19. kolo
20.12.2013 20:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

AS Monaco - Valenciennes FC 1:2

AS Monaco nevyužilo příležitost posunout se na první místo.

Díky tomu se tedy PSG stává podzimním mistrem, jelikož i kdyby svůj prestižní zápas s Lille prohrálo, zůstane klub Davida Rozehnala o bod za Ibrahimovićem a spol. Před utkáním s Valenciennes už byl po čtyřzápasové absenci zaviněné zraněním k dispozici kanonýr Falcao, ovšem na hřiště vyběhl na až na začátku druhé půle jakožto střídající hráč. Možná by ale byl býval raději za delší dovolenou.

Svěřenci Claudia Ranieriho dokázali i bez kolumbijského superstřelce všechny zápasy vyhrát. A co víc, neinkasovali v nich ani gól. Na hřiště tedy poslal stejnou základní sestavu jako minulý týden proti Guingampu. Zato trenér Ariël Jacobs byl nucen udělat nepopulární změnu uprostřed obrany. Valenciennes z předchozích 22 venkovních střetnutí vyhráli jediné a nic nenasvědčovalo tomu, že by měli uspět právě na Stade Louis II, zvláště když knížecí klub byl v této sezoně v domácím prostředí neporazitelný.

Že se budou hosté rvát o solidní výsledek, naznačila už v úvodu utkání střela Mathieua Dosseviho, avšak Danijel Subašić si s ní poradil. Monaco poté zcela jasně dominovalo ve statistice držení míče, čehož mohl využít Mounir Obbadi. Jeho první pokus však tečoval mimo pozdější hrdina David Ducourtioux, a ten druhý z úctyhodné vzdálenosti zase vykryl Nicolas Penneteau. Po půlhodině hry poslal před branku vynikající přihrávku Arthur Masuaku. Subašić určitě měl na to, aby ji zneškodnil, ale zaváhal, díky čemuž si kapitán Abidal vstřelil nedopatřením vlastní gól - 0:1. Už za minutu ale mohlo být srovnáno. Ducourtioux znovu tečoval střelu, tentokrát Anthonyho Martiala a Layvin Kurzawa doklepl balon do sítě, jenže gól nemohl být pro ofsajd uznán.

Pak přišly dobré chvíle Joãa Moutinha, kterým však chybělo přesnější umístění. Dvakrát si stoupl k přímému kopu, jednou před pauzou a podruhé těsně po ní, a dvakrát trefil tyč. Po hodině hry si všiml okének v obraně domácích Ducourtioux, načež dostal výbornou přihrávku a pelášil sám takřka z půlky hřiště na monackého brankáře, kterému pak nasadil housle - 0:2.

Nějakých deset minut před vypršením řádné hrací doby byl ve vápně faulován Falcao. A znovu se potvrdilo, že faulovaný hráč by neměl pokutový kop zahrávat. Penneteau jeho střelu zneškodnil, takže Saliou Ciss nemusel svého nešikovného zásahu litovat. Nedlouho poté však Monačtí přeci jen snížili, když se po rohovém kopu trefil hlavou k tyči James Rodríguez, ale protože druhý gól stejného hráče pro ofsajd neplatil, radovali se z výhry před poloprázdnými ochozy hosté. Ti sice nadále zůstávají v sestupové zóně, nicméně na rozdíl od Sochaux a Ajaccia jsou takříkajíc na dostřel. A poradit si s týmem na špici jistě za jakékoliv situace potěší.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
hradec

AS Monako 4:1 Valenciennes FC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele