Ligue 1 - souhrn 2. kola

14.08.2015, 22:28, aktualizováno 16.08.2015, 22:58
Komentáře a souhrny
PSG proti nováčkovi GFC Ajaccio naplnilo roli favorita a zapisuje si další tři body. Naproti tomu Marseille překvapivě prohrálo na půdě Remeše. Tři body mají rovněž Stade Rennes, Caen a Lyon. Na hřištích Lorientu, Angers, Troyes, Saint-Étienne a Monaka se hrálo bez vítěze...

Paris Saint-Germain - GFCO Ajaccio 2:0

16.08.2015 21:00

Góly: 11. Blaise Matuidi, 21. Thiago Silva

Očekávaná záležitost se stala skutečností. PSG neměl výraznější problém s Gazélecem Ajaccio a díky gólům Blaiseho Matuidiho a Thiaga Silvy se posunul do čela tabulky. Domácí si připsali už svou jedenáctou výhru v Ligue 1 v řadě a pomaloučku a jistě směřují za překonáním jednoho ligového milníku.

Když trenér Laurent Blanc působil v roce 2009 v Bordeaux, získali tehdy Les Girondins pod jeho vedením celkem 14 vítězství za sebou. Pařížané tedy nemají daleko tomu, aby tenhle rekord překonali, nebo ho alespoň vyrovnali. Domácí proti Korsičanům mohli tři body oslavit i více góly, avšak skvělý výkon předvedl gólman Maury.

Ten ale přece neměl sebemenší šanci vychytat Matuidiho už po jedenácti minutách hry. Filippi neodvrátil míč tak, jak si představoval, a pouze ho odhlavičkoval přímo do cesty pařížského záložníka. Ten se následně vřítil do vápna a i z těžkého úhlu poslal svou dělovku přímo pod břevno.

Vyrovnat sice mohl veterán Pujol, jenže hlavičkoval vedle, až se PSG následně dočkal i své druhé branky, kdy centr z rohového čtvrtkruhu od Thiaga Motty usměrnil hlavou do sítě Thiago Silva. Do přestávky mohl navýšit náskok ještě Augustin, osmnáctiletý objev Blancova mužstva, chyběla mu jen přesnější muška.

Druhý poločas se dohrával prakticky už jen z povinnosti. Domácí, kteří se museli stále obejít bez zraněného Zlatana Ibrahimovice a letní posily Ángela Di Maríi, dominovali, jen jejich výkonu chybělo fotbalové koření, tedy góly. Cavani, Aurier, David Luiz, ti všichni buď nemířili přesně, nebo povětšinou ztroskotali na Maurym.

Více informací k zápasu

FC Lorient - SC Bastia 1:1

16.08.2015 17:00

Góly: 90+1. Benjamin Moukandjo - 4. Floyd Ayité

Benjamin Moukandjo proměnil pokutový kop v první minutě nastavení druhého poločasu a zařídil Lorientu alespoň bod ze střetnutí proti Bastii. Hosté si po minulé výhře nad Rennes brousili zuby opět na vítězství, ovšem o těsný náskok, který zařídil už ve 4. minutě Floyd Ayité, v závěru nakonec přišli.

Byla to celkem hloupá situace, po které Korsičané ztratili naději na zisk plného počtu bodů. Bouanga se v šestnáctce snažil protlačit k míči, do cesty se mu ale postavil vracející se Squillaci, přes nějž domácí náhradník přepadl. Sudí Turpin k nevoli hostujících hráčů nakonec ukázal na bílý puntík.

Bastia vstoupila do tohoto střetnutí náramně. Ayité se ocitl v první větší šanci, sotva se začalo hrát, a poradil si s ní náramně. Obešel vyběhnuvšího gólmana Lecomteho a poté z otočky usměrnil balón přesně pod břevno. V tu chvíli se hosté zatáhli dozadu a spoléhali na brejky, zatímco Les Merlus museli útočit.

Především Moukandjo s Warisem, nové letní posily, se měli vepředu předvést. Druhý jmenovaný se pokoušel o vyrovnání zkraje druhé půle, nicméně brankář Leca zasáhnout dokázal. Po hodině hry se ocitl v ještě lepší pozici, tentokráte však svou hlavičkou kýžený prostor netrefil.

V 86. minutě mohli Les Bleus definitivně rozhodnout, protože však Kamano nestřílel po centru Danica ideálně, připsal si Lecomte úspěšný zákrok. Na řadu pak přišel Moukandjo, jenž bez problémů zacílil z penalty. To už ovšem v bráně stál debutant Vincensini, který v 62. minutě musel nahradit zraněného Lecu.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Olympique Marseille 1:0

16.08.2015 14:00

Góly: 14. Hamari Traoré

Sezóna pomalu ani nezačala a v Marseille se už hovoří o krizi. I ve svém druhém zápase totiž OM padl 0:1, tentokrát na půdě Remeše. Bez jediného vstřeleného gólu a jediného bodu se krčí na děleném osmnáctém místě tabulky. O jediný zásah utkání se postaral Hamari Traoré, který skóroval už ve 14. minutě.

Už od úvodních minut se situace pro favorita nevyvíjela dobře. Na sklonku čtvrthodiny hry sice Mendy odvrátil rohový kop domácích hlavou mimo svoje vápno, míč si ovšem zpracoval Traoré, nová posila z belgického Lierse, a z voleje míč poslal přesně k tyči. Byla to vůbec první branka malijského obránce v novém dresu.

Remeš až do konce těsný náskok udržela. A když se v 74. minutě nechal Romao vyloučit po druhé žluté kartě za faul na De Prévilleho, bylo prakticky rozhodnuto o tom, kam poputují tři body. Dočasný trenér Franck Passi, jenž v průběhu týdne nahradil odstoupivšího Marcela Bielsu, si zkrátka tenhle výsledek za rámeček nedá.

Celkově hostující kouč drastické změny v sestavě neprováděl, pouze hodil do základu N'Kouloua a Ocampose, jinak kostra týmu zůstala stejná. Jenže Passi následně nedokázal nijak zareagovat na trefu Traorého. Olympique byl v útoku neschopný a proti dobře organizované Remeši se zkrátka neprosadil.

Zato domácí mohou být s prvními dvěma koly rozhodně spokojeni. Mají na kontě dvě vítězství a jsou druzí za vedoucím PSG. Se šesti body ze zápasů v Bordeaux a proti Marseille se určitě nepočítalo. Nemuselo přitom zůstat jen u Traorého gólu. Hostující gólman Mandanda několika dobrými zákroky svůj celek držel, co to šlo.

Například ve 29. minutě se musel vytáhnout proti Peugetově střele z přímého kopu, která mířila k jeho tyči. Ve druhé půli pak Mandanda vychytal tutovku N'Goga. Tomu míč na kopačku krásnou přihrávkou nasměroval De Préville, nicméně francouzský útočník pak z blízkosti neuspěl.

Více informací k zápasu

Angers SCO - FC Nantes 0:0

15.08.2015 20:00

Góly: -

Obnovené Derby de l'Ouest - hrané na prvoligové scéně poprvé po dlouhých 22 letech - nakonec vítěze nepřineslo. Domácí Angers sice bylo lepším týmem a mělo rozhodně více šancí skórovat, Nantes však nakonec na nepřátelském stadionu ubojovalo cennou remízu 0:0.

Ve skutečnosti se Les Angevins a Les Canaris potkávali nedávno ve druhé lize, kde právě SCO ovládlo poslední tři vzájemné duely, a i dnes to vypadalo, že budou mít navrch. První šanci zahodil už v 10. minutě senegalský obr Cheikh N'Doye, jehož tvrdá hlavička po centru Vincenta Manceaua zaměstnala gólmana hostí Rémy Rioua. V první půli vypálilo Angers na bránu celkem šestkrát, Nantes pouze jednou; jelikož však Billy Ketkéophomphone ve 39. minutě pohrdl největší příležitostí celého dějství, šlo se do šaten za bezbrankového stavu.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil; fanoušci na Stade Jean-Bouin - zaplněném do posledního místečka - hnali své favority kupředu a N'Doye v 64. minutě další hlavičkou, tentokrát po Manganiho přímém kopu, opět proveřil pozorného Rioua. Hosté se do své první opravdové gólovky propracovali až osm minut poté, kdy po spolupráci nových posil Adryana se Sigthórssonem naběhl islandský šutér příliš blízko ke gólmanovi Butellemu.

Skutečnou sílu tak Les Canaris ukázali hlavně v defenzivě. Velice dobrý výkon předvedl v závěrečných deseti minutách teprve osmnáctiletý bek Enock Kwateng, který musel nahradit zraněného kapitána Oliviera Veigneaua; právě on těsně před koncem heroickým zákrokem zlikvidoval šanci Abdoula Camary. Domácí tak ze svého tlaku kýžený gól vytěžit nakonec nedokázali.

Více informací k zápasu

SM Caen - Toulouse FC 1:0

15.08.2015 20:00

Góly: 70. Damien Da Silva

Druhá nejtěsnější možná výhra v řadě posouvá SM Caen do čela ligové tabulky. Toulouse zůstává v jejím středu.

Získané sebevědomí ze zápasu v Marseille nutilo borce Caen pustit se nebojácně do soupeře. Už v 10. minutě proto mohli jít do vedení, ale Jonathan Delaplace nastřelil ke své škodě pouze břevno. Po dvaadvaceti minutách odpovědělo téfécé. Óscar Trejo se výborně uvolnil a naservíroval míč Martinu Braithwaiteovi, který jej napálil přímo do dlaní Rémyho Vercoutrea.

Po hodině hry se hned dvakrát v rychlém sledu vyznamenal do Toulouse nově příchozí brankář Mauro Goicoechea, když po šanci Vincenta Bessata zvládnul lapit i příležitost Andyho Delorta. Sedmdesátá minuta utkání se pro Caen ukázala býti zlatou. Julien Féret poslal do velkého čtverce přímý kop, kde si na něj naskočil Damien Da Silva a nechytatelnou hlavičku rovněž parádně umístil - 1:0.

V poslední minutě si na Bessatovi vybil svou frustraci Uroš Spajić, takže svěřenci Dominiqua Arribagého dohrávali o deseti. Přesto se mohli dočkat vyrovnání, kdyby ovšem hlavička Wissama Ben Yeddera po rohovém kopu Adriena Regatina nezamířila jen do břevna a od něj přímo na brankovou čáru. V tomto případě skutečně chyběly centimetry k vyrovnání.

Více informací k zápasu

ES Troyes - OGC Nice 3:3

15.08.2015 20:00

Góly: 2. Corentin Jean, 77. Fabien Camus, 90. Thiago Xavier - 5. Hatem Ben Arfa (pen.), 15. Alassane Pléa, 41. Maxime Le Marchand

Velké drama bylo k vidění v Troyes, kde domácí nováček nakonec finální trefou Thiaga Xaviera ve 3. minutě nastavení urval s Nice alespoň bod za remízu 3:3. Hostující Les Aiglons opět herně přesvědčili, na výhru to ale ani tentokrát nestačilo. A to dokonce i přesto, že Troyes dohrávalo v deseti..

Zpočátku mělo ESTAC navrch. Jestliže Claude Puel po úvodní domácí prohře 1:2 s Monakem říkal svým svěřencům, aby v Champagne hráli lépe, úvodní minuty nabídly pravý opak - Mory Koné poslal centr nazdařbůh do vápna, Maxime Le Marchand zakiksoval, když jej nedokázal odklidit, a mladík Corentin Jean se tak mohl zmocnit míče a skvělým volejem k bližší tyči otevřít skóre. To se psala teprve třetí minuta.

O pár desítek vteřin později však Les Aiglons dokázali vyrovnat; pomohl jim k tomu domácí bek Jonathan Martins Pereira, který ve vápně nešikovně sestřelil Alassane Pléu a sudí Johann Hamelhad neměl jinou možnost, než ukázat na značku pokutového kopu. K jeho exekuci se postavil letní nováček Hatem Ben Arfa, suverénně propálil Denise Petriće a zaznamenal tak svůj první gól v černo-červeném dresu.

Utkání pokračovalo v divokém tempu i nadále: po čtvrthodině hry Nice dokonce vedlo, když hlavička Valere Germaina propadla až k Pléovi, někdejší mládežnický francouzský reprezentant zpracoval míč stehnem a parádním volejem k zadní Petrićově tyči otočil skóre. Zběsilou úvodní půlhodinu pak zakončil ostrý faul Chrise Mavingy na dnes skvělého Pléu, po němž domácí zadák viděl rovnou červenou kartu.

Nice tak mělo téměř 60 minut výhodu přesilovky. Využít se ji pokusil už ve 41. minutě (opět) Pléa, Petrić ale tentokrát dobře zasáhl. Hrdina zápasu však neřekl poslední slovo. Hned o minutu později vyslal výtečný centr do vápna, na bližší tyči si na něj naskočil Le Marchand a přesnou hlavičkou napravil svoje zaváhání před úvodní trefou. Do šaten tak šli hosté za příznivého stavu 3:1.

Po změně stran tlak Puelova týmu pokračoval; Ben Arfa však v 53. minutě střílel těsně vedle. A pak, zničehonic, Troyes 13 minut před koncem snížilo skóre - tuniský záložník Fabien Camus se probil přes bránícího Jeana-Michaela Seriho a překrásnou ránou z 20 metrů vymetl vingl hostující klece.

Pro domácí to byl jasný impulz - ačkoliv prakticky po celý zápas tahali za kratší konec, teď měli psychicky navrch a v samém závěru proto unavené hosty skřípli do defenzivy. Kouč Jean-Marc Furlan poháněl své šiky od postranní čáry stále kupředu, a tato hazardní taktika se nakonec skutečně vyplatila: ve finálních vteřinách našel Camus svým pasem Xaviera, který vyrovnal na konečných 3:3.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Olympique Lyon 0:1

15.08.2015 20:00

Góly: 79. Claudio Beauvue

Hodně pikantní zápletku měl zápas mezi Guingampem a Lyonem. Domácí byli o něco lepším týmem - rozhodně předvedli proti loni stříbrnému soupeři nebojácný výkon - nakonec je však popravil muž, který byl ještě loni jejich největší zbraní. Po jediné trefě Claudia Beauvueho vyhrál Lyon na Roudourou těsně 1:0.

Beauvue přestoupil z Guingampu do Lyonu letos v létě a s ním odešlo trenérovi Gourvennecovi i 17 loňských gólů - kdo ví, jestli by se bretaňský klub vůbec zachránil, nebýt jeho. A Les Gones už poznávají, jakou výhodou je tohoto muže mít ve svém středu: v zápase byli jasně horším týmem, Beauvueho rána ze 79. minuty však k bodům stačila.

Pozdější hrdina přitom začal zápas pouze na lavičce; v základní sestavě jej vedle Alexandra Lacazetta nahradil Nabil Fékir, jehož stabilní pozici 'desítky' zaujal nově příchozí Mathieu Valbuena. To je na papíře ohromná síla, v prvních 45 minutách se však téměř nedostala ke slovu. Fékir sice prověřil domácího gólmana Mamadoua Samassu nepříjemnou ránou z dálky, jinak ale diktovali tempo domácí.

Mohl za to zejména Nicolas Benezet, letní posila z Évianu. Jeho standardní situace způsobovaly v lyonské obraně často pořádný zmatek, a nebýt výtečného reflexu Anthonyho Lopese, byl by Lyon v poločase takřka jistě prohrával. Moustapha Diallo nebezpečně hlavičkoval po Benezetově rohu už po čtvrt hodině, mladý Portugalec v lyonské bráně ale odolal.

Po změně stran působili Les Gones o něco živějším dojmem, přesto však stále postrádali dravost ve finální třetině a spasil je až kousek štěstí a Beauvueho schopnost udeřit v pravý čas. Ferriho pas nešťastně tečoval Ben Angoua, takže míč propadl až ke střídajícímu útočníkovi, který jej pozvedl nad vybíhajícího Samassu. Následně se fanouškům svého bývalého klubu omlouval, body to však Guingampu nevrátilo - a když Lopes ve spolupráci s Biševacem v samém závěru zlikvidoval šanci ex-lyonského Jimmyho Brianda, bylo jasné, že domácím zůstanou pouze oči pro pláč.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Montpellier HSC 1:0

15.08.2015 20:00

Góly: 86. Kamil Grosicki

Sice to nebyl Giovanni Sio, nýbrž Kamil Grosicki, ale to nic nemění na tom, že Rennes bere první výhru v sezoně. Kdežto Montpellier klesl po dvou porážkách na samé dno tabulky.

Zmiňovaný Sio mohl poslat svůj tým do vedení v závěru první půle, kdy si naběhl na centr Ludovica Baala, ale obránce Rami Bensebani výborně zakročil. S dalším Baalovou pobídkou optimálně nenaložil Yacouba Sylla. Ani jeho spoluhráč Pedro Henrique neměl přesnou mušku. První střela mezi tři tyče proto směřovala až po sedmdesáti minutách hry a postaral se o ni Benjamin André. Geoffrey Jourdren s ní ovšem neměl potíže.

V 86. minutě však byl krátký na střelu Grosickiho, jenž po další výborné Baalově přihrávce uklidil balon do vzdálenějšího rohu branky - 1:0. Polský reprezentant mohl přidat ještě druhou přesnou trefu, ale spolupráce s Mehdim Zeffanem se protentokrát nezadařila. V každém případě s třemi body v kapse mohou svěřenci Philippa Montaniera cestovat do Lyonu o něco klidněji.

Zato Montpellierští s takovým přístupem díru do letošního ročníku Ligue 1 určitě neudělají. Kádr přitom přes léto nedoznal výraznějších změn, tudíž obhajoba sedmého místa se nezdála býti nerealizovatelnou. Příště se družina Rollanda Courbise utká na domácím Stade de la Mosson s obhájcem titulu, takže mnohem větší šanci na bodový zisk nabízí až následující utkání s ES Troyes.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux 1:1

15.08.2015 17:00

Góly: 58. Romain Hamouma - 90. Henri Saivet

Týmy ASSE a Girondins Bordeaux si před důležitým dvojzápasem o postup do Evropské ligy připsaly první bod v nové sezoně. Domácí přitom nebyli daleko od toho, aby brali hned tři.

První poločas přinesl na Stade Geoffroy-Guichard spíše bojovný fotbal bez vyložených příležitostí. Ty se začaly rodit až ve druhé půli. Romain Hamouma centroval a Nolan Roux se snažil elegantně patičkou poslat míč za záda Jéroma Priora, který byl ovšem pozorný. Náhradník za Cédrika Carrassa při svém debutu v Ligue 1 však přeci jen inkasoval.

A znovu u toho byl Romain Hamouma, jenž v 58. minutě zakončil po přihrávce Fabiena Lemoineho výbornou akci. Jak? No přece tak, že na hranici pokutového území z první obstřelil hostujícího gólmana - 1:0. Bordeaux se následně samozřejmě snažilo o vyrovnání a za Stéphanem Ruffierem dvakrát zvonilo břevno.

Nejprve po hlavičce Cheicka Diabatého, jemuž pozici připravil výborným centrem Henri Saivet, jenž potom svou střelou sám otestovat pevnost brankové konstrukce. Pro tento duel kapitán Henri Saivet se ke slovu dostal ještě jednou, a to v poslední minutě. Svůj přímý kop z hranice vápna procedil mezi ve zdi stojícími hráči - 1:1. Jednobrankové vedení, které v minulé sezoně přineslo svěřencům Christopha Galtiera dost důležitých bodů, se tenktokrát udržet nepodařilo.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Lille OSC 0:0

14.08.2015 20:30

Góly: -

V souboji nejlépe bránících týmů loňské a předloňské sezony se nakonec urodila bezbranková remíza. Monaco i Lille sice do letošního ročníku vstupují s vidinami mnohem ofenzivnějšího fotbalu, zdá se ale, že některé zvyky sem tam přece jen přetrvávají..

Pro domácí Monaco je plichta papírově ztrátou. Svěřenci Leonarda Jardima totiž zahájili sezonu ve velkém stylu, po vyřazení BSC Young Boys z předkola Ligy mistrů (7:1 po dvou zápasech) dokázali ovládnout přetěžké derby na půdě Nice (2:1) a i v předehrávce 2. kola si na Renardovo Lille věřili. Nový kouč Dog se koneckonců nikterak netajil tím, že bude potřebovat nějaký čas na sehrání, a v prvním kole také doma proti oslabenému PSG vlastně nic nepředvedl.

Domácí začali podle očekávání sebevědoměji a výtečný levý bek Layvin Kurzawa, autor vítězné trefy z Nice, málem ve 2. minutě vymyslel první branku - jeho perfektní pas do vápna však Bernardo Silva hlavičkoval těsně mimo. O jedenáct minut později se pak málem prosadil Nabil Dirar, jemuž parádně nabil mladý Portugalec Iván Cavaleiro. Gólman Enyeama byl však pozorný.

Cavaleiro, jedna z Jardimových letních posil, byl nejlepším mužem na hřišti. Monačtí za jeho služby sice vysázeli Benfice celých 15 milionů eur, dnes se však ukazovalo, že jeho hodnota může být potenciálně ještě mnohem vyšší - jako třeba když neskutečným pasem z první našel Kurzawu, jehož následné přihrávce chyběl k dosažení určeného cíle (Guida Carrilla) jen kousek. První poločas Monaco naprosto dominovalo, Enyeama byl však neprůstřelný a poradil si i s nebezpečným přímým kopem Moutinha.

Dogy se poprvé osmělily až po změně stran, byla to však pořádná šance - Baptiste Guillaume se prohnal kolem bránících Fabinha s Raggim a jedovatou ránou pořádně vystrašil stálici v domácí kleci, Danijela Subašiće. Na druhé straně se ke svému prvnímu gólu po více než čtyřech letech málem dostal sedmatřicetiletý stoper Ricardo Carvalho; další Cavaleirův lahůdkový pas ho sice našel ve střelecké pozici, Enyeama si ale s jeho pokusem poradil. V předposlední minutě málem ještě Civelli uklidil do sítě Boufalův roh, nakonec se ale oba týmy rozešly bez branek.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain22003:06
2.Stade Reims22003:16
3.SM Caen22002:06
4.Angers SCO21102:04
5.SC Bastia21103:24
6.AS Monaco21102:14
7.Olympique Lyon21101:04
 FC Nantes21101:04
9.Stade Rennes21012:23
 Toulouse FC21012:23
11.ES Troyes20203:32
12.FC Lorient20201:12
13.OGC Nice20114:51
14.Girondins Bordeaux20112:31
 AS Saint-Étienne20112:31
16.Lille OSC20110:11
17.GFCO Ajaccio20110:21
18.Olympique Marseille20020:20
 EA Guingamp20020:20
20.Montpellier HSC20020:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (81)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Preco na Nova moderuje neger?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože jsi blbec , řekni proč oxiduješ ve fotbalové diskusi se svými nezajímavými rasistickými poznámkami??

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

To fakt? Nemáš jej foto?

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam dělá ten chorvatský Mahmutovič ??

Reagovat
lampard8

katastrofální utkání s katastrofálním rozhodčím.. šťastná výhra, Guingamp byl lepší. Fekir je absolutně mimo formu, Ferri tragédie, Gonalons standart, Tolisso opět skvělý. V závěru Biševac famózně zachránil Lyon

Reagovat
Pyroman

Zatím jediné světlé momenty kola jsou dnešní heroicky urvaný bod Troyes a luxusní Grosického gól... jestli to takhle fakt chtěl trefit a nebyl to nepovedený centr, tak klobouk dolů. Jinak nuda, šeď, prostě klasická Ligue 1.

Reagovat
Pipo123

Podla mna to centroval

Reagovat
Pyroman

taky bych řekl

Reagovat
Spalovač šancí

klasický odkop od brány

Reagovat
lampard8

odkaz na gól Grosickiho?

Reagovat
lampard8

tak to je nádhera

Reagovat
Spalovač šancí

Proč Lyon tak nemožnej?

Reagovat
Godwinson

Vidím to už poměrně jasně. Courbis dá dva zápasy a vrátí se král René a dovede Montpellier do pohárové Evropy

Jourdren - Dabo, Hilton, Bensebaini, Rousillon - Sanson, Lasne - Boudebouz, Gourcuff, Mounier - Bérigaud

Ještě se bude chtít Lou ke konci přestupáku hecnout a zkusí Rabiota, ale zbytečný. Ta záloha bude skvostná a fracek na lavičce by akorát prudil

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Upravený projekt stadionu Orlanda vypadá dost slušně

http://mlssoccer.cz/2015/08/15/novinky-okolo-noveho-stadionu-orlanda-city/

Reagovat
juninho8

nemohol som vcera pozerat zapas....videl som len gol....bol to dost stastny gol.....som rad ze ho dal Claudio a ze sa hadam chyti...aj ked radsej by osm bol asi keby ho dal Fekir lebo takto mi odsral 70 euri...mal nejake sance Nabiil? a aky to bol vlastne zapas?

Reagovat
smazaný uživatel

asi takhle,bud rád,že jsi ho neviděl

Reagovat
juninho8

no videl som zostrih a skoro nic tam nebolo...tak predpokladam ze ani v zapase.....akurat som videl ze nas Lopes podrzal po nejakej standardke....

Reagovat
smazaný uživatel

Reims

Reagovat
lampard8

Marseille katastrofa. Nejsou schopni vymyslet jedinou akci, za zápas neměli žádnou šanci, naopak domácí skvělí, N'Gog zahodil 100% šanci. A podle mě De Préville nejlepší hráč na hřišti.

Reagovat
Liquid

něco shnilého v tom Marseille ...

Reagovat
Ferguson6

Remeš

Reagovat
Kongo

Remeš vypadá moc dobře.A Bulot se zdá být jako fajn posila.

Reagovat
Kongo

A chci se zeptat,jak hrál Benezet v zápase proti Lyonu?

Reagovat
Kongo

Podle reportu to vypadá,že by z něj konečně mohla být opora.Škoda,že v Evián tolik nezapadal do týmu.

Reagovat
Godwinson

Strašný střevo ten Cavani. PSG je samozřejmě velice nestandardně řízený klub, ale zajímalo by mě, jestli opravdu neměli žádnou slušnou příležitost ho za balík střelit.

Reagovat
smazaný uživatel

Spis mi rekni, kdo je to ten jejich frantik na kridle? To je jako lepsi, nez Lavezzi?

Reagovat
smazaný uživatel

To se v klubech občas stává, že se dává i šance mladým, to vy v Chelsea neznáte.

Reagovat
Godwinson

Úlitba 'fanouškům'. Mladý talent, dost pochybuju, že tak velký. Už se přeci jen pohybuje v tom jejich týmu nějakou dobu. Holt poslali pryč Bahebecka, tak musí protežovat jiného jedince :) A Ajaccio je k tomu ideální soupeř.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem si to

Reagovat
vlastik

Odchovanec, v přípravě dal v 5 zápasech 5 gólů, dva třeba Fiorentině, ale až bude schopen nastoupit DiMa, tak má po ptákách. I když bych se rád pletl

Reagovat
domingo

No vzhledem k tomu, jak kosmickej traged je vetsinu casu v Parizi Lavezzi, by byl dost velkej sok, kdyby Augustin nedostaval sance doma proti novackum prave misto nej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

No a jestli klapne těch 17 mil. plus hostování Cabelly s opcí za Thauvina, tak začne obroda Marseille ve velkém stylu

Reagovat
onze

MERCI PARIS SG

Reagovat
Langi

OT: Rose, Koné, Mvuemba a Benzia jsou oficiálně na přestupní listině...Aulas očividně radikálně odděluje zrno od plev, ale zbavit se dobrovolně střeďáka a mít 3 použitelné stopery mi nepřijde zrovna chytré...s těmihle počty by musel přivést ještě aspon 3 hráče

Reagovat
smazaný uživatel

no Rosa by som si nechal ako 4 voľbu na stopéra a Mvuembu tak tiež na laičku + treba priviesť jedno kreatívne CM do základu napr. miesto Ferriho pretože ta záloha je bez myšlienky

Reagovat
Langi

no jako teď by byl další volbou na stopera defakto pomalu Jenssen a na MC D'Arpino

Reagovat
smazaný uživatel

ten benzia me fakt sere, zajimalo by me, kym budou chtit v delsim horizontu nahrazovat lacazetta, kdyz sel pryc i njie

a nechapu tez pristup k mvuembovi, kdyz malbranque je o dost horsi, pokud teda on sam nezazadal o prestup, pak se fakt jen modlit ze trojka ferri, tolisso, gonalons nevynecha jedinej zapas

Reagovat
Langi

no očividně Fournier už spíš chce sázet na ten ročník Corneta a Kalulua...sám se vyjádřil, že trojka Laca, Fekir, Beauvue + mladíci je dostatenčná i pokud by odešel ten Benzia.

do toho středu zálohy by podle mě musel někoho koupit protože základní trojice + Malbranque a D'Arpino, to by bylo dost o hubu...v té obraně stejně tak, tam by byli tři hráči na rotaci + Jenssen

Reagovat
smazaný uživatel

no ono tí hráči môžu byť na listine, ale dalšia vec je že nikto ich nebude chcieť na tolko aby zaplatil prislusnú sumu tak že by potom ostali

Reagovat
smazaný uživatel

cornet podle me bude jednou vybornej, ale teda od toho kalulua nevim co cekat, v jeho veku uz benzia byl normalne v acku a predstava, ze pujde yassine po sezone zadarmo treba do saint-etienne, kde pak bude zarit, tak z toho mi je smutno, fakt skoda, ze jeho i bahlouliho fournier totalne odstavil mimo, pritom minimalne na hristi na to benzia nesral (kdyz treba ted navic vidim, jak se snazi dvojka laca, fekir...)

ngoumu uz taky prodali? tomu by melo byt letos 20, coz je podle me idealni vek na proniknuti do acka v lyonu na pozici stopera cislo ctyri

zaloznik je jinak absolutni priorita, on ani ten ferri neni uplne hrac do zakladu prozatim a ted za nej dokonce neni ani nahrada

Reagovat
Langi

no ten NGouma je tady na EF na soupisce už asi 2 sezony, ale nepamatuju, že by někdy hrál...i teď v přípravě se testoval spíš Jenssen.

jinak jak řikáš no, s tim rozdílem, že já ani pořádně nevím co čekat od Benzii...je fakt že on měl hrozně našlápnuto...ale to bylo už pomalu před 2 lety a pak se to docela zbrzdilo a byly s ním spíš problémy + do toho z ničeho nic vylétl Fekir (což byla hlavně Fournierova práce)...já si trochu dělám starosti, jestli on vůbec bude někdy někde zářit...z tohohle pohledu mi ten Cornet možná přijde taky lepší

Reagovat
Langi

jinak, jak sem řikal no...

H.Fournier "Si Yassine nous quittait, il n’y a pas besoin de recruter pour le remplacer. On compte beaucoup sur Maxwel Cornet en Aldo Kalulu"

Reagovat
smazaný uživatel

doufam, ze ma kalulu vic jak 166 cm, co uvadi transfermarkt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

černý Agüero

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on je dlouhodobě zraněný Fofana a Grenier, kdyby se to nestalo, tak máme vystaráno, nicméně bych možná sehnal někoho na hostovačku, nějakého Balmonta a podobně.

Reagovat
smazaný uživatel

nejaka hostovacka s opci by mohlo byt vyborne reseni, bud by se rozehral fofana (a pripadne grenier) a dotycna zaplata by ho jen nahradila, nez by se ti dva uzdravili; pokud by predcil ostatni, mohl by lyon i zvazit tu opci... kdo by ale byl k mani netusim, protoze to chce okamzitou kvalitu

Reagovat
Langi

Rabbiot...ikdyž ti ho nechtějí pustit asi nikam

Reagovat
smazaný uživatel

mohl by ho blanc odstrelit po ty cerveny karte z prvniho kola skoda ze se zranil sanson z mhsc, ten uz by jinak mozna byl v lyonu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Lopes- Jallet (Rafael), Mbiwa, Umtiti, Bedimo - Gonalons, Tolisso(Ferri), posila, Valbuena- Fekir, Saša

Reagovat
smazaný uživatel

a tam by mi pasoval Veretout ale ten už je fuč.

Reagovat
juninho8

takto by sa mi to pacilo uplne najviac.....zolik Claudio ktory by sem tam bola aj v zaklade....za stopermi Bisevac....za bedimom Morel....len to chce toho jedneho do stredu lebo dvojka Tolisso a Ferri spolu v strede ma uz nebavi...Tolisso este fajn, ale Ferri sa mi uz vobec nepozdava....

Reagovat
lampard8

jsem rád, že si konečně všiml Ferriho.. minulý rok jsem kritizoval Tolissa a chválil Ferriho, nyní je ti naopak. Tolisso hraje opravdu parádně a Ferri kazí co může. Je pozdě v soubojích, nepřihraje ani na metr, při bránění často chybí. Veliká škoda, že Grenier a Fofana jsou opět na půl roku mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ferri by si zasloužil lavičku, možná bych tam fakt někdy zkusil i Mvuembu místo něj, jenže mi přijde, že Fournier jak má své koně, tak moc rotovat nebude.

Reagovat
juninho8

presne tak.....hlavne ma na Ferrim irituju tie jeho snahy o dlhe prihravky....z 10 mu vyjde 1 a dost kazi aj tie kratke zdanlivo jednduche.....jednoznacne by tam chcelo skusit Mvuembu alebo nejaku cerstvu krv....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on dost možná má i takovou úlohu od Fourniera, tvořit to ze zálohy, což by podle mě měl dělat Grenier, bohužel to dopadlo, jak to dopadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nekdo zas ty riskantni prunikovy balony zkouset davat musi, jinak to bude porad jen ta nase klasika v chuzi bez momentu prekvapeni... ze se ferrimu ne vzdy dari je samozrejme pravda, zase ale je treba uznat, ze nikdo jiny zadny presny delsi pas dopredu neda, on je jedinej

Reagovat
smazaný uživatel

Druhá věc je, že fakt nemá formu a nedaří se mu

Reagovat
juninho8

chcelo by to niekoho typu Moutinho do stredu zalohy....

Reagovat
lampard8

já si přál už v minulé sezoně Veretouta, no skočila po něm Aston Villa

Reagovat
juninho8

ten by bol super....bohuzial....bude sa musiet asi ten Ferri rozohrat

Reagovat
Langi

tak svý koně měl každej trenér...horší je, že ty Fournierovi hrajou tak nějak hovno a stejně je staví ...Puelův Pied a Gardeho Malbranque hráli svého času nadprůměrně dobře...Fournier sází na tragikomockého Ghezzala...a Ferri je podle mě tak půl na půl...loni mě nepřišlo, že by byl tak špatnej, jak se kolikrát dělal...a letos je to zatím podle mě poklesem formy a nerozehraností...ono se stačí podivat třeba na Fekira, ten se taky zatim hodně hledá

Reagovat
lampard8

Ghezzal ten kluk mi připadá jako troll v týmu

Reagovat
Langi

já ho nechápu...on je suverénně nejhorší hráč týmu a prakticky jediný bez šance na nějaké zlepšení, jelikož do současného rozestavení absolutně nezapadá...hlavně že musel odejít Bahlouli

Reagovat
smazaný uživatel

OT: inak toho Tousarta má niekto lepšie nasledovaného? pravdepodobne to môže byť posledná posila tohto leta.

A ktým odchodom o Konem a Rosovi, tak odísť má len jeden čiže jeden z nich bude 4: voľba

Reagovat
smazaný uživatel

Lídr burkiny faso pryč, Rose je sice taky trochu kalamita, ale aspoň není tak černý.

Reagovat
Langi

ten Tousart bude další Cornet...takový přestup asi neurazí, ale pokud odejde Mvuemba, tak bude defakto balancovat na pomezí základní sestavy a lavičky, což nevím, jestli je uplně ideální...z Ligue 2 přímo do LM.

jinak ohledně těch dvou matláků, radši ať jde Koné...ikdyž můžou jít oba a čtyřku delat Jenssen...tam si troufám říct, že by to vyšlo možná na stejno, vzhledem k tomu jak často se dostane do hry 4. stoper...Koné je kiksař a Rose nějakou extrémní kvalitu ani zkušenosti nemá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampard8

hráč výbornej, ale už jenom díky těm zraněním by měl přijmout nižší platy, než na který byl zvyklý.. tohle je pro mě šok, kolik si žádá.

Reagovat
Langi

On je asi fakt mimo realitu, nebo nevim ...nereknu kdyby se o nej nekdo aspon zajimal, ale po nem zatim nestekl ani pes a nejlepsi klub, ktery o nej mel oficialne zajem byl asi Montpellier...s timhle muze za rok tahnout Francii na MS free agentu a zahrat si proti Gecovovi s Lickou

Reagovat
Langi

OT: Rose prý za 4 ME do Fiorentiny...se toho Koného nezbavíme

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je úplně jedno, kdo z nich odejde. Koné jako čtvrtý stoper se stejně do hry moc nedostane, pokud se zase Milan nezraní. Navíc 4 ME je parádní cena.

Reagovat
Langi

sem to řikal, že už by tam defakto mohl toho 4. stopera dělat Jenssen ale pak se jak naschvál Biševac zas oddělá na půl roku

Reagovat
smazaný uživatel

OT: niekde som sa dočítal že Aulas čaká ako dopadne Monaco - či postúpi do LM alebo nie, po prípadnom nepostupe cez netopierov by nám bola pridelená vačšia čistka za televízne práva ( pre krajinu by sa to nedelilo troma ale len dvoma účastníkmi ) a podľa toho sa má údajne rozhodnúť či ešte zainvestuje do toho stredového hráča, tak uvidíme čo bude na tom pravdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Aulas ted někde jásá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele