13. kolo
08.11.2013 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Monaco - Évian Thonon Gaillard 1:1

Radamel Falcao v monackém dresu nadále září, jinak však knížecí klub začíná pomalu ztrácet půdu pod nohama - alespoň co se dostihů o titul týče. Dnes dokázali Ranieriho svěřenci vydolovat před vlastními fanoušky proti nebezpečnému Évianu pouze bod, a to v utkání dokonce prohrávali..

Falcaova vyrovnávací branka z 27. minuty byla Kolumbijcova letošní devátá, čímž se mu podařilo vyrovnat se na čele tabulky střelců doposud vedoucímu Edinsonu Cavanimu z PSG, jenže právě pařížský klub (a největší favorit na trofej) může Monaku odskočit už na pět bodů, pokud v sobotu doma porazí Nice. Oba dnešní soupeři se v historii střetli vůbec poprvé, a rychleji se zorientoval Évian, který šel do vedení po 20 minutách prostřednictvím Daniela Wasse. Nebýt brankáře Danijela Subašiće, mohlo být v Monaku ještě smutněji - kdyby dnes prohrálo, znamenalo by to třetí porážku v řadě.

Subašić se vytáhl hned v úvodu utkání, kdy musel zasahovat do protipohybu, aby vyrazil šikovný přímý kop veterána Cédrika Barbosy. Poté se však domácí vzmužili a začali frontální útok na druhou branku, kterou hájil Jesper Hansen; ten se předvedl proti střele Yannicka Ferreiry-Carrasca. V další šanci pak hamounil Lucas Ocampos, který napálil boční síť místo toho, aby přihrál lépe postavenému Falcaovi před bránou.

Další Hansenův zásah stál u zrodu první gólové akce - míče se zmocnil Modou Sougou a ihned nahrál Wassovi, který se uvolnil ze sevření Layvina Kurzawy a propálil Subašiće. Francouzsko-polský bek se ještě snažil jeho střelu blokovat, ale třetí letošní brance dánského křídelníka nezabránil. Monacká odpověď na sebe nicméně nenechala dlouho čekat - o sedm minut později se dopředu probil James Rodríguez a chytře prostrčil míč mezi dva obránce, kde už číhal připravený Falcao, jehož rána si našla cestu do brány podél bezmocného Hansena.

Náladu hostujícího celku poté ještě zhoršilo vynucené střídání Cédrika Barbosy, který si zlomil klíční kost, a mohlo být ještě hůře - to by však Jérémy Toulalan musel mít přesnější mířidla (takto jeho nádherný volej po Jamesově rohu pouze prolétl vedle tyče zkoprnělého Hansena, který se nezmohl na reakci). Proti dalšímu voleji Carvalha zase zasáhla hostující obrana, zatímco na druhé straně Subašić skvěle zlikvidoval Sougouovu střelu poté, co se senegalský šutér probil do šance mezi bránícími Carvalhem a Abidalem.

S blížícím se koncem zápasu se oba týmy snažily překlopit skóre na svoji stranu - hostující Dan Nistor zdálky pouze zaměstnal chorvatského gólmana, avšak mnohem více se zapotila obrana Évianu, když Riviéreho rána po Toulalanově centru prolétla jen těsně vedle zadní tyče. Aktivní Sougou mohl ještě vystřelit savojskému celku překvapivé vítězství, ale přestože byl ve vápně zcela sám, pálil trestuhodně mimo; neuspěl ani napodruhé Nistor, proti němuž se s posledním parádním zákrokem večera vytasil Subašić. Ocampos ještě v samém závěru nastřelil břevno - na Évian se v této situaci usmála Štěstěna, ale byl to zcela zasloužený, právem vydřený úsměv.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, že Monako hraje na špici. Samý nakopávaný balón na náhodu, jedna chyba za druhou. Kdyby Evian měl lepší řešení šancí, musel vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

a tiket hned prvním zápasem v prdeli

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

To, že je Monaku nahoře je jen náhoda, spíš ukázka kvality v útoku, předváděná hra nestojí za nic.. Než to pořádně dají dohromady bude trvat minimálně sezonu. příští rok uvidíme ;)

Reagovat
smazaný uživatel

¨Vůbec je nesere že mi posrali tiket!!?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele