13. kolo
09.11.2013 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Lille OSC 0:0

Lille sice nadále drží svoji úžasnou sérii bez obdržené branky, dnes ale bude kouč René Girard asi jen stěží spokojen - Dogy totiž uhrály na půdě nováčka z Guingampu pouze remízu 0:0, což znamená, že jejich ztráta na vedoucí PSG vzrostla už na čtyři body.

Trávník na Stade du Roudourou skrápěl vytrvalý déšť, a zraněními sužovaný favorit v něm nedokázal najít cestu za úpornou defenzivu soupeře (a to i přesto, že hrál posledních 10 minut přesilovku poté, co byl vyloučen domácí kapitán Lionel Mathis). Největší šanci zápasu si připsal těsně před přestávkou Salomon Kalou, který hlavičkoval nad břevno; jinak však Girardovi svěřenci ze svého platonického tlaku nic nevytěžili.

Defenzivní síla Lille v letošní sezoně nepochází pouze od obranné čtveřice a gólmana Enyeamy, ale také perfektně složeného trojúhelníku defenzivních a středních záložníků. Z těch však byl dnes k dispozici pouze Rio Mavuba, jelikož Idrissa Guéyé je distancovaný a Florent Balmont zraněný; Girard se tak rozhodl vyslat na hřiště experimentální sestavu s pěti obránci a zálohou vyztuženou o Jonathana Delaplaceho a Souahila Méítého.

Guingamp toho promptně využil, a málem se hned na začátku dostal do vedení po chybě Mavuby; reprezentační záložník uklouzl na hraně vápna, čehož využil Thibault Giresse, ale místo, aby pálil na Enyeamu, opřel svoji střelu příliš vysoko. To běžela 11. minuta. Jinak však v první půli dominovalo Lille, jak dokládá i statistika šesti zahrávaných rohů v úvodní půlhodině; z toho posledního z nich pak vzešla slibná šance poté, co se k míči dostal na zadní tyči nehlídaný Delaplace a zkoušel pohotový volej, který však prolétl těsně vedle Assembého tyče.

Poté už přišla zmiňovaná největší šance zápasu - těsně před přestávkou sehrály Dogy povedený protiútok, který začal už na jejich polovině, k míči se následně dostal Nolan Roux a z první vystřihl nádherný pas na nabíhajícího Kaloua. Forvard z Pobřeží slonoviny však zblízka hlavičkoval příliš vysoko.

Guingamp se nechtěl nechat zahanbit, a po hodině hry se musel poprvé vyznamenat Enyeamův bleskový reflex - nebýt jej, byla by Yatabarého hlavička po Lemaitrově centru zleva skončila v síti. V závěrečné půlhodině už se vlastně nestalo vůbec nic - pokud v to tedy nepočítáme trochu nešťastný zákrok Mathise, který na promáčeném povrchu ztratil rovnováhu a zajel přímo do střídajícího Johna Ruíze. Sudí Tony Chapron tak neměl mnoho možností.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele