Ligue 1 - souhrn 19. kola

20.12.2013, 22:26, aktualizováno 22.12.2013, 23:09
Komentáře a souhrny
Hodně zajímavé bylo devatenácté kolo francouzské ligy. V neděli jako by se všechny týmy domluvily a nastřílely po dvou gólech, týkalo se to i šlágru PSG - Lille. Z jejich dělby bodů má radost Monaco, které doma nečekaně podlehlo Valenciennes. St. Etienne porazilo Nantes, Nice si poradilo s Évianem.

Paris Saint-Germain - Lille OSC 2:2

22.12.2013 21:00

Góly: 36. Zlatan Ibrahimović, 72. Marko Baša (vl.) - 44. Rio Mavuba, 53. Salomon Kalou (pen.)

S tříbodovým náskokem na čele půjde pařížský mistr do druhé poloviny sezony - rozhodla o tom dnešní domácí remíza 2:2 s Lille. Skóre otevřel ve 36. minutě Ibrahimovic, ale hosté dokázali ještě do poločasu vyrovnat brankou kapitána Mavuby; po změně stran PSG dokonce prohrávalo díky Kalouovi, ale Bašův vlastní gól 18 minut před koncem rozhodl o konečném výsledku.

Závěrečný ligový zápas roku 2013 nabídl skvělou podívanou, ač souboj mezi nejlepším útokem a nejlepší obranou soutěže nakonec vítěze nenašel. Kouč Lille René Girard už před výkopem mluvil o překročení podzimního plánu a o tom, že dnešní duel bude spíše třešničkou na dortu za vydařenou půlsezonou, a bez tíhy očekávání vyběhly Dogy na trávník v nečekaně aktivním tempu - Roux nacentroval do vápna na Kaloua, ale ten na podmáčeném trávníku nedokázal míč ideálně zpracovat.

Pařížané se však rychle zmátořili a Vincent Enyeama musel opět dokazovat, že je letos nejlepším brankářem ligy - nigerijský reprezentant předvedl dva skvělé zákroky proti Lavezzimu, kterému chytře nabil Lucas Digne. A když už ani Enyeama nestačil, pomohlo Lille štěstí - Ibrahimovicovu zpětnou přihrávku po přetaženém rohu zpracoval Thiago Silva, ale před zívající bránou selhal a střílel vysoko nad.

Zdálo se však, že úvodní gól je pouze otázkou času, a tak se také stalo - po faulu Florenta Balmonta se kopal přímý kop těsně za vápnem, k jeho rozehrání se postavil Ibrahimovic a suverénně poslal balon do vinglu hostující klece (s pomocí tečujícího Francka Bérii). Záloha Lille ve složení Balmont, Guéyé, Mavuba měla za úkol rozbíjet pařížské útoky ve finální třetině, a zejména Mavuba byl možná až přemotivovaný, jak se ukázalo ve chvíli, kdy rukou zastavil míč z Ibrahimovicovy kopačky; sudí Fredy Fautrel však zůstal netečný.

Jestliže po tomto incidentu byli domácí fanoušci rozčarovaní, o chvíli později už je zachvátil přímo vztek - po Balmontově prostrčení se k míči dostal Kalou, chytrým pasem otevřel domácí obranu a nikým nehlídaný Mavuba ve 44. minutě vyrovnal na 1:1. A po změně stran netrvalo ani 10 minut a Lille už vedlo - Béria vtrhl do vápna, kde ho fauloval bývalý spoluhráč Digne, a tentokrát už byl Fautrel nekompromisní. K nařízené penaltě se postavil Kalou a suverénně propálil Sirigua.

Za nepříznivého stavu se tlak PSG ještě zvýšil, což vyústilo v odvrácenou hlavičku Alexe a Verrattiho nepříjemnou střelu mimo tři tyče. Je proto docela ironické, že vyrovnávací branka přišla po vyloženě šťastné situaci - Verratti rozehrál roh, Enyeama nedokázal míč vyboxovat mimo nebezpečí, a ten se nakonec odrazil do sítě po smolné Bašově teči.

Domácí kouč Laurent Blanc ve snaze zvrátit výsledek na stranu PSG vyslal na hřiště Ménéze s Pastorem, kteří si skvěle vyměnili míč a Pastore vypálil přímo do Enyeamy. Krátce poté byl Ménez faulován na okraji vápna a k přímáku se postavil opět Ibrahimovic, ale tentokrát těsně minul. V samém závěru mohly oba týmy zaznamenat rozhodující trefu, ale jak Baša, tak Ménez ve svých šancích selhali. Lille nicméně může být spokojenější - v reálném boji o titul se udrželo.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Lyon 2:2

22.12.2013 17:00

Góly: 59. Vincent Aboubakar, 90+3. Alain Traoré - 21. Clément Grenier, 49. Bafétimbi Gomis

Lyon vedl na půdě Lorientu už 2:0, ale domácí nakonec zůstali věrni své skvělé aktuální formě a díky brance Alaina Traorého z nastavení dokázali urvat bod za remízu 2:2. Konec roku 2013 se Les Merlus vydařil skutečně výborně, neprohráli už sedm utkání v řadě.

Lorient je přitom pro Les Gones oblíbeným soupeřem - porazili je už dvanáctkrát, což je nejvyšší číslo ze všech současných klubů Ligue 1. Povzbuzen vydřenou výhrou 3:2 z utkání Coupe de la Ligue proti Remeši avizoval kouč Rémi Garde optimistickou náladu v kabině, ale Lorient, který do utkání vstupoval po pětizápasové šňůře výher, nejdelší v historii klubu, začal lépe - Jérémie Aliadiére, navrátilec v základní sestavě a autor vítězné branky z posledního utkání v Ajacciu, vybídl z levého křídla Vincenta Aboubakara, ten posunul míč na Guerreira a výsledná střela jen těsně prolétla kolem zadní tyče.

Úvodní gól však padl na druhé straně. Yoann Gourcuff, syn lorientského trenéra, potvrdil svoji skvělou formu z poslední doby, když si narazil s Grénierem, patičkou z kraje vápna mu vrátil míč, a mladý playmaker levačkou zavěsil k Reynetově tyči. Po změně stran pak uběhly pouhé čtyři minuty a bylo to 0:2 - Bédimo nacentroval na Lacazetteho, jehož střelu sice ještě Reynet vyrazil, ale na Gomisovu dorážku už byl krátký.

V tento okamžik to s domácímí vypadalo hodně bledě, avšak Gourcuff starší měl v záloze trumfové eso - Alain Traoré, burkinský záložník, kterého v posledních letech sužovala řada zranění, okamžitě po svém příchodu na hřiště rozhýbal lorientský herní projev, a výsledný efekt se rychle dostavil. Zatímco se hostující stopeři Bakary Koné a Samuel Umtiti dohadovali, kdo má bránit koho, vtrhnul Aboubakar do volného prostoru a přízemní střelou propálil gólmana Anthonyho Lopese (60`).

Lyon byl s blížícím se závěrem zápasu čím dál aktivnější a Gomis mohl přidat druhou branku, ale po obehrání Mangy pálil přímo do Reyneta. Lorient nicméně působí v závěru roku 2013 dojmem psychicky mimořádně silného týmu, což se potvrdilo i nyní - běžela už třetí minuta nastavení, když Guerreiro nacentroval do vápna, Traoré vystoupal nejvýše a hlavou vyrovnal na 2:2.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Girondins Bordeaux 2:2

22.12.2013 14:00

Góly: 73. Alaixys Romao, 74. André-Pierre Gignac - 34. Jussiê, 66. Nicolas Maurice-Belay

Bordeaux bylo krůček od páté ligové výhry v řadě, ale na Vélodrome mu nakonec nestačilo ani dvoubrankové vedení - domácí Marseille dokázalo vyrovnat a vybojovat remízu 2:2.

Slavný klub pod vedením dočasného kouče Josého Aniga zatím příliš nepřesvědčuje, ale jedna věc se mu nedá upřít - obrovská psychická síla, která se projevila už podruhé v řadě (v posledním ligovém kole smazali Phocéens dvoubrankové manko proti Lyonu). Bordeaux šlo do vedení po trefě Jussieho ze 34. minuty, druhou branku zaznamenal v 66. minutě Nicolas Maurice-Belay, nicméně domácí zabrali a vyrovnali během jediné minuty prostřednictvím Romaa s Gignacem. I pouhý bod však Bordeaux stačil k návratu na 4. místo, Marseille je šesté.

V Lyonu tahalo Marseille od začátku za kratší konec, dnes to však bylo přesně obráceně - domácí zatlačili soupeře do hluboké defenzivy a pouze hrdinství gólmana Cédrika Carrassa drželo naděje Bordeaux nad vodou. Zkušený strážce si už během úvodních 20 minut připsal důležité zákroky proti Gignacovi a Thauvinovi, takže úvodní branka přišla jako blesk z čistého nebe - Jussie se po rohu uvolnil od bránícího Romaa a hlavičkou propálil Mandandu.

O vyrovnání se snažili Imbula a opět Gignac, ale ani marseilleský tlak nezabránil druhé brance v Mandandově síti - Maurice-Bélay obral ve vápně o míč váhajícího Kassima Abdallaha a poslal jej za záda reprezentačního náhradníka. Olympique zareagovalo ještě větší aktivitou, a tentokrát už se dočkalo zasloužené odměny, když Carrasso vyrážel Thauvinovu dělovku z přímého kopu pouze ke kopačkám číhajícího Romaa. O pár vteřin později pak Gignac suverénně proměnil Mendyho šikovný pas a ochozy Vélodrome explodovaly nadšením. Marseille mohlo dokonce ještě vyhrát, ale Diawarovu střelu vychytal skvělý Carrasso.

Více informací k zápasu

Stade Reims - AC Ajaccio 4:1

21.12.2013 20:00

Góly: 59. Gaëtan Charbonnier, 62. Gaëtan Charbonnier, 73. Eliran Atar, 78. Floyd Ayité - 75. Eduardo

Na Korsice vánoce rozhodně veselé nebudou. Remeš nejenže Ajacciu nadělila čtyři branky, ale také ho poslala na samotné dno tabulky. Přitom po prvním poločase nic nenasvědčovalo tomu, že by v utkání mohlo padnout pět gólů. Hosté ovšem po přestávce inkasovali během čtrnácti minut třikrát a o vítězi bylo rozhodnuto.

Domácí ve středu neodehráli vůbec špatnou partii proti Lyonu, ačkoli nakonec z Coupe de la Ligue vypadli. A proti AJA si tak hodlali spravit za každou cenu chuť. Co se týče prvního dějství, za zmínku stojí pouze možnost Charbonniera ze 31. minuty, nicméně brankář Ochoa jeho střelu dokázal polapit.

Až změna stran přinesla zlepšení na fotbalové atraktivnosti. Ve 47. minutě Ayité rozehrával přímý kop, který s vypětím všech zlikvidoval Ochoa. Celkem slušně bránící hosté nakonec kapitulovali zhruba po hodině hry. Mandi sklepl míč na volného Charbonniera, jenž dělovkou z blízkosti nedal mexickému gólmanovi šanci.

O tři minuty později se Charbonnier prosadil znovu, zužitkoval totiž rohový kop Ayitého. V 70. minutě sice mohl narušit pohodu Remeše aktivně hrající Pierazzi, nicméně v koncovce nebyl úspěšný. Klíčový moment nastal jen o pár chvil později. Charbonnier přihrál na Atara, který se zbavil Bonnarta a nekompromisně zacílil.

Ne nadarmo má Ajaccio vůbec nejhorší útok v lize. Ani v tomto utkání ofenzíva nejevila výraznější zlepšení, přesná hlavička Eduarda po rohovém kopu Agassy byla jen slabou náplastí. Domácí naopak stvrdili tři body ještě jedním zásahem, o nějž se střelou z voleje postaral po Devauxově pobídce Ayité.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Stade Rennes 2:1

21.12.2013 20:00

Góly: 18. Cédric Bakambu (pen.), 72. Cédric Bakambu - 41. Romain Alessandrini (pen.)

FC Sochaux podruhé v sezoně vyhrálo. Sice jen rozdílem jednoho jediného gólu, ale i to se pochopitelně počítá.

Útočné duo Bakambu-Contout, které poslal Hervé Renard do hry, dělal od začátku v obraně soupeře pěknou neplechu. V 18. minutě obránce Jean-Armel Kana-Biyik stáhl unikajícího Contouta na zem a kopala se penalta, se kterou si Cédric Bakambu poradil - 1:0. V utkání to však nebylo naposledy, co rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu.

Rennes sice hrálo bez tvůrce hry Juliena Féreta, ale i tak si vypracovalo šance. Alessandriniho pokus zkrotil Pierrick Cros a neujala se ani střela Jonathana Pitroipy. Na cestu do šaten ale přibalil domácím potíž jejich vlastní brankář. Mladík Cros vyrobil nečekanou minelu, po které nezbylo nic jiného, než faulovat Alessandriniho. Pravidlo o tom, že faulovaný by neměl zahrávat penaltu, se tentokrát, na rozdíl od "případu Falcao" nepotvrdilo, a hostující záložník vyrovnal - 1:1.

Prakticky hned po změně stran mohli hosté jít do vedení. Ze spolupráce Pitroipy s Vincentem Pajotem sice padl gól, ale pro ofsajd nemohl být uznán. Hned poté se zase mohli radovat domácí, jenže protože má Sylvain Armand hlavu na správném místě, balon se k číhajícímu Bakambovi nedostal. Konžský útočník se však v 71. minutě přeci jen dočkal. Jeho spolupráce s Vincentem Noguierou vyřadila ze hry Kana-Biyika a Cédrikova pravačka pak mířila přesně - 2:1.

Ani jeho pátá a šestá branka v sezoně by však byla bývala nemusela stačit na vítězství, kdyby byl nestál Julien Faussuriel na správném místě - v 85. minutě vykopl Armandovu hlavičku z brankové čáry. Sochaux se tak posunulo na předposlední místo a přestalo se o něm mluvit jako o tom nejjasnějším kandidátu na sestup. I tak to ale bude chtít posílit kádr.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - EA Guingamp 0:0

21.12.2013 20:00

Góly: -

Ambiciózní Toulouse, ostatně už skoro jako každý rok, skončí po podzimní části jen ve středu tabulky. V utkání s Guingampem se diváci branky nedočkali, blíže vítězství ovšem byli hosté, kteří si vytvořili více gólových příležitostí. TFC může opět jednou poděkovat brankáři Alimu Ahamadovi, jenž v mnoha momentech zachránil týmu bod.

Jsou vánoce, takže domácí zpočátku jako by si v rytmu rolniček chtěli co nejvíce zazvonit na tyčky a břevna. K plánované besídce ale v 6. minutě chyběl Regattinovi kousek, totéž platí i o Braithwaitovi v minutě sedmnácté, oběma prostě tak trochu selhala koncovka. Ve 39. minutě se musel mít na pozoru Ali Ahamada proti pokusu Langila.

Vstup do druhé půle vyšel lépe Toulouse, už ve 46. minutě prověřil připravenost N'Dy Assembého nakonec špatně mířící Didot, v 51. minutě hostující gólman musel likvidovat dělovku Regattina a zároveň také následnou dorážku Bena Yeddera. Od té chvíle stále více přebíral otěže utkání Guingamp.

Tým Jocelyna Gourvenneca byl v útoku daleko kreativnější a na scénu vystupoval čím dál častěji Ali Ahamada. Nejlepší zásahy předvedl zaprvé proti Dos Santosově nebezpečnému centru, zadruhé v 60. minutě zastavil už v zárodku akci Aliouia a deset minut před koncem lapil i pokus Mandanneho.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Évian Thonon Gaillard 3:1

21.12.2013 20:00

Góly: 60. Eric Bauthéac, 69. Eric Bauthéac, 86. Alexy Bosetti - 27. Cédric Mongongu (pen.)

Ještě nedávno trápícímu se Nice vyšel závěr podzimní sezóny na jedničku s hvězdičkou. Po dvojnásobném vítězství nad Sochaux dokázalo porazit i vždy nevyzpytatelný Évian 3:1 a alespoň částečně napravilo dost mizernou půlku sezóny. Loni čtvrtý celek tabulky, v létě neúspěšně bojující o Evropskou ligu, přezimuje na čtrnácté příčce.

Herní projev OGC je zápas od zápasu lepší. Je vidět, že si tým více věří, a proti ÉTG byl daleko nebezpečnější než v uplynulých několika týdnech, možná i měsících. Už v 6. minutě rozezvonil tyčku Cvitanich, a ačkoli ve 29. minutě dokázal Mongongu proměnit pokutový kop, chuť do fotbalu hosté soupeři rozhodně nepokazili.

Domácí i nadále vyvíjeli permanentní tlak, bohužel jim tak trochu scházela finální přihrávka, která by pomohla dostat se do vyloženějších šancí. Kdyby přitom v 58. minutě Wass netrefil jen brankovou konstrukci, těžko by se mužstvo Clauda Puela z případné pohromy dostávalo. O chvilku později ovšem bylo vyrovnáno.

Brüls vyslal parádní centr na volného Bauthéace, který míč uklidil z voleje bez větších problémů za záda gólmana Laquaita. Puelovi vyšlo i střídání, v 61. minutě se nebál stáhnout ze hry Brülse ani Cvitanichea a na hřiště poslal Bosettiho s Piedem. Právě druhý jmenovaný vymyslel akci u druhého gólu.

Domácí forvard předložil balón Bauthéacovi, který si na své konto připsal druhou trefu v utkání. Ani náhradník Bosetti nakonec nezůstal na suchu, právě on nakonec čtyři minuty před koncem pojistil tři body. Évian se jen marně snažil korigovat, až pak Genevois pro Bosettiho vybojoval míč a ten krásným lobem překonal Laquaita.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Montpellier HSC 0:0

21.12.2013 20:00

Góly: -

Na Stade Armand Cesari v Bastii gól nepadl, takže si hostující Montpellier připsal jedenáctou remízu v sezoně.

Předchozí dva zápasy těchto dvou soupeřů přinesly dohromady osm branek, ale tentokrát se nikdo z hráčů ne a ne trefit. Jako první to zkoušeli domácí prostřednictvím Floriana Raspentina, ovšem Geoffrey Jourdren jeho pokus vyrazil nad branku. Bastia pak sice držela balon, ale k dalšímu ohrožení branky to nevedlo.

V úvodu druhé půle se dostali ke slovu také hosté. Rémy Cabella si narazil Souleymanem Camarou a pokoušel se uklidit balon za záda domácího gólmana, jenže neúspěšně. Camara poté chytře číhal na zadní tyči na odražený balon, ale těsně předtím, než k němu doputoval, jej stihl do bezpečí "zamést" Romaric.

V závěru se senegalský fotbalista dostal po přihrávce Sébastiena Squillaciho ještě do jedné šance, kdy se ocitl sám před Landreauem. Zkušenému brankáři zkusil nasadit housle, jenže ten s tímto řešením počítal, a tak se oba soupeři před zimní pauzou rozešli smírně s tím, že remíza jejich pozici ani neuškodila, ani nevylepšila. Pro oba platí, že v jarní části soutěže budou muset pořádně zabrat, aby se vyhnuli sestupovým vodám.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Nantes 2:0

21.12.2013 17:00

Góly: 24. Benjamin Corgnet, 83. Mevlüt Erdinç (pen.)

ASSE slaví výhru nad FC Nantes, díky níž zůstane minimálně do zítřka na čtvrtém místě.

Trenér Christophe Galtier si sice postěžoval, že Les Canaris budou ve výhodě, protože jeho svěřenci v týdnu hráli v rámci Ligového poháru s PSG plných 120 minut. I tehdy, i teď zamířil přesně turecký fotbalista Mevlut Erding, jenž si drží skvělý průměr jednoho vstřeleného gólu na zápas ve všech soutěžích.

V úvodu tohoto ligového duelu však se svými spoluhráči nejprve sledoval, kterak Oswaldo Vizcarrondo pálil z otočky nad. V 9. minutě za sebe Erding poprvé výrazně upozornil. Efektní patičkou vybídl ke skórování Benjamina Corgneta, ale ten z voleje přestřelil. Ve 24. minutě však už spolupráce těch dvou nesla ovoce. Francouzský záložník sice později přiznal, že nebýt teče Papyho Djilobodjiho, jeho střela by asi mezi tři tyče nezamířila. Takhle se tak stalo, přestože brankář Rémy Riou si na balon sáhl - 1:0.

Ve 35. minutě se navíc zranil Filip Djordjević, kapitán a nejlepší střelec hostující celku, a byl nahrazen Fernandem Aristeguietou, jenž se uvedl povedeným half-volejem, který však směřoval přímo na Stéphana Ruffiera. Ve druhém poločase měl na hlavě vyrovnání v největší šanci Nantes Alejandro Bedoya, ale centr Biramy Tourého zasáhl hlavou tak, že míč zamířil nad branku.

V 83. minutě pak nešikovně zasáhl balon ve vápně rukou střídající Chaker Alhadhur a kopala se penalta, kterou nejlepší hráč na hřišti Mevlut Erding s přehledem proměnil. Ten samý Erding mohl v samotném závěru přidat ještě jednu branku. Romain Hamouma mu poslal výborný centr, Mevlut se do něj opřel half-volejem, nicméně protože Riou tento jeho pokus lapil, zůstalo ASSE u dvou vstřelených branek.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Valenciennes FC 1:2

20.12.2013 20:30

Góly: 84. James Rodríguez - 30. Éric Abidal (vl.), 58. David Ducourtioux

AS Monaco nevyužilo příležitost posunout se na první místo.

Díky tomu se tedy PSG stává podzimním mistrem, jelikož i kdyby svůj prestižní zápas s Lille prohrálo, zůstane klub Davida Rozehnala o bod za Ibrahimovićem a spol. Před utkáním s Valenciennes už byl po čtyřzápasové absenci zaviněné zraněním k dispozici kanonýr Falcao, ovšem na hřiště vyběhl na až na začátku druhé půle jakožto střídající hráč. Možná by ale byl býval raději za delší dovolenou.

Svěřenci Claudia Ranieriho dokázali i bez kolumbijského superstřelce všechny zápasy vyhrát. A co víc, neinkasovali v nich ani gól. Na hřiště tedy poslal stejnou základní sestavu jako minulý týden proti Guingampu. Zato trenér Ariël Jacobs byl nucen udělat nepopulární změnu uprostřed obrany. Valenciennes z předchozích 22 venkovních střetnutí vyhráli jediné a nic nenasvědčovalo tomu, že by měli uspět právě na Stade Louis II, zvláště když knížecí klub byl v této sezoně v domácím prostředí neporazitelný.

Že se budou hosté rvát o solidní výsledek, naznačila už v úvodu utkání střela Mathieua Dosseviho, avšak Danijel Subašić si s ní poradil. Monaco poté zcela jasně dominovalo ve statistice držení míče, čehož mohl využít Mounir Obbadi. Jeho první pokus však tečoval mimo pozdější hrdina David Ducourtioux, a ten druhý z úctyhodné vzdálenosti zase vykryl Nicolas Penneteau. Po půlhodině hry poslal před branku vynikající přihrávku Arthur Masuaku. Subašić určitě měl na to, aby ji zneškodnil, ale zaváhal, díky čemuž si kapitán Abidal vstřelil nedopatřením vlastní gól - 0:1. Už za minutu ale mohlo být srovnáno. Ducourtioux znovu tečoval střelu, tentokrát Anthonyho Martiala a Layvin Kurzawa doklepl balon do sítě, jenže gól nemohl být pro ofsajd uznán.

Pak přišly dobré chvíle Joãa Moutinha, kterým však chybělo přesnější umístění. Dvakrát si stoupl k přímému kopu, jednou před pauzou a podruhé těsně po ní, a dvakrát trefil tyč. Po hodině hry si všiml okének v obraně domácích Ducourtioux, načež dostal výbornou přihrávku a pelášil sám takřka z půlky hřiště na monackého brankáře, kterému pak nasadil housle - 0:2.

Nějakých deset minut před vypršením řádné hrací doby byl ve vápně faulován Falcao. A znovu se potvrdilo, že faulovaný hráč by neměl pokutový kop zahrávat. Penneteau jeho střelu zneškodnil, takže Saliou Ciss nemusel svého nešikovného zásahu litovat. Nedlouho poté však Monačtí přeci jen snížili, když se po rohovém kopu trefil hlavou k tyči James Rodríguez, ale protože druhý gól stejného hráče pro ofsajd neplatil, radovali se z výhry před poloprázdnými ochozy hosté. Ti sice nadále zůstávají v sestupové zóně, nicméně na rozdíl od Sochaux a Ajaccia jsou takříkajíc na dostřel. A poradit si s týmem na špici jistě za jakékoliv situace potěší.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain19135144:1344
2.AS Monaco19125231:1341
3.Lille OSC19124322:840
4.Girondins Bordeaux1987427:2131
5.AS Saint-Étienne1893627:2030
6.Olympique Marseille1985627:2029
7.FC Nantes1992823:1729
8.Stade Reims1978423:2129
9.FC Lorient1983826:2627
10.Olympique Lyon1967628:2725
11.Toulouse FC1967620:2425
12.EA Guingamp1966719:1924
13.SC Bastia1966721:2624
14.OGC Nice19721018:2523
15.Stade Rennes1956822:2421
16.Évian Thonon Gaillard1855819:3120
17.Montpellier HSC19211618:2417
18.Valenciennes FC19351117:2814
19.FC Sochaux19251215:3911
20.AC Ajaccio19161213:349

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

super Valenciennes

Reagovat
Godwinson

Monaco je pro mě dost nepříjemné překvapení, čekal jsem od nich trochu větší jízdu, minimálně podstatně lepší výkony. Dnes byl parádní Rodriguez, byť předrží každý balón. Obranu musí Monaco jednoznačně posílit už v zimě, ta je slabá ... plus chybí Kondogbia, Imbula 2.0

Reagovat
Neuro

minulou sezónu druhá liga a teď 2. místo v první lize.. co víc bys ještě chtěl? PSG už je docela sehrané a to Monaku chvilku potrvá než si ti žoldáci zvyknou na společný herní styl

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak , PSG mělo po těch nákupech taky pomalejší rozjezd...Ale ta obrana opravdu není nijak neprůchozí, na L1 to tak nějak zatím stačí,ale pokud se dostanou do LM což asi dostanou, můžou s tím mít velký problémy.

Ale i tak jsou to strašně nesympatické týmy, jak Monaco tak PSG. Je mně stašně líto Lyonu, taková král Francie to býval a hlavně toho svého válce dosáhl bez nějakých ohromných nákupu, většinu týmu si vychoval a jen doplňoval. Přál bych mu aby se vrátil aspon mezi první tři týmy L1....

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo kupuje hráče.. Někdo zápasy..

Reagovat
Radin

kdo si, že fandíš Jeseníku? :-D

Reagovat
Neuro

né že bych fandil, ale bydlel jsem poblíž

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a hlavně by svaz mohl posílat trochu kvalitnější rozhodčí.

Reagovat
iamek

Kokoti z Monaca

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Valenciennes. Jen ten titul by mohlo vyhrát Monako, ať se aspoň o rok prodlouží to, že každý rok získá titul jiný tým

Reagovat
smazaný uživatel

porad nevim, jestli bych to monacu pral...

Reagovat
smazaný uživatel

No rozhodně to tam až na ty jižany poskládali celkem zajímavě - Toulalan, Abidal, Kondogbia, Kurzawa, Riviere, Martial...přijde mi to o trochu sympatičtější, než PSG.

Reagovat
domingo

Mne je teda letos sympatictejsi PSG, protoze Blanc je genius Monaco je proste slepenec dobrych hracu, PSG je uzasny tym, jeden z nejlepsich na svete. Prat jim nemuzu, ale vadi mi rozhodne min nez na Ancelottiho, z ciste sportovniho hlediska.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Monaku je zase více Francouzů, "minimum" jižanských pokemonů a dávají příležitost i mladším hráčům (třeba Martial). Ale že bych jim nějak fandil, to se říct nedá.

Nicméně je pravda, že PSG je ze sportovního a taktického hlediska jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi je Bordeaux sotva odesel Plasil tak jsou ze spodnich pricek na 4 miste. A Catania opacne na samem dne

Reagovat
Neuro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

Plašilem to uplně nebude, sice dělal v Bordo Kapitána, ale co jsem měl možnost vidět zápasy s ním tak nikdy nic kloudnýho nevymyslel. Obyčejnej posouvač míčů na krátkou vzdálenost a hlavně na jistotu

Reagovat
Langi

No a stejne v Bordeaux predvadel o poznani lepsi vykony nez v repre

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám v to že už ho tam neuvidím....

Reagovat
Kongo

Aboubakar sestřelí Lyon. A snad Evián neztratí.Benezet už by se mohl uzdravit.

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguayský kanonýr Edinson Cavani bude kvůli rozvodovému řízení chybět Paris St. Germain v nedělním šlágru francouzské ligy proti Lille. Nejdražší hráč v historii soutěže odletěl do své vlasti po středečním zápase Ligového poháru, v němž pomohl mistrovskému týmu dvěma góly k výhře nad St. Etienne 2:1 po prodloužení a k postupu do čtvrtfinále. Podle uruguayského listu El Observador řeší Cavani rozvod s manželkou Marií, s níž má dva malé syny.

Dement , vždyť si ju nedávno bral a ženská už je zajištěná milionama do konce života, snad se dočkám doby, kdy takoví retardi nebudou dostávat tolik peněz.

Reagovat
olis

to ma zase dalsiu? lebo pokial viem tak s tou prvou sa uz rozviedol este ked bol u nas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je solidní blázen. Já být takhle bohatej, tak se nikdy neožením.

Reagovat
olis

tamtu prvu s s ktorou ma deti si bral este ked tolko nezarabal, ale ja som bol v tom ze s tou uz bol rozvedeny, tak bud media vtedy klamali alebo toto je uz druha

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse je v piči

Reagovat
Langi

proč? na víc nemají, po tom co v létě prodali

Reagovat
smazaný uživatel

Reims

Reagovat
Ferguson6

Reims bz sa mohol vratit do LM po rokoch a zopakovat si finale s Realom

Reagovat
Godwinson

Bozsky Remes.

Reagovat
Langi

no...sem zvědavej na nás dneska...asi se po dlouhý době podivám, tak doufám, že se zas vytočim

Reagovat
Israha

Škoda, velká škoda, že tam Diawarovi ta hlavička nespadla, za svůj výkon by si gól zasloužil a dokonal by parádní obrat. I tak ale sympatických posledních 25 minut, takhle si představuju boj o body.

Reagovat
Kongo

Doufám,že půjde Aboubakar někam do Španělska.

Reagovat
Godwinson

Snad neni tak blby:)

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí

Pastore a Menéz měli už hodně šancí, věřil jsem v ně, ale opět neuvěřitelně zklamali. Menéz za tu poslední akci u mě fakt skončil. Kdyby nahrál tak by byla výhra.

Reagovat
.13

ja som inak aj cakal, ze to asi tak skonci. Toto sa nam stava inak tak minimalne 5krat za sezonu a ked u nas bol este Nene, tak aj castejsie. Namiesto nahravky a cisteho golu, zabijeme tutovku a ztratime body

Reagovat
onze

MERCI PSG za celý rok 2013

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
.13

Reagovat
Godwinson

Skoda, prevelika. Kdyby Lille nezarizl sudi ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ajaccio je už jasne čo ?

Reagovat
Hyrax

Škoda...

Reagovat
Israha

Záložník Marseille Mathieu Valbuena myslí na změnu dresu. "Mým cílem je hrát co nejlépe za svůj tým v druhé polovině sezony a být v nejlepší formě na mistrovství světa. Pak bych rád začal novou kapitolu kariéry mimo Francii. Uvidíme po šampionátu," uvedl francouzský reprezentant.

Ach jo...už si bez něj OM ani neumím, spolu s Cheyrou aktuálně největší ikony klubu. Navíc nenahraditelný hráč, to bylo vidět včera proti Girondins. Thauvin dělal jeho kreativní práci a Imbula to běhání, dva museli hrát to, co běžně hraje jeden.

Reagovat
Paul Anka

nedovedu si ho představit někde jinde, pro OM jeden z nejdůležitějších hráčů

Reagovat
Godwinson

Tak ze by preci jen Cabella ...

Reagovat
Israha

Nehraje on spíš křídelníka?

Reagovat
domingo

Ma podobnou pozici jak Thauvin.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele