2. kolo
14.08.2015 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Lille OSC 0:0

V souboji nejlépe bránících týmů loňské a předloňské sezony se nakonec urodila bezbranková remíza. Monaco i Lille sice do letošního ročníku vstupují s vidinami mnohem ofenzivnějšího fotbalu, zdá se ale, že některé zvyky sem tam přece jen přetrvávají..

Pro domácí Monaco je plichta papírově ztrátou. Svěřenci Leonarda Jardima totiž zahájili sezonu ve velkém stylu, po vyřazení BSC Young Boys z předkola Ligy mistrů (7:1 po dvou zápasech) dokázali ovládnout přetěžké derby na půdě Nice (2:1) a i v předehrávce 2. kola si na Renardovo Lille věřili. Nový kouč Dog se koneckonců nikterak netajil tím, že bude potřebovat nějaký čas na sehrání, a v prvním kole také doma proti oslabenému PSG vlastně nic nepředvedl.

Domácí začali podle očekávání sebevědoměji a výtečný levý bek Layvin Kurzawa, autor vítězné trefy z Nice, málem ve 2. minutě vymyslel první branku - jeho perfektní pas do vápna však Bernardo Silva hlavičkoval těsně mimo. O jedenáct minut později se pak málem prosadil Nabil Dirar, jemuž parádně nabil mladý Portugalec Iván Cavaleiro. Gólman Enyeama byl však pozorný.

Cavaleiro, jedna z Jardimových letních posil, byl nejlepším mužem na hřišti. Monačtí za jeho služby sice vysázeli Benfice celých 15 milionů eur, dnes se však ukazovalo, že jeho hodnota může být potenciálně ještě mnohem vyšší - jako třeba když neskutečným pasem z první našel Kurzawu, jehož následné přihrávce chyběl k dosažení určeného cíle (Guida Carrilla) jen kousek. První poločas Monaco naprosto dominovalo, Enyeama byl však neprůstřelný a poradil si i s nebezpečným přímým kopem Moutinha.

Dogy se poprvé osmělily až po změně stran, byla to však pořádná šance - Baptiste Guillaume se prohnal kolem bránících Fabinha s Raggim a jedovatou ránou pořádně vystrašil stálici v domácí kleci, Danijela Subašiće. Na druhé straně se ke svému prvnímu gólu po více než čtyřech letech málem dostal sedmatřicetiletý stoper Ricardo Carvalho; další Cavaleirův lahůdkový pas ho sice našel ve střelecké pozici, Enyeama si ale s jeho pokusem poradil. V předposlední minutě málem ještě Civelli uklidil do sítě Boufalův roh, nakonec se ale oba týmy rozešly bez branek.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco vyhrá... 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 1.

A po té už VCF. v 4.př.LM.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 optimista jako vždy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele