Ligue 1 - preview 17. kola

05.12.2014, 08:27, aktualizováno 07.12.2014, 08:49
Previews
Olympique Marseille v sobotu přišel o vedení v tabulce, když jej předskočilo PSG, po duelu s Metami se ale může do čela vrátit. Évian změří síly s Lyonem, RC Lens s Lille a Remeš s Guingampem...
Évian Thonon Gaillard - Olympique Lyon  (neděle 14:00)
Lyon čeká těžký zápas na půdě Évianu a jeho kouč Hubert Fournier přiznává, že má obavy zejména z jednoho hráče - je jím samozřejmě Daniel Wass, vynikající dánský univerzál, který v posledních týden chytil životní formu a de facto sám táhne Évian pryč ze sestupové zóny.

Wassova dominance v podalpském týmu je neuvěřitelná; fanouškovskou měsíční cenu pro nejlepšího hráče týmu vyhrál už osmkrát (!) v řadě, a vypadá to, že ani tentokrát se v tomto směru nic měnit nebude. Obávaný specialista na přímé kopy totiž v posledním zápase (v podstatě) vlastními silami porazil Bastii na jejím hřišti 2:1. Ačkoliv hraje v obraně či na kraji zálohy, zaznamenal letos už osm gólů.

Není proto divu, že se o mladého borce, který v Évianu hraje od roku 2012, údajně zajímají Chelsea i Liverpool - a že si Fournier právě na něj hodlá dát velký pozor. Lyonský recept na úspěch? Za každou cenu se vyvarovat faulů kolem pokutového území a předejít tak riziku Wassových přímých kopů.

"Všichni víme, co Wass umí," prohlásil výmluvně hostující kouč. "On je důvodem, proč se Évianu tolik daří - celý tým ví, že dokáže sám rozhodnout o úspěchu. Musíme být extrémně opatrní a dávat si pozor na zbytečné chyby. Na druhou stranu je fakt, že přímé kopy zvládáme taky, letos jsme z nich skórovali už třikrát," připomněl.

Lyon naposledy těsně udolal Reims, Fournierův bývalý klub, a po dvou ztrátách se vrátil zpět na vítěznou vlnu. Ti nejodvážnější příznivci mohou dokonce stále doufat v titul; na vedoucí Marseille ztrácí Les Gones pouze pět bodů. Sám kouč však zůstává hodně obezřetný, zejména vzhledem k venkovní formě týmu - z možných 21 bodů mimo vlastní stadion vydoloval Lyon pouze šest.

"Určitě se chceme snažit vnutit soupeři svoji hru, což se nám v posledních dvou venkovních duelech nedařilo," dodal Fournier. "Také bychom rádi hráli výše na hřišti, protože často zůstáváme příliš hluboko. Obránci se vracejí za míč příliš brzy. Máme hodně kreativních ofenzivních hráčů, ale ne vždy se nám daří hrát tak, jak bychom si představovali," upřesnil.

Hosté vítají zpět klíčového obránce Milana Biševace, jemuž vypršel disciplinární trest; odhadovat reálnou sílu Évianu je však prakticky nemožné. Les Croix de Savoie zahájili sezonu ziskem jediného bodu z prvních šesti zápasů, potom vyhráli třikrát v řadě, prohráli čtyřikrát - a následně přidali další tři výhry. Předvídat jejich výsledky je zkrátka dlouhodobě nereálný úkol..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.30 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Reims - EA Guingamp  (neděle 17:00)
Guingamp se po posledním vítězství nad Caen vyhoupl ze sestupového pásma a hodlá na tento úspěch navázat i na půdě Remeše. Ta je ovšem v celkem slušné formě, nachází se v klidném středu tabulky, ale klidně by mohla zabojovat o příčky pohárové. Domácí by zároveň rádi napravili poslední smolný nezdar s Lyonem.

Na Stade de Gerland svěřenci Jeana-Luca Vasseura neodehráli vůbec špatné utkání, domů však přesto odjížděli s prázdnou. Alespoň o bod přišli až v nastavení, v němž Lacazette rozhodl o vítězství 2:1. Byla to dost krutá rána pro remešské fotbalisty. "Byli jsme v první i ve druhé půli lepší," volil odvážná slova domácí lodivod.

O to hořčí měl neúspěch pachuť, neboť Remeš ukončila svou sérii sedmi zápasů bez porážky. "Hráli jsme proti skvělému soupeři, jenž má výborného střelce Lacazetteho. Ten udělal rozdíl. Jsem s mým týmem velmi spokojený, i když jsme udělali malou chybu. Musíme se z toho poučit, že utkání nemá jen devadesát minut, ale i nastavení," dodával Vasseur.

Domácím se výrazně daří před vlastními fanoušky, před nimi postupně skolili Bordeaux, Montpellier, Lille i Bastii. I proto se je v tuto chvíli vůbec netýkají boje o záchranu. "Líbilo se mi, co jsem viděl na hřišti. Musíme v tom pokračovat i nadále," vracel se ještě jednou k utkání v Lyonu sám Vasseur.

Hosté naposledy ukončili nelichotivou bilanci tří proher v řadě, zároveň si i zastříleli a Caen nasázeli hned pět branek. Guingamp ve čtvrtek čeká klíčové utkání na půdě řecké Soluně, kde se rozhodne o jeho působení v Evropské lize i nadále. Uvidíme, co nakonec bude klub preferovat a zda-li v Remeši bude složená nejsilnější možná jedenáctka.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.10 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RC Lens - Lille OSC  (neděle 17:00)
V sestupovém pásmu tlící Lens se na stadionu Felixe Bollaerta utká s Lille, které má jen tříbodový náskok. A když se k tomu přičte fandovská nenávist mezi oběma kluby, může se na severu Francie udát ledacos.

Antoine Kombouaré si vyzkouší první derby v roli hlavního kouče. Po postupu z Ligue 2 však střádá spíše porážky. Z posledních pěti duelů to byly hned čtyři. "Příznivci našeho klubu po mě hlavně požadovali, abych v tomto měsíci zvítězil v derby. Určitě uděláme všechno pro to, abychom jejich přání vyhověli. Nicméně raději bych prohrál derby a na konci sezony setrval v Ligue 1, než teď vyhrál a pak sestoupil," nechal se slyšet Kombouaré.

"Chápu, proč je tento zápas důležitější, než některé jiné. Ale mezi příznivci obou celků panuje až děsivá nenávist, což se mi nelíbí. Tohle není můj styl vnímání fotbalu. Jasně, chceme pro naše fandy vyhrát, ale nechci v ochozech, ani před stadionem, ani jinde ve městě vidět žádné zraněné! Motivaci pro tenhle střet ale rozhodně máme!" vyjádřil se kouč Lens.

Počítáme-li všechny soutěže, tak jeho protějšek, pan Girard, čeká na výhru už jedenáct zápasů! Nicméně v týdnu uhrál jeho tým remízu s úřadujícími mistry z Paříže, na čemž hodlá lodivod Lille dále stavět: "Hráči si zasloužili být odměněni za to, jakým způsobem k fotbalu přistupují. Máme velmi dobrý tým, ne že ne. Určitě lepší, než na patnácté místo. Jsem však přesvědčený o tom, že naše dobré chvíli ještě přijdou."

Proti Lens nebude moci nastoupit zraněný záložník Florent Balmont. A právě zranění jsou spolu s velkým počtem zápasů hlavní příčinou toho, že se loni třetí Lille nachází nyní právě tam, kde se nachází. Čtyři dny stará remíza s PSG by ale týmu Davida Rozehnala snad měla doopravdy pomoci k dalším lepším výsledkům.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.20 - 3.20 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Marseille - FC Metz  (neděle 21:00)
Marseille potřebuje nad Metami zvítězit, aby se vrátila do čela. Taková zaváhání, jakým byla úterní remíza na půdě zachraňujícího se Lorientu, se už nesmí opakovat, jinak se může PSG dostat do laufu. Hosté nebudou mít na Stade Vélodrome co ztratit, ale měly by už začít sbírat výsledky, jinak můžou spadnout k sestupovému pásmu.

Kouč Marcelo Bielsa se po minulém utkání hodně zlobil. Jeho tým neměl nejlepší den a málem přišel o vedoucí pozici. Naštěstí pro něj i jeho největší konkurent nebodoval naplno. "Asi jsme si zasloužili vyhrát. Ale neuspěli jsme. Je hodně těžké napravovat chyby. Byli jsme frustrovaní," hodnotil argentinský stratég.

Útočník André-Pierre Gignac, který je s jedenácti vstřelenými góly druhým nejlepším šutérem ligy, nepředvedl ideální výkon. Přitom jeho trefy povětšinou dopomůžou OM rozhodnout o vítězství. Samozřejmě že v souvislosti s jeho osobou se mluví o možném odchodu, krouží kolem něj hned několik klubů.

Gignac by však vlastně mohl v klubu zůstat. A naznačil, za jakých podmínek. "Chci vědět, jestli zůstane Bielsa," prohlásil. Domácí lodivod byl pak vyzván, aby se k tomuto vyjádřil, a zvolil šalamounskou formulaci: "Jak by řekl argentinský trenér Jorge Valdano: Pracuji tak, abych tu zůstal celý život, protože vím, že zítra můžu odejít."

Marseille před vlastními fanoušky šlape jako na běžícím páse, z osmi utkání hned sedmkrát vyhráli. Bielsovi je ale úplně jedno, kde a proti komu hraje. "Vůbec neberu v úvahu skutečnost, jestli hrajeme doma nebo cestujeme ven. Vždycky chci vyhrát. Musíme vyhrávat, i když hrajeme venku," vysvětloval.

S Metami domácí naposledy hráli před šesti lety a v tehdejší sezóně je dvakrát porazili. Mužstvo kouče Alberta Cartiera mělo sice slušný start do tohoto ročníku, poslední týdny ale strádá. Za poslední čtyři kola získalo na své konto pouhý jeden bod, a to ve středu z utkání s Bordeaux, kde branka nepadla.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.75 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - FC Nantes  (sobota 17:00)
Obhájce titulu už nechce a vlastně ani nemůže nabrat další bodovou ztrátu. FC Nantes oproti tomu především doufá, že tentokrát v Parku princů nedostane "bůra".

Svěřenci Laurenta Blanca jsou zatím v tabulce druzí, přičemž nebýt středeční remízy s Lille, mohli být na prvním místě. V minulé sezoně byla ale v tuto dobu jejich pozice o poznání jistější. "Rozhodně si půjdeme pro body. V domácím prostředí si více věříme. K Nantes ovšem chováme velký respekt. Je to dobrý tým, který ale velmi dobře známe," prohlásil bývalý francouzský reprezentant.

PSG je v tomto utkání jednoznačným favoritem. Nejen proto, že Les Canaris jsou prozatím až sedmí, ale statistika hovoří zcela jasně. Při pařížském střetu těchto dvou celků se hosté radovali z výhry naposledy před dvanácti lety. Tehdy ovšem v klubu z hlavního města panovaly docela jiné poměry a vítězný soupeř se pyšnil velmi silnou sestavou.

Nantes má navíc v metropoli nad Seinou potíž se střílením branek. Více než jeden gól tam naposledy dalo před deseti lety. V této aktivitě ke všemu v současnosti obecně příliš nevyniká. Trefy Filipa Djordjeviće zkrátka chybí, přestože na soupisce jsou kvalitní útočníci - Ismaël Bangoura, Itay Shechter, Johan Audel nebo Serge Gakpé.

Trenér hostujícího týmu Michel Der Zakarian spoléhá i na to, že úřadující mistr Ligue 1 nebude na tenhle mač stoprocentně koncentrovaný, jelikož v týdnu jej čeká prestižní bitva s Barcelonou. "Minule jsme tu sice prohráli 0:5, nicméně to opravdu bylo minule. Nyní je nová sezona, my jsme se od té minulé zlepšili a chceme v Paříži odehrát o poznání lepší zápas," nechal se slyšet záložník Jordan Veretout, jeden z klíčových fotbalistů ve výběru arménského kouče.

Zároveň dodal, že se on i jeho spoluhráči poučili z minulých chyb a že mají stále aktuálně jednu z nejlepších obran v lize. Což je pravda, protože méně branek zatím dostalo pouze AS Saint-Étienne (12) a právě PSG (11). Dá se tedy napsat, že pokud by se "Kanárkům" podařilo vstřelit první gól, šanci na nějaký bodový zisk určitě mají.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Stade Rennes - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Kouč Montpellieru Rolland Courbis přiznává, že se mu do Rennes příliš nechce. Není divu - domácí se v posledních týdnech rozehráli do famózní formy a atakují příčky zajišťující postup do Ligy mistrů, zatímco Les Pailladins stále hledají recept na sebevědomí..

Courbisovi svěřenci se letos spoléhají zejména na formu před vlastním publikem, v týdnu však doma podlehli Saint-Étienne 0:2 a nevypadá to, že by se v dohledné době měli pohnout ze svého místa ve středu tabulky. Nyní je čeká další papírový favorit - Rennes vyhrálo poslední čtyři zápasy a poskočilo už na pátou příčku, s dvoubodovým odstupem od třetího Lyonu.

Zkušený kouč hostů by rád více času na analýzu situace, program je však nahuštěný a zápasy jdou rychle po sobě. "Nejsem si jistý, proč jsme prohráli. Nevím, jestli za to mohl nedostatek bojovného ducha nebo absence vůle k vítězství," vracel se k zápasu s ASSE. "V tuto chvíli to zkrátka vypadá, že se nedokážeme vyrovnat dobře organizovaným soupeřům s talentovanými hráči. Rennes pro nás proto není ideální soupeř. Pořád máme před sebou spoustu práce, pokud se chceme v tabulce posunout výše. Naše poslední výsledky mluví za vše," kritizoval.

Určitou vzpruhou by pro Courbise mohl být návrat obránce Daniela Congrého, který je konečně zdravý; totéž platí i pro forvarda Lucase Barriose, který už proti ASSE nastoupil z lavičky. Na druhé straně bude chybět důležitý záložník Gelson Fernandes, který si v tréninku poranil koleno a zatím není jisté, jak dlouhá ho čeká pauza.

Rennes se sice teoreticky už po tomto kole může posunout na "bednu", jeho kouč Philippe Montanier však zůstává opatrný. "Ještě není odehrána ani půlka sezony," odmítl spekulace o pohárech po poslední výhře 2:1 na půdě Nice. "Pokusíme se samozřejmě vyhrávat jako doteď, musíme ale zůstat obezřetní. Teď sbíráme body, daří se nám a naše sebevědomí roste. Chceme takto pokračovat i nadále, o skutečných ambicích se však můžeme začít bavit uprostřed dubna. Tam se láme chleba," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.60 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - SC Bastia  (sobota 20:00)
ASSE se i přes remízovou sérii nadále drží na pohárových pozicích. A své postavení bude chtít potvrdit i v duelu s poslední Bastií.

"Zajímá mě jenom ten zápas, nikoliv naše postavení v tabulce," prohlásil Christophe Galtier, jehož svěřenci v týdnu porazili Montpellier. Ovšem předtím si mohli skutečně hlasitě pískat, jelikož v derby porazili rivala z Lyonu. I přes porážku má však Olympique na třetí pozici jednobodový náskok. Ten by klidně ale mohl být záhy smazán.

"Nesmíme se prostě rozptylovat tím, že budeme dychtiví po umístění v popředí tabulky. Ke každému utkání musíme přistupovat se stejným odhodláním. Zvláště proti sestupem ohroženým týmům to může vypadat jako snadná záležitost v náš prospěch," nechal se slyšet osmačtyřicetiletý trenér, jenž s Les Verts obhajuje čtvrté místo z minulé sezony.

Kromě toho má jeho tým ještě slušnou šanci na postup v Evropské lize, přestože zatím uhrál pět remíz ve stejném počtu zápasů. Musí ovšem porazit Dněpr Dněpropetrovsk. Teoreticky postačí i remíza, ovšem za předpokladu, že Inter Milán vyhraje nad Karabachem. Otázka je, jestli se na ASSE nezačne projevovat únava z velkého množství sehraných zápasů. Trenér však odhodlaně tvrdí, že něco takového nehrozí.

To Bastia teď řeší jen a pouze Ligue 1. Na konci listopadu došlo na Korsice ke změně trenéra. Clauda Makeleleho nahradil Ghislain Printant. Své svěřence zatím vedl do dvou zápasů a na kontě z nich nemá ani bod. "Podívali jsme se důkladně na rozlosování a stanovili si naše cíle. Musíme se soustředit na to, abychom před pauzou sesbírali pokud možno co nejvíce bodů, protože od ledna to v podstatě bude nová sezona," prohlásil (prozíravě?) bývalý kouč bastijského "béčka", který by podle smlouvy měl zůstat u prvního týmu minimálně do závěru letošní sezony.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.45 - 4.20 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - OGC Nice  (sobota 20:00)
Fotbalisté Nice stále klesají tabulkou dolů a dolů. V listopadu se jim vůbec nedařilo a ani měsíc prosinec nenačali správně, neboť s Rennes doma padli 1:2. Tentokráte se pokusí napravit si reputaci na půdě Caen, které je o čtyři příčky pozadu. Domácí za šestnáct ligových kol zvítězili jen třikrát.

Hostům se v posledních týdnech nedaří prakticky nic. Z posledních pěti zápasů uhráli pouze bezbrankovou remízu s Remeší, jinak čtyřikrát prohráli. Od překvapivě vysoké výhry na půdě Guingampu, kde vsítili hned sedm gólů, nemohou najít rovnováhu mezi obranou a útokem. Povětšinou selže jedna z těchto složek.

Nic svěřenci Clauda Puela nezměnili ani ve vloženém kole, ve kterém znovu nezískali ani bod. "Doufám, že hráči budou prahnout po pomstě. A konečně vycení zuby na soupeře," přál by si hostující lodivod. "Caen i my jsme naposledy prohráli. Oba týmy tak budou bojovat o úspěch, který jim zatím uniká."

Nice se ostatně jako jeho protivník potýká s celkem nepříjemnou marodku. Do utkání by totiž neměla zasáhnout pětice hráčů, a to ve složení Maupay, Pentecote, Traoré, Digard a Delle. Domácím bude chybět potrestaný Pierre, který v minulém utkání obdržel červenou kartu, a pak také zranění Appiah, Musavu-King a Bazile.

SMC je aktuálně se čtrnácti body v sestupovém pásmu, osmnáctý před Lens a Bastií je jen díky lepšímu skóre. Herní projev ovšem nevypadá vyloženě špatně, například před týdnem proti Montpellieru rozhodně nehrál druhé housle. Navíc částečně potěšil své fanoušky, když před nimi dokázal uhrát body teprve podruhé v sezóně.

Ve středu však v Guingampu utržili svěřenci Patriceho Garandeho debakl 1:5. "Musíme začít být efektivní, abychom dosáhli svých cílů," dodával před utkáním Puel. "Větší agresivita dle mého názoru může změnit vše. V současné chvíli je to o charakteru a osobnostech v týmu, který dělá rozdíl ve výsledcích. Musíme se zvednout."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - FC Lorient  (sobota 20:00)
Bordeaux bude chtít potvrdit svoji roli týmu útočícího na třetí příčku, která zajišťuje účast v Lize mistrů; k tomu potřebuje zejména nadále podávat konzistentní výkony a vítězit v zápasech, kde se to od nich očekává. Jako například dnes doma proti Lorientu..

Les Girondins se sice aktuálně propadli až na šesté místo, boj o "bronz" je však hodně našlapaný - na třetí Lyon ztrácejí pouze dva body. Navíc se mohou opřít o vynikající domácí bilanci, na Chaban-Delmas ještě neprohráli a ze sedmi pokusů triumfovali hned pětkrát. Podle kouče Willyho Sagnola je klíčem k dosavadnímu úspěchu zejména silný týmový duch, na nějž bude spoléhat i dnes.

"Máme vše ujasněné a v kabině je dobrá atmosféra. To je naše letošní zbraň," potvrdil bývalý skvělý obránce pro oficiální klubové stránky. "Po lidské stránce máme vynikající tým, hráči se nebojí tvrdé práce. Museli jsme často rotovat, ať už dobrovolně či z donucení, ale všichni hráči v kádru mají na to, aby hráli důstojnou roli v Ligue 1," chválil.

Bordeaux bude tedy velkým favoritem, podcenit ofenzivně naladěný Lorient by se jim však nemuselo vyplatit; svěřenci Sylvaina Ripolla si sice už letos stihli projít pádem až na sestupové příčky, momentálně se jim však opět daří a ukazují, že se mohou měřit s kýmkoliv. To bylo vidět v posledním domácím duelu s vedoucí Marseille, kde vyválčili cennou remízu 1:1. Celkově neprohráli už třikrát v řadě, před Marseille dokonce zaznamenali dvě výhry.

Tato statistika sice stačí zatím pouze na šestnácté místo a tříbodový náskok na "zónu ponoru", málokdo však očekává, že by se Les Merlus po sezoně skutečně poroučeli o patro níže. "Lorient byl před pár týdny ve velkých problémech, ale dokázali to otočit. Hrát proti nim bude těžké, protože jsou teď hodně sebevědomí, zvlášť po remíze s Marseille," zvedá Sagnol varovný prst.

Domácí kouč se bude muset stále obejít bez stopera Tiaga Iloriho; velkou otázkou zůstává, jakou dnes zvolí taktiku (v listopadu zkoušel vedle tradičního 4-2-3-1 také netradiční systém se třemi středními obránci). Fanoušci na Chaban-Delmas však každopádně budou požadovat tři body - naposledy totiž Bordeaux uhrálo pouze bezbrankovou remízu v Métách, a to ještě gólman Carrasso musel v závěru zlikvidovat penaltu Florenta Maloudy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.40 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - AS Monaco  (pátek 20:30)
Toulouse i Monaco se nacházejí v docela podobné pozici - přestože ve vloženém kole vyhrály, stále se pohybují pouze ve středu tabulky, za svými předsezonními ambicemi. Domácí Les Violets rázně utnuli sérii neúspěchů, když naposledy vykradli stadion nebezpečného Nantes, dnes však budou opět v pozici papírového outsidera..

Pokud bychom měli vybrat jednoho hráče, kterého se toulouská kabina obzvláště obává, nepůjde o žádnou z ofenzivních hvězd Monaka - tuto pozici si vydobyl tuniský stoper Aymen Abdennour, který před přestupem do knížecího klubu hrál právě ve fialovém dresu. Vydržel tam tři roky, během nichž se stal jedním z nejlepších obránců ve Francii.

V Monaku se mu sice zpočátku nedařilo a po špatném úvodu sezony jej trenér Leonardo Jardim posadil na lavičku, nyní je ale zpět a v úterním zápase s Lens (3:0) podal vynikající výkon. A dánský forvard Martin Braithwaite, autor vítězné trefy Toulouse v Nantes, má ze střetu se svým bývalým spoluhráčem velký respekt.

"Abdennour je ohromně silný, skvěle odebírá míče. Je také dost rychlý, i když ne tolik jako já. Předběhnu ho," prohlásil Braithwaite s úsměvem na předzápasové tiskové konferenci. Pokud se mu podaří zopakovat totéž co v Nantes, fanoušci budou určitě nadšení - jeho krásný halfvolej posunul TFC na jedenácté místo (Monaco je osmé). "Dával jsem si pozor na to, abych míč trefil co nejlépe. Opravdu jsem ten gól potřeboval vstřelit, výhra byla ohromně důležitá," dodal s tím, že Monaco je sice silný tým, ale domácí určitě mají na výhru.

Braithwaite u trenéra Alaina Casanovy bojuje o základní sestavu; jasnou jedničkou v útoku je Wissam Ben Yedder, Dánovou konkurencí je potom mladý Aleksandar Pešić, autor tří listopadových gólů. Trenér však Braithwaitemu věří. "Je to rozený střelec, ukazuje ohromnou disciplínu a příkladnou vůli po vítězství," chválil. "Jeho přístup je ukázkový."

Co se Abdennoura týče, nešetří Casanova chválou. "U nás si Aymen vysloužil pověst jednoho z nejlepších stoperů Ligue 1, ale teď je ještě silnější. Je to opravdový profesionál, na jeho působení mám jen ty nejlepší vzpomínky. Teď je ale na straně nepřítele," shrnul domácí kouč, zatímco sám Abdennour v rozhovoru pro magazín L'Equipe dodal: "V Toulouse jsem se měl skvěle, ale v Monaku jsem opravdu šťastný. Rozumím si se všemi lidmi v klubu, samozřejmě i se spoluhráči. Máme spoustu kvalitních fotbalistů a věřím, že můžeme dojít daleko."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.20 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille16112333:1435
2.Paris Saint-Germain1697030:1134
3.Olympique Lyon1693429:1530
4.AS Saint-Étienne1685318:1229
5.Stade Rennes1684420:1528
6.Girondins Bordeaux1684422:1828
7.FC Nantes1666414:1324
8.AS Monaco1665519:1823
9.Stade Reims1664617:2422
10.Montpellier HSC1663714:1621
11.Toulouse FC1662821:2320
12.FC Metz1654715:2019
13.Évian Thonon Gaillard1561816:2319
14.OGC Nice1653818:2218
15.Lille OSC1545610:1417
16.FC Lorient1652915:2017
17.EA Guingamp16501115:2815
18.SM Caen1635819:2514
19.RC Lens16421014:2014
20.SC Bastia1635813:2114

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Marcelo Bielsa says in today's press conference that Doria is simply not playing because those who start do not deserve to be dropped...yet

Reagovat
Godwinson

Idiot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

v lednu k nam na hostovacku s opci 500 tisic

Reagovat
smazaný uživatel

Nechceme, na lavičce nám hnije nejlepší stoper Afriky.

Reagovat
Israha

Alibismus, no. Bych se hodně divil, kdyby na rovinu řekl skutečné důvody...

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
mastakillah

Zlatan je fenomén

Reagovat
Murtago

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

Co to provádí to Rennes? Já jsem je měl za nejjasnější dnešní jedničku.

Reagovat
smazaný uživatel

Benzia v zaklade parada. Len dufam ze sa chyti a nesklame

Reagovat
smazaný uživatel

jak hral v prvnim polocase?

Reagovat
smazaný uživatel

Nesledujem to. Prave cestujem naspat domov vlakom a wifina je tu na hovno. Tak len na livesporte kontrolujem

Reagovat
smazaný uživatel

Wass nehraje. Dnes to musia byt 3 body lebo vsetci konkurenti vyhrali.

Reagovat
smazaný uživatel

Jezisi kriste prva strela na branku

Reagovat
juninho8

YASSINNNEEEEEE parada...pekny primacek Laca

Reagovat
smazaný uživatel

to si delaj prdel

Reagovat
juninho8

pre boha ziveho....kazdy jeden branil meter od hraca uz od polovice

Reagovat
juninho8

Steedovi uteka hrac a on si vyklusava 2 metre za nim...mlaadiii je uz sice v cudu ale pobehnut moze

Reagovat
juninho8

boze ja ked vidim toho Daba zanho by som nafackal vsetkym co ho priviedli a co ho tam drzia....najneoblubenejsi hrac asi nie len v lyone ale v celej L1

Reagovat
smazaný uživatel

No tak snad Benzia bude ten základ hrát nadále a Yattarové a N'Jieové o něj budou bojovat až když se naučí hrát fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

konecne ses pridal na svetlou stranu

Reagovat
juninho8

SASAAAAAAA boha to je hracik

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Saši bychom byli na úrovni Caen.

Reagovat
juninho8

Fekir skoda

Reagovat
juninho8

Maximus vystrasil

Reagovat
juninho8

penaltaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

SAŠENKAAAAAA ♥ ♥ ♥

Reagovat
juninho8

ale treba podotknut ze teraz by sa hodilo heslo Ked OL nemoze sudi pomoze lebo ako takuto penu odpiskat prosti domacim v 93 minute...zarezal ich pekne...ale ja som len rad

Reagovat
smazaný uživatel

aulas konecne zas jednou vytahl obalky, od zahrebu to nejak flakal

Reagovat
juninho8

alebo sa z nas stava tym zaverov

Reagovat
smazaný uživatel

No to jsem zvědavý na sestřih, musím dělat ekonometrii, takže jsem to zase flákal. Jinak rozhodčí jednou zařízne, pak pomůže, my si to zase někdy vybereme v dalším zápase

Reagovat
smazaný uživatel

za dva tydny se jede na bordeaux...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná výhra hostí, není o čem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

ak vravis ale my sme si to uz vybrali v par zapasoch v minulych sezonach...teraz sa nam to vracia

Reagovat
smazaný uživatel

no docela ve velkem, kdyz proti marseille i guingampu v zaveru pamatuju penaltove zakroky nase a naopak dnes vymyslena penalta

Reagovat
smazaný uživatel

Guingamp beriem ale proti OM nebolo nič

Reagovat
smazaný uživatel

jednou si tam pamatuju, jak nejaky obrance nekoho stahl pri centru a byla to mnohem vetsi pencle jak to, co lyon dostal dnes (ale normalne bych nepiskal ani jedno)

Reagovat
smazaný uživatel

tak to zatiahol Umtiti Thauvina, ale to sa málokedy píska

Reagovat
smazaný uživatel

tak to se jeste jednou koukni, co se pisklo dnes

Reagovat
smazaný uživatel

jasná ruka a čo sa nepísklo proti zelenáčom za stavu 1:0, to si pozri

Reagovat
smazaný uživatel

nenasel jsem bohuzel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Payet opět naprosto rozdílový. Bohužel jediný, který tam dokáže dát finální centr/přihrávku adresně, jinak je to dneska hodně na náhodu. Metz před brankou dokonce aktivnější...druhý poločas ještě bude náročný.

Reagovat
smazaný uživatel

po těch prvních 10 minutách jsem měl pocit, že je zválcují rozdílem třídy, jenže ono nic, hra se vyrovnala a jak píšeš, před brankou byli nebezpečnější hosté. Ještě bych vyzdvihl Steva za první půlku, ten tam měl několik perfektních zákroků.

Reagovat
Israha

Steve podržel celkově, souhlasím. Ten gól byl smolný, za ten nemohl ani on, ani obránci. Ale Payet muž zápasu, opětovně. Tři góly, jeden dal, na druhý nahrál a na třetí vymyslel, páč ta tyč padla zase po jeho asistenci. Můžeme říct, že Valbuena byl plnohodnotně nahrazen.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele