezony. Printant nicméně varuje své svěřenci před uspokojením a podotýká, že zápas na Toulouse rozhodně nebude žádná procházka růžovým sadem.

"Očekávám ještě těžší zápas než proti PSG, protože stojíme proti týmu, jehož kvality a talent rozhodně neodpovídají jeho tabulkové pozici," zdvihá kouč varovný prst. Bastia se navíc musí obejít bez služeb tří hráčů - Floyd Ayité je zraněný, Mathieu Peybernese s Ryadem Boudebouzem zase sklátilo virové onemocnění.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.30 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Metz - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Méty se budou chtít vzdálit od sestupové zóny, nad kterou zůstávají pouze zásluhou lepšího skóre. Oproti tomu Montpellier věří v navázání na nečekanou výhru v minulém kole proti do té doby vedoucímu celku Ligue 1, tedy Olympiku Marseille.

Na jihu Francie se evidentně velice líbí paraguayskému reprezentantovi Lucasi Barriosovi, o kterém se spekulovalo, že by mohl zamířit do Brazílie. Hráč, který na Stade de la Mosson hostuje ze Spartaku Moskva, nejprve poněkud tápal, nicméně v posledních týdnech jako by našel někdejší formu. Doufá tedy, že si proti Métám připíše třetí branku v Ligue 1.

"To já jsem si vybral Montpellier. A nechci nikam jinam, dokud nenaplním své představy o úspěchu. Vím, že se pořád můžu zlepšovat. Bude to ale chtít nadále pokračovat v tvrdé práci. Už jsem se tu zadaptoval, takže můžu začít předvádět, co doopravdy dovedu. Na hřišti se cítím pořád lépe a lépe," zastrašoval soupeře.

Bude to platit i na svěřence Alberta Cartiera? Ti prahnou po pomstě za srpnovou porážku 0:2. Navíc se teď nacházejí v situaci, kdy se každý bod počítá. V Ligue 1 vyhráli naposledy na začátku listopadu, když porazili Caen. Od té doby se naplno radovali pouze jednou, a to poté, co v rámci Coupe de France porazili celek SAS Épinal.

Ten samozřejmě na prvoligové mapě nenajdete. A první letošní utkání s FC Nantes skončilo minulý víkend jen bezbrankovou remízou. Na hřiště už v dresu hostí nevyběhl talentovaný osmnáctiletý mladíček Maxwel Cornet. Odchovanec klubu, jehož barvy hájil od svých sedmi let, se vydal za výzvou do Lyonu. Prosadí se mezi tolika nadějnými fotbalisty? A udrží bez něj Méty nejvyšší soutěž? O něco moudřejší budeme už kolem sobotní dvaadvacáté hodiny.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Lorient - Lille OSC  (sobota 20:00)
Když Lille v dohrávce porazilo Évian, a následně si poradilo s Caen (obě utkání skončila 1:0, jak jinak), zavládl v klubu Davida Rozehnala o něco větší klid. Ten naopak teď nemají v Lorientu.

Ředitele tohoto klubu Arnauda Tanguye totiž kdosi obvinil z toho, že upozornil fotbalové autority v organizaci FIFA, že Hatem Ben Arfa, čerstvě přestupující do Nice, by v případě zasáhnutí do hry porušil pravidlo, že hráč může v dané sezoně hrát maximálně za dva různé týmy. Sedmadvacetiletý Francouz už nastoupil za Hull a nějaký ten zápas odehrál ještě za Newcastle, byť ne za "áčko".

"Obdrželi jsme kvůli tomu velmi nepříjemný email. Celá věc se přitom seběhla následovně: poohlíželi jsme se po nějakých posilách v Anglii, ovšem některé z nich už změnily dres. Obrátili jsme se tedy na vedení Ligue 1, a bylo nám řečeno, že se jedná o tenký led. Jinými slovy, že případný kontrakt by mohl být neplatný. Toť vše," řekl Tanguy deníku L’Equipe.

Na samotném severu Francie zatím řeší docela jiné věci. Díky dvou za sebou jdoucím výhrám mají na dosah až osmé místo. Navíc svěřenci trenéra Girarda porazili v týdnu v rámci čtvrtfinále Coupe de la Ligue borce z Nantes, tudíž se na začátku února budou moci pokusit vyšlápnout si v boji o finále na hvězdy z PSG.

Pravý obránce Sébastien Corchia však tuto skutečnost příliš nepřeceňuje: "Jasně, hrajeme teď určitě lépe, než na podzim. Ale pořád ještě nejsme tam, kde můžeme být." V každém případě současné výsledky a pohled na vzájemné zápasy zapříčinily, že LOSC půjde do souboje s Lorientem v pozici očekávaného vítěze.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SM Caen - Stade Reims  (sobota 20:00)
Nejhůře hrající celek na domácím hřišti Caen by už konečně potřeboval zabrat, jinak se z poslední pozice možná už ani nevyhrabe. Svěřenci Patriceho Garandeho nehrají vyloženě špatný fotbal, ale jednoduše nesbírají body. Remeš má celkem solidní formu, i když naposledy doma padla se Saint-Étienne.

Remeš může být se svým postavením spokojená, dá se říci, že je tam, kde chce být. Jedenáctá příčka a střed tabulky vedení, hráčům a vůbec celému klubu plně vyhovuje. "Nebude to snadný zápas. Čekám, že to bude těsnější než se Saint-Étienne minulý týden," uvedl kouč Jean-Luc Vasseur. "Oni nemají co ztratit. Proto musíme být extrémně opatrní."

Caen na podzim vyhrálo pouze třikrát, a jednou z těchto vítězství bylo právě to na půdě Remeše. Ta chce nyní soupeři vše vrátit i s úroky. "Ano, chceme se pomstít," dodával Vasseur. "V srpnu jsme tehdy měli šance, ale hráli jsme bez chuti. Tehdy jsme dost bojovali, dnes jsme už v úplně jiném rozpoložení."

SMC má dost mizernou formu, za posledních pět ligových kol získal na své konto jen jeden bod. Navíc vypadl jak z Coupe de la Ligue, tak z Coupe de France. V současné chvíli ztrácí na záchranu pět bodů, takže už potřebuje opravdu nutně zvítězit. Domácí budou postrádat Adéotiho a Bazileho.

Naposledy Caen padl na půdě Lille, ale pouze o jednu branku. Na severu Francie nedokázali domácí vsítit ani branku. Na Remeš si ale tentokráte věří. "Proti Lille jsme hráli velmi dobře. Navázali jsme na výkony, jak jsme předváděli na začátku sezóny. Sice jsme prohráli, ale jsme na správné cestě," myslí si stratég Garande.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - OGC Nice  (pátek 20:30)
Francouzská nejvyšší soutěž pokračuje dalším kolem. Hned na jeho úvod nás čeká zajímavé střetnutí na hřišti Bordeaux, kde domácí mužstvo přivítá Nice. Tomu se poslední dobou nedaří a rádo by opět zavzpomínalo na úspěšnější časy, kdy dokonce pokukovalo po Evropě.

Tradiční celek do této chvíle zažívá docela úspěšnou sezónu, když má po dvaceti odehraných zápasech na svém kontě slušných 32 bodů, čímž se Bordeaux řadí jen těsně za příčky zaručující start v evropských pohárech (čtvrté Paris Saint-Germain má k dobru šest bodů).

Naproti tomu Nice se po nadějném rozjezdu přestalo dařit: OGC z posledních deseti ligových mačů ovládlo jen tři a rázem se propadlo do středu ligového pelotonu. Svěřenci Claude Puela však poslední duel s Lorientem vyhráli a nastavený trend by jistě rádi udrželi i nadále.

Při pohledu na vzájemné zápasy mluví statistika jasně ve prospěch Bordeaux. Girondins z posledních pěti vzájemných střetnutí hned třikrát brali plný bodový zisk, Nice pak z celkových pětadvaceti ligových utkání dokázalo uspět pouze čtyřikrát, naposledy takřka před třemi roky.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon20133443:1742
2.Olympique Marseille20132539:1941
3.AS Saint-Étienne20116324:1339
4.Paris Saint-Germain20108234:1738
5.AS Monaco2096523:1833
6.Girondins Bordeaux2095626:2732
7.FC Nantes2087519:1731
8.Montpellier HSC2085723:2029
9.Stade Rennes2085722:2529
10.Stade Reims2084826:3228
11.Lille OSC2076717:1727
12.OGC Nice2074924:2725
13.EA Guingamp20811122:3125
14.SC Bastia2056920:2521
15.Toulouse FC20631122:3221
16.FC Lorient20621222:2920
17.FC Metz20551017:2720
18.Évian Thonon Gaillard20621221:3420
19.RC Lens20541120:2619
20.SM Caen20361122:3315

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (129)

Přidat komentář
Murtago

Evian si nadělá z Cavaniho a spol. pařížanku

Reagovat
Langi
Reagovat
stas87

dneska som dal za 400 Auxerre-Clermont a GFCO-Le Havre +1,5 co davas ty?

Reagovat
Langi

mam tam Auxerre - Clermont oba gól a Tours - Troyes +2,5...ale jen tak pro prdel, moc se mi ty zápasy nelíbily

Reagovat
juninho8

Troyes hram cistu dvojku....este ma nikdy nesklamali ako ich davam

Reagovat
Langi

debilni Troyes...nemohli dat jeste jeden

Reagovat
juninho8

proste tento tym mam hrozne rad....ale bude ma mrziet ked postupia do L1 lebo uz ich nebudem moct podavat aj ked dnes som nevyhral ale oni vysli

Reagovat
smazaný uživatel

snad nahrada do budoucna za sasenku

Reagovat
Pipo123

Tá 1 mi nesedí na Bordeaux, docela ma láka skúsiť 2 alebo X

Reagovat
Langi

Le grope de l'OL : Lopes, Gorgelin – Jallet, Umtiti, Rose, Mboumbouni, Dabo – Tolisso, Gonalons, Malbranque, Mvuemba, Ferri, Ghezzal, Gourcuff, Bahlouli – Fékir, Danic, Lacazette

Absents : Koné, Bédimo, Yattara, NJié, Zeffane (CAN), Bisevac, Fofana, Grenier, Benzia (blessure)

no už to začíná no....čtyři použitelní obránci...aspon že ten Gourcuff je zpátky a to 4-4-2 se uplně nepoloží

Reagovat
Langi

Lopes - Jallet, Umtiti, Rose, Dabo - Gonalons, Ferri, Mvuemba, Gourcuff - Laca, Fekir

Reagovat
juninho8

Tolisso za Daba a moze byt

Reagovat
Langi

to je taky pravda...ale zas Dabo teď co hrál, tak hrál docela dobře, toho by se mělo využít

Reagovat
juninho8

v podstate ak nespravi minelu tak na tom poste az tak "nezalezi"...zas pojde asi o to ako sa vyspi Laca, ci Fekir pomota nohy nejakym obrancom, popripade ci sa nevrati golovo Yoann a vzadu o to aby sa nespravila minela a ked tak aby ju Lopes vyriesil

Reagovat
smazaný uživatel

zasranej ebola cup, zraneni milana v nejhorsi moment

Reagovat
GEGE

Ebola cup

Reagovat
smazaný uživatel

Mbombouni

Reagovat
Langi

Co vubec N'Gouma? Ten byl taky parkrat v nominaci a nic

Reagovat
smazaný uživatel

Další černý podprůměrný stoper co skončí akorát tak někde v Arles nebo Troyes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Ten kurz na Bastiu je krása, keď nie čistú dva tak aspoň 02 treba skúsiť

Reagovat
Langi

Toulouse vubec nehrat ...oberou Lyon, ASSE i PSG a pak je bouchne Lens doma

Reagovat
Pipo123

To odpíšeš o 8 hodín neskôr ? už to mám na tikete, dal som 02, Bastia má formu tak by to mala zvládnuť ?

Reagovat
smazaný uživatel

du do toho s tebou, taky 02

Reagovat
smazaný uživatel

La compo lyonnaise : Lopes, Jallet, Rose, Umtiti, Dabo, Gonalons (C), Ferri, Tolisso, Ghezzal, Fekir, Lacazette.

Trávnik v katastrofálnom stave, dúfam že si stým poradíme.

ALLEZ L'OL !!!

Reagovat
Langi

Jezis za Ghezzal na AM...to mu to tam tak slo?

Reagovat
smazaný uživatel

ani moc ne, ale gourcuff uz asi nebude do zakladu nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

podal taky priemerny výkon, jednu šancu spálil, 2 vytvoril

Reagovat
juninho8

som zvedavy na Rosea a na Ghezzala....

Reagovat
smazaný uživatel

nejaký stream? lebo mne to zrazu nejde

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

diky vyskúšam

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
juninho8
Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole to je zemiakove pole

Reagovat
juninho8

akurat som isiel pisat ze aj na zlom streame to ihrisko vyzera otrasne

Reagovat
juninho8

GOOOOOOL....dikyyyyyy

Reagovat
smazaný uživatel

co to bylo

Reagovat
smazaný uživatel

jjooo krásne zavesil. Niekedy je potrebne nakopnúť aj inak

Reagovat
smazaný uživatel

Lopes

Reagovat
juninho8

Anthony

Reagovat
smazaný uživatel

Pri tom Fekirovom centri pravou nohou som sa chytal za hlavu a ono to tak krásne dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole oni nás dotlacia k 3 bodom

Reagovat
juninho8

pena...a pome SAŠA

Reagovat
juninho8

GOOOOOOL SASAAAAAAAAA:....lens to snad zabalilo este pred zapasom

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

aulas podplatil obranu lens? co to tam vyvadeji za neskutecne minely

Reagovat
smazaný uživatel

lacazette jinak dorovnal benzemovu nejlepsi sezonu v 21. kole!!

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

a v prvom polčase

Reagovat
juninho8

Reagovat
smazaný uživatel

Válec

Reagovat
Israha

Penalcazette .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

*aulasette

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

netroluj 4 penaltové góly z 20

Reagovat
Israha

Tak Penalbramovič loni byl horší, to je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

Maximus sa s tym travnikom nejako nevie vysporiadat

Reagovat
juninho8

Ghezzal dole

Reagovat
smazaný uživatel

bahlouli in

Reagovat
juninho8

Bahlouli alebo Yoann

Reagovat
smazaný uživatel

yoanna na oraniste radeji ne

Reagovat
juninho8

krystalovy hrac

Reagovat
smazaný uživatel

Tie penove spreje už vyšli z módy?

Reagovat
smazaný uživatel

Jallet

Reagovat
smazaný uživatel

jallet

Reagovat
juninho8

Jallet Jallet ale tam je Anthony nastastie

Reagovat
smazaný uživatel

Nadstavene 3 minútky ale toľko ruchu ako za celý polčas

Reagovat
juninho8

LACAAAAAA

Reagovat
Godwinson

A to jsem myslel, že Lens půjde dolů až disciplinárně. Letos je to na chvostu tabulky dost na hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

No ten fagan co nastúpil za Lens na pravu stranu už mohol byť von. Najprv zatiahol Daba, teraz tam vletel do Fekira a sudí nič.

Reagovat
smazaný uživatel

Lopeees

Reagovat
juninho8

Anthony dnes zatial paradny vykon

Reagovat
smazaný uživatel

lopes si udrzuje dva wonder zakroky na zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Tretieho dnes nedáme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

tvl ten Milan tam asi chyba....ono zatial ziadna velka minela ale sem tam to tam hori

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Rose dnes bez chybný až na tu jednú malu domov ktorú potom Lopes ešte viac posral, inak je dnes ako skala

Reagovat
juninho8

Corentiiiiiiiin

Reagovat
smazaný uživatel

dobre lyon odpadl ve druhe pulce

Reagovat
smazaný uživatel

a pri tom druhý polčas hráme lepšie ako ten prvý

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to štěstí, že jsem neviděl ten prvý

Reagovat
smazaný uživatel

to si uprimne nemyslim, minimalne dozadu urcite ne

Reagovat
juninho8

Fekir sa skoro dolamal

Reagovat
smazaný uživatel

Briand by to svého času dal.

Reagovat
juninho8

Reagovat
smazaný uživatel

uz zas hrajem na AM

Reagovat
smazaný uživatel

Kedy sme naposledny vyhrali 3 zápasy v rade vonku?

Reagovat
smazaný uživatel

v osma padesaaatem za vááálky

Reagovat
Israha
Reagovat
juninho8

no dnes to nebolo lahke vitazstvo ale vzhladom aj na teren potesi.... valcujeme dalej

Reagovat
juninho8

Pome mineralky....toto je 1 z 3 superov proti ktorym vam prajem bodovat

Reagovat
smazaný uživatel

Barbosa

Reagovat
juninho8

no teraz som sa rozhodol ze si to musim zapnut....

Reagovat
smazaný uživatel

ja to sledujem od začiatku dnes mám totálne volno od všetkého a rozhodol som sa že budem sledovať všetky tri dnešné zápasy a fandiť minerálkam, Rennes a Guingampu

Reagovat
juninho8

tiez som nad tym silno rozmyslal...fandit samozrejme budem vsetkym tym co ty ale pozerat budem zrejme len toto....potom si radsej ceknem nieco co mam na tikete alebo afrikancov

Reagovat
smazaný uživatel

tak včera Bako nejak nezažiaril

Reagovat
juninho8

Leroy no ani som to necakal...a ani som im neprial...Gabon mi je sympaticky celkom

Reagovat
smazaný uživatel

Leroy parádny zákrok

Reagovat
juninho8

to uz sa nedalo prezit tvl.....ale Leroy skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Mal 3 parádne zákroky za 7 minút. ale toto sa už fakt nedalo aj ked mal to na rukách, skor by som povedal že to mal boxnuť, ale tak zareagovať z takej to malej vzdialenosti je tažké

Reagovat
juninho8

teraz skoda Barbosa....dalo sa to aj lepsie vyriesit

Reagovat
smazaný uživatel

teraz som si všimol že to Barbosa neustrážil Luiza na rohu

Reagovat
smazaný uživatel

No tak toto posrali traja na jedného a tak to to dobabrať

Reagovat
juninho8

a je to asi v kybli horia tam pri tych standardkach ruzovi

Reagovat
smazaný uživatel

nie každý deň je Bastia

Reagovat
juninho8

ono Wass este mozno daco vysrsti ak bude nejaky primak

Reagovat
smazaný uživatel

Strašné chyby robia pri bráneni a toto bol trest za tie 2 predchádzajúce protiútoky ktore posrali

Reagovat
juninho8

tak toto kolo nam tie vlastnaky pomahaju

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutočne to zakončil

Reagovat
smazaný uživatel

blúdny holanďan sa doplavil do siete

Reagovat
juninho8

bludny holandan

Reagovat
juninho8

UDRZAAAT

Reagovat
smazaný uživatel

este polhodinka to este skončí 6:2

Reagovat
juninho8

LEROY

Reagovat
juninho8

skoda....este takych 5 minut a zacali by byt nervoznejsi....

Reagovat
smazaný uživatel

gól Pastoreho parádny

Reagovat
juninho8

treba uznat ze pekna akcia

Reagovat
juninho8

tak prva misia dnes nevysla...skoda....mozno dalsie 2

Reagovat
juninho8

1 z 2 zatal ok...uvidime co tretia

Reagovat
Israha

Gignac s Thauvinem bez formy hrajou, Alessandrini dva měsíce nehrál a taky v základu, a Batshuayi, který byl v posledních pár zápasech skvělý, zas jen náhradník . Bielso, Bielso...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

ta Marseille dva goly asi sci-fi ze?to zasa bude jedna jedina chyba na tikete

Reagovat
Israha

Šance jsou (na tutovky je navíc lepší Guingamp, už mohli dát dva góly), rychlý gól v druhé půlce by ten zápas mohl odpálit...

Reagovat
Israha

Kurvajíčkasnáší, tak Romain je tam nejlepší hráč v ofenzivě, ale střídaný je on, než aby radši šel neexistující Gignac nebo sobeček Thauvin. To bude moje smrt, ta Bielsova protekce některých hráčů...

Reagovat
Israha

Gignacu, s takovou vypadni pálit šance do toho Interu nebo kde...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele