Ligue 1 - preview 2. kola

14.08.2015, 08:56, aktualizováno 16.08.2015, 08:48
Previews
Ve Francii se dnes bude čekat na další vystoupení mistrovského PSG: Pařížané se poprvé představí vlastnímu publiku v devět hodin a sparing partnera jim bude dělat Ajaccio. Již po obědě Marseille poprvé bez Bielsy zavítá do Stade Reims, přičemž o něco později změří síly Lorient s Bastií...
Stade Reims - Olympique Marseille  (neděle 14:00)
Marseille doufá, že ze sebe setřese bolestné vzpomínky po neúspěšném vstupu do nové sezóny. Před vlastními fanoušky padla překvapivě s Caen, což nakonec trenéra Marcela Bielsu vedlo k rezignaci. V Remeši, která v 1. kole vyhrála v Bordeaux, tak mužstvo dočasně povede asistent Franck Passi.

Byla to hodně překvapivá informace pro fanoušky, média i klubové funkcionáře. Prezident Vincent Labrune z téhle zprávy nebyl šťastný, a podle informací, které prosákly ven, se tihle dva nerozloučili v dobrém. Údajně vznikl spor ohledně Bielsovy smlouvy. Problém ovšem asi bude trošku složitější.

"Osobně jsem vůbec nic netušil. Překvapilo mě to načasování po porážce na Stade Vélodrome. Chtěli jsme si vyslechnout, proč se dostavil takový výsledek. Vůbec jsem to nepochopil vzhledem k tomu, jak jsme se poslední měsíce bavili, jakou důvěru ode mě dostal. V tu chvíli mi to rozloučení přišlo kruté," smutnil Labrune.

V kuloárech se spekuluje o tom, že by na lavičku OM mohl usednout Jürgen Klopp, který je po odchodu z Dortmundu momentálně bez práce. "Dáme si na čas, abychom zvolili pravého trenéra. S Bielsou totiž odešli ještě dva lidi, a to Diego Reyes a Pablo Quirita," říkal Labrune. "Musíme zůstat pozitivní a jít vpřed."

Dočasný hostující kouč Passi může čerpat optimismus od svého protikolegy Oliviera Guégana, kterému premiéra na lavičce Remeše vyšla velmi dobře. V Bordeaux jeho mužstvo dokázalo otočit nepříznivý stav z 1:0 na 1:2 v poslední desetiminutovce. S těmihle body se v severovýchodní Francii moc nepočítalo.

"V kontextu celého utkání jsme si vyhrát zasloužili. V první půli jsme měli největší šance," uvedl útočník Nicolas De Préville, jenž v Bordeaux zaznamenal první gól. "Na začátku jsme se trošku hledali, soupeř měl více míč na kopačkách, ale pak jsme se dostali do hry. Měl jsem při své brance trošku štěstí, ale trošku ho potřebujete vždycky."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - SC Bastia  (neděle 17:00)
Nebyl to od obou týmů vůbec špatný start. Zatímco Lorient uhrál bezbrankovou remízu na půdě silného Lyonu, Bastia si před vlastními fanoušky poradila s Rennes. Hosté se ovšem zase budou muset obejít bez Brandaa. Tenhle útočník nehrál loni víc jak půl sezóny kvůli dlouhodobému trestu a nyní vyfasoval další.

Korsický celek může být rád, že brazilský forvard byl potrestán jen třemi zápasy. Že by se totiž Bastia vyloženě kamarádila s disciplinární komisí, to se říci nedá. A stopka mohla být klidně i delší. Přitom proti Rennes byl tenhle zlobivý chlapík vyloučený oprávněně. Jeho červená karta tak trošku pošramotila radost z vítězství.

Les Merlus na Stade de Gerland splnili, pro co si tam přišli, tedy pro velmi cenný bod. "Jsem spokojený, a to především s obranou. V útoku jsme mohli hrát lépe, ale nemusíme být takoví pořád. Vím, že se v příštích týdnech v tomhle ohledu zlepšíme," říkal trenér Sylvain Ripoll. "Získali jme povzbudivý výsledek."

Proti Bastii se Lorientu loni velmi dařilo, jak doma, tak venku ho skolil v obou případech o dvě branky. Ripoll si ale uvědomuje, že nyní ho čekají poměrně jiné zápasy. "Soupeř je ve formě," myslí si. "Kromě Rennes v přípravě porazil i Udinese. Ale víme, co očekávat. Je to bojovný tým, proti kterému je těžké jakkoli manévrovat."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.40 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - GFCO Ajaccio  (neděle 21:00)
Souboj Davida s Goliášem zakončí 2. kolo Ligue 1. Ještě před dvěma lety GFCO Ajaccio hrálo třetí nejvyšší soutěž před pár stovkami lidí. Teď se představí v Parku princů proti PSG, francouzskému gigantovi a trojnásobnému šampiónovi země z posledních tří let. Korsický celek nebude mít v hlavní metropoli co ztratit.

Rozdíl mezi možnostmi obou klubů je markantní. Demonstrujme sílu PSG například na velikosti stadionu, vždyť Stade Ange Casanova je desetkrát menší než ten pařížský. Domácí se nebáli vysázet v létě 44 miliónů liber za Ángela Di Maríu, hosté se museli spokojit s tím, co bylo na volném trhu k dispozici.

Pochopitelně že největší manko tkví v rozpočtu. PSG hospodaří s 348 milióny librami, zatímco Gazélec ani ne s deseti milióny. V podstatě je to stejné číslo jako roční plat Zlatana Ibrahimovice. Obránce Thiago Silva ovšem své spoluhráče varuje. "Bude to těžký zápas, protože o soupeři toho moc nevím," uvedl.

PSG v minulém kole vyhrál na půdě Lille, a to i když hrál o deseti hráčích. "Pokud budeme tak soustředění jako naposled, měli bychom získat dobrý výsledek," dodával. "Musíme se na tuto fázi sezóny více zaměřit, loni jsme neměli dobrý start. Tento rok je jiný, protože tři body už máme. A teď budeme hrát doma, před našimi fanoušky."

Ani Gazélec nevstoupil do svého premiérového ročníku Ligue 1 vyloženě špatně. V mači dvou noviců dokázal na půdě Troyes uhrát bezbrankovou remízu. A to přitom Mohamed Larbi v prvním poločase zahodil penaltu. Kouč Thierry Laurey se protihráčů, jakými budou Javier Pastore nebo Edinson Cavani, nebojí.

Oba týmy se střetly naposledy před více jak pěti lety v rámci Coupe de France. Tehdy PSG uspěl na Korsice poměrem 3:0. "Budeme se fotbalem bavit. Nemůžeme nic ztratit," potvrdil Laurey. "Upřímně řečeno, je mi jedno, jak to dopadne. Na výsledku nezáleží. Budeme se snažit hrát to nejlepší, i když víme, jak těžké to bude."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.11 - 10.00 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux  (sobota 17:00)
ASSE i Bordeaux se nepovedl vstup do sezony, což představuje jistou komplikaci před závěrečným předkolem Evropské ligy, přestože tam oba celky nastoupí proti papírově výrazně slabším soupeřům.

Nepříjemností je také zranění některých opor. Christophe Galtier se musí obejít bez kapitána Loïca Perrina a Willy Sagnol bude postrádat brankáře Cédrika Carrassa a záložníka Gérgoryho Sertiće, jenž by mohl být mimo hru až půl roku. Do karet koučům nehraje ani fakt, že musí kvůli evropským pohárům cestovat pořádné štreky - Les Verts míří do Moldavska, Les Girondins do Kazachstánu.

Protože Max Gradel, Mevlut Erding a Ricky van Wolfswinkel v létě odešli, musel se Galtier poohlédnout po náhradách. Z Nice tedy přišel talentovaný Neal Maupay, zatímco z PSG si ASSE půjčilo Jean-Christopha Bahebecka. "Během tohoto přestupového okna určitě ještě k nějakým pohybům v kádru dojde. Za každého hráče však hodláme přivést náhradu, nejlépe ještě předtím než rozehrajeme Evropskou ligu," prohlásil kouč.

V utkání s Bordeaux očekává spíše taktickou bitvu, na kterou ovšem podle svých slov hráče "dobře nachystal." Oproti tomu hostující Willy Sagnol doufá, že se jeho tým tentokrát vyvaruje zbytečných chyb, které jej před týdnem stály .Některým hráčům to nalomilo sebevědomí a nebyli důrazní v soubojích. Proti ASSE na to prostě musíme jít jinak."

Plně k dispozici bude Diego Rolán, jenž měl kvůli turnaji Copa América delší dovolenou a jeho start oddálilo rovněž zranění. "Nejsem si úplně jistý, jestli zvládnu celých devadesát minut. Přeci jen poslední tři týdny jsem trénoval spíše individuálně. Nerad bych teď něco uspěchal, protože v Evropské lize chci určitě nastoupit," nechal se slyšet loni patnáctigólový střelec. Naváže na svou tehdejší formu?"
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.25 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Angers SCO - FC Nantes  (sobota 20:00)
Lokální derby mohou mít ve Francii různé podoby - některá sleduje se zatajeným dechem celá země, po některých se zavírají stadiony a padají pokuty.. a na některá se za poslední desetiletí už dávno zapomnělo. Souboj Angers s Nantes, dvou týmů, které historicky hrály ve francouzském fotbale velmi důležitou úlohu, patří do té třetí kategorie.

S nadsázkou se dá říci, že fanoušci Les Angevins zažili v uplynulých měsících hned dva radostné šoky - poprvé, když jejich klub konečně vystoupal zpět ke své prvoligové slávě (v 60. a 70. letech šlo o vážený a respektovaný tým), a podruhé, když se dozvěděli, že domácí sezonní premiéra bude právě proti Les Canaris. Oba rivalové se v Ligue 1 potkali naposledy na podzim 1993; tehdy se hrálo bez branek.

"Nemůžu se dočkat," těšil se po zveřejnění losu domácí kouč Stéphane Moulin, který hrdý klub vede už čtvrtým rokem. "V první řadě je to derby, a mezi oběma kluby panuje velký respekt. Dále jsem rád, že tento zápas pomůže vyvolat vzpomínky v některých z našich starších fanoušků. Je to už dlouho, co jsme naposledy hráli v první lize s Nantes," rozjímal, načež rozkryl svůj plán: "Jediné, co po svých hráčích chci, je, aby předvedli tentýž výkon jako v Montpellieru. To znamená entuziasmus, touhu po vítězství a pracovitost. Nebudeme se ničím svazovat. Ať vyhraje ten lepší."

Úvodní kolo na půdě silného HSC vyšlo nováčkovi na výbornou: montpellierští byli sice před výkopem jasnými favority, Angers ale vystřihlo parádní výkon, skvěle bránilo i útočilo a nakonec vydolovalo nečekané tři body za zaslouženou výhru 2:0. "Takový výsledek bychom před výkopem brali okamžitě," těšilo Moulina po závěrečném hvizdu. "Ani bychom v něj nedoufali. Zdůrazňovali jsme, že chceme hrát bez komplexů, neklást si zbytečné otázky, prostě jen předvést svoji hru. A to se nám vyplatilo."

Podobnou strategii zvolí mladý kouč i proti Nantes, kterému se také v prvním kole zadařilo - i když okolnosti výhry Les Canaris nebyly tak impozantní. Omlazený výběr Michela Der Zakariana sice podle očekávání doma udolal Guingamp, pomohl mu ale k tomu až vlastní gól oslabeného soupeře z poslední minuty. Sám trenér z toho však nedělal vědu. "Je dobré začít výhrou," podotkl lakonicky. "Měli jsme šance proti týmu, který sem přijel primárně bránit. Štěstí hrálo roli, ale jsou tady hráči, kteří nastoupili na Beaujoire poprvé v životě, takže teď budou uvolněnější."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 2.90 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - Toulouse FC  (sobota 20:00)
SM Caen hodlá navázat na výborné představení ze Stade Vélodrome v Marseille, které stálo místo Marcela Bielsu.

Parádní trefa Andyho Delorta, o němž trenér Patrice Garande prohlásil, že "má ránu jak když kopne bejk", znamenala nečekanou, ale zaslouženou výhru v přístavním městě na jihu Francie. Není proto divu, že čtyřiapadesátiletý lodivod nehodlá nijak razantně zasahovat do sestavy, přestože má k dispozici kompletní kádr. "Ten zápas se nám vydařil, ale zůstáváme nohama na zemi," řekl.

O jeho protějškovi nic podobného neplatí. Tedy co se výběru hráčů týče, jelikož hned čtyři budou mimo hru. Toulouse sice minule porazilo ASSE, ovšem patrně na několik utkání přišlo o Alexandra Pešiće, který viděl po zákroku na hostujícího kapitána Loïca Perrina červenou kartu. Nenastoupí také Abel Aguilar, Dušan Veškovac a veterán Pantxi Sirieix, jenž může v této sezoně atakovat hranici 200 ligových startů za téfécé.

Oproti tomu tento týden přicestoval do Francie Brazilec Wergiton do Rosario Calmon, jenž doufá, že si jej fotbalový svět zapamatuje pod svéráznou přezdívkou Somalia. Jihoamerická skvadra v týmu Dominiqua Arribagého tedy nyní čítá čtyři hráče. Afričanů je pochopitelně mnohem více. A jeden z nich, kapitán Jean-Daniel Akpa-Akpro se po karetním trestu vrací do hry, přičemž je pravděpodobné, že nastoupí v záložní řadě po boku Yanna Bodigera a Tonga Doumbiy.

Střetnutí těchto dvou protivníků obvykle mnoho branek nepřináší. Výjimku tvoří jen to ze Stade Municipal, které před rokem skončilo remízou 3:3. Za domácí se trefil mimo jiných také Wissam Ben Yedder, jenž by měl být hlavní ofenzivní zbraní i pro tuto sezonu. Caen má však za sebou sérii pěti duelů bez prohry, kterou nepochybně bude chtít prodloužit.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.40 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ES Troyes - OGC Nice  (sobota 20:00)
Suverénní vítěz loňského ročníku Ligue 2 si svůj návrat do nejvyšší soutěže asi představoval jinak - remíza 0:0 s dalším nováčkem Gazélec Ajaccio, nota bene před vlastním publikem, fanoušky Troyes asi příliš nepotěšila. Nyní však mají Benjamin Nivet a spol. šanci vše nahradit proti Nice..

"Jsme zklamaní, že jsme nevyhráli pro naše publikum," nezastíral Nivet, už sedmatřicetiletý veterán, na jehož kreativitu a produktivitu budou svěřenci lokálního patriota Jeana-Marka Furlana spoléhat i dnes. "Chyběla nám představivost, zejména v první půli. Po přestávce jsme je zatlačili, hráli jsme lépe a měli šance. Teď máme bod a čisté konto. To je fér," zakončil domácí záložník.

Troyes se v předsezonních prognózách obecně dávaly mnohem větší šance na záchranu než Angers a Gazéleku; jejich tým zůstal přes léto téměř nezměněn, takže i nadále představuje rozumně namíchanou směsici dravého mladí a letitých zkušeností. Dobrý začátek sezony by však Furlanově záchranářské misi hodně prospěl, a vítězství nad Nice by se proto mimořádně hodilo. Zvlášť když ESTAC začíná netradičně dvěma zápasy doma.

Nice však v prvním kole dopadlo ještě hůře - prohrálo 1:2 v derby s Monakem, i když nutno uznat, že o žádnou ostudu rozhodně nešlo. Zaprvé, Monaco hraje Ligu mistrů, kdežto Les Aiglons loni málem sestoupili. Zadruhé museli odehrát velkou část zápasu bez vyloučeného teenagera na levém beku Oliviera Boscagliho. Zatřetí dokonce vedli, po nádherné technické trefě Valereho Germaina. A konečně začtvrté hráli prakticky celých 90 minut atraktivní, otevřený a kreativní fotbal, přesně tak, jak to kouč Claude Puel vyžaduje.

"Cítím velkou frustraci a bolest za své hráče. Dali do toho vše. Okolnosti byly proti nám, ale i navzdory tomu jsme ještě v poločase věřili, že můžeme uspět. Mohli jsme zvyšovat na 2:0 po nádherné týmové akci. Góly, které jsme dostaly, byly hloupé," shrnoval Puel po závěrečném hvizdu. Nakonec dodal, že jeho tým má viditelně obrovský potenciál, ale nyní se potýká s krátkodobými problémy. S tím nelze než souhlasit.

Vzhledem k tomu, že Troyes mělo loni v Ligue 2 jasně nejlepší útok i obranu, a že Nice zatím od příchodu Germaina se ztraceným talentem Hatemem Ben Arfou hraje skutečně jeden z nejlepších fotbalů ve Francii (počítáme-li i přípravu), se můžeme rozhodně těšit na jeden z nejzajímavějších zápasů 2. kola. Fakt, že případná prohra by pro oba zúčastněné týmy znamenala nepříjemnou komplikaci hned zkraje sezony, napětí před výkopem jen vyostřuje..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
EA Guingamp - Olympique Lyon  (sobota 20:00)
Podaří se Lyonu napravit zaváhání z úvodního kola? Ambiciózní Les Gones zahájili soutěžní ligovou sezonu domácí ztrátou proti Lorientu, v Guingampu by proto už bylo záhodno zvítězit - a to nejen proto, že vysněná Liga mistrů už je za rohem..

Léto 2015 zatím vypadá pro Lyon hodně smutně; Les Gones už za tu krátkou dobu, od začátku přípravy do současnosti, stihli prohrát s Arsenalem 0:6, přijít skoro na celý podzim o zraněného Clémenta Gréniera, ztratit po krotkém výkonu domácí Superpohár proti Paříži a ještě odpálit ligovou sezonu domácí remízou 0:0 proti týmu, který loni skončil šestnáctý. To je čirá deprese.

"S výsledkem spokojení nejsme," nezastíral po prvním kole kouč Hubert Fournier, ale nezapomněl opomenout: "Měli jsme šance, zejména tu, kde jsme dvakrát trefili tyč. Dominovali jsme a drželi balon, ale chyběla nám preciznost a souhra na posledních 20 metrech. Musíme být živější v přihrávkách, neztrácet balony. Dobré je, že jsme udrželi čisté konto. Tři body by byly fantastické, mohli jsme je získat."

Na druhou stranu, v lyonském zákulisí může být po delší době veselo - mladý tým plný odchovanců dostal v uplynulém týdnu dvě zkušené "injekce" v podobě kreativního génia Mathieu Valbueny a univerzálního obránce Mapoua Yanga-Mbiwy. To jsou borci, kteří v Ligue 1 v minulosti předváděli výtečné výkony a jistě budou pro Fournierův tým posilami. Řadí se tak po bok dalších letních úlovků, Rafaela, Jérémyho Morela.. a samozřejmě Claudia Beauvueho.

Právě Beauvue byl loni strůjcem skvělé guingampské jízdy z období kolem zlomu kalendářního roku, během níž EAG vybruslili ze sestupového pásma do středu tabulky a propluli jako jediný francouzský klub základní skupinou Evropské ligy. Teď se bude kouč Jocelyn Gourvennec na svého někdejšího talismana muset dívat v soupeřově dresu. Pokud by snad Beauvue svůj bývalý klub sestřelil vítěznou brankou, bude ve Francii o mediální "krmivo" na víkend postaráno.

Ne že by lišák Gourvennec měl sám čas se podobnými scénáři zabývat; v prvním zápase jeho svěřenci smolně prohráli 0:1 v Nantes, k bodům (respektive k bodu) však neměli vůbec daleko a dnes se pokusí frustrovat favorita podobným způsobem jako posledně jejich lokální lorientský konkurent. "Posledních 15-20 minut jsme ovládali hru," prohlásil guingampský stratég po zápase s Nantes. "Dokonce jsme mohli i skórovat. Inkasovaný gól byl naše chyba, navíc jsme dohrávali bez Lionela Mathise. Byl to ale první zápas v sezoně a my ukázali, že jsme dobře organizovaní a nebezpeční," dodal s nadějí.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.20 - 3.25 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Oba týmy mají po prvním ligovém kole sezony 2015/2016 co napravovat. Oba totiž utrpěli porážku, přičemž ta, kterou pro MHSC přichystalo Angers SCO, byla určitě nečekanější.

"Vybraná základní jedenáctka v tom zápase rozhodně nesplnila moje očekávání. V příštím utkání tak nastanou změny," prohlásil trenér Rolland Courbis. Jedna se jistojistě odehraje na stoperu, jelikož kapitán Hilton je po karetním trestu připraven nastoupit. Vedle něj si s největší pravděpodobností stoupne dvacetiletý Ramy Bensebaini, jenž proti Angers odehrál celý zápas. Courbis rovněž naznačil, že možná bude chtít posílit útok, což by byla dobrá zpráva pro Kévina Bérigauda, jenž minule odehrál jenom druhý poločas a jako žolík se neosvědčil. Naopak Morgan Sanson si jistojistě nezahraje a duel s Rennes zřejmě zmešká i Jamel Saihi. Na první pohled to tedy vypadá, že pětizápasová šňůra MHSC bez porážky s dnešním soupeřem by mohla být ohrožena.

Nicméně i Philippe Montanier počítá ztráty. Abdoulaye Doucouré si proti Bastii už po deseti minutách vykloubil rameno a patrně jej čeká delší pauza. Mimo je i Paul-Georges Ntep, jenž v týdnu alespoň začal s individuálním tréninkem. A kdo ví, jestli toto střetnutí nebude v dresu domácích posledním pro Olu Toivonena. Švédský útočník přišel do Roazhon Parku, resp. tehdy ještě na Stade de la Route de Lorient loni v lednu a záhy se stal oblíbencem fanoušků. Nyní se ovšem čím dál hlasitěji spekuluje nad jeho odchodem do Německa.

V takovém případě by to znamenalo, že odpovědnost za střílení branek by nesl především Giovanni Sio, který se trefil už minule proti Bastii, avšak jeho gól body nepřinesl, neboť Les Rouges et Noirs dvakrát inkasovali. Proto v týdnu přišel vypomoci defenzivní řadě Mehdi Zeffane, od něhož si v klubu hodně slibují.

Proč? Jednak proto, že už nakoukl i do seniorské reprezentace, s níž odjel sbírat zkušenosti na letošní Africký pohár národů, kde ale nenaskočil na hřiště ani v jednom ze čtyř zápasů. Druhý a ještě podstatnější důvod spočívá v tom, že se jedná o fotbalistu, jenž prošel vyhlášenou lyonskou akademií. S bretaňským klubem podepsal čtyřletý kontrakt.

"Moje rozhodování nebylo složité. Částečně proto, že trenér projevil o moje služby velký zájem, a také kvůli tomu, co jsem slyšel od Yoanna Gourcuffa, Jimmyho Brianda, Arnolda Mvuemby a Lindsaye Rose, kteří v klubu působili a vyjadřovali se o něm pouze v samých superlativech, s čímž po svém příchodu musím jenom souhlasit," prohlásil třiadvacetiletý Alžířan.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.00 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Lille OSC  (pátek 20:30)
Páteční duel francouzské ligy se odehraje na hřišti Monaka, které přivítá nevyzpytatelné Lille. Zatímco knížecí celek vykročil do sezóny vítězným derby s Nice, hostující ekipa podlehla Paris Saint-Germain. Tentokráte už by "Dogy" chtěly bodovat...

Během letní přestávky posílené Monaco má za sebou skvělý vstup do sezóny: ASM nejdříve při konečném skóre 7:1 dvakrát porazilo Young Boys Bern a postoupilo do 4. Předkola Ligy mistrů. Před týdnem pak knížecí družina zvládla i úvodní ligový duel se sousedním Nice.

Navázat na dobrý začátek sezóny chtějí svěřenci Leonardo Jardima pochopitelně i proti nevyzpytatelnému Lille. "Čeká náš těžký zápas. Lille během letní přestávky přebudovalo kádr a bude těžké se proti němu prosadit," řekl záložník Adama Traoré.

Naproti tomu Lille svůj první ligový zápas tohoto ročníku nezvládlo, když na domácí půdě nejtěsnějším možným rozdílem podlehlo obhájci titulu Paris Saint-Germain. Nulový bodový zisk je o to mrzutější, že "Dogy" hrály více než hodinu proti oslabenému soupeři.

Nyní by hostující tým rád navázal na výkon z předešlého zápasu, navíc by však chtěl zapsat i bodový zisk. "Porážka s PSG mě stále mrzí," prohlásil Hervé Renard, jehož tým už se nyní soustředí pouze na zápas s Monacem. "Monaco je silné jako Paris Saint-Germain. Tento tým je určitě silnější než byl během minulé sezóny. ASM budou letos opravdu nebezpeční," dodal.

Bilance vzájemných utkání je vcelku vyrovnaná. Ani jedna strana nemá "navrch", přestože poslední duel vyhrálo Monaco a poslední dva mače na Stade Louis II skončily nerozhodně.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.60 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Angers SCO11002:03
2.Stade Reims11002:13
 Toulouse FC11002:13
 SC Bastia11002:13
 AS Monaco11002:13
6.SM Caen11001:03
 FC Nantes11001:03
 Paris Saint-Germain11001:03
9.ES Troyes10100:01
 GFCO Ajaccio10100:01
 Olympique Lyon10100:01
 FC Lorient10100:01
13.AS Saint-Étienne10011:20
 OGC Nice10011:20
 Stade Rennes10011:20
 Girondins Bordeaux10011:20
17.Olympique Marseille10010:10
 EA Guingamp10010:10
 Lille OSC10010:10
20.Montpellier HSC10010:20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BREAKING: France's Council of State decrees #Ligue1 will have 3 relegation spots. Likely to start a rebellion of top clubs, who wanted 2.

Reagovat
Kongo

Enyama je prostě skvělý.Lille mě herně dost zklamalo.Tam se nedá ani na nikoho zaměřit,že by tam někdo vynikal,to se říct nedá.

Reagovat
lampard8

Vyniká, jediný hráč a to je Boufal.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty si čekal něco jiného?Však Renard tam jel pro bod přesně to co hrálo lille se předpokládalo. My jsme měli prostě smůlu ale hlavně na zranění Cavaleiro s Kurzawou v prvním poločase parádně sehrání pak se Kurzawa zranil Cavaleiro vymizel uplně leva strana zmizela skoro pak Moutinho se zranil střed pole jsme měli poloviční byli jsme tam přehrávani často Fabinho musel na střed dirar na kraj obrany dýchal tam s posledních a my jsme nemohi střídat takže útoky šli hlavně přes něj no prostě škoda těch zranění

Reagovat
Langi

Lopes - Rafael, Umtiti, Bisevac, Morel - Gonalons, Tolisso, Ferri - Valbuena - Lacazette, Fekir

Reagovat
Pipo123

Grosicki wauuuu, nádhera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele