Ligue 1 - preview 13. kola

08.11.2013, 09:01, aktualizováno 10.11.2013, 09:37
Previews
Fotbalová Francie se dnes ze všeho nejvíc těší na představení jednoho i druhého klubu se známým "Olympique" v názvu. Jak Marseille, tak Lyon dosud tápaly a dnes je čeká poněkud rozličná robota. L'OM má totiž doma poslední Sochaux, naopak lyonské čeká těžké venkovní derby se Saint-Étienne. Program načne duel Bordeaux s Nantes...
Girondins Bordeaux - FC Nantes  (neděle 14:00)
Zápas na Stade Chaban-Delmas mezi domácím Girondins Bordeaux a hostujícím FC Nantes slibuje ale mimořádně zajímavou podívanou!

Klub, ve kterém před posunem na hostování do Catanie dělal kapitána Jaroslav Plašil, už v lize neprohrál sedmkrát v řadě! V Evropské lize je to však jiná písnička, neboť po prohře na Kypru má už jen teoretickou šanci na postup. Trenér Francis Gillot však už předtím předeslal, že prioritou je Ligue 1, takže nechal na lavičce několik jinak stabilních hráčů základní sestavy. S Nantes se Bordeaux naposledy utkalo ve své mistrovské sezoně. Od té doby si vyzkoušelo, jaké to je hrát čtvrtfinále Ligy mistrů či získat Ligový pohár. Les Canaris oproti tomu strávili čtyři roky v Ligue 2, ale pohled na současnou prvoligovou tabulku tomu tedy vůbec nenasvědčuje. V případě vítězství si udrží skvělé čtvrté místo a sníží svou ztrátu na třetí Monaco, které v předehrávce jen remizovalo s Évianem.

Nantes přišlo v minulém kole po gólu kanonýra Djordjeviće až v samotném závěru o výhru na hřišti Montpellieru. "Za ten bod jsme byli nakonec rádi. Příliš jsme se soustředili na obranu, zbytečně jsme ztráceli míče a prohrávali jsme v osobních soubojích. Chyběl nám správný pohyb a technika. Montpellier byl zkrátka po úspěchu hladovější. Přesto si ale myslím, že ta remíza byla spravedlivá," nechal se slyšet kouč Michel Der Zakarian. Bordeaux oproti tomu jako první hostující tým vyloupilo nově otevřený stánek Allianz-Riviéra v Nice.

Trenér domácích nebude moci pro zranění některých hráčů postavit tu úplně nejideálnější sestavu. Zato hosté budou mít k dispozici jak Djordjeviće, tak nějakých 2 000 příznivců, kteří je přijedou do 350 kilometrů vzdálené metropole regionu Akvitánie podpořit.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.25 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Marseille - FC Sochaux  (neděle 17:00)
Zápas mužstva, které bojuje o poháry proti jednomu z největších kandidátů na sestup.

Je to tak, přestože Olympique Marselle prohrál z posledních sedmi utkání ve všech soutěžích šest a jednou remizoval (s Rennes), drží se díky neuvěřitelné vyrovnanosti francouzské ligy, kdy je v rozmezí tří bodů namačkáno hned jedenáct týmů, na páté příčce tabulky. Středeční těsná porážka 2:3 v Neapoli navíc znamená, že pro nejpopulárnější klub své země už se zavřela vrátka jak do osmifinále Ligy mistrů, tak do vyřazovacích bojů v Evropské lize. Může se tedy soustředit čistě na domácí soutěž, což nakonec asi uvítal i kouč Élie Baup, na něhož je vyvíjen velký nátlak. Soustředit se plně jen a pouze na Ligue 1 by mu mohlo pomoci. Kvalitou kádru má totiž Marseille určitě na víc.

To na soupisce Sochaux se nachází mnohem méně známějších hráčů, kteří ke všemu zatím nepůsobí dojmem, že by si v této sezoně, jak se říká "udělali jméno". Co není, může být. Protože u týmu, jenž v současné době okupuje poslední místo tabulky, je tomu de facto přesně naopak, než u soupeřů z jihu Francie. A sice v tom smyslu, že kvalitu možná nemá na hřišti, ale na trenérské lavičce. Hervé Renard už předvedl, že s podceňovaným týmem dokáže zázraky. Pod jeho vedením se hra Les Lionceaux určitě zlepšila, byť to na výsledcích zatím není znát. Proč by to ale nemohlo vyjít právě proti Marseille, které v posledních letech nedali vůbec nic zadarmo a mají s ní poměrně příznivou bilanci, byť na Stade Vélodrome vyhráli naposledy v roce 2008?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.20 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Olympique Lyon se sousedním AS Saint-Étienne zpravidla neprohrává. Vzhledem k nevyzpytatelné formě sedminásobného mistra však může zápas dopadnout opravdu jakkoliv.

ASSE zatím v lize okupuje sedmé místo, zatímco Lyon je až třináctý. Ve vzájemném zápase se ovšem domácí nebudou moci spolehnout na služby jinak nadějného obránce Kurta Zoumy, který dostal v utkání se Sochaux za brutální faul na Thomase Guerberta nejen červenou kartu, ale posléze také oprávněný desetizápasový trest.

Zoumu by tak mohl nahradit Moustapha Bayal, jenž si svůj ligový debut odbyl v roce 2006 právě v zápase proti Lyonu. Senegalský reprezentant si je velice dobře vědom důležitosti tohoto zápasu: "Během těch sezon v ASSE už jsem měl možnost poznat, co přesně tento duel znamená pro obě strany. Oba kluby na sebe narážejí už hodně, hodně dlouho a toto derby budeme, stejně jako ta předchozí, včetně památného stého na Stade de Gerland, kde se nám to opravdu povedlo, chtít znovu vyhrát. Lyon ovšem vítězí dost často, byť někdy s velkou porcí štěstíčka. V poslední době jsme jim ale byli velmi vyrovnaným soupeřem a víme, že tentokrát klidně můžeme slavit my. O motivaci navíc máme rozhodně postaráno a pojedeme naplno od první do devadesáté minuty."

Lyonští v týdnu jen remizovali v Chorvatsku s Rijekou, ale Evropskou ligu mají pořád velmi slušně rozehranou. Trenér Garde už mohl po zranění zapojit do hry Yoanna Gourcuffa, Gaëla Danice, Bakary Koného a Miguela Lopese, přičemž s jejich výkony byl velmi spokojený. Lyonu se také začalo celkově o něco více dařit, což kouče pochopitelně těší: "V týmu panovala pořád dobrá nálada, i když se nám zrovna nedařilo. Díky tomu jsme se teď začali zlepšovat. I tu remízu v Rijece beru jako plus."

Les Gones mají tedy nyní poměrně široký kádr, ale pouze co se hráčů v poli týče. Jelikož jak brankářská jednička Anthony Lopes, tak trojka Rémy Vercoutre jsou zranění, tudíž šanci dostane znovu třiadvacetiletý Mathieu Gorgelin. Ve čtvrtečním zápase vstřelil svůj první gól mladíček Alassane Plea, který k tomu dodal: "Pochopitelně jsem za svoji první branku rád. A o to více, že přišla na evropské scéně. Ale nedivím se tomu, protože v šatně jsme všichni přátelé a výborně si rozumíme. Ke všemu jsou ti zkušenější hráči k těm nově příchozím velice vstřícní, takže je pak opravdu snadné se adaptovat." To jistě ano, ale ASSE by měl být o poznání silnější soupeř. Tak uvidíme, kdo se bude po 106. Derby du Rhône, největším taháku tohoto kola, radovat.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - OGC Nice  (sobota 17:00)
Nice čeká těžká prověrka na hřišti vedoucího PSG, a jeho kouč Claude Puel dobře ví, že uspět v hlavním městě bude nesmírně těžké - sám totiž označil Pařížany za jednoho z favoritů Ligy mistrů.

Svěřenci Laurenta Blanca sice naposledy klopýtli, když doma pouze remizovali 1:1 s podceňovaným Anderlechtem, ale Puel přesto věří v možnost dosažení semifinále. Ona remíza navíc neznamená žádný vážný problém - pokud PSG v dalším utkání před vlastními diváky uhraje alespoň bod s Olympiakosem, postoupí ze skupiny coby její vítěz. Loni došli až do čtvrtfinále, a Puel, který semifinálovou atmosféru sám okusil coby lodivod Lyonu na jaře 2010, letos prorokuje ještě výraznější úspěch.

"Je to velice dobrý tým. Naše vzájemné utkání vnímáme jako vítaný bonus, protože se ukáže, jak si na tom stojíme v porovnání s absolutní špičkou. Každý hráč se na podobné zápasy těší. Nastoupí proti nám hráči, kteří nejsou z tohoto světa," nadsadil zkušený kouč. "PSG je kompaktní celek s obrovskou kvalitou, který může dojít mezi nejlepší čtyřku v Evropě."

Pařížané jsou jediným účastníkem Ligue 1, který letos ještě neprohrál, a na dvojblok Lille - Monako mají momentálně dvoubodový náskok. Jejich hvězdami nabitá ofenziva bude dnes představovat hotový křest ohněm pro Lucu Veroneseho, dvaadvacetiletého gólmana Nice, který nastoupí místo zraněného Davida Ospiny; situace v brance je pro Puela vůbec poměrně prekérní, protože loňská dvojka Joris Delle hostuje v Cercle Bruggy a stabilní náhradník Mouez Hassen laboruje s tříslem.

Ospina si poranil koleno v domácím zápase s Bordeaux, který Les Aiglons prohráli 1:2 a připsali si třetí porážku ze čtyř ligových zápasů; tehdy si Veronese ještě odpykával trest za červenou kartu v utkání rezerv, takže na hřiště musel teprve šestnáctiletý (!) Anthony Mandréa. Dnes však o šest let starší odchovanec o svůj debut nepřijde. "Chytal v přátelských zápasech a za béčko, takže herní praxi má. Je to komplexní brankář se skvělým charakterem. Teď má možnost užít si start v ostrém zápase na špičkové úrovni, a je na jeho spoluhráčích, aby mu tento úkol co nejvíce ulehčili," vyjádřil se na Veroneseho adresu Puel.

Bez ohledu na to, kdo stojí v soupeřově bráně, jsou Pařížané jasnými favority - jejich poslední dva ligové zápasy skončily drtivými výhrami 4:0. Defenzivní záložník Blaise Matuidi však podotýká, že něco podobného se nedá očekávat v každém utkání. "Proti Anderlechtu jsme nebyli tak dobří jako obvykle, to se stává. Nemůžeme vyhrát každý zápas o čtyři góly. Utekla nám možnost postoupit do osmifinále, ale bod bereme," vyjádřil se pragmaticky Matuidi.

Jestliže Nice má v zadních řadách velké problémy, u Paříže je tomu naopak - do základu by se mohl vrátit kapitán Thiago Silva, který se objevil na hřišti už jako střídající hráč proti Anderlechtu (šlo o jeho první zápas od 22. září, kdy se zranil v duelu s Monakem). "Chtěl jsem, aby nastoupil, jenom je škoda, že k tomu nedošlo za jiných okolností," vysvětloval Laurent Blanc. "Pokud ho však chceme využít proti Nice, bylo potřeba, aby hrál už proti Anderlechtu."

Chybět tak budou pouze nejlepší střelec týmu, devítigólový Edinson Cavani, kterého stále zlobí koleno, a z téhož důvodu nově i Marco Verratti. Pařížané se nicméně mohou utěšovat tím, že nekvalitní lavička k jejich slabinám rozhodně nepatří.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - AC Ajaccio  (sobota 20:00)
Pět porážek v řadě, to je aktuální bilance fotbalistů Ajaccia, kteří jsou v tabulce Ligue 1 na předposledním místě. Toulouse zatím předvádí nevyrovnané výkony a drží se jen v dolní polovině tabulky. Právě na korsickém celku by se domácí chtěli chytit, ten ovšem venku během uplynulých dvou sezón nad tímto soupeřem vyhrál hned dvakrát.

Hosté jsou na tom zatím nejhůře směrem dopředu, osm gólů během dvanácti kol je suverénně nejmenší číslo z celé ligy. "Musíme být lépe organizovaní a společně pracovat, když máme vstřelit branku," uvedl na tiskové konferenci kouč Christian Bracconi. "V přípravě na zápas jsme neponechali nic náhodě."

TFC by si rozhodně představoval jiný průběh sezóny, než je aktuální patnáctá příčka. Ačkoli porazil Créteil a postoupil do dalšího kola Coupe de la Ligue, vysoká porážka od Rennes a následný neúspěch v Évianu notně oslabil jeho pozice. "Chceme proti Toulouse uhrát alespoň bod, aby se ukázalo, že dobře pracujeme," pokračoval Bracconi.

Hosté bohužel budou postrádat hned několik jmen, mezi ně můžeme zařadit Diarru, Camaru, Cavalliho, Crescenziho a Fatyho. "Někteří si musí uvědomit, na co mají a na co ne," dodával hostující lodivod. "Musíme být k sobě upřímní, respektovat situaci, ve které jsme. Nejsme v žádném případě na dně."
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Stade Reims  (sobota 20:00)
Fotbalisté Lorientu jsou v pořádné kaši, na sestupové pásmo mají v tuto chvíli náskok pouhých dvou bodů. Remeš ale není celek, nad kterým by se letos získávaly vítězství lehce. Aktuálně je šestá, účelnou hrou v defenzivních řadách nenechává vyhrávat ani naprostou špičku francouzské ligy.

Oba týmy se ještě před téměř deseti lety potkávaly v druhé lize a ve většině případů uspěli Les Merlus. Loni však Lorient tohoto soupeře ani v jednom ze dvou zápasů neporazil. "Remeš je mužstvo, které je sebevědomé, ale není lepší než my," říkal záložník Maxime Barthelmé. "Jen je agresivnější a na jeho výsledcích je to vidět."

Hosté v současné chvíli patří k asi těm nejnepříjemnějším mužstvům celé ligy, překvapivě letos prohráli jen dvakrát. A to navíc venku porazili Lyon či Marseille a remizovali s ambiciózním Monakem. "Tahle skutečnost nám dodává na sebejistotě," spokojeně brumlal hostující lodivod Hubert Fournier.

Lorient v posledních ročnících vždy okupoval střed tabulky, jenže teď je hodně blízko nejnižším pozicím. Z posledních šesti zápasů prohrál hned pětkrát, čtyři góly naposledy inkasoval od PSG. "Nemám v klobouku magické formule, které by naší situaci změnily. Musíme hrát více srdcem," dodával Barthelmé.

Domácí špílmachr odehrál v Paříži skoro celé utkání a po zranění stehenního svalu by měl být konečně plně zdráv. "Na prvním místě jsem měl trochu obavy, ale teď je vše v pořádku," pokračoval Barthelmé. "Pro mě to bylo velmi frustrující, že jsem nemohl pomáhat spoluhráčům. Doufám, že svým návratem sestavu posílím."
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
EA Guingamp - Lille OSC  (sobota 20:00)
Skvělou sezonu zatím prožívá Lille - pod vedením nového kouče Reného Girarda se z normandského týmu stala nekompromisní mašina na vítězství, které je prakticky nemožné vstřelit gól. Alespoň tak se věci mají na začátku listopadu. Dnes však ambiciózní Dogy čeká velice těžký soupeř - Guingamp, který si z údělu nováčka nic nedělá a místo plácání se na dně atakuje pohárové příčky.

V současnosti to vypadá, že se Lille v boji o titul vyrovná těžkým váhám PSG a Monaku, ale sám Girard z pochopitelných důvodů brzdí všeobecné nadšení; nejdůležitější je prý setrvat ve stoprocentním soustředění. Zasloužená výhra 2:0 nad Monakem v posledním kole byla už čtvrtou ligovou v řadě, i s remízami to dělá už sedm zápasů, a gólman Vincent Enyeama dostal od patnáctého září jedinou branku - z kopačky auxerreského Sébastiena Hallera v Coupe de la Ligue. V hlavní soutěži však jeho gloriolu neporušili ani Falcao a spol.

Dogy tak ztrácejí na vedoucí PSG pouze dva body, avšak Girard varuje - forma je něco, co se může změnit v jediném okamžiku. Podcenění Guingampu prý proto v žádném případě nehrozí. "Utkání s Monakem bylo skvělým zážitkem, ale nyní se musíme vrátit zpátky na zem a uklidnit se. V Guingampu to budeme mít komplikované," zvedá kouč varovný prst. "Potřebujeme přijet na Roudourou pozitivně naladěni, a to s vědomím toho, že Monako a Guingamp jsou úplně jiné týmy a čekají nás úplně jiné zápasy."

Girard koneckonců není žádným zelenáčem; byl to právě on, kdo v roce 2011 dovedl Montpellier k historickému titulu. Už tehdy proslul jako muž, který se vyjadřuje obezřetně až pesimisticky, a ve stejném duchu mluví i tentokrát: "Když se týmu daří, nemá čas na to si to užívat, protože vše se může velice rychle změnit. Fakt, že teď se nám daří výborně, znamená, že na nás bude asi upřeno více očí, ale my si nesmíme tuto pozornost nechat stoupnout do hlavy a odradit nás z nastolené cesty."

A v té cestě nyní stojí Guingamp, tým, který si vede nad očekávání, ačkoliv říjen byl z jeho strany proměnlivým měsícem. Nejprve sice svěřenci Jocelyna Gourvennece překvapili třemi výhrami v řadě, a to včetně cenného skalpu lokálního rivala Rennes (2:0), poté však přišly problémy - domácí vypadnutí z Coupe de la Ligue s Évianem vystřídala ligová prohra na hřišti Lyonu.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Bastia - Stade Rennes  (sobota 20:00)
Souboj dvou celků ze středu tabulky uvidí diváci na Korsice, kde na hřiště tamní Bastie přijíždí ambiciózní Rennes. Podle ohlasů z domácí kabiny to přitom vypadá, že se právě dnes bude lámat chleba..

Není žádným tajemstvím, že nevelký Stade Armand Césari není zrovna stadionem, kam by se soupeřům chtělo jezdit; bastijští fanoušci jsou hluční, vášniví, a jejich tým toho dokáže využívat. Svěřenci Frédérica Hantze vyhráli poslední dva domácí zápasy, a záložník Ryan Boudebouz věří, že se proti Rennes ukáže, čeho jsou skutečně schopní. Ostrovní celek prohrál minulé kolo 2:4 v Remeši, takže dnešní duel je o to důležitější.

"Víme, že tohle může být zlomový bod v celé sezoně, chceme se dostat do správné poloviny tabulky," reagoval Boudebouz na fakt, že Bastia je momentálně třináctá, pouhé dva body od osmé příčky. "Je důležité starat se sami o sebe, ne o protivníka. Jsme odhodlaní, tvrdě a intenzivně jsme trénovali zejména na fyzičce. Věříme si, jde nám to," prohlásil sebevědomě.

Rennes pod vedením nového kouče Philippe Montaniera, který loni šokoval Španělsko vybojováním čtvrtého místa pro podceňovaný Real Sociedad, zatím příliš nezáří; kromě impozantní výhry 5:0 v Toulouse jsou jeho výsledky spíše průměrné, čemuž odpovídá i průběžná osmá příčka. To však nemusí nic znamenat; ve vyrovnané tabulce Ligue 1 jsou Les Rouge et Noir pouhé tři body od čtvrtého Nantes, a kromě toho neprohráli už tři soutěžní zápasy. Naposledy z toho byla domácí remíza 1:1 se silným Marseille.

"Proti Marseille jsme málem získali všechny body. V posledních dvou domácích zápasech jsme ukázali, že jsme pořád silnější a silnější," pochvaloval si Montanier. "Teď však musíme získávat body, a to i venku, což nebude jednoduché. Bastia je před vlastním publikem velice silný tým, celkově se jim daří a můžou myslet i na boj o pohárové příčky," vysekl kouč svému oponentovi hlubokou poklonu.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valenciennes FC - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Dosud remízový král Ligue 1 z Montpellieru, který letos prohrál jen třikrát, ale od sestupového pásma ho přesto dělí jen dvě příčky, zavítá na půdu snad zvedajícího se Valenciennes. To je sice až na osmnáctém místě tabulky, naposledy si však připsalo na své konto druhé vítězství v sezóně v Ajacciu.

HCSM získalo hned sedm remíz, což je vůbec nejvyšší číslo z celé Ligue 1. Ani poslední kolo pro něj nedopadlo jinak, s Nantes se nakonec o body rozdělil po remíze 1:1. "Musíme pokračovat ve stejném duchu, ale přece jenom je potřeba nyní zvítězit," nastínil jasný cíl kouč Jean Fernandez.

Hostující stratég je přesvědčen, že ho na severu Francie čeká hodně těžké utkání, soupeř vyhrál na Korsice, vsítil navíc tři branky, což se na této horké půdě často nestává. "Valenciennes mělo těžký start do této sezóny," uvědomoval si. "Po zápasu v Ajacciu, kde skórovalo hned třikrát, navíc dodalo na sebejistotě."

Domácí v sestavě můžou přivítat zpět útočníka Jeana-Christopheho Bahebecka, hosté se bohužel budou muset obejít bez pilíře své obrany a zároveň svého kapitána Hiltona. "Jsme sice na daleké cestě od záchrany, míříme ovšem správným směrem," říkal trenér Ariel Jacobs, jenž svůj nový tým povede ve svém čtvrtém střetnutí.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - Évian Thonon Gaillard  (pátek 20:30)
Fotbalisté Monaka utrpěli své první dvě porážky v sezóně, díky nimž vypadli z Coupe de la Ligue a v lize klesli z průběžné druhé příčky na třetí. Domácí nyní po neúspěšném střetnutí v Lille přivítají o dost papírově slabšího protivníka. Évian Thonon Gaillard nebude mít co ztratit, v současnosti se navíc pyšní slušnou formou.

Družstvo kouče Claudia Ranieriho minulý týden nedokázalo LOSC vstřelit ani branku, ostatně jako pár dní předtím v poháru Remeši. Jeho pozicí favorita Ligue 1 tyto porážky mohly jen těžko zahýbat, přesto už Monako nehodlá dál pokračovat ve sbírání těchto výsledků. A už vůbec ne proti Évianu.

Monako na rozdíl od vedoucí PSG a druhého Lille velmi často inkasuje, 10 obdržených branek za 12 kol není nijak lichotivé číslo. Někteří vinu přisuzují gólmanovi Danijeli Subašičovi, podle nichž si místo v základní sestavě nezaslouží. Klub přitom s chorvatskou jedničkou nedávno prodloužil kontrakt do roku 2017.

Odchovanec Zadaru si očividně z tlaku médií nic nedělá. "Nemám čas ztrácet čas tím, co se kde píše v novinách. Soustředím se jenom na sebe, na svou sezónu," hází za hlavu jakékoli spekulace a pomluvy. "O místo soupeřím se Sergiem Romerou. Je to zdravá rivalita. On je skvělý brankář a jsme spolu velmi zadobře."

Prohrát v Lille se minulou neděli vůbec nemuselo, jen se nepodařilo proměnit gólové šance. A že jich na severu Francie měl ASM celkem dost. "Ve druhé půli jsme hráli dobře. Jenže soupeř nás nakonec dostal na brejky," vracel se k utkání Subašič. "Je to fotbal, každý zápas je jiný. Když tak jako ve druhém poločase budeme hrát proti Évianu, vyhrajeme."

Hosté jsou v tabulce na čtrnáctém místě se sedmibodovým náskokem na sestupové pásmo. Před pár týdny ale bylo daleko hůř, během 6. až 10. kola ÉTG nasbíral jen dva body. Poté svěřenci Pascala Dupraze přece jenom zabrali, venku skolili 1:0 Valenciennes a doma předčili 2:1 i Toulouse.

Vylepšit by měl Duprazův tým především defenzivní činnost, s dvaceti inkasovanými góly má třetí nejhorší obranu v lize. Oba týmy se v historii ještě nesetkaly, a to i proto, že se třeba před dvěma lety minuly v druhé lize. Když totiž Évian postupoval do nejvyšší soutěže, knížecí klub z ní přesně v tu dobu padal.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain1284024:728
2.Lille OSC1282215:426
3.AS Monaco1274120:1025
4.FC Nantes1262416:1020
5.Olympique Marseille1253416:1218
6.Stade Reims1246215:1218
7.AS Saint-Étienne1253417:1518
8.Stade Rennes1245316:1217
9.EA Guingamp1252516:1417
 Girondins Bordeaux1245316:1417
11.OGC Nice1252513:1317
12.Olympique Lyon1243517:1515
13.SC Bastia1243514:1915
14.Évian Thonon Gaillard1243514:2015
15.Toulouse FC1243510:1815
16.Montpellier HSC1227315:1613
17.FC Lorient1231811:2310
18.Valenciennes FC1222810:198
19.AC Ajaccio121478:187
20.FC Sochaux1214710:227

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

claudio

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
mastakillah

jak hrává Guingamp doma? Mají šanci proti Lille něco uhrát?

Reagovat
.13

Ibra

Reagovat
FORZAMILAN

Zlatan zase jede

Reagovat
Pasha

Ibra stroj

Reagovat
Godwinson

Le onze valenciennois : Penneteau - Mater, Angoua, Kagelmacher, Ciss - Doumbia, Ducourtioux, Da Silva - Melikson, Pujol, Dossevi.

Le onze montpelliérain : Jourdren - Congré, El Kaoutari, Deplagne, Jebbour - Sanson, Stambouli, Saihi - Cabella, Montano, Camara.

Výživná obrana. Jinak ale skvělá.

Reagovat
Israha

Vysvětlí mi někdo, proč neustále hraje mladý Ayew místo Gignaca? Baup není normální...

Reagovat
smazaný uživatel

Gorgelin - Bedimo, Umtiti, Bisevac, Lopes - Fofana - Gonalons, Malbranque - Grenier - Gomis, Lacazette

Reagovat
smazaný uživatel

S: Briand, Ferri, B.Koné, Dabo, Gourcuff, Plea, Vercoutre

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězná

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Remi style boty a šál - Bad Gones

Reagovat
smazaný uživatel

chumaj Clerc

Reagovat
smazaný uživatel

Jooooooooooooo Saša

Reagovat
juninho8

najs

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš mária

Reagovat
smazaný uživatel

BRIAAAAND

Reagovat
smazaný uživatel

Brianddddddd

Reagovat
smazaný uživatel

a Yoan

Reagovat
Israha

Pokolikáté už Briand takhle zachránil Gardemu letos prdel? Nechtěný hráč, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebýt Gomise a Brianda tak jsme někde se Sochaux o skore

Reagovat
Israha

Fans tady na Brianda už delší dobu nadávají, ale podle mě dost nedoceněný hráč, kvůli té schopnosti dávat důležité góly na koncích zápasů. Takového žolíka by chtělo mít na lavičce hodně týmů...

Reagovat
smazaný uživatel

len že 3 roky nič také nedokazoval

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď má formu a "nadává" se na něj proto, že je prostě tlustý a ze své staré formy nemá skoro nic, nicméně ty goly dává no. je to těžké s ním, tak hrál kupu zápasů kde nestál za nic.

Reagovat
smazaný uživatel

neskutočná radosť, neskutočná radosť na lavičke, neskutočná radosť v sektore hostí, Aulas asi dostal orgazmus , som rád že sme im to vyfúkli takto v závere, dúfam že nás toto víťazstvo nakopne do ďalších zápasov Allez OL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele