17. kolo
05.12.2014 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Toulouse FC - AS Monaco 0:2

Monaco zvládlo těžký zápas na půdě Toulouse a po výhře 2:0 se posouvá na průběžnou sedmou příčku. Hrdinou zápasu se stal autor obou tref Dimitar Berbatov, který poprvé udeřil těsně před přestávkou, aby následně pojistil vítězství 13 minut před koncem z penalty..

Knížecí klub tak pokračuje v pozvolném postupu tabulkou, prohrál jediné z posledních devíti ligových utkání, a přestože do ideální formy mají svěřenci Leonarda Jardima stále daleko, dnešek byl v tomto směru slibným ukazatelem. V deštivém večeru na Stade Municipal hosté dominovali a v porovnání s neškodným Toulouse byli určitě nebezpečnějším týmem.

Kouč Les Violets Alain Casanova zaznamenal nečekaný úspěch v utkání vloženého kola v Nantes, když upustil od své obvyklé formace 3-5-2, Monaco však bylo na jeho nové 4-4-2 připraveno; zadní řada domácích ve složení Pavle Ninkov - Uroš Spajić - Damian Grigore - Francois Moubandje působila nesehraným dojmem a agilní forvardi soupeře jí dělali velké problémy.

Prvních dvacet minut se diváci v ochozech toulouského stadionu převážně nudili; teprve poté se do první šance propracoval Bernardo Silva, který sice obešel domácího gólmana Ahamadu, jeho pokus však odklidil z brankové čáry pozorný Spajić. Na Berbatova však už defenziva Fialových recept nenašla - bulharský veterán zpracoval po výtečném Martialově pasu míč na zadní tyči, a nikým nehlídán z úzkého úhlu zakončil. 0:1.

Monaco mohlo pojistit vedení hned pár vteřin po změně stran, Ahamada se však proti Silvovi vytáhl; portugalský mladík situaci dost uspěchal, měl totiž na zadní tyči úplně volného Berbatova. Bulhar nicméně litoval nemusel, neboť se v 77. minutě prosadil podruhé. Fabinho byl faulován ve vápně a bývalý kanonýr Tottenhamu a Manchesteru United z bílého puntíku nezaváhal - 0:2.

Toulouse vlastně mělo jedinou pořádnou šanci v 66. minutě - hostující kapitán Jérémy Toulalan zasáhl míč ve vápně rukou, píšťalka rozhodčího Mickaëla Lesageho však zůstala němá. V podstatě to tedy ani žádná šance nebyla. V samém závěru se ještě pokoušel zvrátit skóre Spajić, který vyšplhal na přímý kop, mířil však mimo. Monaco tak najednou ztrácí pouze tři body na třetí příčku..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele