Ligue 1 - souhrn 17. kola

05.12.2014, 22:21, aktualizováno 07.12.2014, 23:00
Komentáře a souhrny
Marseille porazila Metz a vrací se na čelo tabulky, kde se po vítězství nad Nantes dočasně ocitlo PSG. Guingamp veze body z Reims, Lens remizoval s Lille. Lyon otočil utkání na půdě Évianu a vrátil se na průběžné třetí místo. Tři body slavily také Monako, Bordeaux, Saint-Étienne, Nice a Montpellier...

Olympique Marseille - FC Metz 3:1

07.12.2014 21:00

Góly: 43. André-Pierre Gignac, 59. André Ayew, 90+2. Dimitri Payet - 46. Florent Malouda

André-Pierre Gignac zaznamenal svůj 50. gól v dresu Marseille, a i díky němu dokázali domácí před 52 tisíci diváky na Stade Vélodrome porazit Mety. Vítězství pro ně bylo důležité hlavně proto, aby se zpátky posunuli na první místo před PSG. Hosté si naopak připsali už čtvrtou porážku za posledních pět ligových kol.

Po trochu vlažnějším začátku se v 18. minutě osmělil Malouda, který vypálil z dálky, nicméně Mandanda jeho pokus dokázal vykrýt. O minutu později se Marchal objevil po rohovém kopu v docela slušné pozici, jenže hlavou zamířil jen vedle. Další šance na řadu přišla až deset minut před přestávkou, poprvé také zahrozil OM.

Payet se dokázal ve středu pole uvolnit od N'Dawa a vystřelil, jenže míč skončil pouze nad brankou gólmana Carrassa. Ve 39. minutě mohl naopak znovu skórovat aktivní Malouda, jenž si našel prostor v šestnáctce, avšak proti němu dokázal nohou zakročit bravurně Mandanda. Andrada pak o dvě minuty později mířil vedle.

Domácí se ujali vedení ve 43. minutě. Payet z levé strany nacentroval na hlavu Gignaca, který nikým nehlídaný uklidil balón do sítě. Do druhého dějství však svěřenci Marcela Bielsy vstoupili katastrofálně. Po 18 vteřinách Falcón v těžké pozici sklepl balón na Maloudu, jehož tečovaná rána skončila pod břevnem.

Nerozhodný výsledek však vydržel na celkem krátkou dobu. V 59. minutě sice Romaova střela skončila na tyči, míč se však odrazil přímo k Ayewovi, který z blízkosti bez problémů zakončil. Znovu vyrovnat mohl v 67. minutě Ngbakoto, který byl na hřišti sotva minutu, ovšem jeho zakončení chyběly potřebné parametry.

Gignac se mohl v tabulce střelců dotáhnout na Lacazetta, kdyby skóroval aspoň ještě jednou, nicméně v 72. minutě skončila jeho hlavička vedle a v 83. minutě nechal vyniknout gólmana Carrassa. Les Phocéens nakonec o svém vítězství rozhodli v nastavení, Payet z úhlu dokázal lehkým obloučkem překonat vyběhnuvšího Carrassa.

Více informací k zápasu

Stade Reims - EA Guingamp 2:3

07.12.2014 17:00

Góly: 6. Gaëtan Charbonnier, 68. Prince Oniangué - 33. Lars Jacobsen, 48. Christophe Mandanne, 79. Claudio Beauvue

Guingamp navázal na vítězství nad Lens a venku dokázal skolit také Remeš. Domácí naopak padli podruhé v řadě, po čtyřech zápasech navíc skončila jejich bilance vítězství na domácí půdě. Svěřenci Jocelyna Gourvenneca tak rázem nejsou na samotném dně tabulky, během dvou kol se vyhoupli bezpečně ze sestupového pásma.

Hosté do utkání nevstoupili vůbec dobře. Vypadalo to, že Remeš zkrátka potvrdí, jak je před vlastními fanoušky silná, a už v 6. minutě jí poslal do vedení Charbonnier. Ten si našel prostor ve vápně, dokázal se zbavit bránícího Dialla a pak z blízkosti pohodlně zakončil k tyči. V 17. minutě Charbonnier stav nenavýšil, neboť zamířil mimo.

Ve 33. minutě EAG dokázal vyrovnat z ojedinělé možnosti. Giresse rozehrál standardku z levé strany centrem do vápna, kde se míč po odrazu dostal k Jacobsenovi, jenž nechytatelnou střelou překonal brankáře Placideho. Jak špatně hosté začali první dějství, tak skvěle naopak nastoupili do toho druhého.

Ve 48. minutě N'Gog uvolnil Beauvueho, jehož pokus stačil Placide zkrotit. Vyrazil ovšem míč pouze před sebe a Mandanne z dorážky neměl problém zacílit. O dvacet minut později bylo znovu srovnáno, Oniangué si seběhl blíže k brance a umístil balón přesně k tyči. Brankář Lössl se mezi třemi tyčemi po tomhle pokusu jenom ohlédl.

Poslední čtvrthodinka patřila Guingampu, který strhl vítězství na svou stranu. Léveque v 74. minutě jasně naznačil, že by si soupeř měl dávat stále pozor, trefil totiž břevno. Nakonec se podařilo skórovat Beauvuemu. Ten se zbavil strážců Conteho a Signorina elegantní kličkou a pak po zemi zamířil přesně na bližší tyč.

Více informací k zápasu

RC Lens - Lille OSC 1:1

07.12.2014 17:00

Góly: 90+2. Adamo Coulibaly - 47. Idrissa Gueye

Lille OSC už už sahalo na stadionu Felixe Bollaerta po výhře, což by byl výsledek, na který David Rozehnal (proti Lens odehrál v obraně celý zápas) a spol. čekají od září. Jenže druhá minuta nastaveného času druhé půle rozhodla o tom, že si počkají minimálně buď do zápasu Evropské ligy proti Wolfsburgu, nebo do následného duelu s Toulouse.

Domácí se mohli ujmout vedení v závěru první dvacetiminutovky, když z hranice vápna vypálil Lalaïna Nomenjanahary. Vincent Enyeama zůstal na brankové čáře zcela zkoprnělý a jenom sledoval, kterak balon míří těsně vedle tyče. Lille mělo už v tu dobu vystřídané dva zraněné hráče - Bériu nahradil Pape Souaré a záhy po zmíněné šanci musel ze hřiště Marvin Martin, jehož místo zaujal Ronny Rodelin.

Právě tento hráč mohl pro změnu poslat do vedení hosty. Sébastien Corchia centroval z pravé strany, Rodelin vystřelil, Rudy Riou byl překonaný, leč jeho spoluhráč Gbamin zažehnal na poslední chvíli nebezpečí. V 35. minutě se ve výborné šanci ocitl Divock Origi, ale nezamířil tak, jak by bylo bývalo zapotřebí. V samotném závěru první půle ještě nasměroval svou hlavičku mimo branku Adamo Coulibaly, takže řada byla znovu na Girardových svěřencích.

Ti svou příležitost proměnili ve 48. minutě. Idrissa Gueye si narazil nejprve s Rodelinem, a poté s Rouxem, načež nártem poslal balon do sítě - 0:1. Blízko k vyrovnání měl po dvaceti minutách Ahmed Kantari, ale díky triu Kjaer-Rodelin-Enyeama zůstali hosté ve vedení. V závěrečných vteřinách zápasu se to ale mělo měnit.

Madagaskarský fotbalista Lalaïna Nomenjanahary upadl po střetu s Corchiou ve vápně, píšťalka rozhodčího Buqueta však zůstala němá. Hráč ze čtvrtého největšího ostrova na světě ještě v úplně poslední minutě nastaveného času zacentroval a Adamo Coulibaly předskočil Kjaera a hlavou vyrovnal na 1:1. Lille tak zůstává patnácté a Lens osmnácté.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - Olympique Lyon 2:3

07.12.2014 14:00

Góly: 29. Cédric Barbosa, 64. Cédric Barbosa - 62. Yassine Benzia, 81. Alexandre Lacazette, 90+4. Alexandre Lacazette (pen.)

Alexandre Lacazette opět ukázal, že je pro Lyon v současné formě nepostradatelný. Les Gones sice na půdě Évianu dvakrát prohrávali, nakonec však dokázali v samém závěru vydolovat vítězství 3:2, ke kterému Lacazette přispěl dvěma góly..

Jeho výkon tak nakonec zastínil jiné vynikající představení domácího veterána Cédrika Barbosy; nejstarší hráč Ligue 1 otevřel skóre famózním přímým kopem už po půlhodině hry. Yassine Benzia sice v 63. minutě vyrovnal, ale jen o pár desítek vteřin poté poslal Barbosa svůj tým opět do vedení. A pak už přišla chvíle pro Lacazetteho, který suverénním způsobem ukončil třízápasový gólový půst - nejprve v 81. minutě srovnal na 2:2 a následně rozhodl z penalty ve čtvrté minutě nastavení.

Lyon měl za sebou těžký týden; po diskutované porážce 0:3 v rhonském derby sice Fournierovi svěřenci porazili Remeš, žádná paráda to však z jejich strany nebyla. V Annecy chtěl proto ambiciózní tým opět ukázat, že se hodlá rvát o nejvyšší příčky. Částečně se to dařilo - v první půli měli hosté obrovskou převahu v držení míče, kromě propagačních střel Benzii se Steedem Malbranquem však gólmana Jespera Hansena prakticky neohrozili.

Bezzubý byl dlouho také Évian; Barbosova první trefa tak byla vlastně premiérovou šancí zápasu. Zkušený záložník převzal roli rozehrávače přímých kopů po nemocném Danielu Wassovi a krásnou ránou do Lopesova vinglu dokonale zmrazil hostující publikum. V nastavení první půle mohl ještě dvakrát pojistit vedení mladý forvard Clarck N'Sikulu, lyonští však odolali.

To se nakonec ukázalo jako nesmírně důležité, protože po matné úvodní pasáži ve druhé půli přišla vyrovnávací trefa. Také tato akce začala přímým kopem, z nějž Lacazette vypálil na bránu; Hansen si se situací neporadil vůbec dobře a pouze vyrazil míč směrem k číhajícímu Benziovi, který nemohl minout. Domácí odpověď však přišla takřka okamžitě, když osmatřicetiletý Barbosa předběhl svého obránce a zakončil ojedinělý protiútok.

Lyon se samozřejmě odmítal spokojit s prohrou a nadále tlačil, prosadit se však dokázal až v závěru. Po Fekirově rohu se k míči dostal Lacazette a nekompromisní dělovkou propálil Hansena podruhé. Když už se zdálo, že utkání dospěje k remíze, zavelela píšťalka sudího Tonyho Chaprona - střídající Adrien Thomasson zahrál ve vápně rukou a kopala se penalta, z níž Lacazette vsítil vítězný gól, svůj už 13. v sezoně.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Montpellier HSC 0:4

06.12.2014 20:00

Góly: 23. Jonas Martin, 55. Morgan Sanson, 60. Lucas Barrios, 90. Anthony Mounier

Tak tohle byl pořádný šok. Místo aby Rennes potvrdilo svoji skvělou formu z posledních týdnů a doma smetlo nevýrazný Montpellier, stal se přesný opak - hosté na Stade de la Route de Lorient vyhráli vysoko 4:0 a překazili šanci domácích dostat se na třetí místo v tabulce.

Renneský kouč Philippe Montanier už od svého nástupu v létě 2013 neustále opakuje, že klíčem k úspěchu je konsistence výkonů, a zdálo se, že jeho tým v tomto ohledu konečně dělá pokroky - před dnešním duelem vyhrál čtyřikrát za sebou. Dnes však přišel nečekaný, ale o to tvrdší direkt. Montpellier rozstřílel soupeře díky trefám Jonase Martina (23'), Morgana Sansona (55'), Lucase Barriose (60') a Anthonyho Mouniera (90+2').

Konečný výsledek je naprosto neuvěřitelný i proto, že Montpellieru se mimo domácí Stade de la Mosson vůbec nedaří; před dneškem nevyhrál venku sedmkrát v řadě. Kdoví, co kouč Rolland Courbis řekl před výkopem svým svěřencům, každopádně to však fungovalo - Les Pailladins začali pěkně zostra a Barrios málem docílil své první trefy v Ligue 1 už v samém úvodu. Jeho střelu však akrobaticky odklidil z brankové čáry zkušený stoper Sylvain Armand.

Další nebezpečnou ránu vyslal Jamel Saihi, proti němuž musel zasáhnout gólman Benoït Costil. Nečekaná ofenziva Montpellieru favorizovaného soupeře dokonale zaskočila a prakticky se pouze čekalo na vedoucí trefu. Ta přišla hned vzápětí - Paul Lasne našel svým pasem Barriose, který prodloužil na Martina, jehož placírku zastavila až síť za Costilovými zády. Vedení to bylo napsto zasloužené.

Domácí vůbec nevyužívali faktu, že mezi montpellierskými tyčemi stojí Jonathan Ligali, pro nějž bylo dnešní utkání teprve druhým v Ligue 1; hostující gólman sice vypadal trochu nervózně, se střelami Habiba Habiboua a Philippa Hosinera si však dokázal poradit. Nezklamal ani po další Habibouově ráně (mířící původně do břevna).

Poslední zmiňovanou situaci vymyslel Paul-Georges Ntep, který v posledních týdnech hraje ve fenomenální formě; dnes se mu však vůbec nedařilo. Naopak celý montpellierský tým jako by se rozhodl ukázat, jak se to má dělat, a krátce po pauze zvedl své vedení z jedné branky na tři - nejprve Sanson pohodlně zakončil po skvělé individuální akci Mouniera, poté centrem z hloubi pole našel Barriose, který nasadil Costilovi jesle a vsítil tak svou první branku ve francouzské lize.

Rennes málem okamžitě zareagovalo trefou Abdoulaye Doucourého, gól však nebyl uznán, neboť Habibou v předházejícím závaru fauloval Hiltona. Otázkou zůstává, jestli by kontaktní trefa byla domácím něco platná; hosté totiž byli evidentně hladoví po úspěchu a i za stavu 3:0 nadále útočili. Costil se musel dvakrát vytáhnout proti Souleymane Camarovi, na finální sólovou akci muže zápasu Mouniera však už nestačil.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - SC Bastia 1:0

06.12.2014 20:00

Góly: 58. Ricky van Wolfswinkel

V minulých dvou kolech ASSE dokázalo, že dovede dát i více než jednu branku za zápas. Jenže i ty jednogólové trefy povětšinou stačily na body, což se potvrdilo i tentokrát.

Začátek zápasu byl spíše opatrný, takže první zaznamenání hodná situace se udála až po dvaceti minutách hry, když po centru Jonathana Brisola mířil hlavou nepřesně Benjamin Corgnet. Už po minutě se však musel vyznamenat Stéphane Ruffier. Po přihrávce Romarica stál proti němu Gadji Tallo, jenže nedal.

Po půlhodině hry se mohl do listiny střelců Ligue 1 poprvé v kariéře zapsat Francois Kamano, jenž obešel domácí brankářskou jedničku, ovšem Franck Tabanou míči v cestě do branky zabránil. Těsně před pauzou trefil po zpětné přihrávce Ricky van Wolfswinkel tyč, ovšem později se ukázalo, že se ještě jenom zastřeloval.

V 58. minutě se po centru Fabiena Lemoineho vyhnul ofsajdové pasti a šikovně zavěsil, přestože Alphonse Aréola proti němu vyběhl - 1:0. Už v minutě pětašedesáté měla Bastia dvě obrovské šance na vyrovnání. Julian Palmieri přesně centroval, ovšem Ryad Boudebouz mířil hlavou jen do tyče. Od ní se kulatý předmět odrazil ke Kamanovi, jenž trefil pro změnu druhou tyč!

Hosté z Korsiky se pak dožadovali penalty, protože podle nich hrál údajně kapitán Loïc Perrin ve vlastním vápně rukou. Jenže se nepískalo. A důvod k fouknutí do píšťalky rozhodčímu nedal ani v poslední desetiminutovce Max Gradel, protože jeho střela mířila nad branku. Bastia tedy zůstává poslední, zatímco ASSE se vyhouplo na prozatímní třetí příčku.

Více informací k zápasu

SM Caen - OGC Nice 2:3

06.12.2014 20:00

Góly: 39. Mathieu Duhamel (pen.), 45. Lenny Nangis - 32. Jordan Amavi, 64. Eric Bauthéac (pen.), 74. Alassane Pléa

Nice se po pěti kolech bez vítězství konečně vzpamatovalo a z půdy Caen si domů odvezlo všechny body. Byl to ovšem hodně tuhý boj, který vlastně ani nemusel dopadnout dobře. Domácí herně určitě nepropadli, ale i přesto pošesté v sezóně prohráli před vlastním publikem. Přitom do poločasu ještě vedli.

SMC byl v první půli o něco aktivnějším celkem, častěji se dostával do šancí, častěji i střílel. Ve 13. minutě vyslal nebezpečný pokus z levé strany Koita, gólman Pouplin mu ale pokus zneškodnit dokázal. O pár chvil později zpoza vápna vypálil Kanté, ovšem jeho střela skončila pouze nad bránou.

Ve 32. minutě se OGC ujal vedení. Bauthéac měl k dispozici standardku z velmi slušné pozice a míč dokázal namířit přes zeď k bližší tyčce. Brankář Vercoutre stačil konečky prstů zasáhnout a vyrazil střelu do tyčky, od ní se však balón odrazil k úplně volnému Amavimu, jenž zamířil do prázdné brány.

Domácí se však nevzdali a o sedm minut později dokázali vyrovnat. Nangise v šestnáctce podrazil Gomis a kopala se penalta, kterou bez větších potíží proměnil Duhamel. A ve 45. minutě otočili vedení na svou stranu, když Nangis skvěle zapracoval na hranici vápna a zamířil po zemi přesně k tyči.

Svěřenci Clauda Puela se po přestávce zlepšili. Hrozil především jediný typický hrot Pléa, který v 57. minutě otestoval pozornost Vercoutreho. O pět minut později také Nice zahrávalo penaltu. Nangis si ve vápně počínal nešetrně proti Pléovi, takže sudí Turpin opět ukázal na bílý puntík, ze kterého se Bauthéac nezmýlil.

Zápas nakonec v 74. minutě rozhodl Pléa, na něj domácí obrana tak trochu zapomněla a on se z blízkosti proti Vercoutremu prosadil. Caen se již vyrovnat nepodařilo, naopak soupeř mohl dávno rozhodnout o svém vítězství, jenže Bodmer v závěru pálil mimo, Hult v nastavení selhal na Vercoutrem a to samé platilo i o Eyssericovi.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Lorient 3:2

06.12.2014 20:00

Góly: 43. Wahbi Khazri, 64. Cheick Diabaté, 66. Cheick Diabaté - 31. Benjamin Jeannot, 51. Vincent Le Goff

Cheick Diabaté přišel z lavičky zhruba po hodině hry, aby během sedmi minut dvěma brankami otočil utkání s Lorientem. Hosté znovu potvrdili, že jejich forma má stoupající tendenci, a stejně jako v úterý proti Marseille předvedli velmi dobrý výkon. V Bordeaux bohužel k zisku bodů nepomohl.

Les Merlus vstoupili do utkání velmi slušně, jenže Mostefovu hlavičku dokázal polapit domácí gólman Carrasso. Ten však mezi třemi tyčemi nevydržel dlouho, neboť si poranil rameno a už v 11. minutě ho musel nahradit mladý Slovinec Jug. Poprvé v akci byl po minele, kterou způsobil Plašil, ale vyřešit jí dokázal.

Do další možnosti se dostal domácí Touré, ale svou střelu namířil jen mimo. Ve 31. minutě se naopak Lorient ujal vedení. Guerreiro svůj přímý volný kop poslal do zdi, od níž se však balón odrazil trochu šťastně k Jeannotovi, jenž ho okamžitě poslal za záda Juga. Les Girondins se však do přestávky podařilo ještě srovnat stav.

Nejprve se radovali po Tourého zásahu, který ztracený míč poslal do sítě, jenže sudí Kalt branku neuznal, protože předtím se faulu dopustil Rolán. Nakonec se dvě minuty před obrátkou trefil Khazri. Gólman Lecomte podcenil centr a vyrazil ho pouze k nohám svého protihráče, jenž o pár vteřin později překonal.

Lorient však v 51. minutě navrátil vedení na svou stranu. Dostal se do brejku, Mesloub s Le Goffem si následně vyměnili míč mezi sebou, a druhý jmenovaný pak Juga překonal. Domácí lodivod Willy Sagnol na situaci zareagoval nejlépe, jak mohl. Ze hry stáhl nevýrazného Rolána a poslal místo něj Diabatého.

Ten se mu odvděčil v 64. minutě vyrovnávací brankou, kterou zařídil po centru Tourého svou hlavou. A jen o dvě minuty později zajistil svému týmu vítězství, když nikým nehlídaný po přihrávce Khazriho usměrnil balón za Lecomteho podruhé. Malijský reprezentant mohl zpečetit hattrick, zamířil však o pár chvil později jen nad.

Hosté už se na zvrat nemohli. FCGdB byl i nadále lepším týmem, vedení mohl pojistit například Sertic, jenže z přímého kopu pouze přestřelil. Lecomte se pak například potil dvakrát proti Diabatému a jednou proti Tourému. Lorient zahrozil snad jen díky Pelému, jenže jeho tečovaný pokus skončil pouze na tyči.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - FC Nantes 2:1

06.12.2014 17:00

Góly: 34. Zlatan Ibrahimović, 48. Zlatan Ibrahimović - 8. Alejandro Bedoya

Dva Zlatanovy góly zajistily PSG těsnou výhru v duelu s FC Nantes. Pařížský klub se tak dostal na první místo tabulky a čeká, jak si povede Olympique Marseille v utkání s Metami.

V lednu letošního roku to ve městě nad Seinou byla naprosto jednoznačná záležitost. Domácí deklasovali hosty 5:0. Ti tak prodloužili svou sérii bez vstřelené branky v Parku princů na deset let! Jenže tato statistika vzala v tomto případě za své už po osmi minutách hry, kde se z nějakých šestadvaceti metrů trefil famózně do protilehlého (levého) horního rohu branky americký reprezentant Alejandro Bedoya - 0:1.

A netrvalo dlouho a mohlo to být 0:2. Jordan Veretout zahrával přímý kop, který pak z voleje dopravil do branky Papy Djilobodji, jenž měl velký podíl na prvním zásahu svého týmu. Jenže, rozhodčí Benoít Bastien viděl údajný faul jeho spoluhráče Oswalda Viczarronda, takže branka nebyla uznána a PSG mohlo zavelet k otočení skóre.

Ve 34. minutě přišel první ze dvou parádních okamžiků Zlatana Ibrahimoviće. Lucas poslal z pravé strany přízemní centr do vápna, kde švédský kanonýr prostě nesmí dostat ani centimetr ... co centimetr, ani milimetr prostoru! Jenže tentokrát jej dostal, takže mohl levačkou zakončovat - 1:1. PSG poté více drželo míč na kopačkách, ovšem Rémy Riou musel zakročit až v závěru první půle, kdy po Lavezziho centru zkoušel jeho pozornost hlavou kapitán Thiago Silva.

Ve 48. minutě si Zlatan stoupl k přímému kopu a přibližně ze stejného místa jako v prvním poločase Bedoya, to trefil skoro stejně, jako ... inu, jako v prvním poločase Bedoya - 2:1. Les Canaris se poté především bránili, nicméně Blankovi svěřenci ne a ne zamířit přesně. Teprve až když Ezequiel Lavezzi zamířil po Aurierově centru těsně mimo tyče, začal se tým Michela Der Zakariana tlačit dopředu.

Hlavička Alejandra Bedoyy ale mířila mimo a střídající Lucas Deaux napálil svůj pokus přímo na Salvatoreho Siriga, který s ním proto vůbec neměl žádný problém. FC Nantes tedy spadlo na deváté místo a pohárové příčky se mírně vzdalují. Pokud ovšem zvládne dva zbývající letošní zápasy (s Bordeaux a s Lorientem) mohla by být situace o poznání veselejší.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Monaco 0:2

05.12.2014 20:30

Góly: 45. Dimitar Berbatov, 77. Dimitar Berbatov (pen.)

Monaco zvládlo těžký zápas na půdě Toulouse a po výhře 2:0 se posouvá na průběžnou sedmou příčku. Hrdinou zápasu se stal autor obou tref Dimitar Berbatov, který poprvé udeřil těsně před přestávkou, aby následně pojistil vítězství 13 minut před koncem z penalty..

Knížecí klub tak pokračuje v pozvolném postupu tabulkou, prohrál jediné z posledních devíti ligových utkání, a přestože do ideální formy mají svěřenci Leonarda Jardima stále daleko, dnešek byl v tomto směru slibným ukazatelem. V deštivém večeru na Stade Municipal hosté dominovali a v porovnání s neškodným Toulouse byli určitě nebezpečnějším týmem.

Kouč Les Violets Alain Casanova zaznamenal nečekaný úspěch v utkání vloženého kola v Nantes, když upustil od své obvyklé formace 3-5-2, Monaco však bylo na jeho nové 4-4-2 připraveno; zadní řada domácích ve složení Pavle Ninkov - Uroš Spajić - Damian Grigore - Francois Moubandje působila nesehraným dojmem a agilní forvardi soupeře jí dělali velké problémy.

Prvních dvacet minut se diváci v ochozech toulouského stadionu převážně nudili; teprve poté se do první šance propracoval Bernardo Silva, který sice obešel domácího gólmana Ahamadu, jeho pokus však odklidil z brankové čáry pozorný Spajić. Na Berbatova však už defenziva Fialových recept nenašla - bulharský veterán zpracoval po výtečném Martialově pasu míč na zadní tyči, a nikým nehlídán z úzkého úhlu zakončil. 0:1.

Monaco mohlo pojistit vedení hned pár vteřin po změně stran, Ahamada se však proti Silvovi vytáhl; portugalský mladík situaci dost uspěchal, měl totiž na zadní tyči úplně volného Berbatova. Bulhar nicméně litoval nemusel, neboť se v 77. minutě prosadil podruhé. Fabinho byl faulován ve vápně a bývalý kanonýr Tottenhamu a Manchesteru United z bílého puntíku nezaváhal - 0:2.

Toulouse vlastně mělo jedinou pořádnou šanci v 66. minutě - hostující kapitán Jérémy Toulalan zasáhl míč ve vápně rukou, píšťalka rozhodčího Mickaëla Lesageho však zůstala němá. V podstatě to tedy ani žádná šance nebyla. V samém závěru se ještě pokoušel zvrátit skóre Spajić, který vyšplhal na přímý kop, mířil však mimo. Monaco tak najednou ztrácí pouze tři body na třetí příčku..

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille17122336:1538
2.Paris Saint-Germain17107032:1237
3.Olympique Lyon17103432:1733
4.AS Saint-Étienne1795319:1232
5.Girondins Bordeaux1794425:2031
6.Stade Rennes1784520:1928
7.AS Monaco1775521:1826
8.Montpellier HSC1773718:1624
9.FC Nantes1766515:1524
10.Stade Reims1764719:2722
11.OGC Nice1763821:2421
12.Toulouse FC1762921:2520
13.FC Metz1754816:2319
14.Évian Thonon Gaillard1661918:2619
15.Lille OSC1646611:1518
16.EA Guingamp17601118:3018
17.FC Lorient17521017:2317
18.RC Lens17431015:2115
19.SM Caen1735921:2814
20.SC Bastia1735913:2214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
Thelvin

Berbatov

Reagovat
Murtago

Reagovat
I am Mancunian

berbastar

Reagovat
smazaný uživatel

Sem myslel, že už má na kontě tak 15 gólů, zdálo se mi že dává goly pořád.

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan

Reagovat
Wat

Ibra! Oba góly supr, při tom prvnim vlastně už při zakončení slavil, takovej je to hráč.

Reagovat
Israha

Už jsem si říkal, že Rennes byli nějak podezřele dlouho výkonnostně konzistentní. Toto je zase ukázkový kolaps .

Reagovat
Pipo123

To isté si vravel aj já pred zápasom a tešil sa že aký super kurz na krásnu jednoznačnú jednotku

Reagovat
Al Capone

Zlatan . Už nemůžu dočkat na Vánoce až dostanu jeho knížku

Reagovat
smazaný uživatel

taky

Reagovat
Wat

Knížka je super.

Reagovat
ondrvo

Přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux

Reagovat
Godwinson

Montpellier me letos pekne vytira zrak:) Moc pekne.

Reagovat
Godwinson

N

Reagovat
smazaný uživatel

co je zac ten sanson?

Reagovat
lampard8

Reprezentant Francie U21, talent jak hovado, za chvíli to bude novej Cabella, pokud neuspěchá přestup.

Reagovat
papanegra

PSG bez Zlatana jsou v prdelce... Ibra je pán hráč

Reagovat
STR

Ricky

Reagovat
smazaný uživatel

benzia dostal letos poprve sanci v zakladu a odvdecil se hned na prvni pokus, navic ve velmi podstatnem zapase, snad uz ted bude konecne stabilni soucasti sestavy, talentu ma vic, jak n'jie a yattara dohromady, tak snad uz si to konecne srovna v hlave a bude na nej moct hubert sazet, pri soucasne mizerii v utoku bude potreba, aby hral i nekdo jiny nez jen sasa (ten opet potvrdil, ze krestani maji jezise a lyonsti lacazetta)

Reagovat
lampard8

Tak Benzia mi připomíná svým stylem Benzemu, ale k němu má na míle daleko chce to, aby hrál častěji, to jednoznačně, hlavně ať nehraje to kopyto Yattara, na něj po posledním zápase nemám nervy už. A nějak jsem si všiml, že když je N'Jie na place, spoluhráči mu už moc nepřihrávaj, než jak tomu bylo na začátku sezony ale to je asi jen osobní dojem

Reagovat
smazaný uživatel

n'jie ma sice prozatim silene rezervy v praci s balonem, ale ta pozice prvniho nahradnika by mu mohla svedcit, jedine, co prozatim ukazal, je rychlost a snazivost, takze muze trochu provetrat unavenou obranu soupere a pozvolna se do toho dostat; jelitak yattara zatim v L1 ukazal jen, ze je linej pohnout zadkem, coz je na muj vkus dost malo, snad bude hrat benzia zaklad a n'jie zolik, idealni

Reagovat
lampard8

Tak gratuluji Fournierovi za geniální tah nasadit Malbranquea pro zdramatizování zápasu. Nebejt jeho, nebyl by to tak gólový zápas. Katastrofální hráč tenhle stařík, a díky němu sedí válec Mvuemba ještě že máme Alexe, kterej se poučil ze špatně kopnutých přímáků z prvního poločasu a konečně jeden vyslal na bránu. A vlastně ještě jedno poučení si vzal z poslední kopnutý penalty proti ASSE. Dneska to napálil pro jistotu doprostřed branky. Ačkoli to byla přísná, velmi přísná penalta. Jinak Barbosa a jeho přímáček - kloubouček. A to jsem si říkal - nehraje Wass, žádné nebezpečí ze standartek nehrozí pak první přímák a bum pod víko do šibenice a hádejte kdo zavinil ten přímý kop. No přeci legenda Steed svým dětinským faulem jedeme dál

Reagovat
domingo

Mne prijde ze Steed byl vylozene Gardeho hrac. On si ho privedl s nejakym zamerem, dal mu jasne najevo, co od nej ceka, a Steed hral jak Scholea. Fournier evidentne moc nevi co s nim..

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš ho staví stejně jako Garde mi přijde, otázka, co mu dává za úkoly, nicméně mi nepřijde, že by hrál něco jiného než loni.

Reagovat
domingo

Ono to muze bejt i v mezilidsky komunikaci, steed ma za sebou pomerne tezky d

psychicky problemy

Reagovat
domingo

fakin mobil

Reagovat
smazaný uživatel

Je to možné, ale zase na druhou stranu si nemyslím, že hraje zase o tolik hůř než pod Gardem. Vždyť i golů dal víc, než za celé dva roky pod ním. Spíš mi přijde, že fakt už stárne a ta forma, co měl, se ho nemůže držet věčně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Steed si svoje většinou odehraje, zřejmě zápas blbec no. Ale Mvuemba by mohl naskočit třeba i za Tolissa někdy, bo ten hraje snad každý zápas.

Reagovat
juninho8

dnes sedel...podla mna skor za Ferriho...ten sa mi v poslednej dobe nepaci

Reagovat
Godwinson

Hraje ještě někdo z vás vůbec tu fantu?

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych ji hrál, kdyby mě to nevyfakovalo a nezapočítalo mi to na startu 4 kola kvůli tomu, že jsem neměl kompletní jedenáctku, kterou mi nešlo doplnit.

Reagovat
Godwinson

Mně se to na začátku taky mrdalo, i když sestavu jsem měl kompletní. A je fakt, že sestavu jsem neměnil asi deset kol, takže chlubit se na potkání tímto úspěchem mohu stejně, tak v pořádku

Reagovat
Godwinson

Teda to Lille je v hajzlu. René ten svůj Montpellier kopíruje se vším všudy

Reagovat
Univerzál

Celkem dobré kolo. Nice, Guingamp

Reagovat
lampard8

Kurva ten Andre Ayew tam dneska na tom hřišti snad položil život. A takhle to má vypadat. Výbornej výkon odměněnej gólem.

Reagovat
Israha

Jeho typický herní projev. Sice občas v důsledku toho nasazení bývá neefektivní, ale takhle odjezdí většinu zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

OM titul !!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele