Ligue 1 - souhrn 13. kola

08.11.2013, 22:29, aktualizováno 10.11.2013, 22:57
Komentáře a souhrny
Monako remizovalo s Évianem a dovolilo tak odskočit PSG, které si doma poradilo s Nice. V sobotu moc branek nepadalo, v Lorientu a Guingampu žádná, v Toulouse dvě a těsné výhry se slavily v Bastii a Valenciennes. V neděli Nantes vyplenilo Bordeaux, Marseille zdolala Sochaux a Lyon uspěl v derby se St-Étienne...

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 1:2

10.11.2013 21:00

Góly: 65. Romain Hamouma - 48. Alexandre Lacazette, 90+3. Jimmy Briand

O vítězi prestižního Derby du Rhône se rozhodlo až v nastavení. A znovu se radovali Lyonští, kteří v Saint-Étienne neprohráli už skoro dvacet let!

Už ve druhé minutě mohl domácí poslat do vedení bývalý hráč Olympiku Lyon. François Clerc s ním slavil tři tituly a snad ze solidarity k někdejšímu zaměstnavateli netrefil z dobré pozice branku. Kdyby padl takto brzký gól, kdo ví, jak by se zápas nadále vyvíjel. Nestalo se, a tak jediným střelcem mezi tři tyče byl v úvodu zápasu špílmachr hostí Clément Greniér, kterému ovšem mohl brankář Ruffier za nemastnou, neslanou navštívenku klidně poděkovat.

Bezprostředně po změně stran udeřili Les Gones. Henri Bedimo centroval z levé strany do vápna, kde se do balonu hlavou opřel Bafétimbi Gomis. Ruffier balon vyrazil, ale než jej stačil Moustapha Bayal odkopnout, přiletěl Alexandre Lacazette a zavěsil pod víko - 0:1. V 65. minutě si ovšem zacentroval do vápna, také z levé strany, Faouzi Ghoulam. Přetažený centr nepřesvědčivě odhlavičkovával Bedimo, díky čemuž se jej na malém vápně ujal Romain Hamouma, jehož pěkné nůžky sice postrádaly razanci, ale nechyběla jim přesnost, díky čemuž míč zapadl přesně k pravé tyči Gorgelinovy branky a Les Verts vyrovnali - 1:1.

Mladý brankář následně podběhl Gradelův roh, ovšem Brandão nemířil přesně. Gradel to pak zkoušel sám tvrdou ranou k bližší tyči, ale Gorgelin předvedl výborný reflexivní zákrok. Zanedlouho však jen sledoval, kterak se Perrinova hlavička snáší na břevno. Tento moment by se dal z pohledu domácích označit za rozhodující.

Když už pomalu vypršelo nastavení a většina hráčů byla již spokojena s remízou, nechal se Gradel nachytat na čitelnou přešlapovačku Yoanna Gourcuffa, jehož centr zužitkoval Jimmy Briand tak, že svou hlavičku poslal přesně k pravé tyči. Oba tito hráči, kteří se podepsali pod rozhodující moment utkání, přitom shodně přišli na trávník až v 71. minutě. Lyon se tedy po delší době znovu posunul (konkrétně o dvě místa) před ASSE, které je nyní deváté.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Sochaux 2:1

10.11.2013 17:00

Góly: 5. Florian Thauvin, 83. André-Pierre Gignac (pen.) - 60. Emmanuel Mayuka

O těsné výhře Marseille rozhodla až spolehlivě proměněná penalta.

Zaplněný Stade Vélodrome doufal, že Olympique konečně pořádně zabere a hráči svým příznivcům hned záhy ukázali, že přesně to mají v plánu. V 5. minutě vstřelil po přihrávce Benjamina Mendyho svou druhou branku v sezoně Florian Thauvin - 1:0. OM se nadále pouštěl do útočných akcí, ale Sochaux srdnatě bránilo, s čímž si domácí pořádně nevěděli rady. A když už se dostali na dostřel branky, stříleli buď přímo na připraveného Simona Pouplina, tak jako Thauvin, nebo prostě zařízení vůbec netrefili (viz Alaixys Romao ve 25. minutě).

Na další gól se tedy čekalo až do 60. minuty. Tehdy vykopával Pouplin. Míč propadl až k u pravé lajny číhajícímu Emmanuelu Mayukovi, který si s ním seběhl do středu hřiště a zpoza velkého vápna parádně vymetl pravý horní roh Mandandovy branky - 1:1. Mnozí z řad domácích fandů se pak, i vzhledem k současné formě svého týmu, nepochybně začali obávat, aby FCSM po této mimořádně povedené trefě nezačalo ještě více kousat.

Všechny takové spekulace se záhy pokoušel utnout Jordan Ayew, nicméně jeho střelu brankář hostí podle očekávání vyrazil. Nedlouho poté se do vápna vřítil Roy Contout a poslal Mandandovi velmi tvrdý a přesný pozdrav, se kterým si nakonec francouzský reprezentant přeci jen poradil. V 80. minutě pak vystřídal jinak nevýrazného Jordana Ayewa někdejší spolehlivý kanonýr André-Pierre Gignac a začaly se dít věci.

O tři minuty později totiž proměnil pokutový kop poté, co po jeho pokusu zahrál ve vápně rukou Mathieu Peybernes. A jak se ukázalo, šlo o trefu rozhodující, díky čemuž Marseille rázem poskočila na slušné páté místo, zatímco Sochaux zůstává se sedmi body poslední. Vzhledem k reprezentační pauze však bude mít tým Hervého Renarda více prostoru na přípravu na zápas s Bastií, což mu jistě přijde vhod.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Nantes 0:3

10.11.2013 14:00

Góly: 41. Vincent Bessat, 61. Papy Djilobodji, 65. Filip Đorđević

Zápas, který sliboval vyrovnanou podívanou, nakonec zcela jednoznačně ovládli hosté.

Rozhodně se ale nedá tvrdit, že by bylo utkání hrou jednoho mužstva. Bordeaux svého soupeře dokonce přestřílelo. Překonat Rémyho Rioua se ovšem nepodařilo. Gólmanovi Nantes totiž buď pomohla tyč, tak jako po razantní hlavičce Ludovica Obraniaka v 18. minutě, nebo vynikající obranný zákrok jeho spoluhráče, konkrétně Oswalda Vizcarronda po střele Cheicka Diabatého o tři minuty později, anebo břevno, které stejný hráč trefil po skvělé přihrávce Henriho Saiveta.

Přestože Les Canaris nebyli aktivnějším týmem, skórovali jako první, což se jim v této sezoně nadmíru daří. Po záslužné práci Filipa Djordjeviće se pokoušel střihnout nůžkami Alejandro Bedoya, jenže promáchl. Hostující celek to však mrzet nemuselo, protože za reprezentantem USA stál neobsazený Vincent Bessat, jenž svou střelu precizně zakroutil do domácí svatyně - 0:1. Z kraje druhé půle byla na Akvitánských znát touha s nepříznivým výsledkem něco udělat. Hráči z klubu v regionu Pays de la Loire však po hodině hry učinili dvěma slepenými brankami všem snahám přítrž. V 61. minutě se k přímému kopu postavil střelec úvodního gólu, jehož centr sice přeletěl jako Vizcarronda, tak Djordjeviće, ale na zadní tyči číhal obránce Papy Djilobodji, který jej pod padajícím Cédricem Carrassem poslal do sítě podruhé - 0:2.

Za tři minuty získal výsledek duelu Bordeaux - Nantes svou finální podobu. Jordan Vertout vybídl svým povodeným centrem ke skórování Bedoyu, ale jeho halfvolej zastavil Carrasso jen pro dobíhajícího Djordjeviće, který zblízka hezky balon uklidil - 0:3. Tato trefa byla jeho osmou v sezoně, díky čemuž má na kontě stejný počet přesných zásahů, jako věhlasný Zlatan Ibrahimović a pouhý gól ztrácí na duo obávaných kanonýrů - Cavaniho a Falcaa.

Les Girondins ještě zkusili zabojovat, ale Riou měl tentokrát holt mimořádně dobře postavené tyče, o čemž se minutu po třetím gólu v síti svého týmu přesvědčil po pokusu z dobrých pětadvaceti metrů Obraniak. V minutě pětaosmdesáté už už zvedal nad hlavu ruce Saivet. Djilobondi ovšem jeho střelu z voleje vykopl z brankové čáry.

Kdyby Bordeaux bylo bývalo vyhrálo, dotáhlo by se bodově na svého soupeře. Takhle nadále setrvává ve středu tabulky. To zatím čtvrté FC Nantes stáhlo náskok na třetí Monaco na pouhopouhé tři body, což činí ze vzájemného zápasu, který spatří Stade de la Beaujoire po reprezentační přestávce, mimořádně ostře sledovaný duel.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AC Ajaccio 1:1

09.11.2013 20:00

Góly: 42. Issiaga Sylla - 7. Paul Lasne

Prozatímní trenér Christian Bracconi, který má Ajacciu pomoci uhrát co nejvíce bodů do té doby, než se najde stálý lodivod, dokázal na půdě nebezpečného Toulouse remizovat 1:1. Domácí byli v zápase lepším týmem, znovu se však ukázalo, že když mezi třemi tyčemi stojí Guillermo Ochoa, je velký problém ho překonat.

Korsický celek se trápí především v ofenzívě, právě především díky ní odjížděl ke střetnutí k TFC s mizernou bilanci devatenácti zápasů bez vítězství zvenku. Hosté rozhodně nepřijeli v nejlepším rozpoložení, na lavičce skončil italský stratég Fabrizio Ravanelli, mužstvo naposledy podlehlo doma i poslednímu Valenciennes.

Toulouse vsadilo na rozestavení 3-5-2 a většinu útoků směřovalo po krajích, s čímž měl soupeř velké problémy. V první půli měli domácí držení míče na 68%! Jenže to bylo právě Ajaccio, které v sedmé minutě udeřilo jako první. Zebina chyboval ve vápně a předal míč Lasnemu, který umístěnou ránou trestal.

Domácí od té chvíle balón protihráčům moc nepůjčovali. A nakonec ve 42. minutě vyrovnali. Trejo uvolnil pěkným způsobem Auriera, jenž následně svým centrem na zadní tyči vybídl Syllu a ten zpoza obránce Hengbarta uklidil míč do sítě. Ještě před obrátkou měl na kopačce další gól Braithwaite.

Opět to byl skvělý Aurier, kdo mu adresoval přihrávku, jenže dánský rodák následně z halfvoleje Ochou nepřekonal. Druhou půli už byl mexický brankář zcela nepřekonatelný; nejvíce se přitom zapotil v poslední desetiminutovce, kdy Toulouse vystupňoval tlak. Se svou dělovkou to nejprve zkoušel Regattin, ale neuspěl.

Nic se na tomhle faktu nezměnilo ani o pár chvil později, kdy balón zmateně poskakoval v šestnáctce, dorážejícího Regattina však zase vychytal Ochoa. Jeho konečky prstů následně musely zasahovat i proti Spajičovi a Aguilarovi, a tak se body nakonec musely dělit, byť herně by si je zřejmě zasloužil jen jeden tým.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Stade Reims 0:0

09.11.2013 20:00

Góly: -

Mizérie fotbalistů Lorientu pokračuje, před vlastními fanoušky si nedokázali naplno poradit s perfektně bránící Remeší a jsou vzdáleni jen na dva body od sestupového pásma. V utkání udělil hlavní arbitr Desiage pouze dvě karty, jedna z nich přitom byla červená. Osmnáct minut před koncem jí obdržel domácí Barthelmé.

Hosté sice nenavázali na své tři výhry v řadě, i tak jim to ale moc vadit nemusí, jelikož udržují bezprostřední kontakt s pohárovými příčkami. A za remízu nakonec můžou být rádi, Les Merlus byli prakticky celý zápas lepším týmem. Pro ně je vedle další bodové ztráty výrazným negativem také vyloučení Barthelmého, který si tak po zranění napříště odpočine ještě jednou.

Právě domácí záložník se postaral o vůbec první střelu na bránu, která ale byla zablokována. Z následného rohového kopu Traorého se mohl prosadit Aboubakar, jenže hlavou rozezvonil pouze břevno. Lorient pokračoval v navyšování tlaku, Monnet-Paquet byl ve skvělé pozici po pasu od Traorého, výtečně ho nakonec vychytal gólman Agassa.

A protože svou střelu neumístil mezi tři tyče ani Guerreiro, mohla Remeš odcházet do kabiny relativně v klidu. Ta byla nejblíže gólu při šanci Fortese, Ayité ho totiž našel centrem z rohového kopu, na brankové čáře ale balón odkopl do bezpečí Guerreiro. Na druhé straně se vlastně přihodilo to samé, bek Tacalfred odvracel pryč lob Aboubakara.

Možná že definitivním zlomem celého utkání bylo právě vyloučení Barthelmého, jenž si opravdu nešetrně vyšlápl na Krychowiaka. Od té doby jako by oba týmy byly smířené s dělbou bodů, gólových možností bylo vidět pramálo. V té největší byl zřejmě Guerreiro, jehož střelu parádně zlikvidoval Agassa.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Lille OSC 0:0

09.11.2013 20:00

Góly: -

Lille sice nadále drží svoji úžasnou sérii bez obdržené branky, dnes ale bude kouč René Girard asi jen stěží spokojen - Dogy totiž uhrály na půdě nováčka z Guingampu pouze remízu 0:0, což znamená, že jejich ztráta na vedoucí PSG vzrostla už na čtyři body.

Trávník na Stade du Roudourou skrápěl vytrvalý déšť, a zraněními sužovaný favorit v něm nedokázal najít cestu za úpornou defenzivu soupeře (a to i přesto, že hrál posledních 10 minut přesilovku poté, co byl vyloučen domácí kapitán Lionel Mathis). Největší šanci zápasu si připsal těsně před přestávkou Salomon Kalou, který hlavičkoval nad břevno; jinak však Girardovi svěřenci ze svého platonického tlaku nic nevytěžili.

Defenzivní síla Lille v letošní sezoně nepochází pouze od obranné čtveřice a gólmana Enyeamy, ale také perfektně složeného trojúhelníku defenzivních a středních záložníků. Z těch však byl dnes k dispozici pouze Rio Mavuba, jelikož Idrissa Guéyé je distancovaný a Florent Balmont zraněný; Girard se tak rozhodl vyslat na hřiště experimentální sestavu s pěti obránci a zálohou vyztuženou o Jonathana Delaplaceho a Souahila Méítého.

Guingamp toho promptně využil, a málem se hned na začátku dostal do vedení po chybě Mavuby; reprezentační záložník uklouzl na hraně vápna, čehož využil Thibault Giresse, ale místo, aby pálil na Enyeamu, opřel svoji střelu příliš vysoko. To běžela 11. minuta. Jinak však v první půli dominovalo Lille, jak dokládá i statistika šesti zahrávaných rohů v úvodní půlhodině; z toho posledního z nich pak vzešla slibná šance poté, co se k míči dostal na zadní tyči nehlídaný Delaplace a zkoušel pohotový volej, který však prolétl těsně vedle Assembého tyče.

Poté už přišla zmiňovaná největší šance zápasu - těsně před přestávkou sehrály Dogy povedený protiútok, který začal už na jejich polovině, k míči se následně dostal Nolan Roux a z první vystřihl nádherný pas na nabíhajícího Kaloua. Forvard z Pobřeží slonoviny však zblízka hlavičkoval příliš vysoko.

Guingamp se nechtěl nechat zahanbit, a po hodině hry se musel poprvé vyznamenat Enyeamův bleskový reflex - nebýt jej, byla by Yatabarého hlavička po Lemaitrově centru zleva skončila v síti. V závěrečné půlhodině už se vlastně nestalo vůbec nic - pokud v to tedy nepočítáme trochu nešťastný zákrok Mathise, který na promáčeném povrchu ztratil rovnováhu a zajel přímo do střídajícího Johna Ruíze. Sudí Tony Chapron tak neměl mnoho možností.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Stade Rennes 1:0

09.11.2013 20:00

Góly: 8. Gianni Bruno

Jediná trefa Gianniho Bruna stačila k tomu, aby Bastia přehrála nebezpečné Rennes, přeskočila ho v tabulce a posunula se už na deváté místo. Forma korsického celku na domácím Stade Armand Césari je letos přímo famózní - toto bylo jeho čtvrté vítězství v řadě, a celkově ze šesti zápasů ztratil pouze dva body.

Dnešní úspěch se zrodil už v osmé minutě poté, co belgický křídelník ubránil míč před Sylvainem Armandem a poslal za Costilova záda svoji třetí branku v sezoně. Rennes se snažilo odpovídat zejména prostřednictvím Jonathana Pitroipy, který ze své pozice na pravém křídle vytrvale pokoušel domácí obranu, ale nakonec jim to nebylo nic platné - více než 1000 kilometrů dlouhou cestu domů do Bretaně absolvují s prázdnýma rukama.

Bruno dokonale splatil důvěru kouče Frédérika Hantze, který jej povolal do základní sestavy namísto Claudia Keserüa, který si v týdnu stěžoval na závratě; jeho zakončení levačkou po šikovném prostrčení od Ryada Boudebouza bylo prvotřídní. Rennes nicméně nejsou žádní nazdárci, na Korsiku přijížděli s třízápasovou šňůrou neporazitelnosti v zádech, a i dnes se dostávali do šancí; Pitroipa se ještě v první půli probil přes Wahbi Khazriho a Juliana Palmiériho a našel volného Foueda Kadira, který však pálil příliš vysoko.

Burkinský středopolař má pověst hráče s vynikající technikou, který však často selhává v zakončení, a tentýž obraz se divákům naskytnul v 77. minutě - tehdy se mu povedlo vynikajícím sólem obejít hned tři obránce Bastie, ale výsledná střela byla slabá a odrazila se pouze od bližší tyče. V samém závěru ještě mohl pojistit vedení střídající Keserü, ale Costil jej v souboji jeden na jednoho vychytal.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Montpellier HSC 1:1

09.11.2013 20:00

Góly: 6. Benjamin Angoua - 90+1. Benjamin Stambouli

Své třetí vítězství v sezóně mělo nadosah stále se zlepšující Valenciennes. V utkání s Montpellierem zásluhou Broua Angouy vedlo zkraje zápasu, jenže těsné vedení do konce neudrželo. Hosté prokázali, že jsou zkrátka pravými remízovými králi Francie a Benjamin Stambouli nakonec v nastavení vyrovnal.

Je vidět, že domácí tým pod vedením nového trenéra Ariela Jacobse začíná fungovat tak jako v předešlých letech. Do utkání zajisté vstupoval optimisticky, vždyť naposledy zvládl těžkou a důležitou bitvu v Ajacciu. A že si brousí zuby na tři body i tentokráte, ukázala už šestá minuta prvního poločasu.

Dossevi zahrál rohový kop na bližší tyč, kde ho chytře za sebe pouštěl Kagelmacher na nabíhajícího Angou a ten se z blízkosti nemohl mýlit. Další akce na sebe nechaly čekat vlastně až do druhé půle. HSCM mohl vyrovnat Congrém, jeho radost po vstřeleném gólu ovšem byla zbytečná, jelikož se po Sansonově přímém kopu ocitl v ofsajdu.

O pár chvil později hosté hráli o deseti, v 57. minutě totiž rozhodčí Alexandre Castro vyloučil Deplagneho za ostrý faul na Dosseviho. I přesto se však svěřencům kouče Jeana Fernandeze podařilo získat osmý nerozhodný výsledek sezóny, prosadit se totiž dokázal obránce Stambouli po rohovém kopu.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - OGC Nice 3:1

09.11.2013 17:00

Góly: 39. Zlatan Ibrahimović, 57. Zlatan Ibrahimović (pen.), 75. Zlatan Ibrahimović - 70. Nemanja Pejčinović

Je za námi třináct zápasu, a PSG pomalu, ale jistě míří do trháku - dnes celek z hlavního města porazil doma silné Nice 3:1, a hlavním hrdinou byl kdo jiný než Zlatan Ibrahimovic. Švédský kanonýr je v poslední době k nezastavení, což dnes potvrdil hattrickem..

Park princů je pro soupeře prostě zakletý - PSG zde neprohrálo už téměř rok, a nevalná venkovní forma Nice dávala tušit, že se nějaké překvapení bude rodit hodně těžko. I přesto to však byli Les Aiglons, kdo mohl (a měl) jít do vedení - vynikající pas Didiera Digarda ošálil domácí obranu, na což zareagoval Christian Brüls a přízemním centrem našel Cvítaniche. Argentinský šutér však svoji pověst kanonýra tentokrát nepotvrdil, jelikož včas stačil zasáhnout fantastickým zákrokem bránící navrátilec Thiago Silva.

Jestliže se Salvatore Sirigu mohl spolehnout na své obránce, debutant Luca Veronese, dvaadvacetiletý mladík a týmová trojka, která nahradila zraněné Ospinu s Mouezem Hassenem, měl na druhé straně sám plné ruce práce. Vůbec to však nevypadalo, že mezi tyčemi stojí zelenáč - Veronese se s tempem zápasu rychle sžil, chytře zlikvidoval nepříjemný Maxwellův centr a dvakrát uspěl dokonce proti Ibrovi, z toho jednou zakončoval švédský tank efektně patičkou.

Ibrahimovic byl vůbec při chuti; jeho rána poté, co se probil za soupeřovu obrannou linii, však mířila mimo, a na branku si tak musel počkat až do 39. minuty. Nebyla to vůbec jednoduchá situace - do souboje o míč, který po dlouhé sérii nahrávek poslal do ohně z první Van der Wiel, se vřítil společně s odvážným Veronesem, ale nakonec vše ustál a dotlačil míč do sítě. Ještě do poločasu pak mohl nezastavitelný Ibra zvýšit, ale přestože se dokázal vyšponovat na Pastoreho míč z přímého kopu, jeho hlavička mířila mimo tři tyče.

Nice po obrátce nejprve zareagovalo odvážnou Brülsovou ránou vedle, ale otěže zápasu drželi i nadále pevně pařížští, což mohli potvrdit nebezpečně hlavičkující Ibrahimovic s Cavanim. Hvězdné útočné duo se nakonec prosadilo trochu jiným způsobem - Cavani byl v 57. minutě faulován ve vápně Veronesem, a Ibra se z nařízené penalty nemýlil.

Hosté se však překvapivého snížení přece jen dočkali - 20 minut před koncem skvělý Brüls, dnes nejlepší hráč Les Aiglons, přízemním pasem našel Pejcinoviće, který propálil Sirigua. Laurent Blanc zareagoval vysláním Lucase, což mělo okamžitý efekt - brazilský křídelník se na své straně perfektně uvolnil a přesným pasem vyzval hrdinu večera k dovršení hattricku. Ve zbývajícím čase na sebe ještě upozornili dva mladíci, ale jak domácí Adrien Rabiot, tak čerstvě sedmnáctiletý junior Franck Honorat na druhé straně svůj souboj s brankáři prohráli.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Évian Thonon Gaillard 1:1

08.11.2013 20:30

Góly: 27. Falcao - 20. Daniel Wass

Radamel Falcao v monackém dresu nadále září, jinak však knížecí klub začíná pomalu ztrácet půdu pod nohama - alespoň co se dostihů o titul týče. Dnes dokázali Ranieriho svěřenci vydolovat před vlastními fanoušky proti nebezpečnému Évianu pouze bod, a to v utkání dokonce prohrávali..

Falcaova vyrovnávací branka z 27. minuty byla Kolumbijcova letošní devátá, čímž se mu podařilo vyrovnat se na čele tabulky střelců doposud vedoucímu Edinsonu Cavanimu z PSG, jenže právě pařížský klub (a největší favorit na trofej) může Monaku odskočit už na pět bodů, pokud v sobotu doma porazí Nice. Oba dnešní soupeři se v historii střetli vůbec poprvé, a rychleji se zorientoval Évian, který šel do vedení po 20 minutách prostřednictvím Daniela Wasse. Nebýt brankáře Danijela Subašiće, mohlo být v Monaku ještě smutněji - kdyby dnes prohrálo, znamenalo by to třetí porážku v řadě.

Subašić se vytáhl hned v úvodu utkání, kdy musel zasahovat do protipohybu, aby vyrazil šikovný přímý kop veterána Cédrika Barbosy. Poté se však domácí vzmužili a začali frontální útok na druhou branku, kterou hájil Jesper Hansen; ten se předvedl proti střele Yannicka Ferreiry-Carrasca. V další šanci pak hamounil Lucas Ocampos, který napálil boční síť místo toho, aby přihrál lépe postavenému Falcaovi před bránou.

Další Hansenův zásah stál u zrodu první gólové akce - míče se zmocnil Modou Sougou a ihned nahrál Wassovi, který se uvolnil ze sevření Layvina Kurzawy a propálil Subašiće. Francouzsko-polský bek se ještě snažil jeho střelu blokovat, ale třetí letošní brance dánského křídelníka nezabránil. Monacká odpověď na sebe nicméně nenechala dlouho čekat - o sedm minut později se dopředu probil James Rodríguez a chytře prostrčil míč mezi dva obránce, kde už číhal připravený Falcao, jehož rána si našla cestu do brány podél bezmocného Hansena.

Náladu hostujícího celku poté ještě zhoršilo vynucené střídání Cédrika Barbosy, který si zlomil klíční kost, a mohlo být ještě hůře - to by však Jérémy Toulalan musel mít přesnější mířidla (takto jeho nádherný volej po Jamesově rohu pouze prolétl vedle tyče zkoprnělého Hansena, který se nezmohl na reakci). Proti dalšímu voleji Carvalha zase zasáhla hostující obrana, zatímco na druhé straně Subašić skvěle zlikvidoval Sougouovu střelu poté, co se senegalský šutér probil do šance mezi bránícími Carvalhem a Abidalem.

S blížícím se koncem zápasu se oba týmy snažily překlopit skóre na svoji stranu - hostující Dan Nistor zdálky pouze zaměstnal chorvatského gólmana, avšak mnohem více se zapotila obrana Évianu, když Riviéreho rána po Toulalanově centru prolétla jen těsně vedle zadní tyče. Aktivní Sougou mohl ještě vystřelit savojskému celku překvapivé vítězství, ale přestože byl ve vápně zcela sám, pálil trestuhodně mimo; neuspěl ani napodruhé Nistor, proti němuž se s posledním parádním zákrokem večera vytasil Subašić. Ocampos ještě v samém závěru nastřelil břevno - na Évian se v této situaci usmála Štěstěna, ale byl to zcela zasloužený, právem vydřený úsměv.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain1394027:831
2.Lille OSC1383215:427
3.AS Monaco1375121:1126
4.FC Nantes1372419:1023
5.Olympique Marseille1363418:1321
6.Stade Reims1347215:1219
7.Olympique Lyon1353519:1618
8.EA Guingamp1353516:1418
9.AS Saint-Étienne1353518:1718
10.SC Bastia1353515:1918
11.Stade Rennes1345416:1317
12.Girondins Bordeaux1345416:1717
13.OGC Nice1352614:1617
14.Évian Thonon Gaillard1344515:2116
15.Toulouse FC1344511:1916
16.Montpellier HSC1328316:1714
17.FC Lorient1332811:2311
18.Valenciennes FC1323811:209
19.AC Ajaccio131579:198
20.FC Sochaux1314811:247

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (65)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Money isn't success

Reagovat
smazaný uživatel

Každý úspěšný člověk má peníze.

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco a bude hůř !

Reagovat
Biozdenda

No jo, přišli ze druhé ligy a po 13 zápasech jim chybí pět bodů na první místo. Vyložený provar.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja viete ako sa tomuto tesim ? viete co chcem ? aby MOnaco pravidelna hralo taketo vysledky a pravidelne pred takymto prazdnym publikom, ako bolo vcera aby ten miliardar zistil ze to nema v tmto mestecku vyznam. a hlavne kvli jednej veci aby sa mohol Falcao vyslobodit z tohoto klubu a konecne si splnit svoje sny, hral v spickovom klube... a zazit to co ostatne hviezdy. nie hrat pred 5000 divakmi ako na dedine, kde da gol a ani nema kam utekat

Reagovat
smazaný uživatel

pozor na to. před 6 500 diváky...to je rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

tak je uz ine cislo

Reagovat
smazaný uživatel

To tam Falcaa někdo nutil přestoupit, nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Víceméně.

Reagovat
smazaný uživatel

Dá se vlastně říct že i jo

Reagovat
.13

Musel Atletov vyslobodit z dlhov

Reagovat
Ferguson6

a pôjde do iného mestečka, čo sa tým zmení?

Reagovat
smazaný uživatel

do většího a hlavně na plný stadion

Reagovat
smazaný uživatel

ibra je v soucasnosti nejlepsi fotbalista

Reagovat
smazaný uživatel

legenda

Reagovat
The Krupy

Aký je Ibra komplikovaný povahovo, taký je skvelý ako hráč. Suverénne najlepší a najkomplexnejší útočník sveta, nech si hovorí kto chce, čo chce.

Reagovat
Woods

doprial bych mu keby bol v trojici pre zlatu loptu ale moc tomu neverim .... kazdopadne by si to zasluzil

Reagovat
onze

MERCI PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Ligue Ibra 1.

Reagovat
domingo

Ibra, Cavani a Falcao jsou cheaty, no. O to hezci je videt, kdyz tyhle dva strupy nekdo obere, i kdyz by to nemusel byt zrovna Evian

Reagovat
smazaný uživatel

Strupy

Reagovat
smazaný uživatel

guingamp hodne prijemne prekvapuje

Reagovat
domingo

To jsou zas golostroje..

Btw - Lille inkasovalo od 15. zari jedinej gol. Od Auxerre v poharu

Reagovat
Godwinson

Letošní nováčci :) Hlavně Guingamp byl pro mě jasný adept na padáka.

Reagovat
The Krupy

Fandovia francúzskeho futbalu, ako sa darí Racingu Lens? V období 2002-2005 to bol spoločne s Auxerre & Marseille môj obľúbený klub z Francúzska, ale v posledných rokoch som o nich stratil prehľad, viem len že zostúpili. Je tu niekto kto by mi vedel detailnejšie opísať ich situáciu v posledných rokoch? Bol by som mu veľmi vďačný.

Reagovat
domingo

Taky jsem o nich docela ztratil prehled, ale letos podle me postoupi, maji hodne silny tym - v brane Areola (mistr sveta do 20 let), v obrane zkuseni Kantari a Yahia, v zaloze odchovanec Lyonu Valdivia, vepredu stary znamy Daniel Ljuboja a nejaky Chavarria, ktereho teda neznam, ale dal uz 7 golu.

Zaroven fanousci na Felix Bollaert evidentne porad chodi - jsou jasne prvni jak v absolutnich cislech, tak v procentech zaplneni stadionu. Maji tam skoro 30k lidi na zapas, dalsi tymy jsou na tom vic nez 2x hur

Letos by to vubec mohl byt navrat starych znamych - Metz i Lens vypadaji hodne dobre, tak doufejme.

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo super, kdyby zas postoupili mezi elitu, hodne mi v L1 chybi

Reagovat
The Krupy

tisíceré díky, Lens a Méty by boli osviežením L1

Ljuboja je ten odfarbený Slovinec ktorý voľakedy hral za PSG?

Reagovat
domingo

On hral snad za vsechny, je mu uz asi 37

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo, to je on... já si ho teda nejvíc pamatuju v Grenoblu, tehdy to byl jejich suverénně nejlepší hráč na place... byli už předem na spadnutí, jenom on furt zářil...

Reagovat
domingo

Tam byl vybornej naprosto.

Reagovat
The Krupy

už som asi fakt starec, takéto mená si vybavím okamžite ale v tých Reusoch či Youngoch sa strácam

Reagovat
stas87

perfektne kolo ked mam na tikete ze lorient aj lille skoruje

Reagovat
Ferguson6

Dnes sú to gólové hody v Ligue 1

Reagovat
smazaný uživatel

A znovu bude úbytok fandov AS Monaco.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu Nantes tu Evropskou ligu fakt přeju

Reagovat
Israha

Nice se loni taky prezentovalo v L1 sympaticky, a letos v EL dopadli tak, jak dopadli...tady by to podle mě nebyl moc velký rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, pro dobro L1 do poharu urcite ne... ale ten klidny stred jim preju 100%

Reagovat
Israha

Určitě, čím víc takovýchto atraktivně hrajících týmů a čím méně betonářů, tím líp.

Reagovat
stas87

preco maju timy ktore skonci na pozicii ktora znamena EL velke problemy a takmer nikto nepostupi do skupin?montpellier s madarmi,saint-etienne s esbjergom...spatny pristup k EL podobny talianom?neprilis siroky kader?pre mna je to celkom zahada

Reagovat
smazaný uživatel

Nepříliš široký kádr, nezkušenost v pohárech a ta kvalita tam taky nebyla největší. I když proč zelenáči nepřešli přes nějaký esbjerg mi je záhadou. Že by na to kašlali se říct nedá, třeba pro zelenáče to byla jediná možnost za několik let si zahrát poháry...

Reagovat
smazaný uživatel

u zelenacu bych to svedl i na podceneni, tam nebylo o cem, tym meli jednoznacne lepsi, i zkusenosti v evrope a ve velkych zapasech hraly v jejich prospech

Reagovat
smazaný uživatel

Když to neumí, tak ať to nehrají.

Reagovat
Israha

Konečně tři body, about some damn time. Po dnešku doufám, že si Ayew mladší delší dobu nezahraje, kvůli jeho neschopnosti se zase málem nevyhrálo. Zato Thauvin se začíná pomalu chytat, dneska ho bylo plné hřiště, dost možná muž zápasu.

Reagovat
domingo

Nantes

Famozni. Famozni.

Reagovat
Godwinson

Použiju ho poprvé, není vhodnější přiležitosti. Nantes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nezáleží, jak moc můžeme být v řiti, štěpáni to s námi vždycky poserou

Reagovat
MichelBastos

je to tam L'ol

Reagovat
blaugrana

Lyon vyhral? Kurva, niečo sa stane.

Reagovat
smazaný uživatel

z 15. miesta na 7. najbližšie doma musíme 3 body proti Valenciennes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Trand

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Vercoutra tam skoro zase zranili

Reagovat
MichelBastos

Reagovat
Langi

no nevěřim

Reagovat
smazaný uživatel

nakoniec ešte potýčka v tuneli, tuším tam Ruffier udrel Aulasa po chrbte to bude zas sága

Reagovat
danko10

Nepozerali ste niekto náhodou Tolouse - ACA, prosív vás? Ja som nestíhal. Vyzeralo to bez Ravanelliho aspoň trochu rozumne, či stále zmar?

Reagovat
smazaný uživatel

jimmy je frajer

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá statistiku o počtu odchovanců v prvním týmu pic.twitter.com/fyioCx9V7Y

Jenom Ligue 1 má v každém týmu odchovance.

Reagovat
juninho8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele